http://www.atzuma.co.il/sagitubby....וכמובן שהכתבה בגלובס....אנא הגיבו....http://www.globes.co.il/news/article...did=1000732019
Printable View
http://www.atzuma.co.il/sagitubby....וכמובן שהכתבה בגלובס....אנא הגיבו....http://www.globes.co.il/news/article...did=1000732019
שלום חתול אנגורה,
אחרי חשיבה מעמיקה צר לי להלן תגובתי:
לפני העצומה להתפטרותה של אסתר לבנון מן הדין ומן הראוי היה להפגש איתה. אולי יש דברים שאינך יודע?
אתה מאשים את המנכ"לית בכשלי הבורסה. אתה רוצה עוד רגולציה - זה השוק עם הרגולציה החמורה בעולם.
בנוסף לא נתת לה שום אפשרות לדבר - גם לנאשם בדין יש הזכות להתגונן.
בנוסף עצם העצומה וחריצת הדין תוביל נשים למחאה - ואני רוצה למנוע זאת. יטוענו לאפלייה ....כן האם אם
היה מנכ"ל היית מבקש התפטרותו - אני לא כל כך בטוחה.
ולא אין סיכוי לפיטורי הגברת אמרתי לך זאת באתר ולא חורצים דינו של אדם ככה סתם.
אומנם נדרשתי לדובב את jovani במקום ציטוטיו ואז איילי היה חותם אבל אני לא חותמת בכל מקרה.
צר לי אני חולקת עליך.
למרות ושלא בניגוד מאחלת לך שתמשיך בענין המס על הבורסה הרי לא סיימת הנושא הזה וכבר קפצת לנושא
אחר - מה קורה כאן?
שיהיה שקט בדרום
Rר
רמה,אין שום קשר לעובדת היותה אישה לעניין,וניסינו להפגש עימה,אך העדיפה להתעלם.איננה עושה דבר למען הבורסה,ועל כן אנחנו דורשים התפטרותה על מנת לזעזע את המערכת.רמה תראי,לאחר הראיון של הגברת לבנון במעריב,בו אמרה שתפגש עם כל גורם,ניסיתי לפנות אליה אתמול (15.3),דרך דוברת הנהלת הבורסה,כדי לקבוע פגישה עימה,בה נבהיר לה את טענותינו,אולם טרם חזרו אליי,למרות שהובטח לי שכן (יש להם שם כמובן את הסלולרי שלי).רק לאחר שהוצאתי עצומה להתפטרותה היא ניאותה להשמיע קול בנושא ירידת המחזורים הדרמטית שאנו עדים לה....מדוע לא אמרה זאת קודם?? http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/...at=1903&loc=10......הלינק לראיון
http://www.globes.co.il/news/article...did=1000732604
ואני שמח שגם גלובס מסכימים איתי....בראיון בפאנדר (גליון יועצי ההשקעות של אודי אלוני)......נשטח בפרוטרוט את כל טענותינו כלפי הגברת לבנון.הגליון יוצא לאור ב-20.3,ואדביק כאן את הכתבה שתעלה באתר.
תחי אסתר לבנון :thumbs-up:
אנחנו מתנגדים בכל תוקף להטחת האשמות בוטות וחסרות כל הגיון כלכלי עסקי בגב.אסתר לבנון.
חבל שאתם נותנים לגופים אנטרסנטים להשתמש בכם ככלי שרת להשגת מטרותיהם ביתר קלות.
תחי תחי תחי אסתר לבנון :thumbs-up:
דים,רק שתהיה בריא....להמשיך לחתום על העצומה חברים.שום גוף אינטרסנטי לא השתמש ולא ישתמש בנו,ושמעתי את הטענה הזו כבר למעלה מ-100 פעם....מדוע הפצתם עצומה להתפטרותה של הגברת אסתר לבנון מתפקידה כמנכ"לית הנהלת הבורסה?
קודם כל אני רוצה להבהיר שאין לנו שום דבר אישי כנגד הגברת אסתר לבנון.קראנו גם על העובדה שהיא בכל יום משוחחת עם העובדים על נכדיה,המעידה על כך שהיא אשת משפחה למופת. אנו מעריכים את תרומתה ועברה בשב"כ,אולם איננו מבינים כיצד הוא רלוונטי לניהול הבורסה לני"ע.העובדה שהתרענו בפניה,ולא רק אנחנו,בדבר מספר אירועים שליליים הקרבים ובאים,העלולים להשפיע לרעה על הבורסה בת"א,והתעלמותה,או חוסר תגובתה המוחלט מאותן אזהרות,מוכיחים לנו שהיא איננה ממלאת את תפקידה כראוי,ואנו זקוקים לאדם המבין את צרכי כל השחקנים בשוק ההון הישראלי,הן פרטיים,הן מוסדיים והן זרים.אדם בעל הבנה עמוקה בתהליכים המשתלטים על השווקים בארץ ובעולם,והיכול לצפות אותם מראש,ולא בדיעבד.
האם האדם הזה הוא אתה?
ברור שלא.אני בעל ניסיון של רק כשבע שנים בשוק ההון,אף פעם לא עמדתי בראש ארגון גדול בשוק,אינני מכיר את צרכי המוסדיים והגופים הזרים לעומק,ואני בסה"כ איש כלכלה וסוחר קטן שראה והתריע על העתיד לקרות.לצערי העתיד כבר כאן,ועל כך אנו מוחים ביתר שאת,ודורשים את התפטרותה לאלתר מתפקידה כמנכ"לית הבורסה.נקווה שזה יזעזע את המערכת ויגרום לנקיטת פעולה מיידית להצלתה,שכן הנפגעים הם רבים.
בפני אילו אירועים שליליים התרעתם?
אנו מצידנו כמובן שהתרענו שהעלאת המס תמחק הלכה למעשה את הסוחרים הקטנים,וגם את המשקיעים לטווח ארוך מהבורסה בת"א,ותשפיע לרעה על פנסיות האזרחים ועל תשואות קופ"ג,דבר שאכן קרה בפועל.אני באופן אישי שלחתי עוד לפני שפתחתי את ה"קבוצה לארגון הסוחרים הקטנים בבורסה הישראלית" בפייסבוק מכתבים המתארים את ייאושם של הסוחרים בסוף השנה שעברה,ורצונם לחפש עבודות אחרות,דבר שאיננו קל כלל ועיקר,שכן זהו עיסוקם העיקרי זה שנים רבות,ואני מדבר על סוחרים מכל קצוות המסחר,קטנים כגדולים,וכל החברות הנותנות שירותים בורסאיים נספחים.לאחר מכן ארגנו שביתת מסחר ואסיפת מחאה,ושוב שלחנו מכתבים מתריעים.מהנהלת הבורסה העדיפו לטמון את ראשם בחול ולא להתמודד עם המציאות והעתיד לבוא.
טענות נוספות היו בדמות המעבר משוק מתפתח לשוק מפותח,שגם עליו התריעו מספר חודשים ואף שנים לפני,שחוץ מכבוד לא יועיל בדבר לשוק,ואף יבריח מספר רב של משקיעים זרים עקב השינויים באינדקס המדדים של תעודות וקרנות הסל העולמיות,המשקיעות יותר בשווקים מתפתחים.גם מנושא זה הייתה התעלמות מוחלטת מצד הנהלת הבורסה,ואשר יגורנו (הגורמים שאמרו זאת)-בא.
נושא נוסף שבו ישנם טענות קשות של פעילים על חוסר יכולתם לפעול בשוק והעדפתם להסיט כספיהם לחו"ל הוא הרגולציה הדרקונית שנכפתה על כל נותני השירותים בשוק ההון.נוצר מצב שמנהלי תיקים,מנהלי השקעות ויועצי השקעות פשוט מפחדים לבצע פעולות,וברור שזו סיבה מרכזית נוספת לירידה במחזורים.המס הוא גם סוג של רגולציה.גם על כך נשמעו טענות כלפי הנהלת הבורסה בדבר תפקידם לנסות ולמנוע זאת,אך שוב קולם לא נשמע.
תהליך שלילי נוסף שבו נמנעה הנהלת הבורסה מלפעול לחלוטין הוא תהליך עלייתן לשלטון של מכונות המסחר האוטומטיות בת"א (שאגב,מספר מפעילים החלו לכבות אותן לאור הזדהות עם מאבקנו,וגם מחוסר נזילות ואטרקטיביות,פשוט העדיפו להעבירן לשווקים אחרים).כלומר נוצר מצב בפועל שסוחר היושב קרוב ביותר פיזית לבניין הבורסה וברשותו המחשב המשוכלל ביותר-מנצח.נוצרו מאבקי מכונות בלתי נגמרים,שהוסיפו להורדת האטרקטיביות,עד שלבסוף ארבעת הגורמים,שלא טופלו בזמן והיו יכולים להימנע לדעתנו,שולבו יחד והביאנו למצב הלום.אני רוצה להבהיר שמחיקת הסוחרים הקטנים והמשקיעים הפרטיים ארוכי הטווח כמוה כמכת מוות להכנסות המדינה ממיסים על גבייה בשוק ההון בטווח הארוך,כמוה כמכת מוות להכנסות מעמלות למתווכים בשוק ההון,וכמובן שתגרור אבטלה לפי ההערכות של כ-1,000 איש לפחות,שהרי הבורסה בת"א כבר עתה כמעט ואיננה מעניינת איש.כמובן שהגלגל השלילי שגורמת ירידת המחזורים בשוק תשפיע וכבר משפיעה גם על כל פעילי שוק ההון בארץ,קטנים כגדולים,מוסדיים ופרטיים.....קטעים מהראיון בפאנדר ובו טענותינו כלפיה
קודם שביתה , עכשיו עצומה.... מה קשר בכלל לאסתר לבנון...
זה שזרים לא באים ולא קונים היא אשמה ? או פגיעה ברווחיות של כל החברות -גם היא אשמה ?
תקרא להדחה של נשיא איראן - מזה תצמח תועלת רבה יותר לבורסה...
בקיצור אתם סתם מבזבזים זמן ומלבד רצון לקבל קצת פרסום אין לזה שום ערך....
אם כבר:
עדיף שפישר יתפטר...
עד עכשיו השקיע בדולר ללא הצלחה יתרה
ועכשיו הוא רוצה להיכנס לוול בשיא???
שי,אני מודה שחשבתי על הפרופ' סטנלי פישר מספר דברים שליליים,אך העובדה שהוא היה הראשון!!!....מבין כל מי שפנינו אליו (ופנינו לכולם),סטנלי פישר הגדול הוא הראשון ששמע זעקתנו,שקל אם לשלוח נציג להפגש עימנו,ולבסוף שלח נציג בכיר ביותר שלו,יד ימינו,להפגש עימנו בבית קפה בת"א לפגישה בת 40 דקות........ובנק ישראל ידוע כגוף חשאי מאד (הוכחה לזה הייתה לך אתמול,כן??...מי שידע על המהלך שלו,יכל להיות מיליונר)..........העובדה הזו מעידה שהאיש ענק....קראתי במעריב שאסתר לבנון נפגשה ומוכנה להפגש עם כל גורם,ולכן צילצלתי כרגע (09:26,15.3.2012)...לדוברת הנהלת הבורסה,שטרם הגיעה לעבודתה,אך המזכירה שלה הבטיחה שהיא תחזור אליי מייד עם הגיעה,כדי לתאם פגישה בינינו (ביני ואלי שני לבין אסתר לבנון).....נראה אם היא תחזור,ואמשיך לעדכן כאן ובקבוצה שלנו על כל התפתחות.
להאשים את הגברת לבנון באי עשיה מוחלטת זה חוטא לאמת . היא מנהלת מסע פרסום ויחצנות לבורסה הישראלית בערוץ הבלומברג בכבלים .
לדעתי צריך לכוון את הביקורת לשאול ( סם ) ברונפלד. איש זה מכהן לצד אסתר לבנון ומקבל משכורת עתק.
ברונפלד מנהל את הבורסה כבר עשרות שנים והוא האחראי למצבה הנוכחי. נוח לו שהגברת לבנון מופיעה בתקרשורת ומושכת אש.
לדעתי צריך לכוון את הביקורת לשאול ( סם ) ברונפלד. איש זה מכהן לצד אסתר לבנון ומקבל משכורת עתק.
ברונפלד מנהל את הבורסה כבר עשרות שנים והוא האחראי למצבה הנוכחי. נוח לו שהגברת לבנון מושכת אש.
אני מתאר לי לעצמי שיש לכם כבר מנכ"ל קומבינטור שצמא לתפקיד מנכ"ל הבורסה
ושולח אותכם לעשות את העבודה השחורה בשבילו ...
שמע שמיל אני עד בתקופה הנוכחית לעשרות סוגים של מחאות שונות ומשונות ואני חייב לרשום לך שזו המיותרת מכולן.
:sick:
ROMES הבעיה היא שהוא לא מוכר,וגם קשה מאד להגיע אליו...תראה,אתה חייב להבין שמבחינת כל הגורמים שפנינו אליהם וניסינו ליצור עמם קשר,כל אחד הפנה אותנו לשני....בסדר הזה:- הנהלת הבורסה+הממונה על שוק ההון-הפנו אותנו לרשות המיסים.....ברשות המיסים שוחחנו עם אדם הממונה על הגבייה משוק ההון,שפשוט היינו המומים מרמת הבורות שלו בכל הקשור לשוק ההון,והוא הפנה אותנו לאוצר....עד שהצלחנו לשוחח עם אחד העוזרים הבכירים של שר האוצר,אדם שהחל להתפלסף איתנו על הגבייה משוק ההון,וטען שבחודשים הקרובים נראה עלייה!!!!......מגביית המיסים בשוק ההון,הוא לא ממש ספר אותנו ואמר לנו בסוף השיחה "זה לא אנחנו-זה טרכטנברג"....פנינו לפרופ' טרכטנברג,ונציגו אמר לנו שהוועדה נסתיימה מזמן,והפרופסור המכובד כבר מזמן עסוק בעניינים אחרים,ושבכלל הפרופסור יוג'ין קנדל היה האחראי על כל נושא ההמלצות לגביית מיסים נוספת....ואז התייעצנו והחלטנו לפנות ישירות לפרופסורים יוג'ין קנדל ולסטנלי פישר,כדי שיעזרו לנו,מפני שאיש לא שמע את זעקתנו...פנינו גם לכמה פוליטיקאים,אך לא ממש נעננו.ואז,ואת זה אני חייב לאלי שני,שהוא יד ימיני במאבק,שהחליט כל יום לצלצל ולשלוח מכתבים לשניהם,עד שיענו לנו.והם אכן ענו די מהר,וסטנלי פישר שלח את ראש הלשכה שלו,מספר 3 בבנק ישראל,לפגישה בת 40 דקות,שנדחתה פעמיים,עקב חששם שזה יודלף לתקשורת,ונשבענו להם שלא....בנק ישראל הוא גוף חשאי ביותר,ועצם העובדה שסטנלי פישר שמע את זעקתנו,שלח נציג להפגש עימנו,דן בנושא בישיבה מיוחדת שהם ערכו בנושא הבורסה (בגללנו!!!).....ואמר את מה שאמר,מוציאה אותו ענק!!!....לדעתי....האיש קשוב לכל המתרחש בכלכלה הישראלית,ופועל ככל יכולתו....כמו שחקן,וכמו רבים,הייתי בדעה שסטנלי פישר הוא אחד הנגידים הגרועים שהיו למדינת ישראל,אך מה שהוא עשה בשביל המאבק שלנו מוציאה אותו ענק לדעתי...האיש ישב וקרא את המסמכים שאלי שני ואני הכנו בשבילו,והצהיר את מה שהצהיר.....תראה ROMES בקשר להנהלת הבורסה לדעתי הם פשוט בושה,אין מילה אחרת...שלחנו להם 2 מכתבים,הדוברת עידית אמרה לנו שהם דנים בהם ברצינות,ולאחר 10!!!!....ימים תמימים הם חזרו אלינו עם תשובה טלפונית קצרה ש"העניין לא קשור אלינו".......המשכנו להפעיל עליהם לחץ בדמות עצומה להתפטרות,והפלא ופלא,עם פרסום הידיעה בגלובס על העצומה,הגברת לבנון החלה לדבר!!!!.....ולטעון שהם פעלו,ושהםפועלים, ושהם מדברים,וכו' ואם מישהו חושב שהתפטרותה תעזור,אז הוא טועה.יש לציין שהראשונים שפנינו אליהם היו הנהלת הבורסה והממונה על שוק ההון....4 שעות לאחר פנייתנו לממונה על שוק ההון,חזר אליי אישית העוזר הבכיר שלו ,מר פיני שחר,ושוחח עימי כחצי שעה בטלפון,והסביר לי שהם לא ממש אחראיים על זה,אולי קצת (הוא אמר לי "דמה שאתה מבקש ממשרד החוץ להתערב בנושא האיום האיראני ממשרד הבטחון".),אך הוא היה רציני,הקשיב,הבין,והתייחס מיד.וזה ייאמר לזכותו.....דבר נוסף,אם תקרא במעריב (גוגל אסתר לבנון-מעריב,אני ידביק גם כאן),על הראיון עם אסתר לבנון משלשום,היא טענה שהיא נפגשת עם כל הגורמים שרוצים להפגש עימה....התקשרתי אתמול פעמיים בניסיון לקבוע פגישה-לא חזרו אליי......ולכן בראשון אתקשר למעריב (שיש לי איתם קשר רציף,בניגוד לידיעות אחרונות),ולעוד מספר עיתונאים,ואומר להם שהיא סליחה על הביטוי "חרטטנית"...מפני שהיא לא נפגשת עם כל הגורמים (והסוחרים הקטנים הם גורם-יש בקבוצה שלי אנשים איכותיים ביותר,וגם כאן באתר כמובן).....ועל כן העצומה להתפטרותה...........בקשר לפרסום בבלומברג בעלות של כמיליון דולר,מדובר בבדיחה לא מצחיקה לצערי,כיוון שאם זה כל מה שהיא עושה עבור הבורסה,לפרסם אותה תמורת מיליון דולר...ולקחת הביתה מעל 2 מיליון ש"ח בשנה....תשמע,זה אחד הג'ובים הטובים ששמעתי עליהם בהיסטוריה.....בזה פועלה למען הבורסה מסתכם????.....בושה לדעתי,והנה,לאחר פרסום העצומה,היא החלה להשמיע קול.גברת לבנון מבינה רק שפה אחת-כח תקשורתי-נמשיך להפעיל עליה לחץ בראשון.....ושוב....המאבק הוא להפחתת המס בלבד (ותיקונים נוספים)....אנו מעוניינים לרתום אותה למאבק סה"כ,ומעוניינים שתביע את דעתה בחלונות הגבוהים.אם נראה שהיא אכן מתחילה לפעול לטובתנו,ולטובת כולם,נוריד את העצומה....בינתיים כשנגיע לכ-1,000 חתימות של סוחרים,אגיש לה אותה.....זה יהיה בשבוע הבא,אם לא יהיו התפתחויות.....
דים,לחלק הראשון כלל לא אתייחס,הבל הבלים,אנו צריכים מנכ"ל שכמו שאמרתי בראיון בפאנדר (20.3) מבין את כל צרכי השחקנים בשוק,ופועל מראש,ולא בדיעבד,המטרה היא לזעזע את המערכת,והעומד בראשה צריך לשלם את המחיר,כמו בכל חברה שבה המנכ"ל משלם את מחיר הכשלון,כפי שכתב זאת בגלובס עירן פאר http://www.globes.co.il/news/article.......זכותך המלאה דים לחשוב שהמחאה מיותרת מכולן,אז איך אתה מסביר את השפל אליו הגענו??......הרי סטנלי פישר עצמו אמר,בניגוד למספר פרשנים כלכליים,שהמס הוא אכן אחת הסיבות המרכזיות לירידת המחזורים הדרמטית שאנו עדים לה בחודשים האחרונים.מה שכן,המאבק הזה הוא מאבק מיוחד,שהוא למעשה הפוך ב-180 מעלות מכל מאבק אחר שכן,האיש הפשוט וחסר ההשכלה הפיננסית חושב דווקא שכן יש להעלות את המס,ולכן צריך לנהלו בפינצטה.
הרבה סוחרים ומשקיעים פשוט מפחדים מגובה המס וחוששים להחשף,ונוצר מצב שהמס האפקטיבי המשולם נניח,לאוורך שנתיים לדוגמא הוא הרבה יותר גבוה מ-25%,מפני שרוב הסוחרים כלל אינם דורשים החזרים שמגיעים להם,וגם אין אפשרות קיזוז בין שנה מרוויחה לזו שאחריה המפסידה,(אם הרווחת ב-2010 100K שילמת לדוגמא 20K והפסדת 50K ב-2011 היית צריך לקבל החזר של 10 K ולא קיבלת אותו!!!........כלומר על רווח של 50 K בשנתיים שילמת למעשה 40% מס --20K !!!!!!) כך שלאורך 5-10 שנים המס בפועל שאתה משלם הוא הרבה יותר גבוה מ-25%.(אפשרות הקיזוז היא ל-6 שנים).נכון שהמצב ההפוך הוא שאם הפסדת ב-2010 והרווחת ב-2011,יש לך אפשרות קיזוז,אך שוב,רוב הסוחרים ורוב הסוחרים הקטנים מהציבור ומשקיעים לטווח ארוך (לא אלה שכאן באתר,אנשים שאין להם מושג מה זה טופס 867),כלל לא הולכים למס הכנסה לדרוש את ההחזר המגיע להם.
לי לדוגמא חייב להערכתי מס הכנסה 21,000 ש"ח פחות או יותר,מפני שכל דצמבר,הפסדתי....אז נכון שיצא תיקון לחוק החל מ-1.1.2012 המאפשר קיזוז בין חודשים מרוויחים ומפסידים עד לסוף השנה,אך הנזק הוא מצטבר.עוד אבסורד הוא שלא ניתן לקזז הפסידים בשוק ההון מול "רווחים" בפק"מ הבנקאי (בוא נעזוב לרגע את העובדה המצערת שגברת כהן מחדרה שילמה מס על הפסד ריאלי!!!!....בפק"מ ב-3 שנים האחרונות)...וזהו עיוות נוסף....דבר נוסף דים הוא העובדה שהבנק לא מאפשר להתקזז על הפסד ריאלי,אלא רק על נומינלי,כלומר כאשר מוכרים מניה בהפסד לא מקבלים פיצוי על ההפסד הריאלי שנגרם עקב האינפלציה.לדוגמא:- אדם שקנה שתי מניות,כ"א ב-100,000 ש"ח ולאחר שנתיים מכר את שתיהן,האחת ב-90,000 ש"ח והשנייה ב-120,000 ש"ח,לא הרוויח ריאלית אם המדד עלה ב-5% (סה"כ) בשנתיים האלו,אולם ישלם מס כאילו הרוויח 5,000.ההפסד הריאלי על המניה המופסדת הוא 15,000 ש"ח,אך הבנק מאפשר קיזוז רק עד 10,000,וזהו עיוות נוסף הגורם לכולנו לשלם הרבה יותר!!!!...מ-25% מס על ההון הנזיל שלנו!!!!.....לאורך שנים......תבין,המאבק הוא לא רק על הפחתת המס ל-15-20%,הוא על שינוי כל שיטת המס בארץ שפשוט מתעללת בסוחר והמשקיע הקטן והבריחה את כולם מהבורסה שלנו,העובדה המצערת שאנו משלמים הרבה יותר מ-25% מס על הרווחים,שזה גם המון,ויש בידינו נתונים ומחקרים המוכיחים את טענותינו.על זה המאבק דים.
http://www.globes.co.il/news/article...did=1000732604 http://www.globes.co.il/news/article...did=1000732019 http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/...at=1903&loc=10 http://www.atzuma.co.il/sagitubby http://www.calcalist.co.il/markets/a...565107,00.html http://www.calcalist.co.il/markets/a...565107,00.html................כל הלינקים לכל הכתבות על העצומה.....להמשיך לחתום עליה חברים
את זה שזרים לא באים היא יכלה לפחות לנסות למנוע בדמות דברים שהייתה יכולה לשאת כנגד המעבר משוק מתפתח לשוק מפותח,שהרי היה ברור לכל מי שבקיא ברזי שוק ההון שהדבר יגרור יציאת כספים מהשוק של משקיעים זרים,עקב השינויים באינדקס המדדים של תעודות וקרנות הסל העולמיות,המשקיעות יותר בשווקים מתפתחים.....זה אחד....2...היא לא התבטאה כלל כנגד העלאת המס שללא ספק הבריחה סופית סוחרים רבים מהשוק (על אף שהתרעתי בפניה על כך באופן אישי במיילים ששלחתי להנהלת הבורסה עוד לפני שפתחתי את ה"קבוצה לארגון הסוחרים הקטנים בבורסה הישראלית"),וגם תוך כדי המאבק.3.לא פעלה כלל להגבלת המכונות,העושות בשוק הקטן שלנו ככל העולה על רוחן ונוצר מצב שמי שיש לו את המחשב הכי משוכלל ונמצא פיזית הכי קרוב לבניין הבורסה-מנצח.4.לא אמרה דבר כנגד הרגולציה שמשתוללת בשוק שלנו,ומרתיעה יועצים ומשווקים,כמו גם מנהלי תיקים,שפשוט חוששים מלבצע פעולות....על כן אנו חושבים שהיא צריכה להתפטר.....והפלא ופלא...רק לאחר לחץ תקשורתי היא ניאותה להתייחס לעניין...וטענה שהיא פועלת מתחילת 2012...תמוה...בנוגע למכתב ששלחנו להנהלת הבורסה,נאמר לנו שהם "דנים בנושא בכבד ראש",כ-10 ימים,ולאחר 10 ימים השיבו לנו בקצרה טלפונית "זה לא קשור אלינו"......תשמע,כל ההתנהלות שם היא שערורייתית (ודאי ביחס לשכר העצום שמקבלים שם),וללא ספק הובילה את הבורסה לתהומות שאנו נמצאים בהם כעת.....וכמו בכל חברה שאיננה מביאה לתוצאות הרצויות,ואף מביאה לתוצאות הרסניות בטווח הארוך-אנו חושבים שהיא צריכה להודות באחריות לכשלון,ופשוט להתפטר עקב אי מניעת כל מה שקורה כרגע בשוק.....אולי זה מה שיזעזע.אםבאמת היה איכפת לה מהבורסה ומהפעילים בה,היא הייתה עושה זאת.כנראה שלא.
חתול אנגורה שלום,
בהצלחה בדרכך. לא לשים לב למלעיזים.
ציטוט: שמע שמיל אני עד בתקופה הנוכחית לעשרות סוגים של מחאות שונות ומשונות ואני חייב לרשום לך שזו המיותרת מכולן " סוף ציטוט.
מה זה? למה הזלזול. עשרות סוגים של מחאות - ממש.......והמחאה החברתית נכשלה 25% מס עלק.
חתול אנגורה אבל תתרכז בנושא אחד ולא שניים. תפסת מרובה לא תפסת.......
ושוב בהצלחה (למרות השגותי) את אסתר לא תצליח לפטר.....
סופ"ש משגע
Rר
שמיל למה אתה לא מתייחס לחלק הראשון של דבריי?
אני למדתי שאם שחקני מעוף אומרים לך אל תתיחס למשהו כי זה לא חשוב ..שם בדיוק תתחיל לחקור.
למרות אריכות דברייך והזמן הקצר שלי לא הצלחת ללשכנע אותי בכך שפיטורי הגב.אסתר לבנון היא הפתרון לכל תחלואיי השוק.
להערכתי אתה כלי שרת בידי כאלו שיש להם כבר מנכ"ל בכיס ואתה מצידך נהנה מהפרסום ,
אני מקווה שלא תשאר לבד במערכה בדיוק כמו בפעם האחרונה .
לצערי לא הצלחת לשכנע אותי בכלום .
אני חושב שהגב.אסתר לבנון עושה עבודתה נאמנה ובוודאי שאין היא האחראית לאיך שהשוק נראה .
יישר כח! :thumbs-up:
רמה יקרה שלום....
כנראה שלא עקבתם אחרי כל ההתפתחויות במאבק,וכל מה שעברנו מאז שחקן מעו"ף הצהיר כאן ביום הפקיעה של חודש ינואר (26.1.2012),בצ'אט,שהוא עומד מאחוריי במאבק,ולמעשה נתן לי את הביטחון להתחילו בפועל,מפני שאם לא אינני יודע אם הייתי מתחיל אותו לבדי.....אין שום שינוי,ואין שום שני מאבקים....העצומה להתפטרותה של אסתר לבנון היא כיוון שלא פעלה ולא נקפה אצבע בשבילנו!!!!!!.....הסוחרים הקטנים...זהו המשך של המאבק,ומטרתו להפעיל לחץ על כל הגורמים הרלוונטיים,כדי שיפעלו בשבילנו...זכרו,המטרה מקדשת את האמצעים,ואם היא אכן תפעל,אין לנו כל בעיה איתה.....מלבד זאת,מדובר כנראה בדפוס של אי השמעת קול כלפי כל אירוע שעלול להתבהר כבעל השלכות שליליות לשוק ההון.כפי שציינתי למעלה,היא חכמה רק בדיעבד,ואיננו מצליחים להבין כיצד עברה בשב"כ קשור לניהול הבורסה לני"ע......ועל מה היא מקבלת 2,700,000 ש"ח בשנה,אם היא איננה מנסה למנעו,ובכלל לא חוזה,אירועים שליליים מאד שקורים כרגע בשוק ההון,על אף שהתריעו בפניה!!!!!.....ולא רק אנחנו,מספר גופים גדולים מאד בשוק ההון!!!!!!!.......על העומד להתרחש,ועל כן לדעתנו,היא צריכה לשלם בכיסאה,מה שגם יוביל לזעזוע המערכת,וטיפול בה בהקדם,כפי שאנחנו דורשים.
חתול אנגורה
תודה על התגובה.
אני חוזרת ואומרת צריך להתרכז בנושא אחד היינו המס על הבורסה. שם התחלת .....
כנראה שלא עקבתם אחרי כל ההתפתחויות במאבק,וכל מה שעברנו מאז שחקן מעו"ף הצהיר כאן ביום הפקיעה של חודש ינואר (26.1.2012),בצ'אט,שהוא עומד מאחוריי במאבק- ו...................?????
זכרו,המטרה מקדשת את האמצעים,ואם היא אכן תפעל,אין לנו כל בעיה איתה
אתה מקיאבליסט???LOL והמטרה לא מקדשת את כל האמצעים (תזהר מהתבטאויות כאלה בבקשה ולטובתך).
ושוב החלטת תתעקש....
סופ"ש נעים
Rר
רמה:- המטרה היא הפחתת המס,ושינוי במערכת המס שפשוט "קורעת" את הסוחר הקטן ואת המשקיע לטווח ארוך,מהסיבות שציינתי בתשובתי לדים,תקראי בפרוטרוט,המס האפקטיבי שאנחנו משלמים הוא הרבה יותר גבוה מ-25%.העצומה היא רק עוד אמצעי להפעלת לחץ על מקבלי ההחלטות,כדי לפעול,בדרך למטרה.ועובדה שבינתיים זה עובד....הגברת לבנון החלה להתבטא שהיא פועלת בנושא.
דים:- אתהבאמת חושב שמישהו "תפס עליי טרמפ",הצליח לשכנע אותי שאני יוציא עצומה להתפטרותה של אסתר לבנון,כדי שהוא ייקח את מקומה,וכל זאת כשלא יוצא לי באופן אישי מכך כלום,חוץ מפרסום,שהוא סיוט אם תשאל אותי ????? (ביומיים שהייתי מפורסם הבנתי שאין זוועה גדולה מזו......אספר לכם סיפור שקרה לי ב-30.1.2012,ערב אחרי שהייתי בלילה כלכלי,כשקניתי מספר מצרכים בסופרמרקט השכונתי(22:00 בלילה)......התקבצה סביבי קבוצה של כ-6 בחורים בני 25-28 בערך,אחד מהם שאל אותי "היית בלילה כלכלי אתמול,נכון?".....ברגע שהינהנתי החלו לתקוף אותי בשאלות על מצב הבורסה,מניות מומלצות,מה אני אומר על יחס פוטים/קולים,ולאן פני השוק באופן כללי,לדעתי......עניתי להם בתמציתיות,וכשעודי פוסע לביתי....צועק אדם בשמי,מהקצה השני של המדרכה,וביקש שאחכה לו רגע,מפני שהוא צריך להתייעץ איתי....לא ידעתי מה לעשות,ונמלטתי משם כשאני צועק לו שאני מאד ממהר)........אין ספק שזה כיף לראות אותך ואת סטנלי פישר באותה כתבה,שאתה מצולם ובעניינים,אולם באמת שזו לא הייתה מטרתי עם תחילת המאבק,ואני חושב שהייתם עדים לזה כאן באתר,עת התחלתי להריץ את הרעיון ביום רביעי שלפני הפקיעה........המטרה היא שינוי במערכת המס על מנת להפוך אותו ליותר אטרקטיבי עבור הסוחר והמשקיע הקטן.העצומה היא רק אמצעי,תבינו.וגם התפטרותה,אם וכאשר תגיע.אני אומר שוב,אם נראה שהיא אכן פועלת לטובתנו ולטובת הבורסה,אין לנו כל בעיה איתה.
3 נקודות מהרהורי לבי:
א. גם המתנגדים למהלך תורמים לו. עצם העובדה שזה יוצר אנטריגות מסייע לדיון ולהצפת הנושא, הבעיה ואולי גם הפתרון.
ב. אפשר להצטרף לחתול שמיל ואפשר לצאת כנגדו, אבל מי שלא עושה - לא טועה, ואין ספק שהוא עושה המון.
ג. משהו מרגיש לי שאסתר לבנון תמצא זמן להתיחס לעניין, ואף תהא נכונה להפגש עם שגיא. ודי לחכימא ברמיזא.
שחקן מעוף היקר
שאפו עליך איזו חריצות והמבין יבין.......LOL
אסתר אם יתנהגו אליה בנימוס תקבל את חתול אנגורה אבל ישר להתנפל ולדרוש התפטרות מה זה? גם לנאשם יש זכות להתגונן....LOL חרצו דין וזהו.
נכון כל הכבוד לחתול אנגורה אבל קודם נלחם במס 25% וקפץ מנושא לנושא זה לא הולך ככה.
וארמית יפה לך אני מבינה מה אמרת השאלה אם אחרים מבינים LOL
well connected guy wowy
hv a glorious weekend
Rר
מה שכן,שמתי לב שמספר חברים לא הכי מעורים בכל ההתפתחויות במאבק,מפני שלא הייתי פה זמן מסוים,כיוון שהייתי כל כולי מרוכז במאבק......אז בקצרה להלן סדר ההשתלשלויות.....כולכם זוכרים ודאי את שביתת הסוחרים ואסיפת המחאה שאירגנתי אל מול בניין הבורסה באחד העם.....(5.2.2012)......המאבק החל כאן באתר (26.1.2012).... ועבר אליי לקבוצה בפייסבוק מפני ששם היה יותר קל ונוח לנהל אותו.....סה"כ השביתה ואסיפת המחאה לא ממש הצליחו,אך גם לא ממש נכשלו....הגיעו 14 סוחרים,שלט אחד והמחזור היה 771 מיליון ש"ח (מתוכם שתי עסקאות חריגות,בקסם ובכי"ל שכנראה,או כמעט בטוח,נועדו כדי לפגוע בנו,עסקאות של 120 מיליון ש"ח סה"כ ,וגם היו עליות חדות בארה"ב יום לפני כן,כך שנלחמנו בכוחות חזקים,אך סה"כ 80% מהסוחרים בארץ שבתו)......הכתבה שיצאה בדה מארקר ובה הפחדות ואיומים לא תרמה אף היא להגעת סוחרים שהבטיחו לי להגיע פיזית,עוד מספר סוחרים לא הגיעו מסיבות שונות,אך סה"כ המהלך הביא את העניין לתודעה,וזהו ההישג.....לאחר מכן פנינו לכל הגורמים שאנו חושבים שיש להם קשר לעניין......כפי שציינתי בתשובתי לדים...וכרגע העניין עומד בכך שסטנלי פישר בסה"כ מסכים איתנו,ואף אמר זאת (בניגוד למספר פרשנים כלכליים)........פרופ' יוגין קנדל מינה עוזר שלו שיבדוק את הנושא לעומק (לאחר חומר רב ששלחנו לו)......וכמובן העניין עם הגברת לבנון,שנהיה יותר חכמים לגביו בשבוע הבא.......אה,וגם שוחחנו עם ד"ר אבי שמחון ממשרד האוצר והייתה לנו שיחה מעט מוזרה איתו,אך הוא אמר שהוא יבדוק את הנושא ושיחזור אלינו בשבוע הבא......אנו ממשיכים בכל הכח,ואם העניינים לא יסתדרו,לא יהיה מנוס משביתה נוספת,והפעם מאורגנת ממש,בפעם הקודמת אירגנתי אותה בחופזה,הפעם זה יהיה שונה,אך אני מאמין שלא נגיע לזה,אני מאמין שאנו מתחילים לראות את האור בקצה המנהרה,והמס אכן יופחת.....השאלה לכמה.....על כל התפתחות משמעותית במאבק אעדכן כאן בפוסט הזה בהמשך.תודה רבה לכולם על התמיכה,היא חשובה לי מאד.
או-קיי עדכון חברים.......קודם כל על כל התקדמות במאבק (ואני יכול לומר שבכל אחד מ-7 השבועות מתחילת המאבק ישנה התקדמות עצומה) אמשיך לעדכן מעתה בבלוג האישי שלי כאן באתר,ששוב,תבינו היכן אתם נמצאים,כאן החל המאבק האיכותי והקשה לניהול להפחתת המס על ריווחי הון.מאבק מיוחד,שמבינים אותו בעיקר כאלו בעלי השכלה פיננסית גבוהה,מאבק שהוא לא רק למעננו הסוחרים והמשקיעים הקטנים,אלא בשביל כל ציבור החוסכים לפנסיה,וכל עם ישראל.שנית,הוחלט כרגע על השעייה זמנית של המשך החתימות בעצומה להתפטרותה של הגברת לבנון,כצעד של מחווה,של רצון טוב ובונה אמון בינינו לבין הנהלת הבורסה,לאחר שייתכן והחלו לעזור לנו במאבקנו הצודק.....כמובן שהאינטרס הוא משותף לשני הצדדים,שהרי הבורסה מתפרנסת בעיקר מפרומילי עמלות שכל אחד ואחד מאיתנו משלם על כל פעולה לחברי הבורסה.אני שוב רוצה להבהיר שאין לנו שום דבר אישי כנגד הגברת לבנון,והעצומה נפתחה לאחר שחשנו כי היא איננה מתייחסת אלינו ברצינות,ומנסה "לנפנף אותנו".לא עוד.ניתן כמובן לגברת לבנון את ההזדמנות לפעול למעננו,וננסה לגרום לשיתוף פעולה פורה ומועיל בין שני הצדדים.תיתכן מאד פגישה השבוע בינינו לבין הגברת לבנון,בה נשטח בפניה טענותינו,נסביר לה שכוונתנו טובה,ונבדוק כיצד היא תוכל להירתם לעזרתנו.שתבינו,במשך חודש ניסה שותפי למאבק אלי שני ליצור קשר עם שר האוצר,ע"י 2 טלפונים ביום למזכירה האישית שלו(אין מזכירה של כל הגורמים הרלוונטיים שאינה עייפה מלשמוע את השמות "שגיא טובי " ו"אלי שני"),וכשגברת לבנון מנסה ליצור עמו קשר,אני מאמין שתקבל תשובה מהירה יותר.בשבוע שעבר הצלחנו לרתום את הנגיד לעזרתנו,ונקווה שהשבוע את גברת לבנון.אמשיך לעדכן.תודה לכולם.
חברים,בבלוג שלי המפגש עם מס הכנסה מאתמול.....על הפגישה המאד מאכזבת בת השעה עם הנהלת הבורסה אכתוב מחר,מפני שאני פשוט סחוט אחרי כל מה שעשיתי היום בשביל המאבק שלנו.האמת?....אני כבר די מיואש וקצת שפוף ומדוכדך,ואני צריך כמה שיותר תמיכה מכם,כי העניינים קצת תקועים.את אף אחד אנחנו לא מעניינים,ות'כלס אף אחד לא מוכן לייצג אותנו בחלונות הגבוהים.זה מאד חורה לי ואני צריך לישון לילה על כל העניין,אך אני מצהיר פה קבל עם ועדה שאני לא אוותר ולא אתייאש עד שהמס ירד.אולי אני סתם פנטזיונר אם אני חושב שאני יכול להזיז משהו,ימים יגידו,אך המאבק קשה משחשבתי,אני מודה.אחרי החג יש לנו פגישה עם יו"ר איגוד חברי הבורסה שאינם בנקים,ונראה,אני מקווה שזה יועיל,כי פה האינטרס ממש משותף,ונקווה שאכן הם יעזרו לנו.הם הביעו נכונות בכל אופן,והם יצרו איתי קשר.אין ברירה,הגעתי למסקנה שבשביל שהמאבקבאמת ישא פרי אנחנו צריכים לרתום את הציבור איתנו,דבר שניסיתי לעשות בהתחלה,ללא הצלחה.אנחנו חייבים פוליטיקאי חזק לצידנו ונקווה שנצליח לדוג אחד.הכל כמובן תלוי במספר המנדטים המיוצגים.נקווה לטוב,אך אם הייתי בטוח ב-97% שהמס ירד עד אתמול,היום אני הרבה פחות בטוח.נקווה שמחר אקום עם אנרגיות יותר טובות,כי ממש תליתי תקוות בפגישה,והם די נפנפו אותי.לילה טוב לכולם.בכל אופן תדעו שאני עושה את המקסימום בשביל שלכולנו יהיה יותר טוב,ואני מקווה שאתם מעריכים אותי על זה.כבר עלה לי למעלה מ-7,000 ש"ח המאבק הזה.בהצלחה מחר בפקיעה.