-
מסחר 13/07/2010 11:00
בוקר טוב לכולם,
שוב אני רוצה לשתף אותכם במה שאני רואה על מסך מערכת המסחר שלי.
אירופה עולה כחצי אחוז אחרי שאסיה סגרה בירידות קלות והחוזים בארה"ב עוד חסרי משמעות כי מוקדם מידי אבל אחרי הסגירה אתמול והדוח של AA אני "מהמר" על המשך מגמה חיובית בוולסטריט.
אצלינו המדד יורד 0.1% והוא שם כבר חצי שעה, אבל מי שיסתכל על המניות במדד ת"א 25 יראה שהמניות האדומות החזקות הן
פריגו
וטבע
שחזרו עם פער ארביטראז' שלילי מהמסחר אתמול מעבר לים. שתי המניות ביחד מהוות כ-20% ממדד ת"א 25 ויורדות 1.5% בממוצע. בעצם אם מנטרלים אותן המדד עולה 0.2% ואם הן היו מתנהגות כמו שאר המניות במדד אז הוא היה עולה חצי אחוז. זה הסנטימנט האמיתי בשוק הבוקר ויקח כמה שעות והוא גם זה שיכריע והמדד יעלה בשעות הקרובות לפחות חצי אחוז, אם לא יקרה אירוע שלילי באירופה.
אשמח לתגובות ודיון בנושא,
מנהל תיקים.
-
Re: מסחר 13/07/2010 11:00
-
אהלן מנהל,
איפא היית כל הזמן, זה בדיוק מה שהיה חסר לנו....
תמשיך לעדכן
(לא בא לך להחליף שם?)
-
הי מנהל,
המון תודות על השיתוף בזמן
אמת.
אודה כי איני יכול להגיב עניינית לדברים שכתבת, כי לא רב כוחי בהבנת כיוונים ומגמות קצרות טווח.
עד כדי כך איני מסוגל "לקלוט" נכונה כיוונים, שאילו מישהו היה סוחר באופן עקבי, את ההפך מדעתי הרגעית על השוק, הוא היה לבטח כבר מולטי מיליונר.
לכן בכל הקשור לטווחים קצרים, אני משתדל לשתוק עד כמה שניתן.
אף על פי כן, מאד מעריך את שיתוף המידע שאתה מבצע בזמן
אמת,
ויש לו, לא מעט ערך בעיני.
בתודה
אהלן מנהל תיקים.
תודה על הסקירה וההשקעה, בינתיים נראה כי אתה בכיוון הנכון.
שאלה: בבעלותי אופצית P1060 שנקנתה ב 480 ש"ח, כרגע ערכה הוא 320 שקלים:
http://www.globes.co.il/globessites/glo ... g=HE&tab=1
מה לדעתך כדאי לעשות? למכור כעת או להמתין עד יום חמישי (לפני שהתטא תיכנס לפעולה)?
-
מנהל תיקים,
תודה על התובנות והעניין שהבאת לאתר.
שאלה בהמשך לדברים שכתבת: עד מתי לדעתך אמורה להימשך המגמה החיובית? על פי הדברים שכתבת אתמול מדובר בפרוצדורה של יום יומיים (הרחקת הכתיבות של השחקנים ל 1150-1130 על כל הנלווה לכך), אז השאלה המתבקשת היא האם העליה מיצתה את עצמה לעת עתה?
תודה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי xavi
אהלן מנהל תיקים.
מה לדעתך כדאי לעשות? למכור כעת או להמתין עד יום חמישי (לפני שהתטא תיכנס לפעולה)?
אתה מחזיק את האופציה כחלק מאסטרטגיה מסויימת או שסתם החלטת להמר על כיוון המעו"ף החודש?
אם מדובר באסטרטגיה אז אני לא יודע לענות כי זה תלוי מה היא, אם סתם הימרת אז:
א. אל תעשה את זה יותר
ב. הימורים זה לא בריא
ג. אני לא יכול לייעץ לך מה לעשות כי זה לא מקצועי מבחינתי. יכול להיות שהשוק מחר יתרסק כי הלילה נתקוף את הכור הגרעיני באיראן ואז הפוט של יהיה שווה 5000 ש"ח. בהימורים אין היגיון ולכן אין עזרות.
בהצלחה,
מנהל תיקים.
-
תודה על הסקירה
אכן הגיע בערך ל-1/2 אחוז למעלה.
וזאת למרות שהמדדים בארה"ב עולים יותר.
האם לא נראה לך , שהשוק עלול לעבור תלתלה למטה בשל ידיעות כאלה או אחרות מאירופה או סין שישנו את המצב?
האם הכלכלה נראית לך יציבה דיה להתרחשות של עליות?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ZetaFunc
מנהל תיקים,
תודה על התובנות והעניין שהבאת לאתר.
שאלה בהמשך לדברים שכתבת: עד מתי לדעתך אמורה להימשך המגמה החיובית? על פי הדברים שכתבת אתמול מדובר בפרוצדורה של יום יומיים (הרחקת הכתיבות של השחקנים ל 1150-1130 על כל הנלווה לכך), אז השאלה המתבקשת היא האם העליה מיצתה את עצמה לעת עתה?
תודה.
תלוי על איזה פרק זמן מדובר. בטווח הקצר אני חושב שהיום השוק כבר מוכיח שבא לו לעלות (כמו שאמרתי לפני שלוש שעות) וגם מחר נראה שיהיו עליות חוץ מזה זה מדוייק כמו חיזוי מזג אוויר. יום יומיים קדימה אפשר לנסות לחזות, שבוע קדימה זה כמו לזרוק מטבע. בטווח הבינוני והארוך, עוד שנתיים נגיד אני דיי בטוח שנראה מעו"ף ב 1600 בערך.
בגדול, אי אפשר לתזמן את השוק. אפשר רק ללמוד להגיב. בדיוק כמו גולש גלים, הוא לא יודע מתי יבוא גל או מה יקרה עוד שבוע אבל הוא בא לים כל יום ושוכב על הגלשן ומחכה שיהיה גל ואז הוא יודע (כי הוא מקצוען) לעלות עליו בזמן ולרדת בזמן בלי לשבור את הראש. הוא גם יודע מתי יש דגל שחור ואחלה גלים לגלוש ומתי יש דגל שחור וממש מסוכן להיכנס למים (בזמן שכל השאר יודעים שדגל שחור זה מסוכן תמיד).
מנהל תיקים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי xavi
אהלן מנהל תיקים.
אם אתה הבעלים המאושר של אופציה אחת בלבד שכזו, לא נורא, זה רק תחילת דמי הלימוד,
אך אם ברשותך מלאי משמעותי, הייתי ממליץ לך לשלם סכום דומה עבור קורס טוב, שעשוי למנוע ממך לשלם בעתיד פי כמה וכמה על דמי לימוד מעשיים.
ולגבי האופציוה עצמה - כל עצה תהיה בגדר ספקולציה טהורה, עדיף לי כבר להגיד לך על איזה צבע להמר בקזינו.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מנהל תיקים
ציטוט:
פורסם במקור על ידי xavi
אהלן מנהל תיקים.
אתה מחזיק את האופציה כחלק מאסטרטגיה מסויימת או שסתם החלטת להמר על כיוון המעו"ף החודש?
אם מדובר באסטרטגיה אז אני לא יודע לענות כי זה תלוי מה היא, אם סתם הימרת אז:
א. אל תעשה את זה יותר
ב. הימורים זה לא בריא
ג. אני לא יכול לייעץ לך מה לעשות כי זה לא מקצועי מבחינתי. יכול להיות שהשוק מחר יתרסק כי הלילה נתקוף את הכור הגרעיני באיראן ואז הפוט של יהיה שווה 5000 ש"ח. בהימורים אין היגיון ולכן אין עזרות.
בהצלחה,
מנהל תיקים.
נקטתי באסטרטגית קניית שוקת עם מרווחים קבועים של 20 לכל כיוון - בתיק האופציות. לגבי האופציה הספציפית עליה דיברתי, קניתי אותה בתחילת השבוע מתוך ציפייה למימושים בשוק, בלי קשר לאסטרטגיה, דבר אשר כרגע לא מתממש. אמנם יש כאן הימור, ובזה אני מסכים איתך, אך זה המצב הנתון - שכרגע יש לי את האופציה הזו, ולא משנים השיקולים שהניעו אותי לרכוש אותה.
בכל מקרה, תודה על התשובה.
-
ל-david15:
אני יודע שרבים פה יחלקו על מה שאני עומד להגיד אבל אני אגיד זאת בכל אופן:
אין קשר ישיר בין כלכלה לשוק ההון
במצב שהכלכלה רק מתחילה להתאושש והריבית נמוכה מאוד האלטרנטיבות הסולידיות נראות רע. פיקדון בנקאי בריבית של 1.5% מק"מ בריבית של 2% או אג"ח ממשלתי בריבית של 3% זו השקעה דיי גרועה. מה נשאר? מניות מעו"ף יציבות במכפיל 10-12 למשך שנתיים שלוש קדימה יתנו בערך 50% תשואה מה שתקבל בבנק תוך אולי 20 שנה. אז במצב של היום אני לא מבין מי האנשים שיושבים על הגדר ומחכים.
לדעתי שוקי המניות צריכים לעלות בכלל ובארץ בפרט.
מנהל תיקים.
-
האם בירידה ב-2008 לא היה מצב דומה?
גם 5% בשנה זה די מגוחך ביחס ל-50% בשנתיים.
האם המצב הכלכלי בארה"ב לא הוא שרסק את השוק?
ראינו גם שעם היוודע נתון כלכלי כזה או אחר , אנו רואים עליות או ירידות.
ועוד.. מדוע לדעתך תהיינה עליות בעקבות הדוחות? הרי זה לא אמור להשפיע?
-
למנהל שלום,
האם לדעתך השחקנים השלימו עם העליות היום או שהם ינסו להוריד את השוק לקראת הסיום?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
האם בירידה ב-2008 לא היה מצב דומה?
גם 5% בשנה זה די מגוחך ביחס ל-50% בשנתיים.
האם המצב הכלכלי בארה"ב לא הוא שרסק את השוק?
ראינו גם שעם היוודע נתון כלכלי כזה או אחר , אנו רואים עליות או ירידות.
ועוד.. מדוע לדעתך תהיינה עליות בעקבות הדוחות? הרי זה לא אמור להשפיע?
מי אמר שפרסום דוחות לא אמור להשפיע?
אתה
באמת
מאמין שכל המידע מגולם במחיר המנייה?
אם כן, אז למה מניות מגיבות לפעמים בעלייה/ירידה של עשרות אחזוים על הודעות/דוחות/כתבות/המלצות שמתפרסמות?
מנהל תיקים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yisfri
למנהל שלום,
האם לדעתך השחקנים השלימו עם העליות היום או שהם ינסו להוריד את השוק לקראת הסיום?
נכון לאתמול ב1120-1130 היו ביחד כתובים מעל 50,000 קולים ולא נראה שהם נסגרות היום למרות שנפח המסחר בשניהם נכון לעכשיו הוא 25,000 יחידות שזה לא מאט. בשלב הזה קשה לי להעריך האם זה יגמר היום או עוד יום אבל בכל מקרה לדעתי השוק בדרך צפונה והשחקנים מתחילים להפנים את זה ולתקן את הפוזיציות. לדעתי כשהשוק יגיע ל 1130 שזה עוד 1% תהיה בלימה נוספת כדי לסגור את המגדל המטורף שנוצר שם (30,000 קולים כתובים).
בשלב הזה נותן משקל גדול לתסריט של מיני שורט סקוויז שייוצר בסביבות 1130 בגלל השחקנים העלולים להיבהל קצת.
אני שוב מדגיש שמדובר בהערכה שלי בלבד, ויתכן שאני טועה. אז תפעילו את הראש שלכם ותקבלו החלטות שאתם שלמים איתם.
מנהל תיקים.
-
מנהל תיקים,
האם ראית ביתרת הפוזיציות נכון לאתמול בפתוחות ירידה משמעותית ביחס ליום ראשון?
הסתכלתי בביזפורטל (בלינק שהבאת פה) ולא ראיתי פאניקה...
האם תוכל להסביר כיצד לראות את הזה וכמה פוזיציות אכן נסגרו באיזור ה 1110-1120
תודה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yaelihaimon
מנהל תיקים,
האם ראית ביתרת הפוזיציות נכון לאתמול בפתוחות ירידה משמעותית ביחס ליום ראשון?
הסתכלתי בביזפורטל (בלינק שהבאת פה) ולא ראיתי פאניקה...
האם תוכל להסביר כיצד לראות את הזה וכמה פוזיציות אכן נסגרו באיזור ה 1110-1120
תודה
פשוט תסתכל על זה כל יום, נגיד כל בוקר ואם אתה רוצה שמור לך את התרשים ואז יהיה לך מעקב קבוע אחרי השינוים בפוזיציות ואחרי זמן מה אתה גם תתחיל להרגיש על פי מה שקורה בשוק מה קורה לפוזיציות ולמחרת תוכל לבדוק את עצמך האם צדקת.
-
מתי אמור להתפרסם המאזן המסחרי של ארה"ב ?
וכיצד ניתן לראות אותו באופן המהיר ביותר?
-
האם הגרף הזה מראה את השינוי בין יום ראשון לאתמול? של C1110
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yaelihaimon
האם הגרף הזה מראה את השינוי בין יום ראשון לאתמול? של C1110
לא מצליח להבין את הגרף אבל אני מזמין את כולם להסתכל בביזפורטל תחת ה"אופציות" יש שם הרבה מידע והוא מוצג בצורה נוחה.
מנהל תיקים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
מתי אמור להתפרסם המאזן המסחרי של ארה"ב ?
וכיצד ניתן לראות אותו באופן המהיר ביותר?
briefing
פה מרוכזים כל הנתונים:
http://www.briefing.com/Investor/Public ... lendar.htm
המאזן המסחרי שפורסם היום 8:30 שעון ארה"ב:
http://www.briefing.com/Investor/Public ... /trade.htm
עידן.
-
מה אומר המאזן?
האם המצב סביר,או גרוע ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי יוסף
מה אומר המאזן?
האם המצב סביר,או גרוע ?
המצב משמעותי גרוע מהציפיות (עליה של כ5% לעומת צפי לירידה ש 2.5%).
עם זאת, נראה שהשוק אופורי מספיק על מנת להתעלם מכך לחלוטין (עליה של 1.1% בחוזים לעומת עליה של 0.8% לפני פרסום הנתון)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי יוסף
מה אומר המאזן?
האם המצב סביר,או גרוע ?
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000574055
-
והנה שאלה למחשבה,
עד שעה לפני סוף המסחר מדד המעו"ף עלה כל היום והגיע בשיאו ל1120.25 משם הוא התחיל בצניחה כלפי מטה וסגר ב 1115.7. מי לדעתם מכר מניות בזמן שבאירופה המדדים המובילים היו כמעט בפלוס 2%, החוזים בארה"ב עמדו על +0.9% ואף אחד לא התרגש מפירסום המאזן המסחרי בארה"ב. אני אפילו מוכן לצמצם את השאלה הפתוחה לשאלה אמריקאית:
א. המשקיעים שהרוויחו ההמון כסף בתקופה האחרונה החליטו לממש (לא סביר כי מתחילת השנה הרוב עדיין מופסדים או באפס)
ב. המשקיעים "המתוחכמים" החליטו שהגרעון במאזן המסחרי של ארה"ב הולך להפוך את השוק לדובי (החוזים רק התחזקו)
ג. מי שמחזיק ניירות ערך החליט למכור בזול כדי לתת למי שרוצה להרוויח בזמן הקרוב להנות וגם צ'יפר אותם בהנחה.
ד. שחקנים שכתובים 25,000 קולים ב 1120 החליטו שלא מתאים להם להפסיד כסף לטובת הקטנים וצריך לזרוק קצת סחורה ולתת גז בקניות של הקולים... (לדעתי זאת התשובה)
אשמח לתגובות ודעות,
מנהל תיקים.
-
- וואוו, כמה שאני מת על שאלה אמריקנית, תודה
א. הספקולנטים שהרוויחו המון כסף בשבוע האחרון החליטו לממש, כי טוב בננה אחת ביד משתים על העץ.
ב. המשקיעים המתוחכמים החליטו שהגרעון במאזן המסחרי של ארה"ב יחלחל לתודעת המשקיעים, כי לפעמים לא נופל האסימון בזמן
אמת,
וזה בגלל זמינות והצתה מאוחרת.
ג. לא נכון.
ד. נכון.
ה. א+ב+ד נכונים.
תודה, ואני מחכה בכיליון עיניים למבחן האמריקני הבא, ואת הציון נקבל מחר מאת המורה ג'ון וול סטריט, והוא קלע 18 נקודות בניצחון וושינגטון 64:89 על הקליפרס, וניו יורק גברה 63:71 על הלוס אנג'לס, תודה
-
לגבי הירידות בסוף המסחר אתה צודק כמו גם הירידות בתחילתו.
אבל לגבי הנחת הבסיס מפת הפוזיציות היום לא הראתה סגירות אתמול. וזאת בניגוד לטענתך מאתמול.
נראה לי שהפעם השחקנים משדרים בטחון יותר מבחודש קודם שם העליות תפסו אותם סמוך לפקיעה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
אבל לגבי הנחת הבסיס מפת הפוזיציות היום לא הראתה סגירות אתמול. וזאת בניגוד לטענתך מאתמול.
נראה לי שהפעם השחקנים משדרים בטחון יותר מבחודש קודם שם העליות תפסו אותם סמוך לפקיעה.
כבר התייחסתי לכך קודם, פתיחת פוזיציות גבוהות הן צעד ראשון ואז סוגרים את הישנות אני דיי בטוח שהיום נסגרו תפוזיציות 1110-1120 רק שאני אמרתי שזה יתחיל כבר אתמול.
בכל מקרה בימים כמו אלו של עליות יחסית חזקות ומהירות השחקנים נותנים קונטרה לשוק.
מנהל תיקים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
זה בדיוק מה שניסיתי להראות בגרף שהבאתי...
אז כן הבנתי אותו נכון... וגם לי נראה שהשחקנים לא לחוצים מידי ..
אם השחקנים בסוף היום כתבו קולים (ביוקר כמובן) האם זה יכול להוריד את המדד?
-
כן לחוצים, לא לחוצים, רחוק מהפקיעה קרוב לפקיעה...
מה זה משנה?
מחר השוק עולה אחוז מגיע 1125 מה עושים כל אלו שכתובים כמעט 30000 קולים על 1120? בוכים? מוכרים בהפסדים? קמים בבוקר ומגלים שהמדד ברח להם?
לא, מי שכותב ומבין את השוק מזיז את הפוזיציה כשהשוק עובר את ה 1100 במומנטום חיובי כי הוא רואה את ההפסדים מתקרבים אליו.
מנהל תיקים.
-
אבל עברנו 1100 ממזמן והמגדלים עוד שם...
כל אלו שכתבו את ה-30000 אופציות לא מבינים ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
אבל עברנו 1100 ממזמן והמגדלים עוד שם...
כל אלו שכתבו את ה-30000 אופציות לא מבינים ?
א. עברנו את ה1100 לפני יומיים.
ב. לוקח זמן להתאים פוזיציות.
ג. יתכן שחלק מהשחקנים חשבו שהמדד יתקע ולא ימשיך לרוץ צפונה. עכשיו הם בבעיה.
מי שלא תיקן את הפוזיציות לא ישן טוב בלילה, S&P עולה 1.7%, נראה מה יהיה מחר לדעתי מחר יתקעו את המדד עד הצהריים.
מנהל תיקים.
-
נחוצה הכוונה של שחקן על מה שקורה.
האם מישהו ראה התיחסות שלו באתר.?
-
- האם זכור לכם שת"א25 פתחה שלילית בעקבות מדדי דרום מזרח אסיה? אז האם יתכן שחלק מהשחקנים כתבו פוטים בפתיחה, והתכסו על קולים, לפי חוזה גלום של 1107 ?
- "ובגבוה התוך יומי" נשחקו הפוטים לפי חוזה גלום של 1123, אז האם יתכן שחלק מהשחקנים ניצלו את הפאניקה של הפוטיסטים כדי להתכסות בזול על הפוטים שכתבו להם בפתיחה? תודה
-
יש משהו שלא מספיק מדברים עליו והוא שגם בחו"ל יש שחקנים שמנסים להזיז את השוק לכיוון שנוח להם.
נכון שיותר קשה בשוק כ"כ גדול אבל ראינו כמה פעמים שהצליחו בכל זאת להביא את השוק כמה שיותר קרוב לפקיעה הקודמת.
תקחו את החדש שעבר לדוגמה. היו ירדות רצופות בתחילת החדש עד 1040 בS&P ולקראת הפקיעה ב 18 לחדש השוק התהפך והגיע למקום הכי נוח לשחקנים. מיד אחרי הפקיעה השוק התהפך שוב וירד רצוף עד 1010. משם הוא עולה ברצף.
הפקיעה היא ביום שישי הזה. נראה אם הכל יתהפך שוב אחרי שהשחקנים עשו את החודשי שלהם.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sassi6
- האם זכור לכם שת"א25 פתחה שלילית בעקבות מדדי דרום מזרח אסיה? אז האם יתכן שחלק מהשחקנים כתבו פוטים בפתיחה, והתכסו על קולים, לפי חוזה גלום של 1107 ?
- "ובגבוה התוך יומי" נשחקו הפוטים לפי חוזה גלום של 1123, אז האם יתכן שחלק מהשחקנים ניצלו את הפאניקה של הפוטיסטים כדי להתכסות בזול על הפוטים שכתבו להם בפתיחה? תודה
א. יכול להיות
ב. הפתיחה היתה שלילית בגלל פער ארביטראז שלילי בעיקר
בטבע
ופריגו.
מנהל תיקים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yisfri
יש משהו שלא מספיק מדברים עליו והוא שגם בחו"ל יש שחקנים שמנסים להזיז את השוק לכיוון שנוח להם.
נכון שיותר קשה בשוק כ"כ גדול אבל ראינו כמה פעמים שהצליחו בכל זאת להביא את השוק כמה שיותר קרוב לפקיעה הקודמת.
תקחו את החדש שעבר לדוגמה. היו ירדות רצופות בתחילת החדש עד 1040 בS&P ולקראת הפקיעה ב 18 לחדש השוק התהפך והגיע למקום הכי נוח לשחקנים. מיד אחרי הפקיעה השוק התהפך שוב וירד רצוף עד 1010. משם הוא עולה ברצף.
הפקיעה היא ביום שישי הזה. נראה אם הכל יתהפך שוב אחרי שהשחקנים עשו את החודשי שלהם.
למיטב ידיעתי אין אף גוף בוולסטריט שגדול מספיק כדי להזיז את השוק שם. אני חושב שלא מדברים על זה מספיק כי זה לא ממש קיים.
מנהל תיקים.
-
- אני מסכים עם "מנהל התיקים" שאין גוף שיסכן את הונו וכספו כדי להזיז את מדדי וול סטריט, אז מה שם המשחק? "הישרדות", כי שני הכוכבים, טרישה וברננקי, זוכרים את הטראומה של קריסת "Lehman Brothers Holdings Inc" אשר הפילה את מדדי וול סטריט ל-"V" הראשון של ה-"W", ולכן חוששים הם ממשבר החובות של יוון, שמא תפיל המדינה הזו את מדדי וול סטריט ל-"V" השני של ה-"W"? אז איך שניהם מתגוננים ממכת ה-"W" הזאת? ואיך עזר טרישה להצלחת יוון בגיוס האג"ח הראשון שלה מאז חודש אפריל?
- אז ה-ECB, של טרישה, רוכש איגרות חוב חלשות של יוון - ובמקביל הוא מוכר איגרות חוב טובות, בעיקר של גרמניה, כדי שלא להגדיל את כמות שטרות היורו המודפסים באירופה, וכתוצאה מכך, עולה אחוז אג"ח הזבל של ה-ECB, ומה יש עוד באמתחתו של טרישה?
- כן, יש עוד, כי הוא רוצה להחליש את משקלן של סוכנויות הדירוג המאיימות על מדינות אירופה, ומה אמר טרישה? "העולם זקוק ליותר משלוש סוכנויות דירוג אשראי, מאחר שפעולותיהם מגבירות את העצבנות ואת התנודות בשוק".
- אז, טרישה, איך תסביר את זה, טרישה, שלמרות שסוכנות הדירוג מודי'ס הורידה אתמול את דירוג האג"ח של פורטוגל בשתי דרגות, ולמרות זאת, הורדת הדירוג שלה לא הגבירה את העצבנות ואת התנודות במדדי אירופה הממריאים אל על? והאם שכחנו את מה שקרה ביום שלישי לפני שבוע? ומה אמר על זה אייל גורביץ' ביום רביעי לפני שבוע?
- אייל הצביע על הרמות בהן נגעו מדדי וול סטריט רגע לפני שהחלו לסגת, והוא הסביר: "ההיפוך של אתמול(=שלישי לפני שבוע) מבטא את ההתנגדות שקיימת בדיוק באותה נקודה שבה הייתה קיימת בעבר רמת התמיכה", והוא הוסיף: "הדאו ג'ונס נתקל בהתנגדות ברמת ה-9,800 נקודות אותה שבר כלפי מטה רק לפני מספר ימים, והנאסד"ק נתקל בהתנגדות ברמת 2,200, וה-S&P500 ב-1040 הנקודות", והוא הסביר: "המשמעות היא שאותם קונים שרכשו מניות סביב רמת 1040, ונמצאים כרגע בהפסד, מעוניינים לחסל פוזיציות"
- אז למה אני מחזיק מאייל גורביץ יותר ממאיר ברק? כי מאיר התנבא על תום עידן השורט, והמעבר ללונג, ואילו אייל היה צנוע, והוא אמר ביום רביעי לפני שבוע: "כעת המבחן יעבור לימים הקרובים, וכישלון נוסף בחציית רמות אלו כלפי מעלה יהא איתות דובי לשוק", ואכן כי כן, מאיר הימר על המגמה, ואילו אייל נתן לנו את נקודת המבחן להסתעפות המגמה, ואכן כי כן, וול סטריט עמדה במבחן, ולא נכשלה בחציית הרמות האלו כלפי מעלה, וזה גם מה שהדליק את הסטופלוסים של השורטיסטים, לקראת סוף המסחר של אותו היום, לפני שבוע, תודה