-
מנית אורמת - מעניינת מאוד
תבנית MORNING STAR שהינה תבנית טכנית חיובית. כמו כן, העובדה שהמניה חזרה שוב לטווח הדשדוש בין 2,950 ל 3,500 מהווה סימן חיובי מאוד. כמו כן, יש פוטנציאל לתבנית ראש וכתפיים הפוכים שתופעל עם התבססות מעל שער 3,070. אני חושב שסטופ יש לשים בשער 2,900 (3% סיכון) והיעד המיידי נמצא בשער 3,250-3,300. גם בגרף השבועי המניה מגלה הרבה סימנים חיובים
-
Re: מנית אורמת - מעניינת מאוד
היי סטאר,
אני מסכים איתך שהתבנית מעניינת אך יש לי מספר השגות חשובות שיש לתת עליהן את הדעת ויכולות
לסתור את הניתוח.
1- ביום הרביעי הופיע נר אדום אשר התחיל בגאפ מתחת ליום השלישי הירוק וכן הסגירה היתה נמוכה מהפתיחה.
2 - החל מסוף דצמבר 2008 המניה נמצאת במגמת עלה בעוד שתבנית מורנינג סטאר אמורה להופיע בד"כ בשוק יורד.
3- בבדיקה של הגרף השבועי רואים מספר דברים - הראשון הוא שבמהלך השבוע האחרון ישנה פריצה של ממוצע נע 12 אך סגירה מתחתיו. השני הוא שהמרחק מהמחיר כעת ביחס לממוצע נע 100 או 200 הוא רחוק מאד והם נמצאים הרחק בחלק העליון של הבולינגר.
4 - התבנית לא הופיע במחזור גבוה מהממוצע שיכול לתמוך במגמה.
לסיכום - אין ספק שהופעת תבנית מורנינג סטאר היא תבנית בעלת אמינות גבוהה מאד וכיוון המניה לאחר הופעתו הוא כלפי מעלה - ייתכן והיחס סיכון/ סיכוי במקרה של אורמת ובטווח הקצר בלבד הוא כלפי מעלה - אולם בניתוח הכללי בדגש על טווח רחוק אנו מדברים על דשדוש - פריצות מעלה יהיו לפי הניתוח שלי במספר נקודות - 1 פריצה של 3200 למעלה , לאחר מכן פריצה מובהקת הנתמכת במחזורים של ה-3500 , באשר לפריצה כלפי מטה יש 3 נקודות - הראשונה היא 2800 שהיא רמת התמיכה הראשונה לאחר מכן זה 2600 ו-2400.
אשמח לתגובה.
בברכה, עידו.
-
-
עם כל הכבוד - עדיף לא לכתוב "התבנית איננה חוקית" אם אין לך כוונה לפרט - מה זה שוק???
מזכיר לי את מעוף 2,500 ב 2015 - חובבני!!!
אם אין לך זמן לכתוב אל תכתוב ואם אתה כותב תפרט - א ב
וב 180 מעלות לצד שני
איפיונים של תבנית MORNIGN STAR
1. השוק נמצא במגת ירידה - מתקיים במקרה זה
2.הנר הראשון של התבנית בצבע אדום - מתקיים במקרה זה נר של יום שני
3. הנר השני של התבנית הינו נר דוגי' המייצב חוס החלטה - מתקיים במקרה זה בנר של יום שלישי האחרון
4.נר שלישי ואחרון של התבנית - נר ירוק שאמור לסגור בחצי העליון של הנר האדום מיום שני - גם זה מתקיים במקרה זה
וכמה נקודות חשובות לתשומת לב
ככל שהנר האדום והירוק גדולים יותר כך התבנית אמינה יותר
גאפ, קרי, פער מחירים בין הנר האדום לנר דוגי ואחריו פער מחירים לנר הירוק הופך את התבנית לסופר אמינה וככל שהנר הירוק ארוך יותר ככה התבנית עוד יותר אמינה
לדעתי בלבד - כל התנאים לקיום התבנית מתקיימים במלואם בגרף היומי של מנית אורמת
שיהיה בהצלחה למחזיקים
-
מורנינג סטאר - קבל את התנצלותי אם נפגעת.
לא יכולתי להעמיק באותו הרגע.
הינך יודע היטב שנענתי לבקשותיך השונות.
ולנושא שלנו, הינך מפספס נקודה חשובה מאוד.
התבנית תהיה תקפה רק לאחר שמתקיימים כל התנאים שרשמת
פלוס מהלך מגמתי כלפי מטה.
אני מצרף תמונה המדגימה 2 תרחישים
תרשים א - קיום התבנית לאחר מהלך מגמתי יורד
תרשים ב - קיום התבנית בתוך דשדוש ו/או אזור מחירים צפוף.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2430323_n.jpg
במקרה של אורמת מתקיים תרחיש ב ועל כן התבנית איננה תקפה.
המשך שבת שלום
-
1. ההנחה שהמניה מדשדשת ולא יורדת לדעתי מוטעת - הנחה זו הביאה אותך גם לקנות את מנית אורמת אם אני לא טועה לפני מספר שבועות באזור שער 3000 עם סטופ לוס מתחת ויצאת מהפוזיציה בזמנו בהפסד - תקן אותי אם אני טועה
2. מחודש 12/2009 השילה המניה כ 25% מערכה (משער 3,600 עד 2,800) - עובדה זו מחזקת את הסברה שהמניה היתה במגמת ירידה במהלך חמשת החודשים האחרונים.
3. לאור העובדה שהמניה ירדה משער 3,600 עד 2,800 בתקופה קצרה אני קובע כי המניה היתה במגמת ירידה (דשדוש??? המניה מעולם לא בחנה את רמת 3,600 אפילו לא פעם אחת - אז אך דשדוש).
4.מבין התרחישים שהצגת תרחיש ב' הרבה יותר דומה לתנועת המחירים במנית אורמת ולא תרחיש א'
לאור כל האמור לעיל ומאחר וכל יתר התנאים מתקיימים להערכתי תבנית MORNING STAR מתקיימת. חשוב להבהיר כי התבנית הינה תבנית היפוך מגמה בטווח הקצר ולאו דווקא מסמנת היפוך לטווח הארוך. פריצה של רמת 3,060 נקודות והתבססות מעל תוציא לפועל תבנית ראש וכתפיים הפוכים עם יעד באזור 3,250-3,300 ואני נוטה להאמין שנגיע לשם לפני שנגיע ל 2900.
-
קו מגמה יורד של 5 חודשים שנפרץ
כרגע המניה בונה כתף ימנית של תבנית ראש וכתפיים הפוכים
-
מורנינג סטאר, אני לא מבין למה אתה כותב בהרגשה של מתקפה, אני כאן לצידך. לפי סגנון הכתיבה שלך ככל הנראה אתה מדבר מתוך פוזיציה. מקובל עלי שתרשום את דעתך אך אתה חייב לדייק- אני לא כתבתי שום איתות קניה לאורמת. חבל במקום להפוך את הדיון למשכיל אתה מנסה להפוך אותו להתנגחות.
ושוב לענייננו – אני אצטט את דבריך והגיב להם בהתאם:
"ההנחה שהמניה מדשדשת ולא יורדת לדעתי מוטעת" – שים לב כי תרחיש ב' מדבר על דשדוש ו/או אזור מחירים צפוף. במקרה שלנו המניה נמצאת עכשיו באזור מחירים צפוף. בתרשים שהוספתי בשטח אדום חלש סימנתי את אזור המחיר הצפוף ובצבע צהוב חלש סימנתי את האזור האידיאלי לקיומה של התבנית – שכפי שידוע לא התקיים שמה.
"מבין התרחישים שהצגת תרחיש ב' הרבה יותר דומה לתנועת המחירים במנית אורמת ולא תרחיש א'" – קרוב לוודאי התבלבלת בין א' לב'
"לאור כל האמור לעיל ומאחר וכל יתר התנאים מתקיימים להערכתי תבנית MORNING STAR מתקיימת" – אם אתה בוחר לדבוק בדעה הזו, אני האחרון שיגיד לך לחדול. אך מכיוון שהמניה במגמת ירידה, היה נכון לסחור תבנית שוטינג סטר ולא מורנינג סטאר. שוטינג סטאר היה מתרחש בטופ של מהלך עולה ומיד לאחר מכן המגמה השולטת ירידה אמורה להתחדש. על פי דבריך אני מבין שאתה בוחר לסחור נגד המגמה.
לסיכום – הכי חשוב שיהיה בהצלחה.
-
1. תקפתי כי בתגובה הראשונה שלך כתבת שהתבנית לא קיימת בלי להסביר ואני מצפה ליותר - עכשיו אחרי שנתת הסבר אני שם את זה מאחור
2. אכן התכוונתי לתרחיש א' ולא לתרחיש ב' - אכן מדובר באזור צפיפות אבל קו המגמה היורד בתקופה של 5 חודשים גם מדבר בעד עצמו.
3. הפוזיציה שלך במנית אורמת נקלחה במסגרת התוכנית שלך TRADESHOW
4. אתה צודק בקשר לעובדה שבטווח הארוך האזור של 3,000-3,500 מהווה אזור צפיפות אך הוא אינו רלוונטי לתבנית מאחר ותבנית עצמה מגיע אחרי גל ירידות של חצי שנה בערך ובכך מתקיים התנאי של מהלך יורד לצורך התבנית - מה שאינך מסכים לגביו. כמו כן, הגרף שצירפת הינו גרף חודשי והתבנית מופיע בגרף יומי כך שטווח של חצי שנה לגרף יומי תופס מבחינת מהלך יורד. בהתחלה להזכירך כתבת שהתבנית אינה חוקית - ואם אתה מסתכל על גרף יומי של חצי שנה אחורה אז הינה הראתי לך שיש מהלך יורד - האם אתה עדיין עומד על שלך ?
אני טועה הרבה פעמים ושאני טועה אני הראשון להודות בכך ומצפה מאחרים לנהוג באותה דרך - להראות גרף חודשי והלגיד דשדוש - מה קרה בחצי שנה האחרונה - כל שבוע עשינו כמעט שפל חדש ושיא נמוך יותר - האם זה לא נקרא מהלך יורד לצורך התבנית?
5. והכי חשוב - כן אתה צודק אני מדבר מתוך פוזיציה, המניה נרכשה ביום חמישי האחרון בשער 2,996, את הוראת קטיעת ההפסד אני ממקם מתחת לתבנית MORNIGN STAR בשער 2,914 (על בסיס סגירה יומית) - הפסד של 2.7% כאשר היעד שלי נמצא ברמת 3,250 אג' והוא במרחק של של 8.5% ממקום הכניסה ומשער השוק כרגע. יחס סיכוי סיכון הוא גבוה מ 1:3.
שבוע טוב
-
טוב, אתה מתחיל לחזור על הדברים במחזוריות ככה שלא
ניתן להפיק יותר דבר חדש מהדברים שלי ושלך.
הגרף הוא גרף יומי ולא חודשי - אולי גם כאן אתה מחפש
משהו לתפוס בו ולתקוף.
את דעתי על התבנית וחוקיותה (שהיא לא קיימת) כבר הסברתי
הכי חשוב לי עכשיו זה מכיוון שאתה מדבר מפוזיציה זה
שתרוויח.
בהצלחה :d
-
שאלה מקצועיות שטרם ענית עליה היאי:
האם המניה נמצאת במגמת ירידה ב 5 חודשים האחרונים? ואם כן האם זה מספיק כדי לענות לקריטריון של מהלך יורד כדי שתבנית Morning star תהיה בתוקף
אתה מוזמן להסתכל על הגרף שצירפתי ביום שבת בשעה 13:58 (אם זה לא מגמת ירידה - 25% ב 5 חודשים אשמח לשמוע מה זה כן)
תודה מראש
שוב - אני מדבר מתוך פוזיציה אבל אין לזה קשר לניתוח הטכני שלי - הוא בתוקף גם אם הייתי בפוזיציה הפוכה.
שיהיה בהצלחה לכולם ושבוע טוב
-
לא כתבתי ולו פעם אחת שהמניה לא במגמת ירידה.
ציינתי כי התבנית נוצרה בתוך אזור צפוף.
במקום לחשוב איך לתקוף תסתכל שוב בגרף שצרפתי וראה כי
התבנית אכן נוצרה בתוך אזור צפוף ולא באזור הצהוב ששמה התבנית היתה כשרה ב 100%
המגמה המשנית היורדת מופיע בקו כחול מקווקו.
והכי חשוב שיהיה לך בהצלחה בטרייד הזה
-
כמו שכתבת
"ולנושא שלנו, הינך מפספס נקודה חשובה מאוד.
התבנית תהיה תקפה רק לאחר שמתקיימים כל התנאים שרשמת
פלוס מהלך מגמתי כלפי מטה."
המניה נמצאת במהלך יורד כבר חצי שנה והשילה כמעט 25% - אבל אם קשה לך לראות את זה ככה אני מבין מאיפה זה בא
תודה על הדו-שיח
גם אם לא נעים בחלקו אני מאוד מעריך דיון על בסיס מקצועי...
שבוע טוב והצלחות לכולם
-
אני חושב שאתה מפספס כאן דבר חשוב שאביאל אמר וזה שאתה קונה כנגד המגמה.
עצה ממני - לעולם אל תקנה מניה רק בגלל תבנית יפאנית. היא יכולה לשמש כתומך החלטה ולא יותר מכך.
אם כבר החלטת לקנות אז לפחות היית ממתין לפריצת קוי ההתנגדות.
היות ומחר הבורסה צפויה לעלות ב-1.5% אז אני מאמין שהמניה שלך תיתן משהו אבל תשים לב טוב טוב להתנהגות מחזורי המסחר ואם משהו לא נראה לך תעיף אותה בלי סנטימנטים.
בהצלחה
ג'קי
-
אם אתה מעביר קו מגמה יורד מלמעלה אז הייתה עולה עוד קצת ומצייר קו מגמה מהשיא - הקו מגמה הזה כבר נפרץ לפני מספר ימים.
לעולם לא קונים מניה על סמך תבנית יפנית בלבד - אתה צודק ב 100%.
יש פה תבנית יפנית + קו מגמה של חצי שנה שנפרץ כלפי מעלה.
לטווח הקצר אני מאמין שזהו איתות חיובי ביותר אשר מציע יחס סיכוי/סיכון חיובי בתנאי השוק הקיימים.
למה צייירת קו מגמה יורדת דווקא מאמצע המהלך היורד ולא מהשיא? כמו שניתן לראות - קו מגמה מהשיא כבר נפרץ....
-
-
ג'קי ,
כפי שוודאי קראת , אני מסתייג מהניתוח של סטאר ומעלה שאלות שלא זכו כאן לתשובה בצורה ברורה.
יחד עם זאת , יש כאן שאלה מקצועית לגבי הנקודה שממנה מותחים את קו המגמה היורד.
הייתי שמח ללמוד מדוע מתחת קו מגמה יורד מאמצע המלך ולא מהשיא כפי שמציין סטאר.
לא ענית על כך.
בברכת שבוע טוב.
-
עידו אשמח לשמוע דעתך על הויכוח המקצועי שהיה לי עם אביאל שאחכ גם גקי מסכים איתו
1. איבאל טען שאין תבנית מורניגג סטאר כי אין מהלך יורד
2. אחכ בהמשך הויכוח הראה בגרף כי התבנית נוצרה באזור צפיפות
3. אחכ גק'י הצדיק את הניתוח של אביאל שכביכול אין מהלך יורד אבל באותה נשימה מציע לי לחכות לקניה עד שהמניה פורצת קו מגמה יורד של 5 חודשים
אז אני לא מבין מה הבעיה להגיד "טעיתי" "צודק" יש פה מהלך יורד של חצי שנה עם כי בטווח של שנה המהלך היורד נמצא באזור קרוב לדשדוש
קשה מאוד לאנשים להודות שטעו?
ושוב תבנית מורנגינג סטאר במקרה זה מתקיימת ועוד אך
1. מהלך יורד של 5 חודשים (משער 3,600 ל 2,814).
2. נר גדול ואדום ביום שני האחרון.
3. נר דוגי' ביום שלישי האחרון שנפתח בפער מחירים (אין חשיבות לצבע הנר).
4. נר ירוק ביום רביעי האחרון שנוצר גם הוא עם פער מחירים ומחזק את אמינות התבנית היפנית.
נ.ב העובדה שביום חמישי המניה ירדה קצת לא מבטלת את אמינות התבנית ולדעתי רק נתנה הזדמנות קניה למשקיעים. קו המגמה הזה לפי מה שגק'י אומר (אמר שהמעוף עשוי לעלות היום 1.5%) כנראה יפרץ היום בלי קשר. שלא יהיה ספק, קו המגמה של גקי אמין מאוד חרף העובדה שלא מציור מהשיא האחרון אבל הוא הדבר החשוב פה זה שגקי בעצמו מצייר בגרף קו מגמה יורד דבר שתומך בתבנית מורנינג סטאר. בעוד מספר ימים "כנראה" נקבל גם תבנית ראש וכתפיים הפוכים ואז אשמח לשמוע מה יהיה פה להגיד. יעד תבנית רו"כ הפוכים אך ורק עם התבססות מעל 3,060 הוא 3,305.ירידה מתחת ל רמת 2,900 נקודות תבטל את כל התרחיש הנל
מה אומרים החברים בפורום?
-
מורנינג - בפעם השלישית - לא רשמתי שאין מהלך יורד - רשמתי שהתבנית נוצרה באזור צפוף.
עידו - ג'קי בחר למתוח קו מגמה בשונה משל מורנינג סטאר מכיוון שהקו נותן
משקל לכל רמות השיא היורדות האחרונות.
הקו של מורנינג סטאר מפספס רמת שיא חשובה ובכך הקו יותר סוביקטיבי
ולא אוביקטיבי.
-
אז יש תבנית מורנינג סטאר או אין תבנית?
-
1. אין לי מושג מהיכן החלטת שאמרתי שאין מגמה יורדת כשאני שם לך גרף שבו רואים שהמניה רק יורדת. המניה יורדת נקודה.
2. לגבי קו המגמה שמתחתי - אין לי כוונה להתחיל וללמד ניתוח טכני בהתכתבות. אני מבין שאתה נלהב וכנראה שלא מזמן סיימת ללמוד ניתוח טכני וזה מצויין כי רק ככה תוכל להשתפר בעתיד. אם מתחתי קו כפי שמתחתי סימן שאני רואה בקו זה חשיבות רבה יותר ואביאל שיש לו נסיון בניתוח טכני של לא מעט שנים קלט את זה מייד.
קח בחשבון שיש מרחק גדול בין התאוריה שלמדת בקורס לבין היישום שלו במסחר ורק הנסיון והזמן יובילו אותך להיות מקצוען בתחום.
3. לגבי התבנית היפאנית - היא לא תקפה ופעם בהזדמנות אני אסביר לך לך איפה טעית.
בהצלחה
ג'קי
-
ההנחה שלך שלמדתי קורס ניתוח טכני לא מזמן ושאני מנסה לייסם את זה מוטעת ובגדול. אבל אני מנסה להוכיח פה נקודה מקצועית!!!
אביאל אמר בתגובה הראשונה שאין תבנית בלי להסביר, אחכ ניסה להסביר ואין לי כוח לחזור על כל השתלשלות האירועים אבל מה שכתוב בפורום מדבר בעד עצמו.
אני לא מזלזל חלילה בידע שלך או של אביאל ואני מניח שאתם נמצאים בעולם הטכני הרבה שנים אבל אני לא בטוח שיש לכם ניסיון במסחר נוסטרו ואם הוא הוכיח את עצמו לאורך שנים. אם תשאל אנשים עם ניסיון - יש הבדל גדול בין ניתוח BY THE BOOK לבין המציאות וניסיון בדרך כלל מוכיח עצמו ככלי יעיל יותר לאורך זמן.
אני רק יכול להציע לך לא לקפוץ ולהסיק מסקנות מהירות בקשר לניסיון שלי כי שחקן מעוף בעצמו יכול להגיד לך שאתה טועה בעניין זה. אני בטוח שהידע שלך בניתוח טכני רב משלי (לא מערער על כך).
אין לך כוח ללמד ניתוח טכני בהתכתבות - מקובל עלי לפחות תוכיח ששווה לי לשלם לך כסף לבוא אליך לקורס ותסביר מהי התבנית, מהם התנאים ולמה היא לא קיימת... זה לוקח בדיוק 5 שורות.
שוב - הידע שלך בניתוח טכני רב על שלי ולכן אני מצפה שתנמק ב 5 שורות למה אין תבנית - אתה המבין מבין שנינו צודק.
-
תבניות יפאניות הן לטווחים קצרים ומנסות לחזות את היום הבא.
אי אפשר לקחת ירידה של שלושה חודשים ולהגיד זאת מגמה יורדת והנה יש לנו מורנינג סטאר.
אם התבנית הייתה מופיעה בשפל האחרון היית צודק ובגדול.
תסתכל בגרף שצרפתי ותבין למה התבנית לא תקפה.
צדקת זה
באמת
לקח 5 שורות.
בהצלחה
ג'קי
-
אני רק אוסיף ואומר שמתנד ה- RSI מתחיל לפתח מגמת עליה ואולי לייצר סטייה שוורית.
אולי...
-
גקי - תודה על ההסבר הקצר. עם או בלי תבנית אני מקווה שהמניה תפגין עוצמה בימים הקרובים ותמשיך מעלה לכיוון 3,300 אג' למניה.
יש פוטנציאל לתבנית ראש וכתפיים הפוכים אשר תצא לפועל בפריצת 3,060-3,100 - יעד התבנית 3,300.
-
OK אז מה למדנו מהשירשור הנוכחי:
1. לא קונים בגלל תבנית יפאנית כזו או אחרת
2. רמת 3100 היא הרמה החשובה ביותר של המניה ועליה מעליה עשוייה להניב מהלך נאה שיעדו יגזר מתבנית ראשו וכתפיים (כפי שציינת)
3. לרכישת המניה בשער 3000 אין אחיזה טכנית ומוטב היה להמתין לאחר פריצת רמת 3100 (לא מוצדק מבחינת יחס סיכוי/סיכון)
בהצלחה,
ג'קי
-
מסכים לגבי סעיפים 1 ו 2
לגבי סעיף 3 אנחנו חלוקים אבל לכל אחד מאתנו יש את ההסברים שלו בעניין זה.
-
למה חלוקים ?
אתה מסכים שרמת 3100 היא רמת התנגדות חשובה ?
אם כן, אז למה לקנות 2% מתחת לרמה ולא לחכות שהרמה תיפרץ ?
לא רואה הגיון בדבריך וכפי שאני אומר לתלמידים:"בבורסה אל תהייה צודק תהייה חכם" גם אם אתה צודק בגישתך זה לא חכם לקנות מתחת לרמת התנגדות חשובה.
בהצלחה
ג'קי
-
לדעתי המניה פרצה קו מגמה יורד מהשיא ב 3,600
כמו כן אני חושב שתבנית מורניניג סטאר קיימת
לכן אני חושב שווה לקנות עכשיו באזור 3,000 עם סטופ לוס של 3% ב 2,900 כאשר את היעד אגזור לפי יעד תבנית ראש וכתפיים הפוכים במידה ותצא לפעול.
הרבה פעמים בתבנית ראש וכתפיים יש שבירות שווא של קו הצוואר חזרה לתוך התבנית ואני אישית מעדיף לקנות את המניה עם סטופ לוס מתחת לשפל האחרון ומתחת לכתף הפוטנציאלית ולא להסתמך על קו הצוואר כמקום לקטיעת הפסד שהרי הרבה משקיעים נופלים דווקא כאן.
(ראה הגרף של די
מדיקל
- גם שם יש תבנית ראש וכתפיים הפוכים והרבה הסתבכו עם המניה הזו סביב קו הצוואר אבל מי שרכש :d את המניה בזמן החיתוך של הממוצעים הנעים ממקם את הסטופ לוס מתחת לשפל של הכתף ויכול לישון בשקט בלילה . לעומתו, מי שרכש בפריצת קו הצוואר של התבנית אכל מרורים לגבי תנועת המחירים של המניה תקופה ממושכת).
בקיצור - לונג מאזור 3,000 עם סטופ לוס מתחת לשפל באחרון ובנעילה יומית מתחת לשער 2,900
-
אתה לא עונה לעיניין.
שאלתי האם רמת 3100 היא רמת התנגדות חשובה או שאתה חושב שאורמת פשוט לא תספור את הרמה וישר תגיע ל-3300 ?
בהצלחה
ג'קי
-
רמת 3,100 סופר חשובה אני מסכים איתך, פריצה שלה יחד עם פריצת קו הצוואר בשער 3,050-60 יציבו יעד 3,305 למניה.
-
OK אז אנחנו סוף סוף מסכימים שרמת 3100 היא נקודת התנגדות סופר חשובה ושקנית את אורמת 2%מתחת לרמה.
בהצלחה,
ג'קי
-
1. קניתי את אורמת בשער 2,996 - 3.4% מתחת לשער 3,100 (3,100 חלקי 2,996 יתן לך את המרחק המדוייק באחוזים).
אני מרגיש שהדרך שבא ניסחת את ההודעה האחרונה נועדה להבהיר נקודה שלא יעזור לך כלום - אני לא מסכים עם חלק מהניתוח הטכני שלך ואילו הייתי חושב כמוך
באמת
לא הייתי רוכש את הנייר אבל בכל זאת ושוב -
לדעתי שבירת קו מגמה יורד שרואים אותה בגרפים שצירפתי + תבנית מורנינג סטאר איתות חיובי חזק יותר מפריצת רמת 3,100 למרות שאני לא מזלזל בחשיבות ההתנגדות הנל אבל בטח כאשר מתחשבים ב Risk/Reward בכניסה לפוזיציה הכניסה עכשיו למרות הסיכון הטמון (שתמיד קיים) מציע יחס סיכוי/סיכון הרבה יותר טוב מאשר רכישת הנייר בפריצת ההתנגדות בשער 3,100.
2. הסטופ לוס שלי יופעל בנעילה יומית מתחת לשער 2,900- 3% מתחת לנקודת הכניסה
והיעד בשער 3,300 -קצת יותר מ- 10% רווח פוטנציאלי מנקודת הכניסה.
אז אנחנו מסכימים שרמת 3,100 חשובה ומסכימים שקניתי את המניה 3.4% מתחת לרמה זו???
עכשיו נשאר לי לחכות ולראות מה יקרה.... להביט במסכים ולהשפיע עליהם עם אנרגיות חיוביות...
-
לדעתי, כעת ניתן לממש חצי מהפוזיציה בשער 3,120 ברווח של קצת יותר מ 4%. את החצי השני של הפוזיציה ניתן לממש לפי היעדים המקוריים כאשר יעד נותר באזור 3,300 והוראת קטיעת הפסד מתחת לשפל האחרון ובנעילה יומית מתחת לשער 2,900.
גם אם הוראת קטיעת ההפסד תופעל לא ניתן תאורתית להפסיד כסף על הפוזיציה (מטמטיקה).
אני מניח שעכשיו כל המשקיעים ירוצו לקנות את אורמת בשער שוק נוכחי סביב רמות הפריצה והשוק ישגע אותם - יעשה ניעור קל, לפני שיחדש עליות לעבר היעד.
לדעתי, יחס סיכוי סיכון אינו מצדיק רכישת הנייר בשלב זה ברמות 3,100-3,120 - לפחות לא בפוזיציה אמיתית מאחר ופוטנציאל רווח אינו מספיק ביחס לפוטנציאל של ההפסד.
It is all about risk/reward in the real world
-
גקי שלום
היה מעניין לעקוב אחר השיחה בינכם
כעת כשהפריצה הושגה נשאר נושא קטן לא ברור
אודה לך אם תשיב ותפתור לנו את התעלומה כי מצב כזה לא קורה כל יום
מצורפים שתי תמונות
אורמת - קו מגמה יורד בין שתי שיאים.gif
אורמת - קו מגמה יורד בין שלושה שיאים.gif
למה קו מגמה יורד בין שתי שיאים עדיף על קו מגמה בין שלושה שיאים שבמקרה שלושת הנקודות הם גם נקודות מגמה
תודה מראש
אייל
-
היום קיבלנו פריצה של קו הצוואר של תבנית ראש וכתפים הפוכים - יעד התבנית 3,317 במדוייק.
מאפייני התבנית:
א - המניה במגמה יורדת - מתקיים
ב - העליה מהראש אל קו הצוואר פורצת קו מגמה יורד - מתקיים
ג - גובה הכתפיים צריך להיות פחות או יותר זהה - מתקיים
ד - פריצה של קו הצוואר חייבת לקרות במחזור גבוה מהממוצע - מתקיים
(ישנן מאפיינים נוספים - ניתן ללמוד עליהם בקישור הנל http://stockcharts.com/school/doku.php? ... houlders_t).
לעניין הקו מגמה לגביו יש עדיפות - האם קו מגמה מהשיא או מאמצע המהלך - אני חושב שהתנאים של התבנית רו"כ עונים על שאלה זו.
לגבי קיומה של תבנית מורנינג סטאר - אני חושב שתנועת המחירים האחרונה מדברת בעד עצמה. וכאן כל הגדולה של תורת הנרות היפנים שהן בדרכ נותנות סימן ראשוני למהלך פוטנציאלי עתידי ומסחר בעזרתם מאפשר יחס סיכוי/סיכון טוב יותר ואני נוהג לשתמש בהם תמיד.
אתר מצויין בעניין זה הינו: http://candlestickforum.com/PPF/Paramet ... estick.asp
בהצלחה.
-
אתה עדיין מנסה להכשיר את השרץ.
הסברתי לך שהתבנית מורנינג סטאר לא חוקית ואתה בכל זאת מתעקש. זה שהמניה עולה עדיין לא הופך את התבנית לחוקית. אם אתה רוצה ללכת ראש בקיר בבקשה אבל אני
באמת
לא אנסה לתקן אותך יותר.
צרפתי
לך בגרף תבניות נוספות לא חוקיות כדי שתבין שבורסה גרף לא יודע אם אתה עולה או יורד ולכן מסמן לך כל תבנית כחוקית.
לגבי ראש וכתפיים לא מבין למה מתחת כמו שמתחת ולא שמת את הקו אופקי. אם תעשה זאת היית רואה שהמניה סגרה על הקשקש. רק מחר תדע אם אכן נפרצה בצורה מוכחת (ראה גרף נוסף שצרפתי בהמשך)
אני מציע לך לרכוש מאמזון את הספר אנציקלופדיה של תבניות כדי להבין מה מסתתר מאחורי כל תבנית ותבנית ואיך היגעו למסקנות שהגיעו.
בהצלחה
ג'קי
-
אייל,
שרטטתי לך את הקו שלדעתי הוא הקו הנכון כיון שיוצר לך תעלת מחירים יורדת. המניה פרצה את התעלה כלפי מעלה כאשר כל הנר מעל הקו העליון (איתות חיובי)
לגבי תבנית ראש וכתפיים כפי שאמרתי רק מחר נדע מה קורה איתה.
-
1. הקווים בתבנית ראש וכתפיים שלך לא נוגעות בקו הצוואר.
2. יש 2 גישות בקשר לנרות יפנים, יש כאלו שגורסים יש להתחשב גם בצלליות ויש כאלו שגורסים שיש להתחשב רק בגוף הנר אבל אני מוכן לקבל את 2 הגישות אבל לא את הגרף שלך כי הוא לא נוגע בנר על פי אף אחת מ 2 הגישות.
3. צירפתי גרף של שמבוסס אך ורק של שער סגירה של המניה לפיו המניה פרצה קו מגמה יורד כפי שהעלתי בניתוחים הקודמים בגרף נרות יפניים ויותר מכך להראות שהמניה פרצה את קו הצוואר הנ"ל במחזור אדיר.
4ץ השימוש באיתור נרות יפנים בתוכנת בורסה גרף נעשה כדי למנוע ממני לקשקש על הגרף וזה נכון שהתוכנה מפקששת הרבה פעמים. במקרה זה קיבלנו תבנית מורנינג סטאר ופריצה של קו הצוואר ביום רביעי האחרון - איתות טכני חיובי כפול ומי שזיהה את זה יכל לרכוש את המניה מתחת לשער 3,000 - 4 % מתחת למחיר השוק העכשווי.
אני ממליץ לכולם לעשות שימוש בגרף מסוג זה מדי פעם כי היכולת שלו לאתר פריצות הרבה יותר טובה מאשר בגרף נרות יפניים. שוב, לפי הגרף הזה תמיכה על בסיס סגירה יומית באזור 3,050-3,060. רמה זו עשויה להוות הזדמנות כניסה למי שעדיין יושב על הגדר ללונגגגג.
4. על איזה ספר אתה ממלי ג'קי?
והערה על ניתוח טכני: הרבה פעמים יש למנתח הטכני view והוא מנסה להתאים את הקווים על הגרף ל view שלו ולא למה שבאמת קורה על הגרף (זוהי מלחמה יומיומית שיש להתמודד איתה שמשלבים מסחר + ניתוח טכני). ההתעקשות שאין תבנית מורנינג סטאר ושלא נפרץ קו מגמה יורד ושתבנית ראש וכתפיים עדיין לא קיימת רק מונעת רווחים ובמקרה זה כבר 4% רווח על חצי מהפוזיציה. העובדה שהמהלך האחרון של אורמת ב 48 השעות האחרונות נעשה בניגוד לכיוון של מדד 25 שאיבד יותר מ 1% מערכו בתקופה המקבילה מחזק את נכונות הניתוח הטכני שהעלתי.
במבט קדימה, אני מאמין ירידה לקו הצוואר באזור 3,050 וחזרה מעלה לעבר היעד.
בהצלחה.
-
שבירה היום של רמת 3,050 נקודות מהווה איתות שלילי. אני עדיין מעדיף לחכות לראות אם השבירה מטה של רמה זו הינה מעידה קצרת טווח או ביטול התרחיש השורי. התבססות חזרה מעל רמת 3,050 נקודות נחוצה לצורך המשך מהלך עולה. שבירה מטה של השפל האחרון בשער 2,914 תבטל את תבנית רו"כ הפוכים ואת התרחיש החיובי למניה.
להערכתי, הנייר חיובי מעל 2,914 ופריצה של 3,050 והתבססות תאשר זאת.
בהצלחה.