-
שוקת רחבה אפריל - דיונים ופרשנויות
חודש אפריל עומד בפתח. זהו חודש של 5 שבועות, בדומה לחודש ינואר שאותו עשינו עם שחקן.
דרך הפעולה שלי החודש, היא לפתוח את השוקת העיקרית, כשלושה שבועות לפקיעה. אז כבר אפשר לראות כיוונים כלשהם. כמובן שאם יקרה משהו יוצא דופן עד אז, וסטיות התקן יעלו באופן משמעותי, אפשר יהיה לקפוץ על העגלה ולפתוח קודם. אבל כרגע אני צופה דישדוש מדושדש.
מכיוון שסתם חבל לתת לכסף לשכב שבועיים ולא לעבוד, אני חושב שהדבר הנכון זה לפתוח שוקת סופר רחבה זמנית לא מוגנת, באזור האופציות הזולות מאד מאד. פחות מ 50 ש"ח האופציה. אלו יצליחו להישחק גם בשבועיים הללו. ומה שיתנו, יתנו. גם 80 ש"ח לשוקת זה כסף. ואם עושים כמה עשרות פעמים, זה יוצא מתנה נחמדה. מה שחשוב, זה
באמת
להתרחק. ולזכור הייטב שזו למעשה לא השוקת אלא רק ה"בקרוב".
תבלינים:
מכיוון שסטיות התקן סופר נמוכות, וגם הטתא חסרת משמעות בשבועיים הקרובים (לפחות באופציות שקרובות לסטרייק), אפשר לתבלן עם קניה של אוכף על הסטרייק.
קניה של אוכף על הסטרייק, מזכירה לי קצת את השעשועון "החוליה החלשה". וזאת למה? בשעשועון הזה, מצטבר סכום כסף הולך ועולה עם כל תשובה נכונה. אבל עם תשובה לא נכונה מפסידים את הסכום שהצטבר. על מנת לממש את הכסף הזה צריך לצעוק "בנק" ואז הסכום שהצטבר עד אז נכנס לבנק. אבל אז מתחילים את הצבירה שוב מהסכומים הנמוכים.
כך גם קניית אוכף. קונים אותו ומקווים שהמדד יזוז. אם הוא
באמת
זז, אפשר לעשות שני דברים:
-לצעוק "בנק" שזה אומר למכור את האוכף, לקחת את הרווח ולפתוח אוכף חדש על הסטרייק החדש. היתרון - ממשים את הרווח. חיסרון - עם פתיחת האוכף צריך המדד לתפוס מרחק עד שמתחילים להצטבר רווחים. בהתחלה הגרף סופר שטוח, ועל כל 20 שקל שמרווחים בצד אחד, מפסידים בצד השני.
-לחכות עוד ולקוות שהמדד ימשיך באותו הכיוון. אבל מהמרים על הרווח שהצטבר עד עכשיו. כי המדד יכול להחליף כיוון.
את עלות השחיקה הקטנה של האוכף, במידה והמדד עומד במקום, אפשר לממן על ידי זה שהוא מאפשר מכירה של עוד די הרבה אופציות זולות ורחוקות מאד. אם קונים אוכף על הסטרייק, הוא נותן בעצם תקציב של 20,000 ש"ח ביטחונות במרחק 200 נקודות מכל צד. בסכום הזה אפשר למכור 5 אופציות לצד, שיכניסו נניח 400 ש"ח. שזה די מכסה את שחיקת האוכף הזה שקנינו, ומאפשר לנו להמשיך להנות מהמשחק.
אין מה לצפות לרווחי ענק. על תזוזה של 30 נקודות אפשר לעשות אולי 500 ש"ח. ואם סטיות התקן יעלו, אז בכלל תהיה שימחה. אז מה רע?
-
Re: שוקת רחבה אפריל - דיונים ופרשנויות
דמי כיס,
לדעתי צריך כן לקחת בחשבון שתיהיה שחיקה בשבועיים הראשונים.
יש דיי הרבה ימים שבהם הבורסה פה בארץ סגורה - כלומר ימי טטא שחבל לא לנצל.
אני דווקא כן חושב שצריך לפתוח שוקת רגילה כבר בחמישי אחרי הפקיעה (כמובן בהתאם לכללים).
לגבי קניית אוכף מסכים איתך, גם אני חושב שצריך לנסות לנצל את הסטיות התקן הנמוכות.
דן
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
דמי כיס,
לדעתי צריך כן לקחת בחשבון שתיהיה שחיקה בשבועיים הראשונים.
יש דיי הרבה ימים שבהם הבורסה פה בארץ סגורה - כלומר ימי טטא שחבל לא לנצל.
אני דווקא כן חושב שצריך לפתוח שוקת רגילה כבר בחמישי אחרי הפקיעה (כמובן בהתאם לכללים).
לגבי קניית אוכף מסכים איתך, גם אני חושב שצריך לנסות לנצל את הסטיות התקן הנמוכות.
דן
דן זה לא סותר את מה שהציע אופיר.
התטא אכן נמוכה בשבועיים ראשונים , מצד שני אתה צודק יש חופשים ומסחר מצומצם, לכן עיקר השחיקה תהיה בקצוות.
כמה שתוכל לפתוח בכמויות יותר גדולות כמה שיותר רחוק, כך זה ישחק הרבה יותר מהר.
הרעיון של אופיר למנף בטחונות זולים יחסית על הסטרייק (רכישת אוכף, כיום זול הרבה יותר מלפני חודשיים, אתמול אוכף על 1220 עלה 4200 ש"ח, ובינואר אני זוכר כי קבלנו על אוכף בסטרייק 5500 ש"ח.), במיוחד כאשר סטיית התקן נמוכה והטטא פחות משמעותית הוא רעיון מצויין.
כנראה הרעיונות הטובים מגעים בארבע בבוקר :d
-
אתמול התחלתי לפתוח את החלק העליון של השוקת לאפריל -
כתיבות C1300 עם הגנה ב 1320. הצלחתי להכניס כ-45 ש"ח על כל צמד. (אחרי התעקשות על מחירים).
אמנם 1300 זה רק 7% מהמדד הנוכחי, אבל אם נגיע לאזורים האלה באפריל - זה
באמת
אומר שהכלכלה שלנו משוגעת לגמרי.
-
תודה רבה על הרעיונות - מעניין מאד
אני חושב שאני איישם אותם
-
רעיון טוב לדעתי, אני הולך לבצע את זה החודש.
אקנה אוכף ואכתוב כמות גדולה הכי רחוק שיוכל אסתפק במחירים של 25-30 ש"ח.
צריך לקחת בחשבון שאם אוכף ישמש להגנה עבור הכתיבות יכול להיות מצב(שאנחנו מקווים שהיה)של תנוע חדה ואז לא נוכל לממש את הרווח באוכף אם לא יהיה מספיק בטחונות לכתיבות שלנו,לא נרצה להתכסות כמחירם גם אקפוץ ולא יהיה כדאי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
רעיון טוב לדעתי, אני הולך לבצע את זה החודש.
אקנה אוכף ואכתוב כמות גדולה הכי רחוק שיוכל אסתפק במחירים של 25-30 ש"ח.
צריך לקחת בחשבון שאם אוכף ישמש להגנה עבור הכתיבות יכול להיות מצב(שאנחנו מקווים שהיה)של תנוע חדה ואז לא נוכל לממש את הרווח באוכף אם לא יהיה מספיק בטחונות לכתיבות שלנו,לא נרצה להתכסות כמחירם גם אקפוץ ולא יהיה כדאי.
בוודאי שתוכל לממש. קנה אוכף חדש על הסטרייק, ואז תמכור את הישן.
-
מה דעתכם על לקנות אוכף כבר עכשיו?
אני רואה ש 1220 מחושה ע"פ סטייה של 14. לא נראה לי שיש הרבה לאן לרדת...
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אין מה לצפות לרווחי ענק. על תזוזה של 30 נקודות אפשר לעשות אולי 500 ש"ח. ואם סטיות התקן יעלו, אז בכלל תהיה שימחה. אז מה רע?
אפשר בבקשה הסבר איך אתה מחשב שתזוזה של 30 נק' תניב רווח כזה (פלוס מינוס)?
-
בוודאי שתוכל לממש. קנה אוכף חדש על הסטרייק, ואז תמכור את הישן.[/quote]
ברור.
אך חובה לשמור על איזון בתטא כך שתהיה לטובתינו בכתיבות הרחוקות.
כמובן אם יש מספיק בטחונות לכתיבה חסופה הדבר אינו רלוונתי בכלל.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
ציטוט:
אפשר בבקשה הסבר איך אתה מחשב שתזוזה של 30 נק' תניב רווח כזה (פלוס מינוס)?
ככה על בערך:
סיכמתי את המחיר של אוכף על הסטרייק, וסיכמתי את המחיר של אוכף 30 נקודות מהסטרייק. ההפרש בין שני אלו נותן הערכה לא רעה בכמה יעלה ערך האוכף לאחר תזוזה. זה לא כולל התייחסות לסטיית תקן כמובן.
-
מעולה, החישוב הוא כמו שחשבתי (מתבססים על
הדלתא
של כל אופציה).
כרגע הרווח על האוכף יהיה 300 ש"ח אגב, אבל אני סתם מתקטנן :)
-
לידידנו אשר בגולה
מצד אחד אתה חוזה דשדוש מדושדש מצד שני אתה קונה אוכף,אתה סגור על זה שהתטא לא תשחק את האוכף,שבועיים נשמע לי הרבה זמן ועוד עם כל החופשים באמצע? אם
באמת
התטא לא משפיעה אז נראה לי שזה רעיון מצוין
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי קרנף
לידידנו אשר בגולה
מצד אחד אתה חוזה דשדוש מדושדש מצד שני אתה קונה אוכף,אתה סגור על זה שהתטא לא תשחק את האוכף,שבועיים נשמע לי הרבה זמן ועוד עם כל החופשים באמצע? אם
באמת
התטא לא משפיעה אז נראה לי שזה רעיון מצוין
הי קרנף. פליז, קרא שוב מה שכתבתי. הפרינציפ הוא שאפשר לנטרל את השפעת הטתא (הקטנה) על ידי מכירה של אופציות רחוקות מאד. זאת כאשר ה"תקציב" למכירה מגיע מהאוכף.
חשוב לציין שלא ניסיתי את זה עדיין. אבל זה נראה לי רעיון מעניין שיכול ללכת טוב. ובכל מקרה, אין הרבה להפסיד בשבועיים הראשונים. סטיות התקן בשפל, אז אין להן הרבה לאן לרדת. לאוכף יש רק
דלתא
חיובית, ותטא מנוטרלת.
דישדוש מדושדש, בפרספקטיבה של חודש, לא אומר שהמדד ידבק עם סופרגלו למקום אחד. הוא בהחלט יכול לנוע 30 לכאן 50 לשם.
-
דרך אגב אם תשימו לב מה עושה עליה קלה בסטיה.
היום הסטיה עלתה קצת ביחס לאתמול, ואוכף בכסף היה שווה במאתים ש"ח יותר מאתמול, על אופציות אפריל.
-
התחלתי לפתוח (איזה קטע זה לפתוח שקתות בישיבה על שטיח בטרמינל, לייד איזה שטקר...)
התחום שנראה לי 1040-1340. חתיכת מרחק. בנתיים לא מוגן. המטרה כרגע סתם לגרד כמה שקלים, על מנת שהביטחונות לא יעמדו משועממים שבועיים. 1040 לא תפס בנתיים. יש סבלנות. יתפוס, יתפוס. לא אז לא.
חוץ מזה קניתי אוכף על 1230. סתם בשביל הקטע.
וגם ראיתי בזמן הטיסה את המדד עוקף את המטוס בהמראה למעלה. מתי הנחיתה?
-
אתמול מכרתי 1340 ו1040 ב40 ש"ח. היום מורווח משני הצדדים.
-
דמי כיס,
בטחונות על c1340 חשוף הם כ 6800 ש"ח לאופציה.
נראה לי שללא הגנה, הניצול של הבטחונות לא משתלם.
-
זה עדיף מכלום.
השחיקה תגיע לקצוות קודם .
-
באופן כללי, כשאתם קונים הגנה - מה המינימום טווח מחיר מהכתיבה שאתם מוכנים לו?
לדוגמא אם כתבתם וקיבלתם 100 ש"ח, בכמה תהיו מוכנים לקנות את ההגנה?
ובלי קשר, יש מצב שהכתיבות שלי על 1300 (הגנות 1310, 1320) קרובות מדי. יהיה לי חודש מעניין...
-
טוב, החודש התפרסתי על הרבה סטרייקים, כתיבות של:
1290 10% מהביטחונות
1300 20% מהביטחונות
1310 10% מהביטחונות
כולם עם הגנות ב 1320.
שער 60% מהביטחונות רוצה לנצל לכתיבה של 1330 חשוף.
בצד הפוטים בינתיים ניצול של 50% מהביטחונות בכתיבה של 1090 חשוף.
כמו כן קניתי אוכף על 1230 בתקווה לנצל את סטיות התקן הנמוכות.
-
כתבתי היום קול 1330 ופוט 1060 תקבול כ-100 ש"ח , בלי הגנות
הקול נראה לי לא רחוק מידי (רק 8%) שזה לא מספיק לשוקת רחבה , נראה מה יהיה בהמשך...
-
דמי כיס , הרעיון של קניית אוכף {עם סטייה כזו ובייחוד בתחילת חודש שהווגא חזקה מאד} נשמע רעיון
באמת
מצויין , אמנם כמה דברים מהם אני חושש :
- מבחינה היסטורית חודש זה הוא די חיובי ורגוע , לכן לא נראה לי שתהיה איזה קפיצה בסטיות התקן .
- שבוע הבא : שני ושלישי - אין מסחר ואח"כ מסחר מקוצר . אני חושש שהמדד די יעמוד במקום והתטא תלך ותצבור תאוצה מול הווגא שרק תלך ותדעך ככל שהחודש יתקדם .
בלכ אופן רעיון מצויין ואם לא הייתי חששן הייתי מבצע מייד ...*
-
טוב ,ביצעתי 5 שוקתות 1060-1330 וקניתי אוכף על הסטרייק,לצערי קניתי את האוכף לפני ההמראה אז הוא על 1220.נראה מה יהיה ..
-
הי,
טוב לאחר חודש מרץ הקשה בו נאלצתי לדלג אחורה (פעמיים!!), החלטתי לפתוח החודש הכי רחב שניתן.
חצי שעה לאחר הפקיעה כתבתי את השוקת 1040-1340 ללא גנות, עם כמות גדולות יותר בצד של הפוטים כך שהדלתא של האסטרטגיה הינה אפס. ניצלתי 80% מהבטחונות וקיבלתי תקבול של 71 ש"ח.
הכוונה היא לתת לתטא לעבוד במהלך חמשת הימים הקרובים (בהם הבורסה פתוחה רק בראשון) ובסופם השווי של האסט' ישחק בחצי (כמובן בתלות בסטייה).
בתקווה לחודש מדושדש :)
סופ"ש נעים וחג שמח
-
מנהלים,
האם אפשר להעביר את השרשור הזה לאפריל?
תודה
-
לכל מי שביצע קניית אוכף ביום חמישי .. שימו לב שההנחה שלנו { בסוף גם אני ביצעתי.. :) } הפוכה מההנחה של שחקן באסטרטגיה השבועית , לכן לא נראה לי שיש טעם לבצע אותה השבוע ...
בהצלחה לכולם !!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי offir
לכל מי שביצע קניית אוכף ביום חמישי .. שימו לב שההנחה שלנו { בסוף גם אני ביצעתי.. :) } הפוכה מההנחה של שחקן באסטרטגיה השבועית , לכן לא נראה לי שיש טעם לבצע אותה השבוע ...
בהצלחה לכולם !!
קודם כל, זה בסדר להניח הנחות הפוכות. כל אחד זכאי לדעתו.
דבר אחד שאינו הנחה אלא עובדה, הוא שהטתא על הסטרייק מזערית כרגע.
ודבר נוסף הוא שסטיות התקן נמצאות במקום משם אין (כמעט) לאן לרדת.
שתי העובדות הללו, הופכות את הסיכון בקניית האוכף לדי קטן, ואת הסיכוי לרווח, למשמעותי יחסית לסיכון.
-
נו טוף. כשלא הולך, לא צריך להתעקש. ירידות לא רוצות לבוא. המדד הולך ומתחפר יותר ויותר במקום. אין טעם להחזיק את האוכף הקנוי. במיוחד לאחר שהפסיד 250 ש"ח. אבל זה היה מראש הימור. כמו שנאמר, You win some, you lose some. זה לא אומר שזה היה צעד גרוע. בתנאים אחרים אפשר היה להכתיר את הצעד כסופר רווחי. ובהחלט יש מצב שחודש הבא אני אנסה שוב. לדעת לחתוך החוצה בזמן זה גם חלק מהעניין.
אני משלים עכשיו את השוקת הרחבה הזמנית. 1040 שניסיתי לפתוח שבוע שעבר, כבר ממש לא רלוונטי. אני עובד עכשיו על 1090 - 1100.
-
ציטוט:
נו טוף. כשלא הולך, לא צריך להתעקש. ירידות לא רוצות לבוא. המדד הולך ומתחפר יותר ויותר במקום. אין טעם להחזיק את האוכף הקנוי. במיוחד לאחר שהפסיד 250 ש"ח. אבל זה היה מראש הימור. כמו שנאמר, You win some, you lose some. זה לא אומר שזה היה צעד גרוע. בתנאים אחרים אפשר היה להכתיר את הצעד כסופר רווחי. ובהחלט יש מצב שחודש הבא אני אנסה שוב. לדעת לחתוך החוצה בזמן זה גם חלק מהעניין.
אני משלים עכשיו את השוקת הרחבה הזמנית. 1040 שניסיתי לפתוח שבוע שעבר, כבר ממש לא רלוונטי. אני עובד עכשיו על 1090 - 1100.
אני חושב שעדיין קצת מוקדם למכור את אוכף.
אנחנו רק מסיימים שבוע חמישי לפקיעה.
לדעתי ניתן להחזיק את האוכף עד רביעי - חמישי הבא, הטטא בשבוע רביעי עדיין לא אמורה להיות חזקה. לעומת זאת יש הרבה ימי מסחר שבהם ת"א לא תגיב ואוכף יכול להגן על תנודה בימים אלו.
-
ציטוט:
לדעתי ניתן להחזיק את האוכף עד רביעי - חמישי הבא, הטטא בשבוע רביעי עדיין לא אמורה להיות חזקה. לעומת זאת יש הרבה ימי מסחר שבהם ת"א לא תגיב ואוכף יכול להגן על תנודה בימים אלו.
-
שלומות
מכרתי P1080 ב- 80 ש"ח ללא הגנה.
כעת שוויה 35 ש"ח.
כדי לקדם את הרגל אני צריך שערך הרגל כולל ההגנה יהיה גבוה מ35 ש"ח שאחרת עדיף לי להשאר עם רגל רחוקה וחשופה.
הצמד היחיד העונה לדרישה כזו הוא P1160 , P1150 .
אבל זה מקרב אותי מאוד לסטרייק.
למשהו יש פתרון טוב מאשר לא לקרב את הרגל?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
בהחלט יכול להיות שאתה צודק. אני פשוט הגעתי לגבול ההימור שלי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי biavi1
שלומות
מכרתי P1080 ב- 80 ש"ח ללא הגנה.
כעת שוויה 35 ש"ח.
כדי לקדם את הרגל אני צריך שערך הרגל כולל ההגנה יהיה גבוה מ35 ש"ח שאחרת עדיף לי להשאר עם רגל רחוקה וחשופה.
הצמד היחיד העונה לדרישה כזו הוא P1160 , P1150 .
אבל זה מקרב אותי מאוד לסטרייק.
למשהו יש פתרון טוב מאשר לא לקרב את הרגל?
אתה עובר מקיצוניות לקיצוניות. מכתיבה חשופה, להגנה בסטרייק אחד. יש אפשרויות באמצע. להיות מוגן במרחק של כמה סטרייקים. אז אתה לא צריך להתקרב כל כך.
-
שלום לכולם,
לאחר שבוע של דשדוש מושלם, השוקת נשחקה בחצי ועתה הגיע הזמן להתקרב ולקנות הגנות.
בצד הפוטים חילקתי את הכתיבות ב - 1110 ו - 1090 עם הגנה במרחק 3 סטרייקים.
בצד הקולים התקדמתי ל - 1320 עם הגנות במרחק של 3.5 סטרייקים.
שוב המטרה לחכות לשחיקה של לפחות מחצית התקבול, דבר הצפוי לקרות בתוך שבוע במידה והמדד ישאר במקום.
המשך דשדוש נעים
ד.
-
בוקר טוב
סגרתי היום את רגל הפוט (1060) ברווח של 30 ש"ח ליחידה
אני מנסה לסגור עכשיו את רגל הקול (1330) ברווח זהה.
אשמח לשמוע הצעות...
האם לכתוב פוט 1140 עם הגנה ב-1120 נראה לכם הגיוני ומספיק רחוק?
וברגל הקול חשבתי לכתוב 1300 עם הגנה ב-1320?
תודה וחג שמח
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zeev11
בוקר טוב
סגרתי היום את רגל הפוט (1060) ברווח של 30 ש"ח ליחידה
אני מנסה לסגור עכשיו את רגל הקול (1330) ברווח זהה.
אשמח לשמוע הצעות...
האם לכתוב פוט 1140 עם הגנה ב-1120 נראה לכם הגיוני ומספיק רחוק?
וברגל הקול חשבתי לכתוב 1300 עם הגנה ב-1320?
תודה וחג שמח
לגבי פוטים:
מצד אחד 1140 זה קצת קורב מדיי - פחות מ 8% מהסטרייק 4 שבועות לפקיעה.
מצד שני אין כ"כ אלטרנטיבות. אני בעצמי מתלבט באותה שאלה.
לגבי קולים 1300 נראה לי בסדר גמור.
-
אולי לכתוב פוט 1120 בלי הגנות , לחכות לשחיקה ולהרוויח עוד 30 ש"ח ליחידה ולפתוח את השוקת יותר מאוחר?
-
מה אגיד לכם המצב בטטה עם סטיית תקן כל כך נמוכה ועוד כל כך הרבה זמן לפקיעה.....
לא רואה הכלל בשר בכתיבת שוקת. 1290 מאוד מפחיד אבל גם סביבת 1140 מפחידה כשיש כל כך הרבה זמן והסטיה עלולה לעלות.
אז אני כתבתי בשוליים קצת חשוף וזהו....
ננוח בחג.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zeev11
אולי לכתוב פוט 1120 בלי הגנות , לחכות לשחיקה ולהרוויח עוד 30 ש"ח ליחידה ולפתוח את השוקת יותר מאוחר?
אתה תוכל לכתוב 1120 ב 60 ש"ח נכון לעכשיו, כאשר הבטחונות על כתיבה של 1120 חשוף זה 6150 ש"ח ליחידה. יוצא שאתה לא מנצל את הבטחונות שלך בצורה יעילה.
אם אתה קונה כהגנה פוט 1000 שווה 30-35 ש"ח, אתה מנצל בטחונות הרבה יותר יעיל, אבל וזה אבל גדול מאוד - נכנס פה חישוב של העמלות!
אני לא חושב שתקבול בסטרייקים אלו נכון לעכשיו שווה את הסיכון....