-
חסרה לי סקירה יומית קבועה...
אני לא יודע מה איתכם, אבל אני הייתי שמח מאוד לקבל סקירת מעוף יומית תמציתית קבועה במהלך היום משחקן.
הסקירה יכולה לעזור לי מאוד בקבלת החלטות לגבי ניהול התיק שלי, ובוודאות תתרום לי להבנת התנהלות השוק.
ד.א. אני חושב שליגיטימי לחלוטין לגבות תשלום עבור שירות שכזה (אנחנו בעיקר מקבלים... מותר גם לתת לפעמים :-)
אני אשמח לדעת אם יש חברים נוספים כמוני באתר שמעוניינים בשירות שכזה.
הראל
-
Re: חסרה לי סקירה יומית קבועה...
לג'קי ברוך יש בדיוק את מה שאתה (ובעצם כולנו) מחפשים.
המחיר לא בשמיים.
תכנס לאתר שלו, ייתכן שיש לו סקירות לדוגמה.
אני מנוי על האתר ואני אומר לך שזה שווה כל שקל.
בהצלחה.
-
תודה רואה ממטר,
האם תוכל לתת לי דוגמא (לשלוח לי בפרטי או משהו כזה) כדי שאוכל להבין מהוא אופי הסקירה?
באופן כללי זה ליגיטימי השירות שאתה מנוי לו... אע"פ שהייתי מעוניין לקבל שירות שכזה תחת קורת הגג שנקראת "שחקן מעוף"
הראל
-
מזדהה עם הבקשה של הראל.
גם לי חסרה סקירה יומית. אפילו כמה מילים משחקן, פוזיציות, כוונות, תהיות, דגשים, כל מה שמוצא לנכון. אנחנו נקרא בשקיקה.
הצעה למנהלים - אפשר לפתוח פורום "מילה יומית" בו יתנהלו העניינים השוטפים של היום.
אם שחקן יתן כמה מילים בבוקר - זה יהיה גדול.
אגב, הבחנתי שבזכות עידכון יומי קצר באתרים מקבילים, הטראפיק היומי גבוה לאין שיעור.
נקודה למחשבה.
תודה
-
רעיון גדול! ושימושי מאוד במיוחד בתקופות כל כך סוערות בשווקים ,סקירה אחת בשבוע לא מספיקה :))))
שחקן, במידה ויש לך את הזמן נשמח מאוד!
-
- הראל, סקירה יומית הינה חסרת תוחלת הצלחה, וזה בגלל שטווח קצר מאד לא מתנהג רציונלית, אז למה לנו ללכת רחוק? ולמה לא נבדוק מה לא קרה לנו ביום שישי האחרון?
- ביום שישי התאכזבנו מנתון המאקרו של המובטלים החדשים, ומה כתב לנו "אנליסט רציונליסט" לסקירה היומית?
- הוא כתב: "חברים, נא לתפוס מחסה, כי צפויות ירידות, וזה בגלל אכזבה מנתון מאקרו של יום שישי", אז מה קרה בוול סטריט?
- בוול סטריט, ביום שני/9/8/2010, עלה מדד הדאו ג'ונס ב+45.19 נקודות, +0.42%, וזה למרות נתון המאקרו המאכזב, למה? מדוע?
- כי המשקיעים שכחו את העבר, והמשקיעים הסתכלו לעתיד, אז מה כתב לנו "אנליסט רציונליסט" לסקירה היומית?
- הוא כתב: "חברים, טעיתי, וקבלו נא תיקון לסקירה היומית: "לא יהיו ירידות בגלל אכזבה מנתון המאקרו של יום שישי, כי זה שייך לעבר, ועינינו נשואות לעתיד, ליום שלישי, לברננקה, כי הוא יוציא לנו את הערמונים מתוך האש, והסטטיסטיקה מוכיחה שהוא תמיד מצליח להפוך את השוק לעליות", ומה עשה ברננקה?
- ברננקה שיחק אותה בהפוך על הפוך, ...אז הראל, האם שוכנעת שסקירה יומית הינה חסרת תוחלת הצלחה? והאם שוכנעת שטווח קצר מאד לא מתנהג רציונלית? והאם שוכנעת שסקירה יומית לא יכולה לעזור לך לניהול התיק שלך? והאם שוכנעת שסקירה יומית לא תתרום לך להבנת השוק? אז בהצלחה, תודה
-
היי ששי,
קודם כל תודה רבה לך על ההתייחסות.
נתחיל מהסבר על האופן שבו אני סוחר באופציות מעוף.
המבחר אצלי הוא חודשי. בתחילת החודש אני פותח את הפוזיציה וממשיך איתה עד סמוך לפקיעה (לעיתים אני גם נכנס איתה לפקיעה).
בממוצע נראה לי שאני מבצע פעולה כל יומיים.
אני לא עוסק כלל במסחר יומי!!
עם זאת, זו נראית לי אינפורמציה שתעזור לי לנהל את האסטרטגיה. לדוגמא , אני מצפה שהיא מאוד תסייע לי מלבצע טעויות שנובעות מפאניקה ריגעית.
האינפורמציה הזו קריטית ככל שאנו נמצאים סמוך לפקיעה.
הראל
-
ברמת העקרון, אפשרי להבין מהסקירות השבועיות את שצפוי. לדוגמא, אם תעבור על הסקירה של השבוע חולף תראה התכתבות ביני לבין קרח צפוני בה ציינתי כי העליות הללו לא יחזיקו מיים, ונשוב לאיזור 1120. בסקירה של השבוע ציינתי כי מיום שלישי יתחיל ה"אקשן האמיתי", ומבחינתי כל שקורה בראשון ושני אינו מייצג.
אפשרי לבצע סקירה יומית אך בכל האתרים מדובר על שירות בתשלום, ויש לכך הצדקה:
זה דורש ניתוח צמוד בשעות הבוקר המוקדמות,עם קביעת פרמטרים יומיים ברורים.
יש לי אי-נוחות מסוימת לגבות כסף עבור שירותים (גם שירות ה SMS עולה חמישית משירות
איתותים רגיל), ולכן אני לא ממהר לעשות כן. אם
באמת
תהא היענות, נחשוב על מודל שיהיה לנוחות כולם. בכל מקרה, אם וכאשר דברים יצאו אל הפועל, הסקירה לדעתי לא יכולה להיות
רק אופציות והיא חייבת לכלול דואליות, אגח, אסיה, אירופה (כולל דואליות), גבולות, מפות,
SKEW, נתוני המאקרו והצפי שלהם, ועוד פרמטרים המרכזים את כל הצפוי לאותו יום. כיום אני
מרגיש שכל הסקירות היומיות, חלקן מצוינות, הן מהיבט בודד (טכני, מאקרו,...) ולראייתי לא משלבות מספיק מכל העולמות.
-
מה שאני יודע לומר זה
שנכנסתי עתה לאתר לחפש
מילה על אתמול והיום...
-
אם יורשה לי להכניס את עצמי לדיון המתנהל פה בין אנשים חכמים:
הסינטזה בין הדברים של ססי ושל שחקן נראית לי נכונה מאוד כי מסחר מוצלח הוא פועל יוצא של שילוב נכון בין ניתוח פונדמנטלי עם ניתוח טכני. דוגמה מצויינת לכך הוא מה שקורה בשווקים בשבועות האחרונים. מבחינה פונדמנטלית המצב לא טוב, והשחקן חוזר על זה בסקירות השבועיות שלו כבר לא זוכר כמה שבועות. מצד שני, הניתוח הטכני עזר מאוד להבין שלמרות זאת, מי שילך על שורטים יפסיד בגדול.
כפי שססי ושחקן אומרים - הפונדמנטלס לא משתנים כל יום ואז סקירה יומית, או אפילו פעמיים ביום כפי שג'קי ברוך עושה באתר המצויין שלו, הופכת להיות ביסודה סקירה טכנית (שאפילו היא לא משתנה כל יום), שהיא חשובה מאוד אבל גם השימוש בה די מוגבל וכנראה שלא תענה לצרכים שריקי ואחרים העלו בשרשור הזה.
מה שיוצא מדבריי הוא, שאם משקללים את המאמץ הניכר הנדרש להכין סקירה כזאת, בין אם זה בתשלום או בין אם לא, עם התועלת שבסקירה כזו, נקודת האופטימום היא ממש לא בתדירות היומית, אלא אולי פעמיים בשבוע מקסימום.
בקשר לצורך האמיתי הקיים אצל חברי האתר של "זריקות הרגעה" במצבים מסויימים (שהם ממש לא נדירים..) יש דרכים אחרות לקל אותן וששחקן משתמש בהן כל הזמן. אותי אישית מרגיעה הידיעה שגם כאשר שחקן שומר על שתיקה ומופיע כ"מנותק", הוא נמצא פה וקורה את כל מה שאנחנו כותבים.
סליחה עם קצת הארכתי אבל זה נראה לי נושא חשוב.
-
מעוניין מאד בסקירה יומית (בתשלום) שלדעתי יכולה להיות מאד מועילה לחברים באתר.
עמית
-
בין אם סקירה יומית ובין אם פעמיים בשבוע, חשוב שתהיה התייחסות גם למניות ספציפיות. כרגע באתר ניתוח המניות מתבצע בעיקר בפן הטכני וחסרה לי סקירה נוספת המשלבת בין הטכני לנתונים הכלכליים של החברה.
יוזמה ברוכה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
ברמת העקרון, אפשרי להבין מהסקירות השבועיות את שצפוי. לדוגמא, אם תעבור על הסקירה של השבוע חולף תראה התכתבות ביני לבין קרח צפוני בה ציינתי כי העליות הללו לא יחזיקו מיים, ונשוב לאיזור 1120. בסקירה של השבוע ציינתי כי מיום שלישי יתחיל ה"אקשן האמיתי", ומבחינתי כל שקורה בראשון ושני אינו מייצג.
אפשרי לבצע סקירה יומית אך בכל האתרים מדובר על שירות בתשלום, ויש לכך הצדקה:
זה דורש ניתוח צמוד בשעות הבוקר המוקדמות,עם קביעת פרמטרים יומיים ברורים.
יש לי אי-נוחות מסוימת לגבות כסף עבור שירותים (גם שירות ה SMS עולה חמישית משירות
איתותים רגיל), ולכן אני לא ממהר לעשות כן. אם
באמת
תהא היענות, נחשוב על מודל שיהיה לנוחות כולם. בכל מקרה, אם וכאשר דברים יצאו אל הפועל, הסקירה לדעתי לא יכולה להיות
רק אופציות והיא חייבת לכלול דואליות, אגח, אסיה, אירופה (כולל דואליות), גבולות, מפות,
SKEW, נתוני המאקרו והצפי שלהם, ועוד פרמטרים המרכזים את כל הצפוי לאותו יום. כיום אני
מרגיש שכל הסקירות היומיות, חלקן מצוינות, הן מהיבט בודד (טכני, מאקרו,...) ולראייתי לא משלבות מספיק מכל העולמות.
בוקר טוב שחקן,
האמת, לא נראה לי שהשארנו לך הרבה ברירות.
אם רק תמצא כח לעשות גם את זה, שאר הסיבות מדוע לא לעשות כן בטלות בשישים.
מול טיפטיפה אי נוחות בגין גביית כסף תחשוב על הערך המוסף, על "סידור העיניינים בראש" לחלק לא מבוטל של החברים, על קיטון משמעותי בכל מיני ספקולציות שעושים חלק מחברי האתר, ולא משום כוונה שלילית, אלא עקב הוואקום שכל אחד מנסה למלא כמיטב הבנתו וידיעותיו הדי חלקיות.
ובנוגע לתשלום, תאמין לי שלא הייתי מרגיש שום אי נוחות, להיפך, רק סיפוק אילו יכולתי לתת שירות VIP במחירי התחנה המרכזית.
רק תודות,
אם תהא היענות אמיתית, נשקול זאת בחיוב.
-
אני נאלץ ללכת נגד הזרם ולהגיד שלדעתי אין בסקירה יומית את התועלת שכולם תולים בה.
לסקירה יומית, אפילו כזו המנתחת את המקרו ואת המניות הדואליות, בוחנת את הארביטרג' ושינויי המטבע יש בעיות דיוק הנובעות מאקראיות תנודת המניות לטווח הקצר, ואילו סקירה שבועית מסוגלת לדייק הרבה יותר.
עם זאת, יש חשיבות מסוימת בקבלת מילות חיזוק להנחות העבודה הנובעות מהסקירה השבועית, לדוגמא כאשר המדד כבר נשק ל1170, התחילו אנשים לדלג כלפי מעלה את הצד העליון של השוקת, ייתכן שמוקדם מידי (אודה שלא הייתי רחוק בעצי ורק העובדה שמראש כתבתי רחוק מנעה זאת), וייתכן שמספר מילים לגבי הסבירות שיימשכו העליות הללו (ללא תיקון בכל מקרה) היו מונעים את העניין.
איך שלא יהיה, אאחל לכולם בהצלחה.
-
אני בעד סקירה יומית
לא מובנית
לא סקירת שווקים מחוף אל חוף
כמה מילים על ארועים חשובים, פוזיציות, יחסים במעו"ף, דגשים ואפילו התנהלות ותנועה של בתי השקעות, מוסדיים וכן הלאה
מנייה בכותרות
תנועה מיוחדת של בעלי עניין
אפילו הלך רוח בין השחקנים
לא משנה סדורה
לא טבלת נתונים
סתם מילה או שתיים - אפילו כיוון
כך, שזה לא יצריך עבודה והכנה
מצד שני - יתן כיוון, יפרה, ישפוך אור, יתן דגשים, ובקיצור - יסדר ת'ראש
ובאשר לתשלום - אין בעיה (ברור לי שזה יהיה בקטנה).
ועוד רעיון אחרון - מילה יומית שכזו יכולה לבוא גם בסמס. כמה משפטים. כמובן בתשלום נוסף.
(אגב, אין בכלל כוונה כאן לניתוח טכני באשר הוא. תחום זה לא רלוונטי לכאן בעיני ומצד שני יש ים מנתחים טכניים בגרוש - כאן צריכה להיות ליגה אחרת).
תודה!
-
בתור אדם, שנוטה לא להסכים פעמים רבות מאד עם שחקן ועם דרך הפעולה של האתר, אני כן אוהב לקבל קונטרה לדעה שלי, גם אם אני לא תמיד משנה את העמדה שלי בשוק כתוצאה מזה, ע"ע השבוע לגבי הפוזיציות.
having said that, בנקודה הזאת, אני אביע את הערכתי לסקירה השבועית, וכנראה אקרא גם סקירה יומית מקוצרת, כמעין לקבל הסתכלות שהיא קצת מנותקת מהשוק לרגע קל ולשמוע דעה שגם אם אני לא תמיד מסכים איתה, היא תמיד מנומקת כהלכה ופותחת את הראש.
-
השאלה גם איך סוחרים את הסקירה היומית. מי שמבקש סקירה כל יום הרי רוצה להפיק מכך טריידים שניתן לסחור אותם. למשל: באיזה נקודות נכנסים או יוצאים מלונג או משורט. לדעתי אנשים מחפשים בסקירה נקודות פרקטיות שניתן לסחור אותם.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אריאל2
השאלה גם איך סוחרים את הסקירה היומית. מי שמבקש סקירה כל יום הרי רוצה להפיק מכך טריידים שניתן לסחור אותם. למשל: באיזה נקודות נכנסים או יוצאים מלונג או משורט. לדעתי אנשים מחפשים בסקירה נקודות פרקטיות שניתן לסחור אותם.
אתה מחפש את זה אולי, אני מעולם לא לקחתי משהו מהאתר הזה כטרייד, רק כתוספת לקו המחשבה.
-
אשמח לקבל סקירה יומית
עוד יותר אשמח לשלם עליה
תודה שחקן
אין הרבה אנשים כמוך :!:
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי assafb
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אריאל2
אתה מחפש את זה אולי, אני מעולם לא לקחתי משהו מהאתר הזה כטרייד, רק כתוספת לקו המחשבה.
אני חושב שרוב האנשים באתר שמתעסקים באופציות מאמצים בצורה זו או אחרת את עניין האסטרטגיות על פני כמה ימים / שבועות.
לא חושב שיהיו המוני אנשים שבעקבות סקירה יומית יתחילו להמר על כיוונים ולבצע טריידים תוך יומיים.
סקירה יומית יכולה לעזור בכך שאתה תבין שאתה בכיוון, במיוחד בימים "משמעותיים" כגון יום שלישי האחרון וההודעה של ברננקי ותגובת השוק.
-
מצטרף לחברים - אשמח לקבל סקירה יומית.
תודה
-
- אנחנו מבינים את אי-הנוחות לגבות כסף עבור שירותים, אבל כמו כל דבר בחיים, אין ארוחות חינם, ואין עובדי חינם, למעט מספר מצומצם של פנסיונרים צדיקים, והם המתנדבים של "יד שרה", אז לא מה לא לעשות?
- לא להמציא את הגלגל מחדש, כי צריך ללמוד מאחרים, ולישם את המודלים המוצלחים כאן באתר, אז איך זה אצל אחרים?
- בביטוח רכב, יש את המסתפקים בביטוח החובה(=שירות ה-SMS חובה), ויש את אלה הרוצים את הפוליסה המקיפה(=שירות ה-SMS + סקירה יומית מקיפה)
- בכבלים, יש את החבילה הבסיסית(=שירות ה-SMS הבסיסי) ויש את החבילה המלאה(=שירות ה-SMS + סקירה יומית מלאה)
- בפיצה כשרה, יש את הפיצה הרגילה(=שירות ה-SMS רגיל) , ויש את הפיצה עם התוספות(=שירות ה-SMS עם תוספת לסקירה היומית)
- בכרטיסי טיסה, יש טיסה במחלקה רגילה(=שירות ה-SMS רגיל), ויש במחלקת עסקים(=שירות ה-SMS + סקירה יומית לעסקים)
- בביטוחים המשלימים, יש את "המושלם" הבסיסי(=שירות ה-SMS הבסיסי), ויש את "המושלם זהב" כולל ביטוח סיעודי(=שירות ה-SMS כולל סקירה יומית סיעודית), אז טוב, אנחנו עייפים ומותשים מדוגמאות, אבל למרות זאת יש בעיה לא פתירה, והיא קיימת גם בשירות ה-SMS, אז מה הבעיה?
- אם אבי חתום על שירות ה-SMS, ואם הוא מקבל אותו, וגם שולח אותו לשכנה שרית, "forward text messages", אז שרית תקבל אותו בזמן
אמת,
וזה למרות שהיא לא מנויה לשירות ה-SMS, זו נהנית וזה לא חסר, אז מה לעשות? לקדד ולהצפין את ה-SMS, עם מפתח לקריאה
חד-
פעמית בלבד, שבת שלום, תודה
-
יומיים לא הייתי באתר (עקב נסיעה), ופתאום נהיה מהפך שאני חולם עליו הרבה זמן. איך שדברים זזים פה מהר.
אני באופן אישי הייתי שמח לקבל עדכון פעמיים בשבוע , עם הסתייגות ל"פריצות" בשל מקרים של אירועים מיוחדים שקורים לא מעט.
עדכון יומי , כפי שגם ציינו פה, מכניס למתח ולציפיות לעמוד בנתונים פר שעה. לפעמים, ניתוח , נכון ככל שיהיה, בא לידי ביטוי ומתממש במהלך יותר רחב, של כמה ימים.
אין סיבה, לדעתי, להכנס לרמת ציפיות של עמידה בנתונים תוך יומיים. כולנו ראינו החודש כמה זמן לקח לאסטרטגיה של שחקן להתממש. בלי להיות ספציפיים , היו פה דעות שהשוק כבר לא יירד, ודיונים פורים בעניין התקיימו.
החשש שלי הוא משלושה דברים:
1. חוסר רצון "לחבק" את המסך כמו ששחקן אומר
2. מי שלא יהיה כל יום בסקירה היומית יפספס דברים שיכולים להיות רלוונטים לקבלת ההחלטות שלו
3. עודף אינפומציה שיכולה להסיט מפוקוס.
4. זגזוג כתוצאה ממה שצינתי קודם.
שורה תחתונה. אני מעדיף שתי סקירות בשבוע ומוכן לשלם על כך בשמחה.
יישר כח בדרך
-
-
אני אישית נגד סקירה יומית. מנסיוני עדיף להתעדכן בבוקר ובמהלך היום בכותרות הכלכליות ובאתר מאיה כדי להיערך נכון למסחר.
עבור מי שבכל זאת מעוניין בסקירה יומית, יש אפשרות לעשות מינוי לערוץ של
פיבי
(הבנק הבינלאומי) ביוטיוב. דודו הולצמן מעלה לשם סקירה כל יום.
ערוץ
פיבי
ביוטיוב: http://www.youtube.com/user/fibiblog
סרטון לדוגמא: "סוף השבוע עומד להיות בסימן חיובי" (26.8.2010).
[youtube:196ola8j]http://www.youtube.com/watch?v=lIojbD6mMWY[/youtube:196ola8j]