היי פיראט
אשמח לזרקור על האגח הנל לאור הצלילה שלו היום
באיזה שער לדעתך הסיכוי גובר על הסיכון
אמור לפרוע 33 אחוז ביוני 2012
תודה
דנה
Printable View
היי פיראט
אשמח לזרקור על האגח הנל לאור הצלילה שלו היום
באיזה שער לדעתך הסיכוי גובר על הסיכון
אמור לפרוע 33 אחוז ביוני 2012
תודה
דנה
הי דנה,
טוב לראותך שוב.
המשימה שביקשת היא משימה משימה. עם זאת, למזלנו, שני כותבים שאני מעריך ביצעו כבר את העבודה עבורנו. הניתוח האינטואיטיבי וה"כללי" יותר נמצא בקישור http://go.calcalist.co.il/pic/contra...er/2222012.pdf. ניתוח מפורט, מדוייק (ומרשים מאוד) נמצא בקישור http://www.calcalist.co.il/local/art...567344,00.html.
כולנו יודעים שאם תטילי מטבע מספר רב של פעמים, תקבלי לערך חצי מהפעמים head וחצי מהפעמים פאלי. עם זאת, ישנו חוק מתימטי שנקרא חוק חורבן המהמר. החוק אומר: כל שחקן עם תקציב מוגבל, המשחק מול בנק במשחק בעל הסתברות סופית להפסד, יפסיד את כל כספו. נשמע פילוסופי אך זהו באמת משפט מתימטי (שלא קשה להוכיחו). מהניתוחים המתוארים, ברור כי נוחי שיחק מול הקזינו זמן רב מדי והגיע לרצף אירועים שמוטט לו את התקציב.
לאחר הפילוסופייה המתימטית, נעבור לתכלס. ברמת IDB אחזקות, אין לנוחי מספיק נכסים בשביל לכסות את ההתחייבויות (הון עצמי שלילי) ברמה הסחירה וברמה הנכסית. במילים אחרות - נוחי דנקנר הוא מהמר מכור בסופו של ערב של הימורים שמשחק על זמן שאול ומאמין שהקלפים הבאים שיחולקו יצילו אותו (נשמע כמו סרט). אם לנוחי לא יהייה מזל רב - IDB אחזקות תפשוט את הרגל בשנה הבאה. מקור הכסף היחיד שלו הוא IDB פיתוח (והנפקות הון - כפי שבוצע השנה). גם בשנה הבאה IDB פיתוח כנראה לא תוכל לחלק דיבידנדים (אלא אם באמת יתמזל מזלו והמצב יישתנה פלאים) ולא נראה לי שהוא ימצא מספיק פריארים שרוצים לזרוק 300M שח לפח (שוב) בהנפקת זכויות. אם את שואלת את דעתי, השווי הראוי ל-אידיבי אגח ג הוא באזור 68 אגורות.
סיכום אידיבי אחזקות: לדעתי אין כיום אף אגח של אידיבי אחזקות שהוא ראוי להשקעה!!
אידיבי פיתוח לעומת זאת היא חברה עם הון עצמי סחיר חיובי (ונכסי אף יותר). החברה ממונפת מאוד, אך יש לה סיכוי לצלוח את המשבר, שכן היא מחזיקה בקשת חברות מאוד רווחיות ויש לה את היכולת לקבל תזרים לא נמוך ממימושים ודיבידנדים. הסיכונים פה לא מועטים (כפי שאת יכולה לקרוא בכתבה השנייה - אין צורך שאחזור על זה) והיא לקחה הלוואות של 600M שח בריביות שערוריתיות http://www.calcalist.co.il/markets/a...569940,00.html ע"מ לגשר על תזרימי מזומנים.
באגחים אלו, יש לשים לב ששיקולי מסחר גם הם חשובים. זהו אגח מדורג (עדיין) בדירוג A- ומכיוון שכך, מוחזק ע"י מוסדיים. המוסדיים יודעים שהנייר הולך לאבד את הדירוג, כמו כן המוסדיים אינם רוצים לשבת מול דנקנר בהסדר חוב (שבהחלט אפשרי פה) ולבסוף הכסף שהמוסדיים זורקים לפח אינו שלהם. שלושת העובדות האלו ייצרו לחץ מכירות עצום על הניירות (כפי שאת רואה) ואף אחד אינו יודע היכן יהייה הסוף שלו.
סיכום אגחי אידיבי פיתוח: אגחים בסיכון גבוה מאוד עם משוואת סיכוי-סיכון סבירה (לא יותר מכך).
כעת, לגילוי נאות:
זה די משעשע שאת שואלת היום על החברה, שכן היום קניתי לראשונה מהאגחים של אידיבי פיתוח. קניתי את אגח י (שנראה לי הטוב ביותר) ב-74.8 (תשואה של כ-19%). חשוב להבהיר, הצפי שלי הוא שהאגח ימשיך לרדת (אך כמובן איני בטוח בכך) וזאת צורת הפעולה שלי - אני קונה מנה קטנה לצורך מעקב ומגדיל אותה הדרגתית (ככל שהסיכוי-סיכון משתפר). אני חוזר ומדגיש, לדעתי, הניירות של אידיבי פיתוח ספקולטיביים להחריד (ברמת הספקולטיביות של ארזים אגח 4, אליה ILEE יקירנו התייחס כמיץ של הזבל) ויש ניירות עדיפים עשרות מונים (וכמעט בכל פרמטר) על אגחי אידיבי פיתוח (דוגמא מיידית היא ליברטי אגח ג).
בברכה ובהצלחה,
תודה רבה על הכתיבה המקצועית והקולחת ! מה לדעתך השווי הראוי לאידיבי אחזקות ד' ? כרגע הוא נסחר ב 40% מהפארי. השאלה היא אם פשיטת רגל ב 2013 היא תרחיש רע במקרה זה? איפה יעמוד האג"ח במצעד הנושים.
כאינטואיציה שאינה כמובן תחליף לניתוח, נראה לי קצת מוזר לקבל פה תשואות דומות לשל אלביט הדמיה..
הי דנה,
וואו, תודה.
אני כעת נראה כמו ה-Avatar שלך, רק צבוע בצבע אדום.
אני זוכר שלפני כמה זמן היה מישהו שהתלונן שהוא כותב ואף אחד לא מגיב. זה ממש נשמע כמו הבדיחה על הפולנית (אני אשב לי לבד בפינה בחושך ...). חייכתי כשקראתי אותו וחייכתי עוד יותר למראה התגובות (אתה הכי גיבור, אתה הכי יפה, אתה הכי חכם, אתה הכי הכי, ...). מצד שני, אין לאמר שאני לא מבין אותו.
אין ממש צורך במחמאות, אך כן קיים הצורך הפנימי לדעת שהעבודה המושקעת אינה לשווא. אפילו עדיף היה אם אנשים היו מתעמתים עם הניתוחים, מצביעים על שגיאות (ואני בטוח שקיימות כאלו אין ספור) ומביעים חוסר הסכמות (כפי שעושים מעט), אך היום אני מבין שהסבירות לכך נמוכה.
תודה,
הלו Jorge,
ראשית - תודה.
נדמה לי שהיתה לנו חוסר הסכמה בנוגע לניירות IDB ואני חושש שברגע שאתן לך את התשובה, תמליץ להכניס אותי לבית משוגעים. אז הנה זה - לדעתי אגח ד של IDB אחזקות צריך להיסחר באזור ה-18 אגורות לאגח. זה מה שחשבתי כששאלת את דעתי לראשונה וזה מה שאני חושב כרגע ....
באשר לאלביט הדמייה. מעניין שאתה מוצא בה פסול (כי אני לא). החברה ממונפת, היא צריכה לממש נכסים בתקופה רעה ויש לה בעיית תזרים. אך - החברה בעלת נכסים מניבים טובים ברובם והחברה עם שווי סחיר ונכסי חיוביים. בניגוד ל-IDB אחזקות, ניתן להגיע באלביט הדמייה בקלות להסדר הוגן (אם יהייה צורך). במילים אחרות - לטעמי, האגחים של אלביט הדמייה נסחרים בחסר מטורף והם עדיפים עשרות מונים על אלו של IDB אחזקות (ו-IDB פיתוח לצורך העניין). כמאמר מוסגר אוסיף כי 8% מהתיק שלי נמצא באלביט הדמייה אג 1 (אמנם נקנה בממוצע בשער 44 אבל עד עתה לא מימשתי ולו נייר אחד).
בברכה ובהצלחה,
הודעה ז"ל
אין לי הכשרה פסיכיאטרית, אז קטונתי מלהמליץ.. אבל בכל מקרה - אם לא יהיה שינוי מהותי בתנאי השוק אז באיזור ה - 18 אני אקנה באגרסיביות..
בכל מקרה, הנייר לא נראה טוב כרגע, אבל אני כן מתרשם מהנסיונות הנמרצים של דנקנר וחבורתו לצאת מהברוך. "מגבית" של מאות מיליוני שקלים מהחבר'ה למניה גרועה כמו אידיבי אחזקות זה לא פשוט. וגם מכירת משאב + גארד, בהנחה שיקרו, הם מהלכים שבוצעו היטב. בינתיים זו סכין נופלת, אז אני לא נכנס. ואין ספק שיש פה סיכון מאד גבוה - אבל שיפור במאקרו או עוד כמה תעלולים מהסוג הזה - ויכולה להיות פה תשואה יפה. בחישוב ה 18 אגורות לקחת הנחה של מכירות נכסים עם או ללא פרמיית שליטה?
תודה!
בגלובס אפשר לראות המלצה על אי.די.בי פיתוח ח' ו-ט' :
http://www.globes.co.il/news/article...did=1000746841
להערכתנו, איגרות החוב המעניינות להשקעה, הן באי.די.בי פיתוח: האג"ח הקצרה ביותר (ח') והארוכה ביותר (ט')".אג"ח ח' היא בעלת מח"מ של כ-0.6 שנים, משלמת 50% מהקרן ביוני 2012 ואת היתרה ביוני 2013, ונסחרת בתשואה של כ-10.7%. בהדס ארזים אומרים על סדרה זו: "האג"ח מעניינת לדעתנו, מאחר שהמקורות לתשלום הקרוב נמצאים בקופה במלואם, ואילו ההסתברות למציאת המקורות לתשלום הבא, גבוהה, בהינתן המאמצים שעושה הקבוצה. לגבי התשלום הקרוב, שבו רמת הוודאות גבוהה - נציין כי ברמות המחירים הנוכחיות, הוא נותן כ-2.8% מעל הפארי|".אג"ח ט' היא בעלת מח"מ ארוך של כ-7.2 שנים, לא משלמת קרן לפני דצמבר 2020, ונסחרת בתשואה של כ-13.4%. הפארי הוא כ-120 אגורות, והאג"ח נסחרת במחיר של כ-66 אגורות. בהדס ארזים מציינים: "במחיר של 66 אגורות הסבירות להחזר החוב גם בתרחיש שבו מאמצי הקבוצה לא יישאו פרי, אינה מבוטלת. בנוסף, אג"ח החברות-הבנות דסק"ש, כור וכלל תעשיות, נסחרות ברמות, שלדעתנו מפצות על הסיכון".
(אני קורא תדיר את כל שנכתב כאן בפורום בעניין רב. תודה לכל המשתפים)
הי Jorge,
הבעייה של IDB אחזקות, שהיא אינה בעלת הנכסים אלא IDB פיתוח. אין ביכולתו של דנקנר להעביר כספים מ-IDB פיתוח ל-IDB נכסים (בגלל בעלי האגח ב-IDB פיתוח). עובדה זו שמה אותו בלחץ נוראי (תחת מסגרת זמן שהולכת וקטנה) ואלו שיקנו ממנו את הנכסים (באשר הם) יודעים את זה וילחצו אותו חזק במחיר. מצב זה לא רק שלא יאפשר חלוקת דיבידנדים ל-IDB אחזקות (מה שיביא לדיונים על הסדר), אלא יגרום לסיחרור שבו בעל השליטה נלחץ ע"י הנושים ב-IDB פיתוח לממש בכל מחיר (ההון העצמי שם חיובי) תחת איומי פירוק. כלומר, לדעתי, רוב הנכסים הפחות טובים לא רק שלא יימכרו עם פרמיית שליטה אלא יימכרו מתחת למחיר שוק (תמיד יימצא שוק לנכס טוב כמו משאב).
אם אני צודק, דינמיקה כזו תביא בסופו של יום לכשל ב-IDB פיתוח ולפירעון מיידי ע"י בעלי האגח שיימכרו את הנכסים הנותרים במכירת חיסול, ולא יישאר דבר לבעלי האגח ב-IDB אחזקות. במילים אחרות, במצב של סיחרור (שלדעתי הוא המצב הסביר) אין משמעות לשווי הנכסים עבור IDB אחזקות - דבר לא יעלה למעלה.
כלומר, מחיר אגח ד בעיני, הוא שווי הריביות + שווי האופצייה על כך שהמצב ישתפר. לשיטתי, כל אחד צריך לשערך זמן עד חדלות פירעון + שווי האופצייה לכך שדנקנר יצליח להחלץ מהמצב ולא תהייה חדלות פירעון.
דבר אחרון שצריך לזכור כשמתמחרים את האופצייה הוא היחסיות. השוק היום אינו באיזון (בלשון המעטה - אגחים מדורגים נסחרים בתשואה אפס ואגחים מסוכנים בתשואה אינסוף - משהו פה לגמרי דפוק) ואגח IDB אחזקות צריך להתחרות באגחים אחרים מבחינת משוואת סיכון-סיכוי. קיימים לא מעט אגחים בתשואות 30%-60% שכל אחד מהם (לטעמי) הרבה פחות מסוכן מ-IDB אחזקות.
בברכה,
הי oferעפר,
כפי שציינתי, גם לדעתי IDB פיתוח מתחיל להיכנס לתחום הסביר של סיכון-סיכוי. עם זאת, לדעתי דווקא באגחים הבינוניים כדוגמת אגח י (ולא בארוכים/קצרים) קיימת התשואה הסבירה. מדוע? כי בתקופה הקצרה נוחי הולך להאבק ולכן יבוצעו מספר תשלומי קרן ב-IDB פיתוח (אני מסתמך על 2 ב-י). כלומר במקרה של פשיטת רגל, מצבו של י עדיף על ט (בשיקלול החזר כולל) ובמקרה שאין פשיטת רגל, י עדיף על ח. במילים אחרות, מיצבתי הנחה של נקודת עבודה והשוויתי את הניירות השונים.
כעת לנושא השני - לדעתי, תמיד צריך לזכור את היחסיות לשוק.
בנוגע לקצר (ח), לטעמי תשואה של 13% ברמת סיכון כזו היא נמוכה מדי way too low. לדוגמא, באלביט הד אגח א הסיכון הוא פחות (לדעתי), המח"ם דומה והתשואה שם 33%.
בנוגע לארוך, זוהי ממש בדיחה. 13% תשואה לארוך??? תביט ברשימה הבאה:
1. פטרוכימים אגח ג (13% תשואה) עם ביטחונות שהיום מכסים את כל שווי האגח הסחיר.
2. אנגל משאבים אגח ז (23% תשואה) עם ביטחונות חלקיים והון עצמי נאה.
3. לידר השקעות אג ו (13%) חברה נזילה בטירוף עם הון עצמי גבוה וייתכן upSide מנייתי.
4. ארזים אגח 4 (36%) עם ביטחונות שמכסים כמעט את כל האגח.
אני אישית אומר - כן ל-IDB פיתוח, אך בכל מקרה לא הארוך (הקצר - נו מילא ...).
בברכה,
היי פיראט
לגבי אידיבי פת הורדת הדירוג באגח באם תתרחש תגרום לצלילה נוספת באגח בשל העובדה שמוסדיים יאלצו למכור
האם הנחה זו נכונה לדעתך?
תודה
דנה
אני מאמין שאת צודקת (בוודאות חלקם עדיין מחזיקים בנייר).
עם זאת, חברות הדירוג הם בעלי תזמון לא צפוי במערכת. העובדה שהדירוג הראוי (לפי המתודולוגייה שלהם) הוא לערך B ל-IDB פיתוח, לא יימנע מהם להמתין שנתיים עד להחלטה על כך.
בברכה,
שלום ידידי,
ממרומי הגדר, השורטים ואולי הגיל הייתי רוצה לברך בברכת הצלחה את ה"מתאבדים השיעיים" האופטימיים של נוחי-לנד.
גם רציתי להעלות הצעת השקעה באג"ח של חברה מהפירמידה אשר משום מה אתם מתעלמים ממנה.
כוונתי - מעריב, לפחות שם יש מכונות דפוס אמיתיות ומשוכללות......
בברכה ובהצלחה,
אודי
פרספקטיבה מעניינת! וכעת מובן לי גם איך הגעת לשווי הנ"ל.
יש פה למעשה 2 שאלות נוספות : האם בהנחה שאידיבי פיתוח תראה סימני התאוששות - האם היא תוכל להלוות כסף לאידיבי אחזקות. זה נראה לי אפשרות סבירה יותר מאשר דיבידנד.
האפשרות השניה, היא בתרחיש היעדר הקסמים, שבו בסוף 2013 יש הסדר חוב - מה יוכלו לקבל הנושים?
היום הפסיקה הצניחה, אם כי נראה לי שעוד יש איזו תחתית עמוקה יותר באופק הקרוב אם לא תהיה בשורה (כגון אישור סופי של עסקת משאב, למשל)
הי udiwe,
תמיד שמח לשמוע את קולך (גם אם הוא ציני), לאן נעלמת? או שאולי נמאס לך לרדת עלי? אף שאנו מסכימים על מעט מאד דברים, במקרה זה - הנטייה שלי היא להסכים עימך. לגבי מעריב (כמו פולישק) אני משאיר את הבמה לך.
הי Jorge,
תשים לב כי IDB אחזקות פירסמה שני דוחות "מקורות ושימושים" בהפרש שלושה חודשים. נושא ה"הלוואה" הופיע בראשון ולא בשני. משתי סיבות:
1. מחזיקי האגח של IDB פיתוח לא יאשרו ובית משפט יתמוך בהם.
2. הרשות לניירות ערך הוציאה לא מזמן חוזר לחברות אחזקה (כך נאמר לי - איני יודע זאת ממקור ראשון). הוא מיועד לדירקטורים ובו נאמר שהרשות תתמוך בקנס אישי וללא גיבוי של חברות הביטוח (מעבר לביטוח) לכל דירקטור שיאשר "העברת כספים לא אחראית מחברות בנות מעלה".
אז הלוואה לא סבירה בעיני.
הסדר חוב הוא אפשרי וזו ה"אופצייה" שראיתי לנגד עיני. הבעייה פה שההון העצמי הנכסי (לא החשבונאי! - הנכסי) הוא כ-700M- שח. אני מניח שנוחי יידרש להכניס מעל 700M שח. הוא מסוגל לכך (כנראה) אך על סכום כזה יהייה משא ומתן ארוך (תזכר באפריקה/דלק נדלן) והחשש הוא שרק התקופה של המשא ומתן תכניס את הפירמידה לסיחרור שיפרק אותה.
ישנן שתי נקודות להתייחס אליהן ב"שווי" בהסדר:
1. נוחי ימשיך להאבק בתקופה הקרובה ולא ייגש בקרוב להסדר חוב (כמו שעשתה אפריקה בזמנו - מהלך שהוכיח את עצמו) ולכן, עם הזמן, הערך הנכסי ילך ויירד (ראה לדוגמא הלוואות ל-IDB פיתוח ב-7% שנתי + אופצייה לחלקים מ-IDB פיתוח - בערך 100M שח הלכו לפח).
2. מצבה של אירופה בשנה הקרובה לא יהייה שפיר (לדעתי - אם אתה חושב אחרת, זו נקודה לטובה). מגזר הבנקאות שם ייסבול ולכן איני רואה את קרדיט סוויס מתאוששת יותר מדי (עם זאת, גם לא צונחת יותר מדי - כבר נסחרת בערך מגוחך). לכן גם הקלף הזה לא ישפר את מצבו.
הסדר סביר יהייה: נוחי מכניס 700M, הציבור מוותר על כ-400M (מתוך 2000M) ומקבל מניות בתמורה. במקרה כזה אני "מעריך" שווי סחיר של החוב הארוך יהייה לערך 70 אג לשקל (לא כל כך רציני מצידי, המצאתי הסדר חוב, המצאתי ערכים ומעריך עבורם שווי - אבל זה מה יש).
איני יודע מה ילד יום, אך לטעמי הסיכון הוא עצום. בשוק בו ניירות פחות מסוכנים מזה נותנים 70% תשואה (קח כדוגמא - נאנט אגח ב) תמחור הסיכון ה"יחסי" לוקה פה בחסר (בצורה קיצונית). IDB הוא "שם" והשוק מוכן לשלם על כך פרמייה מטורפת (ואחר כך באים בטענות אל תשובה כשהוא לא מגבה את ה"שם"). לא הסיגנון שלי לשלם על reputation (במיוחד לא בסכומים כאלו).
בברכה,
שימו לב מה קורה,
אגח ג צנח היום ב-16% (ל-82) ולמעשה משקף ביחס לאגח ד (45) מצב של סיכוי להליכה להסדר לפני התשלום ביוני (82-45 קטן בהרבה מ-45). בדרך כלל, אין עשן בלי אש בשוק ההון ולכן ייתכן שנוחי מבין שלא כדאי להאבק ועדיף לכל הצדדים להגיע להסדר כמה שיותר מוקדם.
אם זהו המצב, זהו מצב מעניין, שכן הוא ייגרור ירידות באגחים בכל הפירמידה של IDB (אוי לא, נוחי הנוכל עושה לנו תספורת), למרות שהוא משפר פלאים את מצבם של כל בעלי האגח ובמיוחד את בעלי האגח של IDB פיתוח (אם זה המצב - הכל יוחזר).
לדעתי, הולכת ומתהווה פה הזדמנות פז באגחים של IDB פיתוח. שווה לעקוב (אני לפחות עוקב) ואם אפעל, אודיע מה אני עושה. אשמח גם להקשיב לדיעות של אחרים ודרכי פעולתם.
בברכה,
הודעה רודפת הודעה פה.
נוחי דנקנר מתכוון להנפיק זכויות שוב ב-IDB אחזקות????
אני תוהה מי האדיוט שיסכים (בפעם שעברה הוא תקע את כל החברה, אבל הוא לא השתתף) אבל אני מניח שהוא מצא כאלה.
מעבר לכך - ישנה הודעה על רכישה עצמית של אגח ב-100M שח (אני מניח שאם תתקיים, תתרכז ב-ג).
מצד שני - כמו שדנה חזתה, הדירוג הולך לרדת תוך מספר ימים (הודעה במאיה) ולכן יהייה לחץ שלילי.
מי יגבר? איני יודע. אני אישית הגדלתי מאוד אחזקות בפיתוח י (69.03) אחרי ההודעות.
מעניין מה אחרים עושים ...
בברכה,
אני מעדיף את פיתוח ז' למה דווקא פיתוח י' ?
ז' יותר זול ביחס לפארי ויש תשלום קטן בסוף החודש
פיראט אתה עוקב?
+10 25מ מחזור
נוחי קונה במאסות
הי דנה,
עוקב, מה זה עוקב. התחת צמוד לכיסא האף צמוד למסך ונפשי נפשי לא מוצאת את עצמה ... :-).
תזמון נחמד. למרות הכל, עדיין לא אוהב את אחזקות (זוכרת - אני שפן). פיתוח טוב מספיק בשבילי (+8%).
הי reem,
האמת היא ש-ז ו-י די דומות בהפרש של חצי שנה. אלא ש-י היא קבועה ו-ז צמודת מדד. מדוע י עדיף ז? ההבדל הוא לא גדול, אך יש לו משמעות:
1. בניגוד לטענתך, י היתה זולה יותר בבוקר ביחס לפארי 103/69=1.5 ו-125/89=1.4.
2. הריביות השוטפות ב-י גבוהות יותר (6.6/0.69=9.6%, 4.5/0.89*1.25=6.3%)
3. כמשקיע נטו, המס על צמודות הוא 25% והמס על קבועות 15%.
אך אם הסכמנו כי י,ז עדיפות על האחרות, כבר עשינו צעד גדול קדימה.
:-),
רציתי לשמוע מעוד מישהו שוא מתייחס ל סעיף 3 שלך (מס על שיקלי 15% ומס על צמוד 25%).
תודה מקרב לב.
דנה,
נוחי הצהיר שיקנה ב 100 מיליון, זה כסף קטן יחסית לחוב, מציע לקחת את העליות היום בפרופורציות, לדעתי עוד נראה שערים נמוכים יותר באחזקות.
hi pirate
how r u?
coffee or tea? maybe some orange juicde LOL
אודה לך אם תעשה לי סדר בבלאגן של נוחי......
אג"ח זבל ברמות על.....ובכל זאת מה הולך להיות?
אודה על ניתוח "קליל"
הערכות: אי.די.בי קנתה אג"חים של עצמה בכ-60 מ' ש'
(עדכון) - החברה הודיעה הבוקר כי תכנס אסיפה כללית להגדלת ההון בחברה ותבצע רכישה עצמית של אג"ח בכ-100 מיליון שקל באג"ח ■ במקביל הודיעה הקבוצה כי היא נחושה לסיים את עסקת מכירת השליטה במשאב "בהקדם האפשרי"
תודה
שבש
סופ"ש
Rר
הי rema,
Welcome back
תמיד דורשת טיפול VIP. טוב, כמו שנאמר, אני צוחק למראה תגובותייך אז כנראה את ראוייה.
ניתוח הכי קליל:
קבוצת IDB מכילה מעל 3 רמות (אנו נתייחס ל-3).
הנכדות (ומטה): מצבן התזרימי והנכסי מעולה.
הבת (IDB פיתוח): מצבה הנכסי טוב ומצבה התזרימי מפוקפק משהו והחשש הוא שיעבוד נכסים לצורך קבלת תזרים ובכך פגיעה בבעלי האגח במקרה פירוק.
האם (IDB אחזקות): מצבה הנכסי קשה (700M- שח) ומצבה התזרימי קשה מאוד. אין ל-IDB פיתוח דרך להעביר ל-IDB אחזקות כספים והמקורות היחידים האפשריים (שאני רואה) הם הנפקת זכויות (ואדיוט מי שמשתתף בהן).
כעת, להערכתי, נוחי צריך לקנות זמן ע"מ לתת לשווקים להתאזן ולתת לעצמו זמן לממש נכסים בפרמיה וכך להחזיר את הקבוצה למאזן נכסי חיובי. אם בשנה הקרובה נוחי יצליח למצוא מקורות ל-300M שקל (נוספים) ב-IDB אחזקות, הכל כנראה יבוא על מקומו בשלום בכל הרמות. אם נוחי יאלץ ללכת להסדר זה עלול ליצור סחרור בכל הקבוצה (אך לא מחויב) ואז מחזיקי אגח אחזקות יקבלו קדחת וכנראה גם מחזיקי אגח פיתוח ייפגעו מעט.
בברכה,
http://www.s-maof.com/Forum/image.ph...5&type=profile
Dear Pirate
tnx yr comments and concern.
and its going to be a long hot summer YEP
ונוחי יצטרך לעבוד קשה והוא יזיע
תפסת מרובה לא תפסת LOL
אולי כדאי שילך למקובלים .......
יום נעים
Rר
הי,
סתם הערה לתשומת הלב. IDB אחזקות יורדת 3 דרגות דירוג ל-BBB- ו-IDB פיתוח דרגה אחת ל-BBB+. מבחינת מסחר, ממש לא ברור מה הולך להיות מההודעה הזו. מצד אחד, הדירוגים הנ"ל הם בדיחה (BBB??? - "סיכוי טוב להחזר חוב בעל אלמנט ספקולטיבי קטן"???) ולכן הציבור כנראה יתייחס להודעה בבדיחות הדעת הראוייה (כמו שהוא התייחס לדירוגים הקודמים). מצד שני, BBB הוא דירוג השקעה ולכן לא כל המוסדיים יאלצו לזרוק את הסחורה לשוק ולכן ייתכן כי הלחץ מעט יפחת. לטעמי, כיום, IDB פיתוח י במחיר טוב.
בברכה,
שלום PIRATE ידידי,
קונה את פיתוח י' ב-51, לא לפני...
בברכה,
אודי
בוקר,
ב-S&P מעלות מגיבים לצניחה באג"ח אי.די.בי: חותכים הדירוג בשתי רמות; "רמת נזילות חלשה"
"-BBB-" לחברות הבנות הורדת דירוג ל "A" .
במעלות מבהירים: "יכולת הפרעון של IDB החל מיוני 2013 - מותנית בהבשלת מהלכים ייזומים" ■ מורידה גם דירוג אי.די.בי פתוח ■ נוחי דנקנר: "אי.די.בי היא קבוצה איתנה בעלת נזילותנציין כי מדובר במהלך ראשון של סוכנות דירוג כלשהי לאחר הנפילה באיגרות החוב של אי.די.בי אחזקות ואי.די.בי פתוח בתקופה האחרונה - למרות המינוף הגבוה ותשואות האג"ח הגבוהות של הקבוצה.
ניתוח "גלובס": האם נוצרה הזדמנות למשקיעים באי.די.בי?
נזכיר כי קונצרון ההשקעות של דנקנר סיכם היום את מהלך רכישת איגרות חוב של אי.די.בי אחזקות ואי.די.בי פיתוח - לפיו,נרכשו בסך-הכל איגרות בהיקף של 63 מיליון שקל. זאת, על רקע ניסקת התשואות של האיגרות - אשר הגיעו לשיא של 70% (באג"ח ג' של אי.די.בי אחזקות) - אשר שיקפו חוסר האמון שרוחש השוק ליכולתו של הקונצרן לשרת את חובותיו.
עלייה במינוף אי.די.בי פתוח
במעלות מסבירים כי הורדת הדירוג של קונצרן אי.די.בי מתבססת על רמת נזילות שמוערכת כ"חלשה", כאשר יכולת הפרעון של החברה את חובותיה החל מיוני 2013 מותנת באופן מעשי "בהבשלה של מהלכים משמעותיים שהחברה או בעלי המניות עשויים ליזום", דוגמת הזרמת הון על ידי בעלי השליטה, כניסת שותפים חדשים, או מכירת מניות אי.די.בי פתוח.
באשר להורדת הדירוג לאי.די.בי פתוח, מציינים במעלות כי זו מתבססת "על עלייה ברמת המינוף לכ-84% (LTV) ורמת נזילות פחות ממספקת", אשר להערכת מעלות חשופה לסיכון בו לא תתממש עסקת מכירת משאב למשפחת לבנת.
מנגד, מבהירים כלכלני מעלות כי הם סבורים "שרמת הגמישות הפיננסית של אי.די.בי פתוח גבוהה מזו של אי.די.בי אחזקות, שכן היא מחזיקה מגוון רחב של נכסים נזילים", ועם זאת - "החברה עדיין תידרש לפעול בנמרצות כדי להיערך לפירעון חלויות החוב הכבדות במחצית השנייה של 2013".
החברה הממוזגת כור-דסק"ש - גמישה פיננסית
באשר לכור ודסק"ש, מעריכים במעלות כי עיסקת המיזוג בין שתי החברות תושלם "לפי המתווה המסתמן, במזומן", וכן כי אישרור דירוגי האשראי של שתי החברות נסמך על "נזילות מספקת" וכן "הפורטפוליו המפוזר של החברה הממוזגת, המורכב בעיקר מנכסים סחירים אשר מעניקים גמישות פיננסית ומניבים דיבידנדים יחסית גבוהים".
באשר לכלל תעשיות, מציינים במעלות כי אישרור הדירוג מתבסס על "מינוף נמוך יחסית ופרופיל מזילות מספק", בעוד תחזית הדירוג השלילית לכל חמשת החברות משקפת את "האיומים המוחשיים שאנו רואים בטווח הקצר על רמת הנזילות של אי.די.בי אחזקות, שתהיה תלויה תוך שנה בבעלי המניות שלה או במהלכים אחרים לגיוס הון".
לסיום, במעלות ציינו כי בכוונתם לשוב לבחון את דירוג חברות אי.די.בי לכל המאוחר בספטמבר 2013. "הידרדרות נוספת ברמת הנזילות, לרבות הפרת התניות פיננסיות ללא פיתרון מיידי או השתהות בעייתית בעסקות המכר העומדות על הפרק - עלולות להוביל להורדות דירוג נוספות".
"אי.די.בי היא קבוצה איתנה וחזקה בעלת נזילות גבוהה וכפי שפעלנו בעבר נמשיך לפעול בהתמדה למען בעלי המניות שלנו ובעלי האג"ח", אמר נוחי דנקנר יו"ר אי.די.בי, במסגרת אירוע הפרידה של גליה מאור מבנק לאומי.
מהחברה נמסר בתגובה: "במסגרת עדכון שפרסמה היום חברת הדירוג S&P מעלות על חברות המטה בקבוצת IDB החליטה מעלות להותיר ללא שינוי את הדירוג של החברות כור, דסק"ש וכת"ש ברמה של A מינוס; IDB פתוח הורדה בדרגה אחת לרמה של BBB פלוס ו-IDB אחזקות הורדה לרמה של BBB מינוס – שתיהן נותרו בדרגת ההשקעה (קבוצת BBB)".
"לאור עליית התשואות באג"ח של החברה בשבוע האחרון הודיעה IDB אחזקות על תכנית לרכישה עצמית של אג"ח בהיקף של עד 100 מיליון שקל והחלה מיידית במימושה. ל-IDB פתוח תכנית קיימת לרכישה עצמית של אג"ח, שהוכרזה בסוף 2011. רכישות האג"ח העצמיות של IDB אחזקות ושל IDB פתוח מבטאות את הערכת החברות כי מדובר בהזדמנות עסקית.
"בכוונת קבוצת IDB לקדם ולהביא להשלמה מיטבית של המהלכים העסקיים המרכזיים עליהם דיווחה לאחרונה (מיזוג כור-דסק"ש, עסקת משאב ומכירת חברת הביטוח גארד שבבעלות כלל אחזקות עסקי ביטוח), ובכך להביא לגידול משמעותי ביתרות הנזילות במהלך החודשים הקרובים. בכוונת IDB לבחון מהלכים נוספים שיביאו לגידול בנזילות של חברות המטה במהלך החודשים הקרובים ולהמשיך לפעול בנחישות לחיזוק הקבוצה ולהבטחת שירות החוב שלה".
יום נעים
Rר
הי udiwe,
תמיד שמח לשמוע את קולך.
אכן, אם יגיע ל-51, גם אני אקנה. אז בוא נקווה יחדיו שאכן יגיע לשם ...
בברכה,
אי.די.בי אחזקות אג"ח ד' צללה ב-4.3%
שלום
כפי שנחשף ב"כלכליסט": חברת הדירוג S&P מעלות החליטה אמש על הורדת דירוג של שתי דרגות לאי.די.בי אחזקות. ההורדה באה בעקבות העלייה החדה בתשואות לפדיון על איגרות החוב של אי.די.בי אחזקות ובשל חשש המשקיעים מפני יכולת החברה לעמוד בהתחייבויותיה.
בתום המסחר אג"ח אי.די.בי אחזקות מסדרה ג' ננעלה בתשואה של 50%, בעוד שאי.די.בי אחזקות אג"ח ד' צללה ב-4.3%.
המשך ערב נעים
Rר
dear udi
סליחה שלא התייחסתי אבל הייתי בפון
sorry amigo
see u
Rr
PIRATE ידידי,
המחירים ב-י' צוללים מהר מדי לכיוון 51....
בישיבת דירקטוריון דחופה הוחלט לדחות את תוכנית החילוץ ולשנות את תנאיה.
לפיכך, התוכנית תצא בפועל במחיר 41 !!!
בברכה,
אודי
נ.ב.
ולא אמרנו מילה על האמא ד'......
ב - 41 גם אני נכנס.. אם לא יתגלו "הפתעות" נוספות בביזנס.
חברים,
איני יודע, אלו פשוט מספרים - 31,41,51 זהו לוטו. מדוע שער כזה או אחר?
בכל מקרה, בניגוד אליכם, אני כבר מתחיל להיכנס במאסיביות לנייר (למעשה כל 5 נק, מכפיל את ההשקעה הקודמת). אתמול לא היה כל כך ניתן להיכנס ב-65 (הנפילה היתה מהירה מדי :-) ). אז נכנסתי ב-62 בכמות גדולה מאוד.
יש שיאמרו, סכין נופלת וכנראה הצדק איתם מבחינת מסחר. לטעמי, הניירות כבר היום הם אטרקטיביים מאוד בעיני והתכנון הוא שבאזור 50 (אם יגיע לשם) תהייה הכניסה האחרונה שלי.
אני חושב שמבחינת חישוב כלכלי נסחפתם מעט, אך כבר ראינו דברים מוזרים מזה מבחינת מסחר.
בהצלחה לכולנו
hi pirate
תודה על העדכון ממש אטרקטיבי.
אני אכנס כל 10 דקות להכפיל LOL
בהצלחה
תעשה מליונים
Rר
תודה פיראט.
זה לא לוטו אלא שילוב של מספר דברים :
1. נראה לי בסביבות 60 מעניין, אבל נראה לי שהערכת השווי + הדיבידנדים המתוקנת של סלקום אמורה להפחית את זה. אין לי זמן ויכולת לחשב בדיוק עד כמה.
2. קניתי לא מעט סכינים נופלות בחיי, בד"כ הצטערתי שלא המתנתי עוד מעט. לא כי 55 זה לא שווי טוב, אלא בעיקר כי 48 זה שווי יותר טוב. אין לי זמן ורצון לתזמן תחתיות ואני גם לא ממש מאמין בזה, אבל זו צלילה חסרת רסן באופן מיוחד.
dear Jorge
u r damn right
but some refers to theabove
as if it were a casino kind of LOL
enjoy yr day
Rr
by the way, u dont know and u cannt tell when the caos arrete, stops
שלום,
הירידות מגיעות גם לשכבות העליונות של הקבוצה. מניית החברה נופלת ב-12% ואיגרות החוב של החברה קורסות בעד 7% ל"תשואת זבל" של 69%. איגרות החוב הקצרות (אג"ח ג' ו-ה') נופלות בעד 2.5% ל"תשואת זבל" של 69%. אג"ח ד' הארוכה יותר, נופלת ב-7% לתשואת זבל של 36%.
מתי נראה תחתית ???remains to be seen yep
or as we say it never rains but pors
hav a nice day
Rr
Dear Rema,
You used a lot of languages here..
I am enjoying my day.. gladly I have a lot of meetings so almost no time to buy them falling knives..
J.
<<< אין ממש צורך במחמאות, אך כן קיים הצורך הפנימי לדעת שהעבודה המושקעת אינה לשווא.
לא לשוא בכלל, קוראים כל מילה.