שחקן , אותה השאלה שוב צפה , האם היתה טעות גדולה ?
כל הזמן אתה אומר שלדעתך יהיו ירידות וגל שני או לפחות תיקון עמוק
אני מחכה לו כבר תקופה ארוכה.
אמרת בתחילת השנה , שבאמצע פברואר לכל המאוחר , וכנראה אפילו מוקדם יותר יגמר הכסף לציבור והתיקון יחל ..
לא יכלתי שלא לשים לב שטעית , פברואר חיובי.
האם עדיין לדעתך התיקון צפוי לבוא ? והשאלה היותר קשה : אם הוא באמת יבוא, האם זה אומר שצדקת ? האם תיקון של 10 אחוז יספק ויגיד שההערכה שלך נכונה ?
אגב, לידעתך אני חושב שאתה תותח והרווחתי 5 אחוז מאז ההמלצה שלך על הריבוע הכחול (אני לא מצפה ל10 אחוז בשבוע :P )
Re: שחקן , אותה השאלה שוב צפה , האם היתה טעות גדולה ?
בחרת יום מעניין לשאול את השאלה הזו
הנתונים נשארים גרועים וכמו שזה נראה אנחנו בדרך לתיקון.
כמה עמוק ? רק אלוהים יודע
לא הייתי ממהר להכריז על תיקון. כבר ראינו ירידות על בסיס איזה הודעת מאקרו כזו או אחרת, שהתהפכה למחרת.
שימו לב שהקש נערם, מתחיל תהליך של הורדת דירוג של מדינות. יוון תחילה ולאחר מכן מדינות אירופה האחרות , יש סימני שאלה מעל ספרד, פורטוגל, אטליה. נשארה רק גרמניה לסחוב על הגב את כל אירופה.
ארצות הברית מתחילה לגייס כסף בריבית גבוה יותר.
ההתאוששות לא כמו שציפו, נתוני אבטלה לא משתפרים, והנדלן לא מתאושש כמו שחשבו.
השאלה , מה יהיה הקש שישבור את גב הגמל?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
שימו לב שהקש נערם, מתחיל תהליך של הורדת דירוג של מדינות. יוון תחילה ולאחר מכן מדינות אירופה האחרות , יש סימני שאלה מעל ספרד, פורטוגל, אטליה. נשארה רק גרמניה לסחוב על הגב את כל אירופה.
ארצות הברית מתחילה לגייס כסף בריבית גבוה יותר.
ההתאוששות לא כמו שציפו, נתוני אבטלה לא משתפרים, והנדלן לא מתאושש כמו שחשבו.
השאלה , מה יהיה הקש שישבור את גב הגמל?
כבר למדנו שכל הנתונים האלה לא שווים לקליפת השום ..
איזשהוא נתון אבטלה ירד, ואחר עלה. .
ומחר ברננקי יודיע "הכל סבבה, תזרמו " וכולם יקנו בחזרה.
אני שוב שואל , אתה רואה את המעוף יורד ל1100 ואנשים לא מתחילים לאסוף מכל הבא ליד ?
התרגלנו שזה מה שקורה, יש ירידות ומיד לאחר מכן נמצאים הרוכשים שחושבים כי קנו במחיר מצויין והמדד עולה. ראה דוגמת היום באמריקה S&P500 פתח בירידה גדולה ל- 1086 וסגר ב- 1102, מיד נמצאו הקונים שהעלו את המדד כמעט למחיר הפתיחה.
יום אחד זה לא יקרה, לא ימצאו הרוכשים הללו , יהיו רק מוכרים.
כעת הכסף זול ומחפש אפיק השקעה.
השאלה, מתי זה יקרה. את העיתוי אף אחד לא יודע, אבל ברור כי כל ההתאוששות הזו בנויה על יסודות רעועים.
לי נראה כי הכלכלה הבסיסית בישראל מצויה במצב יחסית טוב לעולם, אבל אנו משק מיצא, ומשק מיצא תלוי בעולם, כשלעולם יהיה רע גם לנו יהיה רע, אבל בדיליי.
מצורף לינק של משהו שחושב כי המחירים בשווקים כעת טובים והשוק צריך לעלות בטווח של השנתיים הקרובות.
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 2&fid=1225
לעניות דעתי המשבר מתנהל אפילו באופן די צפוי. נקודת שיא המשבר נעמדה בין נובמבר למרץ. מניות הפיננסיים הגדולות ביותר הגיבו ראשונות ובעזרת המדיניות המוניטורית המצמצמת מטעם הבנקים המרכזיים התחילו ראלי שהסתיים רק בסביבות יולי כאשר כל אותה עת בנקים קטנים שייצגו חוסר איתנות פיננסית בולטת והלימות הון אפסית נסגרים. במקביל נקטו ובעצם עדיין נוקטים הממשלים במדיניות פיסקאלית מרחיבה שמטרתה לממן את אשר צריכת השוק החופשי הפסיקה לממן.
באותו זמן ראינו איך בתי השקעות שגיבו את בועת הנדל"ן האמריקאי באג"חים ב"דירוג גבוה" ושווי ראלי אפסי נמחקו ואילו חברות שנעו מכח האינרציה של הפריחה הכלכלית בחוסר יעילות משווע פשטו רגל ואחרות נאלצו להתייעל תוך פיטורים מאסיביים ששלחו את שוק העבודה האמריקאי לפאזה חדשה ובמקביל שלחו אדוות תואמות בכל רחבי הגלובוס.
אני לא משוכנע היכן אנחנו נמצאים מבחינת הגלים מהתיאוריה של אליוט אבל בכל מקרה שוקי ההון בכלל עקבו אחרי הפיננסיים בראלי עד אוגוסט אפילו עד תמחור יתר ( שכן טבעי שיווצר Overshoot בראלי כזה) כאשר תכלית הראלי היא ציפיה להתאוששות במובן העסקי וחזרה לרווחיות בחברות השונות ואכן בא הרבעון השלישי ומדיווחי החברות ראינו שכל חברה שהציגה התייעלות וע"י כך תוצאות משופרות לשניתן לצפות בעת משבר (מה שנקרא "היכתה את תחזיות האנליסטים"...) עברה תיקון זעום והמשיכה בעליות לאחר שלדעת המשקיעים הצדיקה את האמון שניתן בה בראלי שבין מרץ לאוגוסט לעומתן חברות שהמשיכו להראות תוצאות חלשות (למשל עקב קושי לעמוד במינוף האדיר שלקחו עקב הערכה לא נכונה של שולי הרווח שכן לא ציפו לירידת מחירים משברית שכזאת) תיקנו באופן בולט יותר ודישדשו אל תוך הרבעון הרביעי.
בכל אותה העת אין כלל ציפייה לשיפור בשוק העבודה שכן ברור שהחברות לא ישובו להעסיק באופן מאסיבי לפני התייעלות, חזרה לרווח וצורך להרחיבו שהוא זה שגורר צורך בתוספת כח אדם.
ברבעון הרביעי ראינו שתוצאות הדוחות ממשיכות להיות טובות אך לדבר כבר אין השפעה על שוקי ההון שכן העניין כבר תומחר כפי שצויין לעיל. החברות היחידות שממשיכות לטפס הן אלה שמראות שאין משמעות לריווחיותן מפעולות הממשל והבנקים המרכזיים והן מסוגלות להחזיק ברווחיות זו גם בלעדיהן.
באופן כללי כרגע מצפים לשלב האחרון והוא האינדירקטור המאחר בדמות שאיפת החברות להתרחב ובאופן טבעי להזדקק לכח אדם נוסף (תהליך שעלול לקחת אפילו שנתיים אבל יחל כבר ברבעון הבא) ובמקביל או יותר נכון מיד לאחר סימנים ראשונים מאינדיקטור זה הממשלים ינקטו במדיניות מצמצמת בזהירות רבה מאוד כך שלא תיפגע מדי בהמשך מסלול ההתאוששות והבנקים המרכזיים יצמצמו מוניטארית להימנעות מאינפלציה.
לא רואה תיקון של יותר מ-10-15% בסנופי וגם זה כתגובה למהמורות קשות שעוד נעבור כמו יוון שכלל לא היו צריכים לצרפה לאיחוד, ספרד שמנהלת כבר תקופה ארוכה כלכלה עצלה, דובאי שמייצגת במאקרו את אותם חוליים שגרמו למשבר (דווקא בסין אני רואה נקודת אור בהתנהלות הממשל כתגובה לכוחות ה"צמיחה/משבר" ההדדיים שם) ומשינויים רגולטוריים שישימו חסמים על הנוסטרו של הבנקים הגדולים והלימות הונם או כאלה שיפנו דווקא להגבלת שוק המלווים .
אני בטוח שלקראת הרבעון הבא נראה אפילו התאוששות בענף הנדל"ן בארה"ב, רוסיה ועוד ולקראת סוף השנה אפילו פריחה מחודשת בענפים אלה.
תומר, אתה נתחת יפה את הצד האופטימי בהתאוששות מהמשבר.
מה הניתוח הפסימי בהתנהלות של המשבר?
מה יקרה אם העולם ובמיוחד אמריקה נטלו על עצמם התחייבויות גדולות מכדי שיוכלו לעמוד בהם?
כיצד ממשלות ינהגו ? ומה יקרה להון של האזרחים?
מה יקרה אם התרחישים הפסימים יתרחשו?
במצב כזה הירידות עשויות להיות נמוכות מהשפל של מרץ 2009 וחשוב מכך ההתאוששות תארך פרק זמן של שנים.
אף אחד לא רוצה להיות שם לכן כדאי לכולם שההתאששות תצליח והשווקים יעלו.
אופס
עזוב שטויות בחיים לא יתנו למדינה לפשוט רגל מקסימום השווקים יתקנו יום אולי יומיים אולי ....
לא יותר .
הירידות יבואו מתי שהפד יצא ממדיניות הסיוע לכיוון מדיניות יצאה (ריבית .סגירה על הבנקים אח עדיפות לריבית כי כבר ראינו שוק עולה גם בלי פיננסים).
וגם אז השאלה כמה היצע יהיה כגודל היצע קח גודל התיקון .
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dani28
אופס
עזוב שטויות בחיים לא יתנו למדינה לפשוט רגל מקסימום השווקים יתקנו יום אולי יומיים אולי ....
לא יותר .
הירידות יבואו מתי שהפד יצא ממדיניות הסיוע לכיוון מדיניות יצאה (ריבית .סגירה על הבנקים אח עדיפות לריבית כי כבר ראינו שוק עולה גם בלי פיננסים).
וגם אז השאלה כמה היצע יהיה כגודל היצע קח גודל התיקון .
אני מניח שאתה צודק למדינה אחת לא יתנו לפשוט רגל, מה יקרה למדינה הבאה, הכי חשוב מה יקרה באמריקה, הרי השיטה אצלם היתה אם כל חטאת, אין חסכון, רק הוצאה , רק צריכה, הרבה אשראי ומינוף גדול ממשקי הבית ועד אחרון הבנקאים.
כיצד אמריקה תפתור את הבעיה שלה? אנפלציה=שחיקת הכסף=פחות התחייבויות של המדינה, אולי בסוף יהיה להם שם דיפלציה שזה כנראה לא פחות רע.
גם במקרה הכי טוב אמריקה תצטרך לחסוך , להגדיל מסים, אין יש מאין, רק בסיפור הבריאה נוצר העולם יש מאין, נראה לך כי לכלכלנים יש המצאה חדשה שאנחנו לא מכירים?.
האפשרות שהמשבר הזה יהיה יוצא דופן תמיד קיימת אבל לעניות דעתי היא לא סבירה כלל. אכן אין יש מאין ובאופן די מוזר זו בדיוק הסיבה המובהקת מדוע ההתאוששות תקרום עור וגידים.
לגבי ה"שיטה האמריקאית היא אם כל חטאת", אני סבור שזה כלל לא מדוייק אלא דווקא ההיפך. לקפיטליזם בשיטת השוק החופשי יכולת מקסימאלית לניצול יצירתיות ומימוש פוטנציאל ולאחר מכן שימורו באמצעות אותה "צריכה, הוצאה ואשראי". אולם אותה יצירתיות קיימת גם במערכת הפיננסית וזו מצדה לוקה לעיתים ביצירתיות יתר בלתי מבוססת בדמות מודלים לא ברורים שבמאמצעות צבר נוסחאות יוצרים מה שנראה יותר כמו הונאת פונזי, כסף יוצר כסף באופן מעריכי ומפמפם בועה שעוטפת בכל פעם סקטור אחר (פעם נדל"ן, פעם תקשורת וכו...). לבסוף מגיעה השלב לפרוע את השטרות ומשאלה לא קיימים נכנס המשבר התורן במקומם. מדובר במחזוריות מופלאה שיש הטוענים שחוזרת כל עשור בערך.
גם הפעם תהיה התאוששות לתוך מספר שנות גאות שבהן נעמוד כולנו מנגד ונפאר את אותו קפיטאליזם בשיטת השוק החופשי מבית היוצר האמריקאי והרגולציה על אותם אנשי "כלכלה מתוחכמים בעלי המודלים היחודיים" תידחק הצדה ובעוד מספר שנים ראה זה פלא עוד קובץ נוסחאות משונה ייצור מכשירים פיננסיים מוזרים שלא נבין אך נקנה, ינפחו בועה שתעטוף הפעם סקטור אחר ( מה אתם אומרים? רכב? אולי גז ונפט? אולי השקעות מתקדמות בשווקים מתעוררים?) ועוד משבר יגיע שאת עוצמתו לא נדע עד שיחלוף גם הוא.
אך בין לבין שנים של גאות, חדשנות ויצירתיות שאותן לא ניתן להשיג באף שיטה אחרת, אולי רק בשכלול השיטה הקיימת, ולא הייתי ממיר אותה באף שיטה אחרת.