שאלה לשחקן ולכל מי שמוכן לענות!
אני "תקועה" עם פוטים של: 1070 לנובמבר, היום הם נפלו בסוף המסחר ואני מתלבטת כיצד לנהוג: האם להעיף אותם מחר בהפסד ניכר או להישאר עוד יום יומיים או עד הפקיעה ולהרוויח קצת? קראתי את סקירתו המעמיקה והמנומקת של "שחקן מעו"ף" לגבי הצפי לפקיעה אך מהכרותי את השוק הוא "מביא אותה" לעיתים במהלכים בלתי צפויים.
אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
Re: שאלה לשחקן ולכל מי שמוכן לענות!
היי ,
ע"פ הנתונים הקיימים סביר להניח שהשוק אכן יירד ( למרות שכלום לא בטוח ) , מה שאני הייתי עושה במקרה כזה מבלי לסבך את העניינים הוא כך : כותב P1040 ונשאר עם ה P1070 .
אגב , "להיתקע" עם אופציות "חשופות" זה לא דבר שכדאי לעשות כמעט אף פעם ובפרט לא בשבוע פקיעה .
הייתי ממליץ לך ללמוד את הנושא היטב בכדי שלא תיקלעי בעתיד למצבים דומים עקב חוסר היכרות עם שוק הנגזרים ( יש קורס באתר אם את מתעניינת ).
הערך של P1070 כרגע הוא 1070 ש"ח.
משמע, P1070 מרוויח החל משער של 1049 ומטה. זאת אומרת, נכון לעכשיו, בכפוף לידע שלנו לגבי התוכניות של השחקנים, כדאי להחזיק אותו לפקיעה. כמובן שצריך לקחת בחשבון שעדיין יתכן הפסד ניכר. מספיק שהפקיעה תהיה למשל ב 1054 וכבר יש הפסד של 50% יחסית לעכשיו.
כמובן שמחר בבוקר, לאחר ספיגת טתא נוספת, כדאיות אחזקת האופציה עולה מכיוון שנקודת ה Break Even עולה.
אני מתעלם מהאפשרות לכתוב. אני מניח שאם היית יכולה לכתוב, לא היית עושה קניות חשופות מלכתחילה.
כמובן שאתה צודק. טעות הקלדה.
בניגוד לדעתו של דמי כיס לא הייתי כל כך ממהר להמליץ על אחזקה. אם היה לך 1070 שקל היית קונה את הפוט? אי מכירה = קניה.
לדעתי הסיכוי לירידה מ1059 שוה לפחות לסיכוי של מעל 1059, כך שאם את לא חובבת סיכון תמכרי.
כל הכותבים הנכבדים שכחו לשאול שאלה פשוטה כמה שילמת עבור הפוט הזה כמה זה הפסד ניכר אולי כדאי לחכות לתנודתיות של ירידה חזקה והיא תהיה ביומיים הקרובים ואז להעיף אבל שוב שאלת המפתח היא כמה שילמת עליו.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי haiim
כל הכותבים הנכבדים שכחו לשאול שאלה פשוטה כמה שילמת עבור הפוט הזה כמה זה הפסד ניכר אולי כדאי לחכות לתנודתיות של ירידה חזקה והיא תהיה ביומיים הקרובים ואז להעיף אבל שוב שאלת המפתח היא כמה שילמת עליו.
לא נראה לי שמישהו שכח לשאול את זה, מהסיבה הפשוטה שזה בכלל לא רלוונטי. החלטה בדבר כדאיות אחזקה של כל נייר ערך, אינה תלויה בכלל במחיר ששולם עליו. לצורך חישוב כדאיות, אין שום משמעות כלכלית לעובדה אם שולם על האופציה הזו 10,000 ש"ח או שקל אחד בודד.
הדבר היחיד החשוב זה ההערכה של המחזיק באם המדד ירד מתחת ל 1059 או לא, ואם זה שווה למחזיק את הסיכון או לא. זה הכל.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אין שום משמעות כלכלית לעובדה אם שולם על האופציה הזו 10,000 ש"ח או שקל אחד בודד.
הדבר היחיד החשוב זה ההערכה של המחזיק באם המדד ירד מתחת ל 1059 או לא, ואם זה שווה למחזיק את הסיכון או לא. זה הכל.
הפ הפ הפ אם שולם שקל אחד בודד דעתי להחזיק לפקיעה :d
שלום חברים, תודה עבור תשובותיכם, אכן שכחתי לציין את השער בו נקנתה האופציה, קניתי אותה בשער של: 1450, עושה רושם שהיום תהיינה עליות, עדיין ממליצים להישאר איתה בינתיים? תודה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אין שום משמעות כלכלית לעובדה אם שולם על האופציה הזו 10,000 ש"ח או שקל אחד בודד.
הפ הפ הפ אם שולם שקל אחד בודד דעתי להחזיק לפקיעה :d
גם אם שולם שקל אחד בודד או 100,000 שח דמי כיס צודק כיוון שאפשר למכור עכשיו ולקבל 1070 ש"ח או ללכת לפקיעה בהימור שנקבל יותר מ1070.
ממש לא משנה בכמה כסף האופציה נקנתה.
אתה צודק רק ברמה הפסיכולוגית, וגם אז זה אינדווידואלי (אצלי לדוגמא זה כמעט לא משחק תפקיד). קל לך להמר על משהו שלא הזעת עליו אבל בחישוב כלכלי/מתמטי זה ממש לא מעניין אם קנית את האופציה בזול, ביוקר או שקיבלת אותה בירושה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אביגדור1
אתה צודק רק ברמה הפסיכולוגית, וגם אז זה אינדווידואלי (אצלי לדוגמא זה כמעט לא משחק תפקיד). קל לך להמר על משהו שלא הזעת עליו אבל בחישוב כלכלי/מתמטי זה ממש לא מעניין אם קנית את האופציה בזול, ביוקר או שקיבלת אותה בירושה.
לא מדיוק ברמה הפסיכולוגית להחזיק אותה כי אם הפקיעה תהיה במצב האופטימלי סביבות 1040-1050 אז אם שולם על זה נניח 500 שח אז שווה להחזיק אותה לפקיעה כמו כל אסטרטגיה שעושים שלוקחים בחשבון יחס סיכוי סיכון = סיכון 500 שח על מנת להרוויח 2000 ומעלה
(אני לא נכנס לפרטים אחרים כמו קנית אופציות חשופות שלרוב זה גורם להפסדים יותר מרווחים או כמו להתעסק עם אופציות אם אין ידע וכו' וכו')
מה שבטוח לא למכור עכשיו. השחקנים ינסו להוריד את השוק בלי שום ספק. רק אחרי שתראי לאן הצליחו להוריד אותו תקבלי החלטה אם למכור או לא.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי qjol
לא מדיוק ברמה הפסיכולוגית להחזיק אותה כי אם הפקיעה תהיה במצב האופטימלי סביבות 1040-1050 אז אם שולם על זה נניח 500 שח אז שווה להחזיק אותה לפקיעה כמו כל אסטרטגיה שעושים שלוקחים בחשבון יחס סיכוי סיכון = סיכון 500 שח על מנת להרוויח 2000 ומעלה
(אני לא נכנס לפרטים אחרים כמו קנית אופציות חשופות שלרוב זה גורם להפסדים יותר מרווחים או כמו להתעסק עם אופציות אם אין ידע וכו' וכו')
זה כמובן לא נכון. אתה לא מסכן 500 ש"ח. אתה מסכן 1070. כל השאר, פסיכולוגיה. (האם ההפרש בין 500 ל 1070 הוא כסף קל, ניתן לוויתור, חפיף, ממילא לא עבדתי בשביל זה, בלה בלה בלה).
לדעתי החסרת משמעות יקרה בדיוק מה שקרה בחודש שעבר
יורידו את המדד חזק ברביעי חמישי