-
שוקת רחבה יולי - דיונים ופרשנויות
ברוכים הבאים לשרשור שוקת רחבה יולי.
לרובנו היה חודש יוני מוצלח. למעשה אני לא זוכר מישהו מאיתנו שהפסיד החודש בשוקת. רובנו הרווחנו יפה החודש (בשוקת עצמה. לא בדברים מסביב).
לגבי חודש יולי, הנתונים הם ככה:[*]חודש יולי שלפננו הוא חודש ארוך, של 5 שבועות.[*]אנחנו מתחילים את החודש בסטיות נמוכות. הרבה פחות נוח מאשר יוני.[*]אין שום אפשרות לנחש כרגע לאן ילך השוק. שני הכיוונים אפשריים.
מסקנות ודרך פעולה:[*]אני ממשיך עם שיטת הרבעים. מחלק את הביטחונות לארבעה רבעים, ומשתדל לפתוח כל פעם רבע.[*]אפשר לפתוח רק צד אחד אם זה כנגד הכיוון. זה אמנם הימור על כיוון, אבל מסוג "אובדן רווח פוטנציאלי" ולא מסוג הפסד.[*]בסטיות הנוכחיות, מעריך שאפשר להגיע ל 5%-6% רווח חודשי.
בניגוד למאי, שאז ניסיתי לכוון לאחוז רווח מסויים, והגעתי להפסד, ביוני לא כיוונתי לכלום. מה שיצא יצא. ואולי גם בגלל זה יצא טוב. גם ביולי אני לא מכוון לרווח ספציפי. מה שיצא, יצא.
אז שיהיה לכולנו בהצלחה, ותקווה לחודש קל ורווחי.
-
Re: שוקת רחבה יולי - דיונים ופרשנויות
אני כתבתי את רוב השוקת ביום רביע הזה (ערב פקיע).
לדעתי כדאי לכתוב, אבל כמה שיותר רחוק ולהשאיר בטחונות פנויים.
כתבתי פוטים חצי 950 והשאר מפוזרים 940, 930, 920.
וגם קולים כתובים בודדים 1210 והרוב 1220, 1230, 1240.
אם היו לי בטחונות פנויים היתי כותב קולים לפני יומיים והיתי מקבל מחיר כפול
ואת הפוטים לפני שבוע וגם היתי מקבל מחירים טובים בהרבה,
אבל הכל היה תפוס בשוקת יוני והסגירה היתה עולה לי הרבה כסף, כך שלא בטוח שהיה משתלם לי
-
אני מתכנן לעקוב אחרי המחירים ולראות מה השינוי בין 5 שבועות לפקיעה ו-4 שבועות לפקיעה.
לדעתי השינוי יהיה מינורי, ומי שכותב עכשיו מוסיף סיכון ללא צורך.
-
מעניין דראגון,
עדכן אותנו במה שתמצא, אני חושב שאחכה מעט עם השוקת עוד שבוע
אולי הסטייה תעלה, אולי תפרוץ מלחמה, לכו תדעו...
-
גם אני עדיין לא פותח.
משום מה המתח באוויר אנו משתקף בסטיית תקן.
או שזה רק נדמה לי?
-
אני היחיד שמפחד לפתוח את רגל הפוטים?
תקבול נורמלי רק ב 8% ממדד נוכחי ומפחיד אותי להיות 8% בחודש כל כך ארוך והרבה אי וודאות באוויר
בינתיים פתחתי קול 1190 נראה מה יקרה...
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי nadavp
אני היחיד שמפחד לפתוח את רגל הפוטים?
תקבול נורמלי רק ב 8% ממדד נוכחי ומפחיד אותי להיות 8% בחודש כל כך ארוך והרבה אי וודאות באוויר
בינתיים פתחתי קול 1190 נראה מה יקרה...
למה אתה קורא נורמלי?
בשבילי נורמלי פוט 960 עם הגנה ב 940 כ 50ש"ח הכנסה.
מרחק כ 14% מהפתיחה.
אגב, עדיין לא פותח, אבל אם הייתי פותח היום אז שם.
-
האמת שאני חושש, מה גם שלא כ"כ משתלם, לפתוח את רגל הקול. גם תקבול נמוך מאוד וגם, לדעתי, סיכון לא קטן.
דווקא ברגל הפוט אפשר, לאמיצים שבינינו, לפתוח במרחק של מעל 14%, פוט 950 - תקבול 110 ש"ח.
לאלו שפחות אמיצים אפשר לשלב הגנה ב-920 ולעשות 50 ש"ח ליח' במרחק שכרגע נראה טוב מאוד.
בכל מקרה, בשלב הזה של החודש, שבעצם עדיין לא התחיל..., עדיין מאוד לא ברור הכיוון. אולי כדאי להמתין לאמצע שבוע הבא, ואז לקבל החלטה.
כרגע הסטייה הנמוכה הופכת את עניין השוקת לפחות משתלמת. נראה לי שאמתין קצת ואקווה לירידות עד אמצע שבוע הבא. לדעתי אין מה למהר, יש עוד חודש ארוך מאוד לפנינו.
-
אני דווקא כן פתחתי היום.
אבל קודם כל, אני קצת חוזר בתשובה לגבי דברים שאמרתי. אין לי הסבר למה שקרה ביומיים האחרונים מלבד שחקנים. אתמול ת"א 75 ירד המון, ות"א 25 נשאר תקוע. היום ת"א 25 משלים את כל הירידה. זה בטח לא טבעי.
אבל עדיין אני חושב שאסור לסמוך על השחקנים בכלום. פשוט כי הם לא עובדים אצלנו. הם עובדים אצלם. ואנחנו רק מנחשים את המהלכים שלהם, וחוץ מזה הם גם נדפקים לפעמים. זה לא יותר מ Nice to have.
ואם נחזור לפתיחה שלי היום: פתחתי פוטים בלבד ב 940. חלק מוגן חלק חשוף כי אני מחכה למחירים יותר טובים לקנות הגנה. לא הצלחתי לתזמן את השיא היומי. תפסתי 120 ש"ח ליחידה.
נימוקים:
-יש ירידות חדות היום. לפי מה שקבעתי (לעצמי), אני פותח בירידות.
-הירידות הן (כנראה) קצת מלאכותיות.
-אנחנו לא בשוק מפולת. אנחנו בשוק עם (אולי) נטיה לירידות.
-השחיקה בטווח כזה צפויה להיות משמעותית גם השבוע.
בנתיים לא פותח צד של הקולים. נותן צ'אנס לעליות.
-
הירידות מוסברות בשמועות:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000569243
למיטב הבנתי המינימאלית: כאשר ישראל הפציצה הכור בעירק - לא שמענו דבר קודם לכן.
כאשר נטען שישראל הפציצה את הכור בסוריה, טרם לכך לא שמענו דבר ובוודאי לא היה כל פרסום על כור בסוריה.
כשיש כל כך הרבה פרסומים והדלפות, מה זה אומר?
-
שזה זמן למכור פוטים !
נכון שכתבתי קודם לחכות, אבל התנאים השתנו - סטיית התקן בפוטים הרחוקים זינקה - ואפשר כבר לקבל 200 ש'ח על 940 - 160 נקודות מהמדד אחרי הירידה של היום...
יאללה בלגן !
-
המחירים
האמת ( 1.76- , 9.29 )
מפתים,
שמתי קנייה 920 על 130 ומכירה של 940 על 200. אם יתפוס יתפוס...
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
הירידות מוסברות בשמועות:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000569243
למיטב הבנתי המינימאלית: כאשר ישראל הפציצה הכור בעירק - לא שמענו דבר קודם לכן.
כאשר נטען שישראל הפציצה את הכור בסוריה, טרם לכך לא שמענו דבר ובוודאי לא היה כל פרסום על כור בסוריה.
כשיש כל כך הרבה פרסומים והדלפות, מה זה אומר?
זה אומר בעיקר שזה קישקוש מקושקש. אם זו הסיבה, אז בטח שצריך למכור פוטים היום.
(איזה סיבה יש לישראל להתסבך שוב עם כל העולם, כאשר העולם בדיוק עושה לישראל את העבודה, ואירופה החריפה באופן משמעותי את הסנקציות. והרעיון שסעודיה תיתן לישראל להשתמש בשטח שלה, כאשר בארה"ב יושב נשיא מהחלשים שהיו אי פעם. בקיצור, ערימה של שמועות... מאמר מעניין כאן: http://www.gplanet.co.il/prodetailsamew ... ro_id=1174)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
המחירים
האמת ( 1.76- , 9.29 )
מפתים,
האמת, זה מאוד מפתה, אבל צריך לחשוב פעמיים.
אל תשכחו שלפני שעתיים בערך P940 היה 120 ש"ח.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי aviade
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
המחירים
האמת ( 1.76- , 9.29 )
מפתים,
צודק. אבל מי יכול לתזמן את השוק? כשתפסתי את 120 ש"ח חשבתי שתפסתי מציאה. והנה בסוף לא. זה חלק מהעניין. מה שסביר עד בטוח, זה ש 940 ישחק די מהר. קשה לי לראות מצב שמכירה של 940 תהיה בעייתית.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
המחירים
האמת ( 1.76- , 9.29 )
מפתים,
צודק. אבל מי יכול לתזמן את השוק? כשתפסתי את 120 ש"ח חשבתי שתפסתי מציאה. והנה בסוף לא. זה חלק מהעניין. מה שסביר עד בטוח, זה ש 940 ישחק די מהר. קשה לי לראות מצב שמכירה של 940 תהיה בעייתית.
צודק לגמרי!
אני עדיין נוטה להמתין לשבוע הבא. נכון, יכול להיות שאני "מפסיד" רווח פוטנציאלי.
אבל אני חושב שאני מגדיל את הסיכוי "להרוויח" גבולות בטוחים יותר.
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
המחירים
האמת ( 1.76- , 9.29 )
מפתים,
לא שוכח ידידי, אבל 940 זה יותר מ 15% מהמדד הנוכחי. נראה לי שהגבולות בטוחים.
מה שמבעס שנתפסה לי רק הקנייה ב 130. יש לכם שיטה בה אתם פותחים את הרגל כדי שזה לא יקרה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
מה שמבעס שנתפסה לי רק הקנייה ב 130. יש לכם שיטה בה אתם פותחים את הרגל כדי שזה לא יקרה?
במרחקים כאלו, כאשר האופציות במצבן החשוף דורשות מעט ביטחונות, אני מעדיף קודם כל למכור, ורק אחר כך לקנות. מקסימום, נשארים חשוף שזה לא נורא.
-
שלום חברים,
אני עוקב אחרי המתרחש כאן בזמן האחרון ומתרשם מאוד לחיוב משיתוף הפעולה בין המשתתפים, ואף שוקל לנסות לעבוד בשיטת השוקת הרחבה.(אני כבר שנה בעסק אך באסטרטגיות שונות)
האם יש למי מכם סימולטור יעיל, או קישור לכזה?
בהצלחה לכולם.
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
במרחקים כאלו, כאשר האופציות במצבן החשוף דורשות מעט ביטחונות, אני מעדיף קודם כל למכור, ורק אחר כך לקנות. מקסימום, נשארים חשוף שזה לא נורא.
תודה אופיר,
נראה לי שאני אאמץ את זה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי עודי
שלום חברים,
אני עוקב אחרי המתרחש כאן בזמן האחרון ומתרשם מאוד לחיוב משיתוף הפעולה בין המשתתפים, ואף שוקל לנסות לעבוד בשיטת השוקת הרחבה.(אני כבר שנה בעסק אך באסטרטגיות שונות)
האם יש למי מכם סימולטור יעיל, או קישור לכזה?
בהצלחה לכולם.
רצ"ב לינק: קישור מצויין:
http://www.zerosum.co.il/
בהצלחה.
אל תשכח לקרוא את כללי שחקן
viewtopic.php?f=76&t=5243
חלק מהאנשים כבר פתחו גישה אישית לכללים , אבל אלו כללי הספר "הבטוחים" לשם שמירה על זהירות מירבית.
-
תודה, sun .
בלינק ששלחת מצאתי סימולטור לאסטרטגיות שונות. מה שאני מחפש זה סימולטור שמראה את מצבי לאור האחזקות שלי לכל סטרייק וסטרייק.
ראיתי גליון excel כזה, אך הוא היה מוגבל בכמה מובנים.
השאלה היא האם כולם, או רובם, עובדים עם כזה דבר, ואם כן - כיצד משיגים אחד.
-
היי עודי,
בגיליון האקסל שחלקנו משתמש בו יש טאב שנקרא TEST ושם הוא מראה לך כמה האסטרטגיה מורווחת או מופסדת בכל סטרייק (בש"ח) החל מיום נוכחי ועד לפקיעה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי עודי
תודה, sun .
בלינק ששלחת מצאתי סימולטור לאסטרטגיות שונות. מה שאני מחפש זה סימולטור שמראה את מצבי לאור האחזקות שלי לכל סטרייק וסטרייק.
ראיתי גליון excel כזה, אך הוא היה מוגבל בכמה מובנים.
השאלה היא האם כולם, או רובם, עובדים עם כזה דבר, ואם כן - כיצד משיגים אחד.
עודי,
באתר של ZEROSUM ניתן לבנות ולנהל אסטרטגיות עצמאיות.
לאחר כניסה כמשתמש רשום יש לך בצד שמאל תפריט, כולל "אסטרטגיה חדשה".
בהצלחה.*
-
מה הגבולות של השוקת לדעתכם?
כתבתי ביום חמישי מספר יחידות של P950 במחיר 200 ש"ח - חשוף.
מתלבט איך לפתוח החודש...
אשמח לשמוע הצעות..
תודה,
-
דמי כיס
בכמה אחוז בטחונות פתחת?
-
כרגע פתחתי ב 80% ביטחונות, אבל זו תמונה חלקית.
פתחתי P940. הרוב חשוף מהסיבה שההגנה עדיין לא הגיעה למחיר שרציתי (ויש כאן סיכון, אבל סביר מאד). בנתיים ה P940 נשחק לו (למרות הירידות היום), ואם יהיו עליות רציניות, אני אשקול בכלל לקחת את הרווח ולסגור אותו. ואם השחיקה תהיה במידה מופחתת, אולי אני אקנה P900 עד P920. אני לא מתלהב כרגע מלקנות שום דבר מתחת ל P940, כי הסחירות שם די נמוכה, ואפשר להתקע. (להתקע עם אופציות קנויות זה הרבה פחות נוח מלהתקע עם אופציות מכורות).
בצד של הקולים עדיין לא פתחתי. לא מתאים לי לפתוח בירידות. המועד הנכון לפתוח את הקולים היה ביום שני שבוע שעבר. אבל אז זה היה לפני הפקיעה, גם הביטחונות שלי היו תפוסים וגם הסחירות הייתה נמוכה.
מכיוון שבורסה לא "רק יורדת", יהיו עוד מספיק הזדמנויות לפתוח בצד של הקולים. צריך סבלנות. אחרי יוני המוצלח, אני בכלל לא "לחוץ" על הרווחים. מה שיצא יצא. אז מתי שתהיה הזדמנות לפתוח, אני אפתח. יש עוד ים של חודש לפננו...
-
שלום לכולם,
בואו נבחן רגע את נושא השוקת. למעשה כאשר מבצעים שוקת רחוקה כותבים את שני הצדדים
רחוק מאוד בכסף בסכומים קטנים 100- 150 שקל ליחידה.
עכשיו בואו נבחן תרחיש קיצון נגיד והשוק ירד בדרסטיות או עלה חזק מאוד והגענו לגבול השוקת
האופציה קפצה במחיר שלה לסביבות אלף שקלים. ככה שאין משמעות לאופציה שכתובה בצד שני
למעשה היא ממש זניחה ביחס להפסד הצפוי.
לכן לדעתי למי שרוצה לכתוב רחוק בכסף, אין יתרון בכתיבה של שני הצדדים.
עכשיו כאשר אנחנו בוחנים את הצדדים , למעשה הפוט הרבה יותר מסוכן מהקול שכן ירידות
מתבצעות באגרסיביות ופאניקה תוך כדי עליה בסטייה, ואילו עליות כמעט אף פעם לא מתבצעות
בפאניקה ומלווות בדר"כ בירידה בסטיה.
לכן לדעתי למי שבוחר לקחת את הסיכון בכתיבה רחוקה (דיון בפני עצמו) עדייף לרכז את עיקר הכתיבות בקולים.
בהצלחה לכולם, אין בדבר המלצה לביצוע פעולה ומי שלא מכיר או יודע צריך להתרחק כמו מאש
-
הבעיה בקולים שאין מספיק בשר.
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי פועל קטן
שלום לכולם,
בואו נבחן רגע את נושא השוקת. למעשה כאשר מבצעים שוקת רחוקה כותבים את שני הצדדים
רחוק מאוד בכסף בסכומים קטנים 100- 150 שקל ליחידה.
עכשיו בואו נבחן תרחיש קיצון נגיד והשוק ירד בדרסטיות או עלה חזק מאוד והגענו לגבול השוקת
האופציה קפצה במחיר שלה לסביבות אלף שקלים. ככה שאין משמעות לאופציה שכתובה בצד שני
למעשה היא ממש זניחה ביחס להפסד הצפוי.
לכן לדעתי למי שרוצה לכתוב רחוק בכסף, אין יתרון בכתיבה של שני הצדדים.
עכשיו כאשר אנחנו בוחנים את הצדדים , למעשה הפוט הרבה יותר מסוכן מהקול שכן ירידות
מתבצעות באגרסיביות ופאניקה תוך כדי עליה בסטייה, ואילו עליות כמעט אף פעם לא מתבצעות
בפאניקה ומלווות בדר"כ בירידה בסטיה.
לכן לדעתי למי שבוחר לקחת את הסיכון בכתיבה רחוקה (דיון בפני עצמו) עדייף לרכז את עיקר הכתיבות בקולים.
בהצלחה לכולם, אין בדבר המלצה לביצוע פעולה ומי שלא מכיר או יודע צריך להתרחק כמו מאש
-
לפועל קטן
כתבת:
האם בכך אתה לא קובע עמדה של ירידות, ואז אם יש עליות את במצב בעייתי.
אם אתה מספיק רחוק ויש ירידות אז כל מה שלקחת מרגל הפוטים הוא רווח.
ביוני כתבנו לכאורה קולים רחוקים 1140, (כמו הצעתך).
חשבנו רק על ירידות, ונאלצנו לסגור את 1140 במעט לחץ כאשר הירידות בוששו.
הדרך היא לכתוב מספיק רחוק, כך שגם אם תהיינה ירידות תהיה מספיק רחוק.
כל הרעיון של השוקת שאתה לא צריך להמר על כיוון.
-
[quote="מאיר טל"]הבעיה בקולים שאין מספיק בשר.
מאיר טל
הבעיה בפוטים שאתה עלול להישאר ללא בשר :)
-
לפועל הקטן,
אתה צודק במסקנה העולה מדברך , פוטים וקולים מתנהגים שונה.
על כן עם כתב מגדל של קולים רחוקים נאמר 1190 עם הגנה צמודה 1200 .
כיום במדד 1095(רחוק מאה נקודות) לדעתי הרחקה של הקולים זהירה המוכנה לבוא על חשבון הרווח צריכה להעשות בהתקרבות של 3/4 סטרייקים לקראת מדד המטרה, שעדיין אזור הכתיבה אינו רותח שאחרת יקשה להרחיק. כיוון שאיזור ההרחקה לא יספיק למימון ההרחקה עצמה בקולים.
לעומת זאת בפטים "אין כל בעיה" בקבלת תקבול מתאים בהרחקה, כיוון שכל השדרה לאחור המחיר יעלה בצורה יפה שיכול לעזור במימון ההרחקה.
הקושי העיקרי בהרחקת הפוטים יהיה "הפחד של הכותב" שהרי אז הכל יורד הכל מפחיד וכדי לכתוב ולהגדיל כמויות הכתיבה צריך להתגבר על הפחד.
הפתרון שלי לכל החששות /והפחדים זה לנהל אסטרטגיה חודשית אחרת.
מצד אחד המדד יצטרך תמיד לעבור דרך איזור של רווח ומצד שני להגביר כתיבות רחוקות ככל שמתקדמים בחודש ולהשאר ברזרבת בטחונות מספיקה לשם פעולות חריגות במידת הצורך.
במקרה דישדוש , נרוויח משחיקה של הרחוקים, במקרה תנועה ננסה ללכוד את המדד בתוך איזור הרווח ואז עשוי לבוא רווח גדול יותר מאשר בשוקת רחוקה.
-
למען הדיוק האקדמי, ההנחה שירידות יותר פראיות מעליות, לא תמיד נכונה.
באחד הדיונים הראשונים, היה מישהו שעשה סטטיסטיקה מלאה על כל התנודות החדות שהיו בבורסה בשנים האחרונות. המסקנה הייתה די מדהימה. כמו שהיו ירידות חדות, ככה היו גם עליות חדות.
-
וממוצע שינוי מפקיעה לפקיעה הוא 5%
-
חברים,
מצורף קובץ עם כל הפקיעות שהיו. סימנתי בצבעים תנודות הגדולות מ 8% בין פקיעה לפקיעה.
-
ציטוט:
למען הדיוק האקדמי, ההנחה שירידות יותר פראיות מעליות, לא תמיד נכונה.
באחד הדיונים הראשונים, היה מישהו שעשה סטטיסטיקה מלאה על כל התנודות החדות שהיו בבורסה בשנים האחרונות. המסקנה הייתה די מדהימה. כמו שהיו ירידות חדות, ככה היו גם עליות חדות.
זה שהיו עליות חדות זה ברור, אבל יש הבדל מהותי מבחינת סטיית התקן, בעוד שבעליות
סטיית התקן יורדת (לא בפאניקה של עליות) בירידות הסטייה עולה בחדות.
צויין פה אסטרטגיה להרחקת הכתיבות, אין דרך להרחיק כתיבות שבהפסד, בלי להגדיל בטחונות, ואיתם את הסיכון,שזו לדעתי הבעיה בכתיבות רחוקות. כאשר אתה כתוב למעלה
והשוק עולה לכיוון שלך, אבל במקביל הסטייה יורדת יש אפשרות שמחיר האופציה לא יעלה בצורה חדה, ויאפשר תיקונים במינימום תוספת של בטחונות, מה שלא קורה שהשוק יורד.
כמו כן תמיד צריך לזכור , שתרחיש אפוקליפסטי קורה כמעט תמיד לכיוון למטה, לא עולה לי בראש תרחיש שיקפיץ את הבורסה ב- 8% ביום אחד, אבל יש עשרות תרחישים שיגרמו לירידה של 8% ביום. יש לקחת את זה בחשבון, כי זה בוודאות יקרה יום אחד , השאלה תהייה
רק כמה פוטים כתבתה והאם יש לך הגנות.
-
פועל קטן,
ראשית, הרחקה , משמעותה או הגדלת בטחונות או הקטנת מזומנים.
לכן חשוב לשמור עתודות של בטחונות בתחילת החודש וככל שמתקרבים לפקיעה להגדיל את ניצול הבטחונות.
במידה ולא נצלת מלוא הבטחונות ומצד שני גם לא היתה זקוק לעתודת בטחונות , הנזק היחיד זה אובדן רווח.
במקרה ההפוך המשמעות הינה הפסד.
"הכל מגולם במחיר אין אמיתה יותר נכונה. גם אם מוכרים פוט רחוק המשמעות שיש סיכוי שהוא אכן יתממש גם אם הוא נראה מאוד קלוש.
היתרון בשוקת רחוקה זה שיש יחסית הרבה זמן/ומרחק להתמודד אם שינויים במדד.
זו בפרוש אינה אסטרטגיה של שגר ושכח , צריך לנהל אותה!
-
ניצלתי את היום על מנת לפתוח ב 25% מהביטחונות שלי 1210-1180. הצלחתי לסחוט הפרש מעולה של 70 ש"ח ליחידה. כמו כן, ניצלחתי את היום על מנת לקנות קצת הגנות זולות לרגל הפוט שלי. בסך הכל יום רווחי מאד.
-
לא נראה לי ששיטת ההמתנה כל כך יעילה כי ביום חמישי כשהמדד היה 1110 פתחתי מרווח של C1180-C1190 בהפרש של 90-100 ש"ח (חלק ככה וחלק ככה), ואתמול סגרתי אותו בשווי 25 ש"ח, אז נראה לי שאין יתרון לשיטת ההמתנה לאורך החודש כי השחיקה מתחילה מיד גם אם חלשה יותר. הפוטים שפתחתי ביום חמישי P1020-1010 היו ב-100 שקל והיום הם שווים 140, כך שאמנם
הדלתא
שיחקה תפקיד אבל גם התטא.
ההמתנה כמוה כנסיון לנחש את כיוון השוק, ואין לה יתרון על פתיחה מיידית עם תחילת החודש (או אפילו לפני למי שיש בטחונות), לפעמים היא עובדת ולפעמים לא
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי michaelbl
לא נראה לי ששיטת ההמתנה כל כך יעילה כי ביום חמישי כשהמדד היה 1110 פתחתי מרווח של C1180-C1190 בהפרש של 90-100 ש"ח (חלק ככה וחלק ככה), ואתמול סגרתי אותו בשווי 25 ש"ח, אז נראה לי שאין יתרון לשיטת ההמתנה לאורך החודש כי השחיקה מתחילה מיד גם אם חלשה יותר. הפוטים שפתחתי ביום חמישי P1020-1010 היו ב-100 שקל והיום הם שווים 140, כך שאמנם
הדלתא
שיחקה תפקיד אבל גם התטא.
ההמתנה כמוה כנסיון לנחש את כיוון השוק, ואין לה יתרון על פתיחה מיידית עם תחילת החודש (או אפילו לפני למי שיש בטחונות), לפעמים היא עובדת ולפעמים לא
באותה המידה בדיוק, גם פתיחה מלאה היא ניסיון לנחש את כיוון השוק. שכן מנחשים שיותר טוב לפתוח עכשיו מאשר אחר כך.
לכן (לדעתי) כדאי ללכת בשביל הזהב, שזה פתיחה בשלבים. זה עושה פעולה של מיצוע. מיצוע כמובן יתן תוצאות פחות טובות מהפתיחה האידאלית, אבל יתן תוצאות יותר טובות מהפתיחה הגרועה ביותר.