-
שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות
ברוכים הבאים לשרשור יוני.
בתקווה שהפקנו לקחים, ושנצליח יותר הפעם.
תוכניות ליוני:[*]לפתוח שוקת רחוקה לפי כל הכללים.[*]לנסות לנצל יום עם תנודה חדה על מנת לפתוח. שום דבר לא בוער. פתיחה טובה יכולה להיות מאד רווחית.[*]לקדם רק כאשר כדאי וטוב לקדם. כמו למשל לקדם קולים ביום עם עליות חדות, ולהיפך.
-
Re: שוקת רחבה יוני - דיונים ופרשנויות
לא בטוח שאעשה שוקת החודש אבל
- לא להבהל ברגעי פאניקה.
- לסגור כ-4-5 ימים לפני הפקיעה.
- לחכות ל-11 לפחות לקריאת השוק ותיכנון הפעולות.
- לא לפחד לכתוב פוטים בשיא הפאניקה וההיפך (כשנמצאים די רחוק ודי זמן לפקיעה זה הכסף הגדול)
- לפתוח בשבוע השני - שלישי (לדעתי - עיקר הרווח מגיע מהשוקת לקראת הסוף).
- לקרוא היטב את השוק העולמי (לא תמיד מפת פוזיציות ויחס קול פוט מכוון אותנו לקריאת המצב הנכונה).
- לדבוק באסטרטגיה ולא לזוז (מקור כל הרע משגיאות של לחץ וגרידיות).
- להשאיר כסף למשחקים ולהחליט מראש על כמה מוכנים לשחק (ולהפסיד).
עד כאן בנתיים
-
כשהמדד היה היום 1110 ניתן היה לפתוח רגל קול 1200 עם הגנה צמודה, בהפרש של מאה ש"ח.
מה דעתכם?
הרי בסטייה גבוהה עדיין הסבירות לירידות גבוהה מהעליות, וצריך לדעתי לנסות ולאסוף כמה שיותר מהקולים.
בברכה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
ברוכים הבאים לשרשור יוני.
בתקווה שהפקנו לקחים, ושנצליח יותר הפעם.
תוכניות ליוני:[*]לנסות לנצל יום עם תנודה חדה על מנת לפתוח. שום דבר לא בוער. פתיחה טובה יכולה להיות מאד רווחית.[*]לקדם רק כאשר כדאי וטוב לקדם. כמו למשל לקדם קולים ביום עם עליות חדות, ולהיפך.
אהלן חברים,
בתכנון שלי להצטרף לדיון הזה ולפתוח שוקת פעם ראשונה.
אופיר, מה הכוונה בלקדם קולים ביום של עליות חדות? האם הכוונה היא לקרב אותם לסטרייק?
כמו כן, מהניסיון שלך, למה לחכות לתנודה חדה בשביל לפתוח שוקת?
-
דבר ראשון בהצלחה לכולנו ביוני!! מקווה שכולנו נרוויח ונדע להפיק את הלקחים ממאי.
הרעיון בלנצל תנועה חדה בשביל לפתוח (חלק) מהשוקת הוא כדי לקבל פרמיות טובות יותר, כשהשוק נמצא בתוך התנודה.
עד כה, ראינו שבשוק תנודתי, כל כמה ימים (אם לא כל יום) ישנה תנועה חדה למעלה או למטה.
במצב כזה, נניח תנועה למעלה, ניתן לפתוח חלק מהקולים ולקבל פרמיה טובה.
אם למחרת ישנה תנודה חדה למטה - ניתן לסגור את הכתיבות (או חלק מהן) בקולים ברווח, ולפתוח פוטים - שוב עם פרמיה טובה.
בקיצור, ללכת עם השוק, לרתום את התנודות ליצירת פרמיה עודפת.
אבל חשוב מכל - לא להיות גרידים ולהתקרב מדי. יש המון בשר בתקופה הזו. סבלנות וניהול נכון יכולים להניב אחלה תשואה.
מצד שני - לא להכנס לפאניקה אם המדד מתקרב. כל עוד אנחנו לא במפולת רשמית, מגיע יום (או יותר) של הפוגה ותנועה לכיוון שונההפוך, שמאפשר להזיז לאחור כתיבות שנהיו קרובות מדי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
הרעיון בלנצל תנועה חדה בשביל לפתוח (חלק) מהשוקת הוא כדי לקבל פרמיות טובות יותר, כשהשוק נמצא בתוך התנודה.
עד כה, ראינו שבשוק תנודתי, כל כמה ימים (אם לא כל יום) ישנה תנועה חדה למעלה או למטה.
במצב כזה, נניח תנועה למעלה, ניתן לפתוח חלק מהקולים ולקבל פרמיה טובה.
אם למחרת ישנה תנודה חדה למטה - ניתן לסגור את הכתיבות (או חלק מהן) בקולים ברווח, ולפתוח פוטים - שוב עם פרמיה טובה.
בקיצור, ללכת עם השוק, לרתום את התנודות ליצירת פרמיה עודפת.
אבל חשוב מכל - לא להיות גרידים ולהתקרב מדי. יש המון בשר בתקופה הזו. סבלנות וניהול נכון יכולים להניב אחלה תשואה.
מצד שני - לא להכנס לפאניקה אם המדד מתקרב. כל עוד אנחנו לא במפולת רשמית, מגיע יום (או יותר) של הפוגה ותנועה לכיוון שונההפוך, שמאפשר להזיז לאחור כתיבות שנהיו קרובות מדי.
ז"א שהציפייה לתנועה חדה היא כדי לקבל אקסטרה בפרמיה בגלל הסטיית תקן שתעלה מן הסתם?
-
שלום חברים,
רובכם כתבתם שביום של עליות חדות לפתוח קולים ולהיפך בירידות חדות, ויוצאים מתוך הנחה שאחרי יום תנודה חדה למחרת תהיה תנודה בכיוון ההפוך.
לדעתי אם לא פותחים ביחד את שתי הרגליים זה הימור !!!
מה אם יש תנועה לאותו כיוון 3 ימים רצופים??
נניח שפתחנו קול ביום של עליות חדות, מי מבטיח שלמחרת יורד ואז פותחים פוט , אם יש אח"כ 3 ימים רצופים של עליות מה אז!?
לכן שוקת רחבה פותחים בו זמנית ובטווחים רחבים לפי הכללים. שאר ההתכמויות זה הימור שיכול להצליח ויכול גם לא.
אין לי בעיה עם הימור כזה בשביל הכייף, וזה בסדר אך זה לא כללי השוקת הרחבה
מאיר טל
-
השאלה היא, מאיר, איך להמנע מזה שפתחת שוקת רחבה, כמו שעשיתי בתחילת החודש (1270-1040), מכרתי 1040 בגרושים, ופתאום מצאתי את עצמי מכור על אופציות של 500 ש"ח יחידה. זה הקטע המעצבן.
-
לפני שאנחנו מתלהבים ומוכרים בשיא התנודה וממצים את השוק שמו לב למספר פעולות של השחקנים.
כאשר היה חשש כי עלולה להתעורר מפולת לא נמכרו פוטים, נמכרו קולים ובכמויות ענק.
עקר העבודה שלהם היה על הקולים ולא על הפוטים.
שימו לב כי עד היום מהתבוננות במפת הפוזיציות אין גבול תחתון לחודש מאי.
דמי כיס: התיסכול שלך ברור. אבל אין לו פתרון בניהול של שוקת רחבה.
בתקופות כאלה שאינם יציבות כנראה צריך לבצע יחס של 1:2 בכתיבות קולים/פוטים.
אני עדיין מתכוון להמתין עם הפתיחה לשבוע הבא.
שמו לב כי ביום ב' הקרוב בורסה באמריקה סגורה, נהיה באי ודאות עד יום ג', כאשר אין השפעת טאטה מכרעת.
-
דמי כיס וחברים שלום,
אל תשכח שחודש שעבר נפתח בלי הרבה "בשר" בגלל הסטיות נמוכות, והחודש יכול היות מצב
הפוך -
אם השווקים יירגעו סטיית התקן תרד.
ומאידך יכול להיות ההיפך.
מסקנה: כל תסריט אפשרי !!! מי שחשב שבשוקת רחבה הרווח נמוך אך בטוח, בא חודש מאי ולימד אותנו, שבשוקת רחבה אפשר "שנרוויח בכפיות אך ייתכן שנפסיד בדליים".
ואם המשחק הוא סכום 0 , אז על כל 20 פעם שנרוויח 4% יבוא חודש אחד שנפסיד 80%.
מסקנה- אין נוסחת קסם לנצח את השוק ואין מתנות חינם.
לגבי חלקנו זה מה שיקרה ולגבי חלקנו לא...
חומר לחמחשבה...
ערב טוב
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
השאלה היא, מאיר, איך להמנע מזה שפתחת שוקת רחבה, כמו שעשיתי
בתחילת החודש (1270-1040), מכרתי 1040 בגרושים, ופתאום מצאתי את עצמי מכור על אופציות של 500 ש"ח יחידה. זה הקטע המעצבן.
-
השחקנים לא עושים שקתות רחבות. הם לא מתעסקים עם אופציות במרחקים כאלו.
אם מסתכלים על מחירי הסגירה של היום, רואים שסטיות התקן הנוכחיות, מאפשרות כבר בפתיחה הראשונה לקבל 5%:
פותחים ב 940 מוגן 920 - מרחק של 15% - 45 ש"ח
פותחים ב 1220 מוגן 1240 - מרחק של 10%. - 55 ש"ח
אגב, מאיר, הפסדתי כפית. בדיוק אותה כפית שאני מרוויח בחודש אחר. לא שזה לא מצער אותי, אבל זה לא הפסד בדליים. והייתי קרוב מרחק של כלום להרוויח. (הקפיצה היום ל 1115 והירידה אחר כך ל 1098, זה מה שדפק אותי. גרם לי לסגור בהפסד את שני הצדדים. אבל מי יכול היה לדעת שזה לא ימשיך לדהור. אפשר לשייך את זה למזל נאכס)
-
אגב, אפשר לדעתי לפתוח פוט 880 או 890 חשוף... כ 20% מרחק מסגירה של היום.
-
נכון,
מסכימה שבחודש כזה היחס ה"נורמלי" הוא שתיים לאחד - כלומר יותר קולים ופחות פוטים (שהרסו לי הבריאות החודש).
בנוסף, מאיר, השוק מתנדנד, את זה ראינו. כל החוכמה היא סבלנות ושוב סבלנות. כשהשוק טס - כתבתי קולים ושלושה ימים אחכ כמעט נמחקו. כנ"ל לגבי פוטים. הבעייה צצה כבר קרוב לפקיעה עם הלחץ של המדינות המפותחות וכל הטררם. כשאין זמן עושים שטויות. בדיעבד יכולתי לשלש את הרווח (שהיה מלא 3/4 דלי הפעם:) אם הייתי מחכה או לחילופין אם הייתי סוגרת את רגל הפוט ביום ראשון (אבל לא - נרוויח עוד כמה גרושים...)
אחרי עמלות ומס כ-8% רווח בחודש כזה מטורף - ובכל זאת עייפתי מהשוקת (עבודה רבה מידי ודפיקות לב מואצות וטוכס כואבבבב)
-
red,
8% זה יפה מאד. כל הכבוד.
הנה, רק דיברתי, וכבר וול נופלת לה פתאום. חבל שלא הצלחתי לקנות אוכף היום (סחירות בזבל). מה שאומר שמחר יום טוב לפתוח את הפוטים. ררררררררררררחוק. ובנוסף, אני הולך לנסות את קניית האוכף.
-
שיט!!!!!!!!!!!!!!!
דיגדג לי לקנות פוטים היום ליולי....
דווח לנו בבקשה איזה אוכף.
לגבי שוקת - לא יודעת.....שכנעו אותי :d
-
נראה לי שאני עומד לעשות סיבוב של 180 מעלות החודש:
הולך להיות לי חודש לחוץ מאד בעבודה. אין לי זמן להתעסקות בבורסה ביוני. יש סיכוי טוב שאני לא אהיה בארץ באזור הפקיעה. אני עומד לפתוח שוקת רחבה בטוחה וזהו. שוקת מהסוג שלא צריכים להסתכל עליה. המקסימום זה שאני אנסה לפתוח אותה טוב. מי שרוצה, מוזמן להצטרף. הפתיחה תהיה הדרגתית. כל פעם קצת, כך שיהיה מיצוע של מחירים.
צעד ראשון:
25% מהכסף
1220-1240. נתן לי 80 ש"ח ליחידה (4% תשואה).
מחכה לירידות על מנת לפתוח בצד של הפוטים.
-
-
הצלחות
לטעמי להסתובב מידי פעם בחו"ל שווה שוקת בריבוע
-
לדמי כיס שלום רב.
מעונין ללמוד אסטרטגיה של שוקת רחבה. אנא בטובך ציין היכן ניתן לקבל נתונים באתר או המלצות ביחס
לשוקת דהיינו איזה אופציות למכור בשלב זה של סוףמאי דהיינו במרחק נכיר מהפקיעה של יוני.?
בתודה מראש
black
-
אני כתבתי היום שוקת לא מוגנת.
פוטים: 990, 980, 940.
קולים: 1210, 1220, 1230.
הכל בכמויות קטנות ועם אצטרך אוכל לדלג אחורה ולהכפיל כמויות.
בנוסף לזה יש לי גם כמה אוכפים כתובים על 1075 עם הגנות במרחק חמישה סטרייקים.
פתחתי אותם כשהינו ב-1080 וגילגלתי לחודש הבא רוב הפוטים של השוקת החודשית
כדי להקטין סיכון.
עריכה:
14:25
פוטים 990 ירדו יפה מהבוקר: מ-400 ש"ח ל-300.
קניתי אותם בחזרה ומכרתי במקומם P970 ב-190 ש"ח -
כמות יותר גדולה ביחס 5/8.
-
המשך פתיחת שוקת יוני שלי:
25% מהכסף בצד של הפוטים
940-960. נתן לי 60 ש"ח ליחידה (3% תשואה).
סהכ 7% עד עכשיו, על 25% מהכסף.
אין ספק שיש יתרונות בעבודה עם סטיות גבוהות.
כאשר הסטיות היו נמוכות, אפשר היה להגיע בקושי לחצי מזה.
-
איך אני נהנה לקרוא אותכם...פשוט תענוג.
אחרי דפיקות לב וכמה שטויות איומות שנכתבו בספר "איך לא עושים שוקת-שרשור מאי" אני הצלחתי לסגור את החודש עם 3% כי היה לי מזל לכתוב קולים 1200 בשיא של השיא שלהם.
גם אני לא אהיה רוב החודש בארץ ואחרי חודש מטורף כמו מאי אני דוגל בגישה של לחזור לפחד הטוב של ההתחלה ולכתוב רחוק מאוד וסולידי מאוד.
בהצלחה
נ.ב: RED את לא יכולה לעזוב אותנו, וחוץ מזה הגדולה של שוקת היא שדרכה מבינים אט אט איך השוק הזה של האופציות עובד על כל מרכיביו,נסיון ששווה זהב.
-
איזה יום משעמם
פתחתי בקטנה (10 יח.) 940-950 אחרי מאבק עם המכונות ותוך ניצול הירידות בסוף היום. בבוקר פתחתי 10 יחידות 1220-1240 שנשחקו להפליא עד סוף היום. (מ75-80 ש"ח בבוקר ל40 בסוף היום).
עכשיו מחכים לראות מה יהיה בסופ"ש.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי leayael
איזה יום משעמם ... עכשיו מחכים לראות מה יהיה בסופ"ש.
אני מה זה התגעגעתי לימים משועממים כאלה. :d
וגם אפשר לא לחכות מה יהיה בסופ"ש בחו"ל. :)
מה שטוב זה שהחודש הסטיות גבוהות ואפשר לכתוב במרחקים גדולים, במיוחד פוטים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zapod
איך אני נהנה לקרוא אותכם...פשוט תענוג.
אחרי דפיקות לב וכמה שטויות איומות שנכתבו בספר "איך לא עושים שוקת-שרשור מאי" אני הצלחתי לסגור את החודש עם 3% כי היה לי מזל לכתוב קולים 1200 בשיא של השיא שלהם.
גם אני לא אהיה רוב החודש בארץ ואחרי חודש מטורף כמו מאי אני דוגל בגישה של לחזור לפחד הטוב של ההתחלה ולכתוב רחוק מאוד וסולידי מאוד.
בהצלחה
נ.ב: RED את לא יכולה לעזוב אותנו, וחוץ מזה הגדולה של שוקת היא שדרכה מבינים אט אט איך השוק הזה של האופציות עובד על כל מרכיביו,נסיון ששווה זהב.
אז זהו שלמדתי חבל על הזמן. נכון שניסיון שווה זהב וזה מה שקיבלתי במיוחד החודש הזה עם עשרות יחידות מכל צד וסטירה כל יום מצד אחר.....:) במצב כרגע לא נראה לי מתאים לעשות שוקת. השוק תנודתי מידי וגם לדעתי עיקר הכסף בא באמצע סוף החודש.
היום התאפקתי ממש לא לעשות כלום - בשביל המנוחה והאיוורור, וגם בשביל התיכנון של החודש (שלא לדבר על כיבוי שריפות בעבודה).
-
סופ"ש נעים לכולם!
לאחר הטלטול של מאי שממנו יצאתי בשן ובעיין, החלטתי גם להשתתף בדיון החודשי*המצוין.
עדיף מאשר לשחוק את הרווח על תשלום לפסיכולוג :d
חודש שעבר יצאתי בקושי עם 4% רווח וגם זה לאחר שחיכיתי ליום רביעי ולא הייתי מוכן לסגור במחירים המטורפים של יום שלישי. בתכלס מזל. רד 8% זה מצוין, איך הצלחת? עם הקולים?
גם החודש אפתח כנראה שוקת, הכי נוח לי. אבל הפעם אחכה ליום שלישי-חמישי להחלטה על המועד.
לקחים שלי מהחודש שעבר - הסטייה גבוהה מספיק והשוק מסוכן, ההזזה האחרונה שלי תהיה עם סטרייק 1 לא יותר, ואני לא פותח בחשוף. לא בא לי להיתקע עם אחת הרגליים עד סוף החודש.
שבת שלום*
-
אני החלטתי החודש לכתוב שוקת קטנה וזריזה - מין "סיירת שוקת":
3 יחדות בלבד לכל כיוון במרחק 6 סטרייקים, חשופות.
השיקול- במקום לקבל כ- 2000 ש"ח מכל כיוון עם עשרות יחידות כתובות וקנויות ומלחמות עולם לקנות ולכתוב, לעשות משהו קטן וזריז כשהרעיון הוא לשמור על רחק 6 סטרייקים. עלה 3 מרחיק 3 ומכפיל.לא מאמין שאצטרך לעשות זאת יותר מפעמיים.
כתבית 3 קול 1170 ב-650 ליחידה. מקווה לפתוח פוט ביום א' בתנאים יותר נוחים.
-
חנן, זו גישה מעניינת. יהיה מעניין לעקוב אחרי זה.
-
ואני עם כתיבת השוקת מחכה לשבוע הבא.
היום דווקא הייתי עסוק בקניית 4 שקתות בינוניות 1050-1160, מתוך אמונה שכל אחד מהצדדים האלה ייתן משהו יפה בשלב כזה או אחר של החודש, והתטא זניחה בשלב זה.
מה שבעיקר עניין אותי היום זה מה קרה עם השוק? מדוע אירופה ב2.5%+, חוזים של ארהב גם ירוקים חזק ואנחנו לא זזנו? למישהו יש הסבר?
חנן, מקווה שיצליח לך, אבל אני לא מבין את הרעיון שמאחורי אסט' כזו. אתה בעצם אומר שאתה מאמין (מקווה) שהשוק יפסיק להיות תנודתי.
אל תשכח שהיום הסטיות ירדו, ובמקרה של ירידה 3 אחוז - הסטיות יקפצו יפה.
כתיבות חשופות בתחילת החודש (אין תטא) בשוק תנודתי זה מתכון ללחץ שלא הייתי רוצה לישון איתו. טוב שהלכת רק על 3 יח'.
-
[quote="gomer"]חנן, מקווה שיצליח לך, אבל אני לא מבין את הרעיון שמאחורי אסט' כזו. אתה בעצם אומר שאתה מאמין (מקווה) שהשוק יפסיק להיות תנודתי.
אל תשכח שהיום הסטיות ירדו, ובמקרה של ירידה 3 אחוז - הסטיות יקפצו יפה.
כתיבות חשופות בתחילת החודש (אין תטא) בשוק תנודתי זה מתכון ללחץ שלא הייתי רוצה לישון איתו. טוב שהלכת רק על 3 יח'
אני אכן צופה החודש רגיעה מסויימת בתנודתיות , ומתלבט בין דשדוש בטווח מסויים לירידות אך פחות דרמטיות מחודש שעבר.
אך בלי קשר- הגעתי למסקנה שלי אישית-לא מתאימה שוקת רחבה רחוקה עם הרבה יחידות.ההפסד האפשרי מלחיץ וגורם לי לטעויות.
החודש -עד לשבוע האחרון הרווחתי כ- 10%, כולם מקניות פוטים והפסדתי הכל בשבוע האחרון מהשוקת כי המדד שינה כל יום כיוון ואני לא יכולתי לקחת סיכון עם כמות היחידות.(אגב 5% מתוך ה-10%- דהיינו 50% היו עמלות). כך, אגיע רק אחרי 2 שלבים למצב של שוקת רחבה.
אני עדיין לא סגור אך ייתכן, שמאחר שאחרי 2 דילוגים אגיע ל-1230 ולכן קונה הגנה ל-10 יחדות ב-1240 .אפשר לממן זאת ע"י כתיבה רחוקה כמו 1260
-
יש בזה משהו - החודש מתחיל עם סטיית תקן גבוה, ויש סיכוי שהיא תרד אז אולי דווקא החודש כדאי לפתוח את השוקת בהתחלה ?
[quote=מאיר טל]דמי כיס וחברים שלום,
אל תשכח שחודש שעבר נפתח בלי הרבה "בשר" בגלל הסטיות נמוכות, והחודש יכול היות מצב
הפוך -
אם השווקים יירגעו סטיית התקן תרד.
ומאידך יכול להיות ההיפך.
מסקנה: כל תסריט אפשרי !!! מי שחשב שבשוקת רחבה הרווח נמוך אך בטוח, בא חודש מאי ולימד אותנו, שבשוקת רחבה אפשר "שנרוויח בכפיות אך ייתכן שנפסיד בדליים".
ואם המשחק הוא סכום 0 , אז על כל 20 פעם שנרוויח 4% יבוא חודש אחד שנפסיד 80%.
מסקנה- אין נוסחת קסם לנצח את השוק ואין מתנות חינם.
לגבי חלקנו זה מה שיקרה ולגבי חלקנו לא...
חומר לחמחשבה...
ערב טוב
מאיר טל
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":23n71i8r
השאלה היא, מאיר, איך להמנע מזה שפתחת שוקת רחבה, כמו שעשיתי
בתחילת החודש (1270-1040), מכרתי 1040 בגרושים, ופתאום מצאתי את עצמי מכור על אופציות של 500 ש"ח יחידה. זה הקטע המעצבן.
[/quote:23n71i8r]
-
:d
סטירה כל יום מצד אחר... אני אשכרה הרגשתי את זה כמו כאב פיזי :) ענק !
אבל כמובן שלא התאפקתי היום ומכרתי קצת, אבל רחוק כל כך שאם הייתי שם שם את שולמית אלוני היא הייתה נראית טוב מאיפה שאני עומד...
אז זהו שלמדתי חבל על הזמן. נכון שניסיון שווה זהב וזה מה שקיבלתי במיוחד החודש הזה עם עשרות יחידות מכל צד וסטירה כל יום מצד אחר.....:) במצב כרגע לא נראה לי מתאים לעשות שוקת. השוק תנודתי מידי וגם לדעתי עיקר הכסף בא באמצע סוף החודש.
היום התאפקתי ממש לא לעשות כלום - בשביל המנוחה והאיוורור, וגם בשביל התיכנון של החודש (שלא לדבר על כיבוי שריפות בעבודה).
[/quote]
-
אני דווקא חושב שהיום בבוקר אחרי הפקיעה היתה הזדמנות למכור את שני הצדדים במחירים טובים. בסוף היום שני הצדדים ירדו. כל זאת בהנחה שהכתיבות מתחת ל-1000 או מעל 1200.
מעניין מה יהיה ביום ראשון. הפעם זה מעניין ולא מפחיד כמו שהיה החודש, כי הסטיות הגבוהות איפשרו לי לכתוב מספיק רחוק ועדיין להשאיר רזרבות של בטחונות כדי לדלג ולהכפיל כמויות בלי הפסדים ובלי צורך בקירוב זריז ומסוכן של הצעד הנגדי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
השיקול- במקום לקבל כ- 2000 ש"ח מכל כיוון עם עשרות יחידות כתובות וקנויות ומלחמות עולם לקנות ולכתוב, לעשות משהו קטן וזריז כשהרעיון הוא לשמור על רחק 6 סטרייקים. עלה 3 מרחיק 3 ומכפיל.לא מאמין שאצטרך לעשות זאת יותר מפעמיים.
חנן אני לא מבין מה עומד מאחורי אסטרטגיה שכזו בתחילת חודש -
מכיוון שהשוק תנודתי אתה תהיה עסוק בלהזיז את הסיירת מצד לצד ובעלות של עמלות
כמובן שאסטרטגיה זו תהייה טובה לשבועות האחרונים של החודש - אני חושב שאאמץ אותה או בחודשים עם דשדוש (כמו שהיו לנו בעבר)
באשר לשוקת פתחתי רגל קול 40% 1220/1240 עם תמורה של 80 שח
את הפוט לא פתחתי -טעות לטעמי כי השוק יעלה ביום ראשון
אבל החודש רק התחיל ויש עוד הרבה תנודות בדרך
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Danielp
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
חנן אני לא מבין מה עומד מאחורי אסטרטגיה שכזו בתחילת חודש -
מכיוון שהשוק תנודתי אתה תהיה עסוק בלהזיז את הסיירת מצד לצד ובעלות של עמלות
כמובן שאסטרטגיה זו תהייה טובה לשבועות האחרונים של החודש - אני חושב שאאמץ אותה או בחודשים עם דשדוש (כמו שהיו לנו בעבר)
באשר לשוקת פתחתי רגל קול 40% 1220/1240 עם תמורה של 80 שח
את הפוט לא פתחתי -טעות לטעמי כי השוק יעלה ביום ראשון
אבל החודש רק התחיל ויש עוד הרבה תנודות בדרך
יכול להיות שאני טועה . גם יכול להיות שאין הבדל בין שוקת רגילה לזו. נראה לי שזו יותר קלה לניהול כי לי היא תהיה פחות לחוצה במקרה של שינוי חד בשל כמות היחידות.
גם אני טעיתי שלא פתחתי הפוט כבר אתמול.וגם שלא קניתי הגנה לקול ב1240.
אגב, חשבתי על שיכלול נוסף של האסטר'- אם אחרי פעמיים דילוג אני מגיע ל-1230, אזי אקנה הגנה ב-1230 ולא 1240 כפי שחשבתי בתחילה ואז למעשה אני סוגר את האסט ללא נזק.במונחי אתמול היה עולה לי 650 כל ההגנה- 1/3 מהכתיבה.
ואם כתבתי ב-1250 או 1240 - נשארתי עם שוקת דיי בטוחה
אני מניח שזה גם קל יותר בביטחונות.
לגבי תנודתיות- או שסוגר הרגל המרוויחה או שלא נוגע בה ואז לא קורה מה שאמרת
-
שלום חנן.
אני עשיתי בדומה אליך, כתבתי קולים חשופים בסטרייקים 1210, 1220, 1230 בכמויות שוות.
קיבלתי עליהם מחירים טובים - 190, 140, 90 ש"ח בהתאם.
השתמשתי במחצית הבטחונות, ואם ביום ראשון המדד יעלה, אני אעביר 1210 ל-1230 ואכפיל כמות. אם גם ביום שני נעלה - אני אעשה אתו הדבר ל-1220. כל זה בלי לפגוע כמעט ברווח של צד הקולים. עליה מתמשכת יותר ואני אתחיל להעביר גם 1230 ואצטרך לקנות גם הגנות רחוקות 1280 או משהו דומה כדי להקטין בטחונות. לדעתי לא אצטרך לדלג יותר מפעמיים, אבל גם אם אצטרך (ואאלץ לקנות הגנות), זה רק יוריד לי רווח של הצד הזה ולא יגרום נזקים. מה שהכי חשוב אני לא אצטרך לקרב פוטים, שיכול להיות מאוד מסוכן בשוק תנודתי כמו שחווינו החודש.
עוד יתרון חשוב, בגלל שהכמות קטנה בהרבה, אני יכול לנייד את הפוזיציה די בקלות, בלי הפסדים גדולים בגלל עמלות וספרדים קניה-מכירה.
לגבי הפוזיציה שלך, אתה תצטרך לנייד אותה הרבה יותר ממני, ולדעתי היה כדי לפתוח אותה מהתחלה במרחק יותר גדול. מניסיון שלי כל פעם שאתה צריך לדלג, אתה מרוויח פחות מאשר אם מהתחלה היתה כותב יותר רחוק וכמות יותר גדולה.
-
שלום לכולם,
חודש מאי למרות שהיתה ירידה רק של כ-6% מהפקיעה הקודמת, היה חודש רע לרובנו בכתיבת שוקת רחבה, בגלל התנודתיות ובשל העליה בסטיות התקן.
כמובן שהפניקה לא תרמה, וגרמה לחלקנו לעשות הרבה שטויות , מה שעוד יותר השפיע על התוצאות.
למזלנו לא קרו תסריטים של מפולת, לדוגמה אם כשהמדד היה ב-1090, היו רק עוד 2 ימי פאניקה של 3% בכל יום (ובמפולות ה-% יכולים להיות גבוהים בהרבה), או אז המדד היה מגיע ל-1025 עם סטיות תקן של 30-40% ואז אני לא רואה איך בכלל היינו יכולים לתקן, וכל אחד מאיתנו יכול היה להגיע להפסד המקסימלי של האסטרטגיה שלו.
מה שאני רוצה להגיד שחודש כזה יכול לקחת רווחים של חודשים רבים ולאורך זמן בשוקת רחבה התוחלת לא חייבת להיות חיובית.
אולי, וזו רק מחשבה, אם כבר יש מתח כה רב, לחצים ופאניקה - אז כדאי בשביל 10-20% רווח ולא בשביל אחוזים בודדים. כלומר אולי כדאי לכתוב שוקת לא כ"כ רחבה שתיתן 10-20% ובשביל רווח כזה שווה לקחת את הסיכון ואת כאב הראש.
מה דעתכם?
מאיר טל
-
יש מצב, אבל אולי רק בתחילת שבוע השלישי - אם זה חודש תנודתי המחירים עדיין יהיו גבוהים.
-
מסקנות שלי עד כאן מניהול שוקת רחוקה:
ראשית , זהו כלי לימודי מהמעלה הראשונה להתנהלות בשוק האופציות, בתנאי שעומדים באופן דקדקני בכללי שחקן וללא כל התחשבות "בחסכון בעמלות" ונסיון להגדלת רווחים גרידית. הכוונה למכירת שוקת עם הגנות צמודות בלבד.
viewtopic.php?f=76&t=5243
הרווח יהיה בכפית וחשוב מכך גם ההפסד יהיה בכפית.
בפועל, לדעתי אין להתיחס אליה כאל אסטרטגיה שחייבים לנהל אותה כל חודש ובכל תנאי ולא משנה מה תנאי השוק, יש לנהל אותה בהתאם לתנאי השוק בלבד.
ניהול דקדקני שלה בהתאם לכללים מוביל בהכרח לכך כי לפחות שליש מהרווח ילך לעמלות , כך שכל הסיכון על המשקיע. ומצד שני בית ההשקעות יקבל בכל מצב שליש מהרווח ללא סיכון.
ועל כן כולם באופן טבעי מנסים להתגמש בכללים, לשנות אותם ולראות כיצד יחסכו בעמלות (פחות כתיבות, פחות הגנות, בלי הגנות , להתרחק פחות .....)
כמו כל דבר זה יכול להביא לרווח גדול יותר אבל מאידך להגדלת הסיכון והגדלת הפסדים.
אם ניהול השוקת הרחבה בחודש האחרון הצריך תיקונים ותזזתיות מרובה זה בלבד סימן מובהק, כי השוקת לא נכתבה כהלכה מבראשית וכי תנאי השוק לא התאימו לכתיבתה.
אני איני מתכוון לזנוח את השוקת הרחוקה, אלה להשתמש בה כעוד כלי מצויין לתנאי שוק מתאימים ולזמן הנכון בחודש לכתיבה שלה.(אין תחליף לכתיבה מרובה ומרוחקת ולחיסול יעיל שלה בעזרת הטאטא)
החודש שיניתי גישה לאור הנסיון שנצבר בחודשים אחרונים. במקום ללכת מבחוץ פנימה ואז לצמצם את המרחק לשם לכידת המדד לקראת הפקיעה.
התחלתי את החודש מבפנים החוצה ונראה לי כי בהמשך החודש אכתוב מבחוץ פנימה לאחר שתנאי השוק יתבהרו.
כל זאת בנסיון ללכוד את המדד החמקמק שמנסה תמיד לתעתע בנו ללא הרף.
אגב, בתקופה זאת נראה כי השווקים נמצאים על כדורים, המניה דפרסיה בעיצומה.
שמו לב כי השווקים לא מתרגשים מסתם חדשות טובות שזורמות כל הזמן אלה חוששים מידיעות/שמועות על תחילתה של קטסטרופות עתידיות. כל חשש כזה מפיל מיד את השווקים, זאת אומרת שהמשקעים כל הזמן נמצאים עם רגל אחת בכוננות בריחה.
השווקים עולים רק לאחר אזעקת הרגעה כל שהיא, כי בסופו של דבר אין תחליף להשקעות בסביבת ריבית נמוכה ולכסף הזול.
-
שלום לכולם,
כמו שכבר רובכם כתבתם, חודש שעבר השאיר גם עלי חותם גדול. תחושת הלחץ שחשתי במהלך סופי השבוע האדומים בארה"ב, גרמו לי להיזכר באופי ההשקעה שלי טרם ההתעסקות במסחר בנגזרים. על כף המאזנים מונח סכום לא קטן (בסדרי גודל שלי) שהרווחתי במהלך השנים, ואת חלקו בחרתי להקדיש למסחר באופציות.
אסטרטגית מכירת שוקת בתחילת דרכה פחות קסמה לי, בין היתר בגלל שציפיתי לתשואה גבוהה במסחר באופציות יותר מזו שהאחרונה יכולה לספק. אולם היתרון הגדול שבה, היא העבודה שכתיבה רחוקה דיו איננה דורשת בחירת כיוון ברורה.
אני לא יודע מי אתם כותבי פורום זה, או מה ניסיונכם. אני נמצא בשוק המניות לא מעט שנים, אך עד היום אינני מתיימר לדעת מה יקרה מחר ובטח לא מה יקרה בסוף החודש.
קודמים כבר ציינו שכל האפשרויות פתוחות, כפי שבחודש מאי גילנו את השפעתה המטאורית של סטיית התקן, החודש אנו יכולים לגלות דבר אחר. גם התקשורת מלבה את חוסר הוודאות ומתנהגת כמו רכבת הרים שיצאה משליטה בניסיון להסביר יום של עליות ולמחרת להסביר יום של ירידות.
חודש מאי הזכיר לי בצורה נחרצת, שמטרתנו פה היא להגן על כספנו, על הקרן הראשונית, ולא לנסות להתחרות על תשואה גובהה. אני מרגיש שלאחרונה מדיון מעמיק על שוקת קלאסית מתפתחת פה סוג של תחרות סמויה על תשואת ההשקעה, שגם אני חטאתי בה.
אני סבור שישנם רבים שקוראים את דברנו, ולאו דווקא מגיבים (שימו לב שאחוז התגובות בחודש מאי מהווה רק 3.5% מהצפיות בפורום זה). הבעיה מגיעה היא כשהם מנסים להתחקות אחר מעשינו בדיעבד ובוחרים לנסות לקטוף מרווחים דומים למתוארים כאן במרדף אחרי התשואה, ומוציאים עצמם מתקרבים יותר מן המומלץ למדד.
אני בחרתי את חודש שעבר לסגור בתחילת השבוע הפקיעה בהפסד ולשבת מהצד ולהתבונן. לפעמים השוק גדול עלינו, יכול להיות שאני פחדן ואחרים פה אמיצים ממני, אבל התוחלת נבחנת לאורך השנים. ההימורים שחלקכם לקחתם בימים האחרונים של החודש על מנת לא לסיים אותו בהפסד, יכול להיות שהיו מוצדקים וכנראה החודש הצליחו, מה שבטוח שרובם אינם קשורים לניהול שוקת כתובה. יש לזכור שאת אותם הימורים לקחתם אחרי שככל הנראה מוקדם יותר בחודש כבר הימרתם וקרבתם את הכתיבות יתר על המידה, במטרה להשיג תשואה גבוהה יותר.
לבסוף, אני ממליץ לכם להשקיע מעט מזמנכם בהתבוננות בהתנהגות המדד לאורך השנים האחרונות (ניתן להוריד מאתר הבורסה, ולדעתי חובה למי שעוסק באסטרטגיה זו) תגלו למצוא שהכול יכול לקרות.
ובנימה אופטימית זו, אני מחר לאחר שהמדד יתייצב מתכוון לפתוח את השוקת שלי: 15% מהמדד בצד של הפוטים תוך שימוש בעד 33% מהביטחונות ו – 11% מהמדד בצד של הקולים תוך שימוש ב – 50% מהביטחונות שלי. אחפש מרווחים של 30 ₪, ואיזו תשואה שאקבל אהיה מאושר.
שיהיה לנו חודש נפלא ומשמעם כאחד
ד.