צהרים טובים.
שרשור זה ירכז את הדיון באסטרטגיה, ואילו השרשור בראש הפורום
ירכז את התיקונים/מיקסומים והסגירה בלבד לשם נוחות.
הינכם מוזמנים לקחת חלק פעיל בדיון.
בהצלחה !
Printable View
צהרים טובים.
שרשור זה ירכז את הדיון באסטרטגיה, ואילו השרשור בראש הפורום
ירכז את התיקונים/מיקסומים והסגירה בלבד לשם נוחות.
הינכם מוזמנים לקחת חלק פעיל בדיון.
בהצלחה !
שחקן שלום,
להבנתי, מרכז הפוזיציה שהוא מרכז הרווח נמצא באיזור 1260.
איך זה מסתדר עם העובדה שציינת שהשחקנים מכוונים הרחק למטה, באיזור ה 1220....?
להתייחסותך אודה
הראל
פשוט: בכדי להגיע ל 1220 צריך קודם לעבור ב 1260 ואז כמובן האסטרטגיה מגיעה ליעד הרווח.
אסטרטגיית אוקטובר -
בוצע בול במחירי שחקן (בהפרשים שונים)
זירוסם: (כמות כפולה):
http://www.s-maof.com/Forum/zerosum....ons/Show/39261
תודות שחקן
האמת שהפעם אני ממש לא מבין. יש בפועל שתי אסטרטגיות באוקטובר והן שונות. זה שלאחת קוראים אסטרטגית ספט' לא אמור לשנות כלום. האם זה אומר שהתחזית היום קצת יותר שורית ממה שהייתה לפני כמה ימים, אבל לא מספיק כדי לשנות את אסט' ספט' ?
FLAME,
כל אסטרטגיה שונה. אחת היא נגררת של ספטמבר, עם גרירת הפסד, ועם יעד רווח מסוים. היא נפתחה בתחילת ספטמבר והגלגול לאוקטובר הוא רק תוצאה של אילוץ.
השנייה נקייה, ללא חטוטרת, ולפיכך שונה.
תוכל לראות בהיסטוריה של האתר מספר מקרים כאלה. זה לא נעים להיות בתוך האסטרטגיה המגולגלת אבל כמעט תמיד בסופו של דבר היציאה היא עם רווח.
motiye הדרך שבה אתה מסביר את זה מאוד מדאיגה (הרבה יותר מהאסט' עצמה)
מקווה שאני לא מעליב או משהו כזה, אבל הדברים שכתבת ממש צורמים.
הדרך שבה אתה מסביר את הגלגול היא נוראית וסביר שתעלה לך המון כסף במהלך חייך בשוק. אני לא חושב שאני האדם הנכון להסביר לך כמה אתה שוגה בגישה הזו, אני רק יכול להמליץ לך על לקרוא קצת ספרים של סוחרים, קצת פסיכולוגיה של סוחרים.
כשאתה לא מודה בהפסד אתה עושה דברים שבד"כ לא היית עושה:
איך קראת לזה - אילוצים וחטוטרות
אתה ממש מדאיג אותי עם רמת ההסבר שלך למוטי,
על אף שהפגנת מעט ידע, אין צורך ביהירות
אם יש לך מה לומר באופן קוהרנטי תאמר ואם לא אזי אמירה למישהו "אתה טועה ולך תלמד"
מאוד לא מכובדת.
עתה אני אנסה להסביר את דרכו של שחקן המתנהל באופן שונה בשתי אסטרטגיות באותו זמן:
ראשית שים לב לעובדה שלא כל האסט' בשוק הן זהות
וכן לא כל התיקים הם שווים
ואפילו לא כל מרכיבי התיק של אותו אדם הם זהים, אף על פי שהם מתנהלים באותו שוק ובאותו זמן ועם הערכות מקבילות
אם כן מהו השוני?
ישנם מרכיבים רבים המכתיבים בניית תיק:
למשל:
יעד הרווח - ככל שיעד הרווח גבוה יותר ממילא רמת הסיכון גבוהה יותר (שים לב שלא כולם שמים את כספם בפק''ם)
רמת הסיכון ביחס לתיק- אפשר להניח שבשוק האופצ' מסכנים האנשים כ-10% מהתיק ובהתאם הרווחים הצפויים
עד כאן שיקולים כלליים
ועתה הדרך להבנה קלילה:
היות ויעד הרווח של האסט' הנגררת הוא גבוה יותר ממילא היא שונה מאסט' החודש שיעד הרווח הוא נמוך יותר.
האם שחקן לוקח בחשבון את רמת הסיכון?
עד כה הוכיח שכן פרט לפעם אחת , כפי שזכור לי שבה היה הפסד צורב.
תודה על הקשבתך
שלום דוד, אני מצטער אם אני נשמע יהיר וכו'.
אני לא השמעתי ביקורת כלפי האסטרטגיה של שחקן, אלא רק שאלתי מה ההגיון מאחוריה, אני יכול למצוא הגיון שכזה, והייתי שמח לשמוע משחקן מה ההגיון שלו.
אני לא תופס מעצמי בתחום המסחר, אני לא חושב שאני טוב, אבל כשאני קורא מה שמוטי כתב או מה שאתה כתבת בעבר על גלגולים אני נחרד. מה אתה היית חושב אם מישהו היה מראה לך אסטרטגיה גאונית שבא הוא קונה כל דבר בפי 2 מהמחיר בשוק, האם לא היית נחרד מזה, האם זה אומר שאתה יהיר ? אז סורי, אני אדם שקשה לו לראות אנשים אחרים פועלים בצורה שהיא מטורפת בעייני, כואב לי לראות את זה.
אני כאמור לא חושב שאני טוב, ולכן לא רציתי אני להיות ה"מורה" יש מליונים שיכולים להסביר טוב ממני, ואני לא חושב שזה דווקא הופך אותי ליהיר.
אם אתה מתעקש, אז אני אגיד לך, שאין דבר כזה שתי אסטרטגיות בזמן מסוים לאותו אדם. כל אדם צריכה להיות לו רק אסטרטגיה אחת בלבד בזמן מסוים. כמובן שהאסטרטגיה יכולה להיות מחולקת לכמה חלקים, אבל לא תוכל להסביר לי את ההגיון של אדם שבאותו רגע גם קונה פוט ב1000 שח וגם מוכר את אותו פוט ב1000 שח, זה פשוט חסר הגיון.
עכשיו לענייננו, כאשר אתה מחליט על ההשקעה שלך במעוף, אסור לך לתת לשיקולים כמו חטטורת מהחודש שעבר להשפיע עליך.
אתה צריך לברר לעצמך כמה דברים, כמו, 1 האם אני חושב שהשוק יעלה או ירד. 2. כמה אני חושב שהוא יעלה/ירד.
3. באיזו עוצמה אני חושב שזה יקרה (כלומר כמה זמן תקח העליה/ירידה) 4. האם התנודתיות תעלה או תרד.ובאיזו עוצמה וכמות 5.כמה אני בטוח בעצמי, 6. כמה אני אגרסיבי.
יש עוד הרבה אפשרויות כולל הטובה שבהם שלא להגדיר את התשובות בצורה בנארית (יעלה או ירד) אלא לתת וקטור של תוחלת עליה/ירידה. וכולל לחשוב על מה יקרה בטווחי זמן שונים ולשקול ספרדים בין חודשים שונים
בכל מקרה אחרי שיש לך את כל הנתונים שהחלטת עליהם, אתה ניגש לשוק וקונה/מוכר את האסטגיה המתאימה לך.
במקרה שיש לך כבר אסטרטגיה מחודש שעבר, אני קונה/מוכר את ההפרש בניהן.
אני כאמור קטן ומושתן, ולכן אני מציע לך ולמוטי בחום, לקרוא איזה ספר בתחום, או לצפות באיזה DVD בנושא. אלו הדברים הכי בסיסיים, קורס מתחילים מינוס, כך שלא צריך הרבה זמן כדי ללמוד אותם.
ושוב אני ממש ממש ממש מצטער אם אני מעליב, הלוואי שיכולתי לומר את הדברים בצורה פחות מעליבה.
עשיתי חיפוש קצת בגוגל, יש שם הרבה מאמרים שמדברים על הבעיה הפסיכולוגית של הגלגול למשל בשני המאמרים שלינקקתי, זה גם לא עניין ספציפי לאופציות, הכלל הראשון במסחר הוא cut the losers,rides on the winners.
http://blog.mdwoptions.com/options_f...tion-position/
http://optionalpha.com/how-to-an-why...tion-8986.html
קודם כל למה "לגרור" אסטרטגיות??
דבר שני למה הסיכון (נגזר מיעד רווח) גדל באסטרטגיה הנגררת??
אפשרי להגדיל סיכון בהסתכלות קדימה, לא אחורה!
אם אנחנו מעריכים שהסיכוי בהתממשות הסיכון הוא לא גבוה ותמורה פוטנציאלית הולמת, אז מוצדק להגדיל את הסיכון.
לא נכון להגדיל סיכון בגלל שהפסדנו חודש קודם.
זה כמו לנהוג באוטו בהסתמך על המראה האחורית - סלחו לי על התיאור הציורי.
לא הגבתי על האסטרטגיה החדשה לאוק', כי פחות או יותר היא מניחה את אותו דבר כמו הנגררת מספטמבר,
רק סיכון נמוך יותר - טווח יותר רחב. וקצת שורית יותר.
אבל היו מקרים שהאסטרטגיות ממש סתרו האחת את השנייה.
איך אותו בן-אדם יכול לנהל 2 אסטרטגיות סותרות??
סליחה אבל הדיון מתחיל להיות לא רציני. תפסיקו לריב .....מה זה כאן?
Joel, לא נראה לי שאנחנו רבים, אני מקווה שכולם מבינים שהכל מכוונה טובה.
מוטי, איפה אתה מציע לי לראות את ההיסטוריה וההתיחסות לגלגולים ?
FLAME,
יש היסטוריה לכל האסטרטגיות. אתה ותיק ומנוסה - תמצא.
מבחינתי השרשור הזה מיצה את עצמו.
בהצלחה.
חברים - כל דיון וכל ביקורת תתקבל בברכה רק בלי להתלהם.
מעולם מיקי, FLAME, וכל החברים לא בצעתי שתי אסטרטגיות בו זמנית הפוכות בהנחת המוצא כפי שציינתם.
כל ההסטוריה של האסטרטגיות מהיום הראשון של האתר קיימת וחיפוש מהיר עם אסטרטגיה לפי חודש תניב
לך את ההודעה הרלונטית.
ההנחה בספטמבר היא ירידה, ההנחה באוקטובר היא ירידה קלה. בשתיהן יש טווח דשדוש שאינו סותר אחד
את השני כשאוקטובר מכנסת בתוכה גם את ספטמבר.
מה זאת אומרת ההנחה בספטמבר וההנחה באוקטובר. אנחנו עכשיו ב3 באוקטובר בשעה 14:39, השאלה היחידה הרלוונטית היא מה ההנחות בדיוק בשניה הזו.
אני מבין אם מדובר בדרך שעוזרת לניהול האתר, כך שכל חודש באופן קבוע יש אסטרטגיה של אותו חודש ולא מערבבים בניהן וכדומה. אבל אני מאמין שברור לשחקן ולכל מי שמבין אפילו קצת במסחר, שזה לא דבר אידאלי, ונכון יותר כלכלית שתהיה אסטרטגיה אחת כללית שמתאימה להנחות הנכונות לשניה שבה אנחנו נמצאים כעת.
נברתי בארכיון של האסטרטגיות. והאמת לא מצאתי את מה שחיפשתי - אסטרטגיות סותרות.
מאוד קשה להבין מהתגובות בשרשורים מי נגד מי.
לא מצאתי זכר לאסטרטגיות ינואר ופברואר של 2012. לדעתי אלו היו המשך של דצמבר 2011, והיה בה הפסד צורב.
מישהו יכול לעזור? לא רוצה לרמוז שום דבר, אולי פשוט טעות שלי.
יחד עם זאת אני זוכר שהיו אסטרטגיות סותרות - להוכיח לא יכול.
הייתי רוצה התיחסותו של שחקן לשאר הטענות.
קיבלנו רק התיחסות לטענות, שבהן טעיתי לטענתו של השחקן.
שוב לא רוצה להפריח האשמות אבל זה סוג של דיסקרדיטציה מתוחכמת -
להתיחס רק למה שנוח וזה כביכול מבטל את כל שאר הטענות
ואני לא מבין למה אתה חופר כ"כ בנושא. מה , אתה מבקר המדינה ?
שחקן כתב דברים ברורים, שתי האסטרטיות מניחות ירדות ודשדוש, וזה גם ברור מבלי שיכתוב.
אתה לא חייב לבצע
מצטרף ל121.
לא יודע מה השיקולים או למה אבל אני מציע לך לעשות כמוני ולשפוט רק במבחן התוצאה. הגיע לרווח אחרי גילגול או אחרי תיקונים
או בלי שום דבר אבל הגיע לרווח זה מה שמעניין אותי ובשנים האחרונות בסיכום של כל רבעון או חצי או שנה יש רווחים אז זה מה
שמעניין וזהו.
יובל, אני חושב שזו טעות לא לנסות להבין מה אתה עושה, כשמדובר בכסף שלך אבל גם אם לא היה מדובר בכלל בכסף, אני לא נוהג לעשות דברים בלי לנסות להבין אותם. אבל כל אחד לפי דרכו והאופי שלו.
אני ממש לא מבין אתכם יובל, חנן.
אתם לא רוצים ללמוד?
הלא זו מטרתו המוצהרת של האתר - לאפשר דיון, שיתוף, לימוד.
אולי השחקן יכול לשפר את תוצאותיו עוד יותר?
אולי יוכל להגיע לאותן תוצאות בפחות סיכון?
הדבר היחיד שאני למד מכם זה שכמה שלא יעשו ויתנו ובחינם - לא יעזור.
אני מתבאס למחשבה על שחקן, שזה מה שהוא מקבל בתמורה.
זו הרי לא ביקורת ובטח לא כזו שמלמדת, זו התנשאות של מי שמלא בעצמו עד כדי כך שלא רואה שהוא לא מבין על מה מדובר, ומנצל את הבמה הניתנת לו חופשי כדי להראות זאת ברבים מבלי לחשוב שניה. אני למשל, אחרי תגובת שחקן הייתי מנסה להבין מה לא נכון בחשיבה שלי ולא ישר עונה כדי לענות.
והכי מדהים שמדובר באסטר' כ"כ פשוטות של שוקת צרה בין 1230- ל 1260 בגבולות הכי קרובים.
אם היה עולה אפילו רק 1 ש"ח להגיב בטח לא היינו זוכים לכל ה"ניסיון ללמד אותנו ולשפר את שחקן".
חברים,אתם באים בטענות לשחקן מעוף. האתר חינמי תלמדו לכבד ולהגיד תודה. אתם צריכים ללמוד גם להתנהל במצבים קשים. יש רווחים אבל יש גם הפסדים. תפנימו. אדמין, אתה יכול למחוק כמה שתרצה vamos תמחק יום נעים ותודה
חנן, אני לא מבין על מה אתה מדבר בכלל, אני לא העברתי ביקורת על שחקן. אני הבעתי את צערי על כך שאנשים מסוימים (לא שחקן) לא מבינים לדעתי מה הם עושים.
רק המעז מנצח
הבכיין רק צונח
לא משפצים? יצאנו הרי לגמרי מאיזון בין פוט לקול פה, לא ככה?
נראה לי שיש עוד זמן, זה לא שהיתה תנועה חדה מאז הפתיחה. אבל אולי אני טועה.
הנה זה בא ,השחקן התותח
מוחקים לנו שורט קולים
:thumbs-up:
שחקן שלום - שוב המחירים שאתה מצטט בשיפוצים הם לפי מחיר אחרון ולא לפי היצע ביקוש.....
שחקן לא יותר נכון היה לכתוב עוד יחידה קול 1310 - במחיר 910 למול קול 1320 במחיר 590, גם אם הירידה המיוחלת לא מגיעה, עדיין יש מרווח מסויים עד 1316(בהנחה שלא יגיע- אם אתה מניח ירידה), ולחכות עם הקידום פוט, שיהיה קצת בשר ברגע שיגיע
אוקטובר - קידום פוטים:
http://www.s-maof.com/Forum/zerosum....ons/Show/39261
בוצע ב-20 ש"ח פחות טוב ממחירי שחקן.
תודה =)
שחקן, האם כדאי להיות היום בהיכון לתיקונים באסטרטגיות?
צפויים כאלה?
ואם כן - מתי במהלך היום?