בזן מסיימת את השנה ברווח ואוויר פסגות
בזן מסיימת את השנה ברווח ואוויר פסגות
שלום לכולם, בדומה לסקירות אחרות גם הפעם נעסוק
בבזן
ונסיים במספר מילים על כיוונו של השוק.
אני רוצה להתחיל במספר מילים על
בזן,
כידוע עונת הדוחות בפתח לפי הבנתי
בזן
מסיימת את השנה ברווח, הדוח האחרון גם כן היה חיובי אומנם פחות מקידומו אך עדיין דוח חזק מאוד והוא מצטרף לשלושת הדוחות שקדמו לו ומעביר את
בזן
לרווחיות, הרווחים נובעים מפעילות נטו גרידא של עבודה קשה וניהול נכון אותו סקרתי בסקירות קודמות ולא מימוש חברות בת או נכסים כאלה ואחרים, תחום האנרגיה הוא אחד התחומים שניזוק רבות מאוד מהמשבר ולכן הוא יהיה גם האחרון שיצא ממנו ולכן לכל המערכת לוקח קצת יותר זמן מחברות אחרות אך כפי שכבר כתבתי מספר פעמים זוהי ספינה כבדה מאוד המנוהלת נכון ע"י רבי חובלים מנוסים שיביאו אותה לחוף מבטחים. רק כדי להסב את צומת לב הקוראים על השיטות בהם נוקטות חברות על מנת לשרוד הם נאלצים לממש אחזקות בחברות אחרות, מוכרים נכסים וחברות ועוד כאלה וכאלה עסקאות כדי לנפח את הדוחות שלהם כל זאת כדי להראות למשקיעם כמה החברה רווחית.
כמובן שזהו פיתרון זמני כי נכון שמכירת / מימוש כזה או אחר אכן ינפח את תזרים החברה אך זהו פיתרון נקודתי, לחובבי הדוחות ואני אחד מהם אשר קוראים אותם בקפידה ניתן לראות כי אכן המון חברות מצליחות להגדיל את הרווחיות אשר נובע מהמימושים אותם הסברתי אך לא מהנתון החשוב ביותר וזה כמות המכירות או הכנסות, כל עוד אין אנו רואים גידול בנתון זה אנו יכולים להבין כי מצבה של החברה עדיין בעייתי ובמילים אחרות "אחיזת עיניים". עוד זה מדבר וזה בא כתב עמנואל צבר ללחן של יאיר רוזנבלום בשיר ברית דמים והינה עונת הדוחות בוול' החלה ואנו נתקלים בתופעה מאוד מעניינת כי החברות אומנם רווחיות אך צבר ההכנסות שלהם לא רק שלא גדל אלא אף קטן, נכון להיום המשקיעים מקבלים זאת בצורה אמביוולנטית כלומר מחד גיסא הם מאוכזבים מהנתונים ומאידך גיסא נתונים גרועים דוחים את הצפי להעלאת ריבית ולכן הבורסות ממשיכות לשעות קדימה, נכון להיום ידם של הקונים חזקה על המוכרים אך כפי שכבר כתבתי מספר פעמים לא לעולם חוסן ואני משוכנע שבזמן הלא רחוק הם עוד יתהפכו היוצרות וידם של המוכרים יגברו על הקונים. ברצוני לומר עוד מספר מילים כדי לתאר את מצבה של הכלכלה האמריקאית לצורך כך אני אשתמש בדימוי "העגלה והסוס" נכון להיום הכלכלה האמריקאית הינה עגלה כבדה שמי שמושך אותה במקום הסוסים הם אותם טריליון דולר אותו הדפיס הממשל בארה"ב, באמצעות אותו טריליון דולר העגלה אכן זזה ומצליחה לנוע אך היום תמו ונגמרו הכספים ועכשיו נשאלת השאלה האם העגלה יכולה לנוע מעצה ע"י כוחו האנרציה או שמה תעצור בשנית? רוצה אני לומר כי נכון שאנו רואים שיפורים במספר פרמטרים איך אין דיי בכך כדי לגרום לכלכלה להמשיך ולהתקדם.
זה זמן רב אני ממליץ על
בזן
וגם היום אני מצהיר על כך כאשר אני חוזר ומשנן את צבר המילים "כי הסבלנות תשתלם" הדבר נכון לבזן בפרט ולדרך החיים בבורסה בכלל, עוד כשבזן היתה בשיא המשבר וצללה לשער של 89 שהיום נראה דמיוני המלצנו על קנייה,
בזן
טיפסה התממשה ונעצרה על 120 תחנה הבאה היתה 150 אחריה 180 היום 200 והתחנה הבאה 220 אז נכון היא לא עולה 10 אחוז ביום והיא לא משתתפת בחגיגת מניות הנפט ואף חובה מימושים אך היא עקבית עם מחזורים גבוהים וכיוונה הוא למעלה, היא ניבנת צעד אחר צעד עם יסודות עמוקים ויציבים, אני אישית מרוצה ומקווה שגם אתם.
לקראת סיום אני רוצה לומר מספר מילים על "אוויר פסגות" ,אחד העם נמצאת מטרים ספורים מפסגת ההר בו היא ביקרה בשנת 2007 עם הגיענו לפסגה מתחוללים מספר שינויים שיש לקחת אותם בחשבון: ראשית הנוף הנשקף מפסגת הגובה הוא עוצר נשימה המרחבים האינסופיים, בריזת האוויר אשר נפרסת על פנינו, רק ההגעה לפסגת ההר גורמת להתרגשות אדירה תחושת הכל יכול זורמת בעורקנו אך שוב החיים מלאי הפתעות והינה דווקא נקודה זו של שיא הגובה מלווה באחוזי חמצן נמוכים אשר גורמים לשינויים פיזיולוגים כאלה ואחרים על גוף האדם כאשר השינוי העיקרי הוא על תיפקוד המוח, לפתע קבלת ההחלטות מתבררת כשגויה, אחוזי הטעויות קופצים פלאים ולפתע מה שנראה כי אוויר פסגות מתברר כפיקציה מושלמת. אינני רוצה להפחיד אף אחד אלא רק להדגיש את העובדה כי אוויר פסגות יכל להיות בעייתי ואכזרי אז זהו הזמן בו חלה עלינו חובתנו להיות סופר זהירים וממושמעים ולכן יש לממש רווחים יש להחזיק הגנות על התיק, יש להשתדל לא להחזיק מניות קטנות..... וכמו תמיד להיות צנועים.
שוב תודה רבה לכל הקוראים ובמיוחד לאלה שמוצאים לנכון להגיב, מקווה שעזרתי אפילו במעט כל מה שאני כותב הוא על דעתי בלבד, למי שיש שאלה אז בכייף שמח אני להשיב מהאדם הזקוף – ARL.
Re: בזן מסיימת את השנה ברווח ואוויר פסגות
היי ארל
כרגיל אין מילים יישר כח!!! :d
אחלה כמו תמיד(מלבד שגיאת כתיב אחת או שתיים אבל נסלח)
וגם נמשיך להחזיק אצבעות לבזן לך ולי
ירון
ארל אין עליך אתה גדול
תודה רבה איש זקוף
אבי
תודה
מה להערכתך תיהיה השורה התחתונה בדו"ח?
ג
גם בגלובס חושבים שבזן עעל דרך המלך.
תשובה לגיא
בשורה התחתונה
בזן
עברה לרווח בסיכום השנתי על פני הפסד בשנה האחרונה
ושוב גמו תמיד הסבלנות תשתלם
תודה ושבת שלום, האדם הזקוף - ARL.
אהבתי-את הסגנון,ההשקעה והנימוקים
אדם-זקוף-תודה
בדרך כלל אתה מוסיף מספר מילים גם על
פטרוכימיים
, יש תובנות גם לגבי מניה זו ?
תשובה ל sharara
בדקתי את העניין לגבי
פטרוכימיים
גם כאן מדובר בדוח רווחי אך עדיין
פטרוכימיים
עוד לא עברה לרווח בחישוב שנתי אך מצליחה לסגור / לצמצם את חובותיה.
כל הכבוד,
היה שווה לחכות
נ.ב
במה אתה עוד מושקע :-)
סקירה יפה.
אהבתי גם בגלל שנכנסתי לפני שבוע לבזן
:P
תודה לכל הקוראים ובמיוחד למגיבים.
האדם הזקוף - ARL.