-
אפריקה כד ו יז
אהלן רם,
מה דעתך לגבי שני האגחים האלה? אני מחזיק אותם כבר כמעט שנה משער של כמעט פארי תחת הנחה קלוקלת שיש לאפריקה לשלם על 2010. האם אתה רואה איזה יתרון לגביהם בהסדר בגין המחמ הקצר שלהן או שכדאי להחליף אותם באגחים ארוכים יותר בשער נמוך יותר וכך למקסם את ההחזר מההסדר?
תודה, רון
-
Re: אפריקה כד ו יז
רון שלום,
אם ההסדר "יעבור", הרי כל הסדרות, למעט סדרה ט', מאוחדות.
ואם התנאים שיקבלו כולן זהים, הרי המסקנה ברורה...
...להחליף. אבל בינתיים נראה לי שהשוק כבר "מיישר את המחירים".
ערב טוב.
-
יש ציפיה שהאג"ח הקצרות (ט' ואחריה כ"ד וי"ז) יקבלו איזושהי עדיפות (גם אם לא משמעותית) על פני הארוכות, למשל חלק גדול יותר ממשקלן היחסי בתשלום המזומן והאג"ח החדשות הקצרות.
זו הסיבה שהמחיר של י"ז וכ"ד בשוק קצת יותר גבוה משאר הסדרות: נכון להיום י"ז במחיר של כ-68 אג' לעומת מחיר של כ-64 אג' לסדרות הארוכות הצמודות, כ"ד הלא צמודה במחיר של כ-65 אג' (אבל הפארי שלה נמוך בכ-10% מזה של הצמודות).
-
ל yc5000 בוקר טוב,
לגבי סידרה ט', אין ספק, נאמר ויודגש שוב שהם לא חלק מההסדר ושאיתם צריך להגיע לסיכום נפרד.
לגבי הסדרות האחרות שציינת, אשמח (או נשמח) לדעת על מה אתה נתמך.
המשך יום טוב.
-
היי רם
אינני מסתמך על שום מידע רשמי שפורסם ע"י החברה או משהו דומה אלא בעיקר על מה חושב השוק - עובדתית האיגרות הקצרות (כ"ד, י"ז וגם י"א) שעתידות היו להיפרע תוך עד שנה וחצי מתומחרות קצת יותר גבוה מהאיגרות הארוכות. כך זה היום (לאחר ההודעה על ההסדר) וכך זה היה גם קודם טרם ההודעה על ההסדר. עם זה לא ניתן להתווכח. כמובן שלפני שאפריקה הטילה את הפצצה על פריסת חובות ההפרש היה הרבה יותר משמעותי, ומכאן המסקנה כי השוק צופה שתהיה איזושהי עדיפות לאגרות הקצרות, אך לא דרמטית. האם זה בסופו של דבר יקרה? כמובן אין שום וודאות, וגם אם כן - האם זה יהיה דרך מתן עדיפות בתשלום המזומן ובאג"ח הקצרות החדשות (מעבר למשקלן היחסי) או בצורה אחרת? כמובן גם לא ידוע.
במקביל מתפרסמות ידיעות על התארגנות של סדרות י"ז וכ"ד - שבוע שעבר היו אסיפות של שתי סדרות אלה וצפויות אסיפות נוספות של שתי הסדרות ב-8.11 (הודעה התפרסמה במאיה אתמול). על-פי המתפרסם בתקשורת עו"ד אופיר נאור מוביל את המאבק ובאופן מפתיע גם עו"ד דן אבי יצחק מתברר כמחזיק אג"ח קצר והחל להציג קו לוחמני בנושא. גם זה מחזק את הסיכויים שאכן סדרות אלה יקבלו "סוכריה" כלשהי, כפי שמשתף מהמחירים בשוק.
כמה לינקים בנושא (יש עוד...):
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 01_1124893
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 01_1124891
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 22&fid=585
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3798851,00.html
-
ל yc5000 ,
תודה על תשובתך ועל הקישורים,
ברשותך אציין, שהכרתי את כולם.
מאחר וענית שאינך מתבסס על מידע רשמי אלא על "דעת הציבור" אז אני רואה את הדברים הפוך ממך.
הנציגות המשותפת (למעט ט') הגיעה לסיכום אחד.
אם בעלי סדרות קצרות יחסית חפצים לפתוח במאבק, הרי זה משום שהם לא מקבלים עדיפות בהסדר.
באם יפתח מאבק, הדבר כנראה לא ייטיב עם האג"חים.
באשר לפערי המחירים בין הסדרות, הפערים הולכים ומצטמצמים. הקצרות קרובות למחירי הארוכות יותר מכפי שהיה בעבר.
אז אנו חלוקים, ומותר.
-
היי רם
לא אמרתי שאכן בסופו של דבר הקצרות כגון כ"ד וי"ז יקבלו עדיפות על הארוכות ואפילו לא הבעתי את דעתי האישית בעניין - פשוט ציינתי שכרגע בשוק כן ישנה פרמייה (קטנה יחסית) לאג"חים אלה לעומת הארוכות בגלל הסיכוי שיתכן שכן תהיה להן איזושהי עדיפות. מה יקרה בסופו של דבר אני לא יודע.
מסכים איתך לחלוטין שפתיחת מאבקים בין הסדרות (ט, י"ז, כ"ד וכל השאר) לא מיטיבות עם האג"חים, ומן הסתם הדרך עד להסכם כולל רשמי ומאושר עוד ארוכה.
-
הי רם
לפי מה שקראתי הציפיה היא שהאגחים של אפריקה יתקנו לאזור ה 80-85 אג ולכן כרגע האגח ששווה 62 אג מהווה הזדמנות קניה.
לפי הבנתי כשאני מחפש באיזה אגח להשקיע הדבר היחיד שצריך לעניין אותי זה מחירו הנוכחי. אם כל אגח יקבל אותו דבר אז אין משמעות לפארי ולסוג ההצמדה (בהנחה שאף אגח לא משלם קופון בדרך). אודה להבהרות בנושא.
כמו כן מדוע לדעתך האגחים יורדים בימים האחרונים ומהוא שער כניסה טוב?
-
ליניב שלום,
תשובתי להלן מבוססת כמובן על ההנחה שההסדר יעבור.
לפיכך, אם כל הסדרות תהיינה זהות, למעט סידרה ט' כמובן שלה יש נציגות נפרדת ואינה חלק מההסדר בשלב זה, הרי מה שבאמת צריך לעניין זה המחיר.
בהתבסס על ההנחה, יש צפייה (צודקת לדעתי) שהאג"חים יתקנו לכיוון ה 80.
אבל, יש כן צורף לשים לב לקופון, מאחר והחברה כן משלמת את הריביות, משום שאם תקבל קופון יש סיכוי לא רע שהאג"ח יתקן או ישוב "ליישר קו" עם מחירי הסדרות האחרות.
לגבי שער כניסה, התשובה בגוף השאלה. אם אתה מניח שיהיה תיקון ל 80 אז במחיר הנוכחי יש פוטנציאל לרווח הון.
למה המחיר יורד? להערכתי נובע מ 2 סיבות:
1. מימוש רווחים של אלה שקנו בתהליך ההסדר ועשו רווח לא קטן (להזכירך, בתגובה להודעה שהולכים להסדר המחירים נפלו לאזור ה 40 א"ג), והמחיר הנוכחי , להשערתי, היה מחיר יעד למימוש רווח לחלקם.
2. לאחר השמחה הגדולה בהודעה על ההסדר, דבר שהקפיץ את המחירים במיידי ב 10%, באה ההתפכחות. ההתפכחות האומרת שעוד לא הכל סגור, שיש עוד שלבים לעבור (סידרה ט', בנקים, בית משפט, גורמים מתנגדים...).
אם תאורטית היו מודיעים היום שאין מתנגדים, כולם תומכים וההסדר יוצא לפועל, אני מאמין שהיתה קפיצה מיידית של עוד 10% לפחות.
לשיקולך ובהצלחה.
-
שחקן הוציא אזהרה שמשהוא רקוב באגחים של אפריקה.
יש מצב שאתה יודע על מה מדובר?
כמו שאני רואה את זה אפילו אם ההסכם נופל האגח אמור ליפול 5% לערכו מלפני העליה.
-
RAM כנראה שהסיבה יותר חמורה ממה שאתה חושב ראה הודעה של שחקן
viewtopic.php?f=82&t=3637
-
תודה ליניב ולרון, קראתי, מצדיק פרסום בפורום!