מגיע הזמן להתחיל לפזול למרץ...
מאד נראה לי שהפעם אני אחרוג ממנהגי, ולא אפתח את השוקת ביום חמישי הקרוב. הסיבה היא סטיות התקן המניאטוריות, ברקע הדיבורים הרבים על תיקון משמעותי. מספיק שסטיות התקן יעלו קצת, וזה כבר מכסה את ההמתנה של הימים הראשונים.
Printable View
מגיע הזמן להתחיל לפזול למרץ...
מאד נראה לי שהפעם אני אחרוג ממנהגי, ולא אפתח את השוקת ביום חמישי הקרוב. הסיבה היא סטיות התקן המניאטוריות, ברקע הדיבורים הרבים על תיקון משמעותי. מספיק שסטיות התקן יעלו קצת, וזה כבר מכסה את ההמתנה של הימים הראשונים.
אני מסכים איתך חלקית.
אני אחכה לרגל פוט ליום ראשון.
אבל דווקא בגלל הצפי לתיקון מטה, עדיף לנצל את המדד הגבוה ולפתוח את רגל הקולים בהקדם, כבר ביום חמישי.
אני חושב שאין מסחר בתל אביב ביום ראשון מה שייתן שחיקה גדולה יותר לאופציות שיכתבו ביום חמישי....
גם נקודה למחשבה
אתה צודק לחלוטין. אין ביום ראשון מסחרציטוט:
פורסם במקור על ידי צ'יצ'ו
http://www.tase.co.il/TASE/AboutTASE...edule/2010.htm
זה לא כל כך משנה התטא זניחה בתחילת החודש
שימו לב שבחודש הזה פישר הנגיד אמור אם להודיע אם ימשיך לקדנציה נוספת , לדעתי כל הודעה תגרום לתזוזה רצינית לכוון כלשהו.
משמע יש להקפיד על שוקת רחבה לפחות עד לזמן ההודעה.
מה דעתכם?
אני מסכים אם דמי כיס עדיף לחקות ליום שני.
השוק מתוח כלפי מעלה ויש פער לא קטן מבורסות זרות.
סטיית תקן נמוכה מאוד ומחזורים לא גדולים במיוחד, השוק בהמתנה.
אנו קרובים לנקודת השיא של כל הזמנים ללא תמיכה מחו"ל לא נוכל לפרוץ.
כל הנתונים האלה תומכים בכך שאנו לפי מהלךחד אם נפרוץ למעלה יכנסו קונים,כסף לא חסר גיוסי עתק היו החודש.אם לא נוכל לפרוץ יגיע מימוש .לפי נתונים מחו"ל כניראה תרחיש הירידות יותר סביר.
בהתחשב בכל זה ובתתא החלשה בתחילת החודש בהחלט ניתן להמתין קצת.
אם כתבתי שוקת לפברואר ומחכה איתה לפקיעה. מתי בעצם משתחררים לי הבטחונות עבור השוקת, ביום הפקיעה (מחר 10 בבוקר) או ביום ראשון (בעצם שני כיראשון אין מסחר)?
תודה
נדמה לי שכל הרציונל העומד מאחורי שוקת רחבה היא שאינך בוחר כיווןציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
ציטוט:
פורסם במקור על ידי pinia
שלום - בחודש שעבר שמתי לב שכבר ביום הפקיעה, בערך בצהריים, השתחררו הבטחונות.
אינני בטוח עם זה הכלל - אבדוק שוב מחר :)
איזה יסוד יש לנו להניח שהסטיות תעלנה עוד שבוע?
אם יש 4 ימי טטא בגלל פורים, אפילו שהטטות לא משמעותיות זה גם משהו.
מאיר טל
אצלי הם השתחררו מייד עם הפקיעה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי leader55
על ארבעת ימי הטטא האלו, משלמים באי וודאות של שלושה ימי מסחר בחו"ל.ציטוט:
פורסם במקור על ידי מאיר טל
כמו כן, סטיות התקן כל כך נמוכות, שמספיק שיעלו קצת, וכבר הן מכסות את הטטא הזו ובגדול.
האם לדעתכם יש טעם לכתוב קולים 1190 במחיר 40 שח היום לפני הפקיעה.
השאלה היא האם זה שווה את הסיכון?
לדעתי לא שווה,אין שליטה בפקיעה התגמול אינו הולם את הסיכון למרות שידוע שלא יתנו למדד לעבור את 1180 .
ויש עוד הבט נוסף ,נגיד והצחלת ,חתזור על הפעולה עוד ועוד עד שפקיעה תברח לשחקנים. ואז מה יקרה?
אם ללכת לפקיעה אז אם אסטרטגיה מוגנת אם אפשרות להפסד שידוע מראש.
מה אתם אומרים על גבולות של 1050 ו 1260 למרץ בתור פתיחה לשוקת?
האם כדאי לדעתכם להקים שוקת היום ולהנות מטטות ל 4 ימים (חופש יום ראשון) או שיש סיכוי סביר לעליית סטיות עד יום שני.
ושאללה נוספת שקשורה. למה חשובה הסטייה שכותבים שוקת רחבה, הרי האופציות הרחוקות ממילא לא מתומחרות ע"פ סטיית הכסף שסביב הכסף? הסטיות ברחוקים (בפוטים) גבוהה יותר ועומדת על 25-30
הגיוני שעבור כתיבה של c1250 בית השקעות לוקח לי 6800 ש"ח בטחונות??
כןציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
כן משום מה דורשים בטחונות גבוהים בקולים.
לא כל כך שווה לכתוב חשוף מבזבז בטחונות.
בפוטים דורשים בסביבות 3200 על כתיבה של 980.
אני ממש מתלבט האם לכתוב שוקת היום או לחכות ליום שני.
הסטייה מצד אחד ותטה נמוכים.
מצד שני הדשדוש הזה לא ידוע מתי יגמר,עד הפקיע מרחק זהה כמו בחודש פברואר שנחשב קצר.
ניראה לי אלך בדרך הפשרה, אכתוב חצי עכשיו חצי אחר כך.
אני חושב שצריך להתחיל היום עם כתיבת קולים, כי הרי אם החששות יתאמתו והסטיה תעלה, הרי זאת בדרך כלל עולה משמעותית לקראת ירידות...
זאת דעתי.
שוקי,ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
אם השוק ימשיך לעלות הסטייה תירד עוד יותר, נראה לי שברמות האלו שווה קודם כל לפתוח את רגל הקולים.
אני פתחתי את רגל הקולים וחצי רגל פוט.
באילו סטרייקים ביצעת?ציטוט:
פורסם במקור על ידי dfrog
קולים: 1260 80%ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
1250 20%
פוטים: 1040
החלטתי בסופו של דבר גם לפתוח, אבל רחוק מאד. כי אחרת ארבעת ימי הטתא הללו בכלל לא אפקטיביים. גם ככה לא בטוח שיהיה אפקטיביות.
פתחתי ב 1270 מול 1000. ללא הגנות.
המטרה היא לקבל כמה מאות שקלים בוויקאנד.
--הועבר
יוסי, השאלה שלך לא קשורה לנושא הדיון. בבקשה פתח נושא חדש לצורך זה.
גם אני התלבטתי, ולבסוף אחרי 10 דקות בערך, פתחתי השוקת תוך ניצול חצי מהבטחונות
כתוב ב1040 ברגל הפוט וב 1250 ברגל הקול, הגנה שתי סטרייקים, כדי שיצא משהו מהכתיבה "המוגנת" הזאת........
שיהיה לנו חודש מוצלח לפחות כמו פברואר!
נשמע טווח סביר מאד.ציטוט:
פורסם במקור על ידי pinia
אני כתבתי קול 1250 ופוט 1070.
האם כדאי כבר היום לקנות את ההגנה ?
כתיבת קול 1250 מסוכנת - הרעיון בשוקת רחבה הוא המרחק שנותן ביטחון - ומרחק של 7-8% בתחילת החודש ממש אינו מספק.
בגזרת הפוטים - 1000 ומטה. מעל זה זה מסוכן בשלב זה לדעתי.
מסכים איתך. לכן הלכתי על 1270.ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
בסוף פתחתי גם אני קול 1290 פוט 970 חשוף כמובן.
אולי רחוק אבל לדעתי זו הדרך.
דמי כיס וחברים שלום,
בסטיות תקן כ"כ נמוכות, כתיבת שוקת רחבה לפי הכללים שאימצנו, לא נותנת כמעט כלום.
האם בחודש כזה לא עדיף להמתין לעליית סטיית תקן? או לראות את מפת השחקנים? (למרות שגם בפברואר הפקיעה לא הייתה לפי מפת השחקנים).
לחילופין אולי כדאי לקנות שוקת צרה, העלות לא גבוהה ובמקרה של תנודה לצד מסוים או עלייה סטיית התקן יווצר רווח?
מאיר טל
מאיר,
לדעתי מה שאתה מציע משול להימור, לדוגמא בפברואר יכולת לחכות בעצם כל החודש לעליה בסטיות שלא הגיעה ופשוט סתם לא להשתמש בבטחונות..
לקנות שוקת צרה זה שוב הימור על עלייה בסטיה ובכל מקרה מדובר כבר באסטרטגיה שונה לגמרי משוקת רחבה..
מי אמר שכל חודש חייבים למכור שוקת רחבה, בסטיות כאלו נמוכות כבר עדיף לקנות... ולא למכור...
סאן,
אני אומר את דעתי בפשטות והיא הסטייה אולי תעלה אולי תרד אולי תישאר במקום.. התטא תמיד תהיה באותו כיוון וגם אם תפגע בכיוון הסטייה היא תתקזז עם התטא..
השוקת שלי:
P1000 לא מוגן
C1270 לא מוגן
C1270 נוסף מוגן ב C1290
כל השיקולים כרגע הם מיקסום השימוש בכסף.
פברואר היה פעם ראשונה שאני מעביר רווחים מהאופציות לעו"ש, לשימוש המשפחה. נקווה שימשיך ככה.