שחקן האם יש מקום להערכות מחדש ? יתכן ונעשתה טעות ?
קודם כל , לפני שיגידו שאני כפוי טובה או מגעיל. אני אוריד בפנייך את הכובע.
כמעט כל מניה שהמלצת עליה עד כה עלתה בצורה יפה תוך שבוע , ושוב הצלחת כשהמלצת על
פריגו
ומאז היא עלתה כ5% ב3 ימים , מכאן אפילו אם היא תרד 100%. עדיין מבחינתי 5% ב3 ימים זה הצלחה מסחררת. אז כל הכבוד. עשית את זה שוב.
אבל כבר תקופה ארוכה עוד מימי ה980 אתה (וגם הרבה אנליסטים אחרים שכותבים למשל בBIZPORTAL) אומרים "עוד רגע תבוא הירידה, השוק האמיתי לא מצדיק את העליות הלאה".
מדי פעם בפעם נשאלת "שחקן , מה יותר קרוב, 1100 או 950" ותמיד אמרת "950".
כפי שאתה רואה , אנחנו ב1130 היום.
בשלב הזה זה לא משנה אם השוק יפול ,אפילו ל400 או לא. מכיוון שעליה של כ20%-15% של המדד פוספסה (ז"א לא נצפתה מראש).
הפוסט הזה הוא לא ביקורת ולא דרישה לדין וחשבון, תאמין לי שאני מעריך אותך יותר מכל אדם שראיתי בשוק ההון. ומספר לכולם שמבחינתי אתה קוסם. לא יתכן שמתוך עשרות אסטרטגיות פיספסת רק ב2.
ולמרות זאת. השאלה שלי היא . איפה בדיוק טעית ?
האם זה הערכה לא נכונה של חוזקו של הציבור ?
או הערכת יתר לחוזקם של השחקנים ?
אני בטוח שגם אתה חושב על זה בינך לבין עצמך "מה לעזעזל קורה פה, למה השוק עולה שוב ושוב בניגוד לכל סיבות הגיונית"
אני אשמח אם תשתף אותי/אותנו במחשבותייך
תודה :)
מקווה שלא נפגעת. ושלא הייתי ביקורת מדי.
Re: שחקן האם יש מקום להערכות מחדש ? יתכן ונעשתה טעות ?
שלום אופס.
לא חושב שנעשתה טעות ואסביר:
הערכתי את ציבור המשקיעים לא היתה עדינה מידי - אני בשוק מספיק
זמן בכדי לדעת מה קורה כשעדר מסתער. מנגד, ההפתעה היתה במשיכת הידיים של הנגידים וההתעקשות מאי העלאת הריבית אע"פ שבינם לבינם הם מסכימים שהם יוצרים בועה. עכשי אפשרי לראות את זה כפספוס של 15.5 אך מנגד צריך לזכור שני דברים:
א. זה לא פספוס כי אתה בעצמך מציין ויש עוד לא מעט מניות שבחרנו והרויחו נהדר בתקופה הזו, קרי, לא משכנו ידיים מהשוק וזה אף פעם לא מומלץ.
ב. רק בעוד תקופה תוכל
באמת
לאמוד את ההצלחה או הכשלון.אם אני לוקח תעודת שורט על הנדן ב 300 זה לא מענין אותי אם המדד מגיע ל350 ובתנאי והתעודה לא ממונפת. אני בודק הצלחה לאורך זמן ועדיף שנים וגם מי שהרויח את אותם 15% אחרונים לא ימנע מהסטטיסטיקה לפי 95% מהמשקיעים מפסידים בבורסה. כי מי שנכנס עכשיו נכנס בקטם ורק ממשיך עוד ועוד להזרים כספים ומתישהו הריבית תעלה האלטרנטיבה תיווצר והבועה תתפוצץ. יש לי סבלנות להיות שם כשזה יקרה גם אם זה יקח גם עוד חצי שנה ויותר. הושק לא תומך ברמות האלה ומכיוון שאנחנו עדיין מחזיקים מניות כאלה ואחרות אין שום בעיה אך שים לב שההמלצות האחרונות שלי מכוונות למניות דפנסיביות כך שסה"כ אנחנומכים לא מעט אפשרויות.
אולי אנחנו פשוט (בהסתמך על נסיון העבר) שבוים בקונספציה מסויימת ? שאם שוק עלה ב 100 אחוז אז עכשיו הוא חייב לרדת? אולי כללים שהיו עד עכשיו כבר לא עובדים? הרי גם דרך למטה הייתה מהירה ולא מוצדקת. שוב,לא מוצדקת בדיעבד.אולי אנחנו מנסים לענות לשאלות חדשות בתשובות ישנות, שהפכו ללא רלוונטיות באותו יום שמעוף נפל 8 אחוז? אולי פשוט השתנו כללי המשחק ?
כל מה שאתה רואה היום בבורסה היה לו תקדים.
המדדים כבר התרסקו 50% בחצי שנה טיפסו 82% בחצי שנה שלאחר מכן
והתרסקו פעם נוספת עוד 80% (המשבר הגדול).
הרבה דברים השתנו בכלכלה אבל הפסיכולוגיה היא אותה פסיכולוגיה ואלו מסוג האירועים שקורים אחת לתקופה וקשה עד בלתי אפשרי להימנע מהם.
זה בדיוק נקודת התחלה : דברים כבר היו ולכן מה שהיה יהיה. קשה להתווכח עם טענה כזאת אבל אם כבר דברת על משבר הגדול אז צודק-היו דברים. אבל קח לדוגמא להימן בראזרס : קרוב ל150 שנות פעילות ,שרד כמה וכמה משברים,ואופס...נפל.ודווקא עכשיו. וזאת רק דוגמא אחת
LB זה מותג אך בנקים גדולים ממנו כבר נפלו בארה"ב פשוט אנחנו היינו צעירים מידי (או עדיין לא היינו).
מזכיר לך שגם שנות ה80 מבחינת הבנקים היו "עליזות" ואני סבור שאינפלציה של עשרות אחוזיםמסוכנת הרבה יותר מקריסה של בנק כזה או אחר. בניגוד לעבר - הבועה הנוכחית ברורה לכולם וזה די מדהים כי לרוב בועות מנותחות בדיעבד וזו לדעתי הפעם הראשונה בה כולם מסכימים שאי העלאת הריבית הוא המנפח בועה ומנגד לא עושים כלום.
אני לא זוכר בועה שבזמן התהוותה היה ברור שהיא כזו.
אז נקווה שבכל זאת למדנו משהו ונפיק לקחים. למרות שאני בטוח (הרי מה שהיה יהיה,לא :) )שבעוד 5-7 שנים יהיה לנו עוד משבר.
- אורי, אנחנו לא שבוים בקונספציה, ואנחנו לא חוזרים על כשל המודיעין של מלחמת יום כיפור, והשאלה הרלונטית איננה "אם שוק עלה חזק אז הוא חייב לרדת, וגם לא אם השתנו כללי המשחק, אז מה השאלה?
- שאלת מיליון הדולר היא: עד מתי תצליח "היד הנעלמה" להחזיק את מדד הבסיס הרחק מעל מדדי וול סטריט ואירופה? עד מתי נהיה אנחנו, הרציונלים, בצד הטועה? "והם", האגרסיבים, בצד הנכון?
- ואת התשובה לשאלה נתן גראהם שאמר: "משקיע בבורסה אינו צודק או צודק מפני שאחרים לא הסכימו או הסכימו איתו, והצדק איתו כי העובדות שלו והניתוח שלו נכונים, והאלגוריה של גראהם היא על "מר שוק", המופיע בדלת של מחזיקי המניות, ומציע לקנות או למכור את המניות שלהם, ויש שהמחיר מתקבל על הדעת, אבל לעתים קרובות הוא נשמע מגוחך, והמשקיע חופשי להסכים עם המחיר או להתעלם ממנו, והמשקיע לא צריך לראות את הגחמות של "מר שוק" כקובעות את ערך המניות, והוא צריך להרוויח מהטעויות של השוק במקום להשתתף בהן, וכדאי למשקיע להתרכז בנתונים הכלכליים, במקום להתייחס ל"מר שוק" ולהתנהגותו הלא הגיונית
- גראהם היה ביקורתי על אנשים שסברו שישנן מניות אשר מהוות קניה טובה בכל מחיר, בגלל ציפייתם לצמיחה מתמשכת במחיר מניה, וזאת ללא ניתוח התנאים הכספים הממשיים של העסק, ואנחנו, הרציונלים לפי גראהם, לא ניפול לפח המנופח של "מר שוק", אז בהצלחה לפקיעה, תודה
SASSI אתה יודע איזה תשובה תקבל אם תשאל שאלה זאת את אחד האנליסטים ? רוב הסיכויים שתקבל תשובה בסגנון "ישראל נתפסת כמדינה שלא נפגע ממשבר,מטבע מקומי הפגין עוצמה, ובתוספת ריבית ריאלית שלילית ואלטרנטיבה שפויה בורסת תל אביב הפכה ליהות "חוף מבטחים" של משקיעים, אחרי שמחירי הדירות הפכו ליהות בלתי סבירים".
ישראל
באמת
לא נפגעה מהמשבר, לא הגענו לרמות אבטלה מוגזמות , לא נסגר ולו בנק אחד.
וכנראה שרוב הפיטורים היו בחברות אמריקאיות שפתחו פה סניפים (אינטל למינהם).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אופסשםמשתמש
ישראל
באמת
לא נפגעה מהמשבר, לא הגענו לרמות אבטלה מוגזמות , לא נסגר ולו בנק אחד.
וכנראה שרוב הפיטורים היו בחברות אמריקאיות שפתחו פה סניפים (אינטל למינהם).
אז אם אתה מסכים עם זה אתה גם לא צריך ליהות מופתע מהמשך עליות. כי אם מדינה מסויימת "חטפה מכה" ומאז בורסה שם עלתה 85 אחוז,אז אין שום דבר מפתיע בעובדה שבורסה במדינהשלא "חטפה" עלתה 100 אחוז