Re: דלק נדל"ן מממשת נכסים.
hron
צרות של עשירים... :)
גם אני מושקע אפילו קצת יותר מהרצוי...
leayael
אז תשנה מהרצוי ... למצוי...
והכל בעיני המתבונן... :)
טאגור מתפרעת היום יש משהו בקנה?
לחזק?
כתבתי והמלצתי עליה לא מזמן,
בצע חיפוש ותקרא ,
יום האקס לפירעון חלקי ב 20/1/10.
בהצלחה :)
רם שלום
בעקבות ההודעה ,בדעתי לחזק מטלבט בין ג' או ד' ( מחזיק בשנהם)
מה דעתך איזה מהם מומלץ?
בתודה
רוני
רם, סלח לי שאני ממחזר את החישוב שלך. לך זכויות היוצרים:
סידרה ג': פארי נוכחי 114.75, פארי במועד הפירעון כ 117.3 (ללא הצמדה למדד לחודשים אלה).
פירעון 50% + 3% ריבית (חצי שנתית) ליתרה, יוצא כ 60.4 אג' ל 1 ע.נ (שמחירו הנוכחי 101.5),
כלומר: מקבלים כ 60% ממחיר קנייה נוכחי ונותרים עם 50% כמות (ע.נ.).
סידרה ד': פארי נוכחי 114.75, פארי במועד הפירעון כ 117.3 (ללא הצמדה למדד לחודשים אלה).
פירעון 33% + 3% ריבית (חצי שנתית) ליתרה, יוצא 39.3 אג' ל 1 ע.נ (שמחירו הנוכחי 96.2)
כלומר: מקבלים כ 43% ממחיר קנייה נוכחי ונותרים עם 66.6% כמות (ע.נ.).
רם, תקן אותי אם אני טועה. תודה, רון
רון,
התלבטות הגיונית, אז תחזיק בשתיהן.
אם יש אדישות בין השתיים, לא עדיף את הקצרה יותר? תאורטית בכסף שחוזר ניתן לקנות את הארוכה יותר ולעשות עוד כמה פונטים
ידידי,
זה לא שחור ולבן, התשואה ב ד' יותר גבוהה, להערכתי היא לא תישאר כזאת במועד התשלום במאי.
אבל, מי יודע? :)
ונכון ש ג' משלמת במאי 50% ו ד' "רק" 33%.
רם, שוב אני,
כשאני בוחן את העסקה של קניון חיפה מדובר על סכום של כ-200 מ' שח שתקבל דלקנ
מאידך כשאני מסתכל על העדכון לבעלי האגח מה-11 לחודש, תחת מקורות צפויים ל 2010 בשורת מכירת נכסים מופיעים 157 מ' שח. בנוסף יש את עסקת ויתניה בעוד כמה מאות מליוניום.
שאלתי, האם כל אלה מוכיחים כי דלקנ יכולה לשרת את החוב גם ללא עסקת רודשף (או דחייתה עד קבלת מחיר רצוי) ועל כן גם אגח כה הופך רלוונטי (מתחיל פידיון ב 2011)?
תודה, רון
רון,
תזכור שעיקר החובות של דלק נדל"ן הם לבנקים ולא לבעלי האג"ח,
אם יסתדרו עם הבנקים האג"חים במצב טוב,
ואם לא... :(
(ודעתי ידועה מזה זמן רב)
כמו כן , ובנוסף לנאמר לעיל
בדלק נדלן מחכים לסיום החקירה של הרשות כדי לצאת להנפקה , דבר שיזרים עוד כסף לקופת החברה
לדיעתכם
רוני
נכון רון,
הכוונה לגייס 100 מיליון מתוכם תשובה התחייב ל 50.
ועל כך דובר, ובינתיים נלקחה הלוואת גישור של 50 מיליון כשתשובה נתן בטחונות.
שלום חברים,
וגם זאת כדאי לדעת:
דלק נדל"ן פרעה תשלומי חוב בסך כ-50 מ' ש'; המניה עולה 3%
החברה העבירה למחזיקי אג"ח א' ו-ב', שאינן נסחרות בבורסה, את התשלומים
18/01/2010, 12:28 עדי בן ישראל
העבירה היום תשלום בסך 48 מיליון שקל למחזיקי אג"ח ב' שלה, אותן אגרות חוב מהסדרה הפרטית שאינה נסחרת בבורסה. כך נודע ל"גלובס". במקביל, החברה פרעה היום תשלום קטן יותר בסך של כ-2.1 מיליון שקל בגין אג"ח סדרה א' שלה, גם היא סדרה פרטית.
היקפה של אג"ח סדרה ב' הינו כ-126 מיליון שקל, הנושאת ריבית שנתית של 6.3% ואינה מגובה בביטחונות. התשלום שהעבירה היום החברה למחזיקי האג"ח הינו הראשון מבין שלושה תשלומים, כאשר מועדי שני התשלומים הבאים הינם בינואר 2011 ו-2012.
היקפה של אג"ח סדרה א' הינו קטן יותר - 34 מיליון שקל בלבד - והסדרה מיועדת לפירעון ב-16 תשלומים שווים בכל 3 חודשים, קרי עד שנת 2014. כאמור, החברה העבירה היום את התשלום הראשון, כך שנותרו לה עוד 15 תשלומים בסך 2.1 מיליון שקל כל אחד. אגרות החוב בסדרה זו מגובות בביטחונות בדמות פיקדון של 40 מיליון שקל.
בנובמבר האחרון חשף "גלובס" את האסטרטגיה החדשה של מנכ"ל דלק נדל"ן, ערן מיטל. האסטרטגיה כוללת מימוש אגרסיבי של נכסים על מנת לעמוד בהתחייבויות החברה, כאשר בסיום המימוש מתכוונת החברה להיוותר עם 2 החזקות עיקריות: DGRE ודנקנר השקעות. רק בשבוע שעבר דיווחה החברה על מכירת קניון חיפה לדוד עזריאלי תמורת 300 מיליון שקל, ללא רווח מבחינתה.
מסע הרכישות האגרסיבי (בעיקר באירופה) שהוביל המנכ"ל לשעבר איליק רוז'נסקי, גרר את החברה לחובות של כ-22 מיליארד שקל, מתוכם כ-3 מיליארד שקל חוב לבעלי האג"ח.
בשיא המשבר הכלכלי שזרע הרס בשוק האג"ח הקונצרניות בישראל, המשקיעים, שחששו מחדלות פירעון של הטייקונים במשק, נשאו עיניים לעברה של דלק נדל"ן וסימנו אותה כמועמדת לקריסה. הדבר ניכר היטב בתשואות על אגרות החוב הסחירות שלה, שזינקו בחלקן ליותר מ-100% בשיא הפאניקה. מאז, כידוע, מפלס החרדה ירד, ובשבוע שעבר הבהיר מיטל באופן חד משמעי כי דלק נדל"ן לא תהיה אפריקה ישראל הבאה כשאמר: "הסדר חוב לא יעמוד על הפרק".