-
אוכף מכור - שאלה לשחקן
הי שחקן,
ביום א' (30/5) ביצעתי מכירה של שני אוכפים בדיוק על הסטרייק (שנע בכיף אותו יום).
1. אוכף על 1100 (הגנה ב-1150 ו-1070) - תקבול - 3,220 ש"ח. רווח - 520 ש"ח.
2. אוכף על 1110 (הגנה ב-1150 - 1080) - תקבול 3,040 ש"ח. רווח 450 ש"ח.
נכון רווח מדהים?
שאלות -
1. האם זה מזל של מתחילים או שזו אסט שמתאימה לתחילת חודש, או שהירידות שחלו השבוע הביאו את הרווח? בקיצור - מתי נכון לכתוב אוכף?
2. מה אחוזי התשואה המתאימים על אוכף מכור(תשובה שזה סובייקטיבי - לא מקובלת) כי גם בשוקת אמרנו נניח סביב ה-5% חודשי שזה סביר.
2. למה עלי לשאוף? מתי לסגור?
3. נראה לי שאם השוק היה עולה, המצב היה שונה? הלא כך? (ההגנה שם רחוקה יותר...)
4. מתי מתקנים אוכף? ואיך?
סליחה על מבול השאלות. פשוט רוצה ללמוד.
תודה רבה
-
Re: אוכף מכור - שאלה לשחקן
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי שחקן,
ביום א' (30/5) ביצעתי מכירה של שני אוכפים בדיוק על הסטרייק (שנע בכיף אותו יום).
1. אוכף על 1100 (הגנה ב-1150 ו-1070) - תקבול - 3,220 ש"ח. רווח - 520 ש"ח.
2. אוכף על 1110 (הגנה ב-1150 - 1080) - תקבול 3,040 ש"ח. רווח 450 ש"ח.
א. האם הרווחים "על הנייר" או שסגרת את האסטרטגיות וזה מה שנשאר רווח (סגירה באותו יום או ביום אחר) ?
ב. באם סגרת, אנא צייני באיזה מדד גלום, שעה ותאריך בוצעו כל 8 הפעולות (רצוי מדוייקים)
נכון רווח מדהים? אכן כך
שאלות -
1. האם זה מזל של מתחילים או שזו אסט שמתאימה לתחילת חודש, או שהירידות שחלו השבוע הביאו את הרווח? בקיצור - מתי נכון לכתוב אוכף? - באם זה נעשה מתוך חישוב סיכוי/סיכון וניתוח היווניות, אזי גם ניתן ללמוד מכך משהו ולהסיק מסקנות, אחרת זה יותר דומה להימור מוצלח.
2. מה אחוזי התשואה המתאימים על אוכף מכור(תשובה שזה סובייקטיבי - לא מקובלת) כי גם בשוקת אמרנו נניח סביב ה-5% חודשי שזה סביר - מאד קשה להעריך זאת, קחי בחשבון שאוכף כתוב - יש בו את מקסימום היווניות שיכול להיות, אבל התנהגותן משתנה עם הזמן, ולדוגמה בלבד:
הווגא בשיאה באוכף, אבל בתחילת החודש כוחה של הווגא רב ביותר, וככל שמתקדם החודש השפעתה נחלשת, או הטתא - באוכף היא מקסימלית, אך בתחילת החודש עוצמתה נמוכה לעומת סוף החודש, או הגמא - באוכף השפעתה על הדלתא מירבית, והיא נחלשת ככל שנכנסים או יוצאים מהכסף, אולם השפעתה מתעצמת מאד בעיקר בשבוע הפקיעה (ועוד יותר בימי ד' לפני פקיעה).
לדעתי האישית, אוכף מכור שגמע 10% - דינו להגיד יפה "תודה" ולהיסגר.
2. למה עלי לשאוף? מתי לסגור? 10% ביד, תודה ולהתראות.
3. נראה לי שאם השוק היה עולה, המצב היה שונה? הלא כך? (ההגנה שם רחוקה יותר...), לא בטוח, ייתכן שהווגא הייתה עוזרת לך במקרה זה.
4. מתי מתקנים אוכף? ואיך? - ישנן מספר דרכים לניהול אוכף כתוב, אך מסיבות מסויימות אני מנוע מלהיכנס לפירוט (ייתכן שקרנות גידור שעוסקות באופציות, מבססות חלק מפעילותן על ניהול אוכפים כתובים) סליחה על מבול השאלות. פשוט רוצה ללמוד.
תודה רבה
-
משהו לא ברור לי. אוכף קנוי אמור היה להביא לרווח בשוק תנודתי, כתוצאה בעלייה בסטיות התקן. לכן לא ברור לי כיצד האוכף המכור הרוויח, אלא אם כן סטיות התקן ירדו ביחס ליום ביצוע הכתיבות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
משהו לא ברור לי. אוכף קנוי אמור היה להביא לרווח בשוק תנודתי, כתוצאה בעלייה בסטיות התקן. לכן לא ברור לי כיצד האוכף המכור הרוויח, אלא אם כן סטיות התקן ירדו ביחס ליום ביצוע הכתיבות.
זה די שונה מהרווחים המדווחים, לכן חשוב לעקוב אחר נתוני האמת של היווניות., בעת הביצוע ע"מ לאפשר ניתוח מושכל יותר של הרווחים.
אפשרויות נוספות להפרשים בין התוצאה המחושבת לתוצאה בפועל:
1. הפרשי זמן בין ביצוע הקניות לכתיבות(כתיבות בוצעו בשיא ס.ת. של אותו יום, וקניות בוצעו בס.ת. נמוכה יותר)
2. תוך כדי כתיבות וקניות, מכירות וסגירת כתיבות, בוצע גם מעט מסחר כיוון , כך שחלק מהרווח נזקף למסחר כיוון מוצלח, ולא רק לפעולת היווניות.
-
הי,
תודה על התשובה.
אוסיף עוד נתונים
אוכף 1110 ב-30/5
קול 1110 - כתיבה - 2880 קנייה 2500
פוט 1110 - כתיבה - 2800 קנייה 2900
קול 1150 - קנייה - 1000 מכירה 900
פוט 1080 - קנייה 1640 - מכירה 1770
סך תקבול 3040 בהקמה. רווח 310 ש"ח.
בטחונות 1000
רווח 310 - תשואה 31% !!!!
האוכף הנ"ל בוצע ונסגר עוד באותו יום (מי יכול להתווכח עם רווח כזה...)
בנוסף, הוקם עוד אוכף תיאורטי על 1100 -
שניהם אתמול הניבו בין 40-50%.
להלן קישור לתיאורטי על 1100 - כרגע תשואה של 37%.
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=16635
אשמח להסברים
תודה
-
הי ריקי,
תשובותיי בכחול.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
הי,
תודה על התשובה.
אוסיף עוד נתונים
אוכף 1110 ב-30/5
קול 1110 - כתיבה - 2880 קנייה 2500
פוט 1110 - כתיבה - 2800 קנייה 2900
קול 1150 - קנייה - 1000 מכירה 900
פוט 1080 - קנייה 1640 - מכירה 1770
סך תקבול 3040 בהקמה. רווח 310 ש"ח.
עדיין לא ניתן לבצע ניתוח טוב של הטרייד, מכיוון שחסרים עוד הרבה נתונים (זמני ביצוע מדוייקים, מדד גלום + ס.ת. בכסף בעת כל אחד מהביצועים), אבל עולה באופן די ברור שאת הרווח ניתן לייחס בחלקו ליווניות אך בחלקו האחר, לביצוע בתיזמון משתנה (כך שחלק מהרווח נבע ממסחר כיוון קצר טווח, גם אם בפועל לא כיוונת לכך, זה מה שיצא לך , בי-פרודקט)
בטחונות 1000
- קצת בעייתי לחשב כך, אני הייתי מחשב זאת :
סה"כ תקבול משני האוכפים : 6260 ש"ח,
סה"כ סיכון מקסימלי משני האוכפים: 9000 ש"ח (בגלל 4 ו- 5 סטרייקים הגנה בקולים)
הפרש בין תקבול לסיכון: 2740 ש"ח
סה"כ נשאר רווח ביד משני האוכפים : ? (תרשמי במדוייק כמה) ואת סך הרווח משניהם לחלק ל- 2740 ש"ח, אז תוכלי לקבל את הרווח המדוייק באחוזים.
רווח 310 - תשואה 31% !!!!
האוכף הנ"ל בוצע ונסגר עוד באותו יום (מי יכול להתווכח עם רווח כזה...),
חבל שלא תיעדת את כל הנתונים הרלוונטיים, כי אז ניתן היה אולי להסיק מסקנות מעניינות מתוך הטרייד. בכל מקרה, הרווח יפה מאד, מה שאומר שבמקרים מסויימים ניתן לשקול ביצוע אוכף מוגן - אבל בתנאי שניתן לנתח מראש את יחסי הסיכוי סיכון, ואם התוצאה היא שהיחס לטובתך בצורה בולטת, זה אומר שכדאי לבצע. בנוסף, הוקם עוד אוכף תיאורטי על 1100 -
שניהם אתמול הניבו בין 40-50%.
שוב, חבל שאין תיעוד נתונים רלוונטיים במקביל
להלן קישור לתיאורטי על 1100 - כרגע תשואה של 37%.
??? - הקישור אינו מכיל נתונים, רק טבלאות ריקות של אופשיאונליין (אצלי, זה מופיע כך)
אשמח להסברים
כפי שהצעת, מוצא"ש, אבל זה יחייב אותך בהכנה מוקדמת של טבלאות מעקב, והצבת יעדים + הגדרת תרחישים.
תודה
-
היי RED,
אני חושב שחלק גדול מהרווח הבאת מהירידה בסטיית תקן
את מוזמנת להביט באוכף שאני פתחתי על 1120 לפני מס' ימים, כשהסטייה הייתה גבוהה למדי
גם שם בינתיים יש רווח יפה... מקווה שימשיך ככה
http://www.zerosum.co.il/Users/941/Positions/Show/4518
שימי לב, שרוב הרווח בא מהטרייד הראשוני!
בהצלחה בהמשך
הראל
-
תודה למשיבים
לאחר חשיבה (מאומצת :oops: ) ודיון פורה עם חברי לעיל
להלן המסקנות החלקיות:
1. הרווח מהטרייד ביום א' נבע מכך שהמדד "טייל" ולכן לקחתי מחירים טובים יותר לטובתי( .....Beginners’ luck)
2. הרווח מטרייד זה בימים הבאים (השארתי תיאורטית פתוח) נבע מזקיפת כל היווניות לזכותי ובעיקר הווגא (100 ש"ח) שבאה עקב הירידה בסטיות התקן.. כמה ימי תטא סייעו כמובן והמדד ירד כך שגם הדלתא באה לעזרתי.
3. הירידה בסטייה מאוד משמעותית כנראה. ולה התרומה המהותית ביותר.
4. טעות שלי וגם לקח חשוב- לא תיעדתי את היווניות בעת הביצוע.
נשאלות השאלות הבאות ואשמח אם שחקן יתן דעתו:1. מתי נכון לכתוב אוכף? (סטיות, זמן בחודש...ועוד?)
2. האם מסקנותי נכונות?
3. איך אתקן אוכף (מה למשל אם פתאום עולת לי הסטיות בטירוף, כשהשוק צונח , והווגא משתוללת כמו בבית משוגעים)? אפשר פליז כמה כללי אצבע שייסייעו לי ללמוד? ובעיקר לנהל נכון מצבים וגם לתקן...פליז?
אגב שחקן - המון תודה!!!!!!!!.
-
מצטרף גם לבקשה, לכללי ניהול אוכף כתוב.
מאיר טל
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
מאיר טל
באופן כללי מה שעושים, לפחות זה מה שלמדנו בקורס ב', זה שמזיזים כל הזמן את הרגל שעליה הרווחנו.
למשל, פתחנו אוכף 1000, והשוק התחיל לצנוח (לכיוון יציאה מהגבול התחתון), אז מתחילים לקרב את הרגל של ה CALL-ים => נקנה C1000, נמכור C990 וכן הלאה.
האוכף מתהפך, נעשה את אותו דבר לרגל של ה PUT-ים. נעלה מ 1000, ל 1010 (קנייה P1000, מכירה P1010).
אני באופן אישי משאיר לי בטחונות יפים ופועל באופן הבא:
- במקרה והמדד מדשדש, הרווח אט אט מגיע מהטתא => אין צורך לתקן
- במקרה והשוק עולה או יורד חדות, אני מחזק את הכתיבות ברגל שנשחקה. לדוגמא - עליות חדות => כותב עוד PUT-ים על הסטרייק שעליו פתחתי את האוכף.
בעיות באסטרטגיה כזו יכולה בעיקר להיות כשהשוק מתחרפן (עולה יום 5%, יורד יום 5%), שזה אומר שהסטייה בעננים. במצב כזה אני לא אהיה בפוזיציה כזו.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
ציטוט:
מאיר טל
באופן כללי מה שעושים, לפחות זה מה שלמדנו בקורס ב', זה שמזיזים כל הזמן את הרגל שעליה הרווחנו.
למשל, פתחנו אוכף 1000, והשוק התחיל לצנוח (לכיוון יציאה מהגבול התחתון), אז מתחילים לקרב את הרגל של ה CALL-ים => נקנה C1000, נמכור C990 וכן הלאה.
האוכף מתהפך, נעשה את אותו דבר לרגל של ה PUT-ים. נעלה מ 1000, ל 1010 (קנייה P1000, מכירה P1010).
- במקרה והשוק עולה או יורד חדות, אני מחזק את הכתיבות ברגל שנשחקה. לדוגמא - עליות חדות => כותב עוד PUT-ים על הסטרייק שעליו פתחתי את האוכף.
בעיות באסטרטגיה כזו יכולה בעיקר להיות כשהשוק מתחרפן (עולה יום 5%, יורד יום 5%), שזה אומר שהסטייה בעננים. במצב כזה אני לא אהיה בפוזיציה כזו.
הראל בוקר טוב, הסיפא לא ברורה לי.
אתה כן נמצא שם בשוק כזה, בחודש האחרון לא היו הרבה ימים שהשוק פתח בגפים למעלה/למטה?
-
מכירת אוכף טובה במיוחד כשהסטיה גבוהה וזה מה שעשית
וכאשר המדד חוזר לנקודת המוצא לדלתא אין משמעות
אז מה שהירוות זה את הווגא והטתא
אם היית עושה את מכירת האוכף חודש שעבר לא בטוח שהיית מרוויחה
הווגא לא נתנה לתטא ליחיות
זה גם מה ששחקן אמר מס פעמים מוכרים כשהסטיה גבוהה קונים שהסטיה נמוכה בלי להיכנס למרכיבים נוספים-בגדול
השאלה הנישאלת מה היה קורא אם הסטיה הייתה ממשיכה ליהיות גבוהה והיינו חוזים בירידות נוספות אז בטוח היה הפסד צורב
לפי מיטב הבנתי יש מס דרכים לנהל אוכף שזו תורה ביפני עצמה
יש כאלה שמיתקדמים עם הרגל המרוויחה -אבל אז אם המדד מיתהפך הם בבעיה
ויש כאלה שמכפילים למעלה את הרגל המפסידה
והכל בהנחה שהמדד חוזר בסופו של דבר לאזור מכירת האוכף
לפי הכרותי את דרך עבודתו של שחקן בדרך כלל הוא מיתקדם עם הרגל המרוויחה
-
במכירת אוכף,
כפי ששמתי לב הרבה שחקני מעוף אוהבים את מכירת האוכף, אולי משום הרווח הפוטנציאלי הגדול הגלום באסטרטגיה זו.
באיזה רווח בד"כ יוצאים? או שנשארים וממשיכים לנהל אותה במשך החודש?
מאיר טל
-
מצטרף לבקשה על הסבר לניהול אוכף כתוב.
אולי הדגמה חיה של שחקן באיזה חודש קרוב ?
-
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=16620
תגידו חברה - זה לא רווח פנומנלי?
הרקע : - שני אוכפים שנפתחו ב-30/5 על הסטרייק - עת שנע המדד לאורך ולרוחב.
כרגע תשואה שנעה בין 70-80% :!:
האם זה סתם מזל או שיש סוד שלא מספרים לנו על ניהול אוכפים בתחילת חודש....
שחקן - אשמח לתובנותיך (ראה שירשור לעיל) שכן צמאים כאן לידע.....
בנוסף, שאלנו כאן למעלה איך מנהלים אוכף, ואולי תוכל לתת הדגמה לייב....
תודות
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
ציטוט:
מאיר טל
הראל בוקר טוב, הסיפא לא ברורה לי.
אתה כן נמצא שם בשוק כזה, בחודש האחרון לא היו הרבה ימים שהשוק פתח בגפים למעלה/למטה?
אני אכן נמצא בשוק תנודתי עם אוכף כתוב. אבל..
השוק כרגע לא עד כדי כך תנודתי 23-26 אם אינני טועה (בניגוד למעל שלושים שראינו לפני הפקיעה האחרונה)
יש עוד המון המון זמן לפקיעה
היכולת לתקן אוכף קלה באופן יחסי, במיוחד שיש הרבה ביטחונות
ההפסד מוגבל, והוא לא כזה גבוה ביחס לביטחונות ולסיכון (שלוקח בחשבון גם ניהול של הפוזיציה)
כתבתי את האוכף בימי הפאניקה! הפרמייה על האוכף הייתה גבוהה, כך שהרגשתי ש"שווה" להינות מהפאניקה.
באופן כללי, אני חושב שאוכף זו אסטרטגיה מאוד מהרבה בחינות.
ד.א. לדעתי, קל לי יהיה הרבה יותר להתנהל עם אוכף כתוב מאשר עם שוקת רחבה (יחסית) בימי פאניקה.
ההפסד המקסימלי בשוקת יכול להיות אסטרונומי ביחס לפרמיה שמקבלים עליה
ככה נראה" האוכף שלי עכשיו.
http://www.zerosum.co.il/Users/941/Positions/Show/4518
שים לב להפסד מקסימלי ביחס לרווח ולביטחונות נטו.
-
אוקי - עידכון מהיום (ותודה לקולטון על התמיכה) - שני אוכפים שנפתחו ב-30/5:
אוכף על 1100 - רווח פנומנלי של 1690שח
אוכף 1110 - רווח פנומנלי של 808 ש"ח
בוצעו שני שיפוצים - נעילת רווח הקול שנשחק וכתיבת קול בסטרייק אחד נמוך יותר. גם קירוב ההגנה של הקול (שהרבה יותר זולה כרגע).
מסתבר, שהכתיבה של הקולים "הזיקה" ומה שהביא את הרווח זה הכסף ש"חזר הביתה" מהפוט הכתוב - בגלל העליות של היום.
http://www.optionline.co.il/Stg/He/Stg.html?stgID=16620
שחקן - התייחסותך לשירשור לעיל?
(בהיעדר התייחסותך הריני רואה זאת כאור ירוק לכתוב 1000 אוכפים כאלה בחודש הבא......ואז מה ישאר לשחקנים.....סתם )
בקיצור שחקן - איך אנהל אוכף?
תודות
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
אוקי - עידכון מהיום (ותודה לקולטון על
התמיכה) - שני אוכפים שנפתחו ב-30/5:
תודות
מכיוון שאני שונא להאכיל בכפית, אבל גם לא יכול לראותך מתאמצת
ולשמור על שתיקה, אתן לך שני טיפים, שביחד יוכלו לקדם אותך
רבות בהבנת האוכף הכתוב (זה עדיין לא מסביר איך לנהל, אבל כדי
לדעת לנהל רצוי קודם להבין מה היה):
1. באחת התגובות שלך (באחד השירשורים האחרים), ציינת כי עדיף
היה באם היית עושה משהו נוסף, סוג של מעקב....
2. ואילו היית עושה את מה שבסעיף 1, היית יכולה כעת לנתח שלב
אחרי שלב את התפתחות האוכף, לא בערך, לא אולי ולא חלקית, אלא
בצורה ברורה ויפה.
והכי חשוב - ניתן היה להסיק מסקנות כלשהן שיעזרו בעתיד.
אגב, נותרו שבועיים לפקיעה, ועדיין ניתן להמשיך עם האוכף
התיאורטי + כן לעשות את מה שבסעיף 1.
סביר שהמסקנות עבור מחצית החודש השניה לא יהיו רלוונטיות
למחצית החודש הראשונה, אבל יהיו מעניינות בפני עצמן.
בי
[quote=גיל (רעננה)]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "red-r":32msb3m0
אוקי - עידכון מהיום (ותודה לקולטון על
התמיכה) - שני אוכפים שנפתחו ב-30/5:
תודות
מכיוון שאני שונא להאכיל בכפית, אבל גם לא יכול לראותך מתאמצת
ולשמור על שתיקה, אתן לך שני טיפים, שביחד יוכלו לקדם אותך
רבות בהבנת האוכף הכתוב (זה עדיין לא מסביר איך לנהל, אבל כדי
לדעת לנהל רצוי קודם להבין מה היה):
1. באחת התגובות שלך (באחד השירשורים האחרים), ציינת כי עדיף
היה באם היית עושה משהו נוסף, סוג של מעקב....
2. ואילו היית עושה את מה שבסעיף 1, היית יכולה כעת לנתח שלב
אחרי שלב את התפתחות האוכף, לא בערך, לא אולי ולא חלקית, אלא
בצורה ברורה ויפה.
והכי חשוב - ניתן היה להסיק מסקנות כלשהן שיעזרו בעתיד.
אגב, נותרו שבועיים לפקיעה, ועדיין ניתן להמשיך עם האוכף
התיאורטי + כן לעשות את מה שבסעיף 1.
סביר שהמסקנות עבור מחצית החודש השניה לא יהיו רלוונטיות
למחצית החודש הראשונה, אבל יהיו מעניינות בפני עצמן.
בי
גיל[/quote:32msb3m0]
הי גיל,
ראשית, תודה על ההתייחסות.
שנית, הצמדתי פקח לכל יווניה......נראה מה יצא.
בגדול – מה שקרה עד עכשיו נראה לי זה שילוב של ירידת המדד ואיתו הדלתא, הימים שחלפו ועימם התטא, וסטיית התקן שירדה ועימה ווגא ידידתינו. נכון שזה שיטחי אבל – התנועות ברורות והמחירים תמיד נכונים (כמו שיוסי לימד בקורס).
מה שלא ברור לי זה באילו תנאים כדאי לפתוח את האוכף, ואיך לנהל אותו, מתי לצאת, מה קורה במצבי שוק שונים.
כרגע האוכפים נותנים תשואה של מעל 100%, כולל תיקון שביצעתי – שמשמעותו לקבע רווח מרגל הקול שנשחקה יפה ולכתוב קול בסטרייק נמוך יותר. (אולי גם לקדם קצת את ההגנה שלו שהיא זולה יחסית עכשיו).
לאחר שקיבעתי את הרווח מרגל זו, המדד שב לעלות והחזיר לי כסף על רגל הפוט המפסידה – או אז כבר ניתן היה לחגוג – שכן תשואה כזו היא באמת מחזה נדיר.
כל זאת כפוף כמובן לשאלה – איך התנהג המדד ב-11 הימים האחרונים מאז שפתחתי את האוכף, ואם יתנהג אחרת – מה הכללים.
בכל מקרה מאז הצאט עם שחקן – פתחתי אוכף חדש 1070-60 כולל תיעוד של היווניות הצמודות והגנה משטרתית במרחק שני רחובות (סליחה סטרייקים).
נראה מה יהיה
בכל מקרה תודה
ואשמח אם שחקן יציץ כאן....
-
הי לכולם (או לכל מי שמתעניין.....)
הנה הסבר חלקי להצלחת שני האוכפים ש"רכבתי" עליהם:
נגזרי מדד ת"א-25 - סטיות תקן
מתאריך 30/05/2010 עד תאריך 12/06/2010
תאריך סטיית תקן לצורך חישוב ביטחונות (סטיית תקן היסטורית (120 יום
10/06/2010 23 16
09/06/2010 23 16
08/06/2010 23 16
07/06/2010 21 16
06/06/2010 24 16
03/06/2010 24 16
02/06/2010 25 16
01/06/2010 23 16
31/05/2010 24 16
30/05/2010 25 16
ס.ת. בטור האמצעי.
כלומר - מיום כתיבת האוכף - סטיית התקן הלכה וירדה. מאחר והווגא היתה דומיננטית מאוד בתחילת החודש (כ-100 ש"ח), הרי עם הירידה בסטייה + הימים שחלפו (בהם הווגא הולכת לקטנה) - אזי האוכפים נשחקו.
למה זה הסבר חלקי? כי בחגיגה הזו השתתפו עוד יווניות....
אשמח לתובנות נוספות
-
אוקי, נגמר החודש ועימו האוכפים.
מצאתי לנכון לדווח מה עלה בסופם.
- האוכף על 1110 - כ-30% רווח.
האוכף על 1100 - 134% רווח
בשניהם בטחונות של 1000-2000 ש"ח (כולל הגנות לא צמודות ותקבול מדהים בתחילת החודש בשל סטיות גבוהות והרבה מזל)
- תיקון אחד בכל אוכף - כאשר המדד צנח בשבועיים הראשונים של החודש, נקנה חזרה הקול ונכתב בסטרייק יותר נמוך. אחכ כשחזר המדד לעשתונותיו - החזיר הפוט את ההפסדים שהיו גבוהים מהקול החדש שניזוק. כל זה על רגל אחת ובשטחיות גמורה. מה שחשוב זו המסקנה.
מסקנה: הצלחה פנומנלית!
יחס סיכוי סיכון מדהים, תסכימו איתי (להבדיל מאותו יחס בשוקת).
I REST MY CASE
הצלחות
-
ברכות על הרווחים ! 8-)
אנחנו צריכם אלגוריתם להשקעה באוכף, סטייל מה שעשינו בשוקת.
-
כל הכבוד ריקי!
שחקן, נשמח להתייחסות כלשהי...
-
מצטרף לבקשה לשחקן מעוף
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
ברכות על הרווחים ! 8-)
אנחנו צריכם אלגוריתם להשקעה באוכף, סטייל מה שעשינו בשוקת.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
........
מסקנה: הצלחה פנומנלית!
יחס סיכוי סיכון מדהים, תסכימו איתי (להבדיל מאותו יחס בשוקת).
I REST MY CASE
אני לא רוצה להשמע משוחד או משהו, (בסך הכל השוקת זו לא המצאה שלי), אבל ראינו שבשוק משוכלל, אין מתנות חינם. הכוונה היא שאם בשוקת מגיעים ל 5%-7% בחודש, אז זה אומר שיחס הסיכוי סיכון הוא הרבה יותר לטובת הסיכוי, באופן משמעותי ביותר. שהרי ברור שאם תכווני לאזור ה 2% בחודש, אז בכלל הסיכוי להידפק מיקרוסקופי. אם את מדברת על 30%-130% רווח, אז היחס סיכוי סיכון חייב להיות פחות טוב. אין קסמים.
-
דמי כיס
הי,
ראשית, דע לך שאני מעריכה מאוד את הפוסט שאתה מנהל. לא שראיתי איזשהן מסקנות יוצאות דופן מניהול שוקת, אבל יש לך ראיית שוק טובה לדעתי, ובהחלט מעניין לקרוא שם.
לעצם העניין - כשאתה מסכן 1000 ש"ח כמו שסיכנתי באוכף ומקבל 1300 חזרה (אפילו 500 אם תרצה) זה לא כמו לסכן 10,000 ש"ח ולקבל עליהם 8% ואפילו אהיה לארג'ית איתך - 10% בחודש בשוקת.
לזה התכוונתי יחס סיכוי-סיכון.
גודל המחיקה בשוקת אינו פרופורציונלי לתקבול. באוכף - יש לך סיכוי טוב להרוויח תשואה הרבה יותר גבוהה באותו פרק זמן ולסכן עשירית ממה שאתה מסכן בשוקת.
ועדיין - שוקת בעני היא אסטרגיה נוספת ולא עיקרית.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
.............
לעצם העניין - כשאתה מסכן 1000 ש"ח כמו שסיכנתי באוכף ומקבל 1300 חזרה (אפילו 500 אם תרצה) זה לא כמו לסכן 10,000 ש"ח ולקבל עליהם 8% ואפילו אהיה לארג'ית איתך - 10% בחודש בשוקת.
לזה התכוונתי יחס סיכוי-סיכון.
גודל המחיקה בשוקת אינו פרופורציונלי לתקבול. באוכף - יש לך סיכוי טוב להרוויח תשואה הרבה יותר גבוהה באותו פרק זמן ולסכן עשירית ממה שאתה מסכן בשוקת.
.....
קודם תודה על הקומפלימנט
חסר פרמטר אחד חשוב במה שאת כותבת. אמנם באוכף, ניתן לקבל תשואה של 100% יחסית לסיכון המקסימלי. שזה ממש מעולה. אבל מה הסיכוי שזה יקרה?
חישובי הסיכוי הוא עניין מורכב מבחינה מתמטית. (למעשה מה שעשו B&S זה לקבוע מודל שאומר שהכל מגולם במחיר, ואז חישבו סיכוי לרווח יחסית לסיכון בקניית האופציה.)
אבל אפשר אינטואיטיבית להגיד, שאם מישהו פותח שוקת בתחילת חודש (ועזבי כרגע קרובים), הסיכוי שלו להרוויח גדול משמעתית מאשר מי שפותח אוכף.
ברור שאסטרטגיה אחת היא לא במקום השניה. לכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה. אני בחרתי בשוקת כי טוב לי עם משהו שנותר רווח קטן בסיכוי הצלחה גבוה. ואת זה יש בשוקת ואין במקומות אחרים.
והכישלון שלי במאי, נובע אך ורק מנסיונות הגדלת רווח מטופשים. אין לזה קשר לשוקת עצמה. בשוקת סטטית שנפתחת בתחילת חודש ותו לא, קשה מאד לפספס.
-
היי אופיר,
כמי שעוקב אחרי השרשור שלך, קודם כל הרבה הערכה לרמה, לידע ולשיתוף הדעות. יישר כח.
אני גם עושה שוקת מדי חודש, ולדעתי המאמץ, המתח והעצבים, לא שווים את התשואה הנמוכה ביחס לסיכון של 100%.
מספיק שפעם בשנה יהיה כשל אז מפסידים את כל הרווחים, ומי כמוך יודע שהיו בחודשים האחרונים הרבה מצבים הקרובים לכך, וגם לי ולחברים רבים היו מצבים שגרמו להפסדים ע"י הזזות , אילוצים ,שטויות והרבה גרידיות.
מה שקרה למשל בחודש האחרון היה רחוק מכללי שוקת רחבה ובמיוחד כשהמדד היה 1130 רוב החברים היו קרובים מדי...
אני אישית, אמרתי החודש , שאם כבר שוקת אז לא רחבה, ובסוף התקרבתי מאד לגבולות שהציב שחקן מעוף 1110-1140 - אם כבר לוקחים סיכון , אז שתהיה תשואה הולמת בתמורה.
באוכף כתוב מסכים לדברי הטעם של ריקי ולדעתי הכסף שמסכנים שווה את פוטנציאל הרווח.
מקווה שמישהו ייתן כללי אצבע לניהול/תיקון אוכף כתוב.
ערב טוב לכולם
מאיר טל
-
ציטוט:
................
אני אישית, אמרתי החודש , שאם כבר שוקת אז לא רחבה, ובסוף התקרבתי מאד לגבולות שהציב שחקן מעוף 1110-1140 - אם כבר לוקחים סיכון , אז שתהיה תשואה הולמת בתמורה.
................
הי מאיר.
זה בסך הכל רעיון טוב מאד. יכול להיות שגם אני אעשה את זה. אבל בקטן (וממליץ שגם אתה בקטן). כי למעשה, אין שום אסטרטגיה מלבד השוקת, שאני מוכן לשים בה 100% מהביטחונות.
הסיכון והפחדים שיש לכולנו, נובעים רק אחרי קרובים. אם אתה לא מקרב, אין מה לחשוש. מי שהיה למשל ביום ראשון בתחום של 1040 - 1190, יכול היה להסתכל באדישות מוחלטת על כל מה שקורה. וזו בעצם שוקת רחבה אמיתית. כל מי שחשש היה מי שהתקרב ל 1150. ומי שממש נלחץ היה מי שהיה ב 1140. וזה פשוט כבר לא היה שוקת רחבה קלאסית, אלא שוקת בינונית. לא שזה לא טוב, אבל זה מה שזה.
-
בוודאי שלהתחיל בקטן. אני בראשון מתכוון לכתוב אוכף - יחידה אחת או שתיים, בשביל ללמוד את הניהול. מוכן לסכן 1000 שח ליחידה (בטחונות 4K, תקבול התחלתי לפחות 3K) בשביל הלמידה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
בוודאי שלהתחיל בקטן. אני בראשון מתכוון לכתוב אוכף - יחידה אחת או שתיים, בשביל ללמוד את הניהול. מוכן לסכן 1000 שח ליחידה (בטחונות 4K, תקבול התחלתי לפחות 3K) בשביל הלמידה.
הי גומר,
מאד מעניין אותי חלק מההודעה שכתבת- "בשביל ללמוד את הניהול".
זה רעיון מעולה לנסות וללמוד איך לנהל אוכף, ואגב ישנן מספר דרכים, כל אחת בעלת יתרונות וחסרונות משל עצמה, אך עצם הרצון / נסיון לנהל אוכף כתוב, לדעתי, כבר טומן בחובו שיפור משמעותי ביחסי הסיכוי / סיכון של אסטרטגיה זו.
כדי להתחיל מהיכנשהו - מה דעתך להעלות על הכתב קצת מידע, כגון:
1. כל מה שאתה יודע על האוכף (כל מידע, התנהגות מחירים, מבנה המחיר, יחסי כוחות בין היווניות ובין הזמן / סטיית תקן, וכו')
2. אילו דרכי ניהול עולות במחשבתך (ניהול פאסיבי, אקטיבי, הגנות, סטופלוס, ללא סטופלוס, וכו') סביר מאד שכשתתחיל לקבץ את החומר (אפילו לפני שתעלהו לאתר) כבר תקבל תובנות מעניינות.
אשמח לשתף פעולה ב "פיצוח" סודות האוכף, ביחד, ואולי גם בשיתוף חברים נוספים, סביר שנוכל להבינו ולמצוא דרכי ניהול טובים יותר מאשר כל אחד יוכל לחוד, בכוחות עצמו בלבד.
-
רעיון מעולה !
ברשותכם אתחיל בשאלת התזמון. מתי לכתוב את האוכף ?
מצד אחד, בתחילת החודש התקבול הוא הכי גבוה.
מצד שני התטות לא באות לידי ביטוי, ועד כמה שאני מבין התטות הן חלק הארי בהגעה ליעד הרווח של האוכף. כמו כן בימים הראשונים עוד אין 'תחושה' לגבי מהלך החודש וכוונות הציבור והשחקנים.
מה דעתכם ? האם יש נקודת איזון אידיאלית ?
-
אני רוצה לשתף בניסוי שעשיתי לפני חודשיים עם אוכף.
כתבתי אוכף מוגן בשבוע שני לפקיעה. זו הייתה תקופה תנודתית. האוכף היה בנקודת האמצע של התנודתיות. בכל פעם שהמדד הלך לאיזה צד, קרבתי את ההגנה בצד השני. כלומר השקעתי עוד כסף, אבל מעט. בסופו של דבר יצא לי אוכף ללא סיכון.
בשיא האוכף היה ברווח של 25% מפוטנציאל הרווח המקסימלי. נשארתי כי רציתי עוד, ובסופו של דבר הפקיעה ברחה קצת, והרווחתי רק 5% מפוטנציאל הרווח המקסימלי.
הנקודה המעניינת בסיפור הוא ניטרול ההפסד על ידי קרוב הגנה בצד השני. מעניין שכל דבר שעושים "נכון" באופציות, נראה לא רלוונטי בזמן שעושים אותו. כי למשל כאשר המדד עלה מעל האוכף, התעסקתי עם ההגנות שלמטה. והתחושה היא בסיגנון: "מה אתה מבזבז זמן וכסף על התעסקות למטה. המדד בכלל למעלה ואין סיכוי שהוא ירד". קשה פסיכולוגית, אבל נכון מתמטית.
בקיצור, המסר שלי הוא כזה: השוק מחליף את הכיוון. זו עובדה. (שקשה לקבל כל פעם מחדש. הנה עכשיו יש תחושה שהשוק יורד למטה, ובחיים לא יעלה יותר.)
מעבר לזה, אני חושב שצריך שוב לעבור על העבודה שעשה mosheb בשירשורים שלו על האוכף, במקום להמציא הכל מחדש. הוא ניסה לקבוע כללים מתי מרחיקים אופציה מפסידה (שהופכת את האוכף לשוקת צרה). אני לא בטוח שצריך לקחת הכל כלשונו, אבל יש שם גישה מעניינית.
ועוד משהו: אם מישהו מתלונן על ה"עצבים החזקים" שצריך בשוקת רחבה, אני חושב שלאוכף מכור צריך עצבים חזקים פי 100. הכל נראה נורא קל וורוד כאשר המדד תקוע. אבל כשהוא לא, צריך להתחיל להרביץ הימורים: האם להזיז אופציה מפסידה? האם התנועה תמשיך, האם יהיה תיקון? שוב אפשר להסתכל בשרשור של mosheb, שלמרות כללי הברזל שהיו, ברגעי האמת הכללים התכופפו.
-
שלא לדבר על זה שזו משרה מלאה, ניהול האוכף, להבדיל משוקת.
מצד שני, בבטחונות מעטים יחסים אפשר להוציא תקבול יפה.
שווה את הניסיון :)
נראה שיש כמה שיטות ניהול - לשוק רגוע, לשוק תנודתי וכו'
בסוף נכתוב על זה ספר...
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי גיל (רעננה)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
הי גומר,
מאד מעניין אותי חלק מההודעה שכתבת- "בשביל ללמוד את הניהול".
זה רעיון מעולה לנסות וללמוד איך לנהל אוכף, ואגב ישנן מספר דרכים, כל אחת בעלת יתרונות וחסרונות משל עצמה, אך עצם הרצון / נסיון לנהל אוכף כתוב, לדעתי, כבר טומן בחובו שיפור משמעותי ביחסי הסיכוי / סיכון של אסטרטגיה זו.
כדי להתחיל מהיכנשהו - מה דעתך להעלות על הכתב קצת מידע, כגון:
1. כל מה שאתה יודע על האוכף (כל מידע, התנהגות מחירים, מבנה המחיר, יחסי כוחות בין היווניות ובין הזמן / סטיית תקן, וכו')
2. אילו דרכי ניהול עולות במחשבתך (ניהול פאסיבי, אקטיבי, הגנות, סטופלוס, ללא סטופלוס, וכו') סביר מאד שכשתתחיל לקבץ את החומר (אפילו לפני שתעלהו לאתר) כבר תקבל תובנות מעניינות.
אשמח לשתף פעולה ב "פיצוח" סודות האוכף, ביחד, ואולי גם בשיתוף חברים נוספים, סביר שנוכל להבינו ולמצוא דרכי ניהול טובים יותר מאשר כל אחד יוכל לחוד, בכוחות עצמו בלבד.
גיל, תודה רבה! אני בטוח שכולנו נוכל להעזר רבות בידע שלך ובעצמות שתזרוק לנו
אני בהחלט אעלה את כל מה שהתייחסת אליו. אם אספיק - כבר בסופ"ש, אם לא - בראשון.
בכל אופן, אני חושב שאפתח פוסט חדש בפורום אופציות בשביל הנושא. יש את השרשור ש-harel4u פתח שם, אבל לא רוצה להתלבש על האסטרטגיה הפרטית שלו, אז נעשה משהו למידתי ביחד.
תודה.
-
ציטוט:
גיל, תודה רבה! אני בטוח שכולנו נוכל להעזר רבות בידע שלך ובעצמות שתזרוק לנו
אני בהחלט אעלה את כל מה שהתייחסת אליו. אם אספיק - כבר בסופ"ש, אם לא - בראשון.
בכל אופן, אני חושב שאפתח פוסט חדש בפורום אופציות בשביל הנושא. יש את השרשור ש-harel4u פתח שם, אבל לא רוצה להתלבש על האסטרטגיה הפרטית שלו, אז נעשה משהו למידתי ביחד.
תודה.
רעיון טוב, פתיחת שירשור בנושא - ניהול אוכף כתוב.
מה ניתן להגיד על אוכף
-
גיל,
תודה על התשובות שלך. אתה ממש מעשיר אותנו.
בחנתי את היווניות לאור מה שכתבת.
כמה דברים (של מתחילים, אנא סבלנותך :oops: ):
1. סטיית התקן עלתה השבוע קמעה ונעה סביב 21-21.5 . נראה לך זמן טוב לכתיבת אוכף, או שיש מקום להמתין יותר לעלייה בסטיות. מתי עדיף לכתוב אוכף, בתחילת חודש? למה?
לי נראה שהמצב האופטימלי זה תאורטית בתחילת חודש, עם סטיות גבוהות, כך שעם הזמן הווגא תחלש, הסטיות ירדו, והתטא תכנס לפעולה. כמובן שכל זה תלוי בכך שלא תהיה תנועה חדה לאחד הכיוונים - שנשמור על הדלתא רגועה - וגם על הסגנית שלה, העוזרת הראשונה (סליחה נגזרת) הגמא. שתי אלה ממש אוהבות סמבה (תנועה).
2. למה כדאי לכתוב על הספוט?למה לא ללכת לאופציות בהן סטיית התקן גבוהה יותר מלכתחילה?
תודה
-
[quote="red-r"]גיל,
תודה על התשובות שלך. אתה ממש מעשיר אותנו.
בחנתי את היווניות לאור מה שכתבת.
כמה דברים (של מתחילים, אנא סבלנותך :oops: ):
סטיית התקן עלתה השבוע קמעה ונעה סביב 21-21.5 . נראה לך זמן טוב לכתיבת אוכף, או שיש מקום להמתין יותר לעלייה בסטיות. עליה בסטיות התקן תעשה רק טוב לאוכף שטרם נכתב, והפוך מכך לאוכף שכבר נכתב - מכאן שכדאי לדעתי לשקלל את הסיכוי מול הסיכון שבכתיבת אוכף ביום א' בבוקר אל מול כתיבתו ביום ג' בבוקר, וההבדל הוא בכך שביום ג' נדע קצת יותר על פתיחת השבוע הבא ומצב הרוח אצל סנופי וחבריו.
-
לפי מה שלמדנו בקורס אוכף הכי טוב לכתוב בסוף השבוע השני של החודש,כשהתטא מתחילה להכנס לפעולה.זה גם הכי הגיוני למעשה,כי אז כבר מתחילים לראות את הלך הרוח בשוק.האוכפים שהשחקנים כותבים בתחילת כל חודש לא משקפים (דברי שחקן),וכל תחילת חודש נכתבים אוכפים בסביבות הספוט.אין ספק שבחודש יוני ראינו הרבה אוכפים בסביבות 1090-1110 נכתבים גם לאורך החודש,זו אסטרטגיה מצוינת ומסוכנת כאחד,ואין ספק שאם הולכים הרבה פקיעות אחורה די רואים שמי שכתב אוכף די הרוויח-אבל שוב-זה מסוכן
-
נמשיך את הרעיון של גיל:
במכירת אוכף מוכרים מינימום ערך פנימי (במצב שהמדד מצוי בול על הסטרייק, ערך פנימי שווה אפס) ומקסימום של כל היתר.
על כן נרצה למכור מקסימום סטיה=וגא ומקסימום זמן = טאטא.
בתחילת החודש השינוי בסטיה גובר על הטאטא.
אם התמזל מזלנו ומכרנו בשיא הסטיה ולאחר מכן הסטיה יורדת(מה שכנראה קרה לריקי ומכאן הדרך קצרה לסחוף את כל האתר לניתוח כתיבת אוכף :d , מה שטוב!) מיד נרגיש את הרווח.
על גובה הסטיה אנו בוודאי לא יכולים לשלוט, אם מחר יום א' הסטיה תעלה לשלושים, באופן טבעי יש סיכוי לא רע כי הסטיה בטווח קצר תרד בטרם תמשיך לעלות, אבל אף אחד לא יודע אם הסטיה ביום ב' לא תעלה ל- 40.
לעומת זאת כזכור הזמן תמיד נע קדימה ומובטח לנו כי במחצית השניה של החודש הטאטא תעבוד ותעבוד קשה עבור הכותבים.
על כן לדעתי כדאי לכתוב בתחילת חודש "רק" במטרה לממן אסטרטגיה רחבה יותר או במידה ויש עליה חריפה בסטיה שאנו צופים כי תרד בטווח הקצר.