תכנון אסטרטגיה לחודש הבא - שימוש בנכס הבסיס.
הייתי בקורס דרך האתר וקיבלתי שם שני כלים יחסית סולדיים שמאוד אהבתי:
1) שוקת רחבה עם הגנות - שרבות סופר עליה ונדון בה.
2) הגנה על נכס הבסיס.
שני הכלים יכולים להעשות במקביל הריי אם יש לנו נכס בסיס מוגן נוכל להשתמש בכ-60% ממנו לבטחונות שבהם נוכל ליישם את השוקת.
אכתוב כאן את הידוע לי כרגע על הכלי השני בתקווה שלקראת החודש הבא יהיה לנו ידע רב יותר שמותאם למצב השוק.
ידוע שהאופציות מקורן הוא עבור הגנה על נכס הבסיס - לדוגמה אם המדד היום 1120 ויש לי 112200 ש"ח, קניה של P1120 תגרום לכך שכל 1% של ירידה בנכס הבסיס יגרום לתקבול שווה ערך מצד הP.
מכיוון שהP יקר ניתן להחליט מראש שמוכנים לספוג במקרה הכי גרוע הפסד מסויים ולכן נוכל לקנות P1070 אם אנו מוכנים לספוג הפסד של עד כ-5% ובכך להקטין את עלות הP.
כדיי לצמצם את העלות ל-0 נמכור C בצד השני שיכסה על עלות הP, החודש הדבר היה אפשרי במרחק של 4 סטרייקים למעלה, ז"א - גידרנו את ההפסד המקסימלי שלנו ל5% ואת הרווח המקסימלי ל4%.
הגנה דיי טובה שנותנת לישון בשקט.
זה טוב - אבל לא מצויין...
אם היינו כותבים אוכף על המדד בתחילת החודש היינו מקבלים כ-5700 ש"ח ובכדיי להגן על נכס הבסיס שלנו ועל הP החשוף היינו כותבים 2 P במרחק 6% היינו משלמים עלהם 1700 ש"ח ז"א תקבול של 4000 ש"ח. באסטרגיה הזאת במידה והמדד לא זז או עלה - הרווחנו בסוף החודש 4%, אם הוא ירד עד 2% עדיין יש לנו רווח כלשהו שקטן ל-0 עד שנגיע ל2%-, ירידות של 2%-6% ההפסד שלנו ינוע בין 0% ל 8%, ירידות מעבר ל-6% ההפסד מגודר ל-8%.
וכאן הדילמות...
בחודש הזה הP היו יקרים משמעותית מהC במידה ומחיר הP הרחוקים היה זול יותר האסטרטגיה הייתה מגודרת להפסד נמוך יותר של עד כ- 7%.
אם סטיות התקן סביב המדד היו גבוהות יותר אזיי הגידור היה אפקטיבי (תקבול גדול יותר) יותר וגם ואחוז הרווח במקרה של ירידות קטנות\עליות היה גבוהה יותר.
דילמה נוספת:
1)מה עושים בסוף החודש?
2)האם מחכים לפקיעה?
הריי השפעות ברגע הפקיעה לא יכולו על נכס הבסיס לאורח זמן ויש לנו אפשרות להרוויח מכך (ירידת ערך הC הכתוב שלנו) אבל יש לנו אשרות גם להפסיד (עליית הערך שלו...).
3)האם יש יווניות מסויימות שבמצב מסויים יגרמו לנו לבחור באסטרטגיית גידור א' ובמצב אחר באסטרטגיית גידור ב'?
אשמח אם אוכל לשמוע דעות בנושא, אוליי גם על דרכי שיפוץ כדיי למקסם את הרווח או לצמצם את ההפסד.
יום טוב.
Re: תכנון אסטרטגיה לחודש הבא - שימוש בנכס הבסיס.
חביתוש - אני בהחלט מסכים איתך שזה אולי הנושא הכי חשוב שאנו מזנחים בפורום זה.
בשבועיים האחרונים (מאז הקורס) אני חושב על זה די הרבה, ובעזרת הקובץ המדהים של RH גם אפשר לחשוב בצורה מתודית.
בסופו של דבר הרעיון שהגעתי אליו הוא להשתמש בנכס בסיס כבטחונות על מנת לבנות אסטרטגיה רחבה המאפשרת הגנה ומרווח תימרון.
תבדוק את הרעיון הבא עבור נכס בסיס ל 50000 ש"ח כדוגמא.
אשמח לשמוע ביקורות.
עבור ינואר (בטחונות כ- 38000 ש"ח):
-5 C 1220
3 C 1200
-3 C 1180
1 C 1140
2 P 1120
-2 P 1080
2 P 1060
-5 P 1040
-3 P 1000
-6 P 980
5 P 960
יש פה כמובן הנחה של פקיעה באזור 1120
היי שוקי,
לא ממש הבנתי האם הכוונה שלך היא להשתמש בנכס הבסיס רק לבטחונות, אם כן -
כוונתי הייתה להשקיע את נכס הבסיס בתעודת סל על ת"א 25 (נכון להיום כל 112,600 ש"ח שווים ל בעלות על C אחד בגובה המדד וכתיבת P אחד) ואז להשתמש בו לאסטרטגיה.
כמובן שניתן להשתמש בו במקביל גם לביטחונות (נדמה לי ש 60% מערך הכסף בלבד).
אני אשמח אם מישהו יוכל להוסיף קצת מנסיונו.
(זה יכול להיות תחליף מעולה להשקעה סולידית אם לדוגמא מגדרים את הנכס מפניי ירידה\עליה של 2%.)
סליחה על הבורות.
על איזה נכס בסיס אתם מדברים בדיוק?על מדד 25?
אתם מתכוונים לקנות את כל המניות ובכמויות המתאימות?
תעודות סל לא מהוות נכס בסיס! ! !
אם כך,
סליחה על הבורות שלי.
מדוע תעודת סל ת"א 25 לא מהווה נכס בסיס?
האם הסיבה היא שהקירוב שלה לא טוב מספיק ברמה היומית?
אם זו אכן הסיבה ניתן לפצל את הסכום בין מספר תעודות סל ובכך למצע את הטעות כי הריי בטווח של מעל יום התעודות כן עוקבות אחר המדד.
ידידי מי שאמר לך שתעודת סל הינה נכס בסיס , טעות בידו.
אתה לא יכול לכתוב אופציות מול תעודת סל
חד
משמעי.
אתה לא יכול לבצע Covered CALL או כל אסטרטגיה אחרת שדורשת נכס בסיס כבטחונות.
אתה חייב להחזיק את המניות פיזית.
איפה למדת שתעודת סל הינה נכס בסיס?????? :shock:
לפני שנמשיך חשוב להבין מה משמעות ותפקידו של נכס בסיס.
אם אתה משתמש בנכס בסיס כביטחונות , אתה צריך לספק אותו במידה ואתה מפסיד.
אתה לא יכול לספק תעודת סל(שווי כספי אחר).
עד כמה שידוע לי, במידה ואני מחזיק בתעודת סל אני יכול להשתמש ב 60% מערכה לביטחונות, אבל בהחלט יכול להיות שאני טועה ובגלל זה אני רוצה ללמוד מנסיונם של אחרים.
בכדיי להחזיק בנכס הבסיס אני צריך לבצע רכישה ידנית של כל המניות והאחוז שלהן במדד?
האם כאשר אני נדרש לביטחונות
באמת
מוודאים שיש לי את הרכב האחזקות המדויק? ואז מחשיבים את מלוא הסכום לביטחונות?
אשמח אם תוכל להרחיב מעט בנושא של גידור נכס הבסיס, אם יש לך לקחים כלשהם ומה עושים בפקיעה - הריי יכולה להיות תזוזה ריגעית שלא תשפיע על נכס הבסיס לאורכו של יום אבל תגרור הפסדים\רווחים באופציות שנסגרו באותו יום.
תודה :)
לדעתי שניכם אומרים אותו דבר.
אני הבנתי כך:
אנו קונים תעודת סל מעוף בסכום X (נניח 50 אלף לדיון) - להלן נקרא לזה "נכס בסיס"
עכשיו מגדרים או מיישמים אסטרטגיה כלשהיא על מנת למנוע הפסדים בנכס זה ע"י מכירה ורכישה של אופציות מעוף.
נכס הבסיס הנ"ל יכול לשמש כבטחונות עבור הפעולות שאנו מבצעים.
אדי - האם זה לא מה שהתכוונת?
לא.
אתה לא יכול להישתמש בתעודת סל כנכס בסיס.
אם תיכתוב CALL מול תעודת סל ותפסיד על ה CALL ותרויח על התעודת סל,תצתרך לשלם כסף (אם הברוקר לא יסגור אותך קודם על בטחונות) עבור ההפסד ללא קשר אם יש לך תעודת סל או לא.
אתה לא יכול לספק תעודת סל עבור ההפסד.
תפיסה שגוייה ביסודה על שימוש בנכס בסיס יחד עם אופציות עבור גידור.
בגידור אנחנו יכולים להרויח או על המניות או את הפרמיה על כתיבת אופציה או על שניהם יחד.
אנו צריכים להיות מוכנים למסור נכס בסיס עבור האופציה הכתובה.
ניהול אסטרטגיות גידור הינה תורה בפני עצמה.
בארץ לא רלוונטי כי אין אופציות CALL & PUT על מניות(מה שיש עוד מעט לא יהיה).
ורק הגדולים יכולים לבצע שורט על מניות.
קול 001 מהווה נכס בסיס ב 100%
בדלתא אפס
מומלץ
חביתוש עברתי את הקורס הקודם עם יוסי בת"א וזכורני שדובר שם על רכישה של מניות מתוך ת"א 25 כמייצגות המדד , לא דובר על דגימה מדוייקת אלא על ניסיון להתקרב למניות שמתנהגות "כמו " המדד.
כל הפריסה של האסטרטגיה וההגנה נראית לי תקינה לחלוטין.
בהצלחה.
אמת בדבריך , אבל אז עליך לחשב בטא.
מקדם שבעזרתו אתה יכול לדעת בערך בכמה לגדר.
זה עדיין לא ב 100% גידור.
אם אתם כבר רוצים לעסוק בגידור , למה לא בשוק האמריקאי?
יש שם הרבה יותר פוטנציאל מאשר בשוק הישראלי.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי eddie
לא.
אתה לא יכול להישתמש בתעודת סל כנכס בסיס.
אם תיכתוב CALL מול תעודת סל ותפסיד על ה CALL ותרויח על התעודת סל,תצתרך לשלם כסף (אם הברוקר לא יסגור אותך קודם על בטחונות) עבור ההפסד ללא קשר אם יש לך תעודת סל או לא.
אתה לא יכול לספק תעודת סל עבור ההפסד.
תפיסה שגוייה ביסודה על שימוש בנכס בסיס יחד עם אופציות עבור גידור.
בגידור אנחנו יכולים להרויח או על המניות או את הפרמיה על כתיבת אופציה או על שניהם יחד.
אנו צריכים להיות מוכנים למסור נכס בסיס עבור האופציה הכתובה.
ניהול אסטרטגיות גידור הינה תורה בפני עצמה.
בארץ לא רלוונטי כי אין אופציות CALL & PUT על מניות(מה שיש עוד מעט לא יהיה).
ורק הגדולים יכולים לבצע שורט על מניות.
ברור שכסף אני אצטרך לשלם, וישנה אפשרות להיכנס למינוס של מזומנים (במגדל לפחות) ולכן אני לא מוצא בזה שום בעיה:
במידה והבורסה יורדת - אין בעיה של ביטחונות כי יש רווחים של הP המגן -זה ברור.
במידה ויש עליה מתונה - ייתכן שהC עדיין לא בכסף ואם כן - אז לא בסכומים גדולים ולכן גם כאן אין בעיה.
במידה ויש עליה תלולה ומהירהכאן יש שני תסריטים:
הראשון - אפשרות לכניסה למינוס ואז אין פדיון כפוי וכיסוי המינוס בעזרת הרווחים מתעודת הסל.
השני- פדיון כפוי - במידה ומגיעים לפדיון כפוי זה אומר שהעליות הן עצומות ובמקרה כזה במידה והאופציות ייפדו תהיה אפשרות באותו הזמן להחליט האם להשאיר את תעודת הסל ללא הגנה או למכור אותה ולסגור את הפוזיציה. דווקא מקרה כזה לא נראה לי נורא כ"כ כי כנראה קרה משהו מאוד חיובי שלא אהיה מעוניין להמשיך ולגדר את תעודת הסל שלי מלמעלה.
הבעיה היחידה שלי עדיין היא מה קורה בפקיעה, האם להמשיך להחזיק או למכור\לגלגל לחודש הבא?
פיספסתי משהו בתפיסה שלי? (שוב - בהנחה שניתן להיכנס למינוס של מזומן)
התפיסה של גידור נכונה, אבל.
כמה עולה תעודת סל?112000 ש"ח ליחידה???
אני לא חושב. וזה מה שתצתרך לספק.(במקרה של אופציות מעוף את ההפרש בין הסטרייקים).
תעשה ניסוי פשוט : תקנה תעודת סל יחידה אחת.
תמשוך את כל הכסף מהחשבון ותנסה למכור CALL אחד מול תעודת הסל.
תראה שאי אפשר(מינוס זה חוב שאתה חייב להחזיר).
משהו נוסף :
נניח קניתי נכס בסיס ב 100 ש"ח למניה (100 מניות) בעלות של 10000 ש"ח.
כתבתי אופציה CALL על סטרייק 100 של נכס הבסיס וקיבלתי עליה 500 ש"ח.
אם נכס הבסיס עולה לשמיים , בפקיעת האופציה אני אהיה מחוייב לספק את נכס הבסיס במחיר
100 ש"ח ליחידה(100 יחידות) , כלומר קניתי ב 100 ש"ח ליחידה ומכרתי ב 100 ש"ח ליחידה.
אבל הפרמיה של 500 ש"ח נשארה אצלי בכיס(רווח של 5%). זה מהות Covered Call .
וזה רק על קצה המזלג.
כמובן אפשר לעשות עוד הרבה דברים כגון אוכפי זמן,קונדורים,פרפרים , פרפרים אי סימטריים ,
סולמות , מרווחי יחס ועד ועוד ועוד....
אם אתם רוצים למצוא באינטרנט ישנם המון אתרים והמון מידע.
תחפשו "ניהול אסטרטגיות גידור","ניהול אסטרטגיות מעוף","ניהול אסטרטגיות בשוק ההון"...
נשאלת השאלה למה בכלל להתעסק עם נכס בסיס?
נניח שמישהו רוצה להשקיע כרגע במדד 25. במקום לקנות את נכס הבסיס, ניתן לקנות חוזה עתידי סינטטי (קונים C1130 ומוכרים P1130) ובזה נגמר הסיפור. זה בדיוק כמו לקנות 100 יחידות מדד בסיס מבחינת רווחים והפסדים. רוב היווניות מבטלות עצמן.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
נשאלת השאלה למה בכלל להתעסק עם נכס בסיס?
נניח שמישהו רוצה להשקיע כרגע במדד 25. במקום לקנות את נכס הבסיס, ניתן לקנות חוזה עתידי סינטטי (קונים C1130 ומוכרים P1130) ובזה נגמר הסיפור. זה בדיוק כמו לקנות 100 יחידות מדד בסיס מבחינת רווחים והפסדים. רוב היווניות מבטלות עצמן.
במקרה כזה שוב נשאלת השאלה:
מה עושים בפקיעה,
הרי לא רוצים שתזוזה רגעית בפקיעה לכיון לא ידוע תגרום לרווח\הפסד שלא קרו בנכס הבסיס עצמו.
מה עלות הגילגול של החוזה הסינטטי לחודש הבא או סגירתו?
היי חביתוש, לא ברורה לי כל כך ההצמדות שלך לאסטרטגיות עם נכס בסיס
אם אתה מתכוון לבצע Covered Call גרף הרווח וההפסד שלה הוא זהה לכתיבת אופציית Put : אם השוק עולה- העליה חסומה עד לסטרייק שבו כתבת את האופציה. אם השוק ירד, אתה חשוף ב 100% עם ירידת השוק בניכוי הפרמיה שקיבלת בכתיבת ה call. זה בדיוק כמו כתיבת put.
ככלל, כל פעולה בנכס בסיס (במקרה שלנו מדד 25) ניתן לבצע עם אופציות בעלות נמוכה יותר (שהרי זה "מנוף האופציה") עם סיכונים גבוהים וסיכויים גבוהים באותה מידה אבל עם מרווחי גמישות הרבה יותר גבוהים
למעשה, בכל פעם ששחקן כותב קניית (מכירת) צילנדר מדורג זו בעצם קנית (מכירת) נכס בסיס אבל עם חשיפה נמוכה יותר לתנודתיות שלו כך שפועל, אתה מבצע אסטרטגיה מבוססת נכס בסיס כמעט מידי שבוע
ציטוט:
פורסם במקור על ידי HRL
היי חביתוש, לא ברורה לי כל כך ההצמדות שלך לאסטרטגיות עם נכס בסיס
אם אתה מתכוון לבצע Covered Call גרף הרווח וההפסד שלה הוא זהה לכתיבת אופציית Put : אם השוק עולה- העליה חסומה עד לסטרייק שבו כתבת את האופציה. אם השוק ירד, אתה חשוף ב 100% עם ירידת השוק בניכוי הפרמיה שקיבלת בכתיבת ה call. זה בדיוק כמו כתיבת put.
ככלל, כל פעולה בנכס בסיס (במקרה שלנו מדד 25) ניתן לבצע עם אופציות בעלות נמוכה יותר (שהרי זה "מנוף האופציה") עם סיכונים גבוהים וסיכויים גבוהים באותה מידה אבל עם מרווחי גמישות הרבה יותר גבוהים
למעשה, בכל פעם ששחקן כותב קניית (מכירת) צילנדר מדורג זו בעצם קנית (מכירת) נכס בסיס אבל עם חשיפה נמוכה יותר לתנודתיות שלו כך שפועל, אתה מבצע אסטרטגיה מבוססת נכס בסיס כמעט מידי שבוע
אוקיי,
הבנתי ואתה בהחלט צודק, עדיין לא ברור לי מה קורה בפקיעה ואיך "מחליקים" את התזוזות הגבוהות או מגלגלים ללא עלות לחודש הבא.
ההתעקשות שלי לעשות משהו עם נכס הבסיס נובעת מהעובדה שאני רואה ייתרות מזומן גבוהות עבור ביטחונות בחשבון ולא מנצל אותן לעשיית רווח נוסף (אפילו קטן - לא צריך לזלזל גם בתוספת של 2% שנתי).