-
אזהרה חמורה - אפריקה !
אני עושה כאן משהו שלא יעשה, אך מרגיש שאין ברירה.
משהו בהתנהלות האג"חים של
אפריקה
לא מריח טוב ולא מסתדר.
האג"חים אינם מתנהגים כצפוי ויותר מכך איני יכול לפרט.
מי שנכנס לארוכים נמצא ברווח - לדעתי, חובה לממש !
אנא מכם - כל אחד יפעל עפ"י שיקול דעתו, אך אם מצאתי לנכון לכתוב זאת בצורה כה בולטת, דעו שכנראה יש דברים בגו.
-
Re: אזהרה חמורה - אפריקה !
תודה. אמנם אין לי אג"ח אפריקה
כיוון שההסדר היה נראה מאוד מסובך, "ורב היה הנסתר על הגלוי" ,הדרתי את עצמי מהמנייה וגם מהאג"ח.
אתה מצוטט בכל מיני אתרים, כ"גאון" שמבי עניין
עלה והצלח.
יום טוב לכולם
דוד
-
-
אני עובד בנק ולכן לא יכול לפרט יותר מידי וגם בשלב זה מדובר בעיקר בשמועות.
אם אגחים ששווים 90 אחרי ההסדר נזרקים בשעה האחרונה ב 60 במקום לטפס אחרי ההסדר לכיוון 80 תבינו שיש כאן בעיה.אחרי הסדר האגחים הללו בכלל לא היו צריכים לרדת אלא רק לנוע בעקביות למעלה !
-
שחקן יקר,
שמך הולך לפניך ולכן נרשמתי לפורום שלך.
עבדך הנאמן הוא מה שקרוי "מחזיק פרטי" באג"חים של
אפריקה
ולא מהיום (נקנו בעיקר ארוכים בשערים של 30 ומטה). אמנם יש לי שם סכום נכבד למדי (ש"ע דירת 5 חדרים במרכז הארץ), אולם אני משקיע - תמיד - לטווח ארוך ותמיד בכסף שאני מוכן לסכן.
למיטב הבנתי, וזו מבוססת על נסיוני רב השנים בשוק ההון ועל היותי משפטן לא זוטר, האג"חים שלי יהיו שווים קרוב לפארי בתוך חודשים ספורים. יכול להיות לא בעוד שבוע, אך לדידי לא מדובר בתקופה העולה על 3 חודשים.
אני בהחלט מסכים שהאג"ח לא מתנהג כפי שהוא היה "צפוי", אולם קח בחשבון שגם המניה עצמה מתנהגת בצורה א-רציונאלית מזה זמן מה ושם המחזורים גדולים הרבה יותר.
"הציבור מטומטם" כתב המשורר ובצדק. הנסיון בודאי לימד אותך לא פעם שמחיר נייר כלשהו הוא לכל היותר אינדיקציה לשטויות שכותבים עיתונאים צעירים בעיתונות הכלכלית ולשטויות שכותב "הציבור המטומטם" בטוקבקים.
אם יש אינדיקציה אחרת כלשהי, אשמח לדעת. כפי שזה נראה כרגע, אני סבור - בכל הצניעות הראויה - שאתה לא צודק בהערכה שלך.
בברכה,
אחד_העם
-
תקנו אותי אם אני טועה, אבל השאלה היחידה פה (לטווח ארוך, כמובן) - היא האם יהיה הסדר נורמלי או לא.
אם אין הסדר והולכים לפירוק - חבל לכולנו על הזמן,
אבל אם יהיה הסדר מקובל על כולם, אז מתישהו (אפילו שנים) - ההפסדים יכוסו.
הנחה שגויה?
אגב, שחקן - רב תודות על ההמלצות והאזהרות!
פועל לפי ההמלצות שלך ושמח שכך :)
-
תודה על ההמלצה
באמת היה מוזר שהאגחים במקום לעלות ירדו ואף בחדות. נראה כאילו האגח בדרכו חזרה ל 55 אג
-
שלום לכולם,
אני לא לא מושקע באג"ח או בכל ני"ע אחר של
אפריקה
אבל כן יצא לי לעקוב בתקופה האחרונה אחר ההתנהלות השוטפת באתר ואני חייב לציין שהמקצועיות עומדת פה מעל לכל - ועל כך מגיע שאפו גדול הן לשחקן והן למפעילי ואורחי האתר.
לא כל יום מופיע השחקן כך סתם באמצע היום וממליץ על פעולה באג"ח או במניה ספציפית ובצורה חדה כל כך, לדעתי זה מעולם לא קרה - אנא תקנו אותי אם מישהו חושב שאני טועה.
ולדעתי, רק מעצם הפעולה החריגה ויוצאת הדופן יש לשים לב לדעתי להודעה ולבחון אותה היטב.
גם אם מישהו יחליט שלא לקבל את הממלצה - רצוי שידע כי ישנם כוחות בשוק שחושבים אחרת (ולראיה תנועת האג"ח בירידה בניגוד להגיון הבריא של כולנו).
השחקן ציין לא פעם, ואני אף מאמין לו כי הוא אינו מזלזל ולא במעט בכספם של אנשים אחרים ובטח שלא ישים את כספם על קרן הצבי. אזהרה כזו מצידו מעידה בדיוק על נקודה זו. לתשומת לבכם !
גילוי נאות: אם הייתי מושקע באג"חים של
אפריקה
הייתי מוכר מיידית עוד לפני התגובה הראשונה
-
אחד העם שלום
רציתי לומר לך שמתוקף היותך משפטן לא זוטר לדעתי עדיין לא עושה אותך מבין בשוק ההון ו/או בבורסה ו/או מבין במהלך של השחקנים המובילים בשוק המשוגע של הבורסה ובפרט הישראלית
הצעתי היא שאם שחקן כתב את מה שכתב ומתוקף אחד שעוקב כמעט את כל מה שהוא כותב באתר כאן תן לי לתת לך עיצה קטנה ממני הקטן שאינני משפטן ולא מבין כלום בשוק ההון או בבורסה בכלל (אני שמעתי על המושג בורסה ושוק ההון רק לפני שבוע) אל תתחכם איתו אם הוא ראה לנכון לעשות מזה הכרזה גלובלית אז תיזהר יש לו קצת יותר ידע ממה שנראה לך וכמובן הוא בעצמו כתב שהוא לא יכול לפרט יותר אז מה אתה רוצה
אני חוזר ומביא את הציטוט של שחקן כלשונו
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
משהו בהתנהלות האג"חים של
אפריקה
לא מריח טוב ולא מסתדר.
אנא מכם - כל אחד יפעל עפ"י שיקול דעתו, אך אם מצאתי לנכון לכתוב זאת בצורה כה בולטת, דעו שכנראה יש דברים בגו.
עשה טובה לעצמך ותאזין למבינים יותר ממך
-
אני מצטרף לתגובה האחרונה !!!
-
חברים יקרים,
אין לי ספק ששחקן המעו"ף הוא אדם בעל נסיון רב בתחומו. אין גם עוררין כי שמו הולך לפניו. יחד עם זאת, נדמה כי הפעם הוא הוטעה על ידי חבריו למקצוע.
אני מאחל לכולכם הצלחה רבה עם או בלי האג"חים של
אפריקה.
ימים יגידו האם שחקן המעו"ף צודק או לא. אני, ההדיוט, סבור שלא.
תהא הברכה עמכם,
אחד_העם
-
שלום חברים,
משהו מסריח בממלכת אפריקה? או כמו שכתב שחקן:" משהו בהתנהלות האג"חים של
אפריקה
לא מריח טוב ולא מסתדר" .
יש ודאי השואלים את עצמם: מה לא בסדר? יתכן שזו התנהגות נורמאלית , שכן היו עליות יפות לאחר ההודעה על ההסדר וזה "רק תיקון בריא" ולאחריו תבוא העלייה הגדולה.
לעניות דעתי יש אכן ריח רע כתוצאה ממשהו רקוב ועם הזמן נדע מהו, וכנראה לא מדובר בזמן רב.
כתבה שהתפרסמה היום בגלובס וכתבה מהבוקר בדה מרקר מתארות בפנינו את "תחכומו של לבייב" שלמעשה יזרים 300 מיליון ₪ ושאר הסכום, 450 מיליון נוספים, אולי יוזרמו והם למעשה אופציה, וכלשון הכתבה: "לבייב קנה אופציות במסווה הזרמת הון" , האם זה מקור הריח הרע והאם אין עוד תפוח רקוב בארגז? כאמור, נמתין וכנראה נדע.
אבל בכדי לומר שמשהו לא בסדר אתאר בפניכם כיצד, לעניות דעתי, היו האג"חים צריכים להתנהג.
אתחיל במה שהתרחש, ההודעה על ההגעה להבנות בין החברה למוסדיים גרמה לעלייה מהירה ומשמעותית סביב ה 10% בכל האג"חים וביום אחד, (כשאני מציין כל האג"חים אדגיש שאג"ח ט' לא נכלל ולא יכלל בהמשך לאור אי היותו חלק מההסדר, קיומה של נציגות נפרדת שעדיין לא סיכמה דבר וכו').
לאחר אותה עלייה חלה עצירה ואף ירידה קלה. התנהגות זו היא נורמלית ויכולה לנבוע למשל ממימוש רווחים של חלק מהמחזיקים. להזכירכם שבהודעת החברה על הליכה להסדר האג"חים נפלו לסביבות ה 40 א"ג ויש מי שקנה במחיר נמוך והגדיר לעצמו מחיר יעד למימוש בין 60 ל 70 ואם יש "משמעת ברזל לאיש" הוא יממש.
אך מנקודה זו מה היה צפוי? לדעתי מנקודה זו היתה צריכה להמשיך מגמת עלייה, איטית אך די רצופה, לכיוון ה 80. אולי לא עלייה לינארית ממש, מדי פעם תנודתיות קלה, אך מגמת עלייה כאמור .
ירידה של 5-6% אינה תנודתיות קלה ובמקרה שלפנינו גם לירידה של 3% לא הייתי מצפה.
התקדמות בנושא ההסדר, כגון: הסכמת נציגות ט', הייתה צריכה להוסיף "דלק למבערים" ולהגדיל את זווית הנסיקה.
סיומו של הליך ההסדר והודעת בית המשפט על אישורו הסופי היו צריכים לגרום שוב לעלייה מהירה ומשמעותית ולאחריה להמשך עליות לכיוון ה 90.
כאמור, ההתנהגות הצפויה לדעתי אינה מתרחשת, ואני תקווה שלא נשמע ש"שוברים את כלים" כי אם הכלים ישברו כדאי ש"נהדק חגורות לקראת הצלילה".
ושוב אצטט את השחקן: " אנא מכם - כל אחד יפעל עפ"י שיקול דעתו".
ונקווה לטוב.
-
רם תודה על ההסבר
:d
הצלחות
-
מי שקורא בין השורות מבין שלפי הניסוח "העדין" - חובה לממש = תעיפו כל מה שיש לכם שקשור
באפריקה!
-
תודה שחקן מעוף.
אכן משהו לא מסתדר עם השווי שהודבק לאגחים בהסדר, ולעומת זאת מגמת המכירות שלהם בשוק.
-
מחזיקי אג"ח ט' מאיימים: מחר נסביר למה לא יהיה הסדר חוב
מחזיקי האג"ח הקצרה ביותר שאמורה להיות משולמת ב-10 בנובמבר מכנסים מסיבת עיתונאים דחופה מחר בשעה 16:00 ■ היקף החוב של
אפריקה
למחזיקי אג"ח ט' מסתכם ב-550 מיליון שקל
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 11&fid=585
-
האמת שיש כאן משהו דיי מסריח.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אלטון בראון
מחזיקי אג"ח ט' מאיימים: מחר נסביר למה לא יהיה הסדר חוב
מחזיקי האג"ח הקצרה ביותר שאמורה להיות משולמת ב-10 בנובמבר מכנסים מסיבת עיתונאים דחופה מחר בשעה 16:00 ■ היקף החוב של
אפריקה
למחזיקי אג"ח ט' מסתכם ב-550 מיליון שקל
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 11&fid=585
נראה שאתה צודק.
באמת סיפור מוזר. סגרו דיל, והשאירו את החברה האלו בצד. מה חשבו שהם יעשו בדיוק?
-
אני מאוד מעריך מי שדואג לא רק לכספו שלו אלא גם לשל אחרים ועל זה מגיע ישר כוח גדוללללל...שנים אני מחפש מישהו כזה אמין שיתריע בזמן
אמת.
. תודה רבה לך...
-
האם לדעתך הדבר לא קשור לאיומי המחזיקים באג"ח ט'?
לדעתי המשקיעים חוששים שההסדר לא יתקיים, כל עוד הוא לא סגור "הרמטית".
יכול להיות שהסיכוי, אפילו הקטן, שבעלי אג"ח ט' יפרקו את החבילה או לפירוק וילכו לבית משפט מכביד על האגחים.
-
אני בהחלט מבין את ה"לחץ" לגבי ההודעות הקרובות וכמובן שמחר יכולים לנסות לטרפד את "ההסכם". יחד עם זאת, אני חושב שמי שנמצא באג"חים של
אפריקה
,כולל אני, מודע לסיכון שבהחזקתם!!! וכל אחד יעשה את שיקוליו לפי מצבו,מחירי הקניה וניהול סיכונים של עצמו.לכן ההיסטריה שקיימת פה וכמובן שהיתה גם בצאט במהלך היום {לא רק על
אפריקה
אלה כללית} לא במקומה. יצאו הנחיות של כל מיני אנשים ומנהלים "למכור מיד". כולנו "ילדים גדולים" ולדעתי אין מקום "להנחיות" כאלו. אני חושב שההודעה של "השחקן" היתה במקום אבל מכאן ועד לתת הוראה {הנחיה} מכירה, המרחק גדול.
בהצלחה למחזיקים ולאלו שמכרו.
-
חברים
כולנו ילדם גדולים בעלי אחריות לכספנו.
שחקן היקר העביר אזהרה מתוך דאגה למחזיקים.
מי שבוחר להמשיך להחזיק למרות הסיכון עושה זאת עכשיו מתוך מודעות.
מי שבוחר לממש ברווח או לבצע סטופ לוס אותו כנ"ל.
החשוב הוא שאנשים יהיו מודעים לסיכון שהם לוקחים.
האזהרה לבטח גם מנעה מאנשים שחשבו לרכוש מלבצע את הפעולה.
אם אחד העם בוחר להמשיך ולהחזיק
אני מאחל לו תשואה יפה על הסיכון שהוא לוקח.
-
איך האמור פה משפיע על האג"חים אחרים כמו של כלכלית ודלק נדל"ן? סביר להניח כי אם אג"חים של
אפריקה
יפלו זה יגרום תגובת שרשרת והאג"חים הנ"ל גם ירדו. האם כדאי לממש אותם? תודה.
-
אני מחזק את דברי שחקן מעוף בתור אחד שיודע ולא משנה מאיפה שמעו לשחקן מעוף
-
לשחקן,
האם האזהרה אינה קצת כללית מדי, ללא מחיר יעד
ללא טווח זמן ?
מאזהרה כזאת משתמע שהאגחים לא שווים אגורה, כלומר אין לאפריקה
אף נכס כנגד החוב לאגח.
-
אני לא מושקע
באפריקה
המניה ולא באגח שלה אבל הייתי עושה כעצת השחקן לא כל יום יוצאת הודעה כזו שלו, אני הייתי מוכר אבל אני יותר פחדן מאמיץ ויותר שמח מעצוב ,היתי מוכר בשמחה , אם אתה ברווחים לא מבין מה הבעייה שלך מכור
-
כתבה טרייה מביזפורטל, מי שמבין עד הסוף שיפרשן לקוראים:
בין אנגולה לסין: דו"ח פנימי בארה"ב חושף את הקשר הסיבובי של לבייב עם קרן ההשקעות הסינית
לבייב
ואפריקה
ישראל נמצאים בלב תחקיר של ועדת המעקב הביטחונית-כלכלית ליחסי ארה"ב-סין הבוחנת את הקשרים הענפיים של הסינים באנגולה ובמקומות נוספים בעולם
אריאל אטיאס 14:57 | 04.11.09
בדיוק לפני שנה הודיעה
אפריקה
(4,585 | 0.77% ) כי קרן השקעות סינית רוכשת 2 נכסי נדל"ן של החברה במנהטן בתמורה לכ-150 מיליון דולר. עם זאת, עד היום לא חשפה
אפריקה
את שמה של אותה קרן סינית, אליה מתברר בימים האחרונים קשור בעל השליטה
באפריקה,
לב לבייב.
קצת היסטוריה. בסוף 2008, אחרי שבאפריקה ישראל הבינו כי ההאטה בנדל"ן בארה"ב אינה פוסחת על החברה, וכי כדי להמשיך להחזיק בנכסי יוקרה שאותם רכשו בניו יורק תמורת סכומי עתק של יותר מ-1 מיליארד דולר ערב פרוץ המשבר, עליהם להכניס שותף, הודיעה החברה כי קרן השקעות אסיאתית תרכוש את נכסי החברה - ב-23 Wall Street וב-"15 Broad Street".
בנוסף לכך, הודיעה
אפריקה
כי חתמה עם הקרן על מזכר הבנות לפיו תיכנס כשותפה (49.9%) במגדל השעון במנהטן בתמורה להזרמה של 149.7 מיליון דולר. דבר שבסופו של דבר לא יצא אל הפועל וכפי שנכתב רק בדוחות החברה המלאים ל-2008: "הקבוצה בדין ודברים עם הרוכשת והיא בוחנת את צעדיה בעניין זה".
פרסוםהקרן הסינית
כבר אז נשאלה השאלה - מי היא אותה קרן סינית אשר את שמה
אפריקה
לא חשפה? דו"ח חדש של ועדת המעקב הביטחונית-כלכלית ליחסי ארה"ב-סין של הקונגרס האמריקני ("U.S. Economic and Security Review Commission") ודו"ח רחב יותר של מכון המחקר הבריטי "צ''טהם הוס" מפרט את הקשרים הענפים של קרן ההשקעות הסינית "צ''יינה אינטרנשיונל פאנד" (China International Fund) אליה קשורים בין היתר אפי ארה"ב, חברה הבת של
אפריקה
המרכזת את פעילות הקבוצה בארה"ב, ולב לבייב עצמו באופן ישיר.
הדו"ח שנכתב תחת הכותרת "The 88 Queensway Group" בחן את הפעילות של חברות סיניות באנגולה ובמקומות נוספים בעולם. האמריקנים גילו כי חברות רבות בעלות שמות שונים מתנקזות כולן לאותה כתובת - 88 קווינסוויי, הונג קונג.
"צ''יינה אינטרנשיונל פאנד" או בקיצור CIF, הינה חברה הרשומה בהונג קונג, תחת אותה כתובת, אשר תפסה לאחרונה כותרות ברקע לעסקה בסך 7 מיליארד דולר שביצעה בגינאה, מרכז
אפריקה,
לאחר שהתברר שיש לה קשר לחברה הנמצאת בשליטת ממשלת סין.
הקשר לאנגולה
הקרן מוחזקת בשרשור בשיעור של 99% ע"י חברת דייוון אינטרנשיונאל דוולופמנט ("Dayuan International Development"), המחזיקה כ-30 חברות בת. אחת מחברות הבנות שלה (המוחזקת בשיעור של 70%) הינה מיזם משותף עם סונאנגול (Sonangol), חברת הנפט הלאומית של אנגולה.
בחזרה למיזם משותף - המיזם המכונה ''צ''יינה סונאנגול אינטרנשיונאל החזקות'', ניהל בשנה שעברה משא ומתן עם אפי ארה"ב לרכישת נכסים בסך של 710 מיליון דולר, כך ע"פ נתוני הדו"ח האמריקני. עם זאת, כפי שידוע, העסקאות לרכישת ''בניין הניו יורק טיימס'' ו''בניין השעון'' לא התקדמו עד היום ונמכרו נכסים רק בשווי 150 מיליון דולר. בהקשר הזה נציין כי
אפריקה
צפויה בקרוב לדווח על עסקת מיחזור החובות לבניין ה''ניו יורק טיימס''.
אחד הפרטים המעניינים הקשורים ל-CIF בהקשר של לבייב שעד היום לא פורסם הינו החזקותיו הישירות בחברה בת של צ''יינה סונאנגול הרשומה בבורסת הונג קונג (סימול: HKG) תחת השם "צ''יינה סונאנגול ריסורסס אנטרפרייז", ("China Sonangol Resources Enterprise") שנקראה בעבר ארטפילד.
בינואר 2008 רכשה קבוצת החברות הסינית, באמצעות חברת צ''יינה סונאנגול 56.7% מחברת ארטפילד ("Artfield"), חברה העוסקת בשיווק ומסחר של שעונים, מוצרים למשרד, מוצרי תאורה ומתכות. עד חודש מארס היא כבר השתלטה על 74.4% מהחברה.
ע"פ הנתונים שאספו האמריקנים, ב-23 באוגוסט רכש לב לבייב באמצעות חברה פרטית בבעלות
אפריקה
ישראל והחברה הפרטית שלו "ממורנד ניהול" כמעט 10% ממניות ארטפילד. עם זאת, לפי הודעת ארטפילד בבורסה בהונג קונג ב-27 באוגוסט לבייב לא היה "צד קשור" לפי הגדרת חוקי ניירות ערך של הבורסה. אבל, רק שבוע לאחר שרכש את המניות, ב-29 באוגוסט כבר חתמה
אפריקה
על מזכר הבנות למכירת הנכסים במנהטן ל-CIF.
קשרי הבעלות של חברת ארטפילד ב-2008
ב-4 ביוני השנה שינתה ארטפילד את שמה ל"סונאנגול ריסורסס אנטרפרייז". נציין, כי ע"פ נתוני חברת LionShares, העוסקת באיסוף נתוני בעלי עניין, לבייב מחזיק ישירות 0.13% מהחברה וגם חברת
אפריקה
מחזיקה 5.88% מהחברה.
מבדיקה שערך אתר Bizportal עוד עולה כי חברת ''אבר-ברייט אינטרנציונאל'' (Everbright International Construction Engineering Corporation) עליה פורסם בסוף יולי השנה כי נמצאת במגעים עם אפי פיתוח להקמת פרויקט "צ''יינה סיטי" (China City) בצפון מוסקבה גם נמצאת בנתוני הדו"ח האמריקני. לסיפור המלא
בהקשר של אנגולה נציין, כי ללבייב פעילות ענפה ביבשת
אפריקה
בכלל ובאנגולה בפרט בכל הקשור לעסקי היהלומים שלו. רק ב-2005 חנך את המפעל שהקים בלואנדה, בירת אנגולה, בהשקעה של 10 מיליון דולר והוא ידוע בקשריו הענפים במדינה שלא מאפשרת למשקיעים זרים ובראשם מונופול היהלומים העולמי דה-בירס, לבצע עבודות כרייה במדינה.
בשורה התחתונה, הדו"ח האמריקני מציג את לבייב כדרך הכניסה של הסינים לנדל"ן המסחרי בניו יורק. מבחינתנו זאת עוד הוכחה לקשריו הענפים - לטוב וגם לרע.
-
האם אזהרת שחקן לגבי אג"חים של
אפריקה
עדיין בעיינה? האם חלפה הסערה הקטנה ומצפה לנו עוד אחת גדולה?
-
עם כל הכבוד לשחקן, אני גם בדעה של אחד העם
אתמול ניצלתי את ההזדמנות לקנות אג'ח נוספים של אפריקה
אם אני לא טועה מקצוענים אמורים לפעול נגד העדר
בהצלחה למחזיקים באג''ח
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי rinmat
עם כל הכבוד לשחקן, אני גם בדעה של אחד העם
אתמול ניצלתי את ההזדמנות לקנות אג'ח נוספים של אפריקה
אם אני לא טועה מקצוענים אמורים לפעול נגד העדר
בהצלחה למחזיקים באג''ח
מה שלי נראה זה שאתה צודק במה שאתה אומר שמקצוענים אמורים לפעול נגד העדר ואתה ואחד העם
באמת
נראים לי העדר (מבלי לפגוע) ושחקן מעוף
באמת
פועל נגדך
-
כתבה טרייה מגלובס:
יד ימין סגרה הסדר חוב, יד שמאל פתחה פוזיציה: ביקושי שיא ל"שורט" על מניית
אפריקה
מצד המוסדיים
נכון ליום חמישי שעבר עמד היקף השורט על המניה על 35 מיליון שקל ולטענת גורמים בשוק סכום זה יותר זינק יותר מפי 2 בשבוע החולף, לרמה שמעבר ל-70 מיליון שקל ■ בדרך כלל "שורט" (מכירה בחסר) מאפיין ספקולנטים שמעריכים שמחיר המניה צפוי לרדת, אלא שהפעם הצטרפו כמה מהגופים המוסדיים, שמחזיקים באג"ח של אפריקה
05/11/2009, 14:32 עירית אבישר
המשקיעים המוסדיים נערכים לביצוע הסדר החוב של
אפריקה
ישראל
, ומצטיידים ב"שורט" (מכירה בחסר) על מניית החברה. ל"גלובס" נודע כי בשבוע האחרון נרשמו ביקושים המוערכים בעשרות מיליוני שקלים למכירה בחסר של מניית
אפריקה
ישראל. נכון ליום חמישי שעבר עמד היקף השורט על המניה על 35 מיליון שקל, ולטענת גורמים בשוק, סכום זה יותר מהכפיל עצמו בשבוע החולף.
בדרך כלל מכירה בחסר נעשית על ידי ספקולנטים שמעריכים שמחיר המניה צפוי לרדת, ומעוניינים להרוויח מכך. אלא שבשבוע האחרון לא רק הספקולנטים ביקשו לעשות שורט על
אפריקה,
אלא גם חלק מהגופים המוסדיים שמחזיקים באג"ח של
אפריקה
ישראל.
הסיבה לכך היא שבעקבות הסדר החוב של החברה צפויים בעלי האג"ח להמיר 1.4 מיליארד שקל מהחוב למניות החברה לפי מחיר מניה של 36 שקל. זהו מחיר הנמוך ממחירה של המניה היום, שעם פתיחת המסחר עמד על 46 שקלים. לא מן הנמנע כי לאחר ביצוע ההסדר, ייווצר לחץ על מחיר המניה כלפי מטה, שכן ייתכן שחלק מהמוסדיים ירצו להקטין חשיפה למניות הקבוצה באמצעות מכירתן בשוק.
במכירה בחסר של
אפריקה
היום, לפי מחיר המניה הנוכחי, מקבעים אותם מוסדיים מחזיקי אג"ח את הסכום שיקבלו עבור המניות. קיבוע הסכום חשוב במקרה של מניית
אפריקה
ישראל, שנחשבת למאוד תנודתית, מה עוד שלפי הערכות של לא מעט אנליסטים, היא נסחרת כיום במחיר גבוה מדי, ומחירה צריך להמשיך לרדת.
הלחץ על מחיר מניית
אפריקה
ישראל ניכר עוד לפני המרת החוב בפועל למניות. מיום שני האחרון נפלה מניית
אפריקה
ישראל בכ-15%.
בשוק ההון מציינים כי קשה למצוא כיום גופים, שניתן להשאיל מהם מניות של
אפריקה
לצורך ביצוע המכירה בחסר. כמו כן, הביקוש הגבוה למכירה בחסר הביא לעלייה בדמי ההשאלה. אם בד"כ דמי ההשאלה על המניה עומדים על 2.5%, בימים האחרונים נמצאו גופים שמסכימים לשלם יותר מ-3% כדי לקנות בחסר את המניות.
בסוף השבוע שעבר חתמה נציגות מחזיקי האג"ח על הסדר החוב עם
אפריקה
ישראל. לפי ההסדר, בעל השליטה בחברה, לב לבייב יזרים 750 מיליון שקל, בשלבים, בדרך של הנפקת זכויות, לפי שווי חברה של 2 מיליארד שקל. כאמור, גם המוסדיים ימירו חלק מהחוב למניות החברה, ויחזיקו ב-37% ממניות
אפריקה
(בהמשך חלקם יירד ל-33% לאחר שלבייב יסיים את ההזרמה).
לאחר ההסדר, טענו חלק מהאנליסטים כי למרות שההסדר טוב לחברה, הם לא ממליצים להשקיע במניה, בשל הדילול שבעלי המניות של החברה צפויים לעבור, ובשל שווי הנכסים של החברה.
מכירה בחסר - הגדרת המונח
מכירה בחסר ("שורט") היא פעולה שעושה משקיע, שמאמין שמחיר המניה יירד בעתיד, ורוצה להרוויח ממצב זה. בשלב הראשון משאיל המשקיע מגורם שלישי את המניה, ומוכר אותה בשוק. לאחר זמן מסוים (בהתאם להסכם ההשאלה), הוא רוכש את אותה כמות מניות ששאל ומחזיר אותו לגורם ממנו השאיל את המניות.
אם אכן מחיר המניה ירד באותה תקופה, אז הרווח של המשקיע נגזר מההפרש בין המחיר בו מכר את המניה לבין המחיר בו קנה אותה בחזרה כדי להחזיר לגורם ממנו שאל אותה.
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום - ברצוני לציין את איכות הדיון ותרומתו לתהליך קבלת ההחלטות של המשקיע. שחקן מעוף, ובכלל - תודה.
-
לפי דעתי לא להכנס לשום מניה או אגח
באפריקה
עד סיום בעיה אגח ט.יש סבירות שיגיעו לבית משפט.
-
דמיינו לעצמכם מצב שבו שני נהגים נוהגים במכוניות מירוץ זה לקראת זה על אותו מסלול במהירות של 200 קמ"ש. בעוד מספר שניות הם יתנגשו, אלא אם אחד מהם יסטה מהמסלול ויפנה את הדרך לחברו.
כל אחד מן הנהגים "משחק אותה גבר" ועם מבט נחוש בעיניים משדר לחברו שאין לו כוונה לסטות, כך שאם השני רוצה להמשיך לחיות, עליו להיות זה שיסטה.
מה שגיא גיסין (בהוראת רמי ירדן) עשה פה, נקרא בשפה המקצועית "להשליך את ההגה". גיסין השליך, הלכה למעשה, את ההגה החוצה דרך החלון, כך שכעת אין באפשרותו ולו באופן התיאורטי לסטות.
או שלבייב יתקפל, ירוץ לשלם לגיסין במזומן את כל האג"ח ביום ג' הקרוב (על כל המשתמע מכך כלפי יתר הנושים) או שבשבוע הבא
אפריקה
הולכת להקפאת הליכים ולמינוי נאמן (מעניין את מי ימנו).
יועציו של לבייב מוליכים אותו לשאול, כי אין שופט (ובמקרה הסביר שופטת) שיסכימו להשאיר ללבייב שליטה או אפילו אחזקה כלשהי במסגרת ההסדר שילווה את ההליך המשפטי. מספיק לקרוא את הלך הרוח הפוליטי וזה הנושב במסדרונות בית המשפט כדי להבין שלבייב יצא בזול, אם לא ימנו חוקר שיבדוק את ההגעה של
אפריקה
למצב הזה. המשמעות עבור לבייב אישית, היא חיסול מוחלט של המותג הקרוי "לב לבייב". למעשה, לבייב יהפוך להיות "איש מת מהלך" בקרב החוגים איתם הוא עשה עסקים בעבר.
מה המשמעות של כל האמור לעיל?
שאם לא נשמע על הסדר עם גיסין עד ליום א' בצהריים, המניה של
אפריקה
לא תהיה שווה אפילו אגורה אחת בהמשך השבוע.
יחד עם זאת, אני מאמין שהאג"ח (קצרות וארוכות כאחד, בהליך משפטי אין הרבה הבדל, אם כי קיים הבדל כלשהו, הנובע מהיות ההליך הזה הגדול בתולדות מ"י) יהיו שוות בבורסה השבוע פחות ממה שהן סגרו היום, אך הרבה יותר בטווח של שנה מהיום.
במובן הזה, גם שחקן המעו"ף צודק וגם עבדכם הנאמן צודק. מדוע? כי אם אני מבין אותו נכון, שחקן המעו"ף מסתכל על הטווח הקצר (ושם אכן צפויות ירידות), בעוד שעבדכם מסתכל על הטווח הארוך יותר (חצי שנה עד שנה וחצי), ואז האג"ח יהיה שווה לפחות 70% - 80% מהפארי.
כמובן שאם לבייב יתעשת והרהורי השבת יעשו את שלהם, צפו לזינוק מיידי באג"ח ודשדוש במניה.
שבת שלום,
מר
לבייב...
-
אחד העם שלום,
נהנתי מכתיבתך.
ואוסיף כתבה קטנה וטרייה.
שבת שלום לכולם.
אל ייאוש?
אפריקה
מזמנת אסיפת מחזיקי אג"ח ט' ליום הפדיון
מחזיקי האג"ח מקווים כי יהיה מתן דיווח על ידי החברה על מצב עסקי החברה ועל יכולתה לעמוד בהתחייבויותיה במועדן ■ במקרה בו החברה תפרע במועד את יתרת החוב בגין אגרות החוב קודם למועד האסיפה, האסיפה לא תתקיים
05/11/2009, 21:56 הלל קורן ואבי שאולי
לאחר שהושג הסדר החוב מול 12 מתוך 13 נציגויות מחזיקי האג"ח של
אפריקה
ישראל וימים ספורים לפני מועד הפדיון בגובה 500 מיליון שקל, מודיעה הערב (ה') החברה בדיווח לבורסה על זימון אסיפת מחזיקי אג"ח ט' ליום ג' הקרוב, יום מועד פדיון האג"ח.
מחזיקי האג"ח, המודעים לעובדה כי הפדיון ככל הנראה לא יתרחש, מקווים כי יהיה מתן דיווח על ידי החברה על מצב עסקי החברה ועל יכולתה לעמוד בהתחייבויותיה במועדן. עם זאת, ההערכות הן כי בכלל לא בטוח שיגיע נציג של
אפריקה
ישראל.
סביר להניח, כי במועד כינוס האסיפה יחליטו המחזיקים האם לממן בעצמם את המשך המאבק מכספי הקרן והריבית העתידיים שאמורים לקבל, כיוון שעד היום
אפריקה
ישראל אמורה הייתה לכסות את ההוצאות.
החברה מציינת, כי במקרה בו תפרע במועד את יתרת החוב בגין אגרות החוב קודם למועד האסיפה, האסיפה לא תתקיים.
נזכיר כי רק אתמול קיימו מחזיקי אג"ח ט' מסיבת עיתונאים מיוחדת, בה טען עו"ד גיא גיסין, המייצג את מחזיקי אג"ח ט', כי "לאפריקה יש את היכולת לשלם ואנו עומדים על כך שתעשה זאת. אנו דוחים את הצעת החברה להסדר חוב לאג"ח ט', ואם הסכומים לא יועברו עד יום שלישי נפעל בכל האמצעים המשפטיים כדי לגבות את החוב".
גיסין אמר עוד כי "לא מצאנו בעולם כולו מקרה שיש בו הסדר חוב וולנטרי שבו כל הנושים מסכימים. אנו לא רוצים להיות חלק מההסדר, ולא ייתכן שהחברה תסגור עם מי שיש לו אינטרס אחר משלנו, ואז תגיד לנו שזה take it or leave it".
-
אז מה היה לנו שם...
אפשרויות אגח ט'
1. לוותר ולקבל הכל בטווח של שנתיים עם תוספת פיצוי.
2. לפוצץ את ההסדר, להגרר בבתי משפט במשך שנים על חשבונם
ולקבל בסוף פחות(בגלל עלויות המשפט) במשך הרבה יותר זמן (פירוק).
3. לנסות להגדיל פיצוי.
אפשרויות לבייב
1. להפסיד השליטה בגלל בית משפט.
2. להפסיד השליטה בגלל אגח ט' - הסדר חדש יהיה רע יותר עבורו מול שאר הסדרות.
3. לפצות יותר את אגח ט.
אפשרויות השופטת
1. לפרק את
אפריקה
- כל הסדרות מפסידות ומאות מפוטרים חדשים.
2. לדרוש תשלום מיידי לאגח ט ולסכן יותר את פרעון שאר הסדרות ועובדי החברה.
3. לפצות יותר את אגח ט ובא לציון גואל.
אפשרויות גיסין
1. לוותר ולהתפשר - לא טוב למוניטין האישי אבל לא
באמת
נורא ללקוח בנסיבות הקיימות.
2. לאיים ולא להתפשר - טוב למוניטין האישי כל עוד הוא נזהר לא לממש איומים (כי
אז יהיה יותר רע ללקוח).
3. לאיים ולאיים ולאיים ולהשיג תוספת פיצוי - טוב מאד למוניטין האישי וללקוח.
שורה תחתונה, תנודה אפשרית מטה באגח לטווח הקצרצר וחזק מעלה בהמשך
כולל במניה.
גילוי נאות, מחזיק אגחים (לא סדרה ט').
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
משהו בהתנהלות האג"חים של
אפריקה
לא מריח טוב ולא מסתדר.
שחקן שלום,
עם כל הכבוד שיש לי אליך, ההצהרה שלך כאן היא לא במקום, בעיקר כי היא לא מנומקת. לצאת בהצהרה שממנה משתמע למכור הכל, ומיד! בלי לפרט זה בלשון המעטה לא רציני. דווקא ממך אני בהחלט מצפה לנמק.
לא כל הגולשים כאן הם חברה צעירים, שלא מבינים כלום בבורסה, ונכנסים לאתר רק כדי לראות את ההמלצה השבועית שלך כדי להשיג 10% רווח שבועי על אופציות המעוף.
אני נכנס לכאן כדי לשמוע מגוון דעות בנושאים שונים (במניות ובאגחים) ואז כמובן לבדוק אותן בעצמי ולקבל החלטות לבד על סמך הידע המקצועי שיש לי במניות ובאגחים.
מחיר האגחים של
אפריקה
נכון להיום אינו מהווה כמעט סיכון אלא יותר סיכוי, וזה כשאני לוקח בחשבון שבמידה ולא תהיה הסכמה על הסדר נלך לפירוק, וגם אז האגח שווה יותר מהמחיר היום (כ-60 אג') ולכן לא רואה שום סיבה לממש את האג"ח, על אחת כמה וכמה אחרי שלא מימשתי אותן בחודש ספטמבר בזמן הירידות הגדולות. אני רואה באגחים האלה פוטנציאל רווח של כ-40% (על כל סדרה שיש לי) כיוון שקניתי סביב 55 -60 אג'.
יש לי סבלנות וירידה רגעית בערך שלהן לא
באמת
מפחידה אותי. שמועות? תמיד היו ותמיד יהיו בכל נייר ורק על פיהן אי אפשר לפעול.
-
שבוע קריטי לאפריקה? "משפטית, אג"ח ט' יכולים לטרפד את ההסדר אבל בית המשפט יפעיל שיקול דעת"
פרופ' יוסף גרוס, מוותיקי ובכירי עורכי הדין בישראל, מתייחס בשיחה עם Bizportal לאיומים של מחזיקי אג"ח ט' בדבר פנייה לבית המשפט.
אפריקה
הודיעה על כינוס אסיפת מחזיקי אג"ח ט' ביום ג'
יוסי פינק 21:15 | 07.11.09
השבוע יהיה זה שבוע קריטי נוסף עבור חברת
אפריקה
(4,440 | -3.48% ) שבשליטת לב לבייב. הנהלת החברה אומנם הצליחה להגיע להסכמה בדבר הסדר חוב עם נציגות האג"ח הגדולה (המאגדת 12 סדרות) אבל עם הנציגות של מחזיקי אג"ח ט השיחות כשלו ואלו האחרונים כינסו ביום רביעי מסיבת עיתונאים בה הודיעו כי אם לא יקבלו את תשלום הקרן במלואו ובמועדו, הם ייפנו לדרכים משפטיות בכדי לקבל את הכסף.
מדובר בתשלום של 550 מיליון שקלים שצריך להיות משולם ביום שלישי הקרוב. הטענה המרכזית של מחזיקי אג"ח ט' היא שאין זה הגיוני להציע לסדרות הקצרות את אותו ההסדר שמציעים לסדרות הארוכות. אייל ידווב מגיזב-זינגר-אבן שהינו היועץ הכלכלי של נציגות אג"ח ט, אמר במסיבת העיתונאים שכונסה השבוע כי "המצב האבסורדי הוא שהסדרות הארוכות מקבלות 41% מהקרן שלהן עד המועד המקורי ועל שאר הסכום יש דחיה. מחזיקי אגח ט יקבלו 7% בלבד עד מועד פירעון הקרן". לכתבה המלאה
אז נציגות אג"ח ט' מאיימת שתפנה לבית המשפט בכדי להשיג את תשלום הקרן. Bizportal פנה לפרופ' יוסף גרוס, מוותיקי ובכירי עורכי הדין בישראל, בכדי לשמוע את דעתו על הנושא, אם יגיע לבית המשפט.
פרסוםלדבריו של פרופ' גרוס, "לפי סעיף 350 לחוק החברות, לאפריקה עלולה לכאורה להיות בעיה עם מחזיקי אג"ח ט' אבל יש פה גם עניין של שיקול דעת של שופט".
בהתאם לחוק החברות, בית המשפט רשאי לאשר הסדר במקום בו רוב הנושים המייצגים 75% מהערך המיוצג של החובות באסיפת הנושים אישרו את ההסדר המוצע. במילים פשוטות, בשביל לאשר הסדר חוב יש צורך שההסדר המוצע יהיה מקובל על 75% ממחזיקי החוב ובתוך כך יש צורך באישור של 50% מהמשתתפים שהגיעו לאסיפת הנושים.
לפיכך נראה כי לאפריקה לא תהיה כל בעיה לאשר את ההסדר, שכן 12 הסדרות איתן כבר הגיעה
אפריקה
להסדר מהוות הרבה יותר מ-75% מהרוב. עם זאת, פרופ' גרוס מציין כי "במקום הזה נכנס גם הסעיף בחוק החברות שמתייחס לצורך באישור של כל אחת ואחת מקבוצות הנשיה - קבוצות האינטרסים. כל קבוצת אינטרסים צריכה לאשר את ההסדר לפי אותו רוב של 75% וכאן יש לאפריקה סוג של בעיה."
פרופ' גרוס נזכר בנקודה זו בהסדר החוב שהיה בזמנו בחברת כור ואמר כי "כאשר השופט וינוגרד עסק בזמנו בהסדר החוב של כור, הוא קודם כל אמר - חברה כמו כור לא מפרקים אלא שומרים עליה. וינוגרד החליט מייד שאת כור הוא לא מפרק וזה הדגיש את העובדה שבתי המשפט לא ממש מקפידים על ההוראות כפי שהן אלא נוטים לפרשנויות".
לגבי
אפריקה
אומר פרופ' גרוס, "לא מאמין שבית משפט בישראל יפרק חברה כמו
אפריקה
רק בגלל קבוצה קטנה של אינטרסים. בית המשפט יאמר שהוא רואה את החוב כולו ולא ייתכן שקבוצה קטנה תטרפד את ההסדר כולו. אני מניח שבסופו של יום הם יקבלו פיצוי סביר ויסירו את ההתנגדות אבל בעניין פירוק, בית משפט בישראל לא יסכים לכך במצב שנוצר".
נציין, כי ביום חמישי, מעט לפני השעה 22:00 בערב, דיווחה
אפריקה
לבורסה על זימון אסיפה כללית של מחזיקי אג"ח ט.
-
שחקן מעוף יקר,
נכנסתי לפורום הזה לאור המלצות ידידי אותם אני מאוד מעריך, הם בהתאמה מעריכים מאוד את יכולותך.
אולם הודעה כזו, שאינה מפורטת ורק נותנת המלצה קיצונית ותמוהה המסתמכת על ריח לא טוב בגלל התנהגות לא נכונה של האגחים בשוק (דשדוש במקום טיסה) היא לא ענינית וסתם יוצרת פאניקה ובהלה.
ברור שיהיה דשדוש כי אנשים מאוד מפחדים מאפריקה ולא בטוחים שההסדר אכן יצא לפועל, רובינו כולל מומחים עדין לא מספיק מבינים מה טומן בחובו ההסדר ומה הם יקבלו בעקבות השקעה באגחים הללו. וידוע לכל שיהיו עוד לאפריקה קרבות עם אגח ט ועם הבנקים.
לכן האגחים ידשדשו בעתיד הקרוב.
יכול למאוד להיות שאתה צודק ותהיה נפילה גדולה עקב התנגדות להסכם, או גילוי שסעיף כלשהו בהסכם מסנדל את מחזיקי האג"ח ומאפשר חופש פעולה מוגזם ללבייב.
ייתכן גם שהשבוע עקב המלחמה הגדולה של מחזיקי אגח ט תתרחש נפילה גדולה. אולם לטווח הארוך חוש הניבוי של כולנו מוגבל מאוד, ולדעתי (הלא ממש נחשבת כי אינני נביא, זו סתם דעה) בטווח הארוך ההסדר יצא לפועל ושער האגחים יעלה.
ובכל זאת אני מכבד מאוד את המלצותיך לאור דברי חברי.
משיטוט בפורום אני רואה שאנשים מתיחסים אליך כאל האורקל מדלפי ואל דבריך כאל דברי אלוהים חיים. וכך מתיחסים אליך גם חבריי שהמליצו לי להכנס.
רק הייתי מבקש פירוט ונימוק של שיקולך כשאתה מטיל פצצות. מדוע אתה שומר בסוד את הפירוט וכותב "יותר מזה אנני יכול לפרט". אנא תן לנו את כל מערכת ההנמקות והעובדות עלהן אתה מסתמך לפני שאתה מוציא את השורה התחתונה של המלצתך הגורפת. מה שעשית בהמלצה שלך היה הטלת פצצה שזורעת פאניקה בלי הנמקה מסודרת לצד הפצצה הזו.
בקיצור: אתה פשוט עושה לי רשרוש בלב המרושרש ממילא..
היתה מאוד עוזרת לי הנמקה לצד האזהרה הסתומה הזו.
-
- אייזק, אני קראתי כאן את כל התגובות, ומכל התגובות אהבתי את שלך, בה הצגת את הסתעפות האפשרויות לאגח ט', ואכן כי כן, אתה כיסית את הכל, אבל אפשרות אחת אני לא קונה: "לפוצץ את ההסדר, להגרר בבתי משפט, לפרק את אפריקה" וזה בגלל שאז כולם מפסידים
- ומי מכולם נראית לי? "האפשרויות שגיסין ימשוך את החבל בכל כוחו, עד לקריעה אבל ללא קריעה, וזאת כדי להשיג את המכסימום שהוא יכול להוציא מלב לבייב, המשחק אותה קשוח ...ובאשר למניה? אז כתבו כאן את הכל, למעט העובדה שאפריקה מושפעת חזק מאד גם מהאטמוספירה של ת"א25, ות"א25 מושפעת חזק מאד גם מהאטמוספירה של וול סטריט ואירופה, אז מה קרה שם בחמישישי?
- והאם מופתעים אנחנו מחמישישי? - אז מה היה לנו עד כאן? עוד תיקונון קטנטן? כמסורת התיקונצ'יקים של וול סטריט? כי למעט התיקון הבינוני של סוף יוני ותחילת יולי, אז מאז ועד עתה עברה וול סטריט שלושה תיקונצ'יקים קטנטנצ'יקים, והאם הנוכחי הזה הוא הרביעי במספר?
- אם כן, כי אז תהיה להם "לעושי השוק" רוח גבית טובה הנושפת בעורפם, והם ינצלו אותה עד תום, ואז מדד ת"א25 יתרומם ויתנשא ויתהדר ויתעלה לגבהים חדשים, ושם למעלה בשחקים נאמר על "עושי השוק" שצדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים, כי באופוריה שתהיה "של קונים בלבד", הם הם יהיו אלה אשר יספקו ביקושים במחירים גבוהים, והם הם יהיו אלה אשר יגיעו לנזילות הנדרשת כדי לקדם את מחזור המימושים והירידה של הסיגריה שאחרי, אשר בוא תבוא, אחרי שהם עברו בשלום את שלב הפיזור, וכל זאת בתיאום עד כמה שאפשר עם מגמות וול סטריט ואירופה, אז בהצלחה לכולם, ושבוע טוב, תודה