-
מדד המעו"ף על שולחן הניתוחים
כזכור, משמשים "מספרים עגולים" רמות התנגדות קוגנטיביות, הבולמות (ולו רק זמנית) את העליות בשוק.
כך גם אזור ה- 1100 המשמש כעת רמת התנגדות ראשונה, אשר השוק נלחם על פריצתה.
הגל המשני העולה, אשר החל ב-29 בספט' 2009, נבלם כעת ברמת שיא חדשה- 1097.84 אולם ה"קרב" המעניין מתרחש כעת ברזולוציית הגל המינורי אשר הינו כעת חסר מגמה (דשדוש).
על הגל המינורי להתמך מעל לרמת 1058.30, בטרם ימשיך צפונה ויפרוץ מעל לרמת השיא הנוכחית. במידה ויעשה כן, תקבע מגמה עולה גם בגל המינורי והדרך צפונה תפתח. במידה והתיקון הנוכחי ימשך אל מתחת לרמת 1058.30, ימשך הדשדוש לטווח הקצר (שבוע/יים) והקרב על רמת ה- 1100 ימשך.
התבוננות לעבר השווקים הגלובליים אינה מוסיפה (בשלב זה) עוצמה למהלך העולה.
נתונים שליליים שפורסמו הלילה (27 נוב' 09) ביפן, בצד השמועות על קריסה כלכלית בנסיכות דובאי, יגררו מן הסתם תיקון דובי במדד הניקיי, אשר יצטרף לחולשה (הזמנית) המופגנת בימים האחרונים אצל חבריו הבכירים בארה"ב. כל המדדים המובילים ברחוב וול, מפגינים כעת הססנות ומשוועים לתיקון דובי קצר טווח, לפני שימשיכו לנוע צפונה. ה"מנוע" העיקרי שיוביל את התיקון הדובי שם, יהיה ככל הנראה התחזקות מסויימת של הדולר ביחס לאירו, הצפויה בשבועות הקרובים.
ובחזרה לתל אביב: מתנדי המומנטום אשר "בילו" בימים האחרונים באזור ה- Overbought, מתקנים כעת דרומה וחוזרים לתוך תחום הפעילות הנורמאלית שלהם (טריטוריה שוורית, מגמה דובית).
כידוע, ממוצעים נעים לטווח קצר, אינם יעילים כאשר לא קיימת מגמה בשוק (והגל המינורי חסר מגמה) לפיכך אין לעשות בהם או במתנדים הנשענים עליהם (דוגמת macd) שימוש כרגע.
סיכום:
תרחיש דובי:
שבירת רמת 1058.30 מטה, תצביע על חולשה לטווח הקצר.
להערכתי, בטווח הקצר, אנו צפויים לתיקון טכני (דובי) אשר יתכן שיגיע אף לאזור 1024, בטרם תמשך התנועה צפונה.
תרחיש זה הוא בעל הסבירות הגבוהה יותר לדעתי.
תרחיש שוורי:
במידה והשוק יפרוץ את רמת 1097.84 מעלה, קודם לכן, תהפוך המגמה בגל המינורי לעולה, ותאותת על המשך תנועה שוורית תוך פריצת רמת ה- 1100, אולם התרחיש השוורי הוא בסבירות נמוכה יותר לדעתי.
המפתח (כרגיל) הוא במחזורים.
בהצלחה,
רונן
-
Re: מדד המעו"ף בעיניים טכניות
תודה רונן.
מעניין לראות גם את האספקט הטכני בשלל הנתונים שנזרקים לאוויר.
-
-
שבוע טוב לכולם ובהצלחה.
רונן
-
תודה רונן, נשמח להמשיך ולקרוא את דעותיך.
אתה עושה רושם של אדם מבין שיודע את מלאכתו.
-
רונן, תודה רבה.
מעניין לקבל עוד זוית על המעו"ף
שבוע טוב.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי REEM
רונן, תודה רבה.
מעניין לקבל עוד זוית על המעו"ף
שבוע טוב.
חן חן על תגובתך.
כל טוב,
רונן
-
יופי של סקירות רונן
מצפים לעוד תובנות
כי לא כולם יודעים לעשות ניתוח טכני
ירון מדלתא
-
-
לא ציינת מה בגרפים גורם לך להעדיף את התרחיש הדובי על פני התרחיש השוורי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי רונן סול
לא ציינת מה בגרפים גורם לך להעדיף את התרחיש הדובי על פני התרחיש השוורי.
אני חושב שכן ציינתי.
קרא שוב מהמילים "ובחזרה לתל אביב" .
בנוסף אני מצרף עבורך גרף של הגל המינורי (חסר מגמה) עם איתותי החולשה.
יום טוב,
רונן
-
אם ככה אז הניתוח שלך נכשל. עובדה שרמת 1100 נפרצה מעלה.
-
ציטוט:
חשבתי להגיב עניינית אבל היות ששעת התגובה שלך היא 13:12 אז אני מבין שאתה אין ידע בכלל מה זה ניתוח טכני ונראה שאתה מסוג האנשים שרק מחכים לאנשים אחרים בפינה לראות איפה לא הצליח ולא תתן תגובה בעד, גם אם הכשלון תהיה 1 ממליון שכן עבד והצליח אז לא אגיב עניינית
סליחה על הבוטות אבל זאת מעין התגובה שלך
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
ציטוט:
חשבתי להגיב עניינית אבל היות ששעת התגובה שלך היא 13:12 אז אני מבין שאתה אין ידע בכלל מה זה ניתוח טכני ונראה שאתה מסוג האנשים שרק מחכים לאנשים אחרים בפינה לראות איפה לא הצליח ולא תתן תגובה בעד, גם אם הכשלון תהיה 1 ממליון שכן עבד והצליח אז לא אגיב עניינית
סליחה על הבוטות אבל זאת מעין התגובה שלך
מיותר ידידי.
שמור על עיניניות.
כל טוב,
רונן
-
מבחינה עניינית המעו"ף סגר בשער של 1,100.93 נקודות במחזור גדול ולכן הכיוון ברור. אני מקווה פשוט שאנשים לא הפסידו כסף בעקבות הניתוחים וההמלצות שנילוו אליהם. מי שעשה הפוך- הרוויח. ראיתי שדווקא מנתחים טכניים אחרים חזו את הפריצה שהיתה היום ולכן הניתוח שלך מלכתחילה היה יוצא דופן.
-
ציטוט:
כפי שכתבתי בסקירה שלי, המפתח הוא במחזורים.
בתנועה מגמתית על המחזורים להתרחב.
אני מציע לך לעקוב טוב טוב אחר המחזורים - הם המפה שלך עכשיו.
ועוד דבר... בהחלט אפשרי שאני טועה והתרחיש שבחרתי כאפשרי יותר נכשל. אין זה אומר שהניתוח נכשל שכן הצגתי שני תרחישים אפשריים ובחרתי באחד שנראה לי סביר יותר, ועדיין נראה לי סביר יותר.
אין לי מונופול על השכל, רק די הרבה ניסיון ואולי קצת כישרון. קורה לי שניתוחים שלי נכשלים ב- 16% מהמקרים בממוצע, ואני חי עם הממוצע שלי בשלום.
במלוא הכבוד וההערכה,
רונן
-
אם כן, בניגוד להערכתי, ניצח התרחיש השוורי ...
יחד עם זאת אני מפנה את תשומת לבכם למחזורים, ההולכים ומתכווצים במהלך העליות.
זהו סימן חולשה מובהק למהלך העולה.
רמת התמיכה עומדת כעת על 1097.84
רמת ההתנגדות הקרובה ב- 1132.50 לערך
"בריחת" המחירים אל מעל לרצועת הבולינג'ר העליונה, מצביעה על Pull back במהלך היומיים-שלושה הקרובים.
Timing is money
שבוע טוב,
רונן
-
רונן סליחה על הבורות אבל מה זה "pull-back"?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי tamirso
רונן סליחה על הבורות אבל מה זה "pull-back"?
אתה לא צריך להתנצל ...
"משיכה לאחור" היא תיקון קצר היכול להמשך בין מספר שעות לבין מספר ימים ומטרתו להכניס את המחירים חזרה אל תוך רצועת המחירים (עליונה או תחתונה) במתנד רצועות בולינג'ר, באופן בו שער הסגירה יופיע בתוך הרצועה ולא מעליה (או מתחתיה ברצועה התחתונה).
סטטיסטית מתבצע תיקון זה בתוך חמש יחידות זמן מרגע הפריצה (ובמקרה שלנו עד חמישה ימים מרגע שהמחירים פרצו את הרצועה מעלה).
בהצלחה,
רונן
-
הניתוח שלך מעניין מאד.
אבל מה תגובתך לטענה שאין טעם לנתח את מדדי ת"א בכלל והמעו"ף בפרט, שכן הינם בבואה של המתרחש בארה"ב, ולחילופין, נתונים לתמרון ע"י השחקנים הגדולים?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
הניתוח שלך מעניין מאד.
אבל מה תגובתך לטענה שאין טעם לנתח את מדדי ת"א בכלל והמעו"ף בפרט, שכן הינם בבואה של המתרחש בארה"ב, ולחילופין, נתונים לתמרון ע"י השחקנים הגדולים?
גם אם הם בבואה של המתרחש בארה"ב, או תמרון שחקינים אלו או אחרים (ואני לא לגמרי מסכים עם טענות אלו למרות שיש בהם משהו), הגרף הוא חזות הכל ומשקף בסה"כ כוחות ההיצע והביקוש הבאים לידי ביטוי בהתנהגות המחירים.
את ההתנהגות הזו אנו, האנליסטים הטכניים קוראים על גבי הגרף ובסיוע כלים נוספים מנסים לחזות את מגמת המחירים העתידית (בהצלחה זו או אחרת).
זה כל הסוד.
בהצלחה,
רונן
-
סתם שאלה לי אליך
בהתייחס למס' 5 יחי' האם הדבר מדובר גם TIME FRAME אחרים דוגמא 15 דקות או שעות (ואולי אפי' טיקים) או שזה מדובר רק על יותר מזה כמו 8 שעתי או יומי ?? או אולי רק יומי ?
בכל מקרה אני חייב לציין שאני קורא בשקיקה את הפוסטים שלך תודה רבה
-
רציתי להבין שוב את נושא פריצת בולינגר ופולבאק תוך 5 נקודות זמן.
מאז כתבת אני עוקבת אחרי זה והרי בולינגר עולה עם הפריצה. כשהגענו ל1110 (3.12) היינו מעל בולינגר. בדקות אלו הנר כבר נכנס חזרה לבולינגר בסביבות 1123.
לא הצלחתי להבין איך לעבוד נכון עם הנתון שהצגת. טענת שתוך 5 נקודות זמן הוא חוזר לתוך תחום הרצועה אז האם זה אומר שהמימוש הסתיים?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
סתם שאלה לי אליך
בהתייחס למס' 5 יחי' האם הדבר מדובר גם TIME FRAME אחרים דוגמא 15 דקות או שעות (ואולי אפי' טיקים) או שזה מדובר רק על יותר מזה כמו 8 שעתי או יומי ?? או אולי רק יומי ?
בכל מקרה אני חייב לציין שאני קורא בשקיקה את הפוסטים שלך תודה רבה
בהחלט רלוונטי בכל טיים פריים. לכן רשמתי "5 יח' זמן" ...
במסחר בחו"ל אני עובד עם המתנד בגרף 5 דק' ובגרף 15 דק' משולב עם מתנד psar ... עובד כמו שעון.
רונן
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ron1
מאז כתבת אני עוקבת אחרי זה והרי בולינגר עולה עם הפריצה. כשהגענו ל1110 (3.12) היינו מעל בולינגר. בדקות אלו הנר כבר נכנס חזרה לבולינגר בסביבות 1123.
לא הצלחתי להבין איך לעבוד נכון עם הנתון שהצגת. טענת שתוך 5 נקודות זמן הוא חוזר לתוך תחום הרצועה אז האם זה אומר שהמימוש הסתיים?
בתוך 5 יח' זמן המחירים אמורים להתכנס אל תוך הרצועה ממנה פרצו.
זה יכול לקחת הרבה פחות מ- 5 יח' זמן אך רק פעם אחת בכל הקריירה שלי זה לקח יותר מ- 5 יח' זמן.
יש כמובן להסתכל על שער הסגירה של יחידת הזמן.
לאחר שהמחירים נכנסו חזרה אל תוך הרצועה, הם ישאפו להמשיך ולנוע בכיוון המגמה שקדמה ל"תיקון".
ישנם עוד מספר כללים (פשוטים) לשימוש בבולינג'ר אך זה יספיק לעת עתה.
שבוע טוב,
רונן
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי mronen62
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ron1
בתוך 5 יח' זמן המחירים אמורים להתכנס אל תוך הרצועה ממנה פרצו.
זה יכול לקחת הרבה פחות מ- 5 יח' זמן אך רק פעם אחת בכל הקריירה שלי זה לקח יותר מ- 5 יח' זמן.
יש כמובן להסתכל על שער הסגירה של יחידת הזמן.
לאחר שהמחירים נכנסו חזרה אל תוך הרצועה, הם ישאפו להמשיך ולנוע בכיוון המגמה שקדמה ל"תיקון".
ישנם עוד מספר כללים (פשוטים) לשימוש בבולינג'ר אך זה יספיק לעת עתה.
שבוע טוב,
רונן
השאלה שלי עלתה לאור זה שבמהלך הבוקר חזרנו לרצועה, ובגלל זה שאלתי אם תם התיקון. בכל זאת הרצון להבין קצת יותר את הכוונה שלך לגבי השימוש הנכון בבולינגר, כי אם אכן תם התיקון רק בגלל שהוא נכנס חזרה לבולינגר אז אי אפשר לקרוא לזה כל כך תיקון כי אתמול המדד סייים ב1127 וכבר ב1123 היינו בתוך בולינגר חזרה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ron1
השאלה שלי עלתה לאור זה שבמהלך הבוקר חזרנו לרצועה, ובגלל זה שאלתי אם תם התיקון. בכל זאת הרצון להבין קצת יותר את הכוונה שלך לגבי השימוש הנכון בבולינגר, כי אם אכן תם התיקון רק בגלל שהוא נכנס חזרה לבולינגר אז אי אפשר לקרוא לזה כל כך תיקון כי אתמול המדד סייים ב1127 וכבר ב1123 היינו בתוך בולינגר חזרה.
נכון שהמונח תיקון בהקשר של מתנד רצועות בולינג'ר הוא בעייתי.
לכן אני משתמש בדרך כלל במושג האמריקאי pull back או "תיקון" (במרכאות).
כשאני מתייחס בסקירה לתיקון דובי מתבקש, אינני מתכוון ל- pull back אלא לתיקון ממש. גל מינורי שלם יורד שימשך בין מספר ימים (לפחות ארבעה ימים) לבין מספר שבועות.
תודה על שאלות ההבהרה והחידוד,
רונן
-
אני לא כל כך מבין, ברגע שהמדד עולה ויוצא מעל לבולינגר
הוא יכול להכנס פנימה בלי לרדת.. כי הבולינגר יעלה וישיג אותו
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אופסשםמשתמש
גם זה קורה לפעמים ... זה נקרא תיקון רוחבי. על מנת שהוא יתרחש, על המחירים "להתעכב" ולהמתין לרצועת הבולינג'ר. כאשר מתרחש תיקון רוחבי, הדבר מעיד על עוצמת העליות.
אגב, לדעתי אתה אמור לשלוט כבר במידע הזה.
אני זוכר את שם המשתמש הזה עוד משנת 2003 ...
להשתמע,
רונן
-
ציטוט:
להשתמע,
רונן
חחח
תאמר לי משהו אחר ברשותך, אם אתה משתמש עם הדבר הזה של הבולינגר איפה אתה שם סטופ בתיקון רוחבי ?
-
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אופסשםמשתמש
גם זה קורה לפעמים ... זה נקרא תיקון רוחבי. על מנת שהוא יתרחש, על המחירים "להתעכב" ולהמתין לרצועת הבולינג'ר. כאשר מתרחש תיקון רוחבי, הדבר מעיד על עוצמת העליות.
להשתמע,
רונן
א. ח"ח על הזכרון .. עזבתי את התחום לכמה שנים .. 4.5 ליתר דיוק.
ועכשיו חזרתי ..
בכל מקרה מה שאותה אומר זה שאם אנחנו יוצאים מרצועת הבולינגר כלפי מעלה אי אפשר להסיק מזה כלום .. כי זה יכול או לרדת . או לעלות בצורה מתונה עד שהרצועה תשיג אותנו.
ואפילו יכול לזנק במקרה והחברה תוציא הודעה
במילים אחרות , זה נשמע כמו משהו שאין מה לעשות איתו.. לכן אני מנסה להבין שוב.. למה זה טוב ?
-
כמעט כמו בכל דבר בשיטה הטכנית, שום דבר לא עומד בפני עצמו, אלא כחלק מהצטברות של איתותים. בדיוק כמו שגרגר אורז שמצאת על השולחן, לא מעיד דבר על הארוחה שנערכה שם לפני כן.
צריך תמיד לראות את התמונה כולה ולא להשען על מתנד זה או אחר לקבלת החלטות.
ככלל, אני שולל מכל וכל קבלת החלטות המבוססת על מתנדים, אלא על ניתוח יסודי של התנהגות המחירים והמחזורים. המתנדים משמשים רק ככלי לחיזוק או לשלילת ההחלטות המתקבלות לאחר הניתוח, והם יעלים רק במצטבר.
במסחר אגב, לאחר שקיבלתי החלטה להכנס או לצאת, אני משתמש ב- BB בשילוב עם מתנד נוסף שנקרא Parabolic SAR לקבלת החלטה בנוגע לתזמון הכניסה או היציאה, בגרף תוך יומי 5 דק'.
להשתמע,
רונן
-
כל הכבוד רונן.
אני רק לאחרונה התחלתי להסתכל על המתנד המדובר.
ואני רואה בו כלי חשוב במסחר יומי .
יש איזה שהוא ספר שאפשר ללמוד על מתנד בולינגר?
תודה מראש
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי bpy
כל הכבוד רונן.
תודה מראש
הבן אדם שהמציא את זה עוד חי תנסה לשאול אותו :d
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי bpy
כל הכבוד רונן.
תודה מראש
לג'ון בולינגר (שהמציא את המתנד ב- 1978, יש אתר באינטרנט וכמובן נכתבו מספר ספרים על הכלי (באנגלית).
בהצלחה,
רונן
-
רונן,
איך התנהגות המעוף ביומיים האחרונים מסתדרת עם הניתוחים שלך?
מה הכיוון? דובי או שמא שורי?
בברכה,
תמיר.
-
ציטוט:
רונן,
איך התנהגות המעוף ביומיים האחרונים מסתדרת עם הניתוחים שלך?
מה הכיוון? דובי או שמא שורי?
בברכה,
תמיר.
מהשאלה שלך אינני מבין האם אתה מתכוון לשבוע הקרוב, חודש קרוב או שנה קרובה?
השוק ללא ספק דובי לטווח המידי (כך גם ציינתי בסקירה ובתגובות שלי לאחריה).
מימוש קצר הוא בריא לצורך "אוורור" לשם המשך העליות.
בהצלחה,
רונן
-
התכוונתי לשאול האם ניראה בטווח הקרוב (כמה ימים) תיקון רציני.
או שעד סוף השנה המגמה תהיה עולה בלבד.
ברור לי שלטווח ארוך המגמה היא עלייה.
בברכה,
תמיר
-
ציטוט:
התכוונתי לשאול האם ניראה בטווח הקרוב (כמה ימים) תיקון רציני.
או שעד סוף השנה המגמה תהיה עולה בלבד.
ברור לי שלטווח ארוך המגמה היא עלייה.
בברכה,
תמיר
לטווח המיידי כפי שציינתי - דובי.
מימושון קצר ובריא.
רונן
-
שלום רונן,
קראתי את הסקירה שלך מה27.11 ולא הצלחתי להבין מה רלבנטי לעכשו.
לתשובתך אודה.
נ.ב.אני אשמח אם תצרף גרף אקטואלי.