לא לקחת סיכונים בבקשה.
Printable View
לא לקחת סיכונים בבקשה.
מה זה אומר בדיוק ?
ומאיפה אתה יודע ?
היי משה
מאיזה מדד לדעתך יתחיל הלחץ ויכנסו לסקוויז?
האם אנחנו לא על הגבול הדק?
למה לא מחר?
אנשי המעוף לא מגלגלים לחודש הבא.ציטוט:
פורסם במקור על ידי aavv
המחזורים עולים מהסיבה שאנשי המעוף מיצטרפים לקניות של מניות הבנקים.
אנשי המעוף קונים נכס בסיס מוכרים קולים+מוכרים פוטים גבוהים 1080.+
מה זה בדיוק שורט סקוויז?
תודה
שורט סקויז בכללי השוק עולה חזק מאוד לפחות עוד חמישים נקודות מכאן.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אביגדור1
תודה!!
משה-יש לך הערכה לאזור הפקיעה?
אני מניח שאם נגיע למצב כזה, שחקן ירים דגל לפני, ויוציא הנחיה להיפטר מהאסטרטגיה כמו שהיא. כרגע לא נראה שזה קורה.
ברוך השב משה. איך הייתה החופשה?
באסטרטגיה של 08-11-09
הנחת שיהיו ירידות ו...................
בנתיים אנחנו בדשדוש ועליות כבר שבועיים !!!
החופשה הייתה 10.ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
תיזהר עם השורט סקויז.
משה שלום,
אתה יכול להרחיב קצת בנושא ולהסביר מה זה בדיוק לגלגל אופציה לחודש הבא? (הרי מדובר באופציות אירופאיות שפוקעות בסוף החודש ולא שוות יותר כלום, אז מה זה לגלגל בדיוק?), ומה ההבדל בין שורט סקוויז ובין גלגול לחודש הבא?
תודה מראש על התייחסותך
למיטב ידיעתי, גלגול לחודש הבא הוא סגירת הפוזיציה הנוכחית ופתיחת פוזיציה בחודש הבא עם מרווח דומה.
לא חייב אותה פוזיציה יכולה ליהיות יותר למעלה (עדיף).ציטוט:
פורסם במקור על ידי אורחאן
אפשר בבקשה להסביר את זה בהרחבה כי זה לא ממש ברור. האם הכוונה הינה שאני סוגר פוזיציה בהפסד (למשל קונה בחזרה את המכירות בשווי גבוה יותר ומפסיד את הפער) ופותח מכירות חדשות בחודש הבא שסכום המכירות יחדיו יעניקו לי את ההפסד של החודש הקודם במקרה של פקיעה מוחלטת? לצורך ההמחשה אשאל באמצעות מספרים:
נניח שהחודש שחקנים שכתבו קולים 1050 מחליטים לסגור בהפסד פוזיציה וקונים את הקולים במחיר מימוש לפי מדד 1070. נניח שנוצר הפסד של 2000 ש"ח לכל יחידה שנמכרה בתחילת החודש (סתם לשם ההמחשה) ומדובר בשחקן שמכר 10 יחידות, קרי הפסד של 20000 ש"ח.
האם הכוונה בגלגול זה שאותו שחקן כותב אופציות לחודש דצמבר בשווי של 20000 ש"ח?
ואז נשאלת השאלה: מה קורה אם בפקיעה של החודש הבא הוא שוב פעם צריך לשלם בגין האופציות החדשות שכתב? לדוגמא כתב קול 1090 לחודש דצמבר ובדצבר המדד פקע באזור ה- 1100?
כמו-כן, נשאלת שאלה האם גלגול הוא לא סוג של הימור שמנציח את עצמו, כלומר בהנחה שמה שכתבתי לעיל זה אכן נחשב גלגול, האם זה לא דומה לשחקן ברולטה שמהמר על צבע (אדום או שחור) ומכפיל את ההימור כל פעם שהוא מפסיד כדי להחזיר את ההפסד המצטבר ובסופו של דבר להרוויח את ההימור הראשוני?
במידה וכן, ידוע שמתישהוא הכפלה יוצרת סיכון להפסיד לא רק את הסכום המקורי אלא את כל הכסף בגלל רצף מקרים אומלל... האם יש הגיון בכך ששחקני מעוף גדולים יתנהגו כמו אחרוני המהמרים בקזינו?
מי שיודע ומכיר מקרוב נא התייחסות...
אתה לא מכפיל פשוט מעביר אחד על אחד,שחקני מעוף בונים אוכף לחודש הבא.מפני שזה אותם בטחונות.אתה יכול לגלגל בלי סוף עד שהשוק מיתהפך בתנאי שיש לך מספיק ביטחונות.ציטוט:
פורסם במקור על ידי bigtip4u
לגבי הגלגול:
השחקנים מכרו לפני שבועיים אופציות Call1050 במחיר שהוא גבוה מהיום
עם התקרב המדד למחיר הזה, הם יכולים להחליט לסגור את הפוזיציה (לא מחויב בהפסד, שהרי עבר כבר זמן מהשבוע שעבר והם הרוויחו את התטא ואולי גם וגה) ולעבור לכתוב בחודש הבא
אם אני מבין נכון, על מנת לבצע גלגול, כלומר סגירת פוזיציה (נניח של C 1050) הם צריכים לקנות בחזרה יותר מ 20,000 אופציות (C1050). האם מבחינת הנזילות הדבר אפשרי? ממי הם יכולים לקנות כמות כזאת??
תודה על ההסבר.
לפעמים זהציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
באמת בלתי אפשרי אז באמת לא סוגרים את הכל אלא חלק ומתגלגלים הלאה שזה אומר יש אפשרות למכור כמה קולים יותר גבוהים במקום ההפסד של החודש ו/או במקום ההפסד של החודש מוכרים בחודש הבא קצת יותר וכן הלאה על זה הדרך
לפי התשובות הקצרות והחלקיות של הגולשים לגבי נושא זה נראה כי אף אחד לא ממש מבין ביסודיות מה זה לגלגל פוזיציה לחודש הבא. אולי עדיף להעביר את השאלה לשחקן שיענה בהרחבה, כי לדעתי יש לכך חשיבות רבה גם עבורנו המשתמשים הקטנים וזאת מכמה סיבות: (1) שנדע לזהות בזמןאמת דבר כזה שכן יהיה לכך בהכרח השפעה על פוזיציה שלנו. (2) כדי שנוכל גם אנחנו לרכב על גל של גלגול במקרה שאנו מושקעים באותה פוזיציה מפסידה. :roll:
נ.ב. השאלה הועברה לראשי לצורך מתן מענה משחקן.
שלום משה
ברוך שובך , הבנתי שהיתה לך חופשה טובה.
האם אתה כרגע בפוזיציה כלשהי או שאתה ממתין?
מה נראה לך לגבי שבוע הפקיעה כדאי להיכנס או שמסוכן מדי.
אני כרגע בשוקת 990-1090 יכול לצאת ברווח קטן נכון לעכשיו.
מה אתה היית עושה? סוגר? מזיז? או מושך לפקיעה כמו שזה?
דוי
- משה, אם בודקים את הקירבה למכסימום הרב-שנתי (שלפני המשבר) אז ת"א25 מנצחת בגדול את מדדי וול סטריט ואירופה, כך שהתיקון הוא מחויב המציאות, כי אנחנו לא רחוקים מהערך המכסימלי של מדד המעו"ף, ולא נשאר הרבה "בשר" לעליות נוספות
- כמו-כן, השאלה "האם גלגול הוא לא סוג של הימור שמנציח את עצמו" איננה רלוונטית למקרה שלנו, כי זה לא דומה לשחקן ברולטה שמהמר על צבע, ומכפיל את ההימור כל פעם שהוא מפסיד, וזה בגלל שזו התפלגות גאומטרית, ולהסתברות עד להשגת הצבע הנכון אין "זיכרון", וההיסטוריה לא חשובה, וחוזרים לנקודת המוצא של 50% לצבע, אבל לת"א25 יש "זיכרון", וההיסטוריה כן משפיעה, אלא אם כן חזרנו לבועת הנסד"ק של שנת 2000, אז בהצלחה לכולם, תודה
ממליץ לך ליקנות חזרה קול 1090.ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
אם אתה בהפסד עליו תימכור נגדו קול 1120 לדצמבר.
לשבוע האחרון של הפקיעה אחכה עד יום ג ואז אתן לכם אסטרטגיה.לפקיעה
משה, זה מעניין מאד מה שאתה כותב.
זה בניגוד מוחלט למה ששחקן אמר (רק אתמול)
לטענתו, 1090 עדיין בטוח.
devy, מה שלא יהיה, 990 כבר לא רלוונטי. אפשר בשקט להזיז. כל אחד על פי ראות עיניו. יש שאומרים 1020. אני נמצא על 1010.
אופיר
הזזה של הפוטים ל1010 נותנת תקבול ברוטו של 5 ש"ח לכל סט (לפני עמלות)
לא נראה לי שווה את המאמץ. מה את החושב?
משה כתבת:
ממליץ לך ליקנות חזרה קול 1090.
אם אתה בהפסד עליו תימכור נגדו קול 1120 לדצמבר.
אני מוגן בשוקת עם קולים 1100
האם להשאיר אותם חשוף או למכור אותם?
האם לקנות הגנה לקולים 1120 של דצמבר?
דעתך בבקשה
תודה
לדווי,
לא ממליץ לך בכלל למכור קול 1120 לדצמבר - היזהר. דצמבר עשוי להיות המשך של עליות כפי שראינו בנובמבר. גם אם יהיה תיקון קל אני מאמין זה יהיה אותו הסיפור שהיה בנובמבר - הטעייה.
תישאר בנתיים בפוזיציה שלך.ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
מה השתנה משה?
לא השתנה כלום אם אתה מוגן עד 1100 .בנתיים תחכה אם ירוץ חזק למעלה ביום האחרון תעבור לחודש הבא.זאת שיטת העבודה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי devy
תודה משה אלון ואופיר
לומדים החודש הרבה.
משה שלום
אני לא הרבה זמן באתר הזה בערך 3 חודשים) למדתי דבר אחד שהשחקן בדרך כלל צודק,הקשבתי לו בפקיעה קודמת כשהמדד היה בשיא יומי קניתי פוטים והלכתי נגד הזרם ובסוף התברר שהוא צודק הפואנטה פה היא שההודעה שלך סתם מלחיצה אנשים שלא כל כך בקיעים במונחים כמו כן השחקן אמר שכרגע אין חשש מסקוויז.אז כשאתה בוחר כותרת אל תרשום "החודש יהיה שורט סקויז (הוזהרתם)." כי זה סתם מלחיץ אנשים וההודעה הנ"ל מזכירה לי את המריצים של הביזפורטל
אל תקח את זה אישית
יום טוב
אנדריי
משה אהלן ,
האם תוכל להסביר את הגורמים שבעטים אתה צופה שיתרחש שורט סקוויז ?
תודה
מחזורים עולים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי doron820
תיקונים מינוריים.
ליגרום הפסדים לכותבי קצוות.(פעמיים בשנה).
תוצאות טובות לסוף שנה(קופות גמל+קרנות הישתלמות).
לא רואה מצב לשורט סקוויז, בטח לא בנובמבר. המחזורים לאבאמת גדלו כל כך שהשחקנים לא יצליחו להוריד את השוק לקראת סגירה יום אחרי יום וגם שוקי חו"ל לא תומכים בהמשך עליות משמעותי.
את זה אני בכלל לא מבין.ציטוט:
פורסם במקור על ידי mosheb
שורט סקוויז זה מצב של חוסר ברירה. משהו לא מתוכנן שקורה בגלל אי יכולת לשלוט בשוק או מחסור בביטחונות. זה לא משהו מכוון כמו לגרום נזק לכותבי קצוות.
משה ,
אני מסכים עם דעתו של דמי כיס וזה היה המקור לשאלתי
אתה נראה בדיוק כמו הפרסומות בערוץ 2 שמראים חייל ורושמים למטה
"המציג אינו חייל"
1. קודם כל תשנה את החותמת שלך
מ-"הכותב בפורום זה עשוי ליהיות באסטרטגיה,אין אחריות.
נא להתנהג בהתאם. "
ל-
"הכותב אחראי לכל מילה שרשם ומוכן לקחת אחריות להמלצותיו"
או שתעזוב את העניין לשחקן מעוף כי אנחנו מבולבלים גם ככה ..