Re: קיזוזי מס לקראת סוף השנה
לליאור שלום,
מגן מס של 5000 ₪ מכסה רווח של 25000 ₪ (שזה 20% מהרווח כגודל המס).
קיזוז אוטומטי יעשה רק באותו חשבון בו קיים מגן המס, (אם יש לך למשל 2 חשבונות נפרדים, כל חשבון יחושב בנפרד).
הרווח יכול לנבוע מקבלת ריבית ו/או ממכירת נייר ברווח.
בריבית (קופון) מנוכה אוטומטית 20%, לא משנה אם הנייר ברווח או בהפסד, ההתחשבנות על הרווח או ההפסד בנייר יעשה רק בעת מכירתו.
תוכל לראות את מגן המס המעודכן יום למחרת מכירת הנייר ו/או קבלת הריבית (יום לאחר יום התשלום בפועל).
אדגיש, יש מערכות שמציגות את נתון מגן המס או המס לתשלום (20 % מההפסד או מהרווח) ויש מערכות שמציגות את הסכום בהפסד או רווח, יש לשים לב לכך.
מקווה שעניתי לשאלתך.
רם
אם אתה מקבל קופון ריבית או דיבידנד ויש לך יתרת הפסד ממכירת ניע (בלאומי טרייד זה נקרא יתרת הפסד או רווח)
לא תשלם מס על הקופון
לשמל נניח שמכרתי בוימלדרין והפסדתי 5000 שח וארי זמן מה קיבלתי דיבידנד 5000 מבזק לא אשלם מס על הקופון
היי רם ולכל העוסקים במלאכה,
תודה על התשובה המפורטת אבל היא קצת סיכה אותי מבחינת ההבנה, לכן אשאל שאלה פשוטה ואשמח לתשובה פשוטה של כן אם אני צודק, ולא אם אני טועה ולהסביר לי מה הטעות....
מגן מס של 5000; יש לי מנייה אחת בתיק שאני רוצה למכור; יש לי עליה רווח של 5000 - האם 20% המס שעלי לשלם - 1000 ש"ח - יקוזזו ממגן המס ולא אשלם אותם בפועל?
תודה וחג שמח,
ליאור.
כמו שאמרתי קודם בבנק לאומי זה נקרא לא מגן מס אלא יתרת רווח או יתרת הפסד
אז אם הכוונה שיש לך יתרת הפסד של 5000 ומכרת ניע ברווח של 5000 לא תשלם את המס על הרווח
וכל יתרת ההפסד תתאפס
לליאור,
כן.
לשלמה,
לא הבנתי מה כתבת שונה ממה שכתבתי.
שים לב שלמה, אם יתרת ההפסד שלך 5000 ומכרת ברווח 5000 זה יתאפס, אבל אם מגן המס שלך 5000 ומכרת ברווח 5000, רק 1000 ירד מהמגן, כמו שליאור הציג בשאלתו וצדק.
,רם זה קצת מבלבל העירוב של המושגים מגן מס ויתרת הפסד
מגן המס הוא המס בעצמו החלק ה 20 אחוז יתרת ההפסד הוא ה 100 אחוז ממנו נגזר המס
אתה כתבת שבריבית קופון מנוכה אוטומט 20% לא משנה אם הנייר בהפסד או רווח נכון זנה לא משנה
אבל אם היית במינוח שלי קודם לקבלת הריבית ביתרת הפסד בגןבה ה ריבית או יותר לא תשלם מס על ה קופון או יותר נכון תקבל החזר על המס שנגבה
זהו התעייפתי כבר
פעם בכלל לא גבו מס היה יופי
רם שלום
רק לדעת אם הבנתי נכון (מבלבל העסק הזה לניובים)
אם מכרתי החודש 2 ניירות ברווח של 5000, האם מכירה של נייר בהפסד של 1000 תקזז לי אוטומטית את המס על הרווח או מכירה של נייר בהפסד של 5000 תקזז את הרווח?
האם הכל מתבצע אוטומטית ע"י הבנק, או שאני (שכיר) צריך להסדיר את זה מול מ"ה?
תודה
שחר
שחר שלום,
אם מכרת ברווח של 5000 ש"ח, אתה צריל למכור בהפסד של 5000 ש"ח כדי לקזז הכל.
הכל מבוצע אוטומטית בחשבון הבנק עד סוף החודש.
שבת שלום.
תודה, רם
שאלת המשך אם אפשר-
אני מתכנן למכור בהפסד את שארית מניותיי בטאואר (בזמנו מכרתי חלק וקניתי אגח). אני עדיין מאמין שטאואר תעלה שנה הבאה. ראיתי שלדעתך עדיין משתלם יותר האגח, השאלה היא האם יש הבדל (לשנת המס הבאה, נניח) בין לקנות את האגח עכשיו או לחכות לתחילת 2010 ואיזה אגח כרגע יותר משתלם לדעתך (לטווח ארוך) שכן ראיתי שהתשואה ירדה בחודש-חודשיים האחרונים?
מעריך את עזרתך...
שבת שלום
שחר שלום,
כמובן שהתשואה של אג"חי טאואר ירדה כי מחירם עלה (ואפילו מאוד).
עדיין יש שם תשואה "נדיבה" ובאג"חים להמרה כמובן קיימת אופציית עליית המחיר אם המניה תעלה.
האג"חים המועדפים לדעתי הם ג' + ה' , יש הבדלים ביניהם עליהם הרחבתי בעבר. ברגע זה אני נוטה יותר לכיוון ג' (כי ה' קיבל קופון ממש עכשיו , יום האקס היה 20/12 והתשלום יהיה ב 31/12).
אני שמח לשמוע שמכרת בזמנו חלק מהמניות וקנית אג"ח שהרי ידוע מה עשתה לאחרונה המניה ומה עשו האג"חים להמרה (כעת זו כמובן חכמה בדיעבד...).
המניה : מתחילת החודש: 2.13%, 3 חודשים: 7.83% .
אג"ח ג' : מתחילת החודש: 3.7%, 3 חודשים: 25.46% .
אג"ח ה' : מתחילת החודש: 5.1%, 3 חודשים: 25.83% .
אין הבדל מבחינת מס אם תקנה עכשיו או בתחילת שנה הבאה, חישובי המס נעשים במימוש הנייר (מכירה / פירעון).
כל טוב.
תודה רם
המעבר בזמנו היה בזכותך אז תודה כפולה :d
מאחל לך שנה אזרחית טובה וירוק בעיניים :mrgreen: