-
מהו אג"ח להמרה. פירוט לאג"חים של טאואר.
16/9/09
שלום רב חברות וחברים,
לאור מספר פניות ושאלות לגבי אג"ח להמרה בכלל, ובפרט לגבי טאואר , (עקב המלצתי לרכוש את האג"ח להמרה ולא את המניה), אשתדל להסביר שני נושאים אלה.
כתמיד, יש לבחון את שכתבתי, הארות ואפילו הערות יתקבלו בברכה ובתקווה שהכתוב יסייע למי מכם.
מהו אג"ח להמרה?
זהו אג"ח שהונפק ע"י חברה ציבורית, כמו כל אג"ח קונצרני אחר, אלא שבשונה מאג"ח קונצרני רגיל, לאג"ח זה , בנוסף להיותו גם אג"ח קונצרני לכל דבר (שיש לו נתוני תשואה, מח"מ, מועדי פרעון וכו'), יש לו "סוכריה" נוספת, והיא: האפשרות להמירו (להחליפו) למניות החברה.
רשמתי "סוכריה", אך כמו שאין ארוחות חינם, גם אין סוכריות חינם, והמחיר לסוכרייה זו נקרא "פרמיה", יוסבר בהמשך.
האג"ח להמרה נסחר בדיוק כמו האג"חים האחרים ואפשר למכור אותו כל יום ואין חובה להמירו לשם מכירתו.
בעיקרון, פעולת ההמרה מאג"ח למנייה יכולה להתבצע לכל אורך חיי האג"ח (יתכן ויש הגבלות קטנות של ימים לפני פקיעה למשל), אבל (וחשוב) שזו דרך חד סיטרית, כלומר: אם ביצעת המרה מאג"ח למניה, אין דרך חזרה, כעת בידיך מניות החברה ולא תוכל לחזור ולהמירם לאג"חים , האג"חים שהומרו למניות נמחקים.
לאג"ח להמרה יש יחס המרה קבוע למניה ואינו משתנה לאורך חיי האג"ח (יחס זה כמובן שונה מאג"ח לאג"ח). למעשה הפרמיה "נגזרת" מיחס זה וממחירי האג"ח והמניה. הפרמיה צריכה להיות חיובית, זהו המצב הנורמלי, מצב של פרמיה אפס או אפילו פרמיה שלילית אינו מצב נורמלי, הוא מתקיים לעיתים, אבל בדרך כלל השוק יתקן זאת ויתמחר את האג"ח בהתאם. ההסבר להלן:
נניח שמניית "רם" נסחרת במחיר 100, האג"ח להמרה במחיר 50 ויחס ההמרה 2, מקרה זה מתאר פרמיה אפס. נתתי 2 אגחים וקיבלתי מניה אחת (2*50 =100).
אם מחיר המניה 100 ומחיר האג"ח (באותו יחס המרה כמובן) גבוה מ 50, תיווצר פרמיה חיובית, לדוגמא: אם מחיר האג"ח 55, הרי שילמתי על 2 אג"חים 110 וזוהי פרמיה של 10%.
ובמצב כנ"ל שבו מחיר האג"ח נמוך מ 50 הפרמיה תהיה שלילית, שמשמעותה שאני יכול לקנות את המניה דרך האג"ח להמרה במחיר יותר נמוך מקניית המניה ישירות.
ודאי יהיה מי שישאל כעת מהי רמת פרמיה הגיונית, ואם שאלת שאלה זו , תשובתי לכך היא: תלוי (ולא על העץ). כל אג"ח צריך להיבחן ספציפית לפי כל המשתנים, למשל: באג"ח מסוים הפרמיה היא "רק" 15%, אבל הפירעון (סוף חיי האג"ח והאפשרות להמירו) בעוד חודש ואין סיכוי רב שהמניה "תטוס" בחודש זה, אזי פרמיה "זולה" זו לא תורמת דבר. מצב שונה הוא לאג"ח להמרה שהפרמיה בו למשל 60% ותוקפו לעוד שנתיים אבל המנייה בשנתיים אלה יכולה"לטוס" 200%.
כמובן שעניין זה נבחן בנוסף ובצמוד לשאר נתוני האג"ח ובכללם התשואה לפדיון, למשל: האג"ח לעוד שנה, הפרמיה 500% ואין סיכוי שארוויח משהו מההמרה, אבל לאג"ח תשואה של 10%, החברה יציבה ואינני חושש מאי תשלום, אזי במקרה זה למעשה האג"ח נבחן כ "אג"ח קונצרני רגיל".
וכעת,משהבנו מהו אג"ח להמרה, נבחן ספציפית את אלה של חברת "טאואר".
ראשית אציין, שדעתי (האישית והלא מחייבת כמובן) תקפה למי שניירות "טאואר" מעניינים אותו.
דעתי, שתובא להלן, מצביעה על כדאיות האפיק האחד בהשוואה לאפיק האחר של החברה.
לחברת "טאואר" יש כמובן מניה הנסחרת בבורסה (זוהי מניה דואלית, כלומר: נסחרת גם בנאסדק), כמו כן לחברה יש מספר סדרות אג"ח: אג"ח ד' קונצרני ואג"חים ג'/ ה' שהם אג"חים להמרה (אג"ח ב' להמרה דל סחירות ולא אתייחס אליו).
להלן חלק מנתוני המניה והאג"חים להיום (לרגע מסוים שהרי הם משתנים כל רגע ובמספרים מעוגלים במקצת, אך לא במידה שתשנה את ה"ראציונל").
מחיר המניה: 330
אג"ח ד': מחיר 74, פארי 117, תשואה 22%, פירעון לשיעורין 2011-2017 , קופון שנתי .8%.
אג"ח ג': מחיר 81, פארי 131 , תשואה 31%, פירעון חד פעמי 12/2011 , אין קופון שנתי, פרמיה להמרה מיידית 8%
אג"ח ה': מחיר 92, פארי 117 , תשואה 17%,פירעון חד פעמי 12/2012 , קופון שנתי ,8% פרמיה להמרה מיידית 16%
אדגיש שיש נתונים נוספים שיש לבחון, אך הנתונים הנ"ל נועדו להסביר ולנמק את דעתי לאפיק המועדף.
לעניות דעתי , כפי שכבר נאמר, האג"חים להמרה הם אפיק ההשקעה המועדף כעת לניירות הנסחרים של חברת "טאואר". הסיבות:
באג"חים להמרה בעת הזו מחיר הפרמיה להמרה נמוך מאוד ,מאידך, התשואה לפדיון גבוהה, המשמעות היא שבנתונים אלה אם המניה תעלה האג"חים להמרה יעלו בצמוד אליה ויוכלו אף לעבור את קו הערך המתואם. אם המניה תרד, הם ירדו, אך כנראה באופן מתון מהמניה, משום שבכל מקרה עד נקודת הפרעון (שאינה מאוד רחוקה לדעתי ) הם יגיעו לנקודת הערך המתואם ובמקרה זה אנו אמורים לקבל "רק" את התשואה המצויינת לעיל. באשר להשוואה בין אג"ח ד' הקונצרני לבין אג"חים ג' / ה' להמרה, הפרש התשואה הקיימת בין אג"ח ד' לאג"ח ה', עדיין מצדיקה לבחור באג"ח ה' משום האפשרות לעלייתו בצמוד למניה בעוד שאג"ח ד' אינו בעל תכונה זו.
אם עד כאן הסכמתם, נותרה שאלת הבחירה בין אג"ח ג' ל-ה', זאת אשאיר לכם, רק אדגיש חלק מההבדלים: אג"ח ה' נותן קופון משמעותי בדצמבר (8%), ג' לא נותן עד פקיעה. ג' בעל תשואה גבוהה יותר (הוא זול יותר). ג' נפרע שנה מוקדם יותר.
אסתפק בזאת, מקווה שהבהרתי וסייעתי למי מכם.
חג שמח ושנה טובה לכולם.
-
Re: מהו אג"ח להמרה. פירוט לאג"חים של טאואר.
תודה רבה לך קודם כל
שאלה נגיד אגח ג של טאוור או ההוא של אפריקה שמצעים אליו 999% האחוז הזה הוא ממה ומה הסיכוי שלי באמת לקבל את מה שמובטח אני מקווה שהשאלה מובנית והאם התשואה שלי תפגע משדמעותית מירידת המניה שוב תודה
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי RAND
תודה רבה לך קודם כל
שאלה נגיד אגח ג של טאוור או ההוא של אפריקה שמצעים אליו 999% האחוז הזה הוא ממה ומה הסיכוי שלי באמת לקבל את מה שמובטח אני מקווה שהשאלה מובנית והאם התשואה שלי תפגע משדמעותית מירידת המניה שוב תודה
ראשית, לא יהיה נכון לדבר באותה נשימה על אפריקה ועל טאואר.
שנית. ההוא של אפריקה עם ה 999 אחוז, אתה מתכוון לאג"ח ט', זכור שזהו נתון תשואה שנתי, האג"ח היה צריך להיות משולם בעוד כחודשיים ומחירו נפל לרמה שנותנת בערך 150% לפדיון וזה יוצא בערך 1000% בחישוב שנתי.
האם יתנו מה שמובטח? אני לא יכול להבטיח, אני מקווה שכן וכל ההתפתחות המרשימה לאחרונה בטאואר יוצרת אצלי אופטימיות, קרא את כל הודעות החברה בחודשיים האחרונים ותתרשם.
ולגבי ירידת המניה. כפי שהסברתי, האג"ח צריך לרדת במתינות יחסית וככל שמתקרבים למועד הפדיון הוא צריך לעלות לכיוון ערכו המתואם, או במילים אחרות, בדצמבר 2011 כל מחזיק אג"ח צריך לקבל את הקרן והתשואה ללא קשר למחיר המניה.
-
רם תודה רבה לך על העזרה בפורום האגח
מאחלת לך ולבני ביתך שנה נפלאה של בריאות אושר עושר
וכל הטוב שבעולם
עליזה וצוות האתר
-
לדעתי בעקבות היקף הפעילות של RAM בפורום אג"חים,
בנוסף הידע הרב שהוא מפגין בתחום זה,
כדאי להעניק לו תואר של מנהל הפורום הזה.
שווה לחשוב על זה.
תכלס מגיע לו.
בהנחה שהוא יסכים כמובן.
-
1. תודה לעליזה ול mamos
2. להלן פרסום מהיום בביזפורטל:
טאואר שלחה מכתב לעובדים: החל מה-1 באוקטובר כולם חוזרים לעבודה מלאה
טאואר הודיעה אתמול לעובדיה, כי לאור הביקוש הגדול למוצרי החברה, החברה חוזרת לעבוד במתכונת עבודה רגילה של שבוע עבודה מלא החל ב-1 באוקטובר 2009.
הודעה זו אינה מפתיעה, היתה צפויה לאור ההתפתחויות המתוארות בהודעות החברה ובפרסומים בשבועות האחרונים.
להבנתי, חלק משמעותי מהחוזים החדשים יבוא לידי ביטוי (בייצור ואינשאללה גם ברווח) ב 2010-2011.
היום כל ניירות "טאואר" "צבועים בירוק".
שתהיה לנו שנה של הודעות בסיגנון זה. שנה טובה ו"ירוקה".
-
כל הכבוד על המאמר חיפשתי המון זמן הגדרה מדויקת כזאת
יש לי שאלה מה דעתך על אפשרות של ביצוע שורט על האגח הרגיל וקנית אגח להמרה?
-
לאופיר,
אולי התכוונת לשורט על המניה?
בכל מקרה, דעתי, ששניהם יעלו...(המניה והאג"ח להמרה).
מקווה שעניתי לשאלתך.
שנה טובה.
-
לא התכוונתי דווקא על האגח הרגיל כי לפי מה שהראת בנתונים ההפרשים בתשואות האגח לא רחוקים אחד מהשני אבל במידה שהמניה תעלה הרווח על האגח יהיה גבוה הרבה יותר מאשר האגח הרגיל?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ram
לאופיר,
אולי התכוונת לשורט על המניה?
בכל מקרה, דעתי, ששניהם יעלו...(המניה והאג"ח להמרה).
מקווה שעניתי לשאלתך.
שנה טובה.
-
לאופיר,
למיטב ידיעתי (המצומצמת בעניין זה), ביצוע שורטים ככלל, בבורסה שלנו, זוהי פעולה לא שכיחה עד כדי בלתי אפשרית (למשל, נדמה לי שהבנקים לא נותנים שרות זה).
לכן, אני מרשה לעצמי לענות כך: גם אם נבחן ונמצא שתפיסתך הגיונית (ולא ביצעתי בחינה מעמיקה) , חוששני שהדבר לא מעשי.
-
ערב טוב לכם.
אפרופו שורטים..
אין שורטים על מניות בבורסה הישראלית. כיום ניתן לבצע שורטים על מדדי מניות באמצעות תעודות סל.
ניתן לבצע שורטים על מניות הדואליות בבורסות ארה"ב.
-
אתה ידשת לי עד עכשיו אולי גם אני אוכל לחדש לך קצת אני מנהל חשבון באקסלנס וכבר מבצע בפועל שורטים על טאוור ואאורה תמורת 3% לשנה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ram
לאופיר,
למיטב ידיעתי (המצומצמת בעניין זה), ביצוע שורטים ככלל, בבורסה שלנו, זוהי פעולה לא שכיחה עד כדי בלתי אפשרית (למשל, נדמה לי שהבנקים לא נותנים שרות זה).
לכן, אני מרשה לעצמי לענות כך: גם אם נבחן ונמצא שתפיסתך הגיונית (ולא ביצעתי בחינה מעמיקה) , חוששני שהדבר לא מעשי.
-
ניתן גם ניתן לבצע שורטיםאפילו על מניות הנסחרות בארץ בלבד!!!
ציטוט:
פורסם במקור על ידי נשר
ערב טוב לכם.
אפרופו שורטים..
אין שורטים על מניות בבורסה הישראלית. כיום ניתן לבצע שורטים על מדדי מניות באמצעות תעודות סל.
ניתן לבצע שורטים על מניות הדואליות בבורסות ארה"ב.
-
לאופיר,
תודה על המידע.
רם
-
שלום רם
בעקבות סקירתך המעניינת על האגח"ים של טאואר החלטתי לרכוש את אג"ח ג' להמרה. דבר ראשון האג"ח כבר ב8.5% רווח וכל החדשות הטובות מכיוון טאואר רק עושות חם בלב. שיחקת אותה!!! דבר שני יש עדיין משהו שלא הצלחתי להבין בהקשר של אג"ח להמרה. אם ברמה התיאורטית כאשר המניה עולה האג"ח עולה בהתאם, אין סיבה להמיר את האג"ח. אז אם כך באיזה סיטואציות "משתלם" להמיר את האג"ח.
דבר שלישי מה הכוונה בפרמייה להמרה מיידית? האם הכוונה היא לפרמית ההמרה באותו יום שבו פרסמת את ההודעה?
תודה
-
לאופיר,
א. אין סיבה להמיר, ניתן למכור את האג"ח ישירות.
ב. כדאי להמיר רק כשהפרמיה שלילית. זהו מצב נדיר וזמני. כלומר: בעצם לקנות את המניה יותר זול ממכירה ואז למכור את המניה (מצב די תאורטי כי השוק מתמחר נכון את האג"ח).
ג. פרמיה להמרה מיידית זוהי התוספת האחוזית שתשלם אם תבצע את ההמרה כרגע בהתאם למחיר האג"ח ומחיר המניה הנוכחי.
-
לא ממש הבנתי
א. מה זה "פארי"
ב. אם ערך האגח עכשיו הוא 79 והוא נפרע בשנה הבאה, איפה מצויין באיזה "ערך" הוא נפרע ? או שזה כמו מקמ שכולם נפרעים בעלות 100 ?
ג. מאיפה אתה מביא נתונים על התשואה, והאם אתה מדבר על תשואה שנתית או עד לפרעון ?
אני לא רואה בעמוד של ה"אגח" בביזפורטל שום נתונים עליו שהם מעבר לערך הנוכחי והגרפים
-
לאופס משתמש,
הגדרת פארי: ערך תיאורטי של אג"ח, אילו הייתה צריכה להיפרע ברגע זה, לפי התנאים שנקבעו לה בתשקיף. ערך הפארי כולל את קרן האג"ח, מרכיב ההצמדה והריבית שנצברה עליה מאז תשלום הריבית האחרון.
לגבי התשואה, נתון התשואה הוא שנתי בהנחה שתחזיק את האג"ח עד לפירעון.
לגבי הפארי = ערך מתואם של אג"ח ג', אם תיכנס לנתונים שלו דרך גלובס תגלה שהפארי כעת הוא 132.19 . אז למה בביזפורטל זה 109? כי הם לא מחשבים נכון במקרה זה כי זה אג"ח "זירו קופון" ולכן הם מחשבים לפי 100+ הצמדה, אך אם תקרא את התשקיף תראה שהם טועים.
מקווה שהבנת, אם משהו לא ברור שאל שוב.
המשך חג שמח.
-
אופס
כשאתה נמצא בדף של אג"ח מסויים בביזפורטל תלחץ על חישובי אג"ח (צד ימין למעלה) ותראה את כל הנתונים של האג"ח.
-
לפי מה שאני מבין , היתרון של אגח על המניות זה שלאגח יש מחיר רצפה
מה המחיר רצפה של האגח של טאואר
עד כמה האג"ח הזה בעל סיכון , זה כמו אפריקה ?
שאלה נוספת :
כתוב בביז פורטל שהריבית על האגח ה0
אם כך , WTF ? איך מרוויחים פרט לעובדה שזה צמוד למניה
-
אופס,
אג"ח ג' הוא ללא קופון, אבל, הוא אמור להיות בפדיון 137, כרגע מחירו המתואם (כפי שכתבתי לך בתשובתי הקודמת) כ- 132.
חוזר ומדגיש, כנס לגלובס, בחר את אג"ח ג (בחלון חיפוש ני"ע ישראלים)ותקבל את כל הנתונים, שם גם תוכל לראות את הפארי.
לאג"ח אין מחיר רצפה לאורך חייו אבל יש לו מחיר פדיון, כלומר: עד סמוך למועד הפדיון מחירו לפי המסחר, בנקודת הפדיון מחירו קבוע בהחלט= ערך מתואם!
האג"ח להמרה צמוד למניה בנתונים מסויימים, איך? קרא את כל מה שכתבתי בראשית נושא זה ואני מניח שתבין.
-
אופס
היתרון של האג"ח על המניה לא קשור למחיר רצפה. היתרון הוא בכך שכשמניה יורדת היא שווה פחות, אג"ח לעומת זאת ללא קשר לערכו שווה את הפארי שלו (במידה ואתה מחזיק עד הפדיון). אם מניית טאואר תדרדר מי שמושקע במניה יפסיד כסף לעומת האג"ח שעדיין יקבל את ערך הפארי בפדיון. במקרה של חדלות פדיון המניה תחטוף חזק (ראה ערך אפריקה) והאג"חים יראו אם לא את כל הכסף (ע"י מימוש נכסים) אז לפחות את חלקו.
היתרון הנוסף של אג"ח להמרה הוא שבמקרה שהמניה ממריאה האג"ח יעלה בהתאם ואם המניה לא תעלה או אפילו תרד האג"ח ישמש כאג"ח רגיל עד הפדיון.
בקשר לסיכון יש פה סיכון (אין דבר כזה אג"ח ב 30% תשואה ללא סיכון) אך אני חושב שהתשואה שווה את הסיכון. בסך הכל כמו שזה נראה טאואר חותמת על חוזים חדשים וכנראה תציג רבעון חזק. אין לדעת מה יהיה בהמשך אבל כרגע נראה טוב.
לשיקולך
-
אני חוזר על השאלה שלי שוב כי אני פשוט לא מצליח להבין, ערך הפארי זה סתם מספר שאומר "אם ערך האגח היה עולה לינארית מהערך ההתחלתי שלו , לערך הסופי שלו בפקיעה , אז כרגע היינו בערך שנקרא "ערך הפארי" " נכון ?
אני רואה שהערך של האגח משמעותית מתחת לערך הפארי, ז"א האגח לא רק שלא מקבל "boost" מהמניה ועולה למעלה .. אלא מדרדר אפילו מתחת לערך שלו בהנחה והיה עולה לינארית.
למה לעזעזל בביזפורטל אין את הדירוג של מעלות לאגח ?
אני עדיין לא מצליח להבין , פרט ליום הפדיון ב2011 , האגח מתנהג נטו כמו המניה לפי יחס המרה מסויים ?
-
לאופס,
ערך הפארי, הבנת, אבל זה לא סתם מספר.
מחיר האג"ח נמוך מאו מערך הפארי ומכאן נגזרת התשואה הגבוהה שלו.
דוגמא פשוטה וקיצונית להסבר: פארי 100, מחיר 50, פדיון עוד שנה= 100% תשואה.
אם המניה תעלה האג"ח להמרה יעלה איתה כי אפשר להמיר את האג"ח למניה, מה שלא נכון לאג"ח קונצרני רגיל.
אתה לא רואה את הדירוג לעזעזל כי פשוט אין דירוג.
האג"ח לא מתנהג בכל מקרה כמו המניה, הוא יתנהג כמו המניה כשהפרמיה תהיה אפס או קרובה לאפס.
(האם קראת את ההסבר למהו אג"ח להמרה בראשית נושא זה ?)
מקווה שסייעתי.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ram
לאופס,
ערך הפארי, הבנת, אבל זה לא סתם מספר.
מחיר האג"ח נמוך מאו מערך הפארי ומכאן נגזרת התשואה הגבוהה שלו.
דוגמא פשוטה וקיצונית להסבר: פארי 100, מחיר 50, פדיון עוד שנה= 100% תשואה.
אם המניה תעלה האג"ח להמרה יעלה איתה כי אפשר להמיר את האג"ח למניה, מה שלא נכון לאג"ח קונצרני רגיל.
אתה לא רואה את הדירוג לעזעזל כי פשוט אין דירוג.
האג"ח לא מתנהג בכל מקרה כמו המניה, הוא יתנהג כמו המניה כשהפרמיה תהיה אפס או קרובה לאפס.
(האם קראת את ההסבר למהו אג"ח להמרה בראשית נושא זה ?)
מקווה שסייעתי.
אם אין לו דירוג זה לא אומר שהוא מתחת לכל דירוג אפשרי ? :o
נניח אתה היית מעלות ,איזה דירוג היית נותן לו ? יש אגחים עם תשואות ענקיות ,אבל בהסתברות גבוהה הכסף פשוט לא יחולק והחברה תפשוט רגל.
אני מאוד רוצה לחשב את ה"סיכון סיכוי" או לפחות להבין אותו ,ואני פשוט לא מבין .. האם לטאואר יש מספיק נכסים בהנחה והיא פושטת את הרגל היום להחזיר כסף ל-כ-ל בעלי האגח ?
-
לאופס,
אף אחד לא בטוח.
הרי בתשואה כה גבוהה יש סיכון.
רוצה החזר ודאי? לך על אג"ח סולידי בדירוג גבוה עם בטחונות ובתשואה של 3% לשנה.
ההתפתחויות האחרונות בטאואר יוצרים אצלי אופטימיות מסוימת, אך עליך לבדוק את כל הנתונים לבדך בטרם תחליט.
לגבי הדירוג, אני פחות מקנה חשיבות לזה, עיין ערך אפריקה/חפציבה... הקטנת דירוג בדיעבד...
-
הי אופס
ערך הפארי זה לא סתם מספר זה ערך הנייר בפדיון שלו. אתה צריך להבין שהשוק מתמחר אג"חים בצורה קצת שונה מאשר מניות. ערך המניה הוא נגזרת של ביצועי החברה ואילו ערך האג"ח משקף את איךהשוק מעריך את הסיכוי שהאג"ח יגיע לפירעון. כלומר אג"ח כמו טאואר שהתשואה שלו גבוהה ברור שיש בו סיכון, השאלה היא מה יהיה בהמשך.
בכל מה שקשור לסיכון אתה צריך לבחון כל סידרה לגופה. יש סדרות של חברות לא מדורגות אבל עם בטחונות כך שהאג"ח יותר בטוח אבל גם זה מתומחר באג"ח (התשואה באג"ח עם בטחונות תהיה נמוכה יותר).
-
הבנתי את תשובותיכם .. אולי תוכלו להמליץ לי על ספר שעוסק באגרות חוב ?
הדבר היחיד שמצאתי זה "אגח למתחילים" של שלמה סימנובסקי אבל הוא לא מכיל כמעט מידע
-
לאור "דרישת הקהל" מקפיץ ההודעה.
-
מודה לך מאוד על ההפניה...
אשמח לקבל מידע מפורט לשם העשרה על האג"ח, הפניה לחומר קריאה תהיה מצוינת כמו גם הסבר שלך..
באשר לאורך היריעה.. מבחינתי כל מה שקשור למבואות האגחים, בשלב זה יהיה מצויין ככל שיהיה מפורט ומובן יותר כך יהיה טוב יותר.
ושוב תודה רבה על תשומת הלב.. אני ממש נהנה לקרוא את מאמריך..
-
דו"ח חיובי ויום ירוק בנאסד"ק יגרום למחזיקי טאואר לחייך !?
אגב, החלפתם כבר את המניה לאג"ח להמרה? אג"ח ג' כעת בפרמיה של 1.5% בלבד ובתשואה לפדיון של 23% !!!
קריאה מהנה:
טאואר צופה הכנסות של 90-94 מיליון דולר ברבעון הרביעי
החברה סגרה את הרבעון השלישי עם שיפור בשיעורי הרווח הגולמי והתפעולי, EBITDA ברמת שיא ורווח נקי (non-GAAP) של 11 מיליון דולר ■ המנכ"ל אלוונגר ל"גלובס": בוחנים אפשרויות נוספות למיזוג
09/11/2009, 11:49 עדי בן ישראל
הנתון המשעמם ביותר בדו"חות הכספיים של טאואר ( 1.01 +1.80% )
( 405 +2.90% )
לרבעון השלישי של השנה הוא ההכנסות. החברה כבר הודיעה באחרונה כי ההכנסות ברבעון יסתכמו ב-79.6 מיליון דולר, המהוות צמיחה של 2.8% בלבד בהשוואה לרבעון המקביל אך עלייה של 32% לעומת הרבעון הקודם. פרט לנתון זה, הדו"ח של טאואר מספק לא מעט עניין: רווחיות (על בסיס non-GAAP), מעבר של החברה הבת ג'אז לרווח, ירידה במלאים, עלייה בשיעור הרווח הגולמי והכי חשוב - תחזיות חזקות לרבעון הרביעי.
נתחיל מהסוף: טאואר צופה הכנסות של 90-94 מיליון דולר ברבעון הרביעי. מדובר בהכנסות שיא המהוות צמיחה של 13-18% לעומת הרבעון השלישי וגידול של כ-19% בהשוואה לרבעון הרביעי של 2008.
סעיפים נוספים מהדו"ח מראים גם הם על שיפור בעסקי החברה, שהושגו כמובן הודות להתאוששות הכלכלית העולמית שסייעה לחברות רבות, בייחוד בענף השבבים. על בסיס non-GAAP (כלומר ללא הוצאות חד פעמיות) רשמה החברה רווח נקי של 11.2 מיליון דולר ורווח גולמי של 25.9 מיליון דולר, קרי גידול של 109% ו-65% בהתאמה בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח הגולמי עלה ל-32% מ-20%. הרווח התפעולי הסתכם ב-13 מיליון דולר לעומת 1.7 מיליון דולר בלבד ברבעון המקביל, ושיעור הרווח התפעולי עלה ל-16% מ-2%.
יש לציין כי החברה רשמה רווח של 4.2 מיליון דולר מהטבת מס הקשורה למיזוג עם ג'אז, מה שסייע לה בשורת הרווח. בנוסף, ה-EBITDA ברבעון השלישי הסתכם בכ-15 מיליון דולר, שיא המייצג עלייה של 740% בהשוואה לרבעון הרביעי של שנת 2008, בו רשמה החברה רמת מכירות דומה לאחר המיזוג עם ג'אז. נתון חשוב נוסף הראוי לציון הוא מלאי החברה, אשר ירד בכ-30% ל-28.7 מיליון דולר.
רווחיות על בסיס GAAP - באמצע 2010
אולם כידוע, לטאואר הוצאות פחת בעיקר בגין הקמת מתקן הייצור FAB 2, אשר מסב לה הפסדים על בסיס GAAP. מנכ"ל החברה, ראסל אלוונגר, הבטיח בחודש שעבר בכנס שערכה החברה, כי היא תגיע לרווחיות באמצע 2010. אולם נכון לרבעון השלישי, טאואר הפסידה 30.2 מיליון דולר, לעומת הפסד של 30.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. עיקר ההפסד נבע מגידול בהוצאות המימון ל-7.7 מיליון דולר ברבעון השלישי מ-224 אלף דולר בלבד ברבעון המקביל. הסיבה העיקרית לגידול בהוצאות המימון טמונה בעלייה בשווי האג"ח להמרה של החברה, אשר נרשם כעלייה בהתחייבות בספרים. בנטרול השפעה זו של הוצאות מימון, הסתכם ההפסד החשבונאי על בסיס GAAP ב-13.4 מיליון דולר.
בסוף הרבעון השלישי סיכמה טאואר שנה למיזוג עם ג'אז האמריקנית, מיזוג שהניב לה לא מעט עסקאות ושיפר את מצבה הפיננסי. "ניתן לומר בביטחה כי המיזוג הינו הצלחה כבירה", אומר אלוונגר. היו"ר אמיר אלשטיין, לשעבר מבכירי טבע אשר גויס לטאואר על ידי חברו עידן עופר (יו"ר החברה לישראל המחזיקה בכ-10% מטאואר) הוסיף, כי "אני בטוח ואופטימי מאוד בנוגע לרבעונים הבאים. אנו כעת חברה חזקה ויציבה עם פלטפורמות עסקיות שיאפשרו המשך צמיחה יציבה, ארוכת-טווח ובעלת שיעורי רווחיות משמעותיים".
"נגיע לרווחיות באמצע 2010", חוזר ואומר אלוונגר בשיחה עם "גלובס". כאשר נשאל על הרבעון הראשון של 2010, אשר בדרך כלל נחשב לרבעון חלש בתעשייה בהשוואה לרבעון הרביעי של השנה, אומר אלוונגר כי לא תהיה ירידה בהכנסות, אלא תהיה צמיחה אפסית או מתונה בהשוואה לרבעון הרביעי.
"רצף החוזים החדשים יימשך", מוסיף אלוונגר. "אנו אגרסיביים מאוד בשוק ואקטיביים מאוד". כאשר נשאל אם טאואר שוקלת מיזוג נוסף כדי להגדיל את כושר הייצור שלה, שנה לאחר המיזוג עם ג'אז, ענה אלוונגר באופן חד וברור: "כן".