-
מה עדיף לטווח ארוך - חוזה סינטטי או תעודת סל 25?
שלום רב אשמח לפתוח דיון על השאלה התיאורתית הבאה.
נניח שלמשקיע טווח ארוך יש היום ב120K ש"ח +- והוא מעוניין להשקיע במדד ת"א 25. יש למשקיע אפשרות לרכוש ת.סל ת"א 25 כלשהי או לחילופין לקנות חוזה עתידי (קניית CALL ומכירת PUT על אותו הסטרייק) על השוק ולגלגלו לאחר כל פקיעה.
השאלה שלי מה עדיף: מצד אחד מי שקונה חוזה עתידי לא משלם דמי לניהול לחברת ת.הסל. בנוסף הוא לא משלם עמלות קנייה ומכירה (רק עלות 2 אופציות בכל חודש) והכסף יושב אצלו בעו"ש וצובר ריבית מסויימת. מצד שני מי שקונה ת.סל זכאי לקבל דיבידנדים כאשר חברות בת"א 25 מחלקות כאלו. מי שמחזיק באופציות מעוף לא זכאי לדיבידנדים. לכן אולי בטווח הארוך הפתרון של ת.סל יהיה משתלם יותר?
מה דעתכם?
-
Re: מה עדיף לטווח ארוך - חוזה סינטטי או תעודת סל 25?
איך אתה מגלגל את האופציות מחודש לחודש? אתה לא צריך לקנות אותם מחדש אחרי הפקיעה?
איזה ריבית אתה מקבל על מזומן בעו"ש? בפק"מ שבועי נותנים היום בבנקים 0.20% שנתי.
-
ברור. גלגול פוזציה משמעותו קנייה+מכירה של חוזה חדש לאחר הפקיעה.
ריבית על עו"ש - רוב בתי ההשקעות נותנים פריים פחות 2%. היום זה יוצא 0.75% לשנה. לא המון אבל בהנחה שהכסף (כ-130K ש"ח) שוכב בעו"ש ולא מנוצל לצורך רכישת ת. הסל מדובר כאן על כ- 800 ש"ח לשנה. בעתיד שהרבית במשק תעלה אז הסכום השנתי יגדל עוד יותר.
אני חוזר לשאלה המקורית. מה עדיף: חוזה סינטטי או . סל?
-
אני לא ידוע אם יש תשובה
חד
משמעית.לא חייבים להפקיד לפקדון אלה ניתן לקנות מקמ (אחרון הונפק ב2.05% שזה הרבה יותר מ0.75 שאתה מדבר. מצד שני בסינטטי אתה חייב גם כל חודש מס ואם נוצר לך רווח וחוייבת במס וחודש לאחר מכן נוצר הפסד אז אתה לא יכול לקזז.
-
למיטב הבנתי חוזה סינטטי יתרונו הוא במינוף (פי 100) שאומר שאתה צריך "להשכיב" רק את הבטחונות (שאמנם יכולים לגדול כל שההפסד גדל אם טעית בכיוון).
לעומת זאת, בתעודת סל אין מינוף (פרט למינוף *3 שיש בתעודות מסויימות) ולכן אתה צריך "להשכיב" את כל הנכס בסיס שזה הרבה יותר מהבטחונות במקרה של חוזה סינטטי.
לגבי דמי ניהול, צריך לחשבן כמה עולות העמלות על קניית ומכירת האופציות של החוזה וגם את הספרייד הלא אפסי. בכל מקרה ייצא ללא ספק זול יותר מדמי הניהול של תעודת סל.
-
אתה צודק החוזה הוא אכן ממונף לכן הוא שווה ערך לקניית ה"שוק" פי 100. כלומר במחירים של היום קניית חוזה סינטטי משמעותו קניית מדד ת"א 25 (נניח דרךת. סל) במחיר של 113,500 ש"ח בקירוב.
-
בתיאוריה, יש כמובן אפשרות נוספת - קניה של אופציית קול עם מחיר מימוש של 1.
-
דומני שהכותבים הנכבדים כאן לא שמו לב שבכל גלגול של חוזה סינטתי מחודש לחודש ישנו תשלום של מאה שקלים ויותר (תלוי בריבית) שאוכל את כל הרווח מהרבית על הקרן .
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי navhmjep
דומני שהכותבים הנכבדים כאן לא שמו לב שבכל גלגול של חוזה סינטתי מחודש לחודש ישנו תשלום של מאה שקלים ויותר (תלוי בריבית) שאוכל את כל הרווח מהרבית על הקרן .
אין תשלום בגלגול החוזה. למה 100 ש"ח?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
ציטוט:
תמיד יש פער בין עלות החוזה בחודש הנוכחי לקניית החוזה לחודש הבא.
מנסיון של שנים רבות.
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gsk
ציטוט:
תמיד יש פער בין עלות החוזה בחודש הנוכחי לקניית החוזה לחודש הבא.
מנסיון של שנים רבות.
הרעיון היא ביצוע מייד לאחר פקיעת החוזה הקודם.
-
מנסיון רב שנים.
אל תעשה זאת לעולם אתה תפסיד הרבה כסף כיון שאי אפשר לקנות בדיוק בשער של הפקיעה ותמיד תקנה לעיתים יותר ולעיתים פחות.
-
חוזה סינטטי עדיף משיקולים של עמלות.
זאת בהנחה שתעבוד לפי הנקודות הבאות:
1. קניית חוזה סינטטי חדש לא בפקיעה אלא מספר ימים לפני הפקיעה ובנקודה שבה המדד נראה מדשדש (באזור הצהרים בד"כ).
2. סגירת חוזה סינטטי של החודש הנוכחי מיידית. הסגירה מתבצעת באמצעות יצירת קופסה כלומר מכירת חוזה סינטטי באזור המדד ולא בסטריקים המקוריים.
3. קניית חוזה סינטטי מספר ימים לפני הפקיעה תהיה זאת שתגרור את העמלה הגבוהה ביותר. כמה שתחכה יותר לפקיעה הסיכויים שהסחירות תהיה גבוהה יותר.
החסרון הוא בצורך לא לשכוח לבצע את הגלגול.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי סביון
.
קניית חוזה סינטטי מספר ימים לפני הפקיעה תהיה זאת שתגרור את העמלה הגבוהה ביותר. כמה שתחכה יותר לפקיעה הסיכויים שהסחירות תהיה גבוהה יותר.
החסרון הוא בצורך לא לשכוח לבצע את הגלגול.
תודה סביון. הסבר בבקשה את הקטע המסומן - האם התכוונת שכדאי יותר לגלגל מס' ימים לפני הפקיעה בזכות הסחירות הגבוהה.
מה דעתך על נושא הדיבידנדים שבתעודת סל מקבלים ובאופציות לא. האם עניין זה לא מביא לכך שהעדיפות היא דווקא לרכוש ת. סל?
-
הייתי בטוח שכבר השארתי תגובה, אבל היא נעלמה.....
כעקרון, בשוק יעיל ומשוכלל אין הבדל.
הרי שאם יש הבדל, נאמר ותעודת הסל עדיפה, הרי שתקנה תעודת סל ותמכור בשורט חוזה. אז תהיה לך אסטרטגיה ללא חשיפה לשוק ורווח חסר סיכון. בשוק יעיל, הפער הזה ייסגר עקב ניצול הזדמנויות על ידי משקיעים וסוחרים.
לכן, אני מאמין שההבדל הוא זניח ונעלם ברמת העמלות והמיסוי. תזכרו שאם החזקתם תעודות סל לשנה בדיוק, והשוק עלה באופן רציף נאמר 10%, הרי רק בסוף השנה תשלמו את המס על הרווחים והרווחתם דחיית מס. לעומת זאת, אם כל חודש החוזה עולה 1%, הרי בכל גלגול תשלמו מס על הרווחים.
שורה תחתונה- צריך להיות זניח
-
לדעתי כדאי לקנות חוזה ולמכור אופצית call במרחק 6 סטריים.מה שמוסיף 8 אחוז לשנה בממוצע. מה שאני מבצע הוא קנית חוזה ומכירת 2 אופציות call במרחק 6 סטרייקים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי סום
לדעתי כדאי לקנות חוזה ולמכור אופצית call במרחק 6 סטריים.מה שמוסיף 8 אחוז לשנה בממוצע. מה שאני מבצע הוא קנית חוזה ומכירת 2 אופציות call במרחק 6 סטרייקים.
ומה קרה בחודשי העליות הגדולות?
אפ אני לא טועה הייו עליות של כ 8 אחוז בחודש ויותר, לא?
-
[quote=חביתוש]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "סום":1h0zuobd
אפ אני לא טועה הייו עליות של כ 8 אחוז בחודש ויותר, לא?[/quote:1h0zuobd]
אם יש עליות חדות אז מרוויחים קצת פחות. אל תשכח/י שיש CALL קנוי מספר סטרייקים למטה.
השיטה שהוצגה טובה רק אם מניחים עליות בלבד.
ע"פ השיטה, אם רוצים להגן מירידות, יש צורך גם לקנות הגנה בדמות אופציות PUT כמה סטרייקים מתחת לחוזה בכדי להגן מירידות חדות. את קניית ה PUT ממנים ע"י כתיבת ה CALL הגבוה.
-
אהלן ,
אני מצטרף לתגובתו של haimn לעיל , ולטעמי ההבדל העיקרי טמון ביכולת שלך לנהל דינמית את סטיות התקן הגלומות בחוזה הסינטטי בכדי להרויח יותר או להפסיד פחות .
-
[quote=gsk]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי חביתוש
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "סום":31arfp0k
אפ אני לא טועה הייו עליות של כ 8 אחוז בחודש ויותר, לא?
אם יש עליות חדות אז מרוויחים קצת פחות. אל תשכח/י שיש CALL קנוי מספר סטרייקים למטה.
השיטה שהוצגה טובה רק אם מניחים עליות בלבד.
ע"פ השיטה, אם רוצים להגן מירידות, יש צורך גם לקנות הגנה בדמות אופציות PUT כמה סטרייקים מתחת לחוזה בכדי להגן מירידות חדות. את קניית ה PUT ממנים ע"י כתיבת ה CALL הגבוה.[/quote:31arfp0k]
הנושא כאן הוא חוזה סינטטי או תעודות סל ללא התיחסות לגידור,
ברגע שאתה מוגבל לרווח של עד כ 6 אחוז לחודש החישוב לטווח ארוך משתנה ואם לוקחים בחשבון ריבית דריבית יכול להיות שתהיה פגיעה רצינית ברווחים.
אגב, גם כאשר קונים תעודת סל ניתן למכור קול או לקנות פוט.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי חביתוש
אגב, גם כאשר קונים תעודת סל ניתן למכור קול או לקנות פוט.
האמת שזו הייתה השאלה המקורית. ומשום מה עדיין לא ברור לי מה עדיף. אך אחד לא התייחס כאן לנושא הדיבידנבדים שכן מחולקים למחזיקי ת.סל ולא לרוכשי חוזה סינטטי.
-
התשובה טמונה בגוף השאלה שלך.
ממה נפשך?
אם אתה זקוק לכסף כדי לפתח עסק או כדי להשקיע אותו באפיק אחר, מתבקשת מיד התשובה כי עדיף לקנות חוזה. החוזה יתן לך בדיוק אותה תשואה רק דורש ניהול חודשי (זעום אמנם אך עדיין ניהול).
המשמעות כמובן, שאתה יכול להשקיע למשל את רוב הכסף באגח ובכל זאת להנות מיתרונות של תעודת סל מה שלא יכול להיעשות כאשר הכסף מושקע ישירות בתעודת הסל.
יתרון נוסף בא לידי ביטוי ביכולת השיפוץ או הניהול היומיומי במקרה שמדובר בסוחר אופציות. הרבה יותר קל לעבוד על האופציות במישרין מאשר שילוב של תעודת סל עם אופציות שדורש חישובים מיני חישובים על מנת לבצע גידור או כדי לבצע כל מיני פעולות אחרות.
לגבי דיבידנדים - ברור שאופציות לא יתנו לך דיבידנד אז לא הבנתי בכלל את השאלה, אבל אני בטוח שאם תשווה את הדיבידנד למה שיתרת הכסף מסוגלת לעשות כאלטרנטיבה אתה תגלה שהיתרון ברור.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
התשובה טמונה בגוף השאלה שלך.
ממה נפשך?
אם אתה זקוק לכסף כדי לפתח עסק או כדי להשקיע אותו באפיק אחר, מתבקשת מיד התשובה כי עדיף לקנות חוזה. החוזה יתן לך בדיוק אותה תשואה רק דורש ניהול חודשי (זעום אמנם אך עדיין ניהול).
המשמעות כמובן, שאתה יכול להשקיע למשל את רוב הכסף באגח ובכל זאת להנות מיתרונות של תעודת סל מה שלא יכול להיעשות כאשר הכסף מושקע ישירות בתעודת הסל.
יתרון נוסף בא לידי ביטוי ביכולת השיפוץ או הניהול היומיומי במקרה שמדובר בסוחר אופציות. הרבה יותר קל לעבוד על האופציות במישרין מאשר שילוב של תעודת סל עם אופציות שדורש חישובים מיני חישובים על מנת לבצע גידור או כדי לבצע כל מיני פעולות אחרות.
לגבי דיבידנדים - ברור שאופציות לא יתנו לך דיבידנד אז לא הבנתי בכלל את השאלה, אבל אני בטוח שאם תשווה את הדיבידנד למה שיתרת הכסף מסוגלת לעשות כאלטרנטיבה אתה תגלה שהיתרון ברור.
אתה לא יכול להשתמש בכל הכסף למשהו אחר כי אתה צריך אותו לבטחונות ולצורך גילגול החוזה או התחשבנות לאחר פקיעה.