-
הודעה: על מנת לעודד השתתפות פעילה יותר בפורומים
והעדפת חברים פעילים ותיקים, אני אשלח לינק של הסימולטור החדש לכל מי שפרופיל המשתמש שלו יצביע של השתתפות פעילה של 40 הודעות לפחות בפורומים וישלח לי הודעה פרטית. אין הנחות! כך שמי שמעוניין שיתחיל להשתתף.
בסימולטור החדש TA12-09
1. תמיכה מלאה ב-4 אסטרטגיות שונות בחודש-כולל 3 אסט שחקן דצמבר
2. סימולטור מרווח זמן (קלנדרי)
3. הסתברויות של פקיעת מעוף
4. כפתור רכז פוזיציה
5. כל הפיצרים הישנים - גרפים, בטחונות וכו
הנ"ל תקף עד שבוע מהיום
לאחר תום השבוע אין בכוונתי להענות יותר לבקשות.
תיקון: שלחתי למספר חברים שלא עמדו במכסת הפוסטים הנדרשת לינק ובתנאי חברי שלפחות יכתבו פוסט משוב לגבי הקובץ בדגש על באגים והצעות ייעול. אשמח לקבל משוב מכולם (באשכול לא בפרטי) ע"מ לשפר את הגרסאות הבאות. במשוב נא לציין גירסא אקסל 2007 או אקסל 2003, שכן ייתכן ובאגים מסוימים נובעים מהמרה לאקסל 2003. לאור הנ"ל רצ"ב לינקים.
חג שמח
תיקון 16/12/09
על סמך ההערות בוצעו התיקונים הבאים:
1. הוסף סימולטור בטחונות ע"ג גליון הTEST
2. תוקן גרף כל הפוזיציות בגליון CHART
3.כפתור רכז פוזיציה- הפרשים מפוזיציות שנסגרו יתווספו בשורה נפרדת. תלקח בחשבון השפעה על עמלות.
4. הוסף כפתור נקה פוזיציה.
5. שופרה מהירות הקוד במצב אוטומטי ע"י ביטול גליון תרחישים וחישוב הבטחונות ע"י נוסחת על אחת. כמו כן במצב ביזפורטל חישוב תטא
ודלתא
ע"י ס.ת בורסה ולא גלומה.
6. גרפים לא מתעדכנים באקסל 2003-אין באפשרותי לבדוק או לשפר.
7. תוקן באג עידכון מדדים בגליונות TA2-4 במצב ביזפורטל.
אני משאיר את הלינקים של הורסיה הראשונה ומוסיף לינקים למי שמעוניין לורסיה זו. עבדתי בספיד אז ייתכנו שיבושים וזו אחת הסיבות שאני מעלה קצת מוקדם, בתקווה שביחד נמצא באגים מהר יותר.
תודה.
חישוב תיקון העמלות היה מוטעה במצב רכז פוזיציה. מי שהוריד לפני חצות 16/12 שיוריד שוב.
לינקים תחת אשכול סימולטור מתוקן
-
Re: הודעה: על מנת לעודד השתתפות פעילה יותר בפורומים
תודה על הקובץ.
יש לציין כי קצב השיפורים שאתה מצליח לייצר הינו מרשים ביותר.
ישר כח.
-
חזק ואמץ
היכולת שלך ליצור ולשתף מבורכת!
-
רון, כל הכבוד!
ההשקעה שלך והשיתוף ראויים להערכה. :)
אביעד
-
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי RH2000
והעדפת חברים פעילים ותיקים, אני אשלח לינק של הסימולטור החדש לכל מי שפרופיל המשתמש שלו יצביע של השתתפות פעילה של 50 הודעות לפחות בפורומים וישלח לי הודעה פרטית. אין הנחות! כך שמי שמעוניין שיתחיל להשתתף.
.
כל הכבוד לך על ההשקעה.
קצת ביקורת (מקווה שתקבל בהבנה) קיים סיכוי שאנשים יתחילו לזבל את האתר בהודעות חסרות תוכן רק בשביל לעבור את רף 50 ההודעות.
נכון להיום יש לך 39 הודעות "בלבד" ואתה כן תורם לפורום. לכן אולי כדאי להוריד את הרף ולעלות אותו בהדרגה.
-
RH2000 חייב להודות אתה אולי האיכותי ביותר פה מבין החברים בלי לפגוע באחרים
הקובץ שלך מכסה המון דברים ואשמח לקבל אותו
יום טוב לך ולכולם :roll:
-
יוזמה מבורכת לגמרי :-)
בכלל כל הכבוד על הנדיבות
-
כל הכבוד על היוזמה.
הקובץ שלך מעולה !
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Ronle
ציטוט:
פורסם במקור על ידי RH2000
והעדפת חברים פעילים ותיקים, אני אשלח לינק של הסימולטור החדש לכל מי שפרופיל המשתמש שלו יצביע של השתתפות פעילה של 50 הודעות לפחות בפורומים וישלח לי הודעה פרטית. אין הנחות! כך שמי שמעוניין שיתחיל להשתתף.
.
כל הכבוד לך על ההשקעה.
קצת ביקורת (מקווה שתקבל בהבנה) קיים סיכוי שאנשים יתחילו לזבל את האתר בהודעות חסרות תוכן רק בשביל לעבור את רף 50 ההודעות.
נכון להיום יש לך 39 הודעות "בלבד" ואתה כן תורם לפורום. לכן אולי כדאי להוריד את הרף ולעלות אותו בהדרגה.
צודק הרף הורד ל-40.
-
רון - כל הכבוד על היוזמה וההתחדשות
מילה קטנה - לא לכל מי שקורא באתר ומשתתף בקורסים יש משהו משמעותי ומחדש לתרום בפורומים.
אחד החוזקות הגדולות באתר זה הוא שכמעט כל הודעה היא משמעותית ועם מידע אינפורמטיבי העוזר
באמת.
עובדה זו מאפשרת למתחילים ולוותיקים כאחד לקרוא בהנאה ולהשכיל. פורמים המלאים בהודעות שלא תורמות יוצרת קושי במציאת הודעות משמעותית ובכך גורמים בעצם לתורמים המשמעותיים להדיר מקלדתם (ראה כדוגמא את שחקן עצמו שבסופו של דבר מאס בפורומים הרגילים והקים אתר זה לדעתי בדיוק מסיבות אלו).
המניע שלך ברור לחלוטין ואף חיובי אולם לאבטוח שזו הדרך.
זו כמובן דעתי בלבד - והיא לא בהכרח טובה יותר מדעות אחרות. :)
-
-
RH כל הכבוד!
יש לי שאלה - לא הבנתי לגבי הקובץ שלך, האם בבחירת אופציית אורדנט הוא אמור להתעדכן אוטומטית (או עם F9), או רק לאחר העתקה מהאורדנט?
תודה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי haimn
RH כל הכבוד!
יש לי שאלה - לא הבנתי לגבי הקובץ שלך, האם בבחירת אופציית אורדנט הוא אמור להתעדכן אוטומטית (או עם F9), או רק לאחר העתקה מהאורדנט?
תודה
לא תעשה העתק והדבק מאורדרנט כאמור בגליון ההפעלה. חזור לגיליון האיסטרטגיה ולחץ על אופציית אורדרנט גם אם היא כבר מסומנת.
-
אשמח לקבל את הקובץ , משתמש בו ומרוצה מאוד.
אורן
-
אז מה עכשיו נציף את הפורום ב50 הודעות?
-
לא צריך להציף, פשוט להשתתף בצורה מושכלת בדיונים השונים.
-
אם 10000 איש (מספר הרשומים על פי גלובס) רוצים להגיע ל- 40 הודעות תוך שבוע... יותר מ- 5000 הודעות ביום ! גם אם רק חצי ירצו - זה עדיין 200 אלף הודעות.
לשם השוואה - בשרשור הנהדר של דמי כיס על השוקת הרחבה, לדעתי השרשור הנצפה ביותר בכל הפורומים, היו מאז תחילת החודש פחות מ- 7000 צפיות. צפו ! לא כתבו או תרמו - ולדעתי זה יכול להיות של אותו משתמש.
אם כל אחד מאותם 7000 היה כותב משהו (אפילו "תודה על השרשור"- זה כבר לא היה שרשור כל כך טוב... היה מאד קשה למצוא בו את התורמים המשמעותיים.
:d
-
אשמח גם כן לקבל את הקובץ..
למרות שיש לי רק 17 הודעות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי avsisi
אשמח גם כן לקבל את הקובץ..
למרות שיש לי רק 17 הודעות.
ראה תיקון בפתיח האשכול
-
RH שלום.
תודה על הלינקים וההשקעה
משום מה איני מצליח להיכנס לאפשרות הורדה מבלי להירשם כלקוח פרמיום.
אשמח לתגובתך
-
אפשר להוריד גם בלי להיות לקוח פרימיום - פשוט אם יש עומס הם נותנים עדיפות ללקוחות הפרימיום. חכה קצת ונסה שוב.
-
רון קודם כל תודה. הקובץ מעולה ועוזר מאד.
יש לי שאלה ובקשה
1. למה כל פעם שעוברים מטאב לטאב האקסל חוזר לברירת המחדל "מסך מלא" זה לא כל כך נוח האם זה באג בגירסת ה2003 .
2. האם אתה מרשה לעשות שינויים בקובץ חשבתי על טאב לארביטראז'ים אפשר לנצל את העובדה שיש טאב של אורדרנט להוסיף טאב לחישוב ארביטראז.
3. האם יש אפשרות טכנית או מעשית לקבל את המידע מהאורדרנט ברציף ז"א בהנחה שאני מוכן לשלם על זה האם זה אפשרי?
תודה על הכל
-
נחמד מצידך הרצון לשתף אנשים בסימולטור אלא מה? אם אין כל כך יכולת לכתוב, מחוסר ידע ונסיון(אמנם בוגר קורס אבל זה לא זה...) לא אכתוב משהו סתם רק כדי לכתוב . איך שאומרים :" אם אין לך מה להגיד, אל תראה את זה לכולם בפומבי..."
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי rafuli1
נחמד מצידך הרצון לשתף אנשים בסימולטור אלא מה? אם אין כל כך יכולת לכתוב, מחוסר ידע ונסיון(אמנם בוגר קורס אבל זה לא זה...) לא אכתוב משהו סתם רק כדי לכתוב . איך שאומרים :" אם אין לך מה להגיד, אל תראה את זה לכולם בפומבי..."
רפאל ראה בפתיח האשכול. ההגבלה הוסרה. אם מישהו נפגע אני מתנצל. הכוונה היתה טובה.חג שמח.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי haiim
רון קודם כל תודה. הקובץ מעולה ועוזר מאד.
יש לי שאלה ובקשה
1. למה כל פעם שעוברים מטאב לטאב האקסל חוזר לברירת המחדל "מסך מלא" זה לא כל כך נוח האם זה באג בגירסת ה2003 .
2. האם אתה מרשה לעשות שינויים בקובץ חשבתי על טאב לארביטראז'ים אפשר לנצל את העובדה שיש טאב של אורדרנט להוסיף טאב לחישוב ארביטראז.
3. האם יש אפשרות טכנית או מעשית לקבל את המידע מהאורדרנט ברציף ז"א בהנחה שאני מוכן לשלם על זה האם זה אפשרי?
תודה על הכל
1. זה מכוון על מנת שתוכל לראות את כל הפיצרים בעמוד. הרעיון הכללי הוא שברמת הגליונות שבקובץ אין לך יותר מידי מה לחפש בתפריט האקסל.
2. תוכל להוסיף איזה גליונות שתרצה אבל מומלץ לא להוסיף דבר בגלינות האורדרנט והביזפורטל מפחד שתפגעו בתא קריטי, וכן להזיז דברים ממקןמם.
3. לא הצלחתי לקשור את עמוד האופציות באורדרנט לאקסל עקב הגדרות בטיחות באורדרנט שלא מאפשרות לעשות זאת. ייתכן ויש דרך וזו אחת המטרות של הסיעור בפורום.זו בהחלט יכל להיות שיפור משמעותי. אוליי אם שחקן באחד השיפורים באתר יספק מחירי אופציות און ליין זה יפתור את הבעיה, אך כידוע הסיבה שבביזפורטל הנתונים בפיגור היא כספית. זה עולה המון כסף לקבל נתונים חמים.
-
RH2000 הכל עובד מצוין בקובץ באקסל 2003 חוץ מגיליון הCHART שמתברבר ולא מראה את הגרפים לכל אסטרטגיה ולא גם לאסטרטגיה הכוללת של כל הגיליונות TA1 עד TA4
וזה גם מקרין לגרף שבגיליון TEST שגם הוא לא מראה שינוי בגרפים אם משנים את האופציוה אסטרטגיה 1 או אסטרטגיה 2 וכו אלא נשאר על אותו גרף של TA1
מעניין אם מישהו יכול פה לפתור את הבאג הזה
תודה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי rono968
RH2000 הכל עובד מצוין בקובץ באקסל 2003 חוץ מגיליון הCHART שמתברבר ולא מראה את הגרפים לכל אסטרטגיה ולא גם לאסטרטגיה הכוללת של כל הגיליונות TA1 עד TA4
וזה גם מקרין לגרף שבגיליון TEST שגם הוא לא מראה שינוי בגרפים אם משנים את האופציוה אסטרטגיה 1 או אסטרטגיה 2 וכו אלא נשאר על אותו גרף של TA1
מעניין אם מישהו יכול פה לפתור את הבאג הזה
תודה
כן קיבלתי מדבי משוב שהגרפים מתברברים באקסל 2003. הבעיה שלי היא שיש לי רק אקסל 2007 ושם אין בעיה למעט גרף כולל של כל האסטרטגיות בגיליון CHART, כך שייתכן שזו בעיית המרה. מישהו נתקל בבעיה בגירסת 2007? האם יש כאלה שעובדים על 2 הגרסאות ויכולים להשוות (YC5000 ?)
-
-
היי רון,
תודה רבה על הקובץ :)
יש כמה דברים לשיפור:
1. בגליון Chart1 הכפתור "הכל ביחד" לא עובד אצלי. מציג גרף ריק.
2. באסטרטגיות מסויימות העמלות מהוות גורם שאי אפשר להתעלם ממנו, ולכן היה נחמד אם בגליון Test הייתה אפשרות לבצע את הטסט כולל עמלות.
בנוסף, לתת אפשרות לבחור האם לכלול עמלות עד עכשיו (במידה וזו אסטרטגיה לפקיעה) או לכלול גם עמלות עתידיות בסגירה (במידה ולא מדובר באסטרטגיה לפקיעה).
3. היה נחמד אם היה כפתור "נקה פוזיציה" שהיה מנקה את הגיליון ומאפס את כל השדות לקראת פוזיציה חדשה לגמרי.
4. הכפתור "רכז פוזיציה" מצויין ומאוד מועיל. ויש לי 2 הצעות לשיפור:
- את הרווח/הפסד כתוצאה מסגירת אופציה לסכום בשדה נייטרלי (אפילו נסתר) ולא באופציה הראשונה בפוזיציה. העניין הוא שזה קצת מבלבל, כי לי חשוב לדעת מה היה שער הביצוע של כל האופציות בפוזיציה (יחד עם זאת, אין לי בעיה עם ריכוז אופציות זהות ומיצוע המחיר שלהן).
הכפתור "נקה פוזיציה" (ראה סעיף 3 :)) יאפס גם את השדה הנייטרלי הנ"ל.
- בנוסף, רכז פוזיציה לא לוקח בחשבון (לא מוסיף את העלות לאופציה הראשונה שנשארה) את העמלות של האופציות ש"נסגרו".
שוב, המון תודה על הקובץ ועל השיתוף!
אביעד
-
היות שאין מספיק שורות לתיקונים אז אני מנקה את הקובץ וכותב מחדש את האסטרטגיה איך שהיא כרגע בתיק ולמעשה חסר הכסף שנכנס מהתיקונים אם יש באפשרותך להוסיף שורה אחד שיהיה אפשרי להוסיף רק סכום כסף ללא קשר למדד או לסטרייק מסויים רק לחישוב כמה מורווח או מופסד האסטרטגיה
תודה
-
אהלן,
הנושא של תיקון אסטרטגיה כבר עלה בכמה הודעות. הבעיה העיקרית שאני נתקל בה היא חוסר בשורות, והרעיון שעלה כאן קודם, של הוספת סכום מסוים כמין "מעבר מגליון אחר" נראה לי טוב.
הוספת עמלות לאזור הסימולציה של ה- Test ניתנת לביצוע עצמי ע"י שנוי נוסחה במשבצת יעד הרווח - בכל מקרה זה מה שאני עשיתי.
משהו נוסף שהוספתי והיה לי חסר הוא מעין חישוב רגישות במחיר האופציה שנקבל. כשאני בודק כדאיות של שנוי אני בדר"כ מוריד 5% ממחיר מכירה ומוסיף 5% למחיר קניה על מנת לוודא שעדיין שווה לי במידה ואיני משיג את המחיר הדרוש, או לחליפין נותן לי אינדיקציה על אילו אופציות כדאי להתעקש על מחיר אחרת השנוי לא כדאי.
לדעתי כדאי להכניס משהו דומה לתחשיב בסגירת הפוזיציה - במקרים מסוימים סגירה זו יכולה להתבצע בלחץ וכדאי לדעת מה התוצאה במחירים שזזים קצת למעלה או למטה. כיום אני עושה את זה בגליון נפרד.
RH - אי אפשר לתאר עד כמה הקובץ והשיפורים התכופים משמעותייםלהמון אנשים. כל הכבוד.
חג שמח
-
טוב עברתי על ההערות. בואו נראה.
1. גרף הכל ביחד ריק בגליון CHART1 -יתוקן
2. גרפים לא מתעדבנים בגליון CHART1 ו-TEST רק ב-2003- ככל הנראה בעיית המרה.
3. חסרים שורות
נכון שהייתה בעיה לפני הגרסא הזו במצבים בהם היו תיקונים רבים, אבל עכשיו לא ברורה לי הבעיה. ההבדל מגירסאות קודמות נעוץ בכפתור רכז פוזיציה.
נעבור על התהליך-
א. פותחים פוזיציה בתיבה הגדולה בה יש מקום ל-17 שורות
ב. תיקון א נרשם בתיבה הקטנה למטה בה יש מקום ל-6 שורות
ג. רואים על הגרף ובטבלת פקיעה את השפעת השינוי. מבצעים תיקון.
ד. לאחר התיקון-מעבירים את האופציות שבתיקון לתיבה למעלה (תעשו העתק הדבק ולא גזור הדבק) או בהקשה
ה. מגיע תיקון נוסף - פעולה דומה
ו. בשלב זה או בתיקון נוסף , תיבה א עמוסה ואין מספיק שורות
ז. מקישים על כפתור רכז פוזיציה שמאחדת אופציות כפולות (כמעט אך פעם אין יותר מ-10 אופ שונות פתוחות) ו-17 שורות מספיקות בהחלט.
ח. אופציות שבוטלו לגמרי (כתיבה וקניה כמות זהה) - הפרש התזרים מוסף לאופציה הראשונה. אביעד מבקש לרשום בנפרד ע"מ לשמור עלויות אמיתיות היסטוריות.- נשמע סביר-יטופל. כמו כן חישוב העמלות מחשב עמלה כל מספר אופציות ומתעלם מאופ שנסגרו כליל- יטופל.
ט. ייתכנו מקרים בודדים בהם 6 שורות לתיקון אחד לא מספיקות אבל זה נדיר.
4. בקשה להוספת סימולציה בטחונות על גבי גליון הTEST ( יש כרגי בכפתור סימולטור אך מופיע בתיבה חיצונית) כך שייראו הבטחונות בשינויי מדד-יטופל.
5. עמלות ב-TEST- צריך לבדוק אם יש טעם כי זה דיי אינטאוטיבי פשוט להגיע לאותה תוצאה ע"י משחק ברווח נדרש.
פיספסתי. לא הבנתי משהו?
-
היי רון
1. בהמשך למה שנאמר על מחסור בשורות - אני אישית הייתי מעדיף שבטבלת התיקונים יהיו יותר שורות (למשל 17 כמו בטבלה הראשונה יהיה נחמד, או לחילופין לחלק את תוספת השורות בין הטבלה העליונה לתחתונה). נכון שאז לא הכל יכנס במסך אחד ויהיה צריך לעשות scroll, לי אישית זה עדיין יותר נוח, אבל זה רק אני.
2. איטיות - האקסל מעט איטי גם בעבודה שוטפת כאשר מוסיפים/משנים שדות (אני מניח שבגרסא החדשה המוד הידני אמור לפתור את הבעייה) ובמיוחד בעדכון נתוני מחירים (אני בד"כ עושה מביזפורטל, לא יודע אם זה גם באורדרנט). נראה שכאשר יש יותר שורות באסטרטגיה העדכון לוקח יותר זמן. כל מה שאמרתי נכון לגירסא הקודמת Maof2
3. תודה על הכל, אחלה כלי שבעולם.
-
היי רון,
הייתי שמח לקבל הסבר על סימולטור מרווח זמן.
לא כל כך הבנתי איך לתפעלו.
תודה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי paranoize
היי רון,
הייתי שמח לקבל הסבר על סימולטור מרווח זמן.
לא כל כך הבנתי איך לתפעלו.
תודה.
להלן ההסבר התיאוריטי כפי שהברתי באשכול אחר למי שפיספס
דמקה, לא עושה רושם שיש לך מושג באסטרטגיות מרווח זמן (לא לימדו אתכם בקורס?)
הנה תמצית, אבל כדאי שתקרא הרבה חומר בנושא לפני שתקפוץ למיים.
נתרכז בלונג מרווח זמן
מוכר סטרייק פקיעה קרובה וקונה אותה אופציה באותו סטרייק בפקיעה רחוקה יותר.
תזרים פתיחה תמיד שלילי
אתה עובד על שחיקת זמן מהירה יותר באופציה שכתבת-לכן תרצה לבצע בסטרייק בו האופציה כוללת מרכיב גבוה של ערך זמן. המרכיב הגבוה ביותר של ערך זמן (לא מבחינת אחוזים אלא בשקלים) הינו באופציה בכסף-היום 1100 בקולים 1110 בפוטים.
ברגע שביצעת עיסקה תרצה שהמרווח בין 2 האופציות ילך ויגדל
התנהגות המדד- אם ידשדש ויסגור באזור הסטרייק בפקיעה קרובה-מרווח מקסימלי. שוק עולה בחדות או יורד בחדות לא טוב-המרווח יירד.
התנהגות ס.ת.- וגא של אופציה רחוקה גבוהה יותר. ככל שסטיית תקן תעלה מרווח יעלה.
לסיכום: טוב לשוק מדשדש וסטיית תקן יציבה-עולה. הפסד מוגבל לתזרים פתיחה (בתנאי שסגרת לפני פקיעה קרובה).לכן נחשבת אסטרטגיה שמרנית
בעיקרון אתה מוכר אופציה קרובה נניח דצמבר וקונה אופציה זהה בכמות זהה בפקיעה מאוחרת יותר נאמר ינואר. תכניס לסימולטור את הנתונים כולל מחירי 2 האופציות ותלחץ לראות איך, מתי ולמה אתה מרויח או מפסיד.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי yc5000
היי רון
1. בהמשך למה שנאמר על מחסור בשורות - אני אישית הייתי מעדיף שבטבלת התיקונים יהיו יותר שורות (למשל 17 כמו בטבלה הראשונה יהיה נחמד, או לחילופין לחלק את תוספת השורות בין הטבלה העליונה לתחתונה). נכון שאז לא הכל יכנס במסך אחד ויהיה צריך לעשות scroll, לי אישית זה עדיין יותר נוח, אבל זה רק אני.
2. איטיות - האקסל מעט איטי גם בעבודה שוטפת כאשר מוסיפים/משנים שדות (אני מניח שבגרסא החדשה המוד הידני אמור לפתור את הבעייה) ובמיוחד בעדכון נתוני מחירים (אני בד"כ עושה מביזפורטל, לא יודע אם זה גם באורדרנט). נראה שכאשר יש יותר שורות באסטרטגיה העדכון לוקח יותר זמן. כל מה שאמרתי נכון לגירסא הקודמת Maof2
3. תודה על הכל, אחלה כלי שבעולם.
**
האמת לא ברור לי למה אתה צריך כל כך הרבה שורות לתיקונים. עושים תיקון ומעבירים למעלה. הרי תמיד תרצה לראות את השפעת התיקון על המצב העכשוי של הפוזיציה ואין טעם לצבור כמה סטים שונים של תיקונים. תפעל לפי הכללים שרשמתי בפוסט מוקדם יותר באשכול. אם לי אין בעיה לא צריכה להיות בעיה לכם.
איטיות במצב אוטומטי- נכון והבעיה קצת הוחרפה בקובץ החדש שתומך ב-4 אסטרטגיות. הבעיה העיקרית נובעת מגליון EVENTS המחשב בטחונות. יש שם 44 פונקציות מובנות לכל אסטרטגיה וכ"א עושה בדיקה על אוליי 6-10 B&S, כך שמדובר באלפי נוסחרות B&S. אני אשפר את המהירות במידה ניכרת בגירסא הבאה ע"י ביטול גליון התרחישים ויצירת פונקציית על אחת לכל אסטרטגיה שתעבוד יותר קשה אבל בסה"כ תחסוך זמן ניכר. עוד דבר שתורם לאיטיות היחסית זה חישוב
הדלתא
והתטא של כל אסטרטגיה שבעצם מחושב כמו שצריך על ס.ת. גלומה. חישוב ס.ת. גלומה שמבוצע בדרך של ניסוי וטעיה לוקח מעט זמן. ברם הדיוק בחישוב מתבזבז לגבי מי שעובד רק באופציית ביזפורטל בה המחירים של האופציות והמדד מימלא לא מסונכרנים בשעות המסחר-ולכן בגירסא הבאה הנוסחא תחושב במצב ביזפורטל על ס.ת. קבועה בורסה.
עוד דבר בקשר למהירות- שימוש מושכל בכפתור רכז פוזיציה ישפר את המהירות של חישוב הבטחונות כי יהיו פחות שורות לחישוב.
לגבי איטיות הקריאה מביזפורטל-בגירסא העכשוווית זה דיי מהיר, לאחר ששופר הקוד.
תודה על ההערות.
-
-
רון,
המון תודה, אתה ממש עושה עבודת קודש עם הסימולטור הזה. כלי מועיל ברמות!
-
על סמך ההערות בוצעו התיקונים הבאים:
1. הוסף סימולטור בטחונות ע"ג גליון הTEST
2. תוקן גרף כל הפוזיציות בגליון CHART
3.כפתור רכז פוזיציה- הפרשים מפוזיציות שנסגרו יתווספו בשורה נפרדת. תלקח בחשבון השפעה על עמלות.
4. הוסף כפתור נקה פוזיציה.
5. שופרה מהירות הקוד במצב אוטומטי ע"י ביטול גליון תרחישים וחישוב הבטחונות ע"י נוסחת על אחת. כמו כן במצב ביזפורטל חישוב תטא
ודלתא
ע"י ס.ת בורסה ולא גלומה.
6. גרפים לא מתעדכנים באקסל 2003-אין באפשרותי לבדוק או לשפר.
7. תוקן באג עידכון מדדים בגליונות TA2-4 במצב ביזפורטל.
אני משאיר את הלינקים של הורסיה הראשונה ומוסיף לינקים למי שמעוניין לורסיה זו. עבדתי בספיד אז ייתכנו שיבושים וזו אחת הסיבות שאני מעלה קצת מוקדם, בתקווה שביחד נמצא באגים מהר יותר.
תודה.
ראה בפתיח