-
גבעות - דו"ח, אסיפה ומחיר: שאט נפש
בטרם הדברים, הבהרה: איני מחזיק בגבעות, לא החזקתי במניה וכמו כן איני מצוי כעת בפוזיציית שורט עליה. יתרה מכך, אין לי כוונה לרכוש בחודשים הקרובים את המניה או לפתוח עליה פוזיציית שורט בשנית.
לקחתי לעצמי יומיים בכדי ללמוד את הדו"ח של גבעות, ובשורה התחתונה לא ברור לי מדוע
הרשות אישרה אותו. הדו"ח הוא מלאכת מחשבת בה כל פיסקה סותרת פיסקה קודמת, פותחת
שאלות בלי תשובות עם הרבה "אולי" והרבה "אם".
דעתי על המניה ידועה, כמו גם דעתי על ראשי החברה אך באמת שנגשתי לדוח נקי כפיים ולב מתוך רצון אמיתי לתמחר לחברי האתר את מחירה הריאלי של המניה. אין כי אפסו כל מאמציי ועלו בתוהו ומי שחושב שמי מהאנליסטים ינקוב במחיר, טעות בידיו. המחיר הוא אי-שם בין 10 אגורות (אופטימי) ל1 אגורה (פסימי).
מעולם לא הייתי בעד מניות הנפט/גז משום שזהו הימור מוחלט, ולבטח איני יודע אם ימצא או לאו. יחד עם זאת, גבעות פרצה את כל הגבולות וברור מדוע הרשות מתמקדת דוקא בה.
בשלב כה מתקדם עדין מופיעה אפשרות בדו"ח כי כלל אין כדאיות בבאר, וזה לבדו אמור להוות תמרור אזהרה בפני המשקיעים. לא התעצלתי ובדקתי גם את מגד 1,2,3,4 ודיווחים מקבילים. אותה הגברת בשינוי אדרת. רצף של עשרות דיווחים חיוביים, ובסוףהודעה אחת קטנה על נטישת הקידוח בגלל חוסר כדאיות כלכלית.
ומדוע שאט הנפש?
זו לא דרך התנהלות של חברה, ויסלחו לי המשקיעים הנכבדים אבל במקרה הזה מדובר על ..... ישירות מהמקפצה. להוציא דיווחים מהותיים ב 2 בלילה, להמתין עם הדוח עד למצב בו לא יתחדש המסחר במניה וכיוצא בזה, זהו ניצול קצה הגבול האפור שהרשות מאפשרת.
ואם עד כה התבטאתי במלים נוקבות אך עדינות, מה הוביל כעת לשבירת הכלים?
האסיפה ביום שישי היא כבר פשוט חוצפה. מלל רב שאין לו כל ערך, לא תורם ולא מוסיף. אין מקום להפנות את האש לרשות, אע"פ שאני מסכים שיכלו לנהל זאת טוב יותר. את המשקיעים לא מעניינת הרשות אלא אותם מיליארד וחצי, שהובטחו. גם מיליארד, גם חצי וגם רבע מיליון יהיו הישג. מי שחושב שבדוח רשום אחרת טועה. כל מיני חישובים בכל מיני במות של בעלי עניין מציגים שערים מגוחכים. מצידי אתרום את הפרט החשוב שלא צויין בתקשורת: אחרי ההוצאות הנוכחיות, תמלוגים והקשיים שהוצגו אין בכלל כדאיות בבאר מתחת ל 10 מליון. יפנימו משקיעים - אם הבאר היא רק כמה מליונים היא לא תהא בכלל.
בעלי חברה הרוצים לתמוך במניה (ואין סיבה לכך, שהרי לא ראיתם את עופר מכנס מסיבת עיתונאים שחברה לישראל נחתכה, ולא את לבייב על מנית אפריקה ומחירה, להבדיל מהאג"ח) או במשקיעים יכולים לעשות אחד מהשניים:
1. למצוא את הדרך לתקשורת, לומר מספר מלים שירמזו על כוונותיהם. לא צריך אסיפת בעלי מניות אלא הסבר קצר לתקשורת איך גבעות רואים את הקידוח.
2. עדיף פי כמה: לבצע רכישה. די אם מי מראשי החברה ירכוש עם תחילת הירידה במניה, בכדי לאותת לשוק כי הוא באמת ובתמים מאמין שיש כאן הזדמנות (ולא אזכיר כי הם דוקא מימשו). מבחינה חוקית ניתן לרמוז על כך גם עוד טרם הרכישה שכמובן הודעה מתאימה תצא לקהל המשקיעים עם הביצוע.
אני רואה את פני הדברים כך:
לא מזמן, רק לפני שנה ומחצית, קופ"ג רעדו ומשקיעים חששו לגורל עתידם. בפרט אמורים הדברים ביחס למשקיעים מבוגרים, שלא הבינו כיצד השקעה סולידית מבחינתם, חתכה מחצית מחסכונותיהם לעת זיקנה. דיברו אז על רשת בטחון ועוד אפשרויות, אך הבלתי יאמן קרה והבורסה חזרה לשיאה כמו גם הקופות. עם הנגיעה בשיא כתבתי בסקירה, כי כל אותם משקיעים איבדו כעת מיכולתם לטעון בפעם הבאה "לא ידענו". כעת ניתנה להם הזדמנות לבקר, לשנות ובעיקר להיות אחראים לגורלם.
זה בדיוק יהיה המצב בראשון. אני מתאר לעצמי כי לוסקין ושות' יקטינו מרוע הגזירה וחלק מהמשקיעים יזכו לירידה מתונה מכפי שהיה צפוי. לאחר אותה ירידה, המשקיעים יהיו בדיוק כאותו ציבור שבוי בידי קופ"ג: אם המניה תיחתך שוב למחיר אגורה כפי שהתרחש לא פעם בעבר, אל תטענו "לא ידענו" שכן ניתנה הזדמנות נדירה לשינוי. לנשארים במניה, אל תאמרו הולכנו שולל. זתא יוכלו לומר המוכרים אך הממתינים יהיו אחראים בלעדיים.
הימור שלי והלואי ואמן ואני טועה - הסיפור הזה יגמר גם באבידות בנפש. ואם אתבדה, לא יהיה מאושר ממני.
מאחל, שלגבעות יהיה סוף טוב- בראש ובראשונה למשקיעים, אך גם לחברה ולעם ישראל.
חג סוכות שמח
-
Re: גבעות - דו"ח, אסיפה ומחיר: שאט נפש
תודה על הזמן שהקדשת לנושא ועל ההבהרות.
חג שמח לכולם
-
תודה שחקן, אתה נותן אור פסימי למנייה שזה חשוב נורא, בנוסף לאופטימיות של התקשרת וכו, הרבה נהיו עיוורים למניה.
-
חג שמח .
מקווה שימצאו נפט ויבואו גואל על המשקיע הקטן.
הגדולים את שלהם במניה כבר עשו.
-
-
שחקן ידידי, כנראה שאינך מצוי בפרטים הקטנים וזה לגיטימי כי יש לך עוד כמה דברים על הראש. בתור אחד שלמד את הפרטים לעומק אני אומר לך בוודאות של 100% שיש הרבה נפט בקידוח של גבעות ושווי החברה יהיה תוך כמה חודשים פי 5-10 ממה שהוא היום. לא אתחיל לפרט כאן מה הטעויות והיכן הסיכויים אבל ממליץ לכל מי שקורא, כולל לך שחקן, להתעמק קצת יותר בכל מה שקורה סביב גבעות עולם ולהבין שיש כאן מקרה יוצא דופן של הנהלה כושלת שלא מצליחה להעביר את הסיכוי למשקיע הפשוט, אך זכו למזל גדול והולכים להוציא כמויות אדירות של נפט מהאדמה + גז. ממליץ להשקיע יותר זמן וללמוד את החברה לעומק, סיכויים ענקיים להתעשרות מהירה. חג שמח לכולם.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי tsimber
שחקן ידידי, כנראה שאינך מצוי בפרטים הקטנים וזה לגיטימי כי יש לך עוד כמה דברים על הראש. בתור אחד שלמד את הפרטים לעומק אני אומר לך בוודאות של 100% שיש הרבה נפט בקידוח של גבעות ושווי החברה יהיה תוך כמה חודשים פי 5-10 ממה שהוא היום. לא אתחיל לפרט כאן מה הטעויות והיכן הסיכויים אבל ממליץ לכל מי שקורא, כולל לך שחקן, להתעמק קצת יותר בכל מה שקורה סביב גבעות עולם ולהבין שיש כאן מקרה יוצא דופן של הנהלה כושלת שלא מצליחה להעביר את הסיכוי למשקיע הפשוט, אך זכו למזל גדול והולכים להוציא כמויות אדירות של נפט מהאדמה + גז. ממליץ להשקיע יותר זמן וללמוד את החברה לעומק, סיכויים ענקיים להתעשרות מהירה. חג שמח לכולם.
יפה לראות איך מידי פעם נוצרים להם משתמשים חדשים, תוך רבע שעה יוצרים תגובה בה הם מפקפקים בניתוחים/אסטרטגיות של שחקן.
זאת ועוד, מסרבים לפרט מדוע לדעתם שחקן טועה.
זה לגיטימי להחזיק דעה ההפוכה לשחקן, וכמו כן לשתפה עם חברי האתר, אך רצוי לעשות זאת תוך נימוקים עניניים.
ואם אתה חדש ולא מוכר כאן באתר, נשמח אם תספר כאן על עצמך ועל ניסיונך.
חג שמח.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי tsimber
מי אתה ידידי ?
הצטרפת לאתר רק היום. ולמה שלא תפרט ?
-
קיבלתם דרך להיות להרויח ולא הפנמתם רק לידיעתכם בגבעו ת ההשקעה בדרך הזאת הניבה לי 40K בחינם viewtopic.php?f=93&t=3033
היה כסף בריצפה ולא ידעתם לקחת ועוד בחינם יש לכם את זה כעת במודיעין אבל כרגיל גם פה טוב לא נמשיך לדבר
אגב בשער 10 לפני יותר מחודש כבר מימשתי גבעות
-
אהלן שחקן מעו"ף
המאמר הקצר מצליח להקיף בכשרון כה רב את שאט הנפש מהשותף הכללי גבעות עולם, שבחלקות לשון ועורמה, שלא לומר הונאה לשמה מוליך באף משקיעים פרטיים למעלה מחמש עשרה שנה.
בקשתי לעדכן אותך שלפחות בצ'אט עיקרי הדברים והטיעונים עלו לא אחת ובפירוט רב, כולל הדוגמא מהמקפצה, הרושם שלי הוא שהמחזיקים אמנם רבים אבל הסכומים הם קטנים ולא יגרמו לאף חבר לקרוס.
תודה שחקן וחג שמח.
[left:30p08eyo]ארז[/left:30p08eyo]
-
שלום שחקן!
אני כבר יומיים קורא את מה שכתבת ולא מצאתי ולו מילה אחת שלא נאמרה ע"י מישהו מהתקשורת האלקטרונית או הכתובה לא חידשת דבר
והרי אמרת שבאת לדו"ח נקי מכל
ולדעתי לא התיחסת לדו"ח וסייגת את זה במשפטים של שאת נפש
אותנו בתור משקיעים מענין דבר אחד יש נפט או אין
אם יש נפט מה שווי המניה
אם אין תפסוק צאו מיד
גם בזמנו על ישראמקו לאחר שנאמר בקידוח מה יש הסתייגת והיום אתה ממליץ עליה בכל פעם שאתה בצאט חבל שזה יקרה בגבעות
לידיעה כללית לא מחזיק גבעות אבל גם לא יורק על הבאר ששתתי מימנה רוחים
-
מנחם, אני רואה שזה בנימי נפשך אז אומר יותר מזה - בשער הנוכחי הייתי יוצא גם ממודיעין.
ציינתי בהתחלה שאין לי מה לחדש ועובדה שאין הערכות שווי בתקשורת, כי זה לא דוח אלא אסופת מלים ותו לא. איך אתיחס לדוח שמציין כי רק אולי יהיה אפשרי לשאוב ואין בטחון כי יש כדאיות כלכלית.
דומה הדבר שאציע לך לרכוש דירה ממני, ואומר:
מנחם היקר. רואה את הקרקע כאן - היא לא שלי אבל כמעט בטוח שאני זוכה במכרז עליה.
ואז אקים בניין בן 20 קומות. נכון אין לי את המשאבים לכך (ולגבעות אין בלי גיוס הון נוסף) אך סמוך עלי אני אצליח.
ומחירי הדירות ימשיכו לטפס אז אני דורש X על הדירה אבל עכשיו כי אוטוטו אני מקפיץ מחירים, ואתה תוכל להתעשר מכך שהצעתי לך עכשיו ולא בעוד כמה שנים.
קונה?
תשובתך תהא - כשנראה עובדות בשטח, כשתתחיל לבנות, אז נדבר.
ככה התיחסתי תמיד למניות הנפט/גז - כשימצא בודאות, נצטרף. אולי לא נרויח אלפי אחוזים אבל גם כמה עשרות/מאות זה נאה. ולראיה ישראמקו שציינת: תבדוק שוב מתי המלצתי להיכנס למניה ותיוכח כי זה היה בשער 32.
לשאלתך, האם יש נפט?
בודאי, וזה היה ברור עוד טרם הקידוח. אגב, ב 60% מהעולם כולל השטחים הימיים יש נפט, ואין לזה שום משמעות. עוד לפני שגבעות בכלל גידרו את השטח היה ידוע שיש נפט בהיקף משמעותי, וכך גם בשאר קידוחי מגד! זה לא אומר שאפשרי לעשות עם זה משהו.
מה שוויה של המניה? איך אענה על דבר כזה, כשגבעות עצמה מציינת כי אין ודאות שיש כדאיות כלכלית. אני לא הייתי רוכש את המניה גם לא באגורות בודדות, כי ראיתי את הסיפור הזה כבר כמה פעמים. ההבדל היחיד בסיפור גבעות הוא המשקיעים המתחלפים - החברה נשארת בדיוק אותו דבר.
צאו מייד - אמרתי מזמן שאני לא רוכש מניה שאלה ראשיה. לא נכנס ומי שבפנים מוטב שיצא. אנשים קונים אגח דלק כי מאמינים בתשובה, ומוסדים וקרנות פותחים שורט על גבעות בדיוק מהסיבה ההפוכה. מאותה סיבה אני סבור שמי שעבר עינוי נפשי של מספר ימים הנובע בראש ובראשונה מהחברה עצמה ישאר במניה, גובל במזוכיזם.
מציע לכולם לבדוק חברות מקבילות בארה"ב, כשכמובן BP היא דוגמא מושלמת. תעברו על דוח של החברה. עמוד ראשון, לכל המאוחר שני - פוטנציאל קידוח: X (באחוזים) גודל שדה:X מספר חביות:X זו מתמטיקה, אין מלל. מספר החביות (המינימאלי אגב) צריך להיות מצויין. הוא מחייב את החברה והיא תשלם על כך אם זה לא יתרחש. כתוצאה מכך, בודקים מוודאים ואז רק מפרסמים על ה safe side. גם ישראמקו - מספרים ברורים. אולי לא ברמה של מניות אמריקניות אך בהחלט חד-משמעי. ואילו גבעות? 12 עמודים עם מלל. תבין כי אין כאן מקום למלל. מספר וזהו. לא יכולים להתחייב תכתוב "לכל הפחות...".
למה לכנס אסיפה בעלות של 150 אלף ש"ח על חשבון המשקיעים??? למה אתה מחלק לי צנצנת נפט/דבש שרכשת בכספי? ממתי מחלקים מתנות באסיפות משקיעים?
תוציאו הודעה, תתראיינו, אפילו ראיון מצולם. האם לא די כי בחברה הזו, ראשיה במהלך השנים הכניסו סכום של עשרות מליונים כל אחד ואחד מהם, ללא השקעה מצידם ?!
מנחם, כאדם שהיה מושקע וליווה את המניה זמן רב אני ממליץ ניסוי. כנס להודעות הבורסה ובדוק את תזמון הקניות-מכירות של ראשיה. תאמר לי אתה, כמה "סיבובים" בוצעו במניה וכמה כסף הניבו להם אותם סיבובים (בהתעלם לחלוטין מהמשכורות).
אני מדגיש שוב, אין לי עניין במניה והלואי וימצא נפט בכמויות אדירות ממש. זה מעולה למשקיעים ומעולה למדינת ישראל. פשוט לא מובן לי איך כת "גבעות" וכת קידוחי הנפט-גז, יכולה להתעלם מהנתונים הללו. מי יעמוד מול המשקיעים אם שוב ינטש הקידוח?
ולאלו שציינו כאן כי מדובר בסכומים קטנים - מהמיילים שקבלתי בחודשים האחרונים, מדובר על סכומים גדולים מאוד, רובם מחסכונות, וחלק מאנשי האתר יודעים שגם חלקם מהלוואות, משכנתאות ושעבודים. אותם פחות רואים כותבים, אך הם לנגד עיניי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנחם
שלום שחקן!
אני כבר יומיים קורא את מה שכתבת ולא מצאתי ולו מילה אחת שלא נאמרה ע"י מישהו מהתקשורת האלקטרונית או הכתובה לא חידשת דבר
והרי אמרת שבאת לדו"ח נקי מכל
ולדעתי לא התיחסת לדו"ח וסייגת את זה במשפטים של שאת נפש
אותנו בתור משקיעים מענין דבר אחד יש נפט או אין
אם יש נפט מה שווי המניה
אם אין תפסוק צאו מיד
גם בזמנו על ישראמקו לאחר שנאמר בקידוח מה יש הסתייגת והיום אתה ממליץ עליה בכל פעם שאתה בצאט חבל שזה יקרה בגבעות
לידיעה כללית לא מחזיק גבעות אבל גם לא יורק על הבאר ששתתי מימנה רוחים
חג שמח מנחם, מה שלומך. עם חלק מדבריך אני מסכים: רצוי היה ששחקן יתייחס לדו"ח באופן ממוקד יותר - אולי יביא ציטוטים נבחרים מן הדו"ח כתימוכין לקביעות שגיבש לגביו. אם הדו"ח רווּי סתירות, יאמר נא היכן הם; אם חסר מידע, יפרט נא מה חסר; וכן הלאה, נימוקים וניסוחים מבוססי קריאה ביקורתית. אני גם מסכים שבתור משקיע, הדבר שמעניין את קורא הדו"ח בסופו של יום הוא אם יש נפט או אין.
מנגד, יש להבדיל בין משקיע לבין סוחר. את הסוחר לא מעניין כלל אם יש נפט או לא. הוא בכלל לא יקרא את הדו"ח ולא מעניין אותו מה נכתב בו. (יותר נכון, מעניין אותו אולי מה כתוב בדו"ח, אבל לא הדו"ח יכתיב את אופן קבלת ההחלטות שלו.) כל מה שמעניין את הסוחר הן רמות תמיכה והתנגדות, מחזורי מסחר, וניהול מבוקר של גורם הסיכון הכרוך במסחר שלו. לדעתי רוב החברים בצ'ט הם סוחרים ולא משקיעים. וככאלה, הם אמורים היו לנטוש את הפוזיציה שלהם או לצמצם אותה מאד כבר ביום המסחר הלפני-אחרון בגבעות.
מעבר לכך, יש לי גם את דעתי האישית על גבעות עולם ועל הדו"ח שלה. אני בלשן, לא כלכלן, ועל כן הפרשנות שלי מתבססת על לשון הדו"ח ולא על הפרטים ההנדסיים והכלכליים (או הספק-הנדסיים והספק-כלכליים). ומבחינה לשונית, מן הדו"ח עולה רושם של חברה חובבנית שלא ראויה לאמון ציבור המשקיעים. לשם המחשה אפשר לציין את "ארוכות תווך" במקום "ארוכות טווך," "הרמה" במקום "הזרמה," וכן עניינים דקדוקיים כמו סימני פסוק וניסוחים דו-משמעיים. דו"חות של חברות אחרות במאיה מנוסחים בזהירות ובעברית בהירה, ואילו במקרה של גבעות - באופן מקרי או שלא - הדו"ח נקרא כמו גיבוב מתפתל של דברים. להשקפתי מעיד הדבר על לחץ ועל חוסר מקצועיות מצד המחברים וקרוב לוודאי גם על אי-אמינות.
-
לא תמיד אני מסכים עם שחקן, יש לי הכרות מעמיקה משלי על אופציות ועם השוק אז לפעמים אני חולק על דעתו על השוק, וחולק על מספר דברים בתאוריה של אופציות. הפעם אני מסכים לגמרי, ורק אדגיש משהו ששחקן ציין ושגם אני כתבתי אתמול במקום אחר:
ההתקפה של לוסקין על הרשות היא ההוכחה - מדוע שיהיה כל כך לחוץ על מחיר המניה? הרי תוך חודשיים שלושה היא אמורה לזנק כשכל החששות יתבדו וקצב הפקה ראוי יצא לאור, לא?
להפך - בעל חברה כשמנייתו מתרסקת ללא צדק, קונה אותה בכמויות אדירות, רואים דיווחים על רכישות במאיה וכך גם בעקיפין הוא מסייע למניה יותר מכל הדיבורים. דבר כזה, אם יתבצע בכסף גדול, יגרום לזינוקים גם של גופים על היחידות.
בדיחה. מי שסיכם הכי טוב את סיכוייה של גבעות, היה לוסקין עצמו באמצעות אינדיג. מעניין אותו המחיר ביום ראשון ותו לא.
-
שחקן יקר !ידוע לך שרוב רובו של אנשי הצאט הם לא משקיעים אלא סוחרים אבל במניות נפט יש תהליך ובתהליך צריך להיות משקיען וסוחר ואני יסכם את זה במשפט קנה בשמועה צא לפניהודעה
ואין טעם להוסיף
בקשר למה שנכתב בקרוב נדע מי יצא טרש ומי יצא פארש או התקשורת או גבעות
-
אבזם אהלן
ידידי הבלשן, 'ארוכות טווח', הכל בסדר ט.ל.ח.
חג שמח
ארז
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ILEEAVIV
אבזם אהלן
ידידי הבלשן, 'ארוכות טווח', הכל בסדר ט.ל.ח.
חג שמח
ארז
ILEE היקר, מה חדש במחוזותיך? מתי הדולר ישנה כיוון כבר? תעודת הסל שלי על הזהב נשחקת בגלל היחלשות הדולר. לא מתאים...
יפה תיקנת - "ארוכות טווח" ולא "ארוכות תווך" או "ארוכות טווך." ואולי כדאי להבהיר, שגיאות כתיב הן לאו דווקא סיבה להטיל ספק באמינותו של אדם זה או אחר; ובכלל, לא צריך לפסול אף אחד על דבר שטחי כל כך. יחד עם זאת, יש לצפות שחברה המפרסמת הודעות למשקיעים בבורסה כן תשקיע משנה מאמץ בניסוח לשוני, כי שפה היא אחד המאפיינים של מקצועיות. אני לא מכיר עוד חברה בבורסה שמפרסמת הודעות כה עילגות ומסתקפות כמו אלה של גבעות.
מועדים לשמחה,
אמיר
-
למרות שאיני משקיע בעצמי במניות (התיק שלי מנוהל בנאמנות "כמעט" עיוורת מתוך בחירה ולא מכורח חוק) ובוודאי איני סוחר בהן , ועל כן לרוב גם איני מגיב בקשר עם מניה זו אחרת, החלטתי הפעם לשתף גם אחרים בדעתי על גבעות.
גילוי נאות - אין לי מושג באם הנני מושקע או לא בגבעות, סביר מאד להניח שלא, ושגם לא הייתי בעבר, ואם בכל זאת כן, אז ללא ידיעתי , כך שדעתי כאן נאמרת כאילו לא הייתי, אינני מושקע וכנראה גם לא אהיה בעתיד הנראה לעין.
חברה איכותית, כזו שראוי בעיני לרכוש נתח ממנה (מניות) צריכה בין שאר הפרמטרים הרבים גם שאיכויותיה יבואו לידי ביטוי בשלושה תחומים:
1. מובילה בתחום/ענף שלה - או לפחות להיות בין המובילות (רצוי ראש לאריות או לפחות גוף, אך לא זנב לאריות ובוודאי לא ראש לשועלים).
2. קשרי משקיעים - לנהוג במשקיעיה ביושר, הגינות, פתיחות והחשוב ביותר, להתייחס למשקיעיה בתור בעלים של החברה ולא כאל אחרון הפועלים הזרים (שאפילו להם מגיע יחס מינימלי בתור בני אדם)
3. מקצועיות - כשרופא מנתח מבצע את עבודתו, מרבית לקוחותיו אינם מבינים כמוהו בתחום הרפואה (ואף רחוק מכך) אבל לפחות משוכנעים שהוא (הרופא) מבין היטב, אחרת לא היו מפקידים בידיו את גופם (והמשקיעים, את כספם).
אז אנסה לבחון את גבעות ע"פ שלושת הנקודות שציינתי לעיל:
1. מובילה בתחום-
א. היסטוריה של ביצועים, הצלחות עבר מול כשלונות (השוו לחברה כמו נובל אנרג'י, שחקנית רצינית ברמה עולמית, בטוח שהיו לה גם כשלונות, אבל הרקורד שלה בהחלט חיובי ומשמעותי, אפילו בתחום כה מסוכן כמו חיפושי גז ונפט)
ב. יכולות פיננסיות, יכולת של חברה להרים פרוייקט בין אם ממקורותיה ובין יכולת לגייס מגופים גדולים או בשווקים גדולים.
ג. מה "אומר" עליה הכסף "החכם", ולא שהכסף החכם אינו טועה (גם הוא שוגה לפעמים), אך הכסף החכם מצליח סטטיסטית לשגות פחות, ומנצל את הונו ביעילות רבה יותר מהכסף שאינו כזה. (הכוונה לכסף החכם - בעלי ההון הגדולים, הנוסטרו של גופי ההשקעות, וכו')
2. קשרי משקיעים-
א. להוציא כל מיני דיווחים באמצע הלילה, שבלשון עדינה אכנה אותם "חארטה ברוטב זבבירים", על איזו "נפיחה" שבמקרה "ברחה" לאחד השומרים במשמרת שלישית, זה לא בדיוק קשרי משקיעים.
ב. לקבל דו"ח הנדסי ולא לפרסם אותו, לא לפרסם אפילו תמצית, למשוך עוד ועוד ימים, ולבסוף ורק עקב לחץ של הרשות, לפרסם משהו שנראה יותר כמו טיוטא של טיוטא של "תנסו אתם להבין מה כתבתי, כי לי אין מושג" - זה נקרא "אנטי קשרי משקיעים" או יותר נכון קישרי שורטיסטים.
ג. אילו הדו"ח ההנדסי היה דו"ח טוב, אז אפשר היה לפרסמו, כפי שהוא, במקור, תוך שעה או שעתיים, להעלותו לאינטרנט ושכל אחד יוכל לעיין בו, להבין מה שיבין, לשאול חבר או מכר שמבין יותר וכו', ולהודיע שתוך שבוע יפורסם תקציר בשפה פשוטה שתסבירו לכל מי שאינו בקי ברזי הנדסת הנפט. מה שנקרא שקיפות ולא התעללות.
ד. ראיתם פעם את חב' שטראוס מחלקת בכנס משקיעים גביעי מילקי ושלגונים, או את חב' מקדונלדס מחלקת ארוחת ילדים עם בובת הפתעה.
כנס משקיעים זה לא מסיבת סיום תיכון שבה יש קטע של הדלקת נרות בחשיכה ואחריה ריקודים לתוך הלילה, כנס משקיעים זה עסק רציני ומכובד שבו אמורים לתת למשקיע הסברים על העבר ותובנות על העתיד, ולא כנס "מעודדות".
3. מקצועיות-
א. למרות שאיני מבין כל כך בענייני שאיבה ב"המרצה" אך באם איני טועה, לא ביצעו זאת מהתחלה, בחלק מהקידוחים השתמשו, ובהמשך, באחרים לא.
ב. בהתחשב בסוג הסלע שקיים בארץ, ובנסיונם מקידוחי מגד הקודמים, לא הגיע הזמן שיבצעו קידוחים מקצועיים, בלי טעויות בתיכנון וניהול הקידוחים.
ג. שכבות מס. 7 או 8, האם לא ידעו עליהן מראש, האם לא תיכננו את הקידוחים כך שגם שכבות אלו יוכלו להיכלל בדו"ח ההנדסי, או מדוע להשאיר אותן בתור "נעלם" עם השארות/ספקולציות/תקוות ולא לנהל את העניינים כך שלכשיגיע תורו של הדו"ח ההנדסי המקיף והרציני, הוא יוכל לכלול בצורה שלמה וברורה את כל מה שנמצא במגד 5.
ד. הדו"ח ההנדסי, או שהמהנדס שכתב את הדו"ח לא מבין בתחום ולכן לא יכול להסיק מסקנות (לפחות מסקנות של מינימום הפקה, מינימום כדאיות), או שהשותף הכללי, זה שבפועל מנהל את ההצגה, לא מבין את הדו"ח ולכן גם לא יודע לפרש אותו, או שמכל הקידוחים והמבחנים לא נאסף מספיק מידע בכדי שניתן יהיה להפיק דו"ח עם מסקנות (שוב, מינימליות) ברורות, או חלילה, אין כלום, ומכאן ואילך זה יהיה משיכת זמן, תירוצים, התחכמויות וכו'.
לסיכום:
אשמח מאד "לאכול את הכובע", כי אם אוכל אותו זה אומר שכל משקיעי גבעות יצליחו מאד בהשקעתם, ונפט רב יופק מהקידוח, ואף כי איני מושקע, אשמח מאד שרבים וטובים ירוויחו יפה מכך.
חג שמח ומאחל לכל משקיעי גבעות רק הפתעות לטובה בכנס המשקיעים.
-
גיל אתה במקצוע הלא נכון !!!!!!
אני מאוד נהנה לקרוא את מה שאתה כותב ובמיוחד את הציניות שלך :d
-
רבותי, באמת שאינני מבין לא את אלה, ולא את אלה, ולבטח לא את כל ההתלהמות סביב נושא גבעות.
אין ספק שהמניה של גבעות היא מניית חלום. הפלוגתא היא האם לחלום יש סוף טוב או סוף של אובדן מוחלט או כמעט מוחלט של כספי ההשקעה/רכישה
הבסיס העובדתי, קרי,תוצאות הקידוחים והבדיקות עדיין אינו ידוע וברור סופית
לכן כל צד יכול עדיין לומר את דברו, אין איש שיכול עדיין לסתור זאת.
ההשערה של צד א' טובה בדיוק כמו ההשערה של צד ב', אין עדיין פוסק, ואין עדיין ראייה חד משמעית
הכל ענין של הנחות והשערות סובייקטיביות
כל צד מאשים את משנהו ברצון רע, כוונות זדון וכיוצ"ב
אז למה בכלל להכנס לזה? בואו נשאיר את זה פתוח לכ אפשרות, לכל מצב, עד שיתבררו העובדות סופית
מי שעדיין קונה, יקנה, מחזיק או מתעקש, יש לו נטיות הימוריות, אובדניות או סתם עצבים חזקים. בעתיד נדע מי צדק
ובשלב זה אפשר להתפנות לענינים אחרים, נטולי ריב ומדון
כמו למשל ההפסדים העצומים שנגרמו בפקיעה לאנשים טובים שגרמו להם לחשוב שהם יודעים מה הם עושים....
לא נפט, לכאורה פחות מסוכן בתוחלת ההפסד שלו, אבל בגבעות ניתן להפסיד רק את מה שהשקעת, מכספך, או מהלוואות
באופציות אנשים מפסידים סכומים מיכרים, שלעיתים גבוהים בהרבה מאלה שהם היו מוכנים לסכן בכלל
שיהיה בהצלחה לכולם
גילוי נאות - מעולם לא רכשתי גבעות, וגם אין לי כוונה לרכוש
-
אני קראתי דוח אחרון של גבעות וגם כמה דוחות קודמים למרות שאני לא מחזיק אפילו שקל שם. קו אחיד של כל דווחי גבעות שלא ברור כלום מדווח.תסלחו לי אבל תשקיף של IPO יותר ברור. ועוד לא דיברנו על היסטוריה בעייתית של חברה.
קיים רק משפט אחד בלבד שהוא ברור וחוזר על עצמו בכל דיווח : אין לחברה יכולת לדעת מהי כמות נפט בר הפקה.
-
שחקן יקר!
אומנם גילת שאט נפש מצד אחד אבל פגעת בהאתר מצד שני לא השכלת לגרום או להניח יד על מפוני גלובס ותפוז שנקרא פורום גבעות. וכל החברים שם מצאו בית חם בספונסר ולו רק בגלל שלא יצאו נגד המניה . והחברה חבל ראשית מעשה במחשבה תחילה אבל יש לך את חדר מניות תהפוך אותו לחדר נפט או פורום נפט אולי זה יצליח לתקן את העוול
-
לפני שלושה שבועות, נוצר קשר בין שלושה מהמשקיעים הבולטים בגבעות והפעילים ביותר בפורום גבעות בגלובס לבין האתר בנוגע לאפשרות לפתוח פורום וצאט יעודי למשקיעי גבעות.
פסלתי זאת על הסף - לא היה ולא יהיה. אני לא אתן יד ולא אהיה חלק ממניה בודדת שכל כולה אויר חם. במובן הרחב יותר, זה דומה להתנהגות התקשורת לה חלק מרכזי במחיר הנוכחי של המניה כתוצאה מכתבות חוזרות ונשנות ומתן במה מוגזמת (ובמיוחד אתר מסויים שהגדיל לעשות וכל כתבותיו בנושא חיוביות). כעת, אותם כותבים, לאחר שהמליכו מניה חוזרים בהם וטוענים כנגדה.
אם היינו "מייבאים" לכאן את משקיעי גבעות, לא הייתי יכול לטעון אח"כ שלא תרמתי את חלקי הקטן
לקזינו הנוכחי, ולאובדן כספם של משקיעים בעתיד.
אם המחיר שימצאו בית חם במקום אחר - דיינו.
-
-
אני רוצה לתת תודה חמה לשחקן שנתן סקירה מושקעת וכנה, במיוחד לאור הדיסאינפורמציה האדירה שקיימת בנושא.
הייתי כבר עם הוראת קנייה להיום וקריאת הסקירה של השחקן שיכנעה אותי לבטל.
-
אני חייב לומר שלאחר מעקב אחר גבעות החלטתי להיכנס לפני מס' חודשים.
אני אשמח מאוד לעשות 500% רווח
אני אצטער על ההפסד באם יהיה.
הסכום שהשקעתי לא יהפוך אותי לעשיר ולא ימנע ממני לצאת לחופשה אם אפסיד אותו.
ההתנהלות של גבעות אכן שערורייתית ברמות בלתי אפשריות.
בכל זאת אני מאמין (בכוונה בחרתי במילה מאמין) שהקידוח מתנהל באופן מקצועי
והפעם יצליחו להוציא נפט בכמויות משמעותיות.
אני חושב שעדיף להשקיע מדי פעם במניה כזו מאשר למלא לוטו כל שבוע
וכל זמן שמבינים שקיים סיכון לאבד את הכסף זה בסדר.
מותר להמר לפעמים כל זמן שיש מודעות להימור.
ואגב, אני בהחלט יודע גם לדבר במספרים ולהסביר ולשכנע שהסיכון הוא קטן
והבאר היא בכלל כבר עתה מסחרית וכו....
ויחד עם זאת ברור לי שאני משקיע קטן ללא שום הבנה בנושא קידוחים וגאולוגיה.
בברכה
Long
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Long
אני חייב לומר שלאחר מעקב אחר גבעות החלטתי להיכנס לפני מס' חודשים.
אני אשמח מאוד לעשות 500% רווח
אני אצטער על ההפסד באם יהיה.
הסכום שהשקעתי לא יהפוך אותי לעשיר ולא ימנע ממני לצאת לחופשה אם אפסיד אותו.
ההתנהלות של גבעות אכן שערורייתית ברמות בלתי אפשריות.
בכל זאת אני מאמין (בכוונה בחרתי במילה מאמין) שהקידוח מתנהל באופן מקצועי
והפעם יצליחו להוציא נפט בכמויות משמעותיות.
אני חושב שעדיף להשקיע מדי פעם במניה כזו מאשר למלא לוטו כל שבוע
וכל זמן שמבינים שקיים סיכון לאבד את הכסף זה בסדר.
מותר להמר לפעמים כל זמן שיש מודעות להימור.
ואגב, אני בהחלט יודע גם לדבר במספרים ולהסביר ולשכנע שהסיכון הוא קטן
והבאר היא בכלל כבר עתה מסחרית וכו....
ויחד עם זאת ברור לי שאני משקיע קטן ללא שום הבנה בנושא קידוחים וגאולוגיה.
בברכה
Long
במילים אחרות, מלאת טוטו. זה בסדר גמור למלא טוטו. אין עם זה שום בעיה כל עוד אתה יודע שזה מה שעשית, ושהקדשת לזה סכום סביר לפי קנה המידה שלך.
שיהיה בהצלחה!
-
דמי כיס היקר!
איך כתוב לך לעולם לא נשכח את ספטמבר 2010
ולמה כי כולם האמינו Xויצא Y כי כל השנים ספטמבר היה שחור
ואילו ב2010 ירוק עד, מה זה אומר לך שהכל אפשרי ומי שמאמין לא מפחד ולונג מאמין אבל אתה לא והיית חייב לפנק לפנק ולהזכיר את פחדיך אז תחליט או שאתה מכיר באפשרות של שינוי או לא
-
הנה הגיע היום שכל הטרשים למיניהם יצוצו ויבקשו סליחה
-
גבעות עולם - סוף ידוע מראש (שימו לב גם להתיחסות למודיעין).
אלו הדברים שציינו כבר ב 2010 . היה ברור שזה יגיע וצריך לזכור שאי אפשר להשקיע בחברה, טובה ככל שתהא, אם ההנהלה בוגדת באמון המשקיעים.