דוד שלום,
אבקש הסבר פעולת תעודת סל בחסר פי 3. כיצד מחושבות העלויות ומדוע לא קיימת קורלציה עם השינויים בנכס הבסיס בפרקי זמן, קצרים, בינוניים וארוכים.
Printable View
דוד שלום,
אבקש הסבר פעולת תעודת סל בחסר פי 3. כיצד מחושבות העלויות ומדוע לא קיימת קורלציה עם השינויים בנכס הבסיס בפרקי זמן, קצרים, בינוניים וארוכים.
שלום חיפושית כחולה,
חשוב להבין איך עובדות תעודות סל ממונפות פי 2 או פי 3, כלומר ממונפות באחוזים, על מנת לקבל תשובה לשאלות שלך.
ראשית, כמו בכל תעודת סל, דמי הניהול נגבים מדי יום ממחיר התעודה. כלומר אם דמי הניהול הם אחוז, מחלקים אותם ב 365 ימות השנה ובכל יום מחיר התעודה יורד בהתאם.
בנוגע לקורלציה שהתייחסת אליה. אני לא כל כך מבין מה הכוונה בפרקי זמן קצרים, בינוניים וארוכים.
אני כותב לך הסבר בהנחה שאתה מדבר על תעודות ממונפות באחוזים על בסיס יומי. התעודות האלה כפי שאמרתי הן ממונפות על בסיס יומי, כלומר על בסיס תוך יומי או על בסיס של יותר מיום מסחר, לא אמורה ולא יכולה להיות קולרציה בינם לבין מדד הייחוס (כך לגבי כל מוצר ממונף, בין אם מדובר בתעודות סל או קרנות ETF בחו"ל).
התעודה מאזנת את הנכסים שלה (שסך הנכסים בתעודה יהיו בדיוק פי 3 מסך הכסף שהזרימו הקונים לתעודה) מדי יום (או מדי חודש, בהתאם למדיניות התעודה. כיוון שהיום יש תעודות ממונפות חודשי). כלומר מנהל התעודה צריך לקנות או למכור נכסים כדי שאם קנו ממנו במיליון ש"ח, יהיו לו נכסים בשווי 3 מיליון ש"ח.
מעבר לנושא היומי, חשוב להבין איך התעודות מהסוג הזה עוקבות אחר נכס הבסיס.
נניח מדד 1,000 ובמקביל נניח תעודה רגילה פי 3 שמחירה 1,000 גם כן, ונתעלם כרגע מעלויות שונות.
נניח שביום א' המדד עלה ב- 10%. כלומר הגיע למחיר 1,100.
במקרה הזה, התעודה תעלה בסוף היום ב 30%. כלומר תעלה למחיר 1,300.
כעת נניח שביום ב' המדד ירד ב- 10%. כלומר ירד למחיר 990.
במקרה כזה, התעודה תרד ב- 30%. כלומר תרד למחיר 910.
כבר לאחר שני ימי מסחר, אנחנו רואים הבדל בין מחיר התעודה למחיר המדד. וזאת הבעייתיות במוצרים ממונפים מסוג זה. על כן, יש להבין שמוצרים אלה מתאימים בדרך כלל למסחר לטווח קצר יחסית, של עד מספר ימים בודדים. ולא למסחר ארוך. זאת מכיוון שהם סובלים משחיקה שנובעת מהתנודתיות.
ירידה של 10% אינה שווה לעליה של 10%.
דבר אחרון, הוא שישנם כמובן פערים בגלל שיטת הנעילה בארץ, אבל אני מניח שאת הנושא הזה אתה כבר מכיר.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
שלום deltot ברוך השב long time no c
שלום DELTOT,
תודה על ההסבר המפורט שהדוגמא ממחישה את המציאות.
כעת אחרי שהבנתי את אופן ההתנהלות של התעודה, אני מבקש להבין כיצד ולמה האופציות על תעודת סל כזו מקבלות תמחור כה גבוה יחסית, לפעמים מגיע לערכים שנתיים גבוהים כשהשינויים היומיים מרתקים !
הכיצד?
לא מבין על אילו אופציות מדובר, ומה הכוונה בערכים שנתיים?
לאופציות לתעודת סל כפול 3 בארה"ב לחלקם לפחות ניתן לבנות אסטרטגיות באמצעות ניגזרים. לדוגמא מחיר אופציות קול מתומחרות בערכים גבוהים (בחודשי), כך שבשנתי יכולה להתקבל מכתיבה חודשית תשואה של למעלה מ-100%. והשאלה כיצד מתקבל תימחור שכזה?
כשאתה רוכש תעודת סל בארץ או לחלופין קרן סל (ETF) בחו"ל, אתה רוכש נייר ערך שאתה לא יכול לשנות את התמהיל שלו.
אם אני מבין נכון, אתה מדבר על אופציות כמו שיש על מניות בארה"ב. במקרה הזה, אני לא יודע אם הדבר אפשרי בקרנות סל כיוון שאני לא מעורה בנושא.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
DELTOT לילה טוב,
בהמשך לשירשור ניקח לדוגמא תעודת סל (ETF) המתמחה הלונג X שתיים על זהב ובאופציות הקול בכסף שלה ניתן לכתוב עד 22 בדיצמבר 2012 תשואה של 19%. כיצד הדבר מתקבל על הדעת? איזה תנאים קיצוניים מספקת נוסחאת האופציות של בלק & שולס שמביאה את התשואה לערכים שכאלה, בהתחשב שהנגזרת לפי הזמן המתקצר (כשבועיים) עם הפרמטרים של היווניות יוצרות מצב כזה קיצוני?
אינני מבין את התופעה אך אני מבקש באמצעות השירשור להכיר את תרחישי הקיצון של הנוסחא כדי לאמוד את מימדי הסיכון.
לכל מי ששוקל להשקיע בתעודות סל ממונפות -
כמו VXX ושאר מרעי בישין, התעודות הללו יגיעו, בסופו של דבר ל - 0 , בוודאות מתמטית.
אחסוך לכם המתמטיקה, רק אומר שככל שהמדד בו משקיעה התעודה יותר תנודתי וככל שהמינוף של התעודה יותר גבוה, כך ההתכנסות אל ה - 0 יותר מהירה
זה אינו כלי להשקיע במדד, זה אינו מכשיר שיש להחזיק יותר מימים ספורים.
מי שאוהב להמר - הסיכויים כאן יותר טובים מכל קזינו, תוכל לשחק יותר זמן, אבל הסוף הוא אותו סוף
גילוי נאות:בשורט על ETF X 3 למיניהם - FAZ , TZA ERY,
שלום TBY,
אל תחסוך במתמטיקה, הרי בה טמון כל הידע וההבנה שמשאירה את המוצרים האלה לקומץ שחקנים חכמים המשיאים תשואות ומחייכים כל הדרך אל הבנק.
אם יש לך מה להוסיף בשירשור לטובת המשקיעים - יתקבל בברכה, הרי אנו כאן בכדי ללבן את הנושאים האלה עד תום ולא להסתתר מאחורי דברים חלשים.
חיפושית,
בבקשה, רצ"ב קובץ מחקר בנושא העוסק בתכונות המתמטיות של קרנות ממונפות, אך זו לא הבמה להיכנס לקרביים של המכשירים הללו.
https://docs.google.com/open?id=0B83...01ZdV9JU0RPbDQ
אין כאן עניין של חוכמה, יש כאן עניין של רכישת ידע - השקעה של הרבה שנות לימוד פורמליות והתמקצעות וצבירת נסיון בשוק - מעטים בפורום מסוגלים להתמודד עם המתמטיקה .למעטים עוד יותר יש את משמעת המסחר הנדרשת .ציטוט:
אל תחסוך במתמטיקה, הרי בה טמון כל הידע וההבנה שמשאירה את המוצרים האלה לקומץ שחקנים חכמים המשיאים תשואות ומחייכים כל הדרך אל הבנק.
השקעות זה מקצוע, לא תחביב. אם אינך מבין דבר מה, פשוט אל תשקיע בו.
מבחינתי - מי שלא מבין, שלא ישקיע עד שבאמת יבין.
לידידי TBY
אני עודני מדפדף בקובץ שצורף ובו אכן עולות סוגיות בהן התעודות הממונפות עוסקות. החישובים מענינים ובראש שקט גם בהם אנסה לנבור כי ההבנה לעומק כנראה תיתן לי עוד תמורות. תודה !