אני מציע שאת כל הדיונים הארוכים שלנו, נעשה כאן. ככה הנושא של שחקן יוכל להישאר קצר ותמציתי, וכאן נוכל לנהל את כל התלבטויות.
אז ככה. שחקן בחר טווח של 14% כלפי מטה, ו 10% כלפי מעלה. הגנות במרחק סטרייק אחד (כשאפשר).
Printable View
אני מציע שאת כל הדיונים הארוכים שלנו, נעשה כאן. ככה הנושא של שחקן יוכל להישאר קצר ותמציתי, וכאן נוכל לנהל את כל התלבטויות.
אז ככה. שחקן בחר טווח של 14% כלפי מטה, ו 10% כלפי מעלה. הגנות במרחק סטרייק אחד (כשאפשר).
אני קצת יותר היסטרי בייחוד בפוט ופתחתי ב960 עם הגנה של 3 סטרייקים ב930
לגבי הקולים אני לא מצליח לבצע 1260 במחיר של שחקן אז נחכה.
הי דמי כיס,
אתה יכול בבקשה להסביר מה זה השוקת הזו?
מה מרויחים מזה? 60 שח לשוקת?
תודה מראש על ההסבר
הרווח ההתחלתי הוא אכן 60 ש"ח לשוקת.
עוד יהיו תיקונים ומיקסומים...
ביצעתי לפי המחירים:
1p980 = -130
-1p990 = +160
-1c1260 = +60
מחכה לקניית C1280 בשער 30 (כרגע רוצים 35).
עדכון - קניתי בסוף ב40.
תקבולים שלי מהשוקת - 50 ש"ח.
כמה פעמים לבצע כמתחיל וסולידי ?
לאופטימי!
60 ש"ח על 1000 ש"ח בטחונות זה 6% וזה יפה לפני שהתחלנו לצמצם רגליים שגם שם יש רווחים.
שחקן אמר לקחת כפול בטחונות אולי נצטרך תיקונים. שזה אומר 2000 ש"ח לשוקת. עדיין גם אם לא נצמצם רגליים (והרי בטוח שנזיז ) זה 3% לחודש, בסיכון מינימלי
אני לא חושב שיש תשובה חד משמעית. יש כאלה שיעשו 5-10 פעמים ויש שיעשו 20-30 אני מניח.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Enter
אני יכול להגיד שביצעתי פעם אחת בלבד כי
1. אני גם מתחיל (פחות מחודש נסיון במסחר בנגזרים)
2. הכי חשוב - זו הזדמנות פז ללמוד משחקן איך מנהלים שוקת. יגיעו הימים שבהם אבצע שקתות מרובות ואיתם הרווחים, אבל בינתיים יותר משחשוב לי להרוויח - חשוב לי להבין וללמוד.
צריך לזכור מכירת שוקת רחבה צריכה להחליף פק"מ רגיל בבנק.
לכן הצפי זה קודם כל לשמור על הכסף שלא יברח!
ולקבל רווח שהוא גדול הרבה יותר מכל פק"מ , חמישה אחוז חודשי ללא תיקונים זה הרבה מאוד היום.
אסטרטגיות רווחיות מאוד שווה מסוכנות מאוד , ולהפך.
אני מתכוון לעשות אחד לאחד מה ששחקן עושה.
כדי שאוכל להצמד לכל אורך החודש לשיקולים שלו.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
תודה על תשובתך-השאלה שלי אם אבצע 10 פעמים אדרש ל10 K בטחונות ?
ובהמשך לעוד בטחונות ? לכמה בטחונות אפשרי להגיע ?
זה תלוי כמה הוא ירחיק או יקרב את ההגנות.
על כל סטרייק 1000 ש"ח X מס' הפעמים שביצעת.
אכן עבור כל שוקת שתכתוב - הבטחונות יהיו כ-1000 ש"ח.
אם תכתוב 10 שקתות זה אומר בטחונות של 10K
אני לא יודע לאן השוקת תקח אותנו מבחינת בטחונות, אבל ה"כלל" למתחילים (מה שיוסי לימד בקורס) הוא להשאיר כ70% בטחונות פנויים. כלומר עבור כל שוקת עם בטחונות של 1K, יש להשאיר 2K בטחונות פנויים לשימוש עתידי.
דמי כיס , אולי כדאי שאת הפוסט שלך של מסקנות "מוחלטות" שלך ותהיות תעלה להודעה ראשונה שלך בעריכה. כך נוכל בנוסף תמיד לחשוב על זה ברקע.
אופטימי, התקבולים מהשוקת הם באמת 60 ש"ח. המטרה פה היא לא הרווח הכלכלי כי אם הרווח הלימודי. שחקן הולך ללוות את השוקת הזו במהלך החודש, להסביר את השיקולים מאחורי כל החלטה. צריך להיות שיעור מאוד מעניין.
רעיון טוב!ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
נשאלת השאלה, מה השיקולים של שחקן כאשר הוא בונה את השוקת. מעניין למה הוא בחר דווקה בהגנה צמודה. כי אם השיקול הוא לאפשר לכל אחד לבצע את השוקת, ללא קשר בכמות הביטחונות שיש לו, הרי שזה אולי שונה מהשיקול של מי שיש לו יותר כסף לביטחונות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אביבון
לדעתי שחקן מעוף חושש מתנודות חזקות, על פי המרוויחים הוא חושש יותר מירידות.
כאשר מתבוננים בעיון בשוק האמרקאי רואים שבשלושה חודשים אחרונים היתה עליה מזערית של ארבעה אחוז, אולי בS&P מי 1080 ל- 1120.
הוא חושש שאנו על סיפו של החלטה ללקיחת כיוון של השוק ויותר חושש על אי החלטה ואז התנודתיות לשני הכיוונים תהיה גדולה יותר.
חוץ מזה הוא בוודאי לוקח בחשבון שובל ארוך של מבצעים בזמנים שונים, על כן הוא צריך להחזיק את כל הסיפור הזה די קצר.
שלום אופיר - יש לך טעות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
מדד בזמן הביצוע 1140 והשוקת של השחקן - 990-1260.
כלומר שחקן בחר טווח של 15% כלפי מטה, ו 12% כלפי מעלה.
יום טוב לך.
דמי כיס כתב:
נשאלת השאלה, מה השיקולים של שחקן כאשר הוא בונה את השוקת. מעניין למה הוא בחר דווקה בהגנה צמודה. כי אם השיקול הוא לאפשר לכל אחד לבצע את השוקת, ללא קשר בכמות הביטחונות שיש לו, הרי שזה אולי שונה מהשיקול של מי שיש לו יותר כסף לביטחונות.
התיחסות:
יכול להיות שלך כדאי לנהל החודש שתי מערכות של שוקת אחת רחבה לאור הנסיון שלך, ואחת של שחקן, כמובן בתנאי שלא תתבלבל, ותוכל למצוא את רגלך וידך בעניין.
כיוון שנראה לי שששחקן היה חייב בנוסף לכל השיקולים האחרים שציינתי בהודעה קודמת , ללכת למכנה המשותף הרחב ביותר.
בוא נחשב ביחד:ציטוט:
פורסם במקור על ידי Uri1180
100*1140/(1140-990) = 13.15%
100*1140/(1260-1140) = 10.52%
שלום לכולם
אני הייתי ממתין שהס"ת תעלה ואז מתחיל לבצע את השוקת
המשך יום נעים
צודק אופיר.
שנינו טעינו והאמת בדיוק באמצע :)
רק לפני חודש מעוף היה קרוב ל-1000 והיה נוח לחשב כל סטרייק אחוז אחד :roll:
בהחלט יתכן. אם השוקת רחבה יותר מהשוקת של שחקן, זה יכול להוסיף ביטחון על חשבון רווח. אבל זה לא יותר מסוכן. על סמך הבדיקות שלנו, ראינו שאופציות רחוקות יותר, נשחקות קודם. ומעניין אותי לדעת למה שחקן בחר ב P990 ולא במשהו יותר רחוק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
מהניסיון שראיתי במשך חודשיים (וזה לא ניסיון מספיק), ראיתי שפעמיים אחרי בניית השוקת, הערך שלה על הנייר ירד. יש לזה פרשנות אחת חשובה: אם הערך על הנייר ירד, סימן שבניית השוקת מאוחר יותר, הייתה יעילה יותר. מזה הסקתי שכל כך רחוק מהסוף, אפשר בשקט לקנות אופציות רחוקות. תמיד יש זמן ללכת על יקרות יותר.
בכל אופן, שחקן הבטיח שיותר מאוחר, יביא את כל השיקולים שלו. אז בוא נראה מה הוא אומר.
אופיר, ביצעת את השוקת? אם כן באילו מחירים?
לכל כותבי השוקת יש מאמר שפורסם בהארץ ויכול להיות מעניין במיוחד עבור כותבי שוקתות מרובות.
http://www.haaretz.com/hasite/spages/1033421.html
זה אחד הדברים שאנחנו מקווים ששחקן יתייחס אליהם. אבל לא כשכותבים את השוקת פעם אחת. אלא כשכותבים אותה כמה עשרות פעמים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמקה
שוקת רחבה ינואר - דיונים ופרשנויות
ביצעתי כתיבת שוקת רחבה בסטרייקים 970-1300 ללא הגנות.
מקווה שהכתיבה כאן תעזור לי לעמוד בכללים שקבעתי לעצמי וציינתי באחד הדיונים בעבר.
באמת מעניין אותי יהיה לראות איך שחקן מנהל את השוקת שהציע.
ביצעתי *5 פעמים ב 24.12 בשעה 15:20
בטחונות לכל פעם = 1200 ₪ / בבנק אחרי תוספת 10% הבטחונות = 1320 ₪
חישוב לפעם אחת
כתיבה put 990 רווח 160 ש"ח
קנייה put 980 עלות 140 ש"ח
כתיבה call 1260 רווח 55 ש"ח
קנייה call 1280 עלות 40 ₪
עמלות 2.5 ₪(בהנחה שלא נסגור וביצענו רק צד אחד אז משלמים רק צד אחד עמלות )* 4 יח = -10 ₪
סה"כ הכנסה = +25 ₪
= 2% תשואה
לא. כרגע אני מעדיף ללכת לפי הראש שלי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי gomer
גבול עליון שלי 1260, גבול תחתון 940.
אני מתמקד באופציות באזור המחירים של 50-70 ש"ח, מתוך הנחה שאלו ישחקו ראשונות. רוצה להוציא 2000 ש"ח ככה על התקופה הראשונה. ה 990 של שחקן גבוה לי, ונראה לי שיקח זמן עד שהשחיקה תגיעה אליה.
אני לא יודע מה השיקולים שלו. אולי הוא מתכנן תזוזה ראשונה רק בעוד שבועיים. בכל אופן, תמיד אפשר להצטרף אליו. זה לא בעיה.
דמי כיס: שמתי לב שברמות המחירים שאתה מדבר בפוטים, ההפרשים בין סטריק לסטריק 10-15 ש"ח, המקום הראשון שיש פער של 30 ש"ח זה 980-990. כל זאת עם שומרים על העיקרון של שחקן, הגנה בסטרייק אחד.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
נכון. מכאן שלא שמרתי על העיקרון הזה :d.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
שחקן עושה שוקת, שכל אחד יכול להשתתף בה. גם מי שביטחונותיו מוגבלים. הוא מנסה לשמור על עיקרון ה 1000 ש"ח ביטחונות לשוקת. אני לא בטוח שהעיקרון הזה מתאים לי.
יוסי אמר בקורס, שכשמדובר במחירים כאלו לא צריך הגנה. אני מקבל את זה כי גם אם יקרה אסון מוחלט, לא תהיה תזוזה ביום אחד של 12%. ואז ההגנה לא רלוונטית, ואני אוכל להחליט מה לעשות (לחתוך הפסד או כל דבר אחר). בשיא המשבר (מזיכרון), התזוזה היומית הגדולה ביותר הייתה של 5%. תאמין לי שאם אני רואה מחר תזוזה של 5%, אני חותך החוצה. יש גם עניין של עמלות שמעיק כאשר מדובר על מחירים נמוכים. על מנת להרוויח 30 ש"ח, צריך לעלות כאמור ל 980-990. וסיבוב על האזור הזה הוא שתי קניות ושתי מכירות. ארבע פעולות. מה שמשאיר כבר רק 20 ש"ח. אני מכרתי 940 במחיר ממוצע של 60 ש"ח ליחידה. וכל סיבוב שם לוקח רק 2 עמלות.
ברור שעם התקדמות החודש וקירובים, זמן ההגנות יגיע גם יגיע. אבל נראה לי שבמשוואה של הגנה מול התרחקות נוספת, עדיפה ההתרחקות הנוספת. אני מרוויח כמעט פי 3 ונמצא 5 סטרייקים יותר רחוק.
שמתי קניה של P880 במחיר מאד זול. יתפוס, יתפוס. לא אז לא. זה רק לעניין ביטחונות, כי אם יתפוס, אוכל למכור עוד כמה P940 עם אותם ביטחונות.
אני שוב אומר. (לדעתי) במרחקים האלו, ההגנה היא לא בביטחונות, אלא בכלב השמירה.
אבל כמובן שאני לא ממליץ ללכת לפי דרכי. הירוק של העליות הוא כלום לעומת כמה שאני ירוק מול שחקן. אז כמובן שעדיף לכולם ללכת לפי דרכו. אני עושה מה שטוב לי, בלי לקחת שום אחריות על אחרים.
הדבר האחרון ששוקת עושה זה להחליף פק"מ!ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
אומנם זו אסטרטגיה נוחה וקלה עם סבירות גבוהה לרווח
אבל מניסיון, אנשים לא מנוסים מחקו את רוב כספם ע"י שוקתות
להיזהר ודורש מעקב וטפול יום יומי
זה סתם דיבורים ללא תכלית. אולי השוקת לא הייתה באמת רחבה. אולי ניסו לשפץ מתי שאי אפשר. אולי ואולי ואולי. בלי לדעת פרטים מה אותם אנשים עשו ואיפה הם טעו, זה סתם לזרוק הפחדות לאוויר. בשביל מה זה טוב?ציטוט:
פורסם במקור על ידי פועל קטן
ביצעתי 55 פעם
ניסית להתעקש על הפרש של 30 ש"ח בכל רגל, אולם הצלחתי רק ברגל של הפוט
ברגל של הקול לאחר מאמץ של יום שלם נאלצתי להסתפק בהפרש של 20 ש"ח מכל צד. אני חושב שמרבית הרווח בשוקת טמון בהפרשים בין הסטריקים וחשוב להתמקח עליהם, מפני שהעמלות שוחקות אחוז גדול מהרווח.
ממוצע מחירים:
P980 +55 138.82
P990 -55 168.64
C1260 -55 61.36
C1280 +55 40.55
כרגע תשואה עומדת על 4.5% לפני עמלות
בהצלחה לכולם
אני חייב לציין כי העמלות לוקחות חלק גדול מהרווח, את זה כולם אומרים אך דווקא בסכומים הקטנים זה בולט.
על מנת לייצר מרווח של 30 ש"ח ללא תזוזה צריך להוציא 6 ש"ח. דהינו עם הקפדנו והמקחנו נשארנו עם 24 ש"ח לכן, בלי צורך להזיז נקבל מכל צד 2.4 אחוז במקרה הטוב.
זאת אומרת שבית ההשקעות לוקח עשרים אחוז מהרווח הפוטנציאלי , המיטבי, ללא כל סיכון.
היום ראינו שזה לא פשוט להוציא 30 ש"ח לפחות לא בצד של הקולים, כך שהמצב שם אפילו קשה יותר.
על כן אני מבין את החשיבות הקרדינלית של התמקחות על עמלות.
ואת גישתו של דמי כיס, שמיד יש לציין לא תתאים לכל אחד.
נראה לי שדמי כיס עבר בחודש האחרון התמקחויות בשביל כל החיים, וזאת על פי כמות השוקתות שפתח, כל היום צריך לקנות ולמכור ולהתעקש על המחיר שאחרת כל הדיבורים התאורטים לא יבואו לידי ביטוי.
דמי כיס או מישהו אחר,
האם תוכל לענות לילשאלה:
אם המרווח בין האופציות הוא 30 ש"ח והעמלה במקרה שלי 4 ש"ח לכל אופציה. מה שאומר שבפתיחת האסט נשאר 22 ובסגירה צריך לשלם עוד 8 ש"ח נשאר לנו 14 ש"ח *2 CALL וPUT ואם הבטחונות הם 1000 ש"ח זה נותן לנו 28 ש"ח שהם 2.8% לחודש האם אני צודק?
דמ"כ - אני חושב שהגבת מעט בחריפות יתרה.
נכון שאין פרטים - אבל הסיכון יכול להיות גדול למי שלא נזהר ובביטחון עצמי מקצץ עוד קצת בשולי הביטחון הכספי על מנת להגדיל מעט את הרווח.
זה יכול לקרות לכל אחד - גם אם נסתכל בשרשור שלך, לדעתי חרגת בסוף מהכללים שהצבת לעצמך בהתחלה.
אני לא אומר שאין מקום לשנות לעצמך את הכללים, אבל לדעתי כשהסיכון יכול להיות גדול עדיף אולי לבצע זאת בדיעבד - קרי, תמשיך ותסיים את החודש בכללים שקבעת לעצמך (לחומרא), ובסוף החודש - עבור על הפעילות, תתחקר את עצמך, ובראיית עלות סיכון רווח החלט אם לשנות כללים.
לדעתי אם תשווה את הכללים החמורים שהצבת לעצמך בהתחלה לפעילות עצמה תגלה שנסחפת לכיוון הרווח על חשבון מרחק וביטחון עקב תחושת ביטחון.
בכל מקרה - הנאום הזה בא רק כיוון שכולנו צריכים לזכור שרובנו חדשים בעסק ולא חווינו הפסדים גדולים במיוחד, שעודף ביטחון יכול להביא עלינו.
מזהירות יתרה לא מפסידים הרבה - מקסימום מרוויחים קצת פחות.
[quote=דמי כיס]זה סתם דיבורים ללא תכלית. אולי השוקת לא הייתה באמת רחבה. אולי ניסו לשפץ מתי שאי אפשר. אולי ואולי ואולי. בלי לדעת פרטים מה אותם אנשים עשו ואיפה הם טעו, זה סתם לזרוק הפחדות לאוויר. בשביל מה זה טוב?[/quote:p6mk95y1]ציטוט:
פורסם במקור על ידי "פועל קטן":p6mk95y1
לא התכוונתי להיות חריף. אבל "אנשים הפסידו" זה סתם לא אומר כלום.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sb69
מה אומר לך המשפט הבא:
"אבל מניסיון, אנשים מחקו ערימות של כסף ממשחקים במעו"ף...". סתם משפט שאי אפשר להסיק ממנו כלום, אפילו שהוא נכון. באמת, יש אנשים שמחקו חסכונות שלמים במשחקי מעו"ף. כל העניין כאן שאנחנו לא אותם אנשים (או לפחות מנסים לא להיות). העברנו דיון עצום רק במחשבות ודיונים על הסכנות. אז אם יש מידע קונקרטי על איך "אנשים הפסידו", זה מאד חשוב לדעת פרטים. אבל בלי המידע הזה זה סתם.
זו לא היה היסחפות. זו הייתה החלטה, שבדיעבד אני חושב שלא הייתי צריך לעשות (למרות שזה הצליח ב 100%), וגם כתבתי את זה במפורש. כתבתי שאני עושה את זה כי אני רוצה לפצות על 29/11, וכשעשיתי את זה, זה היה באופן הכרתי. אבל שוב, זה לא היה בסדר. כי לקראת הפקיעה הייתי קצת במתח. ולא צריך להיות במתח בפקיעה. המתח מוכיח שהייתה התנהלות שהיא לא בסדר.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sb69
שחקן מעוף כתב:
14. מתי מקרבים את הרגליים? אסביר כמובן תוך כדי תנועה אך כבר עכשיו חובה לשמור של שני כללים: לא מקרבים אופציה שעלותה גבוהה מ 50% העלות המקורית; ...
האם הכוונה היא כדלקמן: כתבתי אופציה במאה ש"ח לדלג רק עם עולה להתכסות חמישים ש"ח?
כן, נראה לי שזאת הכוונה.
גם אני חושב כך. או במילים אחרות, אופציה חייבת להשחק לפחות 50% לפני שמקדמים אותה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
דמי כיס
לא מסכים כל כך עם הקביעה שלך שהיות והבורסה לא יכולה ליפול ביום יותר מ12 אחוז (כי יש הפסקת מסחר) ולכן אתה לא עושה הגנה (וגם בגלל שיוסי אמר שאין צורך בהגנה וכו') מהסיבה שאפרט כתרחיש
נניח ואנחנו כשבוע לפני פקיעה (וכבר קירבת רגלים ואתה עומד בא נאמר מרחק של 5-7%) ואז בא גוף מוסדי שחייב לממש בלה בלה כמו שקרה בעבר שהיה נפילה של המעוף בבומבה והיגיע לכמעט מינוס 12 אחוז באותו יום בפחות מרבע שעה אולי אפילו פחות (כן כן הדבר הזה התרחש במציאות לא זוכר תאריך מדויק) ואם אתה לא מוגן בסטרייק אחד ........... אני אפילו לא רוצה לכתוב מה יקרה אז