צהרים טובים.
האסטרטגיה שבראש העמוד נעולה ותרכז תיקונים, השלמות
וסגירה בלבד בכדי שניתן יהיה לעקוב אחריה בקלות ובפשטות.
בשרשור זה הינכם מוזמנים להגיב, להאיר ולהעיר.
המשך יום טוב.
Printable View
צהרים טובים.
האסטרטגיה שבראש העמוד נעולה ותרכז תיקונים, השלמות
וסגירה בלבד בכדי שניתן יהיה לעקוב אחריה בקלות ובפשטות.
בשרשור זה הינכם מוזמנים להגיב, להאיר ולהעיר.
המשך יום טוב.
הפעם נסיתי משהו אחר - השארתי את הכתיבה כמו אצל שחקן ומינפתי עם הגנה בסטרייקים רחוקים יותר בכמות קצת יותר גדולה
זה אפשר להכניס עוד כתיבה ולהגדיל תקבול.
מקווה שלא עושה טעות.
האסטרטגיה נכנסה לפקיעה כשהיא בתוך הכסף? זה לא הימור גדול מידי?
כמה שאלות:
1. אסטרטגיה 3 בעצם נסגרה בהפסד. למה לא לקרוא לילד בשמו וההשלמות כביוכול שהוצעו יהיו תחת אסטרטגיה 4?
2. האם לדעתך הדשדוש נמשך?
כמה תשובות:
1. ההיפך לקרוא לילד בשמו ולמען הסדר הטוב, לכל אסטרטגיה (ולכל איש) יש שם, זה מונע 'סלט פירות' בתיק, כך אנו לומדים לעבוד כאן.
2.לשבת בצד במארב, לא לפרגן אף פעם ורק לחפש להקניט ולהתנשא, לא תכונות להתהדר בהן רונן. אכן עליה של חמישה אחוז בשלושה ימי מסחר היא מופע חריג, גלישה של שני סטרייקים למעלה מגבולות הדשדוש קצת פחות.
שתה מים, יהיה בסדר.
שבת מבורכת
ארז
שחקן האם ייצא תיקון או שאתם מאמינים שהשוק ייתקן , מה ההסבר לראלי של הימים האחרונים ? השוק ממש בורח
אהלן יוסי
ביצעת את התיקון אחר הצהריים? קירוב הפוטים?
ההסבר הטוב ביותר למירוץ המדהים, התרוממות רוח בלתי הגיונית בעליל.
וגם מאזן הפד בשיא כל הזמנים.
מכל מקום קור רוח נדרש, תיקון יגיע.
לא הבטחנו לך גן של שושנים.
בהצלחה
ארז
היי ארז
כן ביצעתי אבל מרגיש שמנסים לשים מים בדלי עם חורים. הצד של הקול פשוט טס בעוד בצד של הפוט מגרדים כמה שקלים .
בוקר טוב!
אם יש לכם המון נכס בסיס(כמו שנכתב בסקירה)יש מצב להגיע איתו לרמות המדוברות....?
היי 3CF האם זה עזר או שהכניס אותך לבור גדול יותר ?
לי זה נראה ששחקן סגר קופסא וקיבע את ההפסד על 1700 שח ליחידה.
YOSSI אני פשוט צריך ללמוד לא להתחכם ולעשות מה שכתוב וזהו..
לא נשארו לי ציפורניים בידיים כמה שזה סיבך אותי, במיוחד בכתיבה בקולים.
נאלצתי לסגור חלק מהפוזיציה בהפסד כי לא רציתי למשוך בטחונות מאפיקים אחרים (ניירות וכאלה).
הקירוב של הפוטים האחרונים הכניס עוד 200 שח
אבל נעל את האפשרות להרוויח בירידה מתחת ל1930 ( כולה 2 אחוז )
מה ההגיון ???
שיישתה מים כמו שאתה נוהג לומר ארז....:d
חייב לציין שמופתע מההתאמה ל 1970/1990 רק בשביל לקבל עוד 500 ש"ח פרמיה (במידה והפקיעה תהיה מתחת ל-1970).
בתרחיש המשך ראלי סוף שנה ופקיעה גבוהה מעל 1970 וככל שמתקרבים ל-1990 מתווסף עוד הפסד עצום לאסטרטגיה.
בעבר כאשר המדד ברח למעלה ההתאמה שנעשתה היתה עד לרף העליון של הספוט, כלומר במקרה שלנו כתיבה 1940 וקנייה 1960. פרמיה של 1,300 ש"ח.
למי שזוכר את האסטרטגיה האינסופית של מרץ 2020 ובהמשך את נובמבר 2020 כך נהגנו בעבר.
אין טעות בשינוי האחרון ?קניית קול 1930 האחרונה לא היית ב145 שח
זה העדכון האחרון (אחרי התאמה קודמת) והערכים נכונים
התיקון:
מכירת CALL 1930 - נרכש בעלות 1640 שח ומחירו כעת 3300 שח = רווח 1660 שח.
קנית CALL 1910 - נכתב בתקבול 3000 שח ומחירו כעת 5090 שח = הפסד 2090 שח.
כתיבת CALL 1970 - תקבול נוכחי 700 שח.
קנית CALL 1990 - עלות נוכחית 200 שח.
השלמה:
קנית CALL 1930 (דצמבר) - עלות נוכחית 1640 שח
כתיבת CALL 1910 (דצמבר) - תקבול נוכחי 3000 שח
זה מה שהיה בפעם האחרונה
תעקוב אחרי השתלשלות ההתאמות. זה רשום
בשתי הודעות לפני רשום הפקיעה.
לא מצליח להבין את התיקונים שמתפללים לירידה במוקם לבצע שינוי - לפתוח אסטרטגיה חדשה שמרוויחה מעלייה ופריצת שיא כמו שאנחנו רואים שקורה.
לדעתי ינסו לגעת כאן ב 2000 נקודות לפני סוף השנה.. ורק אחכ אולי תיקון לכיוון 1960-1950
הפוך, התיקון הזה משחרר אותך מ"להתפלל לירידות" - תקח את הכל בפוטים, תפקע עם הקולים וקח את הפרמיה
בטוח יותר טוב מלשאר עם אותה הפוזיציה בקולים
נראה לי אתה מבולבל - התפרסם תיקון שלישי -
כתיבה של 1970 - 700 ש"ח
קנייה של 1990 - 200 ש"ח
בתרחיש עלייה (כמו קורה כרגע) ופקיעה מעל 2000 זה 1500 ש"ח הפסד נוספים על אסטרטגיה שכבר מופסדת 1300 ש"ח...
צהרים טובים.
אחרי שנה רצופה של הצלחות מהירות מגיעה אסטרטגיה שגורמת כאב ראש ודוקא בסוף שנה. קורה, וגם עם זה צריך להתמודד.
אתיחס לכל השאלות שעלו כאן:
Kurdi- נכס בסיס הוא לא אינסופי. בראשון פגענו בבנקים. כנ"ל בשני ואני מזכיר מה האוירה בוול סטריט. בסופו של דבר כשאתה מגיע בעקביות עם ארביטראז חיובי אין לשחקני המעוף יותר מדי יכולת השפעה מאחר ומדובר בעניין טכני וגם אם נזרים לשוק מיליארדים זה לא ישנה את מחיר הדואליות. כך או כך, להערכתי נכס הבסיס יסתיים היום ונראה גלגול כבר מחר בבוקר.
אילן – אין כאן עניין של בוקס או קיבוע הפסד אלא הבנה שבצד ה CALL מיצינו את מה שאפשר לעשות להוציא הקפיצה אחורה בתיקון האחרון. בסופו של דבר קידום הצד התחתון לא מכניס יותר מדי אבל בודאי שכמה מאות שקלים עדיפים על 0.
רונן – המעבר של אסטרטגיה משבוע לשבוע הוא לא סגירה. אנו לא מניחים סגירה תוך יום או שבוע אלא בונים נכון למצב מסוים ומתקנים במידת הצורך בהתאם. פעמים רבות מלכתחילה הסגירה ללא גלגול עם הגעה ליעד הרווח אינה אפשרית.
אריק – צודק בהחלט. זה לא תיקון אופייני לנו וביום חמישי נוכל להעריך האם הוא היה נכון אם לאו. הסיבה לקירבה לספוט עם כתיבה מורכבת היא הטיימינג שלאחר זינוק במעוף ורגיעה (נכון לביצוע) בוול סטריט. מובן מאליו שאם היינו יודעים שניו יורק תזנק ב 1.5% זה לא היה קורה אבל נכון לנקודת הזמן המדובר לא זה היה המצב, ושוב זה מסוג התיקונים שניתן להעריך (בטח בהתחשב בתקבול) על יעילותם רק בדיעבד.
נכון לרגע זה המדד מעל 1995. מציע להמתין לפקיעה ואז נוכל להעריך בהתחשב בתקבול (משני הצדדים) מה תרם / הזיק התיקון...
שחקן תודה על התייחסותך להערות ולדילמות.
אסטרגיה מורכבת אבל לא משהו שאי אפשר לחסל בכמה חודשים (:
שוב עולה השאלה מתי הרגע האופטימלי לקדם את צד הפוטים
כרגע לסגור את הפוטים יעלה לנו כ 105 שקל
אם נקדם נצטרך לפחות לקדם בשני סטרייקים ונקבל מ 1980 ,1960 כ 220 שקל
אם נמתין למחר ואנחנו סביב אותם שערים כמו היום אז בגלל השחיקה לא תיהה הרבה תועלת לקידם אלא אם נזוז ל 1990 ,1970 שאני בספק
מצד שני אם תיהה מחר תנועה חדה למטה אז הקידום יביא לנו תוספת יותר גדולה,
אשמח לשמוע את דעתכם
אני מאמין שמחר כבר נקדם לשבועית 2 ששם יש יותר בשר
בהתאם לתיקונים קודמים שנעשו באסטרטגיה - לא הגיע הזמן לתקן לקראת הפקיעה או להעבירה לשבוע הבא?
נניח פוטים ל-2020/2000 וקולים בהתאם?
בסוגריים צריך לתקן את התאריכים.צריך להיות 20/1 ולא 13/1.
בוקר טוב שחקן,
האם יש סיבה למה התיקון כל כך רחוק (P1990)? האם יש צפי לירידה חזרה?
תודה
שוב לעשות בדיוק את אותו הדבר ולצפות למשהו אחר זו טעות שאני לא מבין .... אפילו בסקירה האחרונה כתבת שב 2022 צריך לעשות דברים שונה...
התיקון שוב "מתפלל " לירידות ובינתיים רק מגדיל את ההפסד באטסטרטגיה דצמבר 3, או כמו שאני קורא לה 3.3....
בקצב הזה דצמבר 3 תאכל את כל רווחי 2021..
רונן מזכיר את שיטת ההכפלות באדום שחור ברולטה.שחקן,לשיטתו,מאמין שיום אחד יגיעו המימושים וניתן יהיה למזער נזקים ואפילו להרוויח.תלמד ממני.באם אני רואה שלא הולך,חותך הפסדים.לדאבוני אני גם לא מצליח להכנס בזמן לאסטרטגיות מרוויחות כך שמצבי לא מזהיר.אנחנו נמצאים בראלי מטורף שנמשך כבר זמן רב וכתבנים לא מלקקים דבש.
זה מעולה לשאול שאלות וגם אני תהיתי למה התיקון של הפוטים כל כך רחוק, ומה לעזאזל קורה פה שתוך חודש או חודשיים השוק עלה במעל 200 נקודות.
אבל ה"בעיה" שלמרות זאת לשחקן יש קבלות באסטרטגיות עד עכשיו, ובנוסף ידע, ראייה ונגיעה יותר טובה מאשר לנו,
לא תמיד הדרך חלקה וסלולה, צריך סבלנות ולהמשיך ללמוד ממנו,
ושוב תודה שחקן
ועוד דבר רונן,
אם אתה חושב שיש לך אסטרגיה יותר נכונה, הבמה פה פתוחה לכולם ואין סתימת פיות ואתה מוזמן לפתוח פוסט לאסטרטגיה חודשית משלך, היו פה בעבר אנשים שפרסמו אסטרטגיות חודשיות בעיקר של שוקתות ואוכפים ונשמח כולנו ללמוד דברים חדשים וראייה נוספת.
וזאת השאלה, האם המטרה היא להתנגח או להציע ראייה מזוית אחרת?
בסופו של דבר כולנו, כך נראה לי, נמצאים פה בשביל ללמוד, להרחיב ידע, על הדרך להכיר אנשים טובים ובסופו של דבר להרויח כסף, לי זה נשמע אחלה דיל,
בהצלחה לכולנו
ללמוד כולל בתוכו גם ללמוד מטעויות.. ולא נראה יש כאן את החלק הזה...
הוא עדיין מאמין ב"דשדוש" או ש"פקיעה אופטימלית ב 1950" או " השחקנים יתערבו ב 1910"..
הקונספקציה קורסת והאסטרטגיה נשארת אותו דבר. חבל
בוקר טוב.
אלפרד - אם היינו עולים זוג, היינו מקבלים עוד 50 ש"ח. אם עלינו עוד שני סטרייקים (2010) סה"כ עוד 200 ש"ח
קרי 2 נקודות מדד אבל חשיפה לירידה של 2% ואף למטה מכך בשל עליה בסטיה. יותר קל להתחיל רחוק כשאין
הבדלי פרמיות ואז לקחת את ההפרש הזה מאשר להיכנס בתחילת שבוע (פקיעה שבועית) קרוב מדי ולהיקלע
לתיקון, כששוב החשש הוא בעיקר מקפיצה בסטיה.
רונן - אין כאן שום תפילה לירידה במדד והתיקון ירויח גם בתרחיש עליות מתונות. לא באמת משנה לנו ברמה
השבועית 2050 או 2010 אלא בצד הסטיה. מבחינת אותו דבר = ב 1980 לא הורדנו אופציות CALL כי הנחנו
שלא מדובר על דרמה אמיתית והשאיפה ל 2000 תתממש. זה בסדר ש 1/50 אסטרטגיות יוצרת כאב ראש וגם
את זה נפתור. אם ננתח מקצועית הבעיה אינה במצב הנוכחי אלא כיצד אנו מצליחים להביא פרמיה ראויה בסטיה
כה נמוכה.
שחקן,בהמשך לתשובתך לרונן,17.5 זה סטיה נמוכה?כבר הרבה זמן לא קיבלנו על אוכף שבועי 4200 שח.זכור לי שלפני שנים זה מה שקיבלת על על אוכף חודשי.
שאלה מדויקת. 17.5 זו לא סטיה נמוכה, בטח לא ל 10-12 אליהן התרגלנו. העניין הוא שהסטיה
כרגע לא מייצגת את התנועה בפועל כשמדי יום אתה רושם תנועה של למעלה מ 1% המתאים
יותר לסטיה סביבות 20-22. במלים אחרות לקבל 4000 שקל על אוכף זה הרבה ביחס למה לתקופה
אבל אם תבחן את זה בכל יום מימי השבוע, בסופו של דבר אתה מקבל בסה"כ 2% הגנת תנועה
ואם לא באותו היום הרי שכבר ביום המחרת יצאת מהטווח.