-
ניוד אוכפים כתובים - איך עושים את זה
שלום לכולם
רציתי לשאול על ניהול של אוכפים מתנידים.
האם מישהוא מבצע את זה , או עשה סימולציה?
הכוונה היא להתחיל (בתחילת החודש) בכתיבת אוכף על הספוט + הגנות.
את ההגנות קונים כך שיאפסו כמה שאפשר את היוניות (המטרה כמובן לאפס את ווגא).
את ההגנות מבצעים ביחס 2:1 (לכול כתיבה , קונים 2 ).
עכשיו לאחר שהמדד זז לדוגמא 10 נקודות , כותבים אוכף חדש על הספוט , וכך הלאה , כול תזוזה כותבים אוכף.
ועכשיו יש הרבה שאלות:
- אחרי כמה נקודות מנידים (10 , 20 או אולי יותר) ?
- האם כול פעם שמנידים מתיחיסים לאוכף החדש כישות נפרדת כלומר קונים לו הגנות בצורה עצמאית
- האם כשפותחים אוכף חדש לא קונים לו הגנות (כי בגלל יחס 2:1 באוכף הקודם , מקבלים אוטומטית הגנה גם לאוכף החדש)
- האם כדאי לקנות מראש "חלקים של הגנות" זולים שישמשו אותנו בהמשך.
- מה עושים עם האוכפים הישנים כשהמדד מתרחק מהם (איך ממשיכים לשמור על הפוזיציה נטרלית)
אני בטוח שיש עוד הרבה שאלות
כול תגובה תתקבל בברכה.
-
Re: ניוד אוכפים כתובים - איך עושים את זה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
שלום לכולם
עכשיו לאחר שהמדד זז לדוגמא 10 נקודות , כותבים אוכף חדש על הספוט , וכך הלאה , כול תזוזה כותבים אוכף.
ועכשיו יש הרבה שאלות:
- האם כול פעם שמנידים מתיחיסים לאוכף החדש כישות נפרדת כלומר קונים לו הגנות בצורה עצמאית
- האם כשפותחים אוכף חדש לא קונים לו הגנות (כי בגלל יחס 2:1 באוכף הקודם , מקבלים אוטומטית הגנה גם לאוכף החדש)
- מה עושים עם האוכפים הישנים כשהמדד מתרחק מהם (איך ממשיכים לשמור על הפוזיציה נטרלית)
כול תגובה תתקבל בברכה.
זה מה שאני קורא לו תחום "אומנות השיפוץ"
אני משער שמה שאנחנו רואים ששחקן עושה כל פעם שפוזיציה "מתפקששת" לו זה אותה אומנות.
אני מאוד מקווה שזה אחד הנושאים שעליו נלמד בקורס המתקדם
-
ארז, בוקר טוב,
העלתה נושא שמאוד מעניין אותי, ובחודשים האחרונים אני עוקב אחרי "התנהגות" האוכפים ושובר את הראש כיצד הכי טוב לנהל אותם במצבי שוק שונים.
ראשית , נראה לי כי הדרך הכי טובה להתנהל אם אוכף כתוב, זה ליצור מצב/תנאים שמחייבים אותנו להזיז אותו כמה שפחות.
על כן בדוגמא שנתת נראה לי אכן כי כדאי בתחילת החודש עם כתיבתו על הסטרייק . לרכוש 2 הגנות האחד במרחק 4 סטרייקים והשני במרחק 5 סטרייקים.
לדעתי הפעולה הראשונה שיש לבצע הינה עם הגעת המדד להגנה ראשונה. במצב זה אותה הגנה ערכה יהיה מקסמאלי מבלי לשלם על אף נקודת מדד.
במצב זה יש לרכוש חזרה את חלק האוכף שגדל ולמכור כנגדו 2 יחידות מקו ההגנה הראשון.
בצורה כזו נשאר עם יחידה אחת כתובה על הסטרייק אליו הגענו וכן הגנה צמודה.
במידה והמדד יעמוד על קו ההגנה השני. יש למכור אותה ולרכוש כנגדה 2 יחידות הגנה במרחק 4/5 סטרייקים מהסטרייק הכתוב.
לדעתי כך משיגים איזון בין הצורך והיכולת שלא להזיז את האוכף הכתוב ומצד שני לממן את התזוזה בהגנות שרכשנו בתחילת החודש.
בנוסף כרגע הכתיבה תהיה על הסטרייק לאחר תנועה משמעותית של 4/5 סטרייקים ואז הסבירות לשחיקה עולה היות ודרוש תיקון /דישדוש לשם שחיקת אותה רגל אוכף כתובה.
בדוגמא של החודש האחרון בהתייחסות לרגל הקול, כתיבת אוכף על 1160 קניית הגנה 1 קול 1200 1 קול 1210.
כאשר המדד התייצב מעל 1200 מכירת 2 יחידות קול 1200 ורכישת 1 יחידה קול 1160.
לאחר שהמשיך לעלות מכירת קול 1210 ורכישת הגנות בקול 1250+קול 1240.
המשך פעולה כאשר המדד יגיע ל- 1240 או בהתקרבות לפקיעה על פי הנסיבות.
לו המדד היה נעצר לפני 1210 ומתקן למטה היה נותר לנו קול 1 כתוב ב- 1200 וקול 1 הגנה ב- 1210.
-
מזה זמן משה (mosheb) מנהל בפוסט נפרד אוכף כתוב עם הגנה של קנית שוקת
אתה מוזמן לעשות חיפוש על החודש הקודם (ולפני כן) ולראות את השתלשלות הפוסט
בהצלחה!
-
יש הרבה מאוד דרכים לנהל אוכפים ואני אישית מאוד אוהב אותם.
גם אני עדיין בוחן ולומד ואין לי עדיין שיטה סדורה.
היופי באוכפים לטעמי שמיכוון שאתה קוצה לגזור רק 10% רווח, יש לך המון מרווח נשימה לתיקונים. (בגלל זה אני לא כלכך מסמפט את השוקת הרחבה.)
מספר הערות:
1) אני לא חושב ששתי הגנות על כל כתיבה יעילה. אולי עדיף יחס של 5 כתובים מול 6 קנויים או משהו בסגנון. (אם בכלל)
2) לגבי ההצעה של sun, אני לא בטוח שזה נכון לשפץ רק כשהמדד מגיע לרגל הקנויה וזאת מכיוון שהמדד כידוע אוהב לתעתע בכולנו והוא יתחיל לדשדש לך בסמוך לרגל הקנויה אבל עדיין לא בדיוק שם. ואז נוצר מצב שהתטא שלך כבר לא לטובתך, והדלתא מאוד מאוד גבוהה.
אני חושב שהתיקון (לא משנה איזה) צריך להיות כבר באיזור האיזון.
3) בנוסף אני לא חושב שכלל אצבע של מרווח של 4 או 5 סטרייקים הוא נכון.
המרווח צריך להיות בהתאם לסטיית התקן.
אלו התובנות שיש לי.
בהצלחה לכולם.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
שלום לכולם
ועכשיו יש הרבה שאלות:
כול תגובה תתקבל בברכה.
http://www.zerosum.co.il/Users/561/Positions/Show/2860
זאת השיטה את ההמשך אתם יודעים.
-
משה, בדוגמא שנתת: כתבת אוכף על 1170, רכשת 2 הגנות במרחק 6 סטרייקים , 1110-1230.
כאשר היתה תנועה 3 סטרייקים מכרת 2 ב- 1200 כנגד רכישת 1 ב- 1170.
פעם הבאה שתבצע אותה הפעולה תהיה כאשר המדד יגיע ל- 1230, ואז תסגור את האוכף, ללא הפסד?
מה דעתך על מה שהצעתי? בדוגמא שלך לרכוש את 2 ההגנות ב- 1210 ו- 1220?
דרור
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי noam_a
היופי באוכפים לטעמי שמיכוון שאתה קוצה לגזור רק 10% רווח, יש לך המון מרווח נשימה לתיקונים. (בגלל זה אני לא כלכך מסמפט את השוקת הרחבה.)
מספר הערות:
2) לגבי ההצעה של sun, אני לא בטוח שזה נכון לשפץ רק כשהמדד מגיע לרגל הקנויה וזאת מכיוון שהמדד כידוע אוהב לתעתע בכולנו והוא יתחיל לדשדש לך בסמוך לרגל הקנויה אבל עדיין לא בדיוק שם. ואז נוצר מצב שהתטא שלך כבר לא לטובתך, והדלתא מאוד מאוד גבוהה.
אלו התובנות שיש לי.
בהצלחה לכולם.
היעד שמוביל אותי הינו להימנע עד כמה שניתן מהשיפוץ באוכף
אם המדד ידשדש בטרם הגעה להגנה אז אין עדין כל סיבה לשפץ.
כאשר המדד יגיע להגנה אני אבצע את הפעולה, במידה והוא ידשדש שם זה תסריט אופטימי , קצת פחות טוב מתיקון מידי בכיוון השני.
הדישדוש בעזרת התטא והסטיה יאכלו את הכתיבה.
המטרה שלי בנוסף, זה למכור אופציה במקסימום כסף מבלי לתת נקודת מדד אחת בכסף בעת המכירה!
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ציטוט:
מספר הערות:
אלו התובנות שיש לי.
בהצלחה לכולם.
היעד שמוביל אותי הינו
להימנע עד כמה שניתן מהשיפוץ באוכף
אם המדד ידשדש בטרם הגעה להגנה אז אין עדין כל סיבה לשפץ.
כאשר המדד יגיע להגנה אני אבצע את הפעולה, במידה והוא ידשדש שם זה תסריט אופטימי , קצת פחות טוב מתיקון מידי בכיוון השני.
הדישדוש בעזרת התטא והסטיה יאכלו את הכתיבה.
המטרה שלי בנוסף, זה למכור אופציה במקסימום כסף מבלי לתת נקודת מדד אחת בכסף בעת המכירה!
1) אם המדד ידשדש כמה נקודות בודדות מעל ההגנה שלך, התטא שלך תהיה לרעתך, וערך הפוזיציה שלך ישאף למחיר ההפסד.
אם המדד מדשדש בנקודת איזון, לפחות חצאת מאוזן (-:
2) רק כהערת אגב, אע"פ ששנינו אומרים שכדאי לכתוב בכסף, כי שם הפרמיה הכי גדולה, חשוב לזכור שמכיוון שהפרפר הכי יקר הוא הפרפר בכסף.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
משה, בדוגמא שנתת: כתבת אוכף על 1170, רכשת 2 הגנות במרחק 6 סטרייקים , 1110-1230.
כאשר היתה תנועה 3 סטרייקים מכרת 2 ב- 1200 כנגד רכישת 1 ב- 1170.
פעם הבאה שתבצע אותה הפעולה תהיה כאשר המדד יגיע ל- 1230, ואז תסגור את האוכף, ללא הפסד?
מה דעתך על מה שהצעתי? בדוגמא שלך לרכוש את 2 ההגנות ב- 1210 ו- 1220?
דרור
זאת השיטה שלי,אין שום אפשרות להפסד וזה העיקר.
מי שמנסה להרויח הרבה מפסיד בסופו של יום.
תן תרחיש משלך ניבדוק אותו.
-
תודה לכול המגיבים.
עקבתי אחר שיטת השיפוצים של משה , אבל ברשותכם הייתי רוצה לשקול כיוון אחר.
יכול ליהיות שהכיוון הזה לא נכון , אבל אם כך הייתי רוצה להבין מדוע.
קודם כול אני חייב להגיד שעל שיטת השיפוצים הזאת קראתי באתר אחר. הבעיה שלא רשום שם איך צריך להמשיך לנהל אותה , וזה מה שאני מנסה להבין.
לגבי ההגנות ,קונים אותם במרחק כזה שיתן מצד אחד מחיר מינימלי ומצד שני שיאפס כמה שיותר את היוניות (במיוחד חשוב בתחילת חודש להקטין את ווגא למינימום). ולכן אני לא חושב שצריך להידבק למרחקים קבועים.
לגבי היחס 2:1 אני חושב שחשוב לשמור עליו. (היחס הזה מאפשר לפתוח אוכף נוסף בלי הגנות נוספות).
אחרי כול שיפוץ צריך גם להתיחס למצב היוניות (איך שומרים על
דלתא
אפס?).
סאן ,עדיין לא התעמקתי במה שרשמתה , האם אתה סוחר את זה ?
נעם, אני גם לא חושב שצריך לשפץ על הנקודה.
הראל4 , הייתי שמח ללכת לקורס ההמשך (הייתי בקורס הראשון) , הבעיה שאין סילאבוס , אז למה בדיוק אני נרשם ?
על מנת שלא ניכנס כאן לדיונים פילוסופים עמוקים, אני מציע חודש הבא להריץ שיפוץ כזה אבל בסימולציה בלבד (לא רוצה להפסיד סתם כסף).
מכיוון שיש הרבה אפשרויות , אז כול מי שרוצה להשתתף בניסוי ינהל את זה לפי החוקים שלו.
חשוב רק להיצמד לחוקים.
אבל הייתי כן רוצה להתחיל מנקודה משותפת לפי הכללים שהיצגתי. (הגנות 2:1 לפי קריטריון מינימום ווגא ומינימום מחיר)
האם מישהוא מעונין ?
-
תמיד אשמח לראות וללמוד עוד דרכים.
מעניין.
-
-
משה, התרחיש שתארתי בהודעה השלישית בשירשור, בהתיחס לדוגמא של ארז.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
משה, התרחיש שתארתי בהודעה השלישית בשירשור, בהתיחס לדוגמא של ארז.
האמת שאני מאודמאוד עסוק,
תסתדרו בניכם.
-
ארז,
גם אותי נושא האוכפים מעניין מאוד.
יש לך אפשרות לבצע סימולציה עם שערים אמיתיים באתר optionLine, למעלה במרכז יש אפשרות לבחור ב"סימולציית זמן" וכך לבדוק את התאוריה שלך (אומנם לפי שעריי הסגירה אבל מכיוון שאינך רוצה לבצע שיפוצים תכופים, זה מספיק ומספק).
לדעתי צריך לקחת בחשבון את הסטיות הנמוכות שיש לנו בזמן האחרון (אומנם אתה "מאפס" את הווגא, אבל זה נכון לנקודה ספציפית אשר בה התחלת את הפוזיציה), יש מצב שאסט' שעבדו נפלא בסטיות גבוהות לא מתאימות לימנו ויש צורך לחשוב בכיוון אחר (האם חטאתי במחשבה על קניית אוכף? )
אשמח לקרוא גם כן על נסיונם של אחרים בשיפוץ אוכף כתוב או קנוי.
-
ברשותך ארז, על אף שאתה מעוניין בבדיקה של האסטרטגיה שהצעת , הייתי רוצה בנוסף לשאול על דרך שיפוץ אחרת והאם למישהו יש תובנות בעניין:
בד"כ רוב השיפוצים שנתקלתי בהם מדברים על לקנות בחזרה את האופציה הכתובה שהשמינה ולכתוב שוב בכסף. בכך אנחנו הופכים את הפוזיציה למעין מכירת שוקת.
אם במקום להזיז את האופציה הכתובה נקרב דווקא את האופציה שהרוויחה?
אנחנו גם מייצרים שוקת מכורה (פנימית) וגם הכנסנו כסף.
אצלי בראש יש תחושה שאיכשהו 2 הדרכים אמורות להיות שוות אבל אשמח לחוו"ד בעניין.
-
ציטוט:
ברשותך ארז, על אף שאתה מעוניין בבדיקה של האסטרטגיה שהצעת , הייתי רוצה בנוסף לשאול על דרך שיפוץ אחרת והאם למישהו יש תובנות בעניין:
בד"כ רוב השיפוצים שנתקלתי בהם מדברים על לקנות בחזרה את האופציה הכתובה שהשמינה ולכתוב שוב בכסף. בכך אנחנו הופכים את הפוזיציה למעין מכירת שוקת.
יש אכן שיוויון בין הדברים. הרחקה של האופציה המפסידה (אל הסטרייק נניח), מתבצעת על ידי הוצאה של כסף ויצירת הפסד. קרוב האופציה המרוויחה (גם אל הסטרייק), מעבר לאופציה שהפסידה, נותנת אשליה של הכנסת כסף, אבל חלק מהכסף שנכנס מקובע כחוב שצריך לשלם בפקיעה, לא משנה איפה נופל המדד. גודל החוב המינימאלי הוא כמרחק בין שתי האופציות (כפול 100 כמובן). באופן (לא) מפתיע, יתגלה כי הפעולות קרוב מאד לזהות מבחינה כספית.
-
ציטוט:
נועם אגיד לך מה אני עשיתי החודש: כתבתי שוקת על 1160 עם הגנה אחת ב- 1200 ו-1120.
כאשר המדד רץ למעלה, המתנתי בסבלנות לעליה שלו, כאשר חלף את 1200, מכרתי 2 יחידות קול 1200 וקניתי הגנה ב- 1250.
כאשר המדד הגיע ל- 1220, הרחקתי את רגל הפוט אחורה, שאז המרווחים הצטמצמו לגמרי (ולא קדימה) בציפיה לירידות ואז למכור אותה בשנית. ומצד שני כהכנה להמשך עליות מכרתי פוט 1220 (כמעט בכסף) עם הגנה ב- 1200.
כאשר המדד ירד לכיוון 1200 קרבתי את ההגנה ברגל הקול ל- 1230 והכפלתי אותה. כאשר ראיתי המשך דשדשת מכרתי קול 1210 עם שתי הגנות בקול 1230.
והיום בערב על מנת לאפס את היווניות וכהכנה להמשך מכרתי פוט 1210 אם שתי הגנות בפוט 1180.
כרגע אני מצוי כך: הגנות פוט: 2-1180, 1-1200 וכתוב 1 פוט 1220 ו-1 פוט 1210.
ברגל הקול אני כתוב 1 קול 1200 + 1 קול 1210 והגנות 4 בקול 1230.
נראה לי כי כל עוד המדד ינוע בטווח 1180-1230, לא נוגע.
כאשר יגיע לאחד הנקודות הללו ו/או קרבה לפקיעה אז אבצע שיפוץ.
-
השיטה של משה טובה מאד ודי קלה ליישום כי היא פשוטה והכמויות קטנות וקל לתפעל אותה.
הבעיה לדעתי שהיא מאלצת אותך להיות קשור יותר למחשב ולשינויים בשוק אחרי שהשוקת יוצאת משיווי משקל בניגוד לשוקת רחבה ששם החיים רגועים מאד . לא חייבים להיות יום יום מול המחשב . הבעיה קצת עם כמויות גדולות יותר מרווחי קניה מכירה ועמלות שאוכלות חלק ניכר מהרווח.
-
חביתוש ,
אני מסכים.
בסופו של דבר אני תמיד ינהל במקביל לכול זה גם משהוא שמרוויח מעליה בסטיה (משהוא שמבוסס על יותר קניות) . אם אני יצליח במקרה של תנועה חזקה ותמידית בכיוון אחד רק לא להפסיד (או להפסיד קצת) על האוכפים זה מספיק טוב. אבל זה כבר נושא לדיון אחר.
לגבי optionline , מענין לא הכרתי את האפשרות הזאת.
נעם , גם אני ניתקלתי בעיקר בשיפוצים מהסוג הזה , ולכן אני רוצה לבדוק עוד כיוונים.
ראיתי הצעה לניהול אוכף (עם הגנות 2:1) שאומרת שאחרי תזוזה חזקה (או אם צופים תזוזה חזקה) לאיזשהוא כיוון פשוט כותבים פעם נוספת דווקא את הרגל שנחלשה. לדוגמא אם המדד ירד למעטה ,כותבים עוד קול על אותו סטרייק של הכתיבה המקורית. השאלה כמובן איך משפצים אם המדד חוזר.
סאן , אני מנסה להבין את השיטה שלך. היום בערב יהיה לי קצת זמן לעבור עליה.
בכול מקרה זה נראה מענין, אשמח אם תדגים ניהול שלה בחודש הבא. השאלה היא תמיד מה אתה עושה אם המדד עכשיו כול יום עולה 20 נקודות , איך אתה מנהל ומה קורה לבטחונות.
בכול מקרה חייבים במשך ניהול הפוזיציה להכין את הקרקע לניוד הבא.
הכי חשוב תמיד לעבוד מוגנים ואם אפשר אז כמה שפחות בטחונות.
ועוד נקודה חשובה. מכיוון שאני אישית לא סוחר יום ובסה"כ בודק את המצב פעמיים שלושה ביום , אז אני חושב שצריך לקחת את זה גם בחשבון. מה דעתכם ?
נראה לי שחודש הבא פשוט ניפתח שניים שלושה שרשורים וכול אחד יעדכן בהתאם לניהול שלו (בסימולציה כמובן).
בסוף החודש נבדוק מי ניצח , והזוכה יקבל .... לא יודע נחשוב על משהוא. אולי ניתן לו לנהל קרן גידור קטנה :roll:
דרך אגב ,הבסיס לניהול הזה כמו שכתבתי נלקח מאתר אחר.
המקור הוא מישהוא שנראה לי מאוד רציני ולכן אני חושב שיש טעם לחקור את הנושא.
ותודה לכול המגיבים.
-
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ארז, בוקר טוב,
העלתה נושא שמאוד מעניין אותי, ובחודשים האחרונים אני עוקב אחרי "התנהגות" האוכפים ושובר את הראש כיצד הכי טוב לנהל אותם במצבי שוק שונים.
ראשית , נראה לי כי הדרך הכי טובה להתנהל אם אוכף כתוב, זה ליצור מצב/תנאים שמחייבים אותנו להזיז אותו כמה שפחות.
על כן בדוגמא שנתת נראה לי אכן כי כדאי בתחילת החודש עם כתיבתו על הסטרייק . לרכוש 2 הגנות האחד במרחק 4 סטרייקים והשני במרחק 5 סטרייקים.
לדעתי הפעולה הראשונה שיש לבצע הינה עם הגעת המדד להגנה ראשונה. במצב זה אותה הגנה ערכה יהיה מקסמאלי מבלי לשלם על אף נקודת מדד.
במצב זה יש לרכוש חזרה את חלק האוכף שגדל ולמכור כנגדו 2 יחידות מקו ההגנה הראשון.
בצורה כזו נשאר עם יחידה אחת כתובה על הסטרייק אליו הגענו וכן הגנה צמודה.
במידה והמדד יעמוד על קו ההגנה השני. יש למכור אותה ולרכוש כנגדה 2 יחידות הגנה במרחק 4/5 סטרייקים מהסטרייק הכתוב.
לדעתי כך משיגים איזון בין הצורך והיכולת שלא להזיז את האוכף הכתוב ומצד שני לממן את התזוזה בהגנות שרכשנו בתחילת החודש.
בנוסף כרגע הכתיבה תהיה על הסטרייק לאחר תנועה משמעותית של 4/5 סטרייקים ואז הסבירות לשחיקה עולה היות ודרוש תיקון /דישדוש לשם שחיקת אותה רגל אוכף כתובה.
בדוגמא של החודש האחרון בהתייחסות לרגל הקול, כתיבת אוכף על 1160 קניית הגנה 1 קול 1200 1 קול 1210.
כאשר המדד התייצב מעל 1200 מכירת 2 יחידות קול 1200 ורכישת 1 יחידה קול 1160.
לאחר שהמשיך לעלות מכירת קול 1210 ורכישת הגנות בקול 1250+קול 1240.
המשך פעולה כאשר המדד יגיע ל- 1240 או בהתקרבות לפקיעה על פי הנסיבות.
לו המדד היה נעצר לפני 1210 ומתקן למטה היה נותר לנו קול 1 כתוב ב- 1200 וקול 1 הגנה ב- 1210.
לא הבנתי רק את החלק האחרון "לאחר שהמשיך לעלות מכירת קול 1210 ורכישת הגנות בקול 1250+קול 1240" - אתה מוכר את קול 1210 רק פעם אחת ? או פעמיים ? כי הרי בשלב זה יש לך אותו קנוי פעם אחת.
אם הכוונה למכור אותו פעמיים , אז הבנתי , אתה נשאר עם קול 1210 כתוב ושני הגנות ב 1240 ו 1250. ואז אתה בעצם חוזר למצב התחלתי.
בכול מקרה אהבתי את הרעיון. אם הבנתי אותך נכון , אז השימוש בשני הגנות במרחק סטרייק נותן לך טווח קטן שבו אתה יכול לחכות ולראות לאן "נושבת הרוח" ואז להמשיך בהתאם.
חסר לי רק הניהול של הצד השני , במקרה זה איך ומתי אתה מקרב את הפוטים ?
אתה חושב שתוכל לנהל את זה חודש הבא כחלק מהניסוי שלנו ?
תבדוק גם בפרטי , שלחתי לך משהוא.
תודה.
-
ארז, הבהרה לשאלתך, מוכר פעמים, חוזר למצב "התחלתי", נותר באותם בטחונות.
-
ואיך אתה מנהל את הצד השני ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי erezk
ואיך אתה מנהל את הצד השני ?
רגל הפוטים היא בעצם הרגל המרוויחה. כאן לדעתי יש משמעות עליונה לפרק הזמן שנותר עד הפקיעה ואסביר זאת:
לדעתי, על פי כללי "הספר" (ללא התחשבות במועד הפקיעה) מה שצריך לעשות זה, כיוון שהמרווחים בפוטים הצטמצמו.
אז דווקא להרחיק את רגל הפוט לאחור להמתין לתיקון יורד ואז לקדם כלפי מעלה את הרגל הפוט בירידות ולקבל תקבול גבוה יותר. בדוגמא שלנו כתבנו פוט על 1160, נשיג אותו לאחור ל- 1140, בירידות נכתוב חזרה 1160 או בהתאם לנסיבות.
אפשרות שניה, בהתחשב בנסיבות, זמן עד הפקיעה , מצב השוק, ניתן בעצם לכתוב את רגל הפוט בשנית לרמה אליה התייצב המדד, במקרה שלנו 1200-1210 ולכתוב אותו בשנית בהתאם לכללים 2:1.
היות וראיתי כי השבוע השוק התייצב והחל במלאכת הדישדוש זו האופציה בה בחרתי.
אני כתוב- 1פוט 1220- 1פוט 1210 הגנות 1פוט 1200 2 פוט 1180.
יתכן והיום לקראת סוף היום בהתאם לשוק ארצה להתיצב על 1200 1210, ואבצע זאת בכך שארכוש 1 פוט 1220 ואמכור 2 פוט 1200.
במידה ויהיו תזוזות במדד יש לבצע השיפוצים בהתאם לכללים ובהתחשב במועד הפקיעה.
-
זאת השיטה את ההמשך אתם יודעים.[/quote]
שלום משה,
האסטרטגיה בקישור שצירפת נראית מוצלחת מאד. האם המחירים הרשומים הם מחירי ביצוע?
בשיפוץ מס' 4 למשל, יוצא שכל יחידה של C1200 נרכשה בעלות של 3,800 ש"ח.
נראה לי יקר.
בועז
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי בוןבון
זאת השיטה את ההמשך אתם יודעים.
שלום משה,
האסטרטגיה בקישור שצירפת נראית מוצלחת מאד. האם המחירים הרשומים הם מחירי ביצוע?
בשיפוץ מס' 4 למשל, יוצא שכל יחידה של C1200 נרכשה בעלות של 3,800 ש"ח.
נראה לי יקר.
בועז[/quote]
הכל זה בצועים בזמן
אמת.
עד שתילמדו אני אהיה זקן בא בימים ולא יהיה מי שיעזור לכם נגד הגדולים,שעושקים אלמנות ויתומים.
-
שלום משה,
תודה על תשובתך המהירה ועל הידע הרב שאתה חולק עימנו.
בועז
-