-
אסטרטגיית שחקן מעוף לשבוע, 15/11/09
אופציות
אסטרטגיית השבוע החולף היתה מוצלחת, גם אם לא השיגה את יעד 10% הרווח.
להזכירכם, האסטרטגיה הניחה עליות, יחסית מתונות, ובחרנו לממשה סביב אחוז עליה. האסטרטגיה התחכמה מעט: מצד אחד נקבל תמיכה בשוק עולה, ומנגד גם בשוק יורד לא ניפגע בצורה מהותית. בחרתי לממש ולא להמתין לרווח המיוחל, משום, כפי שציינתי באסטרטגיה עצמה, שמדובר על שבוע בעייתי ביותר בו כל אחד מתרחישי השוק הקיצוניים יכל להתממש (ואכן, המתנה נוספת היתה עלולה לסבך אותנו ברגל ה call). מכיוון שכך, לעיתים יש לדעת להסתפק במעט יותר מהרצוי אך ללא הסיכון הנלווה למהלך ההישארות בפוזיציה.
השבוע, מתחילים להרגיש את הקירבה לפקיעה, מה שמחייב אותנו לעבוד על התטא. מעבר לזה, לדעתי הכיוון השבוע הינו מובהק בדמות ירידות-דשדוש, ולכן נבחר לכסות גם עליות קלות אך לא מעבר לכך. כתיבות השחקנים מהות פקטור חשוב, ואע"פ שלרוב משפט זה נכתב בשבוע הפקיעה עצמו, ניתן בהחלט להעריך כי גם השבוע נרגיש בויסות המדד.
ההנחות בבסיס אסטרטגיה זו:
# כתיבות השחקנים מוחלטות, והן גורסות כי אנו קרובים לגבול העליון. מרבית הפוזיציות הפתוחות סביב הכסף הן אופציות call ובהפרש ניכר ביחס לשאר המדדים.
# סטיות התקן נמוכות במיוחד. ניתן לומר בבטחון מסויים, כי סביר שישארו ברמה זו או יטפסו ממנה אך בהחלט אין מקום לירידה משמעותיתי נוספת.
# הקירבה לפקיעה מאפשרת לנו לבצע אסטרטגיות מוטות תטא. עם זאת, משאירה בידינו מעט זמן לתיקון במקרה טעות.
# יש להימנע מאסטרטגיות
דלתא.
בשל אלימות המדד בשבועות האחרונים, כתיבה עם הגנה יכולה להזניק אותנו מידית מעבר לטווח הרווח אל הטווח הבעייתי. דוגמא משבוע שעבר: אם המדד היה פותח היום ב1065 האסטרטגיה היתה בנזק ניכר אע"פ שהינה לשוק עולה.
# תקבול נמוך יחייב אותנו לבצע האסטרטגיה מספר רב של פעמים או לחילופין, קרוב לסטריק. יש בכך מן הסיכון אך מדובר בכורח. העדיפות השבוע תהא לכתיבה מרובה על פני קירבה לסטרייק.
# ישנה הנחה סמויה לפיה המדד יפתח חיובי, מה שיסייע לנו לבצע במחירים נוחים יותר.
האסטרטגיה המוצעת היא בשלב הטרום עפ"י מדד 1060 (גלום 1059). יש לערוך התאמות כנדרש.
נבצע מדרוג רחב:
נמכור 3 יחידות CALL 1090
נרכוש 3 יחידות CALL 1120
נבצע שוקת א-סימטרית:
נמכור CALL 1080
נמכור 2 יחידות PUT 1020
המהלך מכסה עליות קלות עד עד רמת1080 הנקודות. כמובן שדשדוש יתקבל בברכה, אך המטרה היא שוק יורד שישחק את אופציות ה CALL ומנגד לא יסכן את כתיבת ה Put בשל המרחק הרב.
כבכל שבוע, יעד הרווח הוא 10% ויש לממש מייד עם ההגעה אליו.
בהצלחה !
-
Re: אסטרטגיית שחקן מעוף לשבוע, 15/11/09
תודה רבה!
ביצעתי את האסטרטגיה ע"פ הנתונים הבאים:
(בטחונות - 19.9K )
רווח 10% יהיה 1755 ש"ח
מבחינה תיאורטית (BS) ערכים מכסימליים יתקבלו בטווח שערים של 1044- 1046
(צ'יצ'ו תודה)
[attachment=0:24kfwpm9]ALL.png[/attachment:24kfwpm9]
-
תודה רבה שחקן,
שאלה:
לא כדאי לקנות הגנות לשוקת ע"מ להוריד בטחונות?
אני מתכוון בעיקר למיקסום הרווח ופחות לעניין הגבלת ההפסד
תודה
-
אפשרי בהחלט להוסיף פוט 980 אך כמובן שהדבר חסר משמעות לעניין האסטרטגיה אלא רלוונטי לאחוז הרווח בלבד.
לצורך חישוב הרווח אתיחס למצב לפיו בוצעה קניית הגנה זו.
-
שלום שחקן,
תוכל בבקשה לומר מה השער (בקירוב, אני מבין שזה לא יכול להיות מדוייק) שבו אסטרטגיה מרוויחה 10%?
תודה
-
תודה!
סליחה על הבורות, באיזה שעה ניתן להתחיל לכתוב/לקנות אופציות?
האם כבר ב-10:50 אפשר להתחיך לבצע את ההמלצה?
תודה מראש!
יעקב
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי נימרוד
תודה רבה!
ביצעתי את האסטרטגיה ע"פ הנתונים הבאים:
(בטחונות - 19.2K )
[attachment=0:20if4mtz]ALL.png[/attachment:20if4mtz]
נימרוד,
מדוע כתבת רק P1020 יח' אחת? באסט' של השחקן יש 2 יח'.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי JacobS
תודה!
סליחה על הבורות, באיזה שעה ניתן להתחיל לכתוב/לקנות אופציות?
האם כבר ב-10:50 אפשר להתחיך לבצע את ההמלצה?
תודה מראש!
יעקב
בפועל יש אפשרות מ 9:30
-
המשתמש נמרוד אפשר לדעת מאיפה אפשר להוריד את תכנת הגרפים שהעלית פה אם תוכל לצרף לינק
תודה מראש
-
-
-
לשחקן,
לא הבנתי את תשובתך.
אם התכוונת לקנות יחידה אחת של פוט980 אז לפי מה שראיתי אצלי זה לא הזיז כ"כ לבטחונות.
כוונתי היתה לקנות קול 1090 אחד (ז"א, למכור 2 יח' במקום ה3 שמכרנו) ולקנות פוט 1010 יחידה אחת.
סימולציה שעשיתי הראתה לי שזה מוריד את הבטחונות ל10,200 ש"ח.
מה דעתך?
-
נימרוד, כל הכבוד על "הפירוטיכניקה".
ניתן לשתף אותנו בגיליון?
-
תודה שחקן!!
האם ניתן להישאר עם אסטרטגיה זו לפקיעה?
ביצעתי את החלק של המרווח 1090 מול 1120 ואני מתלבט אם לכתוב את הפוטים 1020 ולהישאר כך לפקיעה, אשמח לחוות דעתך..
תודה!!
-
תודה לשחקן
ביצעתי לפני כשעה את האסט' כשהמדד עלה 0.7%
כתבתי p1020 לפי 400שח כ"א - 2
כתבתי c1080 לפי 730שח
כתבתי c1090 לפי 450שח כ"א - 3
קניתי c1120 לפי 100שח כ"א - 3
סך הכל תקבולים 2580שח פחות 22.50שח עמלות
לכן כמדומני 10% זה
19200 ביטחונות פחות 2580תקבולים = 16620שח
כלומר רווח 10% 1660שח
יום נעים לכולם
דוד
-
שאלה לשחקן או למי שמבין לצורך לימוד :
באוכף האסימטרי נכתבו 2 פוט לעומת 1 קול, למרות שההנחה בבסיס באסט' היא ירידות.
נכון הוא שהסטרייק של הפוט רחוק יותר מהמדד וזה תומך בהנחה לירידות
אבל לא ברור לי עד הסוף מדוע זה היחס בין הפוט לקול. האם קשור לתטא של כל אחת מהאופציות? (התטא של הקול כמעט כפולה משל הפוט)
כמו כן האם יש קשר באסט' בין השוקת למדרוג שבוצע?
-
פעם ראשונה שאני עושה אסטרטגיה של שחקן מעוף,
בטחונות : 20K.
מכירה קול 1090 : 460 * 3 = 1380
מכירה קול 1080 : 750
מכירה פוט 1020 : 350 * 2 = 700
קניה קול 1120 : 105 * 3 = 315
סה"כ תקבולים : 2515 שקל.
רווח 10% => 1750 שקל.
מוכרח לציין שהאסטרטגיה נראית טוב ,
אפילו יותר טוב מזו שבניתי לי במוצא"ש,
אני אהיה מאוד מרוצה אם הרווח יתקרב ל 1500 שקל.
שיהיה לנו בהצלחה :)
-
מישהו יכול בבקשה להעריך בקירוב באיזה מדד מתקבל רווח של 10%?
בתודה,
דן
-
תשובה לציצו
נבצע מדרוג רחב: = אסט' מרווח
נמכור 3 יחידות CALL 1090
נרכוש 3 יחידות CALL 1120
היות וההנחה היא שהמדד לא יעלה מעל 1090 נכתבו שלוש יחידות במדד הזה, על מהת לגדר אבל שישאר מספיק "בשר" לא בוצע גידור ב 1100 אלא בסטרייק אחד נוסף (בעלות של בטחונות כמובן)
נבצע שוקת א-סימטרית:
נמכור CALL 1080
נמכור 2 יחידות PUT 1020
יש כאן לדעתי הנחה סמויה שהמדד ישהה בשבוע הקרב יותר קרוב למדד 1080 מאשר למדד 1020 ולכן השחיקה של הפוטים תהא גדולה יותר.(כמובן גם בהתחשבות במפת הפוזיציות ובמומנטום החמקמק)
תשובה לדן
בין 1044 לבין 1046 תתקבל התשואה המירבית (והכל במונחים תיאורטיים)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי danfrog1
מישהו יכול בבקשה להעריך בקירוב באיזה מדד מתקבל רווח של 10%?
בתודה,
דן
כמו ששחקן כתב, זו אסטרטגיה מוטת טתא. ירידה במדד יכולה להועיל, אבל היא לא העיקר. מדד מדשדש מספיק ימים יביא את הרווח המצופה. לכן אי אפשר להגדיר מדד כזה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי נימרוד
תשובה לציצו
נמכור 3 יחידות CALL 1090
נרכוש 3 יחידות CALL 1120
היות וההנחה היא שהמדד לא יעלה מעל 1090 נכתבו שלוש יחידות במדד הזה, על מהת לגדר אבל שישאר מספיק "בשר" לא בוצע גידור ב 1100 אלא בסטרייק אחד נוסף (בעלות של בטחונות כמובן)
נבצע שוקת א-סימטרית:
נמכור CALL 1080
נמכור 2 יחידות PUT 1020
יש כאן לדעתי הנחה סמויה שהמדד ישהה בשבוע הקרב יותר קרוב למדד 1080 מאשר למדד 1020 ולכן השחיקה של הפוטים תהא גדולה יותר.(כמובן גם בהתחשבות במפת הפוזיציות ובמומנטום החמקמק)
תשובה לדן
תודה נימרוד, התשובה שלך נראית הגיונית ועושה שכל :)
-
[quote=צ'יצ'ו]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "נימרוד":2c17ujx6
תשובה לציצו
נמכור 3 יחידות CALL 1090
נרכוש 3 יחידות CALL 1120
נבצע שוקת א-סימטרית:
נמכור CALL 1080
נמכור 2 יחידות PUT 1020
תשובה לדן
תודה נימרוד, התשובה שלך נראית הגיונית ועושה שכל :)[/quote:2c17ujx6]
כמובן שיש כאן את אלמנט הזמן. ככל שמתקרבים לפקיעה, ככה תחום התשואה המירבי עולה. עד שביום הפקיעה הוא 1020-1080.
-
אני מבין שאזור העשר אחוז רווח זה 1600- 1700 שקל ומהסתכלות על הכתיבות אני מתקשה לראות איך אפשר להגיע לכזה רווח , אולי אולי ביום חמישי לקראת הסגירה בזכות השחיקה, רוב הכסף אמור להגיע מהשחיקה של 3 הקולים ב-1090 שאני קניתי ב-450 שקל, נגיד והשוק ירד לאזור ה-1045 כמו שאנחנו רוציםפלוס שחיקה זה יגיע לאזור ה-250 שקל בערך, זה רווח של 3*200 = 600 וביחד עם השחיקה של קול 1080 שקניתי ב-730 שקל נגיד ירד לאזור ה- 330 שקל בצורה גסה זה עוד 400 שקל, הפוטים הכתובים ישארו בערך אותו דבר והקול הגנה שלנו יפסיד איזה 50 שקל, שוב בצורה גסה אני רואה פה רווח של 1000 שקל בערך אם הכל ילך כמו שצריך לקראת יום רביעי, איך מגיעים ל-1700 שקל?
אם ממתינים עם זה לשבוע הבא אני יכול להבין אבל מישהו יכול להסביר תסריט הגיוני שכבר ביום שלישי רביעי נגיע לעשר אחוז רווח?
תודה
-
ששון ,
ירידה של המדד מ 1063 לאזור ה 1045 תוך כ 3 ימים אכן יכולה לעמוד ביעד שציינת , אדגים זאת בעזרת חישוב קצת פחות גס מזה שביצעת אבל כזה שמספיק בכדי להראות ייתכנות :
הדלתא של האסטרטגיה כ (55-) * 18 נק' = 990 ש"ח.
התטא של האסטרטגיה כ (220) * 3 ימים = 660 ש"ח.
סה"כ : 1650 ש"ח .
ואפילו לא התחשבנו בשאר הגורמים כמו סטיית התקן , שלעניות דעתי תתמוך באסטרטגיה ותוסיף לרווח ( הווגא כ (-250) כמדומני ) .
-
נימרוד
שאלה כששחקן מעוף ממליץ
מכירה: הכוונה ללא כותבים
קניה: הכוונה לכותבים
-
chikko
chikko
האם אתה גם כותב ויש לך בטחונות או רק קונה ומוכר
-
שחקן תודה! נראית אסטרטגיה מעניינת למי שאינו מאמין בהמשך עליות משמעותיות, לא ממש ירדתי לסוף דעתך במשפט שכתבת: "המהלך מכסה עליות קלות עד עד רמת 1080 הנקודות". לא ברור לי אם התכוונת להשבוע או עד הפקיעה, כי מהלך עליות כזה השבוע עשוי להכניס את האסטרטגיה להפסד לא קטן.
אמנם מדובר בעליה צנועה של כשני אחוזים בלבד, אך 4 הקולים הכתובים בסטרייקים 1080, 1090 אינם משאירים מרווח לנשימה והקולים הקנויים ב- 1120 יהיו רחוקים מלהגן עליהם במקרה כזה וכן הפוטים הכתובים שממילא לא נותר להם הרבה בשר כרגע.
מסכים עם תרחיש הבועה אותו ציינת בסקירתך המאלפת, כרגע להערכתי אנו מצויים לקראת הנסיקה הסופית שרק בסופה יבוא מימוש רציני. 1100 לפני הפקיעה? מאמין שכן...
תודה והמשך שבוע נעים!
-
יופי של אסטרטגיה.
הדלתא בפתיחה הייתה -60
הדלתא עכשיו -80
המדד עלה איזה 10 נקודות, (היינו צריכים להפסיד איזה 600 ש"ח לפחות על פי הכיוון- לא כולל תטא)
והפוזיציה בהפסד של מאה ש"ח (בערך).
באמת להוריד את הכובע.
(למען הסר ספק- אני
באמת
מתפעל. מחכה לראות מה יהיה בימים של מימוש!)
-
כן, חיים, אבל מה התוכנית אם נמשיך לעלות ל-1080 מחר והקולים יכנסו לכסף
יש איזה סטופ לוס או תיקון? מה עושים?
אשמח אם השחקן יסביר
-
Re: chikko
ציטוט:
פורסם במקור על ידי השנון 1
chikko
האם אתה גם כותב ויש לך בטחונות או רק קונה ומוכר
כותב עם בטחונות,
יש לי כסף בהשקעה סולידית,
(ממניות יצאתי מזמן)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ששון
אשמח אם השחקן יסביר
באופן אישי קשה לי לראות המשך עליות חדות. וגם קשה לי לראות פקיעה במקום שיניב הפסד באסטרטגיה הזו. אבל זו דעתי האישית, ואין לי ספק שאם נראה 108X גם אני אתחיל קצת להלחץ
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי haimn
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ששון
אשמח אם השחקן יסביר
באופן אישי קשה לי לראות המשך עליות חדות. וגם קשה לי לראות פקיעה במקום שיניב הפסד באסטרטגיה הזו. אבל זו דעתי האישית, ואין לי ספק שאם נראה 108X גם אני אתחיל קצת להלחץ
אמונה זה נחמד אבל צריך תוכנית גיבוי אם ממשיכים לעלות,
לא רואה שהשחקן מדבר על זה אף פעם, יש בכלל סטופ לוס , מה עושים אם השוק ב-1090?
-
אז השחקן מוריד אותו מיד ל-1060...
-
אסטרטגיה לבעלי לב חזק :-)
מתי קצת הפחתת לחצים ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי idan33
אסטרטגיה לבעלי לב חזק :-)
מתי קצת הפחתת לחצים ?
א. למה לחצים? גם אחרי 1% עלייה האסטרטגיה מורווחות.
ב. נכון לשעה 16:17, אפשר להגיד - הנה קיבלת :P
-
לידיעת כל כותבי האסטרטגיה
אני כרגע עליתי בשני סטרייקים ממדד 1020 ל1040 והוספתי לתקבולים עוד 360שח. עשיתי את זה על דעת עצמי ללא יעוץ של שחקן המעוף. כל אחד לגורלו. אני מוכן לקחת את הסיכון שנראה לי כרגע כאפסי, כיוון שהפקיעה תהיה למיטב ידיעתי למעלה מ1040
יום טוב
דוד
-
הכוונה כמובן מp1020 ל p1040
דוד
-
יכול להיות ש P1040 עדיף.
רק קח בחשבון נקודה אחת: מבחינת מפת הפוזיציות, עדיין 1040-1050 זו הנקודה האידאלית לשחקנים. פקיעה יכולה להיות אלימה מאד. בזמן הפקיעה, מי שבא לידי ביטוי זה השחקנים, ולא הציבור. אלימה זאת אומרת שיכולה להיות תזוזה של 3%. במיוחד כשלכל השחקנים יש אינטרס משותף להגיע לשם.
כך שמספיק שהשחקנים ימשיכו להחזיק את המדד באזור ה 1070 עד יום לפני הפקיעה. ואז 3% נפילה מכניס את 1040 לכסף. האם 360 ש"ח שווים את הסיכון? לא בטוח.
תוסיף לכך את העובדה ששחקן לא הוציא הנחיית שינוי.
-
לדמי כיס, תודה על ההערה. אכן אני מודע שהמפה כרגע היא 1040-1050 אבל נראה לי שבשבוע וחצי האחרון זה הולך ועולה ואילו 1040-1050 הוא הממוצע. לו היו מתעלמים מהכתיבות של השבועיים הראשונה ומתייחסים רק ל10 ימים האחרון הממוצע היה גבוה יותר. איך שלא יהיה זה הסיכון שלי. אני גם לא מתבייש לסגור פוזיציות בהפסד אם נראה לי שטעיתי. כאלה החיים.
יום נעים לך ולכל מבקרי האתר
דוד
ירושלים
-
שמועות רבות מדברות על כך שהמדד הולך לקפוץ למעלה ביום ראשון.
יש גם עובדות שתומכות בכך: לראיה נמכרו במהלך היומיים האחרונים הרבה מאד פוטים גבוהים באזור ה- 1070. מי שמוכר פוטים כאלה בידיעה שהפקיעה הולכת להיות באזור ה- 1040 כנראה לא ממש מבין מה הוא עושה, מה שמגביר את הסיכויים לכך שזו תוכנית גיבוי של חלק מהשחקנים (לפחות).
נכון שזה קרה גם בחודש שעבר ושחקן אפילו התייחס לכך מפורשות (למי שלא זוכר היה מדובר בשחקן גדול החליט למכור פוטים גבוהים באזור ה- 1050 ובסוף אכל אותה בגדול), אבל הפעם יש אפשרות לברוח ולא חייבים ללכת עם הסיכון עד הסוף.
בנוסף, יש קניות מרובות של מניות גדולות מהמעוף כמו בנקים
וטבע
- מה שעשוי ללמד על קניית נכס הבסיס המשקף תחזית של עלייה חדה מעלה.
כמו-כן ניתן לראות שיש פעילות לא מעטה בקולים הגבוהים יותר מה שעשוי ללמד על אמונה שהמדד יעלה חזק.
להערכתי קיימת האפשרות שהחודש המדד יפקע שלא על פי התוכנית המקורית והמפה כפי שהתגבשה בתחילת החודש אלא יותר באזור העליון שבין 1070-1090.
מי שהלך עם האסטרטגיה לפקיעה לוקח סיכון לא מבוטל בשביל סיכוי לא מוצדק. הרווח היה היום בכיס ומי שהפסיק יכול היה לתפוס את המדד גם במינוס 0.5% (באזור ה- 1060) שזה נתן תשואה מאד יפה.
אם העליות יתחילו חזק בבוקר יום א' - מי שירצה לסגור פוזיציה יתכן ויצטרך לוותר על רווחים בכלל ואולי אף יותר גרוע.
בכל מקרה, שתהיה שבת שלום לכולם...