-
סיכום אסט' 1/3 + סיכום חודש מרץ
בוקר טוב.
הפקיעה הבוקר לא שירתה את רצון השחקנים, שחפצו בפקיעה נמוכה מ 1220. יחד עם
זאת מנגד לא עמד גוף או תעודות סל אלא ציבור שפשוט רואה בכל ירידה קלה הזדמנות
קניה אבסולוטית, ובפרט במניות הציבור (בנקים,
טבע,
כיל,
....).
לראיה המדד נותר על כנו לאחר הפקיעה ללא כל תזוזה כמו גם ההפרש כרגע בין ת"א 25
לת"א 75 - 1.3% ! כשבטח לא ניתן לשייך אפילו עשירית מכך לשחקנים שכמובן אינם
פעילים בשלב זה של החודש.
אסטרטגיית 1/3
באסטרטגיה זו מתחנו את גבולות היכולת עד הקצה, ובצענו דברים שעד כה לא נזקקנו להם,
דוגמת ביטול ההגנה של רגל הCALL (בטוח ברמה מאוד גבוהה) בשל מרחק מהפקיעה וסוג של מסחר תוך יומי (אמש) וכן הלאה. כל התיקונים הללו הוכיחו עצמם, ועדיין האסטרטגיה הסתכמה בהפסד של 15% (עפ"י בטחונות 4000) - זהו חלק מהמסחר בבורסה, וכמובן שלא ניתן תמיד להרויח.
יחד עם זאת אנו מסכמים חודש חיובי:
3 אסטרטגיות הניבו בממוצע 8%, ולכן גם בחישוב האסטרטגיה האחרונה החודש עודנו חיובי
בהחלט.
מתחילת השנה המאזן עומד על 13 אסטרטגיות שהניבו 10% בממוצע - ואסטרטגיה אחת שהניבה
הפסד.
בהמשך היום אשתדל להיכנס לצ'אט ולענות על שאלות.
המשך יום טוב,
ושבת שלום.
-
Re: סיכום אסט' 1/3 + סיכום חודש מרץ
האסטרטגיה הפסידה אבל שכרנו בניהול פוזיציה מהסרטים. שוב תודה.
חג שמח לכולם
-
אני מאוד מסכים עם ביירון :!:
אני סוגר את החודש עם 2400 שקל רווח שכמובן יכלו להיות הרבה הרבה יותר אבל אני מרגיש
שבאמת ואני לא ענק בנגזרים אלא מישהו שעוד לומד הרבה שלמדתי מהדרך הפעם הרבה יותר מאשר אסטרטגיות אחרות.כאילו זו שנסגרה תוך 24 שעות היתה אחלה הרגשה שבעולם אבל לא ממש למדנו ממנה.
מחכה כבר לחודש אפריל גם לרוחים וגם ללימוד. ועוד משהו אנחנו מודעים ללחץ ומאוד מעריכים שאתה מוצא זמן ורואים את זה בתגובות המאוד קצרות שלך לתקן ולהסביר .
שוב תודה.
-
-
שחקן יקר
תודה על הכל על הליווי הצמוד ההשקעה וכל הנילווים
כל מילה מיותרת
תודה!!!
-
תודה שחקן.
עצוב בכיס אבל מודה ושמח בלב :d
-
תודה לשחקן
זו פעם ראשונה שאני משקיע באופציות וזה היה שיעור מאלף ביותר
-
לכבוד שחקן
אתה איש יקר :d
הפסד של 12.5%
שאלה: מחזור הפקיעה עמד על כ-1200M נדמה לי שהסכום הזה אינו כסף של הציבור אז מי הגוף שדחף לפקיעה גבוה?
תודה על השיעור בניהול אסט'
-
תודה שחקן,
הלימוד היה שווה, אנו בתהליך והיום זה רק צעד אחד בתהליך כולו.
-
שחקן יקר.
תודה לך שאנחנו יכולים לסמוך עליך וללמוד ממך.
למדתי למצות את רגל הפוט עד תום.
למדתי להוציא כסף מהגנות מיותרות.
אשמח אם תוכל להרחיב לגבי השיקולים שלא להרחיק את הכתיבה של C1200 או לקרב הגנה, כבר בימים הראשונים, כשראינו שהמדד בורח לנו.
-
הלימוד באתר על ניהול אסטרטגיות הוא ממש תענוג!
הרי אם ביצענו אסטרטגיה שהנחותיה התאמתו, הרווחנו. פה לא הבעיה.
הבעיה כמובן מתחילה באסטרטגיה שלא עובדת לנו...
כאן באה לידי ביטוי היכולת המדהימה של שחקן שמתבטאת ביכולת ניהול האסטרטגיה שמפסידה.
היכולת הזו נותנת למשקיע בסופו של דבר סטטיסטית תוחלת רווח חיובית
אני חושב שהאחראיות שלנו היא לדאוג לשני דברים חשובים:
1. רזרבה בטחונות!!!
2. פרופורציה בהשקעה בכל אסטרטגיה. שלא יהיה מצב שבאסטרטגיה אחת ההשקעה הייתה 2K ובשנייה 30K.
רווח "מטורף" של 30% באסטרטגיה הראשונה שווה 600 ש"ח.
והפסד "קל" של 10% באסטרטגיה השנייה שווה 3000 ש"ח לתשומת ליבכם.
ד.א.
בחודשים האחרונים אני לאו דווקא מבצע את האסטרטגיות של השחקן, אלא מנהל לעצמי אסטרטגיה (תמיד כמובן נעזר בניתוחיו!)
ניהול האסטרטגיה נעשה לפי כל מה שלמדתי פה באתר וגם בקורסים שהאתר מספק לנו.
ולשאלת השאלות שאני כל הזמן שואל את עצמי
האם אני
באמת
באמת יכול להרוויח לאורך זמן?
מפחיד אותי קצת להודות, אבל אני התחלתי להשתכנע שכן...
-
בשוק רגוע לא בעיה להרוויח. זה כסף חינם.
אבל כשהשוק מתחיל להשתגע הכל שונה. אזי אתה מבין שלא הכל דבש.
לכן ניהול כספי מאוד חשוב ולא תמיד כדאי לשפץ מה שלא עובד כי שיפוץ יכול לסכן ולתת רמות סיכון שלא רצית מהתחלה.
מעדיף לפעמים להפסיד ולסגור.
רווח לאורך זמן נותן ארביטרז ועבודה עם נכס בסיס.
לדוגמה החודש ראינו ששוק עולה . מה יותר פשוט מלהכנס לנכס בסיס ולכתוב אופציות כנגד.
מרוויחים מעליות בנכס בסיס משחיקה באופציות ולא מסתקנים .
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי AlexMaof
לכן ניהול כספי מאוד חשוב ולא תמיד כדאי לשפץ מה שלא עובד כי שיפוץ יכול לסכן ולתת רמות סיכון שלא רצית מהתחלה.
לדוגמה החודש ראינו ששוק עולה . מה יותר פשוט מלהכנס לנכס בסיס ולכתוב אופציות כנגד.
זה מה שאומרים בדיעבד.
צריך לעבוד עם שיטה מרויחה ולא לנסות כל פעם שיטה אחרת{מהסיבה שאתה לא תדע מה מתאים לך.}.
מי שעובד עם נכס בסיס מבלי לדעת לנהל אותו עלול להפסיד הרבה כסף{לדוגמא שנת 2008}.
-
להתפעל מהניהול
למכור את ההגנה ב קול 1230 על מנת להוסיף
קצת כסף לתיק,
יפה
עוד יותר יפה היה אם היינו כותבים גם את הפוט1110 ב 70-100 שח
אם כי נהוג לא לכתוב פוטים במחיר מצחיק
גדול ,ענק,
חג כשר ושמח
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
ציטוט:
זה מה שאומרים בדיעבד.
צריך לעבוד עם שיטה מרויחה ולא לנסות כל פעם שיטה אחרת{מהסיבה שאתה לא תדע מה מתאים לך.}.
החזקה של נכס בסיס לא מוגבלת בזמן. לכן עם שוק יורד אפילו תקופה אתה ממשיך לכתב ולכתוב ולכתוב.
בשוק מדשדש\עןלה קשה למצוא משהו טוב יותר. סולידי ורווחי והכי חשוב מוגן מסקויז למעלה.
כל שיטה במעוף מחייבת לנקוט עמדה לגבי כיוון השוק. אלה אם כן הצלחת לסגור קופסה.
לאורך זמן רב מוחלט מפסיד זאת עובדה לכן חשוב לעבוד כמו גדולים :)
-
חג שמח לכולם,
ראשית יש לי תחושה שכל המפסידים מאסטרטגיה זו נעלמו כלא היו, אני לא רואה תגובה של מישהו שהפסיד, וכועס (לא על שחקן אלא בכלל) מה קרה ? מפחדים ? צנזורה ?
שנית, שאלה לשחקן ולמומחים, למה לא לגדר את ההפסד, 10% ? 15% ? למיטב הבנתי בתקופה מסוימת האסטרטגיה הפסידה הרבה יותר ? למה לא להחליט על Stop losss ? מה ההגיון בלהמשיך ? מה גם שבמקביל מנוהלות אסטרטגיות טובות יעילות ומרוויחות ? ואיפה העמלות בכל הסיפור ? (ולכל המגיבים למיניהם אל תענו לי שיש שיטה - לבצע מיצוע זאת לא ממש שיטה - כי מה היה קורה והפקיעה הייתה יותר חריפה נגדכם ? וזה מה שנעשה כאן)
בברכת המשך הצלחה לכולם
-
למה לכעוס סגרנו חודש ברוח בסיכום הכללי ושלושה וחצי חודשים הרוחנו כל שבוע.
כל עוד אני מרגיש שאני גם לומד מזה אין לי בעיה ושחקן התיחס כבר כמה פעמים לשאלת
הסטופלוס בפורום אופציות.
-
על מי לכעוס ?
על הפקיעה הגבוה ?
על הקונים הטפשים שלא מפסיקים להכניס כסף לשוק בניגוד לכל הגיון ?
על הטעויות שעשיתי במהלך החודש ?
מפיקים לקחים וממשיכים הלאה.
מה שחשוב זה ללמוד וללמוד וללמוד.
בברכה
Long
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי המגיב
חג שמח לכולם,
ראשית יש לי תחושה שכל המפסידים מאסטרטגיה זו נעלמו כלא היו, אני לא רואה תגובה של מישהו שהפסיד, וכועס (לא על שחקן אלא בכלל) מה קרה ? מפחדים ? צנזורה ?
שנית, שאלה לשחקן ולמומחים, למה לא לגדר את ההפסד, 10% ? 15% ? למיטב הבנתי בתקופה מסוימת האסטרטגיה הפסידה הרבה יותר ? למה לא להחליט על Stop losss ? מה ההגיון בלהמשיך ? מה גם שבמקביל מנוהלות אסטרטגיות טובות יעילות ומרוויחות ? ואיפה העמלות בכל הסיפור ? (ולכל המגיבים למיניהם אל תענו לי שיש שיטה - לבצע מיצוע זאת לא ממש שיטה - כי מה היה קורה והפקיעה הייתה יותר חריפה נגדכם ? וזה מה שנעשה כאן)
בברכת המשך הצלחה לכולם
סתם היה מעניין אותי איפה היית מה15 למאי 2009, 12:06
לא שמענו שום ציוץ ממך ושום הגה לא יצא מפיך
לדוגמא איפה היית ולמה לא שמעו ממך באסטרטגיה של למשל 4.10.2009 ויש עוד כאלה אבל תפסתי דוגמא חריפה, אה ?
שבת שלום שיהיה לך וכל טוב
-
לוקח בחזרה, לא כועסים, מאוכזבים. אכן אין על מי לכעוס, זה טבעו של מסחר במניות אופציות - U loss some U win some.
לגבי הבחור ששאל איפה הייתי עד כה, והפגין בקיאות בפרופיל שלי, מה קרה ? הפסדת הרבה כסף החודש אתה מגיב כל כך "לעניין" ?
רבותיי, אין הכוונה לפגוע - אבל, ואני חושב שלעורר שאלות ודיון זה דבר לגיטימי, נראה לי ששחקן דווקא אוהב אתגרים (אשמח אם תפנו אותי לציטוט של שחקן בנושא ) כמו שיש TP של 10 אחוז, צריך להיות גבול תחתון אחרת תתעוררו יום אחד לפקיעה עם הפסד של כל הכסף.
-
ניהול כספים קריטי. חייבים ללמוד אותו לפני כל שיטת מסחר.
במניות גבול להפסד הוא חצי שיעור עליה מתי שחותכים רווח. בכל עיסקה 10% מין ההון.
ההנחה היא שלאורך זמן מרוויחים ומפסידים באותה כמות עיסקאות לכן יש לחתוך הפסד מוקדם יותר.
זה הכל בטאוריה
אני אישית ראיתי שמקדמים את רגל הפוט בלי חשבון ומה היה קורה עם שוק היה עושה אחורה פנה
יורד לפני פקיעה 2-3 % ו מוסיף בפקיעה עוד 1-2% מטה. זה תרחיש אפשרי.
כששוק בורח בצורה כזו למעלה יש לקנות קולים להגנה או פשות לסגור פוזיציה ולפתוח אחרת.
דרך אחרת לרוויח היתה למכור פוט עמוק בכסף לדוגמה למכור 230 לקנות 200.
כך מקבלים הגנה מעליות אבל בלי סיכון מיותר.
במקרה של ירידות הפסד מוגבל ביותר.
מכירת פוט 200 בשביל כלום כסף מוסיף המון חשיפה מיותרת ולא ממש מצילה מפני עליות.
כמובן אפשר לעשות מה שעושים גופים נכנסים לנכס בסיס ומנטרלים חשיפה.
לא חושב שמשהו צריך לבוא בטענות. לפעמים מפסידים :)
-
- לכבוד "המגיב" המנוגב, שבוע טוב, ובוקר טוב, וחג שמח
- אתה משתמש חדש, וכנראה שנרשמת לאתר אחרי הנסיונות המדעיים של אחד החברים כאן, וכל זאת למה?
- כי הוא קנה את האסטרטגיות ההופכיות לאלו של "שחקן", ובשתי הראשונות של פברואר, וגם בשתי הראשונות של מרץ, ההופכיות שלו הגיעו לרווח לפני אלו של "שחקן", כלומר, ביום בו התכסה ידידנו על +10%+, היינו אנו בהפסד של -10%-, ונסמן את היום המסוים הזה "כיום H", אבל איך זה קשור לטענתך?
- אתה טוען: "למה לא לגדר את ההפסד? אוקיי, קיבלנו, קנינו, גידרנו: +10%+ מתכסים, -10%- Stop Loss ועשינו את זה לפי מיטב הבנתך, כי בתקופה מסוימת האסטרטגיה הפסידה הרבה יותר, אז יצאנו לפי הצעתך, כי מה ההגיון בלהמשיך? ולהלן התוצאות לו אימץ "שחקן" את הצעתך:
אסטר/1/2/ סגרנו -10%- בהפסד "ביום H" הפסד במקום התיקונים לרווח
אסטר/7/2/ סגרנו -10%- בהפסד "ביום H" הפסד במקום התיקונים לרווח
אסטר/2/3/ סגרנו -10%- בהפסד "ביום H" הפסד במקום התיקונים להפסד
אסטר/7/3/ סגרנו -10%- בהפסד "ביום H" הפסד במקום התיקונים לרווח
- טוב, העובדות מדברות בעד עצמן, אז האם יש טעם להוסיף עוד מלל? כן, שבוע טוב, ובוקר טוב, וחג שמח, ובהצלחה לכולם, תודה
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
ציטוט:
זה מה שאומרים בדיעבד.
החזקה של נכס בסיס לא מוגבלת בזמן. לכן עם שוק יורד אפילו תקופה אתה ממשיך לכתב ולכתוב ולכתוב.
בשוק מדשדש\עןלה קשה למצוא משהו טוב יותר. סולידי ורווחי והכי חשוב מוגן מסקויז למעלה.
כל שיטה במעוף מחייבת לנקוט עמדה לגבי כיוון השוק. אלה אם כן הצלחת לסגור קופסה.
לאורך זמן רב מוחלט מפסיד זאת עובדה לכן חשוב לעבוד כמו גדולים :)
השאלה אם אתה מדבר מניסיון.
מניסיון שלי אתה תפסיד בכל מיקרה מהסיבה שהאופציות סוגרות סך הכל חצי מהירידה זאת אומרת שאתה זמנית מפסיד 50% על נכס הבסיס השאלה אם תחזיק מעמד בירידות חזקות.
-
- אלכס, אכן כי כן, כי אכן זה עובד יפה בשוק עולה, כי אם נכנסים למדד הבסיס וכותבים אופציות כנגד, אז מרוויחים מעליות במדד הבסיס ומשחיקה באופציות, אבל מה מה יקרה לך אם השוק ינהג כפונקציה מונוטונית יורדת לאורך זמן רב?
- אתה נאלץ להמשיך לכתוב ולכתוב ולכתוב, כדי לכסות את ההפסדים המצטברים מיום ליום ליום, ואתה גם ממשיך להתפלל ולהתפלל ולהתפלל, כדי שהפקיעה לא תתפוס אותך על חם בזמן שאתה כותב וכותב וכותב, אז מה המסקנה?
- בשוק "מדשדש/עולה" זה עובד יפה מאד, כי זה רווחי, וזה גם מוגן מסקויז למעלה, אבל כאן מתבקשת שאלת מיליון הדולר: "האם אפשר לתזמן את השוק?
- לא, לא ולא, כי אם "לשחקן" יש החמצות בתזמון כיווניות השוק, אז על אחת כמה וכמה שאנחנו לא נהיה מסוגלים לנבא את התזמון כהלכה, ובכל זאת: "האם לזרוק את השיטה ל-"Recycle Bin", וחלס?
- לא, לא ולא, כי אם אתה נאלץ להמשיך לכתוב ולכתוב ולכתוב, כדי לכסות את ההפסדים המצטברים מיום ליום ליום, ולמזלך הפקיעה עדיין רחוקה מאד, אז "פונקציית התפלגות ההסתברות שהפקיעה לא תתפוס אותך על חם בזמן שאתה לא נאלץ לכתוב" עובדת לטובתך, אז בהצלחה, ושבוע טוב, וחג שמח, תודה
-
Sassi6 חג שמח לך ולחברים.
כל אסטרתגיה מנסה לתזמן את השוק לפי הגדרתה :) . בשביל לבנות אסטרתגיה צריכים להניע הנחה וזה משהשחקן עושה. כידוע יכולת של כולנו לנבא את השוק מוגבלת לכן ניהול כספים קריטי ביותר
במיוחד אם החברים פה לומדים. מה ילמדו לכתוב פוטים לפני פקיעה ב200 ש"ח בשביל לחפות על אסטרטגיה מפסידה ? תאמין לי זה מטכון לאסון בטוח.
כשלמדתי אצל פרדריק בבוסטון חצי שנה לא דיבר איתנו על כלום חוץ מניהול כספים. אמרנו על מה שלמנו כסף רק בדיעבד אחרי הרבה שנים הבנתי כמה זה חשוב
באמת.
לצערי לומדים רק מ ניסיון אישי.
נזכרתי ב2003 או ב2004 היה פיגוע בזמן הפגיעה ו הייתי במצב טוב לפקיעה ו.....
קניית נכס הבסיס היא בהחלט אסטרתגיה לשוק עולה. היא סולידית ומאפשרת הגנה מסקוויז.
במידה והשוק משנה את פניו ברור שצריך לשנות. ניתן לעשות זאת במספר דרכים.
אני אישית ממשיך לכתוב ולהמתין ניתן להתגונן עם פוטים ו ניתן לשנות אסטרתגיה אם שוק השתנה. כרגע היה שוק מדשדש עם כיוון למעלה לכן אסטרטגיה מתאימה ועובדת יפה.
בכלל עבודה עם נכס בסיס היא יסוד בעבודה עם אופציות.
אין פה ביקורת על משהוא אני רק חולק מניסיון שלי עולי אנשים יקראו וזה יעזור להם.
-
לססי ולאחרים,
אני התכוונתי בדיוק למה שכתב אלכס. ניהול והגנות של כספים .
{אגב 1. אני יותר ותיק ממך. 2. שחקן שאני מניח שאותו אתה מעריך ביקש לא מכבר לעדן את ההתבטאות - אשמח אם תחזור בך מהביטוי "המנוגב " שאיך לומר מזכיר ביטוי מעליב אחר, זה שאתה שולח ביטויים מעליבים לא הופך אותך לצודק יותר זה רק מראה שאין לך מה להגיד)
חג שמח !
-
- למגיב המגניב, בוקר טוב, וחג שמח,
- אני קראתי את תגובתך בשנית, ואכן כי כן, אכן התכוונת בדיוק למה שכתב אלכס, "ניהול והגנות של כספים", ואני מצטער שהחמצתי את זה בקריאה הראשונה, ואתך הסליחה.
- כמו כן, אני מצטער על "פליטת הקולמוס", כי פשוט יצא לי "לשון נופל על לשון", ואני מנוגב מכל כוונה להרע לך בהתבטאות האומללה הנ"ל - אז אני מבקש את סליחתך בשנית, וכמובן שאני חוזר בי מהביטוי הנ"ל, ואתך הסליחה.
- מתגובתך למדתי לקח נוסף לשיעור שלמדתי "בהטרדה מינית", כי זה לא חשוב אם "המטריד" מנוגב מכוונת ההטרדה, אלא מה שחשוב זה "מה חשה ומרגישה המתלוננת", אז תודה לך על השיעור החוזר, ולהבא אני חייב להזהר גם בצוננין, אז חג שמח, תודה