pirate היקר,
אנא חווה דעתך על האגחים של קרדן אןוי (מדד+14%)
בתודה מראש
Printable View
pirate היקר,
אנא חווה דעתך על האגחים של קרדן אןוי (מדד+14%)
בתודה מראש
הי hano,
האמת שכבר חיוויתי בעבר את דעתי בשירשור: http://www.s-maof.com/Forum/threads/...A8%D7%93%D7%9F
שם אמרתי:
החברה מאוד נזילה עם חוב מאוזן הפעילהבאזורים של מזרח/מרכז אירופה, סין ואפריקה בנדל"ן ותעשיית המיים. אני אישית מאמין גדול בחברה, אך יש לזכור שהיא פועלת באיזורי סיכון. החברה נוטה לרכוש את האגח של עצמה בזמני מצוקה וכבר רכשה כרבע מאגרות החוב הקצרות (280M ע.נ.) במרוצת השנים. ממש היום קניתי מאגח ב (84.7) וגם קניתי ממניותיה (502) - דבר נדיר אצלי.
עם זאת, מנסיון העבר, האגחים של קרדן הם מאוד לא צפויים (לא ברור לי מה הכוחות שפועלים עליהם) ועלולים בקלות להגיע גם לאזור 70 אג לערך נקוב. כלומר, בניגוד לגישה הבסיסית שלי (קנייה בראייה שאני הולך לפדיון), אני מתייחס לאגחים של קרדן עם קורטוב גישה של סוחר (קונה במנות קטנות ומממש גם בהתאם למצב הרוח בשוק ולא רק לפי תשואה יחסית ואבסלוטית).
אם התשואות ימשיכו לעלות, אקדיש לנייר "פרסום זרקור".
בברכה,
תודה רבה
המניה נראית מפחידה מאוד
ג.נ. - מחזיק באגח הקצר
:-),
סתם משחק לי. אין מה לדאוג - אני לא חשוף יותר מדי למניות (אף פעם).
אני חושב ששני האגחים טובים. אני אישית מעדיף את ב.
בברכה,
הי hano,
אני מתכוון לעשות סקירה על האגח. בזמן שאני מתחיל להכין את החומר, שמתי לב לדבר מדהים.
קרדן NV קנתה בחודשיים האחרונים כ-180M אגח א בכ-90 אג ל-ע.נ.
1. זה משקף רווח הון של 60M שח (החברה fucking נסחרת ב-240M שח).
2. לחברה יתרות מזומן אדירות (כרגע פחות ...) ויכולה להרשות לעצמה להגיע גם לקנייה של חצי סדרה בשוק (600M ע.נ).
אני אפרסם את הסקירה - סתם עובדה מעניינת ששמתי לב אליה.
בברכה,
הי pirate
ראית את המחזור העצום אתמול באג"ח א -72M?
אני מקווה בשבילך שהרוב בגללך:thumbs-up:
מה קרה באג"ח הזה שבחודשיים הוא נפל במספרים דו ספרתיים?
רכישות עצמיות של החברה לפי תוכנית שהיא פרסמה בדצמבר..
זה אמור להעלות את המחיר בשוק נורמלי ולא להוריד אותוציטוט:
רכישות עצמיות של החברה לפי תוכנית שהיא פרסמה בדצמבר..
התכוונתי לענות למי ששאל נושא אחד מעל לגבי המחזור הגדול שהיה ביום מסוים.. לגבי השאלה למה האג"ח נפל זה משולב - סנטימנט שלילי בשוק, פיזור עסקי החברה בהרבה מדינות עם צרות (מזרח אירופה בניה בסין ועוד..) וכמובן שהדוחות הנוראיים לא הוסיפו נחת.. מצד שני החברה מבצעת רכישות מאסיביות..
למישהו יש מושג למה השחיטה לקראת הסוף באג"ח א? סגרו על כמעט 7 אחוז למטה
האם האג"חים מתחילים להתנהג כמו אופציות?
dear redarmy
לשאלתך אשיבך אגחים מסוכנים יותר מאופציות בעיקר
לאלו שלא מבינים את הנושא.
עניתי רק על החצי השני על הראשון שאל את
pirate & udi
המשך יום נעים
Rר
בנוסף עצה : גם אם אתה מקבל תשובות בבקשה בדוק לעומק
לא נראה לי אפשרי מאחר ולאופציות יש מינוף להבדיל מאג"חים אבל אולי מישהו קצת יותר מומחה ממני יכול להבהיר את הנקודה?ציטוט:
אגחים מסוכנים יותר מאופציות בעיקר
לאלו שלא מבינים את הנושא.
hey again
Gimani עזר לי........
ניסיתי לדלות מידע, טוב זבל זבל.
מכרו נכס כנראה לא במחיר מציאה.
תמשיך הלאה עם pirate & udi
אבל תכתוב להם שאתה רוצה ניתוח מעמיק
המשך יום נעים
Rר
שלום
מכיוון ששמי הוזכר אני אעמיד דברים על דיוקם. אינני מכיר או עוקב אחר החברה, כיוון שנשאלתי ביצעתי חיפוש קצרצר ולא מצאתי סיבה קונקרטית לנפילות. יכול להיות שהחליטו שהמחיר על הנכס אינו מספק, אולי עכשיו מעכלים את הדוחות שפורסמו ואולי פשוט יש אפשרויות אחרות קורצות יותר. הניחוש שלי טוב כמו שלכם.
דרך אגב למרות קופת המזומנים הגדולה עד הרבעון הראשון של 2014 קרדן תאלץ לשלם כ 190 אירו למחזיקי האגח מה שיכול להצריך מימוש נכסים.
בקשר להתנהגות האגח הספציפי הזה ובכלל אגחי זבל דווקא יש לי מה מה להגיד.
לפני שמתעסקים עם אגחי זבל חייבים להבין כיצד מתנהגים. מצד אחד הן יכולים להישאר באותו שער הרבה זמן עם מחזור מסחר אפסי, מצד שני הם יכולים לזנק עשרות אחוזים בשניות.
כמו כן עקב דלילות המסחר בניגוד לאופציות העליה/ירידה לא תהיה רציפה והיא יכולה אף לקרות בקפיצות של עשרות אחוזים עקב מרחקים עצומים בין קונה ומוכר.
כל אדם שמנתח אגח ובוחר להשקיע בו מניח מספר הנחות יסוד לגבי האגח. כל עוד אחת מהנחות היסוד לא השתנתה צריך להתעלם משינויים בשער הנייר. בסופו של דבר אם צדקת בהנחת היסוד שלך אתה תראה רווח.
דוגמה טובה לכך היא מה שהתרחש לאחרונה באגחי סקיילקס. לפני העסקה האגחים סבלו מירידות קשות ללא סיבה ממשית (לא היה שום שינוי מהותי מחודש שעבר ), מי שפעל מתוך פאניקה מכר ומי שנהג בהגיון (למרות שזה קשה לראות ירידות של עשרות אחוזים) יראה רווח.
זה לא שאני מנסה להגיד שצריך להישאר האגח מסויים למרות הירידות אבל תמיד צריך לבחון את עצמך והנחות הבסיס שלך ובעיקר לנהוג בתבונה.
אומנם זה לא משפט שלי אבל לא נראה לי שארז יתנגד שאני אשאיל אותו, פשוט נראה לי מתאים :)
קחו סיכונים בהגיון
שלום חברים,
מצב החברה בכי רע, שווה בדיקה לעומק. חברנו PIRATE הבטיח זרקור, נמתין בסבלנות.
באופן כללי דוח החברה לרבעון הראשון היה לא טוב ובו הפסידה 14 מ' אירו, בעיקר בפעילות הפיננסית שלה.
כפי שנאמר, החברה פירסמה ב-12/2011 תוכנית לרכישה אג"ח א' ו-ב' בסך כולל של 50 מ' אירו (250 מ' ש"ח).
האמת היא שהיא כבר עברה את התוכנית, אולם ביום 30/5 העבירה 75 מ' ע.נ. אג"ח א' לצד ג' כנגד הלוואה.
אם נסתכל על הנטו, מחזיקה כיום 250 מ' ע.נ. אג"ח א', כלומר לא נשאר עוד הרבה בשר בתוכנית הראשונית.
בכל מקרה, אג"ח א' נפל בחודש האחרון בכ-20% ואג"ח ב' נפל בכ-30%.
שימו לב, בשלושת השבועות שלפני פרסום דוח רבעוני אסור על החברה לקנות את הניירות שלה (להלן: מידע פנים).
שועלי השוק מבינים זאת היטב !!!!
בימים האחרונים (אחרי הדו"ח) חזרה החברה לקנות ולכן ראינו את "קפיצת החתול". היום חזרו הירידות ואין בולם.
תשומת לב, למצגת שפירסמה החברה יחד עם הדוח.
מרמה של 85 מ' אירו בסוף רבעון ראשון, ותזרים לאורך השנתיים הקרובות, תגיע לרמה של 8 מ' אירו בלבד ב-3/2014. גבולי מאד וזה אחרי מימושים וכו'.
אחרי 3/2014 עוד ישאר מעל 300 מ' אירו לתשלום אג"ח (לדוג' אג"ח ב' - עוד 6 תשלומים של 40 לשנה עד 2020).
בקיצור, אלוהים גדול.
בברכה,
אודי
אהלן אודי וג'ימני
ג'ימני אני לא חושב שמדובר באג"ח זבל(גם מבחינת הדרוג, גם מבחינת המחיר וגם מבחינת החבר'ה עצמה) אומנם מצב החברה לא מלבלב אבל עדיין הם לא הגיעו לשם.תקנו אותי אם אני טועה...
אודי
אם מה שאתה אומר נכון ועד 2014 יהיה להם כסף לתשלומים אז כאשר מדובר באג"ח א שלהם כבר אתה מכסה מעל 80 אחוז ממה שאתה משלם היום כך שמדובר בסיכון סיכוי טובים מאוד לפי דעתי, כך שהמצב מבחינת אג"ח א סביר למחיר היום, לגביי אג"ח ב כך שאין לי מושג.
פיראט איפה אתה???
"אגח זבל" זה השם של קבוצת האגחים הלא מדורגים שנסחרים בתשואות גבוהות. עד 2008 רף הכניסה לחבורה עמד על כ 10% תשואה, היום הדירוג הפסיק לשחק תפקיד (ובצדק) והרף כבר שואף ל 20%.
שלא תבין אותי לא נכון, אגח זבל זו הגדרה לקבוצה של אגחים בתשואה גבוהה ואינה מכוונת לתיאור אגח ספציפי. התיק שלי מורכב רובו מאגחי זבל משום שזה מתאים לאופיי כמשקיע.
כמובן שהשם לא הגיע סתם ואכן מדובר בהרבה זבל, אך גם בערמות של זבל אפשר למצוא זהב, רק צריך לדעת לחפש.
לגבי האגח של קרדן אתה צודק שעד סוף ספטמבר 2014 תהיה כבר עם 80% מהקרן (בהנחה של תשלום), אך לאור ביצועי החברה העלובים וירידת הערך החדה, הייתי נזהר מכניסה לאגח זה. כמו שפיראט נוהג לומר יש אגחים טובים ממנו בתשואה דומה.
הם דוקא כן מדורגים אבל בכל אופן הבנתי את כוונתךציטוט:
אגח זבל" זה השם של קבוצת האגחים הלא מדורגים שנסחרים בתשואות גבוהות
אשמח לשמוע על כמה כאלה שבאמת מכסים יותר מ-80 אחוז מההשקעה עד 2014 ואף יותרציטוט:
יש אגחים טובים ממנו בתשואה דומה
שלום REDARMY,
אנסה להסתכרן לקו המחשבה שלך ונראה אם הבנתי - אתה אומר שהיום אתה קונה ב-80 אג', במהלך השנתיים עד סוף רבעון ראשון 2014 אתה מקבל חצי קרן+ריבית=סה"כ נניח 80% ממה שהשקעת, משמע 65 אג'.
האם לזה התכוונת???
בהנחה שלכך התכוונת, אתה גם יוצא מנק' הנחה שתוכל למכור את האג"ח אחרי 3/2014 באותם 80 אג' שקנית דהיום. נכון ??
ברשותך, אשאל אותך שאלה פשוטה - אם אתה יודע שאחרי המבול (להלן: התשלום שתקבל) מחכה סדום ואמורה (להלן: קופה ריקה) האם לדעתך המחיר של אג"ח א' יאפשר לך למכור אותו ב-80 אג' ??
מסופקני.
אומנם נכונה האימרה: "פריירים לא מתים אלא רק מתחלפים" אבל בכל זאת....
בברכה,
אודי
אהלן אודי
אכן הבנת אותי נכון
בגדול אני מחפש אג"חים עם מח"מים קצרים שיש להם פערי הון כדי לנצל תיקון
העניין עם 2014 הוא PLAN B כמו שאומרים, למקרה שאני אתפס עם המכנסיים למטה כמה זמן ייקח לי לצאת מהברוך על מנת לסגור את מרבית הנזק שגרמתי לעצמי במידה והעסק יילך נגדי.
אני לא מחפש להשאר מספר שנים כדי לאסוף את כל התשלומים במידה ויהיו כאלה אבל מכין את עצמי לכל מצב.
אני מניח שכבר אתה יודע את תשובתי לשאלתך הפשוטה
כמו שרשמתי לפני 2008 אגחי הזבל הכילו את האגחים הלא מדורגים ולאחר מכן הרבה אגחים מדורגים נכנסו לרשימה.
בקשר לנקודה השניה קצת פיספסת אותי. אמרתי שישנם אגחים עדיפים בתשואה דומה. הרבה בזכות פירסומי הזרקור של פיראט רובם נותחו כאן בפורום, כל מה שצריך זה לחפש ולהחליט מה עדיף בשבילך.
אם אתה בכל זאת מתעקש אזאלביט הדמיה אגח א' יפדה במלואו עד אותה תקופה ותוכל לקבל 100% מקרן + 40% רווח.
שלום REDARMY,
שכחתי עוד צד לעניין - האם יש סיכויי שמחזיקי האג"ח הארוך (ב'), כולל חברנו הטוב PIRATE, יאפשרו את התשלומים השוטפים לאג"ח א' (50% קרן) כשהם נשארים בלי כלום???
נראה לי שזה יעצר עוד לפני התשלום של 2014. אבל, הכל בתיאוריה.
בנוסף, שוב אנחנו רואים איך הקניות החוזרות (שכולם מהללים את הנושא, בניגוד לדעתי) מרוקנות את הקופה ומביאות אותה מהר לשוקת שבורה.
ואם אתה מתפלא על ירידות חדות היום, כך לדוג' את אחד האג"חים (להלן" "המאפיה מאשדוד") שדובר עליהם והומלץ עליהם רבות בפורום - ירד היום ב-19% !!!!
בברכה,
אודי
שלום אודי,
לל"ט
הגם אתה בשעות מאוחרות LOL
תודה על העדכון יפה לך
אני באג"ח כזה לא משקיעה ולו ש"ח והיה וכן עושה "ויברח" ומהר
אני הרי ספורטאית אבל יותר לספרינט מאשר לארוכות - גם באג"ח מעדיפה קצרות יותר
היינו בעגה המקצועית מח"מ קצר או, רחמנא ליצלן, בינוני וזהו.
סחירות עדיפה שתהיה מאשר לא תהיה LOL YEP ובאשר לתשואה, אתקל אתכם the more the better
אני אוהבת כסף - בזבוזים להבדיל מ pirate שעדכן אותי שלא אוהב את המינוח הזה LOL אני דווקא מתה
על המינוח הזה ומיישמת אותו - היום כל הרחוב הסתכל גם על התיק החדש של ארמאני שנרכש לאחרונה
(אפשר היה לקנות אג"ח "זבל" בזה אבל עדיף משהו שישאר מאשר שימחק LOL)
capich carridos mio
kindly be advised i am in a very good mood reason of which - well remains
g. nite
sweet dreams guys
Rr
לא הוגן אודי
1. האגח שילם היום 4% ריבית ו 33% מהקרן.
2. אין בודקים אגח בפרספקטיבה של יום.
3. מי שנכנס בזמן ההמלצה עדייו מורוח על האגח.
בכלל הייתי מציע להשאיר את ההתנגחויות האלו בצד ולהתעסק בעיקר.
המטרה אינה לשכנע אנשים שאתה צודק אלא להציג כמה שיותר נתונים ודיעות לגבי כל אגח כדי שהקורא יוכל לקחת החלטה מושכלת.
Gimani g. nite
סליחה מה זה?
אנחנו בדמוקרטיה וכל אחד רשאי להביע את דעתו גם אם אינה נראית למישהו.
כאן פורום של הבעת דעות והכל לגיטימי.
ומה זה לא הוגן סליחה?
זה אתה מתנגח. הפורום דמוקרטי ואיש איש עם דעתו וניסוחיו.
ללט
חלומות פז
אולי אתה עייף
Rר
אני חושב שעשינו לפיראט סלט מהפוסט שמקושר לקרדן...
שלום חברים,
אנא, תשומת לבכם:
כפי שנוכחנו בחודש האחרון מצב החברה בכי רע ומחיר הניירות (מניה+אג"חים) נשחט עד דק.
ומה אתם חושבים מעניין את מנכ"ל החברה (החשב הכללי לשעבר באוצר) הבוקר הזה??
החברה ומצבה??
מחזיקי האג"ח??
אולי להקטין את עלויות שכרו הרם כדי להקל על החברה??
מצטער לאכזב אתכם, מה שמעניין את האדון הבוקר אלו הן האופציות שלו שיצאו מחוץ לכסף !!!!!!
לפיכך, הוא פנה בבקשה לשנות את התנאים.
כל מילה מיותרת.
בברכה,
אודי
אז לא rema, לא ולא. אין פה דיעה ולא ביקורת בונה - אין פה דבר בדבריו של udiwe
udiwe לא אמר את דעתו. הוא פשוט החליט לזרוק רפש (אחת לכמה זמן, כנראה שהוא צריך מטרה). ירידה של 19% באגח היא עובדה (ולא דיעה). אך שוב הוא חזר לשיטה הפופוליסטית של שקרים, חצאי אמיתויות ועובדות שהוצאו מהקשרם בשביל להוכיח נקודה (שאלוהים יודע מה מטרתה). ושוב, כמה מגוחך, בחר בדרך שכל כך קל להפריכה דרך הכתוב.
gimani טוען ש"זה לא הוגן". אני מבין למה הוא מתכוון, אך אלו לא המילים בהם הייתי משתמש. אין פה עניין של הגינות לטעמי, אלא עניין של אמינות. הכל לשם מה? להראות שהוא צודק ושאני טועה. אין לי בעייה לטעות, יש לי בעייה גדולה עם התנהגות מגעילה שכזו.
אז rema, בואי נבחן את דבריו של udiwe,
ככתוב
כמובן מדובר על נאנט אגח ג.
הומלץ, הומלץ ע"י מי? מי שקורא את אשר אני כותב, ברור לו שאיני ממליץ על דבר.
מעבר לכך, כך כותב האדון, בתגובה ל-posts שאני ו-mimi כתבנו ב-thread כנאמר:
ו-mimi עונה לו (באותו היום):
אבל לא udiwe שלנו, לא ולא - הוא לא ייתן לעובדות לבלבל אותו לרגע. יומיים אחרי, שוב נאמר כי האגח הומלץ.
אכן, udiwe היקר שלנו מציין עובדה שהנייר נפל ב-20%!!! - אוי וויייייי. אלוהים יהייה בעזרנו. רק האדון שכח לציין שהיה פדיון (1/3) וריבית בערך כולל של 40 אג באגח!!! (כן, כן, מי שקנה יום לפני ה-X, הרוויח כ-6%!!!) אבל למה להקפיד ולהביא את כל העובדות? - פופוליזם זול הרבה יותר נחמד.
אבל מעבר לכך, אם בוחנים את כל השתלשלות הדיון באגח זה, רואים כמה הניתוחים היו נכונים (לא תמיד הם כך, אך במקרה זה הם היו מדוייקים להפליא). להלן בקצרה post נבחרים:
הצגת האגח:
צפי ההתנהגות בשלב מוקדם היה:
ולאחר הדוחות, נשמרת הציפייה:
ובמקרה זה, לא יאומן, אפילו הוספו שיקולי מסחר:
כן rema, פשוט לא יאמן, udiwe היקר שלנו, החליט לנגח אותי באגח שלכל אורכו נותח בדיוק מדהים (כולל שלב היציאה!!!) והסב רווח של 40%-60% בחודשיים. הרווח אינו האינדיקטור, אך לבחור דווקא אגח כזה כדוגמא ...
אז udiwe, אתה רוצה להוכיח שאתה צודק בכל מאודך, עם שקרים, עם חצאי אמיתות ועם עובדות שהוצאו מהקשרם - שיבושם לך. אני מוכן לקבל שפעם אחת בלהט הרגע זה יכול לקרות. פעמיים, כבר אינו מקובל עלי. אנא, הרגש חופשי להמשיך להתנהל בצורה קלוקלת שכזו, אני מבחינתי לא מתכוון יותר להתייחס לדבריך.
בברכה,
בנוגע לנושא,
לדעתי, מישהו איבד את הצפון פה. התחלתי לנתח את האגח (ב), אך אני לא פנוי בתקופה האחרונה והניתוח פה אינו פשוט.
כ-highlight של הניתוח:
מצד אחד:
1. ההון העצמי הוא כ-1000M שקל על מאזן של כ- 20000M שקל (5%) וגם תרשו לי לפקפק בשיערוך חלק מן הנכסים. לדעתי ההון העצמי יותר דומה ל-300M שקל.
2. הגוף הפיננסי (TBIF - במזרח אירופה), ימשיך כנראה לספוג הפסדים בתקופה הקרובה.
3. קצב המכירות בסין ירד ל-80 יחידות ברבעון (לעומת 600 לפני שנה).
4. מחירי השכירות בנכסים המניבים באירופה ירדו בחדות (ברובם) ועשויים להישאר שם זמן רב.
מצד שני,
1. החברה מקטינה את קצב הבנייה בסין (ובאירופה), בהתאם לצפי המכירות (ולכן מגדילה את התזרים החיובי).
2. הרוב המכריע של החוב הוא לבעלי האגח.
3. התפוסה הממוצעת בנכסים המניבים ממשיכה לעלות.
4. יש מספיק מזומן עד 2015 (ולא 2014) כיוון שכל תשלומי האגח (ריבית וקרן) הםחד שנתיים ומבוצעים בפברואר.
5. אחת החברות המוחזקות ע"י קרדן NV היא תה"ל (חברת תשתיות מיים). תהל היא חברה בעלת שם עולמי ויש ביקוש רב לחברות כאלו בעולם. אם יגיע יום הדין, תהל היא אחזקה מאוד נזילה.
אז כן, יש כאן סיכון לא מועט לפארי של האגח. עקב ארגון זמני הפדיון של אגחים א,ב מתקבל כי כל אגח וסיכוניו שלו - ב-א הסיכון הוא המשך הדרדרות מהיר וכניסה להסדר וב-ב ההפך (פדיון א בפארי ואז הדרדרות המצב). אבל, קרדן NV אגח ב ב-62 אג (אני כיום נמצא בפוזיצייה עם ממוצע קניות 69) מייצג חצי מפארי - יש פה לדעתי (גם בלי ניתוח מדויק) היסחפות מטורפת.
מישהו לדעתי איבד את הבלמים בירידה. עם זאת, כדאי לזכור, זהו אגח גדול עם הרבה מוסדיים ויכול להגיע לאותם מחוזות בהם זיסר ביקר.
בברכה,
שלום pirate
אודה על תשובה לציטוט:
מישהו לדעתי איבד את הבלמים בירידה. עם זאת, כדאי לזכור, זהו אגח גדול עם הרבה מוסדיים ויכול להגיע לאותם מחוזות בהם זיסר ביקר.
בברכה, " סוף
סליחה לא הבנתי סליחה
יום משגע
Rר
תודה - הנימוס מחייב
DEAR PIRATE
notwithsatand anything stated above
צר לי אין לי מילים בעברית מצטערת
מפאת הכבוד שאני רוחשת לאתר, ו/או לבעלים, קרי שחקן מעוף אני בוחרת לענות
לך qurido בפרטי לא כאן בפומבי.....צר לי ......
כתבת ?זהו יופי. נרגעת - לא יודעת, ואם כן יצא הפסדנו בשכרנו - סוף סוף נרגעת איימן.
ואני מציעה לך מה שהצעתי ל - מישהו כאן שהוא חוצפן- צא לפארק לריצה, לך תעשה ספורט הכל יעבור
ללט
חלומות פז
Rר
שלום PIRATE וחברים,
PIRATE - צר לי על תשובתך המתלהמת.
לעצם העניין, נדמה לי ש"רווח" נחשב כרווח רק לאחר מכירת הנייר ולא בתיאוריה (אחרי הירידה של היום גם זה כבר נעלם).
לאור המחזור הזעום (כמה עשרות אלפי ע.נ.) בימים שאחרי יום האקס לעומת סך הסדרה (כמה עשרות מיליוני ע.נ.), נדמה לי שאך מעטים מאד הצליחו לחזור הביתה בשלום מתרגיל הפיפסים.
לצערי, הקשיים הידועים בחברה ואפקט "היום שאחרי" שעליו דיברנו לא מעט הביא לצניחה הבלתי נמנעת.
קרדן NV - נחכה בסבלנות לניתוח המלא. האם אתה כמחזיק ב' תסכים למצב שאחרי 3/2014 תעמוד מול קופה ריקה ו-6 מתוך 7 תשלומי קרן שעדיין לא שולמו לך??
ולא אמרנו מילה על הפרזיטים (שיאני השכר בבורסה כל שנה).
בברכה,
אודי
לגמרי במקרה, נתקלתי בכתבה של טל-טנא על קרדן NV (כמו שציינתי, לדעתי בליגה הראשונה, ברמה של צ'רניאק אך הרבה יותר קפדן ומדוייק) וממנה הגעתי גם לכתבה שנייה.
1. http://www.calcalist.co.il/local/art...559860,00.html
ו
2. http://www.calcalist.co.il/local/art...573973,00.html
ובצורה ציורית (ישן - יש לקרוא את הכתבה השנייה לצורך להתאמות):
http://go.calcalist.co.il/pic/contra...r/24011201.pdf
אני חושב שאלו מסכמות יפה את ניתוח האג"ח.
1. התזרים מפוקפק (בעקבות רכישת החוב המאסיבית 2014 הפכה להיות שנת המבחן, במקום 2015).
2. השווי הנכסי גם בחישוב פסימי (שלו וגם שלי) הוא חיובי (לפי חישובו 54M-700M שקל, לפי חישובי כ-300M שקל, כך שיש התאמה מסוימת). כלומר, ניתן להגיע להסדר מניח את הדעת - במקרה הצורך.
הרוב המכריע (כ-90%) של החוב ברמת הסולו הוא לבעלי האגח (א,ב). אגח ב נסחר בכ-46% מפארי כיום. ע"פ הניתוח הנתון (וגם ע"פ הניתוח שלי), אינני רואה כיצד ניתן להפסיד במחיר כזה.
נקודה חשובה נוספת (יש נגיעה בה בכתבה אך מצאתי לנכון להדגיש אותה):
3. תה"ל - רווחית או לא, יש ביקוש רב לידע בתעשיית המיים (מבוקש גם ע"י מדינות במזרח ובאפריקה). לדעתי, בעת הצורך, ניתן יהייה די בקלות להנזיל החזקה זו (בהפסד כנראה - אך לא קריטי לבעלי האגח).
בברכה,
קטע מתזרים המזומנים הצפויציטוט:
ולא אמרנו מילה על הפרזיטים (שיאני השכר בבורסה כל שנה).
1 באפריל 2012 עד 31 בדצמבר 2012 במליוני אירו
הוצאות הנהלה וכלליות 5
1 ינואר 2013 עד 31 בדצמבר 2013 במליוני אירו
הוצאות הנהלה וכלליות 5
הנה רק בשבילך אודי, החבר'ה להלן הפרזיטים מתכוונים לעבוד ברבעון הראשון של 2013 בחינם ואף לא לבזבז אגורה על כיבוד בישיבות
:thumbs-up:
כמו תמיד מרבית חברות הפח פה בארץ אלו הן שמחזיקות בנכסים באירופה ובסין ומשמשות מסחטת כספים לעומדים בראשה.למשקיעים ולמלווים צפוי רק חוסר שעות שינה
מי שבאמת מתכנן על האג"ח הזה (א או ב) שימתין לקראת סוף 2012 הוא יהיה הרבה יותר זול אחרי שהדוחות הבאים שלהם יפלו למצולות
שלום REDARMY,
סוף סוף אפשר קצת לחייך בפורום לאור שפע ההודעות/תגובות המפתות והמטעות בשבוע האחרון. ליבי ליבי עם המשקיעים/השוקעים.
בענייני הכיבוד של הפרזיטים, אני נזכר בסיפור טוב של מקורבים לחצר הביזנטית אצלנו, כדלקמן:
כשבאים לפגישה אצל השרים (מלבד בטחון/צה"ל) במשרדיהם - מקבלים כוס קפה/מים.
כשבאים לפגישה אצל שר הביטחון במשרדו - מקבלים שוקולד בלגי ובקבוק יין/חריף משובח.
להלן: משרד בטחון/צה"ל שיש לו מדינה ולא מדינה שיש לה משרד בטחון.....
בברכה,
אודי
dear udi
wowy enjoyed it
pls do not smile but be realistique (and no dont say I have a typo or typos i
wrote the word in a French mode (realistic or realistique
hv a nice weekend
Rr
שלום REMA,
כשאני רואה בנתוני האג"ח (העולמיים - באתר) את התשואה ל-10 שנים בספרד אוטוטו נוגעת ב-7% (כרגע 6.99%) ואת איטליה מגיעה כבר ל-6.25% אני כבר לא יודע
מה זה עולם מצחיק או מה זה להיות ריאלי.
נדמה לי שבמצבנו הרי-ע-לי (על משקל ריאלי) הכי בטוח זה להיזהר ובטח לא להסתכן בכל מיני הצעות השקעה המעלות סימני שאלה ותהייה מרובים !!!
בברכה,
אודי
אודי,
מסכימה איתך.
בנוסף למרות ושלא בניגוד (באנגלית זה נשמע פי אלף יותר טוב)
על המשקיע או על סוחר יומי או לא יודעת (שונאת את המושג הזה סוחר יומי או לא יומי אבל זה לא לכאן)
חלה האחריות. צריך האדם לבחון והאחריות חלה עליו בלבד למרות הניתוח של מי שלא יהיה.
אין מאוחר יותר במקרה של helas (שומו שמיים זוהי מין קריאה באנגלית אתה יודע LOL) הפסד להאשים
איש.
יום נעים,
Rר
"KWIG חתמה על מזכר הבנות עם קרן תשתיות בינלאומית , לפיו תשקיע הקרן בהונה של KWIG
כ-62 מליון אירו, על פי שער החליפין הנוכחי"
2014 כבר מכוסה?