-
אני נכנע! אינני מסוגל לנצח את המדד! שלום ולא להתראות.
שלום
אולי זה מעציב אתכם, אולי זה משמח אתכם לאיד שאתם כן ואני לא, אולי אתם מזדהים אך עדיין חיים באשליה.. אני בכל מקרה פורש.
אילו העובדות:
באפריל 2006 התחלתי לסחור/להשקיע במניות עם סכום משוער של 100000 ש"ח. 4 שנים בדיוק עברו מאז.
אילו הייתי שם את כל כספי בקסם ת"א 25 באפריל 2006, היום הייתי ברווח של 43%+.
לכל אורך המפולת הייתי מחוץ לבורסה, אך אם הייתי שם את כל כספי בקסם ת"א 25 באותו יום של הפריצה במרץ 2009, כשהמדד סגר ב744, הייתי היום ברווח של 65%+.
ההוצאות על עמלות קניה ומכירה לפי חישוב ממוצע של כ400 ש"ח בחודש, עלו לי כ20000 ש"ח.
ההוצאות על תוכנת גרפים עלו לי כ5760 ש"ח.
מס הכנסה שלקחו לי באופן אוטומטי למרות שבסה"כ אני מופסד! מוערך בלפחות 10000 ש"ח אם לא יותר. אני עדיין ממתין לדו"ח ההחזרים שלי ממס הכנסה, ומקווה לקבל בחזרה איזשהו סכום סימלי של כמה אלפים.
ובשורה התחתונה, כשאני מסתכל על היתרה שלי אני רואה 20% הפסד, לא כולל ההוצאות על תוכנת הגרפים שמורידים לי מהעו"ש, ולא כולל אלפי שעות של ניתוח גרפים והתעסקות כללית.
לפי איך שאני רואה את מצבי העגום כרגע, 4 אופציות עומדות בפניי:
1. לנטוש לגמרי.
2. לנקוט בשיטת מורו של וורן באפט, ולרכוש קסם ת"א 25 בהוראת קבע פעם בחודש.
3. לשים את כל הכסף בקסם ת"א 25 עכשיו או בפריצה של 1250 או לאחר תיקון מינורי של 7%
4. לשים את כל הכסף על קסם אוסטרליה.
כרגע האופציה הכי קורצת לי היא למצוא את העיתוי או האיתות הנכון וללכת על אופציה 4.
כלכלת אוסטרליה מצויינת.
יש עדיין פוטנציאל של 38%+ להגיע לשיא השיאים, מה שת"א כבר עשתה בהגיעה אל שיא השיאים.
הדולר לדולר אוסטרלי שמשפיע ישירות על קסם אוסטרליה, ממשיך לעלות בגלל שהריבית שם עלתה ל4.25% אתמול, והצפי הוא ל5.25% עד סוף השנה. הריבית עולה בין השאר, ע"מ לנסות לצנן את מחירי הבתים שלא מפסיקים לעלות.
הדולר שקל שמשפיע גם הוא על קסם אוסטרליה הוא הנעלם היחידי מבחינתי, ואין לי מושג לאן הוא הולך. נכון לכרגע, 3.7 נראה כתמיכה מסויימת עם תחתית משולשת, אבל אי אפשר לסמוך על זה. לא אתפלא אם הדולר שקל יגיע ל3.2 ש"ח, התחתית האחרונה. אך אם הוא יעלה, זה יפעל לטובת קסם אוסטרליה.
מה עשוי לקרות לי ב4 שנים הבאות?
עמלות - לא אשלם יותר מ500 ש"ח ב4 שנים,(יחסית ל20000 ש"ח ב4 שנים האחרונות).
תוכנת גרפים - אחסוך 5760 ש"ח, אם אבטל את המנוי.
מס הכנסה - לא אשלם אגורה שחוקה, כי לא אממש רווח, עד זיהוי המפולת הבאה, שבירה מטה של השפל האחרון.
תשואה - בשוק שוורי, הבורסה תמשיך לעלות בכל העולם, וסביר שההשקעה
החד
פעמית שלי תהיה מוצלחת יותר מאשר הביצועים העגומים שלי במסחר במניות.
לא אכפת לי שתצחקו עליי, שתלעגו לי, הנה עוד איזה לוזר שנכנס לסטטיסטיקה, אבל בכל זאת יש סיבה אחת ויחידה שכתבתי את הפוסט הזה, והיא שאם יש לפחות אחד או אחת מביניכם שמסוגל להסתכל על עצמו במראה ולהודות בזה, האם הוא מסוגל או לא מסוגל לנצח את המדד, ובכך להשתחרר מהאשליה, אז עשיתי מצווה גדולה.
א ז לכל אלה שמצליחים לנצח את המדד, אני שמח בשבילכם. מצאתם את הנוסחה.
לכל אלה שמזדהים איתי, אתם מוזמנים לעשות חושבים.
ולכל אלה שעדיין מנסים, ליבי עימכם.
באהבה,
wwoof.
-
Re: אני נכנע! אינני מסוגל לנצח את המדד! שלום ולא להתראות.
wwoof,
קודם כל לא חידשת דבר בכותרת שלך.
דבר שני הפסד של 20% על פני 4 שנים לא נשמע סוף העולם למרות שהאלטרנטיבה במדד טובה בהרבה. אתה יכול להסתכל על זה ככה - שילמת שכר לימוד של תואר ראשון בסך של 20 אלף ש"ח - ממש זול !!!
טוב שאתה מתייעץ עם חברי הפורום ולדעתי התרכזות במדד אחד אינה נכונה.
רכוש מספר מדדים מרכזים (כולל מדדי אגח חול וסחורות) שגר ושכח.
אתה רוצה קצת לשחק תקצה 20% מההשקעה למשחקיך האישיים ובהצלחה !!!
אגב על מנת לסבר את האוזן אני הפסדתי הרבה יותר ממך גם בש"ח וגם באחוזים
ובדיוק בגלל זה אני מאמין שיש לי עוד הרבה מה ללמוד
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי wwoof
שלום
אולי זה מעציב אתכם, אולי זה משמח אתכם לאיד שאתם כן ואני לא, אולי אתם מזדהים אך עדיין חיים באשליה.. אני בכל מקרה פורש.
..................
לא אכפת לי שתצחקו עליי, שתלעגו לי, הנה עוד איזה לוזר שנכנס לסטטיסטיקה, אבל בכל זאת יש סיבה אחת ויחידה שכתבתי את הפוסט הזה, והיא שאם יש לפחות אחד או אחת מביניכם שמסוגל להסתכל על עצמו במראה ולהודות בזה, האם הוא מסוגל או לא מסוגל לנצח את המדד, ובכך להשתחרר מהאשליה, אז עשיתי מצווה גדולה.
א ז לכל אלה שמצליחים לנצח את המדד, אני שמח בשבילכם. מצאתם את הנוסחה.
לכל אלה שמזדהים איתי, אתם מוזמנים לעשות חושבים.
ולכל אלה שעדיין מנסים, ליבי עימכם.
באהבה,
wwoof.
wwoof,
הצעד שלך הוא צעד אמיץ. חיתוך החוצה הוא אחד הדברים הכי קשים לביצוע. במידה מסויימת, מי שצחק עליך ולעג לך בהחבא, הוא אתה עצמך, ובכל זאת התגברת על החלק הזה בעצמך (שנקרא גם אגו) ולכן זהו צעד אמיץ.
שיהיה בהצלחה.
-
נו, שיחקת די הרבה וכנראה לא ממש למדת.
כלל בסיסי הוא שלא לשים את כל הביצים בסל אחד, שיהיה אוסטרלי או קנדי או כל סל אחר. השקעות צריך לפזר בכדי להפחית סיכונים.
המסקנה האופרטיבית שהייתי מסיק במקומך היא, שעדיף שמישהו אחר יבצע את ההשקעות בכסף שלי. זה יכול להיות מנהל השקעות או פיזור הכסף על מספר מדדים או קרנות נאמנות, בהתייעצות עם יודעי דבר, למשל יועץ השקעות בבנק שלך.
-
wwoof,
לפני שנים רבות ביצעו בטכניון בחיפה ניסוי מדעי ורשמו את התוצאות.
להלן פרטי הניסוי:
לקחו זבוב קשרו אותו בחוט קצר פן יברח ופקדו עליו- "קפוץ!"
הזבוב קפץ. תלשו לו רגל אחת ופקדו עליו "קפוץ!"
הזבוב קפץ. תלשו לו רגל שניה ופקדו עליו "קפוץ!".
הזבוב קפץ. תלשו לו רגל שלישית, ופקדו עליו "קפוץ!".
הזבוב התנודד קמעא- אך בכל זאת קפץ. תלשו לו רגל רביעית, ופקדו עליו "קפוץ!".
הזבוב כואב ובוכה, התאמץ- וקפץ. תלשו לו רגל חמישית, ופקדו עליו "קפוץ!".
הזבוב לא ידע את נפשו מכאב וצער- התאמץ, אסף את שארית כוחותיו ועל רגלו הנותרת קפץ. תלשו לו את רגלו השישית והאחרונה, ופקדו עליו "קפוץ!
והזבוב לא קופץ. קראו לו "קפוץ!" והזבוב לא קופץ. צעקו לו "קפוץ!" והזבוב לא קופץ.
רשמו הסטודנטים את מסקנת הניסוי:
"זבוב בלי רגליים- אינו שומע!"
ובכן ידידי, לא אכביר מילים בתקווה שהרמז ברור.
לפני שאתה ממהר להסיק מסקנות (בין שגויות ובין נכונות) האם בדקת את מתודולגיית ההשקעה שלך? האם ניתוח טכני הוא הדרך האולטימטיבית לבחינת תיקי השקעות? (רמז: לא!), האם בדקת את צורת ניהול הכספים שלך? האם בדקת את דרך קבלת ההחלטות שלך? האם בדקת חלופות?
אם ביצעת את הכל ועדיין אתה סבור שזו ההחלטה הנכונה (כפי שאגב מחקרים רבים מוכיחים) לא נותר לי אלא לאחל לך את ברכת הדרך. ואם יש מקום לבחינה נוספת- בשבילך- עשה זאת
תהא החלטתך אשר תהא- בהצלחה!
-
שלום ידידי,
אל תחמיר עם עצמך , כל העת אנו למדים ולבסוף מתים טיפשים.
רבים וטובים ממנהלי ההשקעות מקצועיים יותר ופחות אינם מצליחם להכות את המדד.
ההמלצות בתגובות שקיבלת מהחברים עד כה הינן מתוך
אמת
והבנה את הרגשתך .
יישר כח ובהצלחה
לירן מורנו
-
לדעתי פשוט אתה צריך להוריד את העמלות
העמלות לקחו לך את כל הרווח
-
ווף,
ראשית ברצוני לציין את הערכתי הרבה ליכולת הניתוח שלך(בגרפים) ויותר מכך בביקורת עצמית שזה הדבר החשוב ביותר.
שנית, במיוחד לאחר שהשקעת כל כך הרבה כסף וזמן עד היום , זה הזמן לקטוף את הפירות.
אשתף אותך במה שאני חושב,
ראשית כמו בכל דבר הכי חשוב זה לצמצם בהוצאות.
לדעתי, אתה כבר לא צריך את תוכנת הגרפים בתשלום!
זרוק את זה לפח, יש מספיק גרפים ברשת כדי לדעת היכן אתה עומד, לאחר מעקב של 4 שנים אחר מדדים שונים, אתה כבר יודע לבד היכן נקודות תמיכה והתנגדות.
יש לצמצם בביצוע פעולות, מסחר תוך יומי, תקופתי וכו'.
לדעתי, כמה שפחות פעולות יותר טוב, לכן כדאי לתפוס את הטרנד הבינוני/ארוך.
כך גם המעקב הרבה יותר פשוט קל וחשוב מכך ברור!
השיטה של וורן בפאט שיינק מגראהם לאורך זמן היא השיטה המנצחת!
רכישת מניות ערך במחיר "מוזל".
את עיקר ההון(הכסף שהולך לפנסיה) לדעתי, כדאי לשים במניות ואולי לנייד בין המסלולים השונים בהתאם לתקופה בבורסה גאות/שפל, סולאדי בגאות מניות בשפל.
היום אתה יודע שהגענו לשיא , אצלנו הבורסה החזקה בעולם.
לא יקרה כלום אם תשב על הגדר פרק זמן, תראה לאן נושבת הרוח ואז תחליט מה לעשות.
רק הצלחות!!!
-
wwoof
כל הכבוד על כנותך והפתיחות שהפגנת בדבריך.
הרהורי "פרישה" כאלו קיימים אצלי , כבר מזה תקופה אחרונה. אני מבין אותך בהחלט.
לעתים נראה לי כי היחידים שמרוויחים משוק ההשקעות וההון הם אותם מוסדות בנקאיים למינהם, שצומחים מהעמלות השמנות שהם גובים מאיתנו.
גם בניתוח שלך עולה כי חלק גדול מההפסד הלך בגין העמלות חסרות הפרופורציה שנלקחים מאיתנו.
בהשוואה לחול , העמלות הנלקחות מהמשקיע הקטן/בינוני (עד 100000 ש"ח ) הם שערורתיים.
אני בכל מקרה גם בוחן דרכי ואולי
באמת
אגיע בסופו של דבר להחלטה לקבל את דרכו של באפט ולהשקיע בקרנות מעורבות ולטווח ארוך.
לך, דרך צלחה ואל תקשיב למלעיזים (בד"כ רובם טוענים שהם "רק" מרוויחים, ,,,,,נו
באמת
).
דני YDLIRON
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי wwoof
לפי איך שאני רואה את מצבי העגום כרגע, 4 אופציות עומדות בפניי:
1. לנטוש לגמרי.
2. לנקוט בשיטת מורו של וורן באפט, ולרכוש קסם ת"א 25 בהוראת קבע פעם בחודש.
3. לשים את כל הכסף בקסם ת"א 25 עכשיו או בפריצה של 1250 או לאחר תיקון מינורי של 7%
4. לשים את כל הכסף על קסם אוסטרליה.
לפי דעתי אף אחת מהאפשרויות שמנית אינה אופטימלית. אסביר.
אני חושב שקיימת אי וודאות גדולה מאוד לגבי עתיד הכלכלה העולמית בטווח השנים הקרובות. אי אפשר לפסול את האפשרות של גלישה לשפל עמוק וממושך. לפיכך, כל אופציה של שגר ושכח היא מסוכנת מעיקרה. זו תקופה שצריך לעקוב מקרוב אחרי הכסף שלנו.
אם להתייחס ביותר פירוט לארבעת האפשרויות שלך:
1. אתה חשוף במקרה של אינפלציה. עם כמות הכסף שמדפיסים היום בעולם הייתי מודאג.
2. שיטת מורו של וורן באפט היא לא יותר ממיצוע של המדד לאורך זמן! כדי להרוויח אתה צריך נקודת יציאה גבוהה מהממוצע. מי מבטיח לך שאפשרות זו תתקיים (תחשוב שפל :cry: ).
3. ו-4. ראה 2.
בקיצור, אין נוסחת קסם לצערי.
תבדוק את מה שהצעתי כאן - viewtopic.php?f=84&t=8046&p=40871#p40871. אולי זה ימצא חן בעיניך.
-
wwoof תדע שככל שהנפילה יותר גדולה כך ההזדמנות יותר גדולה אל תתייאש ותעשה חושבים במה טעית אולי התלהבת יותר מדי שהגעת למצב בו אתה משלם 5670 ש"ח רק על תוכנת גרפים בסכום זה יכלת להרשם לקורס ( אופציות חוזים עתידיים או כל דבר אחר .. ) דונאלד טראמפ כותב בספרו "איך להתעשר" שבתחילת דרכו הגיע להפסדים של מליוני דולרים אז אתה כבר מתייאש ? חבר טוב שלי נזרק מבית הספר על התנהגותו ועל ציוניו הכושלים הוא גם יכל להתייאש אבל היום בבית הספר שאליו הוא נזרק הוא המצטיין (אני בכיתה י)בקיצור תקח את הזמן שלך , תלמד , תחשוב מה לתקן ותבין שאין כסף קל ורק אז תחזור עם שאיפות חדשות ומטרות חדשות ותגיע רחוק בכל תחום שתרצה .בהצלחה........ותגיב
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
wwoof,
לפני שנים רבות ביצעו בטכניון בחיפה ניסוי מדעי ורשמו את התוצאות.
להלן פרטי הניסוי:
לקחו זבוב קשרו אותו בחוט קצר פן יברח ופקדו עליו- "קפוץ!"
הזבוב קפץ. תלשו לו רגל אחת ופקדו עליו "קפוץ!"
הזבוב קפץ. תלשו לו רגל שניה ופקדו עליו "קפוץ!".
הזבוב קפץ. תלשו לו רגל שלישית, ופקדו עליו "קפוץ!".
הזבוב התנודד קמעא- אך בכל זאת קפץ. תלשו לו רגל רביעית, ופקדו עליו "קפוץ!".
הזבוב כואב ובוכה, התאמץ- וקפץ. תלשו לו רגל חמישית, ופקדו עליו "קפוץ!".
הזבוב לא ידע את נפשו מכאב וצער- התאמץ, אסף את שארית כוחותיו ועל רגלו הנותרת קפץ. תלשו לו את רגלו השישית והאחרונה, ופקדו עליו "קפוץ!
והזבוב לא קופץ. קראו לו "קפוץ!" והזבוב לא קופץ. צעקו לו "קפוץ!" והזבוב לא קופץ.
רשמו הסטודנטים את מסקנת הניסוי:
"זבוב בלי רגליים- אינו שומע!"
ובכן ידידי, לא אכביר מילים בתקווה שהרמז ברור.
לפני שאתה ממהר להסיק מסקנות (בין שגויות ובין נכונות) האם בדקת את מתודולגיית ההשקעה שלך? האם ניתוח טכני הוא הדרך האולטימטיבית לבחינת תיקי השקעות? (רמז: לא!), האם בדקת את צורת ניהול הכספים שלך? האם בדקת את דרך קבלת ההחלטות שלך? האם בדקת חלופות?
אם ביצעת את הכל ועדיין אתה סבור שזו ההחלטה הנכונה (כפי שאגב מחקרים רבים מוכיחים) לא נותר לי אלא לאחל לך את ברכת הדרך. ואם יש מקום לבחינה נוספת- בשבילך- עשה זאת
תהא החלטתך אשר תהא- בהצלחה!
-
wwoof שלום
למרות שאני לא כ"כ הרבה זמן בשוק (בערך שבועיים) אבל נדמה לי שאתה יכול למשל לחסוך על תוכנות לניתוח, כמעט 6K זה המון כסף לשלם יש אפשרות לנתח כל דבר שזז בשוק ההון חינם אין כסף למה לשלם כסף מילא אם אתה מרוויח נווו אבל אם אתה טוען שאתה מפסיד למה לשלם כסף נוסף על תוכנה לניתוח גרפים בזמן שיש חינם אין כסף
יום טוב והצלחות
-
בנוסף למה שאמרו כאן אחרים:
מדריך לקיצוץ בהוצאות מסחר:
1. להשיג תוכנה לניתוח טכני חינמית (הנתונים לא יהיו זמן
אמת
אבל למי שלא סוחר תוך יומי זה מספיק). לדוגמא: BIZTRADE
2. לעבור מבנק לבית השקעות
3. להשתדל להמעיט במספר הפעולות והביצועים (אם זה אומר לשנות שיטת מסחר אז לשנות)
4. להגיש דו"ח מס הכנסה - לקבל החזרים על מס שנגבה בשנים בהן היו גם הפסדים. ולהעביר הפסדים התקזז איתם על רווחים.
-
וואו.
אני מזדהה עם הדברים .שיהיה בהצלחה וקרא את ההמלצות שכתבו קודמיי ,חלקם נבונות מאוד (בתור התחלה הפסק את התוכנות, ועבור מיד לבית השעות)
-
אנשים,
ריגשתם אותי וחיממתם לי את הלב.
זה מרגיש לי כמו מסיבת פרידה, לאחר 4 שנים של מסירות, עבודה קשה, הצלחות ואכזבות, ועכשיו אני יוצא לדרך אחרת עם איחולים מכל עבר. תודה.
effim,
נכון, 20% הפסד ב4 שנים זה
באמת
לא סוף העולם, וגם לא מדובר ב20% מכל ההון האישי שלי, אני לא מאלה שמסכנים הכל. תודה רבה על העצות הבונות. הצטערתי לקרוא על הביצועים הלא כל כך טובים שלך, אני מאחל לך המשך הרבה הרבה יותר ורוד.
דמי כיס,
צודק בכל מילה. תודה ובהצלחה גם לך.
CORMORAN,
תודה על העצה. גופים אחרים יודעים לקחת 2% עמלה שנתית על סכום תיק ההשקעות. כמו כן, אין ביכולתם לממש רווח או למכור את התיק כשמתחילה מגמה יורדת במגמה מישנית (או מפולת רחמנא לצלן). לא תודה. יחד עם זאת אני מקבל את העצה לגשת ולקבל עצה ממישהו מוסמך לגבי השקעה סולידית ארוכת טווח. תודה.
HRL,
ניסיתי ה-כ-ל ! ההחלטה שלי לא לעסוק במסחר במניות היא סופית, והיא הנכונה עבורי, ומתאימה לאישיות שלי. תודה רבה על האיחולים, ובהצלחה גם לך.
מורנו לירן
אני משתדל לא להחמיר עם עצמי. אבל אין מה לעשות, יש רגעים שפשוט צריך להודות בזה, ולהגיד די! ואני מאוד שמח שהגעתי לנקודה הזאת. תודה ובהצלחה.
magicalmoon,
:d
sun99,
אני אתגעגע אליך. בעצם לא, אני לא הולך לשום מקום.
כמובן, זה בדיוק מה שאני עושה. אני מחכה על הגדר לעיתוי יותר טוב. אם אני אחליט אוסטרליה, אז מדד האול אור, יחסית קל לניתוח, יותר מכל מדד אחר.
בהצלחה.
ydliron,
חן חן. אני איתך. אני מקווה שאוכל לעדכן את הפוסט הזה בעוד שנה או 3 או 4 עם תוצאות יותר טובות. אני מקווה להיות הניסוי שאולי כולם ירצו לראות את תוצאותיו.. אא"כ יש פה מישהו שכבר עושה את זה, ויכול לעדכן אותנו שבסה"כ הוא מורווח ב4 שנים האחרונות. יש כאן אחד כזה? הלוואי וכן. תנו תקווה.
אחנתון,
כמו שאמרת אין נוסחת קסם. אין וודאות ואין הבטחות. דווקא אופציה 4 (אוסטרליה) היא אחת היותר בטוחות שנראית לי. אפילו אין בה אלמנט של סיכון במקרה של עימות צבאי ישראלי עם אירן, כי למעשה, הדולר צפוי לעלות במקרה כזה. איזה הפסד אאלץ לספוג כדי לזהות תחילת מגמה יורדת או מפולת? 7%? זה ממש לא הרבה, והסיכוי שזה יקרה בשוק שוורי, הוא לא גבוה. (היום ספציפית הוא בוודאי לא העיתוי הנכון לקנות.). בהצלחה.
מאור448 ,
איפה אני הייתי בגיל שלך? כל הכבוד לך. זו הדרך, להתחיל צעיר. התשלומים על התוכנה פרוסים ע"פ 4 שנים. אל תדאג, גם על קורסים שילמתי 6500 ש"ח, אבל לא ציינתי זאת כחלק מההוצאות, כמה אפשר להתלונן? על education צריך לשלם! זה לא קשור .. בהצלחה בבגרויות, אבל אני מאחל לך שלא תצטרך לעשות אותם
qjol,
אתה צוחק עליי? אתה כבר שנים פה.
אני מודה, התמכרתי לתוכנה. יש בה תכונות שלא מצאתי בשום מקום, כגון נוחות משתמש רשימות מעקב וכו. אבל כנראה שזה הזמן להפרד ממנה. בהצלחה.
gsk,
1. BIZTRADE, מכיר.
2. בית השקעות - אני כבר 4 שנים שם.
3. כמובן שניסיתי להמעיט בפעולות, זה לא שינה את התוצאה הסופית.
4. קיזוז הפסדים - בתהליך כרגע.
בהצלחה.
קרנף,
אני שמח שזה נגע בך. ומאחל לך המשך מוצלח יותר.
ולסיום, אני תוהה לגבי דוחות אקסל מסויימים שאני רואה מדי פעם, אשר מציגים תשואות גבוהות:
1. האם הם מכים את המדד?
2. האם הם מקזזים את העמלות מהדו"ח?
3. האם הם מקזזים מס הכנסה מהטריידים הריווחיים שלהם?
4. האם הם כוללים את העובדה, שמס הכנסה לוקח ממך מס כשהרווחת (כל רבעון אם אינני טועה), אך כשאתה מפסיד אתה לא בהכרח מקבל החזר, כי זה תלוי אם הפסדת לפני שהרווחת או להיפך ?!
5. האם הוצאות עסק שותפות, או הוצאות של ניתוח גרפי כלולות בדוחות האילו?
להסתכל על
האמת
בעיניים כנות ...
האירו את עיניי,
wwoof
-
שלום WWOOF
לא מזמן כתבתי סקירה בעניין כדאי לקרוא, שם הסקירה: "האדם הוא חלק מהטבע ותופעת התזמון הכושל בקניית מנייה", מחבר ARL.
-
ווף ערב טוב,
(בהנחה שאכן יצאת)
נו איך זה לשבת על הגדר?
מרגיש נוח? משוחרר?
כעת מעמדת הפרשנות הנוחה והבלתי מחייבת , מה אתה רואה?
S&P500 הולך לעבור בקלילות את רמת ההתנגדות ב- 1200-1250?
בדרך למטה,שם היתה רמת תמיכה חזקה בשנת 2008, תחום זה הותקף בינואר , מרץ ואוגסט ורק בסוף 2008 ורק אחרי ליהמן באוקטובר נפרץ אזור התמיכה המשמעותי הזה.
לדעתי כיוון שמאזור זה היתה צניחה חופשית שנעצרה בשש מאות שישים ושש בלבד, "הכאב" שבהפסד, עדין טרי וצרוב אצל המשקעים.
על כן לא בקלות תתרחש פריצה של 1250.
ובמעבר
חד
לבורסה החזקה בעולם, נראה כי בזמן האחרון אצלנו לא ממהרים לרוץ קדימה, אלה ממתינים לראות כיצד העניינים יתפתחו בארצות הים...
-
sun99
ההרגשה פשוט מדהימה.
השינוי בתפיסה, ההשלמה עם זה שחייתי באשליה 4 שנים שאני מסוגל להכות את המדד,
הרוגע בחיים שלא מצריך ממני לבדוק כל כמה שעות איזו מניה פרצה באופן אמין, ואיזו שברה סטופ לוס, ביטול המנוי, לא עוד תשלום עמלות קניה ומכירה, לא עוד תשלומי מס הכנסה במימושי רווחים אפילו שבסה"כ מופסדים :!: , כל אלה מסבים לי אושר רב.
בעולם, כל עוד לא הוכח אחרת, לא קשה לראות שמדובר בשוק שוורי, שכן בבירור ניתן לראות שיאים ושפלים עולים.
בS&P, השפל האחרון נמצא כ13%- מתחתינו ברמת 1044.50.
בDAX הגרמני, השפל האחרון נמצא כ13%- מתחתינו ברמת 5434.
באוסטרליה, השפל האחרון נמצא כ10%- מתחתינו ברמת 4520.
משקיעים שקנו תעודות העוקבות אחר מדדים אילו יכולים להמשיך לישון בשקט עד אשר, אם וכאשר יישבר הסטופ לוס מטה.
לשאלתך "מה אני רואה?", אני רואה שהבולינגר-ים החודשיים בכל המדדים שהזכרתי לעיל יורדים בחדות מטה, ומכריחים את הגרפים להתכנס, מה שעלול אולי להאט את קצב העליות, ואולי להכנס לתקופה ארוכה (4 חודשים) של דשדוש במקום.
יחד עם זאת, מה שכתבתי לא צריך להשפיע כהוא זה על האסטרטגיה להשקעה לטווח ארוך.
רק שבירת הסטופ לוס של מדדים אילו עלולה להכריע את הכף ולהצביע על סיום מגמת העלייה.
בתקופה כזו, מימוש רווחים, תזזיתיות בין לונג לשורט במדדים אילו, יעשירו את מס הכנסה, יעשירו את גובי העמלות, יגרמו למשקיע הפסדים בשורט ממונף, ובסופו של דבר כל מה שהושג בעמל רב, יימחק כאילו לא היה, בתקופות כאילו של דשדוש.
[attachment=2:3a6w8x1i]GSPC.13.04.10.Monthly.GIF[/attachment:3a6w8x1i]
בS&P500, אפשר לראות שהבולינגר (חצים שחורים) עלול להאט את הקצב. בשנת 2004 קרה דבר דומה.
[attachment=1:3a6w8x1i]GDAXI.13.04.10.Monthly.GIF[/attachment:3a6w8x1i]
בDAX, נפרצה רמה חשובה, והבולינגר (חצים שחורים) עלול להאט את הקצב. אין שום סיבה לצאת מפוזיציית הלונג, אלא רק בשבירת הסטופ.
[attachment=0:3a6w8x1i]AORD.13.04.10.Monthly.GIF[/attachment:3a6w8x1i]
באוסטרליה, נפרצה רמה חשובה, והבולינגר (חץ שחור) עלול להאט את הקצב. אין שום סיבה לצאת מפוזיציית הלונג, אלא רק בשבירת הסטופ.
במעו"ף השפל האחרון נמצא כ8%- מתחתינו ברמת 1114. הגעה לשם עשויה לסמן הזדמנות קניה.
מעבר לכך, אינני מסוגל לתזמן או להעריך האם צפויה תקופה של דשדוש, פריצה אמיתית, או משחק על הקווים.
הכל אפשרי במעוף. הכל! פריצות אופטימיות, שבירות של פאניקה גרעינית איראנית. הכל !
המעו"ף לא ממתין לאף אחד, והוא מעולם לא המתין. חייבים להשתחרר מהקיבעון הזה ולנתח את המעו"ף כגרף נפרד, והניתוח הוא פשוט מאוד:
ניתוח המעוף: שפלים עולים, שיאים עולים, סטופ לוס 1114. אין יותר פשוט מזה.
רק הערה, שיא כל הזמנים הוא 1248.48 ועדיין לא הגענו לשם.
קצת חרגנו מנושא השירשור, אז כדי לסכם ולחזור לנושא, כל מי שהשלים עם זה כמוני שהוא לא מסוגל להכות את המדד, אין שום סימן לסיום השוק השוורי בהשקעה לטווח ארוך, אלא עם שבירת הסטופ לוס, וכל כניסה לשורט זמני היא ספקולטיבית ומומלצת למימוש רווחים מהיר.
בהצלחה למשקיעים ולסוחרים.
wwoof.
-
ווף תודה על התיחסות.
זה אומר כי מובן בהשקעות לטווח ארוך "לא לגעת" נקודה.
ואתה יודע מה שמעניין אותנו "בשוטף" זה הטווח הקצר, מפקיעה לפקיעה.
ומה שאתה רואה זה דישדוש, ודישדוש זה מצויין לכותבים, מוכרים חלומות לאלה שבטוחים שכבר חוצים את 1300 ומוכרים חלומות יקרים יותר לאלה שחושבים שמחר בבוקר נראה את 1100.
עד שקורה הלא צפוי שאז צריך לדעת לנהל את האסטרטגיה.
נו, עמדת הפרשנות היא תמיד העמדה הכי נוחה....
הצלחות.
-
ווף, ערב טוב,
מעניין לשמוע את דעתך, לאור התנודתיות החריפה בשבוע אחרון .
S&P500 ותל אביב 25.
מקווה שמעניין לך שם על הגדר :d
-
ווף ,יא חתיכת תותח !!!!
ב-13 לאפריל רשמת שבמידה והמדד יפול הוא ייעצר ב -1114 וזאת הזדמנות קניה
זה בדיוק מה שקרה כמעט חודש אחרי,ממש תסריט מדוויק
אתה בטוח שאתה עדיין בחוץ ??
-
sun99 היקר!
אין לתאר את התענוג הגדול בגמילה שלי ממסחר/השקעה במניות ספציפיות. כל יום שעובר מוכיח לי שקיבלתי את ההחלטה הנכונה עבורי. הביצועים שלי לא יותר טובים מביצועי מדד המעוף.
ב13 באפריל כתבתי:
הניתוח הפשוט הזה לא השתנה, שכן רמת סטופ לוס זו לא נשברה מטה באופן מהימן והחלטי. בנוסף, לא נוצר עדיין שפל חדש גבוה יותר ע"מ שנוכל להרים את הסטופ לוס.
יתרה מכך, זה היה כל כך טרוויאלי לקנות את המדד ביום ראשון בבוקר מהסיבות הבאות:
1. הקרבה לרמת התמיכה סיפקה רמת סיכון:סיכוי מושלמת ממש. גם אם היה חשש, היה ניתן להמתין למעוף לטפס מ1107 ל1115, ואז זה כבר היה ממש שקוף ומשתלם.
2. הרצועה התחתונה של הבולינגר השבועי נוטה בחדות מעלה, ותומכת בגרף.
3. מספר מדדים בעולם נחו על רמות תמיכה משמעותיות.
4. תיקונים מסתיימים כאחת לאחר פניקה וייאוש. קל וחומר לאחר ירידה של כ10% בשוק שוורי.
5. בעלי ניסיון אשר אין בהם פחד (כמו הגולש מנחם שאפילו כתב על כך) יצאו למסע קניות.
הערה לגבי התנודתיות:
שווקים תמיד יפתיעו ויעשו משהו חדש שמעולם לא עשו. אני מאמין במשפט: "ההסטוריה לא תמיד חוזרת על עצמה". ולכן חשוב לשמור על ראש פתוח שהכל אפשרי, וניתוח כושל הוא לא אשמתו של אף אחד. בשביל זה המציאו סיכוי:סיכון במשחק ההסתברות הזה.
הסתייגות לגבי העתיד:
1. ברור לכל, שהמגמה העיקרית של הEUR/USD ושל הGBP/USD היא מגמת ירידה ברורה ואיכותית, ובאופן אישי אינני מאמין שראינו את השפל האחרון במטבעות אילו. ייתכן שהכתובת רשומה על הקיר.
2. זוהי הפעם הראשונה מזה שנה, שהמעוף לא מצליח להחזיק את עצמו מעל רמת השיא הקודמת. בעבר הלא רחוק, פריצת השיאים 900, 1000, 1050, הפכו את הרמות האילו לרמות תמיכה.
הפעם השתנה משהו. לא די שרמת שיא שיאים 1248 לא נפרצה, אלא גם רמת השיא 1180 לא שימשה כתמיכה. כלומר מגמת העלייה בעינה עומדת, אך היא פחות איכותית.
סיכום:
יום ראשון היווה הזדמנות קנייה בשוק שוורי זה!
לדעתי, רמת ה1180 היא הרמה החשובה שיש לשים אליה לב. אי יכולת לפרוץ אותה עלולה לייצר ראש וכתפיים. אך פריצה והשארות מעל ה1180 (עם עדיפות לאי יצירת שיא נמוך מקודמו), עשויה לשלוח את המעוף אל שיאים חדשים הרבה מעבר ל1248.
אף אחד אינו מסוגל לחזות את העתיד, וזה כמובן כולל אותי. כל מה שכתבתי כאן, הוא עפ"י התאוריה והספרים. אין בגרף שפל נמוך בקודמו, וגם אין שיא נמוך מקודמו! אני לא חושב שלמישהו יש ספק בכך.
אם המעוף יסגור מתחת לאזור ה1100-1114, (זיו סגל טוען 1090, שיהיה), אז יווצר שפל נמוך יותר מקודמו, המגמה לא תוגדר עלייה, ונאלץ להפרד עד הודעה חדשה. אבל עד אז, חבל על הספקולציות ועל הפעולות הנמהרות.
טוב לשמוע ממך sun99, ותודה על פנייתך.
[attachment=0:1d3w1k2i]MDD2.gif[/attachment:1d3w1k2i]
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי amihis
ווף ,יא חתיכת תותח !!!!
ב-13 לאפריל רשמת שבמידה והמדד יפול הוא ייעצר ב -1114 וזאת הזדמנות קניה
זה בדיוק מה שקרה כמעט חודש אחרי,ממש תסריט מדוויק
אתה בטוח שאתה עדיין בחוץ ??
אני ממש לא תותח!! איך אפשר להגיד את זה עליי אחרי הכישלון החרוץ שלי במסחר במניות? :d
לאורך כל השנים שכחתי את הדבר הבסיסי ביותר, והוא ההגדרה הכל כך פשוטה של "מה היא מגמת עלייה?". בפשטות, רצף של שיאים עולים ושפלים עולים. כל ניסיון להוסיף על כך (מתנדים וכו') יסיח את הדעת מהדבר העיקרי.
כנראה, שכשיוצאים מהשוק, מצליחים לנטרל את הרגשות, לא לדבר מפוזיציה ולראות את התמונה בצורה נכונה יותר.
בנוסף, לא צריך להתלהב יותר מדי. בילתי אפשרי לחזות את העתיד, והתמונה עלולה להשתנות בכל רגע, כמו שכתבתי בפוסט למעלה. צריך לדעת לעשות את המעשה הנכון בזמן הנכון. זה אולי נשמע משפט מטופש וטרוויאלי להגיד, אבל המציאות היא שאצל רוב האנשים (כולל אותי) הפער בין ה"ידיעה" מה צריך לעשות לבין ה"עשייה" עצמה הוא גדול מאוד. אולי פסק הזמן שלקחתי יעזור לי לצמצם את הפער הזה.
ועל זה אמרו חכמינו, demo trading.
בהצלחה.
-
sun99
שכחתי להתייחס לS&P500 כמו שביקשת.
בשיא הפשטות, לא קשה לראות שמדובר במגמת עלייה עם סטופ לוס באזור 1044.
לשים לב לכל הרמות האופקיות, ולקחת בחשבון את התנודתיות הגבוהה של העידן החדש.
מי שבוחר להשאר בפוזיציית לונג על הS&P500, במרחק של 15%- מהסטופ לוס, מבלי לדלל אחזקות או לנעול רווחים, אז אני מקווה בשבילו שיש לו את אורך הרוח לספוג תיקון, שכמו שראינו בעידן החדש, לוקח מספר ימים בלבד ולא שבועות.
[attachment=0:2nmv0vmp]SnP500.gif[/attachment:2nmv0vmp]
בהצלחה לכולם. :)
-
ווף, תודה על ההתייחסות המהירה, לדעתי כדאי לך כעת לסחור את המהלכים "הגדולים" כאשר אני מסתכל על הגרפים. זה די ברור כי שברת 1100 תוביל לתהום גדולה. ולעומת זאת שבירת 1180 כלפי מעלה עשויה להביא שיאים חדשים.
מה שאנו למדים ואת זה וודאי ניתן לראות בגרפים, זה שהשוק סופר עצבני, התנודה מעליה לירידה והפוך היא מיידית ומקיפה את כל שווקי העולם ואת כל סוגי המסחר.
המעבר ממנאיה דפרסיה הוא מהיר, בעת הזאת כנראה צריך להכניס את השווקים לטיפול פסכיטרי דחוף.
אבל לטווח הבאמת רחוק, ברור שכל התוכניות הללו יעלו לעולם הרבה מאוד כסף ומי שישלם את המחיר זה האזרחים.
הארופאים, תמיד חששו מאינפלציה ואצל הגרמנים טבוע עמוק מאוד בד.נ.א החשש מהאינפלציה (עקב עליית הנאציזם וכו'). אם הסכימו לשיק פתוח וזריקת טרליון יורו לעזרת המדינות, כנראה המצב שם
באמת
חמור.
מה יקרה כאשר יגמרו להם תוכניות הפלא?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי wwoof
sun99
ההרגשה פשוט מדהימה.
השינוי בתפיסה, ההשלמה עם זה שחייתי באשליה 4 שנים שאני מסוגל להכות את המדד,
הרוגע בחיים שלא מצריך ממני לבדוק כל כמה שעות איזו מניה פרצה באופן אמין, ואיזו שברה סטופ לוס, ביטול המנוי, לא עוד תשלום עמלות קניה ומכירה, לא עוד תשלומי מס הכנסה במימושי רווחים אפילו שבסה"כ מופסדים :!: , כל אלה מסבים לי אושר רב.
בעולם, כל עוד לא הוכח אחרת, לא קשה לראות שמדובר בשוק שוורי, שכן בבירור ניתן לראות שיאים ושפלים עולים.
בS&P, השפל האחרון נמצא כ13%- מתחתינו ברמת 1044.50.
בDAX הגרמני, השפל האחרון נמצא כ13%- מתחתינו ברמת 5434.
באוסטרליה, השפל האחרון נמצא כ10%- מתחתינו ברמת 4520.
משקיעים שקנו תעודות העוקבות אחר מדדים אילו יכולים להמשיך לישון בשקט עד אשר, אם וכאשר יישבר הסטופ לוס מטה.
לשאלתך "מה אני רואה?", אני רואה שהבולינגר-ים החודשיים בכל המדדים שהזכרתי לעיל יורדים בחדות מטה, ומכריחים את הגרפים להתכנס, מה שעלול אולי להאט את קצב העליות, ואולי להכנס לתקופה ארוכה (4 חודשים) של דשדוש במקום.
יחד עם זאת, מה שכתבתי לא צריך להשפיע כהוא זה על האסטרטגיה להשקעה לטווח ארוך.
רק שבירת הסטופ לוס של מדדים אילו עלולה להכריע את הכף ולהצביע על סיום מגמת העלייה.
בתקופה כזו, מימוש רווחים, תזזיתיות בין לונג לשורט במדדים אילו, יעשירו את מס הכנסה, יעשירו את גובי העמלות, יגרמו למשקיע הפסדים בשורט ממונף, ובסופו של דבר כל מה שהושג בעמל רב, יימחק כאילו לא היה, בתקופות כאילו של דשדוש.
[attachment=2:3c6cafn8]GSPC.13.04.10.Monthly.GIF[/attachment:3c6cafn8]
בS&P500, אפשר לראות שהבולינגר (חצים שחורים) עלול להאט את הקצב. בשנת 2004 קרה דבר דומה.
[attachment=1:3c6cafn8]GDAXI.13.04.10.Monthly.GIF[/attachment:3c6cafn8]
בDAX, נפרצה רמה חשובה, והבולינגר (חצים שחורים) עלול להאט את הקצב. אין שום סיבה לצאת מפוזיציית הלונג, אלא רק בשבירת הסטופ.
[attachment=0:3c6cafn8]AORD.13.04.10.Monthly.GIF[/attachment:3c6cafn8]
באוסטרליה, נפרצה רמה חשובה, והבולינגר (חץ שחור) עלול להאט את הקצב. אין שום סיבה לצאת מפוזיציית הלונג, אלא רק בשבירת הסטופ.
במעו"ף השפל האחרון נמצא כ8%- מתחתינו ברמת 1114. הגעה לשם עשויה לסמן הזדמנות קניה.
מעבר לכך, אינני מסוגל לתזמן או להעריך האם צפויה תקופה של דשדוש, פריצה אמיתית, או משחק על הקווים.
הכל אפשרי במעוף. הכל! פריצות אופטימיות, שבירות של פאניקה גרעינית איראנית. הכל !
המעו"ף לא ממתין לאף אחד, והוא מעולם לא המתין. חייבים להשתחרר מהקיבעון הזה ולנתח את המעו"ף כגרף נפרד, והניתוח הוא פשוט מאוד:
רק הערה, שיא כל הזמנים הוא 1248.48 ועדיין לא הגענו לשם.
קצת חרגנו מנושא השירשור, אז כדי לסכם ולחזור לנושא, כל מי שהשלים עם זה כמוני שהוא לא מסוגל להכות את המדד, אין שום סימן לסיום השוק השוורי בהשקעה לטווח ארוך, אלא עם שבירת הסטופ לוס, וכל כניסה לשורט זמני היא ספקולטיבית ומומלצת למימוש רווחים מהיר.
בהצלחה למשקיעים ולסוחרים.
wwoof.
ווף, ערב טוב.
עברה שנה.
S&P500 הגיעה לשיא חדש 1370. כעת לאחר תיקון עומד על 1336.
ת.א 25 הגיעה לשיא חדש 1345.
כעת לאחר תיקון המדד עומד על 1265. בכל מקרה מי שנשאר בשוק לא הפסיד עדיין.
השווקים משדרים חולשה לאחרונה. הבעיות טרם נפתרו רק נדחו.
מה אתה רואה כעת מעמדת המשקיף?
זה יהיה מאוד מעניין.
בהצלחה.
-
איך זכרת את השירשור הזה אין לי מושג אבל נדמה לי שמסטר ווף שכח כבר את האתר הזה הוא לא ביקר מינואר
-
אבי לשאלתך....
בגלל זה נזכר בשרשור
viewtopic.php?f=93&t=13315
-
הי sun
סליחה שלקח לי כל כך הרבה זמן לענות לך. מאז שפרשתי מהבורסה אני יותר מקדיש את חיי למשפחה ולעצמי, וזמני בפורומים מוגבל.
באופן כללי, לא מצאתי שום סיבה טכנית מדוע נעצרו המדדים בעולם היכן שעצרו, והתחילו תיקון.
מאז ומעולם כל פעם שהתחיל תיקון, יוצאים כל הפסימיסטים בכתבות שחורות וחוגגים עם כתבות מסוג מפולת. והנה עכשיו קשה למצוא כתבה חיובית אחת, וכולם צועקים שורט ומפולת, ולכן זה כנראה סימן שהתיקון בתהליכי סיום ובמהרה נחזור לעליות.
לטעמי, המעוף צריך להגיע לאזור ה1650 שם נמצא יעד ההתנגדות הרציני. אני מסכים שזה מתסכל שהמעוף כביכול שבר את הסטופ לוס הקלאסי באזור ה1250 שפל אחרון, ותמיכה רב שנתית, אבל בהסתכלות לאחור, המעוף עשה את זה פעמים רבות, ולאחר כמספר שבועות של התייצבות, חזר אל מעל הסטופ לוס. זהו דרכו של המעוף לנער את כל המנתחים הטכניים אחרי שמכרו את כל התיק שלהם, וקנו שורט ממונף ואז להמשיך בעליות.
לצערי אין לי דרך להתמודד עם זה, מלבד לא לקנות שורט על המעוף לעולם!
עם שבירת הסטופ, אפשר לצמצם חשיפה או להמתין על הגדר, אך שורט על המעוף הוא הדבר הכי מסוכן שקיים. ימים יגידו.
ושוב, בהסתכלות אובייקטיבית, אני לא מבין על מה המהומה. המעוף והS&P ירדו בסה"כ כ10% כל אחד אם אינני טועה, והעובדה שירידות אילו לקחו 6 שבועות ארוכים רק מיטיבות עם השוק השוורי, כי המתנדים נרגעים אבל הגרפים לא מתרסקים.
לצערי, התרגלנו לעליות פנומנליות בזמן מאוד קצר. המעוף עשה למעלה מ100% בזמן קצר. מותר לו למעוף לעלות 10% "בלבד" עד תום 2011, לא כל שנה צריכה להיות כזו היסטרית. והנה זו עוד סיבה שמוכיחה לי מדוע טוב היה לי לפרוש ממסחר במניות והשארות במדד המעוף (תעודת סל) לטווח ארוך כנראה עדיפה.
לסיכום, אני לא רואה כל סימן שארה"ב סיימה את התיקון יש עוד לאן לרדת, אבל יש סימני התייצבות במעוף כגון הפטיש מאתמול, אך דרושה התייצבות מעל 1250.
בשם כל המדינות הקפיטליסטיות, אני מקווה שהתיקון בעולם יסתיים במהרה ולא נחווה את מה שחווינו שוב.
כמה הערות קטנות:
1. אני לא מומחה גדול, ושכל אחד ימשיך עם האסטרטגיה שלו ודעתו האישית.
2. מדד הנאסדק הכללי הוא היחיד שנגע בהתנגדות רב שנתית ונבלם, אך זה לא מספיק לתחילתה של מפולת. שאר המדדים בעולם לא הגיעו להתנגדות משמעותית.
3. אני מבסס את התחושות שלי גם על התנהגות הAUDUSD, GBPUSD, EURUSD, שלא מראים סימני ריסוק כלל.
4. שוב אני מדגיש מותר לחשוב שאני מדבר שטויות. שאלו אותי כאן לדעתי ולכן אני עונה. אני חיובי על השווקים בעולם.
בהצלחה לכולכם.
-
הי ווף
מעניין לקרוא את דעתך, דווקא בכלל שאתה בחוץ.
אתה צודק שבראיה כללית, אם מסתכלים בפרספקטיבה של שנים, אז לא קרה בתקופה האחרונה שום דבר מיוחד. תיקון. זה הכל. האנשים שבתוך הקלחת, כולל הפרשנים והנביאים, הם אלו שמתרגשים מאד מכל שינוי כיוון, ומזגזגים עם הערכותייהם. ולא משנה כמה ניסיון יש להם. כשנמצאים בפנים, כל שינוי קטן נראה כמו תחילתו של שינוי מגמה כללית.
-
ערב טוב ווף,
כתבת יפה.
תודה על ההתייחסות המפורטת שלך.
דווקא לאור הניסיון שלך זה יהיה מאוד מועיל לשמוע את דעתך מדי תקופה.
נראה לי שהגישה שלך להשקעה לטווח ארוך היא הנכונה.
לא לקחת שורט באופן אקטיבי. אלה לנסות לקחת את תקופות השורט מחוץ לשוק או במגזרים דפנסיבים.
מספיק שבקרן הפנסיה תעבור ממסלול אג"ח למניות ולהפך וכבר עשית את שלך!
-
איזה שרשור מרתק.
עברתי על כולו.
ממש מיני היסטוריה - אוצר בלום לחדשים כמוני בבורסה.
אני קורא עכשיו ספר:
"The little book of common sense investing"
נכתב ע"י John Bogle
אנגלית קצת מעצבנת, אבל מבינים את הרעיון הכללי.
זה בדיוק מה שהוא כותב - אין תוחלת בהשקעה עצמית או ע"י קרנות נאמנות.
הדבר הכי טוב שאפשר לעשות עם הכסף זה להשקיע במדד ולשכוח.
זה הכי יעיל מכל בחינה אפשרית:
* עמלות
* תזמונים גרועים בכניסות ויציאות
* שיקולי מס
-
נתון מדהים מהספר.
הוא לקח את כל הקרנות אמריקאיות - equity funds
שהתחילו לפעול בשנות ה-70 ובדק את ההישגים שלהן לאורך זמן.
סה"כ היו 355 קרנות כאלו.
223 לא שרדו.
60 נתנו תשואה קטנה מ-S&P 500
48 היו בערך שוות ל- S&P
רק 24 היכו את מדד ה-S&P.
הוא בדק יותר ביסודיות את 24 השורדות.
15 מהן היכו את המדד באחוז לא משמעותי, שאפשר ליחס את זה למזל.
9 מהן היכו את המדד באחוז משמעותי יותר - הוא בדק אותן.
6 מתוכן הראו תוצאות מאוד חזקות בעברן הרחוק,
ואז משקיעים שמו לב אליהן וכסף רב זרם אליהן.
ובאופן טבעי התוצאות שלהן התחילו להידרדר.
רק 3
באמת
היכו את המדד לאורך זמן.
הוא אפילו נותן את השמות שלהן:
Davis New York Venture,
Fidelity Contrafund,
Franklin Mutual Share
Hail to the victors!