הדסית ביו - ביומד אטראקטיבית במחיר שפוי
בהמשך לפרולור (http://s-maof.com/Forum/viewtopic.php?f=84&t=4850),
הנה עוד מניה שנחשפתי אליה לאחרונה ואני חושב ששווה תשומת לב.
בקצרה - המדובר בחברה הנמצאת בשליטה ובבעלות (כ-40%) של הדסה (בית החולים).
החברה מחזיקה בכ-8 חברות ביו-טכנולוגיה, בבעלות מלאה או חלקית, אשר להן ניתן רישיון שימוש בקניין הרוחני של הדסה והן פועלות למסחור הגילויים המדעיים והפיתוחים הנעשים ע"י רופאיה.
במילים פשוטות (להבנתי) – כשהרופאים בבית חולים הדסה עולים על פטנט מעניין, הדסית ביו מגייסת עבורו כספים, הופכת אותו לסטארט אפ ומקווה לעשות בבוא היום אקסיט יפה.
את מי המניה צריכה לעניין?
כל מי שחושב שיש עתיד בתחום הביו-טכנולוגיה אך מאס במחירים המנופחים של מניות החברות במגזר. כל מי שפוחד להשקיע בחברת ביו בודדת עם רעיון אחד שיצליח (או שלא) בשיטת הכל או כלום.
למה עכשיו?
מחיר המניה במגמת ירידה בחודשיים האחרונים. למניה סחירות נמוכה וניתוחים טכניים לא אפקטיביים בה. לדעתי המדובר בשחיקה טבעית מאז ההודעה המעניינת האחרונה שפרסמה החברה. תוסיפו לכך את העובדה שהיום המניה נפלטת ממדד היתר 120 ויש לכם זמן אידיאלי לאיסוף.
והכי חשוב - שווי שוק המניה עומד היום על כ-50 מליון ₪ בלבד! השוו את זה למחיר מנית ביומד ממוצעת ותבינו כי יש כאן יהלום גולמי. כל פרסום לגבי התקדמות של אחד הפרויקטים יקפיץ בבת אחת את מחיר המניה.
לדעתי, במחיר כזה זו מניה שיכולה להתאים לכל אחד. הסיכון הגיוני והתמורה הפוטנציאלית גבוהה.
בהצלחה.
לעיון נוסף:
- אתר החברה - http://www.hbl.co.il
- פרטים ודיווחי החברה במאיה - http://maya.tase.co.il/bursa/Company...CompanyCd=1294
- צירפתי למטה טבלה שמצאתי בדו"ח של החברה לגבי החזקותיה נכון ל-31.3.09.
Re: הדסית ביו - ביומד אטראקטיבית במחיר שפוי
תסביר למה את חושב שהמניה תעלה. את זה שהיא " יכולה" לעלות גם אנחנו יודעים.
תרחיב קצת בעניין..
תודה :)
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zvishap
תסביר למה את חושב שהמניה תעלה. את זה שהיא " יכולה" לעלות גם אנחנו יודעים.
תרחיב קצת בעניין..
תודה :)
שלום זיו,
ראשית, נראה לי שלא יזיק לך ללמוד להתנסח קצת יותר בנימוס. תסביר... תרחיב... איפה "בבקשה"?
מעבר לצורת הניסוח, אם אני מסתכל על תוכן השאלה שלך, אני רואה שאתה משקיע נמהר המחפש עצות מסוג – "קראתי קניתי".
אני לא מנסה לשכנע אותך להשקיע במניה זו או אחרת. הצגתי בפניך מידע שאני חושב שהוא עשוי לעניין אותך. ממך מצופה עכשיו להמשיך לחקור על המניה הזו, לאשר את הממצאים ולמצוא עוד עובדות שיכריעו האם היא באמת ראויה להשקעה.
אם היית עושה את המינימום, כגון: דיווחים במאיה מההיסטוריה הקרובה, היית מגלה שב:
12.10.09 –טולרקס (פרוייקט של הדסים ביו) מודיעה כי החלה בביצוע ניסוי קליני Phase I/IIa. כמו כן הבהירה כי "אין לה צורך בגיוס הון לצורך השלמת שלב הניסוי הקליני הנוכחי". אמור להימשך כשנה. כתגובה המניה מזנקת כ-40%. כתבה בדה-מרקר: http://www.themarker.com/tmc/article...20091012_13625
18.11.09 –קונג'וגייט (פרוייקט נוסף) קיבלה אישור מדען ראשי למענק בהיקף עד כ-1.1מ'ש. המניה עולה כ-10%. כתבה בדה-מרקר: http://www.themarker.com/tmc/article...1117_239487436
אני לא יודע מתי תהיה ההתקדמות הבאה. אבל כשיש לך כ-8 פרוייקטים בשלבים שונים של הבשלה אתה יכול לצפות להרבה הודעות מסוג זה. דמיין מה יקרה למניה כשאחת החברות תעשה פריצת דרך משמעותית ותתחיל להכניס כסף!
שלום אחנתון,
בהקשר למה שכתבת על תאריך12.12.09, ראיתי את הדוחות שהזכרת אך לא השתכנעתי שמדובר בעליה שבאה בעקבות ההודעה. כמה ימיפם לפני כן היה זינוק רציני במניה, ואולי היא זאת שגרמה לשער לזגזג בימים שלאחר מכן.
כמו כן, ב18.11.09 לא חל שינוי משמעותי בשער.
קטונתי מלפסול את הערכותך אך אשמח בכל זאת (בבקשה) אם תעמיק קצת יותר.
zvishap
ציטוט:
שלום אחנתון,
בהקשר למה שכתבת על תאריך12.12.09, ראיתי את הדוחות שהזכרת אך לא השתכנעתי שמדובר בעליה שבאה בעקבות ההודעה. כמה ימיפם לפני כן היה זינוק רציני במניה, ואולי היא זאת שגרמה לשער לזגזג בימים שלאחר מכן.
כמו כן, ב18.11.09 לא חל שינוי משמעותי בשער.
קטונתי מלפסול את הערכותך אך אשמח בכל זאת (בבקשה) אם תעמיק קצת יותר.
zvishap
שלום zvishap, שמחתי לתקשר איתך בפרטי.
לשאלתך...
האבחנה שלך נכונה אך לא המסקנה.
הודעות מסוג זה מלוות בד"כ בתנועה מוגברת של מסחר כמה ימים לפני הפירסום (ע"י בעלי עניין שיש להם מידע מוקדם) וכמה ימים אחרי ע"י ציבור שמתעורר לאט.
הבט בגרף שצירפתי המתאר את המסחר במניה בשלושת החודשים האחרונים. ודאי תבחין כי סביבת תאריכי ההודעות (12.10 ו-18.11) אכן מאופיינת בעליות ובמסחר מוגבר(העמודות בתחתית).
שלום אחנתון,
כמה שאלות אחרונות:
א. לשם גילוי נאות, אתה מחזיק במניה?
ב. טווח ארוך או טווח קצר.
ג. לאיזה תשואה אתה מכיוון?
zvishap
ציטוט:
שלום אחנתון,
כמה שאלות אחרונות:
א. לשם גילוי נאות, אתה מחזיק במניה?
ב. טווח ארוך או טווח קצר.
ג. לאיזה תשואה אתה מכיוון?
zvishap
א. כן. ציינתי זאת בפתיחה כשאמרתי ש"נחשפתי" למניה. אני מתנצל אם זה לא היה ברור.
ב. בהחלט טווח בינוני/ארוך (שנתיים+) אך לא שולל ניצול הודעות על התקדמות לסיבובי רווח קצרים.
ג. אני לא אתפלא אם בעוד שנתיים המניה תיסחר בשווי שוק דומה לזה של כלל ביוטכנולגיה. תעשה את החשבון.
תודה אחנתון,
אשמח לקבל ממך עוד המלצות בהמשך וכמובן שאחלוק איתך ועם שאר הפורום את המלצותיי....
zvishap
שני דברים נוספים למתעניינים במניה...
1. מצאתי ראיון מיום 18.10.09 עם אופיר שחף, מנכל החברה
http://www.sponser.co.il/ProfArticle...&the_path=host
מומלץ לקריאה.
2. שימו לב לאופציה 3 של החברה!
כרגע היא ניסחרת בפחות מחצי ממחיר המניה. אם לוקחים בחשבון את תוקפה (מרץ 2012) ומחיר מימושה (112 אגורות) היא יכולה להיות אפילו עדיפה על המניה למשקיעים לטווח של שנה/שנתיים.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
שני דברים נוספים למתעניינים במניה...
1. מצאתי ראיון מיום 18.10.09 עם אופיר שחף, מנכל החברה
http://www.sponser.co.il/ProfArticle...&the_path=host
מומלץ לקריאה.
2. שימו לב לאופציה 3 של החברה!
כרגע היא ניסחרת בפחות מחצי ממחיר המניה. אם לוקחים בחשבון את תוקפה (מרץ 2012) ומחיר מימושה (112 אגורות) היא יכולה להיות אפילו עדיפה על המניה למשקיעים לטווח של שנה/שנתיים.
מצטער על הבורות, תסביר בבקשה בכמה משפטים מהו ההבדל בין מניה, לאופציה 3 של הדסית ביו.
zvishap
איזה טיימינג :d
http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=502388
"טולרקס בע"מ ("טולרקס"), אחת מחברות הפורטפוליו של החברה, דיווחה לחברה על תוצאות ראשוניות אותו היא מבצעת בשני מרכזים רפואיים בישראל. בין היתר לאור תוצאות I/IIa טובות בניסוי קליני שלב
הניסוי, החליטה החברה על הזרמה של כמיליון ש"ח לטולרקס (בדרך של הלוואה המירה) על מנת לאפשר את המשך מימון המחקר הקליני ואת המו"פ בחברה."
מי שנכנס במועד פירסום השירשור (31.12.09) נמצא כבר ב 20% רווח. קיבלנו כאן דוגמא חיה לכוחה של הודעה חיובית :d
לדעתי, זה כלום לעומת מה שמצפה למניה בטווח הבינוני.
ימים יגידו.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אחנתון
מי שנכנס במועד פירסום השירשור (31.12.09) נמצא כבר ב 20% רווח. קיבלנו כאן דוגמא חיה לכוחה של הודעה חיובית :d
לדעתי, זה כלום לעומת מה שמצפה למניה בטווח הבינוני.
ימים יגידו.
אחנתון,
כל הכבוד! אני איתך מההתחלה ובנתיים אני עומד על 17%!!
כמה ימי מסחר עברו??? 3-4?? בואו נקוה למגמה דומה בהמשך..
מה מבחינתך מוגדר טווח בינוני??
ציטוט:
מצטער על הבורות, תסביר בבקשה בכמה משפטים מהו ההבדל בין מניה, לאופציה 3 של הדסית ביו.
zvishap
נניח, לצורך הדוגמא, שאתה מעוניין להשקיע 5000 ש"ח בחברת הדסית ביו.
אילו אפשרויות עומדות לפניך?
בסכום זה אתה יכול לקנות:
1. 6518 מניות (במחיר הסגירה של היום - 76.7 אג').
2. 15723 אופציות (במחיר הסגירה של היום - 31.8 אג').
מחיר מימוש האופציה 112 אג' (בנוסף למחיר ששילמת ברכישתה) והיא טובה עד מרץ 2012. האופציה כדאית אם אתה מעריך שהמניה תהיה שווה ביום הפקיעה יותר מ-143.8 אג' (112+31.8), הסכום שאותו תצטרך לשלם בסופו של דבר.
אני מאמין שהמניה תהיה שווה הרבה יותר מ-143 אג' (אבל זו רק דעתי). לכן, תמורת השקעה של סכום נתון (5000 ₪ בדוגמא) אני נחשף (פוטנציאלית) להרבה יותר מניות.
יש לציין שהאופציה נסחרת ונתונה לעליות וירידות במחירה כמו המניה (אך לא מחיר המימוש).
משהו קורה ביומיים האחרונים.
אולי עוד הודעה בדרך :!:
טוב, מניה כזאת...
רק עניין של זמן עד שהבינו את הפוטנציאל שלה.
ברכות למשקיעים.