-
למה החלטתי ללכת על זהב
בואו נשים כבר את כל הקלפים על השולחן – אני תומך נלהב של זהב!
חצי מתיק ההשקעות שלי מורכב מהמתכת הצהובה ואני מתכנן לנצל הזדמנויות על מנת להגדיל את חלקה. אני רוצה להסביר מה הובילני להחלטה זו.
כל הכתוב בהמשך מורכב מתובנות ופרשנויות, חלקן שלי וחלקן של אנשים אחרים, אך הן מובאות כאן כדעתי האישית ואינן מהוות כל המלצה.
נתקלתם בשנה וחצי האחרונות הרבה במושג – "גדולים מדי מכדי ליפול" - Too big to fall – בתירוצים להזרמות הכספים האדירות לבנקים בארה"ב. הטיעון היה שאם בנק כזה פושט רגל הוא לוקח איתו את כל הכלכלה. יוון עלתה גם כן לאחרונה לכותרות באותו הקשר כאשר זעזעה את השווקים כשהעלתה ספקות לגבי יכולתה לפרוע אגרות חוב בהיקף של 15 מיליארד יורו. גם על יוון הקטנה ניתן היה להכיל את המושג "גדולה מדי מכדי ליפול" מכיוון שבנקים רבים באירופה מחזיקים בחובותיה ופשיטת רגל שלה (מה שלדעת רבים היה הדבר הנכון עבורה) הייתה גוררת את אירופה לסחרור ומובילה כנראה לפירוק הגוש. שיטת מיחזור החובות, ז"א הנפקת איגרות חוב חדשות על מנת לכסות על אלו שפוקעות, כבר לא עבדה מכיוון שאובדן האמון ביכולתה של יוון להחזיר יום אחד את החובות חייבה ריבית גבוהה מדי בהנפקות החדשות והנטל הפך כבד מנשוא. השקתה המהירה של תכנית הצלה אירופאית בהיקף טריליון דולר הצליחה בינתיים למנוע מהסכר לקרוס ע"י הבטחת הלוואות בריבית נמוכה יחסית.
אבל כל זה כסף קטן!
מי שבאמת "גדולה מדי מכדי ליפול" היא ארה"ב!
יותר מכך – כפי שאפרט בהמשך, כל ההצלות למיניהן מטרתן אחת: להחזיק את המעצמה החזקה בעולם מעל המים. כמו יוון, גם ארה"ב מתקיימת בזכות מיחזור חובות. הבעיה היא שהגרעון המסחרי שלה גדול מאוד ולכן החובות כל הזמן תופחים. ארה"ב משחקת נגד השעון בכך שלריבית אותה היא משלמת על אגרות החוב שלה יש משמעות אדירה על תוחלת המצב. ריבית נמוכה משמעה שהמשחק יכול להימשך ועם קצת מזל הכלכלה תמריא והחובות יוחזרו. ריבית גבוהה – עיין ערך יוון.
העניין הוא שארה"ב לא משאירה את העניין למזל והיא פעילה אקטיבית בהחזקת הריבית נמוכה. הסתכלו בגרף הבא המתאר את תשואת האג"ח ל-10 שנים. שימו לב איך כל פעם שהריבית התקרבה ל-4% "משהו" דואג להוריד אותה.
[attachment=2:1jrt5kq5]bond.jpg[/attachment:1jrt5kq5]
אז איך היא עושה זאת? מה שאתאר עכשיו יכול ליפול בקלות לקטגוריה של תיאורית קונספירציה אך רעיונות אלו נשמעים יותר ויותר ע"י אנשים שעיניהם בראשם ואני נוטה לקבל אותם:
1. הבנקים הגדולים: מורגן סטנלי, גולדמן זאקס ודומיהם, שקיבלו מאות מיליארדי דולרים בריבית אפסית מהבנק המרכזי בארה"ב הם בפשטות - סוכנים ממשלתיים. בדולרים המודפסים הבנקים קונים אג"ח ממשלתיות וכל התהליך הוא לא פחות מהלבנת כספים! הממשלה מדפיסה דולרים כדי לקנות מעצמה את חובותיה. בינתיים הבנקים גוזרים קופון שמן אבל זה כבר עניין אחר.
מה, אף אחד לא שם לב לזה? איך מדינה כמו סין שמחזיקה כ"כ הרבה אג"חים של ארה"ב מרשה לזה לקרות? אז זהו, ודאי ששמו לב. אך כפי שכבר אמרתי – גדולה מדי מכדי ליפול – לכן עדיף לשתוק, לחיות עם השקר ולהמשיך לשחק.
דרך אגב, תהיתם מאיפה מגיעים טריליון היורו שאמורים להציל את מדינות אירופה? חלק גדול מהכסף אמור להגיע מקרן המטבע הבינלאומית IMF. ומאיפה לה יש כסף? נכון, מהבנק המרכזי בארה"ב שממשיך להדפיס. כבר קראתי טענות שאחד התנאים לקבלת מענקי ההצלה הוא קניית אג"חים של ארה"ב באותו הכסף. כבר אמרנו הלבנת כספים?
2. הבנקים מתערבים בצורה גסה גם במחירי ניירות הערך והסחורות (תיכף נגיע לזהב, סבלנות). גם כאן יש אינטרס לאומי. בורסה גבוהה מזרזת את התאוששות הכלכלה. כמה פעמים ראיתם את הדאו-ג'ונס מבצע נסיקה דרמטית בשעה האחרונה של המסחר. רק לפני כמה ימים הוא הצליח בצורה "פלאית" לסגור מעל 10000 נק' לאחר יום של ירידות תלולות.
החזקת מחיר זהב נמוך הוא בעל חשיבות ראשונה במעלה מבחינתם. הזהב ידוע כברומטר, כקנרית במכרה המודיעה על אינפלציה. אינפלציה משמעה ריביות יותר גבוהות. צריך להמשיך?
יותר מכך, הדפסות הכספים האדירות מטילות ספק בערך השטר הירקרק ואנשים עלולים לחפש הגנה בדמות הזהב. ארה"ב רוצה שהאנשים יחפשו הגנה באג"חים שלה.
רוצים הוכחה למניפולציה בזהב? תסתכלו בגרף הבא. שימו לב מה קורה בכל יום שישי השלישי בחודש – מועד פקיעת האופציות בוול-סטריט (מוקף באליפסה).
[attachment=1:1jrt5kq5]פקיעה.jpg[/attachment:1jrt5kq5]
עוד על מניפולציה במחירי הזהב אתם יכולים לקרוא בפוסט שפרסמתי לפני כחודשיים:
http://www.s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=93&t=8230
אז למה זהב?
1. כי על אף המאמצים המחיר כל הזמן עולה.
2. כי הביקוש לזהב ע"י בודדים וע"י ממשלות (סין!) נמצא במגמת עלייה בשנים האחרונות. אנשים צמאים לכסף ששומר על ערכו ולא חשוף לאינפלציה סמויה.
3. כי הצפת השוק בדולרים תוביל בסופו של דבר להיפר-אינפלציה ורק סחורות ממשיות ישמרו על ערכן.
4. כי לא רחוק היום שבו יקום מחליף לדולר כמטבע הרזרבה העולמי. הדרך בה הולך הדולר אינה ברת-קיימא. המטבע החדש יהיה כנראה מגובה בזהב על מנת שיהיה אטרקטיבי. ז"א שאפשר לגשת לבנק המרכזי של המדינה המנפיקה ולהחליפו בכל רגע בשווה ערך בזהב. פעם אפשר היה לעשות זאת גם עם הדולר, היום כבר לא. המעבר למטבע חדש יביא לקץ האימפריה האמריקאית ולכן אפשר לשער שהיא לא תוותר כ"כ בקלות על הקרב. המועמדת החדשה היא סין או גרמניה (בקואליציה צפון אירופאית). לכשזה יקרה, מחיר הזהב ירקיע.
האם יש בועה במחירי הזהב? לדעתי לא.
אמנם מחיר הזהב נקבע בדולרים אך נוטה בד"כ לשמר את ערכו לכל הפחות או לעלות. הסתכלו במחיר תעודת סל העוקבת אחר מחיר הזהב מתורגם לשקלים. מישהו מזהה את משבר 2008? בקושי! זאת מכיוון שלמרות שמחיר הזהב ירד במשבר מחיר הדולר עלה ואלה קיזזו אחד את השני.
[attachment=0:1jrt5kq5]קסם.jpg[/attachment:1jrt5kq5]
לפי התרשמותי הזהב הוא המקום בו אני רוצה להיות בימים טרופים אלו.
אבל איך משקיעים בזהב?
האפשרות הטריוויאלית היא ללכת לקנות זהב ולשים מתחת לבלטה או בכספת בנק. אך אפשרות זו לא נוחה, יקרה ובהחלט לא נזילה.
תעודות הסל השונות המונפקות בארץ טובות כל עוד "הכול בסדר". הן בסך הכול מכשירים פיננסיים העוקבים אחר מחיר הזהב. היה ומחיר הזהב יזנק בפתאומיות או שיכה משבר חמור מנפיקי התעודה עלולים לחוות חדלות פירעון וכספכם ירד לטמיון.
לדעתי, אם להשקיע בזהב אז רק בקרנות המגובות בזהב אמיתי! ואני לא מדבר על GLD הנסחרת בניו-יורק. קראתי ספקות מוחשיים לגבי כמות הזהב האמיתית שנמצאת במחסנים שלהם. לא מאמינים? שימו לב שהמניה נסחרת במחיר נמוך מסך הנכסים שלה - NAV (Net Asset Value).
בחיפושיי, מצאתי שלוש קרנות שיושבות בקנדה אך נסחרות גם בניו-יורק שנראו לי כאופציה הבטוחה והנוחה ביותר: GTU, PHYS ו-CEF (האחרונה מורכבת משילוב של כסף וזהב).
שלושתן עובדות על עיקרון דומה. הן מחזיקות ברשותן כמות מהמתכת היקרה שהיא רכושם המשותף של בעלי המניות. האחזקה של הקרן – תשלומים לבעלי הכספת, משכורות למנהלים ולרואי החשבון – משולמים מתוך הנכס (כחצי אחוז בשנה). הקרנות מבוקרות ע"י בקרים חיצוניים ולכן נחשבות בטוחות. הן נסחרות בפרמיה של כ-10% על ערך הנכס שלהן (NAV) מה שמעיד על היתרונות שלהן בעיני המשקיעים. את ה-NAV של כל קרן ניתן למצוא באתרים שלהם.
אני מושקע ב-GTU. שוקל להיכנס גם ל-PHYS שנמצאת במחיר אטרקטיבי לאחרונה עקב הנפקת מניות נוספות (הגדלת מלאי הזהב שלה).
לסיכום, שום דבר לא בטוח בחיים חוץ מאתם יודעים מה.
אני חוזר – אין כאן משום המלצה! לימדו את הנושא. הפעילו את שיקול דעתכם.
אשמח לשמוע רעיונות/דעות נוספים בעניין.
בהצלחה.
-
Re: למה החלטתי ללכת על זהב
-
הי,
ראשית כל הכבוד על ההשקעה.
שנית, בחנתי את הניירות שהצעת.
כמה דברים (וטרם סיימתי לבחון לעומק)
- GTU - באופן ברור בעלת התשואה הכי גבוהה יחסית לאחרות בשלוש השנים האחרונות.
- PHS - קיימת רק 3 חודשים
CEF - ביצועים חלשים יחסית.
נשאלת השאלה מה העלויות של קרן הנאמנות gtu בהשוואה לתעודת הסל GLD שם ראיתי 0.4 דמי ניהול)
-
GTU ו-CEF שונות בהרכבן. בעוד GTU מחזיקה רק זהב, CEF מחזיקה כמויות דומות של המתכות כסף וזהב ולכן טבעי שיש להן תשואות שונות לאורך השנים.
PHYS הינה קרן חדשה, מיוחצנת מאוד וחביבה במיוחד על האמריקאים בזכות הטבות מס מסויימות לכן היא נוטה להיסחר בפרמיה גבוהה יותר מהאחרות. דרך אגב ניתן לראות את שווי המניה מבחינת נכסים (NAV) בזמן אמת בטיקר PHYS.IV.
העלויות של שלושתן פלוס מינוס חצי אחוז, וכאן נגמר הדמיון ל-GLD.
-
למי שלא משקיע בחול,מה בכל זאת עדיף בארץ,ת.סל או קרן נאמנות מיטב
זהב ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Enter
למי שלא משקיע בחול,מה בכל זאת עדיף בארץ,ת.סל או קרן נאמנות מיטב
זהב ?
כך "מיטב זהב" מתארים את הקרן שלהם:
ציטוט:
לפחות 75% מהשווי הנקי של נכסי הקרן ולא יותר מ-200% יהיו חשופים למחיר הזהב בכל עת. יתרת נכסי הקרן תושקע על פישיקול דעתו המוחלט של מנהל הקרן ובלבד ששיעור החשיפה של הקרן למניות לא יעלה על 200% מהשווי הנקי של נכסי הקרן. שיעור החשיפה של הקרן למט"ח לא יעלה בערכו המוחלט על 120% מהשווי הנקי של נכסי הקרן. הקרן הינה קרן "בלתי מוגבלת בניירות ערך חוץ".
הצלחת להבין משהו? 200%? קוראים לזה מינוף! לך תדע מה הם באמת עושים שם. לא הייתי נוגע.
לגבי תעודת הסל - אני רואה את הזהב גם כתעודת ביטוח כנגד קטסטרופה. היית מבטח את הרכב שלך בחברה שעלולה לפשוט רגל כשתצטרך אותה?
-
תודה על הכתיבה ופרשנות.
אני קורא בשקיקה רבות את מאמריך.
אם לא היה בהם טעם של קונספירציה.
הייתי חושב שאינך מבין מה אתה רושם.
שבת שלום
-
[center:2qw1nksw][youtube:2qw1nksw]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SbUvvfJakfI&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0 xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SbUvvfJakfI&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0 xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube:2qw1nksw][/center:2qw1nksw]
-
הי,
כמוך, גם אני חושב כי העולם נמצא בפלונטר פיננסי לא פשוט,
חובות אדירים של ממשלות וקונצרנים, ומנגד CDS שבאים כביכול לבטח כנגד חדלות פרעון של אותן חובות, אך בפועל רק מסבכות את הפלונטר, כלומר, אם וכאשר יגיעו חלק מאותם חובות למצב חדלון, יופעלו ה-CDS ע"מ להגן מפני האירוע, אולם במקום להגן "נטו" מה שיעשו אותם CDS זה רק "להעביר" את סכנת החידלון מגורם אחד לגורם אחר.
ראה מקרה ליהמן, גולדמן זקס הצטייד ב-CDS, ובשל תימחורם הנמוך יכל להצטייד בכמות גדולה בהרבה מזו השקולה (בחישוב המינוף הנכון) כנגד גודל השקעתו בניירות של ליהמן. באה נפילת ליהמן, ו- AIG שהנפיקה כמות גדולה של CDS הייתה צריכה לשלם לגולדמן ודומיו , אולם בפועל מי ששילם היה הממשל (אין צורך להרחיב, הסיפור ידוע) - שבעצם "עצר" בגופו את ההתדרדרות של כדור השלג.
משהו דומה עשו כעת האירופאים שעצרו כדור שלג חדש (למדו משהו ממקרה ליהמן, ועצרו מוקדם יותר), והצליחו מכיוון שעדיין קיים אמון עולמי בכוחן של גרמניה וצרפת.
מול כל אותה יצירת כסף גלובאלית - דולרים, יורו, ליש"ט, CDS, אגחי"ם, הלימות הון בנקאית (מזמן זו כבר לא הדפסה, אלא "יצירת" מספרים בחשבונות הרשומים בבנקים השונים ושכביכול מייצגים זכויות כספיות) - ישנו רק פתרון אחד והוא האינפלציה. אבל גם כאן יש בעיה - האינפלציה מהווה משקולת נגד חריפה לצמיחה, ורק צמיחה יכולה להקל על נטל החובות , לכן אסור לפגוע בה.
בקיצור - מאזן אימה פיננסי, למרבית מדינות העולם יש אינטרס לשמור על הסטטוס קוו במאזן הזה.
מה אני חושב - קטונתי מלהתנבא, אולם לדעתי קיים פער עצום בין כמות הכסף בעולם, או סך הזכויות השונות הרשומות בספרי המסלקות (הבנקים) לבין כמות הסחורות והשירותים שקיימים ושניתן לייצר בעולם (סך המקורות), כולם מנסים להסתיר פער זה בין אם ע"י "חשבונאות יצירתית" ובין ע"י שתיקה רבתי (ישנם בודדים שלא שותקים, רוביני, שטיגליץ, רוג'רס) אך הפער רק הולך ומתרחב, בין בהדרגתיות עקבית (שנות גיאות רגועות כמו 2002-2007) ובין בקפיצות ענק (2008-2010), ומתישהו זה חייב להתאזן, בזחילה מבוקרת כפי שינסו לבצע הכלכלות המערביות, או בקפיצות ענק כפי שיקרה אם יאבדו שליטה.
מסקנה - סחורות שכמותן מוגבלת ודרישתן קשיחה + שירותים חיוניים שדורשים מומחיות גבוהה, מהווים מקלט בפני התאמות אינפלציוניות (זוחלות או טסות).
אין כאן שום המלצה, באמת שאיני יודע - כיצד, מתי ובאיזה קצב יווצר מחדש האיזון בין כמות הכסף לכמות המקורות, ואני רק מקווה שזה יקרה אחרי שימצאו אצלנו גם נפט מתחת לגז ואולי גם קצת זהב מתחת לנפט :o .
-
-
bpy -
"אם לא היה בהם טעם של קונספירציה.
הייתי חושב שאינך מבין מה אתה רושם."
????
לא הבנתי למה התכוונת אז פשוט אניח שזו מחמאה
גיל (רעננה) -
תיאור מדוייק. "מאזן אימה פיננסי" - לא יכולתי לנסח זאת טוב יותר.
איתי222 -
שים לב שמינימום ההשקעה בקרן שפירסמת 150K$.
בשוויץ יש גם את בנק ציריך ZKB שמשווק קרן בשם ZGLD. הקרן נחשבת בטוחה אך היא לא נתונה לביקורת חיצונית (לדעתי חסרון משמעותי). בנוסף, המסחר בה חייב להיעשות דרך פקידי הבנק והעמלות שהם גובים גבוהות.
-
מה התשואה של הקרנות שציינת מול מיטב זהב ?
ניתן לבדוק זאת מספר שנים אחורה ?
-
אחנתון אם כבר התחלת עם קונספירציות (אני נגד המילה הזאת בגלל הקונוטציה השלילית שלה)
אז תמשיך לקרוא ותגלה שארה"ב מתכננת כבר כמה שנים לאחד את עצמה עם קנדה ודרום אמריקה ולהמציא מטבע חדש שיקרא 'אמרו'. והמטרה הסופית היא לאחד את כל העולם עם מטבע אחד.
בנוגע לזהב אני מסכים איתך השקעה טובה ראה ערך ג'ורג' סורוס שמחזיק נכון ל31.12.09
663 מיליון דולר (gld) וגם ב ALLIED NEVADA GOLD סימול anv.
אגב ג'ורג' סורוס קשור גם להרבה קנוניות שקשורות בממשל ואם הוא מחזיק כל כך הרבה זהב
ולאורך עשרות שנים הוא הצליח להשיג תשואה של יותר משלושים אחוז שנתי למה שאנחנו לא?
-
שלום לכולם
הכוונה ברורה ולדעתי גם בכיוון הנכון התקופה הזו
רק שאלה קטנה
האם לא מסוכן להחזיק חצי תיק על מוצר אחד במקום לפזר את הסיכון ?
תודה
אייל
-
Enter -
Google is your friend
haydance -
אני מכיר את סיפור המטבע הצפון אמריקאי. חייב להודות שאני עדיין לא מבין את האינטרס מאחוריו. אשמח לשמוע אם יש לך הארה כלשהי.
אייל -
אתה צודק. המצב בו חצי מהתיק תלוי במוצר אחד הוא לא מומלץ.
במקרה הספציפי הזה אני בחרתי לקחת את הסיכון והוא בהחלט קיים.
-
אווו מאיפה נתחיל ?
מכיר בילדרברג? מכיר דניאל אסטולין? שחוקר אותם כבר כמה שנים טובות וממש לפני מס ימים העיד מול הפרלמנט האירופי את שידוע לו על הקבוצה, יש לו גם ספר.
מכיר את הכלכלן מילטון פרידמן ואת תורתו? מכיר את נעמי קליין שכתבה את הספר "דוקטרינת ההלם" ע"פ מדרשו?
מכיר את אהרון רוסו ז"ל הבמאי ההוליוודי שעשה סרטים על הנושא הזה.
יש כמויות של מידע וסרטים שנעשו בנושא...אם אתה מעוניין אני יכול לשלוח לך לינקים.
בגדול יש 120-130 אנשים המשפיעים ביותר בעולם שמתאספים כל שנה ומטקסים עצה על ניהול
העולם. המטרה הסופית היא ליצור ממשלה עולמית אחת עם מטבע אחד וכך לשלוט בצורה יותר טובה בעולם ובאנשים (למה לשלוט ? יש מספר בעיות שנראות באופק הרחוק שיחייבו פתרון כולל לדוגמא מאגרי הנפט יום אחד יגמרו). האיחוד האירופי והיורו נוצרו כחלק מהעניין למטרה זו.
הקבוצה קיימת משנת 1954.
-
הזכרת כמה שמות שלא שמעתי עד היום. אתה יכול לשלוח לינקים בפרטי?
דרך אגב, יודע מי המקורב של החבורה בארץ? (רמז - חבר CFR)
-
שלחתי לך.
מכיר ויודע מעדיף לא לחשוף את שמו כאן.......אתה יודע.........אוזניים לגוגל........(-;
-
מי שמחפש בגוגל - יכול למצוא שנתן שרנסקי השתתף בקבוצת בילדברג ב 2005 - הישראלי היחיד בנתיים כניראה.
-
חבל שהשרשור הזה לא מופיע בפורום סחורות ומט"ח...קשה למצוא אותו קבור פה בראשי.
-
-
מצאתי מסמך מעניין המוצא מחזוריות ביחס בין מחיר הזהב למחיר מדד הדאו-ג'ונס.
[attachment=0:185vs2vo]126-07-2010-00.23.16.jpg[/attachment:185vs2vo]
(נלקח מכאן: http://www.gata.org/files/LongwaveGr...07-19-2010.pdf)
המאה האחרונה מחולקת לעונות בצורה הבאה:
בסתיו ובאביב הנייר (הדאו) מנצח את הזהב. הפעם האחרונה הייתה ה-1999 עם יחס Dow/Gold של כ-50.
בקיץ ובחורף הזהב מנצח עם יחס של בערך 1:1. ההבדל בין קיץ לחורף הוא אינפלציה ודפלציה, בהתאמה.
אם אתם מאמינים לחזאים, אנו לפני חורף קשה.
-
בוקר טוב,
רצ"ב גרף מעניין עבור השירשור שלך.
http://www.chartoftheday.com/20100730.htm?T
על פי הגרף אנו בשוק דובי אכזרי משנת 1999.
קח בחשבון כי יש הטוענים כי במקרה קטסטרופה זורקים הכל לשוק כולל סחורות לרבות זהב.
כיוון שדווקא אז הרצון להשיג מזומן מיד ועכשיו גורם למכירת חיסול כללית לאורך ולרוחב השווקים.
בהצלחה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
בוקר טוב,
רצ"ב גרף מעניין עבור השירשור שלך.
http://www.chartoftheday.com/20100730.htm?T
על פי הגרף אנו בשוק דובי אכזרי משנת 1999.
קח בחשבון כי יש הטוענים כי במקרה קטסטרופה זורקים הכל לשוק כולל סחורות לרבות זהב.
כיוון שדווקא אז הרצון להשיג מזומן מיד ועכשיו גורם למכירת חיסול כללית לאורך ולרוחב השווקים.
בהצלחה.
תודה.
שים לב שזה ה"חורף" האחרון בגרף שלפני ההודעה שלך.
-
הבורסה בת"א פורחת לאחרונה. גם בפורום נשמעים קולות אופטימיים.
אני רוצה לצנן קצת את ההתלהבות ולשמור אתכם עירניים.
העולם עוצם עיניים ומדחיק חובות חבויים, זה לא אומר שגם אתם צריכים לנהוג כך.
הבאתי כאן שני ראיונות שיכולים לעניין אתכם. הראשון מ-11.8.10 עם Laurence Kotlikoff, פרופסור מאוניברסיטת בוסטון, המדבר על ההתחייבויות העתידיות של ארה"ב ואומר בגלוי כי הממשל האמריקאי משקר. השני מ-12.8.10, עם William K. Black, שהיה רגולטור בשנות השמונים והכניס אלפי בנקאים לכלא, הטוען כי היום אין רגולציה וכי הבנקים אינם מדווחים על החובות האמיתיים שלהם על מנת שיוכלו למשוך בונוסים.
[youtube:2n2nooyd]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sstBdoOoyR4?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/sstBdoOoyR4?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube:2n2nooyd]
http://www.youtube.com/watch?v=sstBdoOoyR4
[youtube:2n2nooyd]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/faHcCalkSag?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/faHcCalkSag?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube:2n2nooyd]
http://www.youtube.com/watch?v=faHcCalkSag
-
הפעם, גרף מעניין.
המקור: http://www.gold-eagle.com/editorials...aaf120809.html.
[attachment=0:1hfz4o80]degraaf120809a.gif[/attachment:1hfz4o80]
בגרף ניתן לראות את מחיר הזהב ביחידות של אינדקס הדולר (סל המטבעות). זהו מדד המורכב ממטבעות מובילים בעולם. ניתן לראות את ההתבדרות של הממוצעים הנעים אחד כנגד השני המצביעים על התחזקות הזהב כנגד המדד. כמו-כן, ניתן להבחין בתצורת המדרגות בה המדד מדלג. שאלת המיליון - מה גובה המדרגה הבאה?
-
אחנתון, תודה על ההסבר בשרשור על תכלית זהב. אני מבין שכל עוד השקל שומר על עוצמתו מול מטבעות העולם, התעודה תסבול מביצועי חסר מול תעודות כמו GLD. אני בתעודה של תכלית ומאוכזב מן הדשדוש. מה היית מציע לעשות? יש לקסם תעודה שקלית על הזהב (1116375), והביצועים שלה נראים קרובים יותר לאלה של GLD. אולי כדאי לעבור לשם?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אבזם
אחנתון, תודה על ההסבר בשרשור על תכלית זהב. אני מבין שכל עוד השקל שומר על עוצמתו מול מטבעות העולם, התעודה תסבול מביצועי חסר מול תעודות כמו GLD. אני בתעודה של תכלית ומאוכזב מן הדשדוש. מה היית מציע לעשות? יש לקסם תעודה שקלית על הזהב (1116375), והביצועים שלה נראים קרובים יותר לאלה של GLD. אולי כדאי לעבור לשם?
תעודה מעניינת. לא הכרתי אותה.
מה המטרה שלך?
* אם אתה מאמין שהזהב ימשיך לעלות בטווח הקצר ורוצה לעשות רווח מהיר אז כנראה שהתעודה השקלית תתאים יותר כיוון שלמחיר הזהב ולערך הדולר יש לרוב קורולציה הפוכה.
* מנגד, אם אתה מחפש השקעה/גידור לטווח קצת יותר ארוך, אני חושב שהתעודה הראשונה (זו שרגישה לערך הדולר) תתאים יותר. אמנם הרווחת פחות בעליות האחרונות אך התעודה הזו במגמה ברורה של עלייה כבר שנתיים. הבט בגרף שצירפתי עבור תעודה דומה של קסם. יותר מכך, היא נותנת הגנה (עד גבול מסויים) מ"קטסטרופות" מקומיות.
חשוב לזכור שכל התעודות שהוזכרו כאן אינן מגובות בנכס עצמו. מסיבה זו, העדפתי האישית היא לניירות כמו GTU ו-PHYS.
-
גמר חתימה טובה אחנתון. מה לדעתך תהיה ההשפעה של העלאת ריבית בארה"ב על מחיר הזהב? אם הפד מעלה את הריבית, הדולר מתחזק מול סל מטבעות העולם. בעבר התחזקו הדולר והזהב שניהם יחד, ואילו בחודשים האחרונים הדולר נחלש והזהב בכל זאת ממשיך במגמת ההתחזקות. קרוב לוודאי שהפד יותיר את שיעור הריבית ללא שינוי בשבוע הקרוב - אבל אם יפתיע או ירמוז שמדיניות הריבית עתידה להשתנות, כיצד יגיב הזהב לדעתך?
-
גמר חתימה טובה אבזם.
המצב ה"טבעי" הוא דווקא דולר נחלש = זהב מתחזק מהסיבה הפשוטה שהזהב מתומחר בדולרים. מה שקרה לאחרונה שהדולר והזהב התחזקו במקביל זו התופעה היותר מעניינת שמעידה על הביקוש למתכת.
לשאלתך - לדעתי הריבית בארה"ב תישאר אפסית עוד הרבה מאוד זמן. אני מניח שכאשר היא תעלה זה יקרה בגלל חשש מאינפלציה או התאוששות הכלכלה. המקרה הראשון ייטיב עם הזהב, השני כנראה שלא. בינתיים, העולם אינו מצפה לאף אחד מהשניים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
(...)
בחיפושיי, מצאתי שלוש קרנות שיושבות בקנדה אך נסחרות גם בניו-יורק שנראו לי כאופציה הבטוחה והנוחה ביותר: GTU, PHYS ו-CEF (האחרונה מורכבת משילוב של כסף וזהב).
שלושתן עובדות על עיקרון דומה. הן מחזיקות ברשותן כמות מהמתכת היקרה שהיא רכושם המשותף של בעלי המניות. האחזקה של הקרן – תשלומים לבעלי הכספת, משכורות למנהלים ולרואי החשבון – משולמים מתוך הנכס (כחצי אחוז בשנה). הקרנות מבוקרות ע"י בקרים חיצוניים ולכן נחשבות בטוחות. הן נסחרות בפרמיה של כ-10% על ערך הנכס שלהן (NAV) מה שמעיד על היתרונות שלהן בעיני המשקיעים. את ה-NAV של כל קרן ניתן למצוא באתרים שלהם.
(...)
בימים אלו שתי הקרנות PHYS ו-GTU נסחרות בפרמיה נמוכה מאוד של כ-3%. הראשונה, עקב הנפקה/גיוס כספים לצורך הגדלת מלאי הזהב שלה והשנייה כנראה מכיוון שהמשקיעים מצפים גם להנפקה.
עלה לי רעיון השקעה שעשוי להניב כ-10% בחודשים הקרובים עם מה שנראה כסיכון נמוך מאוד. אני רוצה להרוויח מהפרמיה של הניירות אשר בשנה האחרונה ערכה היה בממוצע למעלה מ-10%.
הרעיון הוא כזה:
קניית PHYS בסכום X.
קניית תעודת סל המבצעת שורט על הזהב כנגד ה-NAV של PHYS (הסכום X פחות הפרמיה).
בצורה זו שינוי בשער הזהב לא משפיע עליי ואני חשוף לפרמיה עצמה. כאשר הפרמיה תעלה לערך ייעד שאקבע מראש אמכור את שניהם.
החיסרון ברעיון הוא שאני חשוף לשער הדולר-שקל. אם השקל יתחזק בתקופה זו אני מפסיד. תעודת השורט לא חייבת להיות חשופה לדולר (התעודה שאבזם הביא לידיעתי בתגובה קודמת) אך PHYS כן. ניסיתי למצוא תעודת סל שקל-דולר כדי להגן על החלק הדולרי בהשקעה אך לא מצאתי. אפשרויות נוספות הן עסקת פורוורד מול הבנק או קניית אופציה על הדולר. החיסרון של הראשונה הוא בכך שהיא נקובה בזמן. לגבי השנייה, אני לא בקי עדיין באופציות מט"ח ואצטרך ללמוד את הנושא.
אשמח לשמוע הערות והארות.
-
טעות - התעודה שאבזם הציע אינה תעודת חסר (שורט).
לתכלית יש תעודת שורט 1113570. תעודה זו חשופה לשער הדולר.
-
בעת שאני מחבר את ההודעה הזאת מחיר הזהב מטפס כבר ל-1310 דולר - מדהים...
בגרף שלהלן נקל להבחין שמתחילת שנת 2010 הזהב והדולר נעים בתיאום. בחודש יוני קבעו שניהם שיא ואז החלו לרדת עד תחילת אוגוסט. אבל באוגוסט נפרד הזהב מן הדולר והחל להיסחר במגמה הפוכה מן הדולר. השאלה שלי היא למה? מה קרה באוגוסט שהוביל לכך שהזהב והדולר נעים היום בתיאום הפוך?
[attachment=0:23vf0qmr]GLD-UUP.jpg[/attachment:23vf0qmr]
עוד מעניין לציין את הסרטון הזה: http://www.youtube.com/watch?v=mnvT-l3MRvo
מדובר בג'וש וואלנס, אחד הפרשנים החביבים עליי ביוטיוב. לקראת סוף השבוע האחרון הוא העריך שהזהב ימשיך לעלות השבוע ובפרט בתחילת השבוע. הוא נימק את הערכתו בכך שלסינים היו חגים בסוף השבוע האחרון אשר מנעו מהם לסחור בזהב, והוא צפה שבתחילת השבוע הם יקנו את המתכת והמחיר יעלה.
[youtube:23vf0qmr]http://www.youtube.com/watch?v=mnvT-l3MRvo[/youtube:23vf0qmr]
-
שלום לכולם
לכל המעוניינים התפרסמה כתבה מעניינת של משה שלום בגלובס שקשורה לזהב
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000590595
חג שמח
אייל
-
אחנתון, בוקר טוב, קבלת 1300!
מממש? מממש חלק? נשאר?
מה דעתך?
-
אבזם - לינק מצויין! אני ממליץ עליו בחום.
שים לב שלא רק הזהב והדולר יצאו מקורולציה בזמן האחרון, גם התשואה על אג"ח 10 שנים של ארה"ב מתנהגת בצורה מוזרה.
בד"כ עלייה במדדי הבורסה מתורגמת לעלייה בתשואת האג"ח אך כעת אנו רואים אותה בשפל של 2.5% בעוד הבורסה "פורחת". אני חושב שרמז לתעלומה ניתן למצוא בלינק שסיפקת: הפד קונים מכל הבא ליד! הם קונים אג"חים והם קונים מניות בכסף חינם מודפס תוצרת בית. השוק המוטה מוצף בדולרים ועוד לא התחלנו לדבר על תוכנית התמריצים המתקרבת. פלא שמחירי המתכות עולים?
נשאלת השאלה כמה זמן יצליחו האמריקאים להמשיך במשחק הפירמידה הזה?
sun99 - אני לא מממש. לדעתי, הכיוון הכללי הוא למעלה בלי קשר למה שיקרה בטווח הקצר. כפי שציינתי בעבר: הזהב מבחינתי הוא ביטוח מקטסטרופה. לא רוצה להיתפס בלעדיו.
אייל - תודה.
----
הוצאתי לפועל את התוכנית שתיארתי לפני כמה ימים לרווח מהפרמיה על נייר PHYS. אם היא מעניינת מישהו אני יכול לנדב יותר פרטים.
-
שלום לכולם
איך נראת לכם השקעה בכסף בנוסף לזהב למרות התחזקות השקל (משקיע בארץ)
תודה
אייל
-
אתנחתון
"הוצאתי לפועל את התוכנית שתיארתי לפני כמה ימים לרווח מהפרמיה על נייר PHYS. אם היא מעניינת מישהו אני יכול לנדב יותר פרטים."
שתף אותנו. תן גם מחירים מתאימים.
תודה. הסקירות מאוד מעניינות.
-
- אחנתון, המלכים של הארצות הנשלטות ע"י אחנתון שלחו מכתבים לאחנתון שבהם ביקשו זהב, ונפרטיטי ואחנתון נחנטו ונקברו עם הזהב, ואת הזהב הזה חיפשו שודדי הקברים, ולמרות זאת הפד לא קונה מניות, והם קונים אך ורק אג"חים בלבד, אז איך הם מצליחים לעודד את וול סטריט?
- וגם משה שלום כתב בגלובס: "...בימים אלו של התערבות בלתי פוסקת מצד אלו המעוניינים להציג שווקים חיוביים", אז למה התכוון המשורר?
- אני נכנסתי לקישורית המצורפת, ויש שם טבלה מהממת, ולא הצלחתי להציג אותה, אז תכנסו ולא תתאכזבו:
http://www.zerohedge.com/article/only-r ... lied-month
The Fed generally claims that it stopped its first Quantitative Easing (QE) program back in March 2010 and that there were no additional debt monetizations between then and the announcement of its QE lite program in August
Yet, as I’ve proven time and again, the Fed has continued to monetize Wall Street’s debts EVERY options expiration week since QE1 ended… proving beyond a doubt that the Fed’s QE program did NOT actually end in March
Here’s the chart of the Fed’s recent actions for those of you who haven’t seen this before. Options expiration weeks are in bold
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי adi2099
אתנחתון
"הוצאתי לפועל את התוכנית שתיארתי לפני כמה ימים לרווח מהפרמיה על נייר PHYS. אם היא מעניינת מישהו אני יכול לנדב יותר פרטים."
שתף אותנו. תן גם מחירים מתאימים.
תודה. הסקירות מאוד מעניינות.
ניתן לבצע את התוכנית בכפולות של הפעולה הבאה:
1. קניית 616 מניות PHYS. עלות נכון לשער סגירה של אתמול 7220$.
2. קניית 529 מניות תכלית זהב שורט (1900) 1113570. עלות (בדולרים עבור זהב = 1340$) 2916$. שימו לב שהתעודה ממונפת ולכן סכומי הקנייה שונים.
קנייה ביחס זה נותנת NAV כולל = 9942$ עבור שתי המניות בלי תלות בשער הזהב (זה יהיה תקף בקירוב טוב לחודשים הקרובים). ז"א שכאשר מחיר הזהב משתנה, העלייה בערך נייר אחד מתקזזת עם הירידה בערך הנייר השני.
על מנת לגדר מפני ירידה בערך הדולר יש לקנות פוט דולר-שקל אחד (מגדר 10K$) לפי השער הנוכחי ולחדש אותו כל חודש. מחיר נכון להיום PUT360 כ-250 ₪. במקרה של עלייה בשער הדולר יש לנו רווח נקי כיוון שאפשר לקדם את הפוט ולסגור את הרווח כתוצאה מהעלייה.
סה"כ עלות (לא כולל עמלות) עד כה: 10205$ על נכס ששווה 9942$.
מה שקרה בפועל, זה שקניתי PHYS בערב ולמחרת כשרציתי לקנות את נייר השורט הזהב ביצע נפילה רגעית של כ-1% כך שהפסדתי קצת בגלל הארביטראז'. בהוספת עמלות הקנייה ועמלת המרה שקל-דולר, אני מתאזן כשהפרמיה על PHYS תהיה 6.5%. כרגע היא נעה בין 2.5% ל-3% (לדעתי) עקב לחץ מכירה מצד קונה בהנפקה שקנה לצורך רווח מהיר ומשחרר את הסחורה. כבר ראיתי את זה קורה בהנפקה הקודמת. אני מאמין (בונה על זה) שבחודשים הקרובים הפרמיה תזנק.
כמה דגשים:
1. לא לסמוך בעיניים עצומות על מה שכתבתי, יכול להיות שטעיתי בחישובים.
2. הסכנות באסטרטגיה זו הן: א. הפרמיה עלולה לא לעלות. ב. הנייר מתגלה כתרמית (מיידוף). ג. שחיקה ברווחים עקב קניית פוט מדי חודש.
3. מי שלא מבין בדיוק את האסטרטגיה, שלא ינסה!