-
סיכון גבוה באסטרטגיה השבועית, שחקן אשמח לקבל את תגובתך.
בהמשך להתנהלותה של האסטרטגיה משבוע הפקיעה, רציתי להעלות מספר נקודות בעייתיות באסטרטגיה השבועית. שחקן, אני מקווה שתקבל את הביקורת בהבנה וכמובן אשמח אם תגיב.
במיקסום הרווח השני מהיום, אינך מציין כלל את גובה ההפסד הנוכחי של האסטרטגיה (כ-3700 שח) ואת ההפסד המירבי אותו היא עלולה לספוג בהרכבה המשופץ. במונחי פקיעה הרי שהיא מגיעה להפסד מירבי של כ- 5500 שח (תשלום בפקיעה פחות תקבול) במדד 1140 ומעלה. בדומה לאסטרטגיה של שבוע הפקיעה הרי שבמקרה של ירידות חדות ההפסד אינו מוגבל בגלל עודף הפוטים הכתובים על הקנויים. בשל המרחק מהפקיעה הרי שכרגע היא לא ממש רחוקה מההפסד המירבי האפשרי במונחי פקיעה (כוון מעלה).
איני מבין מדוע אתה מציין ש- "מוטב לנו כי השוק יעלה בחדות מנקודה זו (הרי ההגנה מלאה) או ירד בחדות"? הרי הנקודה האופטימלית מבחינת האסטרטגיה היא איזור מדד 1070 עליו כתוב האוכף וכל הקולים והפוטים הכתובים יצטמקו. במקרה של עליות חדות גם כתיבה מאסיבית נוספת של פוטים תתקשה להחזיר את ההפסד כולו, תצרוך כמות גדולה של בטחונות ותחשוף את האסטרטגיה להפסד פוטנציאלי גדול יותר במקרה של קריסה.
בעיניי, מבחינת ניהול הסיכונים אתה עושה עוול בכך שאינך חותך ברמת הפסד מסויימת אלא משפץ מינורית ומגדיל משמעותית את רמת הסיכון הכללית של הפוזיציה. מהצד זה נראה כמעט כמו "Double or nothing" ואני אומר זאת כי אסטרטגיה אחת כזו יכולה למחוק רווחים של 10 אסטרטגיות מוצלחות, והיו לך לא מעט כאלו, אני יודע.
כולי תקווה שמי שעדיין לא הפעיל סטופ לוס יהנה מתיקון בשוק שיחזיר חלק מההפסדים, ושבסופו של דבר הנזק יצומצם, בכל מקרה אני עדיין קורא את סקירותיך המושקעות בעניין רב, מברך על פועלך באתר ומסירותך! אשמח לברך על כל הצלחה ומאידך להרים דגל אדום במידה ויהיה בו צורך... מקווה שאני לא מפוטר
בברכה,
אפריים11
-
Re: סיכון גבוה באסטרטגיה השבועית, שחקן אשמח לקבל את תגובתך.
[
ציטוט:
quote="אפריים11"]בהמשך להתנהלותה של האסטרטגיה משבוע הפקיעה, רציתי להעלות מספר נקודות בעייתיות באסטרטגיה השבועית. שחקן, אני מקווה שתקבל את הביקורת בהבנה וכמובן אשמח אם תגיב.
במיקסום הרווח השני מהיום, אינך מציין כלל את גובה ההפסד הנוכחי של האסטרטגיה (כ-3700 שח) ואת ההפסד המירבי אותו היא עלולה לספוג בהרכבה המשופץ. במונחי פקיעה הרי שהיא מגיעה להפסד מירבי של כ- 5500 שח (תשלום בפקיעה פחות תקבול) במדד 1140 ומעלה. בדומה לאסטרטגיה של שבוע הפקיעה הרי שבמקרה של ירידות חדות ההפסד אינו מוגבל בגלל עודף הפוטים הכתובים על הקנויים. בשל המרחק מהפקיעה הרי שכרגע היא לא ממש רחוקה מההפסד המירבי האפשרי במונחי פקיעה (כוון מעלה).
מי שביצע את האסטרטגיה כולל התיקונים מופסד על הנייר 3000-3300 ש"ח (תלוי מתי ביצע). 3700 ש"ח הפסד כפי שאתה מציין, אפשרי לדעתי רק למי שלא ביצע את התיקון הראשון. ההפסד המירבי בפקיעה למעלה מתקבל במדד 1140 ויותר, בו יש לשלם 18000 אלף שח ומכאן הפסד של כ-10.5 אלף שח. לא ברור מאיפה הגעת ל-5500 שח. במקרה ירידות חדות, ההפסד בלתי מוגבל אמנם, אבל נגיע להפסד דומה לזה שב-1140 פלוס רק במדד 970 ולמטה מה שלא נראה סביר (כרגע) , ולכן הדאגה צריכה להיות רק בתנועה חדה למעלה.
ציטוט:
איני מבין מדוע אתה מציין ש- "מוטב לנו כי השוק יעלה בחדות מנקודה זו (הרי ההגנה מלאה) או ירד בחדות"? הרי הנקודה האופטימלית מבחינת האסטרטגיה היא איזור מדד 1070 עליו כתוב האוכף וכל הקולים והפוטים הכתובים יצטמקו. במקרה של עליות חדות גם כתיבה מאסיבית נוספת של פוטים תתקשה להחזיר את ההפסד כולו, תצרוך כמות גדולה של בטחונות ותחשוף את האסטרטגיה להפסד פוטנציאלי גדול יותר במקרה של קריסה.
נראה לי ששחקן טעה. עליות לא יעשו טוב לאסטרטגיה ובטח שלא עליות חדות. אתה צודק שבמקרה של עליות חדות, הזזת רגל שמאלית לא תפתור את הבעיה אלא רק תקטין אותה. לא תהיה ברירה אלא לפעולה אגריסיבית שתצריך עליה מיכרת של הבטחונות. אבל צודק השחקן שעדיין מוקדם לפעולה זו והצעדים שהוא נקט עד עכשיו היו נכונים לדעתי.
ציטוט:
בעיניי, מבחינת ניהול הסיכונים אתה עושה עוול בכך שאינך חותך ברמת הפסד מסויימת אלא משפץ מינורית ומגדיל משמעותית את רמת הסיכון הכללית של הפוזיציה. מהצד זה נראה כמעט כמו "Double or nothing" ואני אומר זאת כי אסטרטגיה אחת כזו יכולה למחוק רווחים של 10 אסטרטגיות מוצלחות, והיו לך לא מעט כאלו, אני יודע.
מוקדם עדיין לחתוך. יש הרבה זמן. כמה ימים של ירידות אפילו קלות והאסטרטגיה תיראה הרבה יותר טוב. מסכים עם הקביעה שאסטרטגיה אחת לא מוצלחת בחודש הרבה פעמים מספיקה למחוק חודש טוב ואוליי גם יותר. לדעתי, וזו הסיבה שאני לא מבצע את האסטרטגיות של שחקן, יעד של 10% בשבוע הינו אגרסיבי מידי ומחייב הימור על כיוון השוק. אני גם לא רואה הגיון כלכלי בנקודת יציאה של 10% רק כדי להיכנס לאסטרגיה אחרת. לדעתי כל מקרה לגופו. אם האסטרטגיה מספיק טובה אפשר לרוץ עד הפקיעה.
ציטוט:
כולי תקווה שמי שעדיין לא הפעיל סטופ לוס יהנה מתיקון בשוק שיחזיר חלק מההפסדים, ושבסופו של דבר הנזק יצומצם, בכל מקרה אני עדיין קורא את סקירותיך המושקעות בעניין רב, מברך על פועלך באתר ומסירותך! אשמח לברך על כל הצלחה ומאידך להרים דגל אדום במידה ויהיה בו צורך... מקווה שאני לא מפוטר
אכן סקירות השחקן ברמה גבוהה בהרבה ממה שאנו מורגלים בעתונות הכלכלית והמסירות שלו הינה
באמת
משהו יוצא דופן. אתב כותב " מקווה שאני לא מפוטר" - אני דווקא מעריך מאד בקורת בונה, כמו זו שלך, ואני בטוח שגם שחקן. אני סולד מבקורת בסגנון "השוק עולה ואנחנו תקועים באסטרטגיה דפנסיבית". שחקן הוא לא נביא. אם מישהו מאמין בעליות חדות שלא יבצע כמו רובוט אסטרטגיה דפנסיבית ואח"כ יבכה "אכלו לי שתו לי". האסטרטגיה של שחקן היתה יכולה להגיע בקלות ל-10% רווח, לו השוק היה יורד רק מעט ולכן היא אסטרטגיה טובה מאד לדשדוש-ירידות. ברם השוק חזק מאד לצערנו.
בברכה,
אפריים11[/quote]
-
מסכים עם RH ב-100%.
יש כמות גדולה של חברים שההבנה שלהם האופציות נמוכה ביותר.
הם רצים ומבצעים את האסטרטגיה ללא הבנה בסיסית של
דלתא
וכייון שוק.
כמי שעוסק בניהול כספים של אחרים, אני מפעיל שיקול דעת ובוחן האם האסטרטגיה של השחקן מתאימה למה שאני חושב על כיוון השוק. לכן אני לא תמיד מבצע את האסטרטגיות כלשונן או סוגר אותן ב-10%. לפעמים אני ממשיך איתן לפקיעה אם יחס הסיכוי-סיכון נראה לי נכון.
אין ספק שהאסטרטגיה השבועית נראית רע ומלחיצה את מי שביצע אותה כלשונה. אבל החודש עוד ארוך. ערך הזמן ישחוק את הכתיבות, ובטוח יהיו מספר ימי ירידות שיתנו אויר.
-
רק שכרגע לא רואים ימי ירידות כלל :x
עד שבחמישי ירדו בארה"ב, יצאו היום נתונים מפתיעים לטובה (לצערינו כמובן)
התוצאה לדעתי תהיה עלייה לאיזור ה 1130 כבר ביום א'... :cry:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי haimn
מסכים עם RH ב-100%.
יש כמות גדולה של חברים שההבנה שלהם האופציות נמוכה ביותר.
הם רצים ומבצעים את האסטרטגיה ללא הבנה בסיסית של
דלתא
וכייון שוק.
כמי שעוסק בניהול כספים של אחרים, אני מפעיל שיקול דעת ובוחן האם האסטרטגיה של השחקן מתאימה למה שאני חושב על כיוון השוק. לכן אני לא תמיד מבצע את האסטרטגיות כלשונן או סוגר אותן ב-10%. לפעמים אני ממשיך איתן לפקיעה אם יחס הסיכוי-סיכון נראה לי נכון.
אין ספק שהאסטרטגיה השבועית נראית רע ומלחיצה את מי שביצע אותה כלשונה. אבל החודש עוד ארוך. ערך הזמן ישחוק את הכתיבות, ובטוח יהיו מספר ימי ירידות שיתנו אויר.
-
שלום אפריים.
כפי שבקשת, מעט התיחסות לדברים שכתבת.
קודם כל זוית הראיה: האסטרטגיה ברווח. נקודה. כל תרחיש שאתה מתאר הוא אם וכאשר, ונכון לעכשיו האסטרטגיה ברווח.
אמת
כי התטא טרם התחילה לעבוד ועוד כל מיני פקטורים נוספים אך הדבר לא רלוונטי בבניית אסטרטגיה מרחק חודש מפקיעה. אתה מציין מספר פעמים את האסטרטגיה של הפקיעה שסיימה בהפסד. לא אכנס לכל הנוסחאות מאחרי כל אסטרטגיה אבל במבט לאחור ובמדידת יחסי סיכוי-סיכון הייתי חוזר עליה פעם נוספת עם כל התיקונים אחד לאחד. מעבר לכך, שבמשך שנה הדבר הוכיח את עצמו הרי שגם בפקיעה האחרונה היינו מרחק 1% בלבד מפקיעה רווחית. לראיה, אירופה איבדה באותו היום 3.5% ובמידה והדבר היה מתרחש יום מוקדם יותר – ברור מה היה הרווח... מכיוון שכך, הרי שיחסי הסיכוי-סיכון היו מצויינים.
לא טעיתי כשציינתי שאני מעדיף שוק עולה בחדות. עם שוק ב 1200 אני סה"כ סוגר אוכף אחד, פותח נוסף וזה בערך כל הסיפור. עם שוק סביב 1120 מדשדש ומבצע זינוק דווקא בשבוע האחרון, הסיפור כבר אחר ולכן ציינתי שירד או יעלה בחדות אך לא יזגזג.
באופציות, אין מושג כזה לחתוך הפסד. יש גלגול, יש הקטנת פוזיציה אבל נשארים במשחק עד שריקת הסיום. גם אתה מסכים כי ב 52 שבועות בערך פעמיים האסטרטגיה הפסידה ובשאר הפעמים הרויחה. אם היינו חותכים, הרי שהיחס היה שונה שכן היו שבועות בהן האסטרטגיה התחילה בהפסד
חד
וצמחה רק בהמשך לרווח. אם חותכים באופציות זה
באמת
כבר משחק סכום 0.
אתם אולי פחות נלחצים מבעבר אבל עדיין נלחצים. תפרקו כל אסטרטגיה בפני עצמה ותראו שגם בפקיעה גבוהה מהמדד כיום אתם עדיין מוגנים.
-
יישר כח לכולם על התגובות והניתוח , אין ספק שזה מתאים למסורת שמתפתחת\קיימת פה ושהינה חלק בלתי נפרד מרוח האתר מקימיו ומפעיליו.
הניתוח גם אם יש לגביו הסתייגויות איפשר שיח ענייני והתמקצעות.
אין ספק שמרכז הכובד באסטרטגיה מורכב מאוכף 1070 ומקולים כתיבה של קול זה אוכף זה בשלב זה של החודש לינואר תפתור את הבעיה יפה מאוד ואולי תוכל להוות מרכז רווח נוסף בהתמתנות העליות , ובדישודוש. אני מניח שלזה התכוונת בגילגול הפוזציה.
שבוע טוב ומבורך.
-
שלום שחקן
אתה יכול לפרט איך , בהנחת מדד 1200, כתיבת אוכף חדש וסגירת הקודם מסכמת את הנושא?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי hanan121
שלום שחקן
אתה יכול לפרט איך , בהנחת מדד 1200, כתיבת אוכף חדש וסגירת הקודם מסכמת את הנושא?
מצטרף לשאלה.
סגירה של האוכף ב-1200 תהיה בעצם חיתוך בהפסד מה שאמרת שלא עושים.
הקול 1070 הכתוב באוכף יהיה שווה 13000 שקל שנשלם בסגירה לעומת תקבול של פחות מ-6000 שקל שקיבלנו על כתיבת האוכף, נזק קשה לכל הדעות שלא לדבר על שאר הקולים הכתובים שיהיו שווים אלפי שקלים כל אחד.
כתיבה של אוכף חדש סביב 1200 תתן אולי תקבולים של 4000 שקל נגיד(תלוי מתי) שאפילו אם נשלשל חלק גדול מהם לכיס עדיין האסטרטגיה תגמר בהפסד צורב.
-
שחקן שלום, אני שמח שעדיין לא פוטרתי, אך קרא את ההמשך... :roll:
איני בא לקחת ממך את הרקורד הנהדר בבניית אסטרטגיות במהלך קיומו של האתר, כי אם לתת זווית ראיה שונה ואולי מעט ביקורת בונה על התנהלותה של האסטרטגיה עד כה. לדוגמא, מי שהיה בא לממש את האסטרטגיה שנתת כולל כל התיקונים בסופו של יום חמישי האחרון היה נותר עם כ- 3000-3700 שח פחות בחשבונו, כתלות במחירי הביצוע לאסטרטגיה זו. אז לטעון ש "האסטרטגיה ברווח. נקודה." זו הצגה מגמתית ואפילו מטעה. נכון שקיים תקבול כספי ממנה, אך רווח הניתן למימוש מיידי - ממש לא!
אתה מדבר על שבוע פקיעת נובמבר. יום לפקיעה נתת תיקון בשעה 16:01 (סביבות מדד 1096) שבו היינו אמורים לכתוב 4 פוטים 1070 ללא הגנה. אותו פוט עמד על 75 שח לכל היותר בעת כתיבת הודעתך והיווה צמצום מזערי ומסוכן להפסד של אותה אסטרטגיה. הרי רק חודש לפני כן, בפקיעת אוקטובר, פוט 1030 יום לפקיעה, היה שווה בנמוך היומי 75 שח, ופקע על... "רק" 2107 שח! אז אולי כדאי להגיד תודה שהשווקים באירופה איחרו ביום בקריסתם, אחרת היינו עשויים להתקל בתרחיש כלל לא נעים של פקיעה באיזור נמוך עם פוטנציאל להפסד בלתי מוגבל.
לגבי שוק עולה בחדות. במדד 1140 ומעלה תחוייב לשלם במונחי פקיעה - 18 אלף שח כאשר תחום זה מהווה הפסד כולל של כ- 11 אלף שח כתלות בתקבול. אם אתה חושב שכתיבה נוספת של אוכף תשפר את מצבך או תחזיר את ההפסד, זו עשויה להיות הטעיה הגובלת בפזיזות, אלא אם כן איני מבין דבר וחצי דבר בתחום המעוף, בנקודה זו
באמת
אשמח שתאיר את עיניי. במקרה זה, למה שאתה קורא "גלגול" אני קורא מימוש הפסד ופתיחת פוזיציה חדשה. למה שאתה קורא "נשארים במשחק עד שריקת הסיום." אני קורא פקיעה ומימוש הפסד. אין חיתוך הפסד באופציות? הרי זה פשוט חוסר אחריות משווע לטעון כך, מנסיוני, חיתוך הפסד הוא תנאי הכרחי להצלחה לאורך זמן בתחום כה חסר סלחנות.
אתה גם מוסיף "אתם אולי פחות נלחצים מבעבר אבל עדיין נלחצים. תפרקו כל אסטרטגיה בפני עצמה ותראו שגם בפקיעה גבוהה מהמדד כיום אתם עדיין מוגנים." אז בדקתי, בהנחת תקבול של 7000 שח, קבל סיכום קצר:
פקיעה של 1120 - נקודת איזון.
פקיעה של 1130 - הפסד כולל של 5000 שח.
פקיעה של 1140 ומעלה - הפסד כולל של 11000 שח.
מוגנים? אני מקווה בכל ליבי למען אלו שבפוזיציה שיוכלו לקבל את התיקון הכה מיוחל לפני הגעת מדד 1140 החודש כפי שלהערכתי עשוי לקרות בסבירות טובה.
שבוע טוב!
אפריים11
-
אפריים,
כתבת יפה ואני מקווה ששחקן ימצא זמן לתת תשובה.
בחודש שעבר, במיוחד לאחר פקיעת אוקטובר, הייתה לי אמונה חזקה בכוחם של השחקנים לנווט את המדד לנקודת הפקיעה הנוחה להם. לאחר נובמבר, אמונה זו התערערה במידה מסויימת. ובכל זאת, על פי מה שמסתמן, נקודת הפקיעה האידאלית היא 1080. אני מקווה מאד ששחקן יודע דברים שאנחנו לא.
-
תודה אופיר. שים לב שבנובמבר הפקיעה היתה רחוקה כ- 45 נקודות מהפקיעה האופטימלית לכאורה, כך שלא הייתי בונה על נתוני הפוזיציות הפתוחות יותר מדי.
לגבי כאלו שיודעים יותר מאחרים בשוק ההון, הייתי מציע לך לבדוק כמה מרוויחים הנהג, העוזרת והגנן הפרטי שלו באחוזתו הענקית שבאיי קיימן, לפי זה תדע...
-
אפריים בקיצור לטענתך מעל 1120 אתה לא מוגן.
כלומר אם המדד ממשיך לעלות אתה מסתכל מהצד...
מעניין. :)
אני מצטער לומר אבל אתה מתבסס על נתונים שגויים. לא אכנס להכל אבל דוגמא:
אולי טוב שאירופה לא סיימה אדום יום קודם לכן (אתה מכוון לפקיעה האחרונה).
שחקנים מתעבים פתיחה אנגלית ואתה מדבר על 4% ירידה בפקיעה, שהרי בזמן התיקון המדד היה 1098.
גם בפקיעה הלכאורה סוערת אליה כיוונת סה"כ 2.08% שלילי.
חפש קצת מתי בדיוק היתה פקיעה אנגלית בעשר השנים האחרונות ומה קרה בעקבותיה. אני בטוח שתופתע מהתוצאות.
עוד דוגמא, אתה מציין כי לא היית מסתמך על מפת הפוזיציות כי הפקיעה האחרונה היתה 45 נקודות מנקודה זו. 45 נקודות = 7% רווח לכותבים כך שזה לא נורא אך אתה שוכח לציין 9 פקיעות רצופות בהן הפקיעה היתה בטווח של פחות מחצי אחוז מהנקודה האופטימאלית. הרצף הטוב ביותר משנת 2004. סתרת את עצמך בתגובה - מצד אחד ציינת כי מה קרה בפקיעה האחרונה (הרי השחקנים הם אלו שהביאו את המדד לנקודה מדוייקת) ומצד שני לא להסתמך על מפת הפוזיציות.
כל חישוב שעשית לא רלוונטי בשלב זה. האסטרטגיה ברווח כי אם הפקיעה היתה מחר היית מרויח. אם אתה טוען אחרת הרי זה בעצם כמו לטעון שאתה יודע את כיוון המדד. מבחינת חיתוך הפסדים - הניסוח היה מאוד יפה אבל לא קשור למציאות. קח את אסטרטגיות האתר כדוגמא. 52 אסטרטגיות.2 גרמו נזק. נניח שהיו 15 אסטרטגיות שהסתבכו, אז אם הייתי חותך הרי שהייתי מפסיד ב 15 מהפעמים אם לא יותר מזה. נגיד 15% יעד חיתוך, והגעת כבר לפני ריבית דריבית כמעט ל 200%. הנזק בפעמיים היה פחות משמעותי.
במלים אחרות, אתה יכול לנסות ללכת נגד הכותבים אבל לדעתי לא מומלץ.
בנוגע לקיימן: בקיימן עפ"י חוק אסור לבנות אחוזות. בניה מקסימאלית היא על שטח של 2 דונם משום שמדובר באי קטנטן. אגב, לא
באמנת
גרים שם זה רק מקלט מס...
לשואלים על אוכף. במידה והמדד ממשיך לעלות מבצעים הצלבה בין הפוט לקול. כלומר הפוט עולה מעל הקול עד למצב בו הפקיעה נמצאת בטווח. בשלב בו התטא כבר גבוהה פותחים אוכף נוסף על הסטרייק (לצורך הדוגמא 1150) המותח עוד קצת את הקצוות.
בהצלחה.
-
היי שחקן,
הצגתי מספרית את התרחישים האפשריים וההפסד הכרוך בהם. נכון שיש עוד זמן, ואולי יבוא תיקון והשחקנים מתעבים פתיחה אנגלית. אולי. אבל הפקיעה של אוקטובר היתה בפתיחה של 2.23%- וברור שמספיק מקרה אחד מתוך 10 לגרום נזק אדיר לאסטרטגיה. למה להשאר חשוף עם אפשרות של סיכון בלתי מוגבל רק מתוך ההנחה שהשחקנים מעדיפים פקיעה כזו או אחרת?
מנתונים של קרוב ל-70 פקיעות אחרונות אחריהן אני עוקב, הרי שאם טווח המסחר בשבוע הפקיעה (א' עד ד' בלבד) נמדד באחוזים, כשליש מהפקיעות היו מעל רף ה- 90% ורק 16% מהן היו מתחת לרף ה-10% וכאן הצדק איתך.
ערבבת קצת בין שתי תגובות שונות שלי, אבל איני טוען שאני יודע את כיוון המדד, אלא רק משער שהוא בדרכו למעלה ולכן האסטרטגיה בה בחרתי כיוונית, בדומה למה שהצהרת בפרסום הראשון של האסטרטגיה שלך, ואני מצטט: "# החודש מאוד רחב ולכן אין חשש לאי-יכולת תיקון. מכיוון שכך, עלינו לבחור אסטרטגית כיוון."
בהמשך גם ציינת ש: "יותר משהאסטרטגיה מניחה כיוון היא מאפשרת לנו תמרון רחב, ובנויה על הגיון כלכלי רב. במידה והושק ירגע, הרי שסטיות התקן יצנחו ונרויח מהכתיבות. במידה והשוק יוסיף להיחלש, האסטרטגיה תניב רווח מפוזיציית השורט הדומיננטית."
אני מסכים לחלוטין, במידה והוא ירגע!
שים לב שבכל תגובותיך אתה עדיין עומד על כך שהאסטרטגיה ברווח, כי הפקיעה רחוקה. זו דרך אחת להביט על כך. אני מתבונן במי שעוקב אחר מאזן הרווח וההפסד על בסיס יומיומי, רואה אדום, ושואל עד מתי נמתח את החבל ההפסדים. מנסיוני, לא כדאי כלל למתוח אותו יתר על המידה, זה הכל.
יהיה לי קשה ללכת נגד הכותבים, כי המממ...אני אחד מהם... ולכן אני טיפה מכיר את אופן המחשבה, אבל זה בסדר, אנחנו לא חייבים להסכים על כל דבר, כפי שציין כאן מישהו, מתפתח דיון ענייני וסיעור מוחות שכולנו רק מרוויחים ממנו.
תודה על ההארה לגבי איי קיימן, בדיוק הגשתי את הניירת של הבית שלי לאישורים בוועדה המחוזית של ג'ורג'טאון... נראה לי אכלתי אותה... :shock: לילה טוב
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
לשואלים על אוכף. במידה והמדד ממשיך לעלות מבצעים הצלבה בין הפוט לקול. כלומר הפוט עולה מעל הקול עד למצב בו הפקיעה נמצאת בטווח. בשלב בו התטא כבר גבוהה פותחים אוכף נוסף על הסטרייק (לצורך הדוגמא 1150) המותח עוד קצת את הקצוות.
בהצלחה.
ואני תוהה -
1. אם קיימת אפשרות של התקרבות לפקיעה ואוכף נוסף, עם כמה בטחונות כדאי להיערך?
2. כיצד ניתן לרכוש ידע מתקדם שכזה בניהול אסטרטגיות נגזרים? אני מתכוון לידע מעמיק שנרכש על ציר הזמן, לבד מהקורס המתקדם שבעל"ט. עדיף שלא יתבסס (רק) על חבטות וצלקות.
-
- שלום חברים, ושבוע טוב
- אני מסכים עם "שחקן" שאתם נלחצים, מה גם שיש עוד 3 שבועות לפקיעה, והכל יכול לקרות, אבל אותי מעניינת השאלה: "למה עלו תשואות אג"ח הבונדס? אז הלכתי לבדוק את זה, ואת זה מצאתי:
- The government said the U.S. economy lost 11,000 jobs last month, far fewer than the 130,000 analysts had expected, which sent bond prices sharply lower and fueled a rally in riskier assets such as stocks
- אז בכמה טעו האנליסטים? ...1081% וזה נראה לי חשוד מאד, כי אני לא מבין איך אפשר לטעות כל כך הרבה? אז האם הם לא שכחו אפס אחד גדול? או שהמשחק באפס אחד גדול?
- ולחילופין, אם זה כל כך טוב, ואם האבטלה שינתה כיוון, אז למה לא חזרו מדדי וול סטריט לשערים הגבוהים של יום רביעי? והאם חושדים גם המשקיעים האמריקנים שיש פה משהו מסריח בנתון האבטלה?
- אבל דבר אחד בטוח, ת"א25 תאמץ את נתון האבטלה בשמחה גדולה, כי "הם" אוהבים למצוא סיבה למסיבה, ומה "הם" אוהבים יותר? אם לא לספק ביקושים במחירים גבוהים יותר? אז השורטיסטים יאלצו לחכות ליום שני, והלונגיסטים יקבלו יום נוסף של חסד ע"ח נס חנוכה
- ובמוצ"ש, אחרי ההבדלה, שאלתי אחד חדש, שנכנס למניות מחדש, ולהלן תשובתו: "עבדו עלינו בתשיעי למרץ, כי לא היתה בכלל סיבה למשבר, וזה היה סתם פיצוץ מיותר של המינוף שקיים תמיד בשווקים, ות"א25 נמצאת בראלי סוף השנה, והיא תעצור בשער של 1200", אז בהצלחה לכולם, ושבוע טוב, ואנחנו נדליק את הנר הראשון לפני נרות השבת, תודה
-
ערבבת קצת בין שתי תגובות שונות שלי, אבל איני טוען שאני יודע את כיוון המדד, אלא רק משער שהוא בדרכו למעלה ולכן האסטרטגיה בה בחרתי כיוונית, בדומה למה שהצהרת בפרסום הראשון של האסטרטגיה שלך, ואני מצטט: "# החודש מאוד רחב ולכן אין חשש לאי-יכולת תיקון. מכיוון שכך, עלינו לבחור אסטרטגית כיוון."אפריים, משתמש מדבריך כי האסטרטגיה בה בחרת היא כיוונית שוורית ולא ביצעת כלל את זו של השחקן, האם אני טועה?
למרות שאני יכול להבין את גישת השחקן לפיה הפוזיציה ברווח שכן לו היתה הפקיעה היום אזי היא היתה רווחית, אני מעדיף את גישתך- הפוזיציה בהפסד על הנייר. אני יכול ליצור היום הרבה אסטרטגיות רווחיות לכאורה במידה הפקיעה תהיה בשער של היום , ועדיין לא הרווחתי שקל.
עדיין לא ברור לי ענין תיקון האסטרטגיה במקרה של עליות חדות. כל אסטרטגיה אפשר לתקן, אבל תיקון שמצריך עליה דרמטית של הבטחונות אינו ממש תיקון (שעבורי לפחות הינו הזזת הגרף ללא שינוי משמעותי בבטחונות), אלא פוזיציה חדשה. יתכן בהחלט שסיכום הרווח והפסד של שתי הפוזיציות יחד ייתן רווח , ואוליי לזה מתכוון שחקן. טוב יעשה שחקן אם יבהיר מה הבטחונות הנוספים הנחוצים במקרה זה, קודם שחברים ייכנסו לאסטרטגיה שבועית חדשה נוספת.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sassi6
- שלום חברים, ושבוע טוב
- אני מסכים עם "שחקן" שאתם נלחצים, מה גם שיש עוד 3 שבועות לפקיעה, והכל יכול לקרות, אבל אותי מעניינת השאלה: "למה עלו תשואות אג"ח הבונדס? אז הלכתי לבדוק את זה, ואת זה מצאתי:
- The government said the U.S. economy lost 11,000 jobs last month, far fewer than the 130,000 analysts had expected, which sent bond prices sharply lower and fueled a rally in riskier assets such as stocks
- אז בכמה טעו האנליסטים? ...1081% וזה נראה לי חשוד מאד, כי אני לא מבין איך אפשר לטעות כל כך הרבה? אז האם הם לא שכחו אפס אחד גדול? או שהמשחק באפס אחד גדול?
- ולחילופין, אם זה כל כך טוב, ואם האבטלה שינתה כיוון, אז למה לא חזרו מדדי וול סטריט לשערים הגבוהים של יום רביעי? והאם חושדים גם המשקיעים האמריקנים שיש פה משהו מסריח בנתון האבטלה?
- אבל דבר אחד בטוח, ת"א25 תאמץ את נתון האבטלה בשמחה גדולה, כי "הם" אוהבים למצוא סיבה למסיבה, ומה "הם" אוהבים יותר? אם לא לספק ביקושים במחירים גבוהים יותר? אז השורטיסטים יאלצו לחכות ליום שני, והלונגיסטים יקבלו יום נוסף של חסד ע"ח נס חנוכה
- ובמוצ"ש, אחרי ההבדלה, שאלתי אחד חדש, שנכנס למניות מחדש, ולהלן תשובתו: "עבדו עלינו בתשיעי למרץ, כי לא היתה בכלל סיבה למשבר, וזה היה סתם פיצוץ מיותר של המינוף שקיים תמיד בשווקים, ות"א25 נמצאת בראלי סוף השנה, והיא תעצור בשער של 1200", אז בהצלחה לכולם, ושבוע טוב, ואנחנו נדליק את הנר הראשון לפני נרות השבת, תודה
הראייה של השווקים פשוטה ומעוותת:
אבטלה נמוכה= יציאה חזקה יותר מהמיתון= צמיחה טובה יותר = ריבית תעלה מוקדם יותר = נגמר הדלק של הכסף הזול לשווקים = ירידות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי RH2000
אפריים, משתמש מדבריך כי האסטרטגיה בה בחרת היא כיוונית שוורית ולא ביצעת כלל את זו של השחקן, האם אני טועה?
למרות שאני יכול להבין את גישת השחקן לפיה הפוזיציה ברווח שכן לו היתה הפקיעה היום אזי היא היתה רווחית, אני מעדיף את גישתך- הפוזיציה בהפסד על הנייר. אני יכול ליצור היום הרבה אסטרטגיות רווחיות לכאורה במידה הפקיעה תהיה בשער של היום , ועדיין לא הרווחתי שקל.
עדיין לא ברור לי ענין תיקון האסטרטגיה במקרה של עליות חדות. כל אסטרטגיה אפשר לתקן, אבל תיקון שמצריך עליה דרמטית של הבטחונות אינו ממש תיקון (שעבורי לפחות הינו הזזת הגרף ללא שינוי משמעותי בבטחונות), אלא פוזיציה חדשה. יתכן בהחלט שסיכום הרווח והפסד של שתי הפוזיציות יחד ייתן רווח , ואוליי לזה מתכוון שחקן. טוב יעשה שחקן אם יבהיר מה הבטחונות הנוספים הנחוצים במקרה זה, קודם שחברים ייכנסו לאסטרטגיה שבועית חדשה נוספת.
RH2000, עוד מחודש שעבר אני בלונג דרך מרווחים עולים ותעודות סל, כפי שציינתי בשרשור של אסטרטגיית הפקיעה לנובמבר. ההערכה שלי, כאמור, היא לראות עוד החודש את איזור 1140 ושם אממש את רוב הפוזיציה, למעשה, כבר היום מימשתי חלק ממנה, סה"כ פחות מ-2% ליעד...
לגבי מה שכתב שחקן על תיקון האסטרטגיה במקרה של עליות חדות, ממה שהצלחתי להבין יש כאן כתיבה של פוט גבוה, המהווה בעיניי סגירה של הפוזיציה הקודמת, הרי אם יש לך פוט 1200 כתוב וקול 1070 כתוב, הרי שתהיה חייב לשלם בכל פקיעה מינימום של 13000 שח עליהם, אם ירדתי לעומק דעתו של שחקן כאמור. לגבי הכתיבה הנוספת, נו טוב... זה כבר סיפור חדש
-
לאפריים,
לפי מיטב הבנתי האסט' היתה אמורה להיות זריזה, משמע לנצל סטיית תקן גבוהה, לחכות שתרד כפי שהיא עכשיו ולצאת-לסגור פוזיציה ברווח.
אני לא מבין גדול באסטרטגיות מורכבות כשל שחקן אך כל אסטרטגיה מוגנת ככל שתהיה בנויה על הנחת כיוון מסויים וזאת להבנתי תומכת בכיוון של האסט' האחרונות של צפי למגמת שורט.
לדעתי, אם היתה תפיסה מוחלטת של חוסר יכולת תיקון אז האסט' היתה נסגרת ע"י שחקן בחיתוך הפסד. לדעתי יש זמן, נכון שרגילים פה לתוצאה כל שבוע אך כעת צריך לראות איך מצמצמים את הנזק או אפילו נשארים לרווח, מצב שלדעתי גם יכול להיות(1090)(מקווה).
צריך לתת לשחקן את הקרדיט היות והוא היוצר של אסט' זאת(שלדעתי מוצלחת בפני עצמה)ועוד קודמות מוצלחות, אמרו כבר כי מי שלא עושה לא טועה -לא רומז שיש כאן טעות אבל נדרשת כאן סבלנות, ואם יש למישהו כיוון יצירתי מתוך ידע, גם מבורך. :)
-
התגובה שלי היא בעיקר לדברי שחקן שאותו אני מעריך מאד ואילולא הוא כלל לא הייתי נכנס לשוק המעוף. תמיד הזהירו אותי מהמעוף. אני רוצה להביא כאן את סיפורי מתוך מחשבה שאולי בדברי
אמת
כל אחד יוכל לקחת משהו וללכת איתו לביתו ולחשוב איך הוא יוכל להשתפר (בדרכו שלו):
כפי שאמרתי מטבעי אני אדם מאד שמרן וזהיר. בעבר בשנותיי הצעירות נכוויתי מהבורסה. אז הפקדתי את כל כספי במניות ממש בדקה ה- 90 לפני ההתרסקות של בועת האינטרנט. הפסדתי את כל כספי שנחסך משך הרבה מאד שנים.
למדתי לקח מאד חשוב. לעולם לא לגעת בדברים שאתה לא מבין בהם. ומאז חלפו הימים ונקפו השנים. רכשתי משלח יד והשכלה והתחלתי לחסוך בפעם השניה שקל לשקל. התקדמתי בחיים. לפני כשנה התחלתי להבין כי ללא ידע פיננסי אני עלול לדרוך במקום וחסכון באמצעות פק"מ לא יניב לי רווח לטווח הארוך והוא נובע בעצם מאי הבנה בתחום הפיננסי.
הגעתי לאתר של שחקן ממש במקרה לאחר שיטוט אקראי באתר גלובס והיכרות עם הגולשים אשר התכתבו זה עם זה במסגרת פורומים ותגובות לכתבות. שם לראשונה קראתי המלצה של גולש שהפנה לאתר של שחקן.
לאחר מעקב של כחודש-חודשיים אחר האתר של שחקן הרגשתי שיש כאן בהחלט הזדמנות ואזרתי מספיק אומץ ללכת על הקורס ולהמשיך הלאה. שוב, הגעתי לקורס ללא כל ידע קודם בתחום אך בד בבד עם התקדמות הקורס הרגשתי כאותו מוצא שלל רב. לרגעים היה נדמה לי, כי האסטרטגיות במעוף זה הכלי הכי מדהים שיצא לי ללמוד - ובתוך ליבי גדל האמון כלפי שחקן ובהחלט ראיתי בו ממש כאותו מושיע.
חיש קל לאחר סיום הקורס פתחתי חשבון בטרייד1 והחלטתי להתחיל לסחור בשוקת רחבה. בדקות הראשונות של המסחר הידיים ממש רעדו והיה לי מאד קשה לבצע את הפעולות. לאחר ביצוע הפעולה הראשונה השתחרר בי הפחד - אותו פחד שמלווה אותי מאז בועת ההייטק וההפסדים שנחלתי בעטיה. חודש ראשון יצאתי עם רווח של כ- 1200 ש"ח בזכות השוקת. הייתי בשלב של בטחון גמור שפיצחתי את המערכת ואני הולך לעשות כאן רווחים בלי למצמץ ואיך זה שעד היום לא עליתי על הטריק הזה. האופוריה היתה בשיאה.
והנה הגיע חודש נובמבר שבו הפסדתי לא פחות ולא יותר מאשר את כל ה- 1200 שהרווחתי ובנוסף להם עוד סכום בסך של 9000 ש"ח. הייתי בשוק וסרבתי להכיר בעובדה שזה קרה לי, שהרי עד לאותו רגע הייתי ממש באופוריה וההפסד כלל לא היה אפשרי מבחינתי לאור הגידורים ושימוש במפת הפוזיציות (שלא משקרת לעולם :)). והנה, נתתי הזדמנות נוספת ופתחתי את חודש דצמבר עם אסטרטגיה נוספת של שחקן - ושוב נכון לעכשיו אני מופסד כ- 4000 ש"ח נוספים, שהרי שעון ההפסדים לא משקר (זה מובנה בתוך התוכנה).
למה אני מספר את כל הסיפור הזה?
כי יתכן שלטעות פעמיים במשך 52 שבועות זה פנומנלי וזה מותר - ואין שום סיבה לחתוך הפסדים, אבל עדיין יש הרבה גולשים, בדיוק כמוני, שהצטרפו ממש בחודשיים האחרונים שלגביהם ביצוע האסטרטגיות מחקו כמעט את כל החשבון ואת החשק להמשיך ולהתעסק עם זה.
לכן כפי שאמר פעם אינשטיין - הכל בחיים זה יחסי. בואו ולא נזלזל בייחוס של כל אחד מהזווית האישית שלו. אז נכון, מותר לטעות - אין אדם שלא טועה והנבואה ניתנה לשוטים, אך עדיין הגדולה היא להודות ולהכיר בטעות לפני שהיא הופכת לצלקת תוך האפשרות לרפא אותה בזמן ולמנוע נזק בלתי הפיך.
אני לא יודע עוד כמה זמן, אם בכלל, אני אמשיך עם הרפתקאת המעוף - אך אני ממש מאוכזב שדווקא אני זכיתי להיות התלמיד שאכל אותה פעמיים רצוף. עבורי - זה עוד צלקת שאני אקח אותה לשארית חיי. וחלילה - אין לי טענות לאיש ובטח שלא כלפי שחקן, אבל בכל זאת - יש כאן הרבה אחריות על הכתפיים. ודבר נוסף - אני מאמין שאין הברכה שורה אלא על הסמוי מהעין - ולאחרונה עם גדילת האתר וכמות החברים בו ובייחוד עם התנופה שהוא עוד יצבור - נראה כי הברכה לא תשרה על המאד גלוי לעין. לא נראה לי הגיוני שכמות גדולה מדי של גולשים תגרום לשגשוג. להיפך. פשוט כי אני מאמין שאין הברכה שורה אלא על הסמוי מהעין. כל עוד זה היה מועדון קטן וסגור - ניחא. אבל כמו כל דבר שגדל והופך להיות מפורסם - הוא מאבד את הקסם שלו. שוב, זו רק דעתי...
זה הסיפור שלי....
-
תגובתך נגעה לליבי דמקה! פשוט הוצאת לי את המילים מהפה. יכולתי לשבת איתך שבועיים ולספר לך רק על המקרים שאני מכיר אישית במעוף, על זה שהפסיד סכום של 6 ספרות ביום, על ההוא שהתגרש ואיבד גם את רוב חסכונותיו ועל מישהו שחשב להתאבד בגלל הפסד של מאות אלפי שקלים שנגרם לו בשל ייעוץ בתשלום (!) שקיבל ממישהו (שאגב, עדיין כותב בחופשיות באחד הפורומים הפופולאריים ברשת). הדברים הללו לא מתפרסמים בשום מקום!
יש הבדל גדול בין אחריות משפטית לבין אחריות אתית-מוסרית. הראשונה כמובן לא קיימת כאן, כי עם כל הכבוד לשחקן, (ויש!) איננו יודעים מי הוא, וגם אם היינו יודעים הרי שמשפטית הוא מכוסה. איני מפקפק במניעיו של שחקן, אם כי איני יודע מה הם. אני מדבר על הגישה שלו לגבי חיתוך הפסד במעוף, גישה שמנסיוני עלולה לפגוע באנשים המשוטטים באתר והמקווים למצוא לעצמם מקור הכנסה נוסף או אולי אפילו פרנסה. אדם שלא חותך הפסד באופציות מעוף נידון להפסדים כספיים כבדים ואף מחיר נפשי לא פשוט כפי שאתה מתאר. מי שחושב שיוכל לרוץ עם אסטרטגיה מופסדת "לשפץ" ו-"לגלגל" עושה לעצמו עוול ובפשטות - משלה את עצמו. איני יודע מה רמת הרווח של שחקן בשנה האחרונה כי אין כאן מעקב מסודר, אבל אם מישהו חושב שיוכל לשמור על תוחלת חיובית לאורך זמן בזכותו ובזכותו בלבד, פשוט חי בפנטזיה שתגמר, ככל הנראה, במפח נפש.
אוי כמה שהתחום הזה מפתה! בעיקר בזכות הכמות העצומה של הכסף שמחליפה ידיים כל חודש. מדובר על מיליארדי שקלים שעוברים מחשבון לחשבון ובהסכמה עם חוקי משחק ברורים. לכאורה נראה כמו איסוף כסף מהרצפה, אבל זו כנראה האשליה המתוחכמת ביותר שנמכרת לנו כאן, לא ברור ע"י מי וכנראה שלא משנה. אני חושב שכדאי להבין שאין אפשרות לשרוד כאן ללא יכולת על אנושית כמעט להודות בטעות, ולחתוך אותה בעודה באיבה, רק כדי לגלות שבעצם צדקנו! כמה פעמים מכרנו אופציה לאחר שירדה 100 שח, קיללנו, חזרנו למסך רק כדי לגלות שהיא עלתה 200 מאותה נקודה בה מכרנו אותה בהפסד.
לדעתי בגרות ובשלות של סוחר מעוף מצליח מתבטאות באיזון שבין הבטחון העצמי להכנס לפוזיציה ולהאמין בה לבין הנכונות להודות בטעותו, ללמוד ממנה ולחזור עליה כמה שפחות בעתיד. נדרש כאן גם חוסן נפשי כי יש צורך לוותר כמעט לחלוטין על האגו (מה שקצת קשה לנו כגברים ישראליים...) ולהתמקד בדבר היחידי שחשוב - תוחלת חיובית לאורך זמן. כמובן שגם רצוי להנות מהעיסוק הזה, אבל זה מגיע רק לאחר כמה שנים טובות של התחשלות ומן הסתם...רווחים.
שנדע רק טוב... וכמה שפחות סטופים :roll:
-
-
דמקה/אפריים וכמובן שחקן מעוף שלום,
כאחד שעוקב אחרי הפורומים השונים במהלך השנה האחרונה אני רוצה להגיד לכם שהשירשור האחרון הוא לדעתי אחד השירשורים החשובים ביותר שהיו באתר וראוי לשים אותו דווקא בראשי.
אני מאד מזדהה עם דבריו של דמקה,למרות שלא חוויתי למזלי את הנסיון שלו בהפסדים כבדים למרות הפסדים שהיו לי בדרך {הרי אי אפשר רק להרוויח,נכון?}.
אני קורא כל פעם את ההזהרה של "שחקן" להמנע מפעולות למי שלא מבין מה הוא מבצע {אסטרטגיות,קניות חשופות ,כמובן פעילות בשוק הנגזרים בשבוע פקיעה ועוד} אבל מצד שני אני גם רואה את ההתכתבות ב"צאט" הפעיל 24 שעות ביממה כמעט ואכן הפיתוי לבצע פעולות הוא גדול עם כמות הגולשים ההולכת וגדלה וסיפורי ההצלחות של מרביתם/ן .
אני חושב שצריך משמעת עצמית מאד גדולה לפעול בשוק הזה ולצערי מרבית המשתתפים {כולל אני לפעמים} חוטאים לעצמינו בכך שמבצעים דברים שאנחנו יודעים שאסור אבל הפיתוי גדול.
מה אני בעצם רוצה להגיד? שאם כל הכוונה הטובה שיש ל"שחקן" לאתר ולמרבית המשתתפים יוצא שהרבה אנשים נגררים לבצע פעולות שיוכולות להביא להם נזק כלכלי בלי שמישהו מהמנהלים או משתתפים התכוונו לכך.
היות וכרגע אמצע הלילה כולי תקווה שדברי יובנו כהלכה ואין בכוונתי לבצע הכללות כלל
לילה טוב
-
- דמקה, התרגשתי לקרוא את כתבתך, וגם אני מאמין שאין הברכה שורה אלא על הסמוי מהעין, ואני גם מאמין שכל עוד היה זה מועדון קטן וסגור - לא התיחסו אלינו "הגדולים" והניחו לנו להרויח
- אבל כאשר גדלנו והפכנו לאתר מפורסם - התחילו "הגדולים" להתעניין בנו, ולמשוך את השוק לעליות אסטרונומיות ...ואז חברים רבים נשברים ומבצעים "stop loss" ואת זה בדיוק רוצים "הגדולים" שנעשה, כי הם עוקבים אחרינו בגלל "ששחקן" בגד בהם וגילה את הקלפים למשקיעים העממים, ואת זה "הם" לא אוהבים
- דמקה, הדרך היחידה להילחם "בגדולים" היא אם תהיה לנו קרן גידור של 100M, אשר תשקיע אך ורק במניות ת"א25, וככה ניתן "לשחקן" תחמושת כדי לנהל את מלחמת הפקיעה בהצלחה, אז בהצלחה לכולם, תודה
-
- דמקה, עד יום ראשון היתה "הראל" בין המריצים למניות ת"א25, והיא הצליחה בגדול, ומהות האירוע: הודעה בדבר המרה כפויה מלאה
1. הודעה בדבר המרה כפויה מלאה בתעודות בחסר (סדרה ו')
הודעה_בדבר_המרה_בתעודת_תא25_ חסר_isa.pdf
2. התאריך והשעה בהם נודע לתאגיד לראשונה על האירוע או העניין:
06/12/2009 בשעה 16:30 .
- אז בהצלחה לכולם, תודה
-
דמקה (וכולם). אם הגענו לסיפורים אישים, אז זו נקודת המבט שלי:
חזרתי לבורסה אחרי שלא נגעתי במניות מאז 1993, כשהפסדתי (כמו חצי עם ישראל בתקופה ההיא) בערך חצי ממתנות החתונה שלנו. חזרתי לאחר שהתפנה לי סכום כסף, שלא נועד לשום מטרה ספציפית. לא שבגלל זה בא לי להפסיד אותו. אבל אני יכול להרשות לעצמי לשחק איתו.
חזרתי כמו כל עמך עיוור, שמסתנוור מגלובס, טוקבקים, וכו'. הרווחתי בתעודות סל על נדל"ן. כל יום הנדל"ן עלה והלב נהיה גס ברווחים של 1000-2000 ש"ח ביום.
אשתי (החכמה) שתחייה, אמרה לי - תוציא את הרווחים. והיו רווחים מדהימים. אבל אני, הגאון, כמובן שלא הקשבתי לה (אויינק אווינק). ואז בא
אפריקה
ישראל, והנדל"ן צנח, ורוב הרווחים הלכו. מזל שהיה לי שכל לצאת לפני שנמסו לגמרי.
מסקנה ראשונה: לא צריך אופציות כדי לעשות שטויות. שטויות אפשר לעשות חופשי בכל דבר. אופציות או מניות, זה רק כלי. מה שחשוב זה לעבוד עם שכל.
הבנתי שצריך להבין במה שעושים. קניתי ספרים. התוודעתי לאתר הזה שפתח לי עולמות חדשים. ההפסד של הרווח נתן לי גם נקודת מבט נוספת:
מסקנה שניה: הצנע לכת. גם כמה אלפי שקלים בחודש, זה המון המון המון. לא צריך להרוויח הכל בחודש אחד. החודשים לא נגמרים.
הצ'ט יכול לבלבל אנשים, והוא גם עושה את זה. כל אחד מרוויח 300% פה ו 400% שם. עבדתי המון על משמעת עצמית. ואני חושב שזה המפתח להצלחה. וגם נראה לי שלך דמקה יש את זה. בגלל שאתה נותן כבוד לכסף. למרות שהצ'ט אצלי פתוח (מחכים לשחקן), אני מתעלם לגמרי מכל ההתלהבות על
מדיגוס,
רציו, טאוואר וחבריהם. בחיים אני לא אשים שם שקל, גם אם יעלו 500% ביומיים.
מסקנה שלישית: משמעת עצמית, ועוד פעם משמעת עצמית, ופעם שלישית, משמעת עצמית. שכולם ירוויחו מסביב, ושיהיה להם לבריאות. הצמד לכללים שלך והתעלם מ"לחץ חברתי".
בעצת שחקן, קניתי שורט על נדל"ן כשנדל"ן היה באזור 280. אני בהחלט לא בא לשחקן בשום טענה. ממש לא. הוא עושה את המקסימום למען כולם ובהתנדבות. ולאחר הצהרה זו, נדל"ן היום נמצא על 297. ובטח שחקן צודק. זה גם ירד מתישהו. אבל מכיוון שלמדתי משהו בנתיים, חתכתי הרבה קודם. לא מצטער על זה.
מסקנה רביעית: להיות חכם זה גם לדעת לחתוך הפסדים.
אני בהחלט בעד לעשות את האסטרטגיות של שחקן. אבל לא צריך לעשות אותה 4 פעמים. פעם אחת זה גם בסדר. שחקן אולי מבין פי 10 מאיתנו. אבל הוא לא קוסם ולא אלוהים. ואפילו שהבורסה מנופחת וצריכה לרדת, שום שחקן לא יכול לעצור עדר ג'אמוסים שמסתער על הבנקים וקונה תעודות סל 25.
מסקנה חמישית: לא לסמוך באופן עיוור על אף אחד. גם לא על שחקן.
אני כן מסכים עם אפריים שגם באופציות צריך לחתוך, ושיפוץ של אסטרטגיה יכולה להחשב לפעמים סגירה ובניה מחדש (תחת לחץ). לכן, מי שעקב אחרי הדיון הענק בעניין השוקת הרחבה, ראה שלא חששתי לחתוך את C1180 כשהגיע הרגע, ולמכור במקומו C1200, למרות שזה הוריד את הרווח באופן משמעותי. וגם אם היה מוביל להפסד, עדיין היה צריך לעשות זאת.
למדתי את נושא האופציות. בהתחלה לבד, וגם בקורס. המסקנה שלי שאופציות זה דבר מעולה. לא בגלל פוטנציאל רווח מטורף. לא מחפש את זה. מחפש צנוע ובטוח. ואת זה האופציות נותנות. וכמוני כמוך, אכלתי אותה בנובמבר. ב 6000 ש"ח (ביום לפני הפקיעה הזזתי את כל ה 1080 שלי ל 1090, וזה היה צעד מציל כסף לא קטן). אבל אני לוקח את הדברים בפרופורציה. להפסיד כאלו סכומים אפשר בלי בעיה גם בתעודות סל מדד 25 "בטוחות".
צריך ללמוד ממי שיודע. למשל אני מעריך מאד את הידע של mosheb (למרות שמסתייג מסגנונו הבוטה לפעמים). צריך להבין שאנחנו עדיין מתחילים. צריך להמשיך להתחבט ביחד, ואין לי ספק שהכח האינטלקטואלי של קבוצת אנשים, עם עזרה הדדית תביא לכך שביחד נצליח להיות בצד שמרוויח ולא בצד שמפסיד.
מסקנה שישית: לא להפסיק ללמוד.
לסיכום, אף אחד לא אוסף כאן כסף מהריצפה. כל רווח מקורו בעמל מנטאלי רב. וככה צריך להיות. רווחים קלים, סופם הפסד.
-
דמי כיס לא יכולנו לבטא
יותר טוב ממך, יש לך הבנה
נהדרת, אצילות נפש ומסקנות
מדהימות, יישר כח! המון בהצלחה :d
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Sassi6
- דמקה, עד יום ראשון היתה "הראל" בין המריצים למניות ת"א25, והיא הצליחה בגדול, ומהות האירוע: הודעה בדבר המרה כפויה מלאה
1. הודעה בדבר המרה כפויה מלאה בתעודות בחסר (סדרה ו')
הודעה_בדבר_המרה_בתעודת_תא25_ חסר_isa.pdf
2. התאריך והשעה בהם נודע לתאגיד לראשונה על האירוע או העניין:
06/12/2009 בשעה 16:30 .
- אז בהצלחה לכולם, תודה
תודה ססי
איזה עלובים , כתבו שם שהמדד הגיע הגיע ביום 06/12/2009 ל 1226.69
אפילו מסמך רשמי לבורסה לא עושים עליו הגהה.
-
דרך אגב
ההמרה עצמה תתבצע על פי שער פתיחה של 09/12/2009
האם משתלם להם להחזיק את המדד גבוה עד אז? ולכן אנחנו לא רואים עדיין ירידות?
מה הרווח שלהם מכל עניין ההמרה הכפויה?
מי שיודע אשמח לתשובה.
-
דמקה-- אני בדיוק במצבך ! מעניין.
-
דמי כיס שלום,
ראשית אני מעריך מאד את תגובתך הכנה וגם מצטרף לתגובת עליזה. אני בכלל חושב שאתה מאד משקיע בתגובות שלך וניתן להיווכח שאתה
באמת
מונע מתוך רציונל.
אני לא נוקף אצבע מאשימה כלפי אף אחד ובטח שלא כלפי שחקן. יחד עם זאת, אני רק רציתי לסבר את האוזן ולהסביר שדווקא באותם מקרים של הפסד (שתי הפעמים ששחקן מדבר עליהן) - הדבר יכול להביא קטסטרופה על חלק מהגולשים - אותם גולשים שנכנסו לפעולה בדיוק באותן שתי פעמים.
כמוני כמוך - אני לא מבצע אסטרטגיות בכפולות וגם לא מבצע אסטרטגיות שאני לא מבין אותן מלפני ומלפנים, ולמרות זאת הפסדתי המון על ההתחלה. תקרא לזה חוסר מזל תקרא לזה התחלה קשה, מה שבטוח זה שבמבחן התוצאה אני מאד עגום
ומר,
וכמעט שהלך לי החשק להמשיך עם זה, למרות שמאד מאד מאד התלהבתי מכל הענין והשקעתי המון זמן ללמוד את הדברים. יתכן ואני אתן לזה עוד צאנס אחד, אבל אני בהחלט חושב שאני לא היחיד שחטף זבנג בגלל אותן שתי פעמים.
אני בכל זאת מודה לך, כי אני מבין את המסקנות שלך ואני מכבד אותן לחלוטין. כנראה שבכל זאת - הכל בחיים זו שאלה של עיתוי, וכפי שכבר אמרתי - הכל יחסי. המקרה שלי הוא דוגמא לכך.
אגב, סתם מתוך סקרנות שאלה לי אלייך: אתה כרגע מתעסק אך ורק בנושא הפיננסי או שאתה במקביל עובד? ואם כן, האם מישרה מלאה או חלקית?
-
תודה על המילים החמות!
באמת!
סיפור קטן:
ב 1990 (או אולי זה היה 1991) נתיבי
איילון
הוצפו. כולם אמרו שזה מאד נדיר וקורה רק פעם ב 100 שנה. שנה לאחר מזה,
איילון
הוצף שוב. הבדיחה שרצה אז, זה שזה היה בדיוק התפר בין שתי מאות שנים.
אז גם אם תקרה תקלה (והפס האדום למטה, מראה עכשיו בדיוק להיפך), אז אולי זה בדיוק התפר :d
לגבי מה שאני עושה, אני עובד בערך 150% משרה בחברה שלי.
התגובות הארוכות שלי לפעמים זה בגלל שאני מקליד בקצב שאני חושב.
-
דמקה יקר
אפילו שלא שאלת לדעתי, ועמך הסליחה
אני דווקא חושבת שזה לא מה שצריך
להרפות את ידיך, כמו שיוסי אומר
בקורס, חייבים לחוות הפסדים כדי
להיות עירניים ועם יד על הדופק
כי אם בהתחלה אתה מצליח אתה נמצא
באופוריה מטעה, האסטרטגיות של שחקן
הוכיחו את עצמן לאורך כל השנה, וזה
לא שאני באה לסנגר עליו הוא לא צריך
את זה מאף אחד, רק פשוט כדי שתהיה לך
תוחלת בתיק ולאורך זמן, לא ניתן לשפוט
לפי פעם פעמיים.
אמת
הדבר ואני מצרה על
כך שדווקא בדיוק כשנכנסת קרה כדבר הזה
ולבינתים עד כמה שאני זוכרת רק פעם אחת
כי הפעם הזו, עדיין מוקדם לקבוע, וכמדומני
שאנשים היום גם עברו לרווח באסטרטגיה הקודמת
כך שבאמת אני מקווה שתצליח ולא תתייאש!!!
המון בהצלחה לכל האסטרטגים :d
-
לא מצליח לזכור איפה שמעתי את המשפט "כשאלוהים רוצה להתעלל במהמר הוא נותן לו להרוויח בפעם הראשונה".
אין מה לעשות, באופציות, ובעיקר בלקיחת כיוון יש סוג של הימור.
אני לא אכתוב איך הרווחתי ערימות כ"ילד" שלא יודע אפילו לחשב חשיפות (יד על הלב: כמה
באמת
מגולשי האתר יודעים?!?), ואיך נהייתי גרידי יותר ויותר. הפכתי לסוחר יום וחשבתי שמצאתי דרך קלה להתעשר.
הסוף ברור והוא תמיד זהה - ככל שנהייתי גרידי ככה הגדלתי חשיפות ומיצוע, ןאז ביומיים הפסדתי הכל. דמקה - מה שהפסדת בשתי אסטרטגיות זה כלום לעומת מה שהפסדתי ביום (ולא נדבר מה קרה למחרת כשחשבתי ש"הבורסה חייבת לי")
אז אופציות והשקעות מלאות בהטיות ןהשפעות פסיכולוגיות - אבל תאמין לי: תגיד תודה שפתחת בהפסדים.
סה:כ אם אתה אינטיליגנט (ונראה לי ככה) אז אתה תרוויח הכל חזרה
-
- דייוי, השתלם להם להחזיק את המדד גבוה, וזה בגלל ששער הסגירה הוא הקובע לפקיעת תעודת השורט בחסר, ואחרי הפקיעה הם זרקו את הסחורה שאספו, וזאת כדי לממש במחירים גבוהים, כדי להחזיר את התיקים לנזילות נורמלית
- אבל אתה שואל: "מה הרווח שלהם מכל עניין ההמרה הכפויה? ...אז הם הנפיקו בשערים גבוהים כנגד ביקושים לתעודה, וקיבלו כסף בגלל שזו תעודת שורט בחסר, ובהמרה הכפוייה הם מתכסים במחירי המינימום האפשריים, וזה הסיוט של אלה שנכנסו בגלל שהם לא האמינו שת"א25 תטפס כל כך גבוה, והם רצו לעשות מכה בגלל המינוף הגבוה, אבל הם אכלו אותה בגדול, ואלמלא ההמרה הכפויה אז הם היו עולים אתמול פי 4 מירידת ת"א25, אבל כל זה שייך לעבר, ומה שמעניין אותי היום, זה המשקיע האמריקני המשפיע עלינו ועל כל העולם
- המשקיע האמריקני מפוכח וצלול יותר מעמיתו הישראלי, כי הדו"ח של יום שישי
הכיל
נתונים חיוביים נוספים: שבוע העבודה התרחב מ-33 שעות שבועיות ל-33.2 שעות, ומספר השעות הנוספות הממוצע במגזר היצרני עלה ב-0.1 שעות ל-3.4, וכמובן שהצטמצם אחוז האבטלה ל-10% מ-10.2%, וגם זה בכוון הנכון, מאבטלה לצמיחה, ולמרות כל זאת לא נפל המשקיע האמריקני לבור בו נפל המשקיע הישראלי, כמו שנאמר, כורה בור בו יפול
- וגם נשיא ארה"ב, ברק אובמה, מפוכח וצלול יותר מעמיתו הישראלי, והוא לא נכנס לאופוריה מהדו"ח של יום שישי, ולפני שהודיע על תוכניתו ליצירת מקומות עבודה, הוא אמר שאינו מחזיק בתרופת קסם שתשיב 7.2 מיליון משרות שאבדו מאז תחילת המיתון.
- הבה ונניח שהמגמה התהפכה, ושכל חודש יתווספו 150,000 מקומות עבודה
- 4x12x150K=7.2M
- כלומר, יעברו 4 שנים כדי להשיב 7.2 מיליון המשרות שאבדו מאז תחילת המיתון, ואת זה יודע ברק אובמה, וגם המשקיע האמריקני המפוכח והצלול יותר מעמיתו הישראלי, אז בהצלחה לכולם, תודה