אחרי אוגוסט די קטלני, אני מתכוון להיות חצי על הגדר. להכנס אולי במקרי קיצון כדי לצוד הזדמנויות.
בחצי השני נמצא כרגע ב 1220 מוגן מלא 1260 וב 850 חשוף.
1220 קרוב לי. חושד שאנחנו אחרי הגל השלילי יכול להגיע ראלי.
מעניין מה תהיה (ואם תהיה) תגובה להוריקן.
Printable View
אחרי אוגוסט די קטלני, אני מתכוון להיות חצי על הגדר. להכנס אולי במקרי קיצון כדי לצוד הזדמנויות.
בחצי השני נמצא כרגע ב 1220 מוגן מלא 1260 וב 850 חשוף.
1220 קרוב לי. חושד שאנחנו אחרי הגל השלילי יכול להגיע ראלי.
מעניין מה תהיה (ואם תהיה) תגובה להוריקן.
לדעתי חודש ספטמבר לא מתאים לשוקת רחבה. יכול להיות שבפקיעה נהיה בדיוק איפה שאנחנו היום אבל לדעתי התנודה תהיה גבוהה מה שיכול להרוג את השוקת. אני עוד מתלבט איזה אסטרטגיה מתאימה לחודש הקרוב. מצד אחד זה שרוב הזמן ישבתי על הגדר באוגוסט נתנה לי שקט נפשי ואפשרות לנצל הזדמניות ולסיים את החודש ברווח. מצד שני זה מבאס לשבת על הגדר...
מסכים.ציטוט:
פורסם במקור על ידי formula
מכירת שוקת מתאימה לשוק עם תנודתיות נמוכה בהתאם לרוחב השוקת. על פי ההערכות, חודש ספטמבר, בדומה לאוגוסט, צפוי להיות תנודתי מה שיכול לחסל את השקתות המכורות גם אם בפועל לא נגיע לערכים קיצוניים, התנודתיות עלולה לחייב את הכותבים לבצע התאמות ונסיגות למיניהן שיביאו נזק גם אם במונחי פקיעה לא תהיה תזוזה קיצונית.
למה למכור 1220 אם אתה צופה (ולדעתי בצדק) תיקון כלשהוא לירידות ?
פעם, כשהמדד היה 1060, וההיסטריה הייתה בעיצומה, 1220 נראה רחוק.ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
אני ממש לא מסכים אתכם, בדיוק להפך. כאשר הציפיות הם לשוק תנודתי כדאי ללכת על מכירת שוקת, כאשר כמו שהיה לפני אוגסט צפיות לשוק יציב, היתה טעות ללכת על שוקת רחבה. אתם מתבלבלים בין צפיות לבין סטיה אמיתית הסטורית.ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
בוקר טוב לכולם אני דיי חדש פה אז נעים מאוד
קראתי את מה שרשמתם פה ונראה לי שאתם מפספסים פה משהו החודש הזה רוב הסיכווים יהיה יוצא דופן בגלל המצב הביטחוני אז במקומכם ההיתי יושב בצד החודש הזה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי barak72444
יושב באיזה צד ?
יש הרבה צדדים במשחק הזה
חודש ארוך ומסובך .
אני אבנה את השוקת בשלבים ולא אפתח אותה מראש במלוא הכמות.
ממתין למחר לפתיחת המסחר בעולם .
אין מה למהר.
יושב בצד הכוונה או לא לפעול או שתמכור רק קולים שזה מה שעשיתי
אני פוחד משוקת
נראה לי שצריך לחשוב על אסט' של מקסימום שבוע
מגיעים לרווח של 10% ויוצאים
משתמשים רק ב-25% מהבטחונות או אפילו פחות
אם מגיעים ל-3.5% בחודש זה יפה מאוד.
זה יקרה אם נצליח ב-3 מתוך ארבע להוציא לפחות 8% בערך.
למה זה אפשרי?
כי אנחנו בשוק משוגע ודי ביום או יומיים משוגעים למטה או למעלה כדי שזה יקרה.
בדיוק כמו שקרה בסט' של שחקן, גם אם הכיוון היה שגוי , הגיע יום או יומיים משוגעים ויצאנו.
האפשרות לסכן רק 25% מהכסף בכל פעם וגם שם הסיכון מוגבל ע"י הגנות האסט', נראה לי חכם יותר לתקופה זו.
אם בכל זאת האסט' תהיה שוקת , אזי גם היא צריכה להיות שבועית.
אבל להגיע לפקיעה או לשבוע פקיעה, אפילו לא עולה במחשבתי.
שבוע טוב, והרבה הצלחות.
ממשיכים אותו הדבר? שום דבר לא השתנה? לא למדנו כלום?
מביא מחשבות עלטבע האנושי
-----
אני לא יודע מה אני יעשה, אבל קודם כל הפסקה לניתוח שיטת העבודה מחדש, ללמוד להבין ןלהסיק מסקנות.
הבעיה הגדולה היא לא שלא לומדים שום דבר, אלא שלומדים את הדברים הלא נכונים. אם המסקנה מחודש שעבר היא שאסור לכתוב שוקת אז למדנו את הדבר הכי פחות נכון ללמוד.
מסכים לחלוטין ...דווקא ספטמבר נראה לי חודש מצויין לכתיבת שוקת , אפילו אולי שוקת בינונית , כי סטיית התקן אפשרה למכור במחירים מצויינים ...
ברבורים שחורים בד"כ לא מופיעים חודשיים רצופים , למרות שסטטיסטית כמובן שהכל ייתכן ...
ובל נשכח , המחזורים אפסיים ושחקני המעו"ף שולטים בשוק ביד רמה , והוכיחו זאת היטב בשבוע האחרון של הפקיעה ...
למה אין לייק בפורומים. קבל לייק
אם תוכל להסביר לי לוגית למה המסקנה היא לא נכונה אשמח מאדציטוט:
פורסם במקור על ידי WGF_Flame
אני ינסה להסביר לוגית למה היא כן נכון
אם על X בטחונות המקסימום רווח שאפשר להוציא = כמה אחוזים בודדים אבל להפסיד אפשר להפסיד את כל התיק אישית אני סבור שזה מסקנה נבונה והאסטרטגיה הזאת בתוחלת תביא יותר נזק והפסד מאשר רווח
ובפרט שכל אחד כאן מכותבי השוקתות כבר הגיעו למסקנות ולכללים משלהם שביום פקודה מעצימה את הנזק בעשרות מונים - צר לי - אבל המסקנה היא אסור לכתוב שוקת רחבה
ועכשיו תורך להסביר........................
הי אבי, לכל אסטרטגיה יש סכויים לרווח או הפסד, ופוטנציאל רווח או הפסד, כאשר מכפילים אותם מקבלים את התוחלת. ברור שאסטרטגיה של שוקת רחבה היא בעלת סיכוי גבוה ופוטנציאל רווח נמוך. האסטרטגיה כעיקרון טובה לא פחות ולא יותר משיטות אחרות וכעיקרון בעלת תוחלת 0. זו אסטרטגיה שמקווה לירידה בסטיות הגלומות, וחוששת מעליתם.
מה שהיה פה הוא שאנשים במשך חודשים רבים השתמשו באסטרטגיה זו, ואז נפלו חזק כאשר בחודש האחרון היתה עליה דרמטית בסטיות הגלומות. המסקנה של רבים מהם היתה לפחד מלכתוב שוקת, או אפילו להתחיל לשחק במשחקי גמה ע"י אסטרטגיות של קניה מהירה של אוכפים למשך 5 דקות וכו'.
מה שאני הייתי מסיק זה שבשוק עם סטיות נמוכות מאוד כמו שהיה בחודש שעבר צריך להזהר ממכירת שוקת כי יש לה קצת מקום לרדת עוד אבל הרבה מקום לעלות, ואלו היום כשהשוק עם סטיות גבוהות יותר יש יותר מקום לכתוב שוקת שכזו.
זה נראה לי נכון יותר ומשחק על איפה שיש יותר "בשר" או אולי משחק על זה שהשוק חושב שמה שהיה אתמול הוא שיהיה מחר, למשל השוק אחרי שהעניינים רגועים חושב שגם מחר יהיה רגוע, אבל אני יודע שיש להם זכרון קצר ואצלנו מדי פעם קורים דברים ולא לעולם חוסן. ולהפך היום כאשר הכל מזועזע והמחירים של האופציות גבוהים, נראה לי הגיוני לשחק על זה שהחברה מקצינים את המצב ועוד מעט נחזור לימים שפויים יותר.
כמובן כל זה כמו כל דבר יכול להביא להפסד, אבל זה נראה לי משחק על משהו יותר "נכון"
ערב טוב,
ראשית המפתח טמון בסטיה. "ההימור" הנדרש הינו האם לאחר הכתיבה הסטיה תעלה או תרד.
שנית, מפל הסטיה בקצוות-אופציות רחוקות התמחור על פי נוסחת בלק& שולץ אינו נכון והוא מטעה.
כאשר הסטיה נמוכה התמחור של אופציות רחוקות הוא בחסר ולמעשה אינו מתמחר תנודה גדולה.
חודש אוגוסט היה דוגמא מובהקת למצב בו למרות שהסטיה הייתה גבוהה בתחילת החודש עדיין לאורך כל החודש היא רק טיפסה ולכן נגרם הנזק לכותבים.
שלישית, הצפייה הינה שלאורך החודש הטאטא-ערך הזמן תלך ותעפיל על הווגא-הסטייה.
רבעית,הדלתא- התנועה מעפילה על כלל היווניות ולכן אם התנועה מספיק מהירה וארוכה גם אם הסטיה תרד זה כבר לא יעזור לאופציה הכתובה שנכנסה לכסף.
דוגמא יפה לרווח נאה עקב ירידת סטיה הינה בתמחור בין יום ה' האחרון להיום. תנודה של חצי אחוז במדד לא היתה משמעותית לעומת ירידה מאוד משמעותית בסטיה שנתנה רווח יפה לכותבים.
המסקנה,אינה שלילת אסטרטגיה באופן גורף אלה התאמה לתנאי שוק.
התאמה צריכה להתבצע לגבי סוג האסטרטגיה,הקף הבטחונות המנוצל וכמה עתודות נשמרות וכמובן סטופ, בניהול של אופציות מעוף הסטופ הוא למעשה ורטאולי בניגוד למסחר במניות באופן רגיל.
אני אישית בשנתיים האחרונות לא הרגשתי בנוח בניהול שוקת רחוקה בדיוק עקב החשש מהתוחלת.
אבל, דווקא החודש התחיל בסטיות גבוהות מאוד, לשוק קשה לשמור על רמות כאלו של סטיה לאורך זמן ולכן אופציות רחוקות שהתקבל בגנם תקבול נאה ישחקו במהירות רבה יותר. כמובן שאם השוק ישאר "מתוח" לאורך כל החודש והסטייה רק תעלה אסטרטגיות כתיבה יצברו הפסדים.
להזכירכם שבשנת 2008 הסטיות תקן עלו חודשיים רצוף ועמדו ברמות גבוהות מעל 3 חודשים רצוף
אבי, זה בדיוק הצפייה לעתיד האם מחר הסטיה תהיה נמוכה מאתמול.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אבי1
את זה צריך להעריך. ובלשון ברורה יותר על זה צריך להמר.
כל פוזיציה שפותחים דורשת הערכה לעתיד.
היתרון המרכזי של הכתבן הינה הטאטא, הזמן תמיד רץ קדימה. הקושי שברמות סטיה גבוהות רמת הבטחונות הנדרשת עולה,לזה יש פתרון כותבים רק לפי בטחונות "אמיתיים" ולא נדרשים , אבל יותר מכךהדלתא עשויה לדרוס אותך מבלי להותיר זכר.
צריך להבין את זה ורק אז לפעול.
כולם כותבים כאן על הרווח והפסד כספי בשוקת.
לא ראיתי שמי שהוא התייחס למתח רב שקיים במהלך חיי האסטרטגיה.
המתח תמיד היה קיים אך החודש זה יצא מפרופורציה לגמרי.
כל החודש הייתי עסוק בלחשוב על המדד ומה הוא יעשה מחר,וכמה בורסה תפתח,וכמה עוד נרד או נעלה.
אז לא ניתן לחשב הכול בכסף .
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שוקי
אמת.החודש היה חריג מבחינה זו.
אבל כאן אין קשר לשוקת - כל אסטרטגיה הכניסה את בעליה לחרדה החודש.
המאפיין של השוקת בכך שהפרמיה מעוד צנוע ועקב כך יש צורך בהכפלות רבות.
לא ניתן להשוות ברמת המתח מאסטרטגיה שמפסידה לבין אסטרטגיה ומעמידה אותך בפני מחיקה אפשרית.
לצערי לאחר יותר משנתיים לא הצלחתי להגיע לתוכלת חיובית באסטרטגיה הזאת,וגם הורדת צפי לרווחים מתחת ל 1% בחודש לא הועילו.מה שכן, בגלל שרציתי להרוויח מאט יחסית,ניצלתי מנזקים כבדים במיוחד.אני לא הייתי רוצה להיות במקומו של מי שהיה כתוב בתחילת החודש על כל הבטחונות שלו בשוקת רחבה.
אני אסכם כך:
אני מאמין שכן ניתן להגיע לתוכלת חיובית בנגזרים אך הדרך להסגת המטרה ארוכה ומסוכנת.
אם כבר הימור למה לא לעשות את הדבר האמיתי? הנה אסטרטגיה שלי שמרוויחה מצוין מהימורי כדורגל בלי לנסות להבין יותר מדי. הנחת העבודה היא שרוב המשחקים לא מסתיימים ב 0-0ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
לכן אני 'מוכר' תיקו ומחכה שאחת הקבוצות תכניס גול. ברגע שנכנס קול אני 'קונה' תיקו במחיר הרבה יותר גבוה. כך יוצא שלא משנה מה התוצאה אני מרווח.
לא הבנתי.ציטוט:
כיצד אתה מרוויח אם אתה קונה במחיר יותר גבוה משהו שמכרת קודם לכן?
נראה לי שהוא התכוון לההפך, הוא קונה את האוכף ואז מוכר אותו כשנכנס גול.
נגיד היחס לפני המשחק הוא 1 ל 3. כלומר כשאני מוכר את התיקו אם אני מפסיד אני צריך לשלם שני שקלים ואם אני מרוויח אני מקבל שקל.
עכשיו ניקח דוגמא בעשרה שקלים.
נכנס גול. היחס של תיקו קופץ ל 1 ל 6
אני קונה בחמישה שקלים - אם יוצא תיקו אני מרווח עשרה שקלים אם קבוצת הבית מנצחת אני מרווח חמישה שקלים ואותו דבר אם קבוצת החוץ מנצחת
האמת לא יודע אם אתה צוחק או רציני. אם אתה רציני אני מציע לך לחשוב שוב, כי אתה הופך את היחסים.ציטוט:
תסתכל בקובץ המצורף. ורוד = למכור כחול לקנות. למה אתה חושב היחס של הכחול נמוך יותר? מה שאני עושה מוכר את היחס של הורוד וקונה את הכחול שהוא גדול יותר מהורוד שמכרתי. נשבע לך זה לא מדע טילים להבין את זה
פורמולה,
מה לדעתך יקרה אם במחצית הראשונה תעלה וילריאל ליתרון 1-0?
היחס לתיקו ירד.
אתה מוכר את היחס לתיקו, ביחס 1:7.8 אתה מקבל נניח 10 שקלים. עכשיו אחת הקבוצות כבשה, הסיכוי לתיקו ירד לכן היחס לתיקו עלה נניח ל1:10, מכאן שהיחס השתנה לרעתך, עכשיו אם אתה רוצה לקנות את מה שמכרת זה יעלה לך יקר יותר. הפסדת.ציטוט:
המלצה שלי אל תהמר על כדורגל :d
תחילת המשחק יחס של 1 ל 3 שיהיה תיקו. אני מוכר את זהץ כלומר מישהו התערב איתי שהמשחק יגמר בתיקו. אני חושב שלא. התערבנו על עשרה שקלים. בוא נראה מה קורה אם המשחק מסתיים בתיקו
אני הפסדתי 20 שקלים. אם אחת הקבוצות ניצחה אני הרווחתי עשרה שקלים. עד פה אני מקווה שזה ברור.
עכשיו המשחק החל ובדקה השבעים אחת הקבוצות הכניסה גול. מכיוון שהסיכוי לתיקו קטן היחס עולה אז עכשיו היחס הוא 1 ל 7. אני מחליט להמר בכל זאת יהיה תיקו ואני קונה את ההימור בחמישה שקלים. בוא נראה מה קורה בסוף המשחק
אם תיקו:
הפסדתי את ה 20 שקלים מההימור הראשון אבל הרווחתי 30 שקלים מההימור השני. סך הכל רווח של עשרה שקלים
אם אחת הקבוצות מנצחת:
הרווחתי 10 שקלים מההימור הראשון והפסדתי חמישה שקלים מההימור השני. סך הכל רווח של חמישה שקלים.
כמו שאתה רואה בכל מקרה אני מרוויח.
עכשיו אתה יכול להפוך את זה איך שאתה רוצה, אבל ככה זה עובד
פורמולה.
בכדורגל אתה יכול לצבור הימורים.
תעשה את הנמשל למעוף.
יש לך נטיה להכניס למשוואה נתונים לא רלוונטים ובכך לבלבל את המצב (למשל קבוצת בית קבוצת חוץ)
העניין פה הוא מאוד פשוט, היה יחס מסוים לתיקו, אתה המרת נגד התיקו, כאשר נכנס גול, הסיכוי לתיקו ירד ואתה הרווחת, אתה יכול לממש את הרווח. זה נכון. אם לא היה נכנס גול היית מפסיד. כמובן שמומחי ההימורים עשו את החישובים כך שהיחס משקף את הסיכוי לתיקו ובתוכו את הסיכוי לגול.
לא הבנתי.מה זה לצבור הימורים?ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ערב טוב. קראתי בשנית את הדוגמא שלך.ציטוט:
אמ הבנתי טוב אתה ממשת רווח ובמקום פוטנציאל של עשרים בחרת ברווח בטוח של 10/5 ש״ח.
מה אתה עושה בדקה שבעים שעדיין תיקו?
לא התייחסת לאפשרות שהצגתי.
הדבר עלול לפגוע בך.. למרות שיש שער (שכן הסיכוי שבארסה תשיג שער אחד יותר עד סוף המשחק גבוה מהסיכוי שאף אחת לא תבקיע).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
לא נוגע. מוכן לקחת את ההפסד. הרבה שערים מובקעים בדקה התשעים. אני מנסה לבחור משחקים בהם הקבוצות מבקיעות הרבה או שיש להם הגנה מחורבנת (ארסנל דוגמא טובה)ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
עוד כלל ברזל - לעולם לא מהמר נגד ליברפול. אבל זה כבר לקוח מעולם אחר.
היחס עדיין יעלה. לא דרמטית אבל עדיין יעלה. תמיד היחס יהיה מוטה לתוצאהציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
:d ענקציטוט: