רועי שלום,
כמי שעוקב אחרי התעודות הבאות הרי מדובר בתעודה ובתעודה בחסר ושתיהן ממונפות.
אבקש ללמוד באמצעותך כיצד מתבצע המינוף?
והאם יש קשר בין הצטלבות קווי הגרפים של שני הסלים כשמניחים אחד ע"ג משנהו?
Printable View
רועי שלום,
כמי שעוקב אחרי התעודות הבאות הרי מדובר בתעודה ובתעודה בחסר ושתיהן ממונפות.
אבקש ללמוד באמצעותך כיצד מתבצע המינוף?
והאם יש קשר בין הצטלבות קווי הגרפים של שני הסלים כשמניחים אחד ע"ג משנהו?
חיפושית שלום,
ה- ETFים שאתה מדבר עליהם עוקבות אחר חברות פיננסיות במדד ראסל 1000 (זהו נכס הבסיס), והמינוף הוא פי 3 יומי ב- %.
כלומר בתעודה FAS על כל שינוי של 1% התעודה תעלה 3%, והתעודה השנייה (FAZ) תרד 3% .
לחברה מספר אפשרויות לספק לך מינוף פי 3: במדדים שיש עליהם חוזים/אופציות ניתן להשתמש בהם. כאשר אין, הדרך הקלאסית היא באמצעות לקיחת הלוואה ורכישת נכס הבסיס.
כלומר, החברה רוכשת עם הכסף שקנית את הקרן/תעודה את המדד (פעם 1) ולוקחת הלוואה בגובה פעמיים וקונה את המדד שוב(פעם 2 ו-3)- כך נוצרת חשיפה פי 3. כמובן שאתה משלם על הלוואות אלה בדמי הניהול..
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
רועי תודה לך,
אגב איזה סדרי גודל של דמי ניהול יש על התעודות האלה והאם יש מקום להתמקח?
ומדוע פרמיות האופציות של FAZ כה גבוהות כיום, האם זה קשור לסטיית התקן?
1. דמי הניהול ב- 2 קרנות סל אלו הוא 1.05% (שנתי כמובן).
2. אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך בשאלה השנייה. אבל אנסה..
בתקופות בהן אי הודאות גדלה, (בדר"כ השווקים יורדים) וה- VIXים עולים, כלומר מדדי הפחד.
פירוש הדבר של VIX עולה הוא שהמשקיעים מעריכים כי התנודתיות בשוק תעלה, ויותר קשה/מסוכן לצפות את העתיד, ולכן, הם מבקשים מחיר גבוה יותר על האופציות- זאת דרך הכנסת סטיית תקן גלומה גבוהה יותר בעת חישוב מחיר האופציה.
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.
רועי תודה,
שתי התעודות עולות או יורדות ביחד אך במהופך אחת מהשניה. אך השינויים בהם שונים במידה מסוימת:
האם ההפרשים הם פועל יוצא של הדלתא ותטא ומסטיית התקן או מהלחץ שבמחזורים הגדולים הנובעים מהכתיבות הרבות בסטרייקים הרבים שמסביב לכסף בעיקבות התנודות החדות?
1. ETF היא קרן נאמנות סחירה הכפופה לחוקים ולתקנות של קרנות הנאמנות בארה"ב.(בניגוד לתעודת סל שהיא תעודת התחייבות של מנפיק התעודה ע"פ נוסחא מתמטית). כלומר, לפי ההגדרה ניתן להבין שהקרן תעשה כל שביכולתה (Best Effort) לספק לך את המדד, במקרה זה פי 3, אך אינה מחויבת בכך. הדבר כמובן עונה לשאלתך מכיוון שעושי השוק ב- ETF אינם מחויבים לבצע עקיבה מדויקת, וכך נוצר הפער שעליו שאלת.
2. שיערוך וטעות עקיבה- החוק אליו כפופה ה- ETF מאפשר טעות עקיבה (Tracking Error) הנוצרת כתוצאה מכך ששיערוך ה- ETF נעשה לפי שווי הנכסים שמחזיקה הקרן ולא לפי המדד.
3. לרוב, תנודתיות גבוהה מקשה על יכולת העקיבה המדויקת של ה- ETF הממונפות, בעוד שבתקופות של תנודתיות נמוכה טעות העקיבה שלה קטנה יותר.
4. עלות המינוף- על מנת לספק לך את המינוף, עבור המינוף בלונג ה-ETF לוקחת הלוואה ומשלמת ריבית ליבור + מרווח, בעוד שעל המינוף בשורט ה- EFT מקבלת ליבור + מרווח. סיבה זו אמנם לא מספקת הסבר להפרש היומי אך ריביות אלו שונות בכל אחת מהתעודות, ולאורך זמן יוצרות הפרש מסוים.
מקווה שלא העמסתי יותר מידי כי אפשר להסתפק גם פשוט בהגדרה הראשונה..
רועי ההסבר פשוט נותן תשובה ברורה לתוצאה שאני רואה בגרף המכיל את שתי התעודות אחת על גבי רעותה. כל נק' חיתוך בין הגרפים מהווה עבורי הודעה על שינוי עיתוי ומגמה בין שוק שורי לדובי בפשטות וללא אינדיקטורים וזאת בטווחים ארוכים.
האם הרעיון נראה נכון?
1. הדבר תלוי באיך "נרמלת" (Normalization) את הגרף, כלומר- ההתחלה היא לפי מספר מסוים, לפי מחיר מסוים של אחד מני"ע או לפי תאריך וכו'...כל בחירה כזו תשנה את מיקום החיתוך של הגרפים.
2. חיתוך דומה ניתן גם לראות בלונג ושורט רגיל, ולאו דווקא בממונף.
יותר מזה אני מנוע מלפרט בהתאם לחוק, ובטח שאינני יכול לומר לך אם זה מהווה אינדיקציה לשוק שורי או דובי (ואני גם לא יודע). אציין, שלפעמים יש "הטייה" מסוימת לדברים שאנו חושבים שגילינו בגלל שאנו רוצים מאוד שזה יהיה נכון, לכן, אני כן יכול להציע לך לחפש מקרים שזה לא קרה, כלומר היה חיתוך ולא היה שינוי מגמה (ואני מאמין שיש כאלה), בהם היית לוקח כיוון וטועה או מקרים בהם אכן צדקת אבל לא יכלת לנצל זאת, כלומר, החיתוך כבר התבצע לאחר שהיית אמור להיכנס. בהקשר זה הייתי מפנה אותך לפורום של הניתוח טכני.
רועי תראה,
אני מנתח גרפים כבר זמן ממושך, נרמלתי את שני הגרפים באופן שהם מתנהגים כמעט בכפיפה. אין מספר רב של נקודות חיתוך אך מהנקודות שנוצרו מתקבל חיתוך קרוב ל-MACD ואינדיקטורי היפוך מגמה נוספים. אני אערוך בדיקה בטווח השנים האחרונות ונשוחח על כך בהמשך.
בכל מקרה תודה על העזרה וההסברים המפורטים.
פורסם במקור על ידי Roybe
כמובן. אתה בטח מכיר את חוק ני"ע, השקעה בנאמנות, ורישוי יועץ/משווק/מנהל השקעות.
אצלנו בחברה, ואני במיוחד, לא מתכוון ללכת על מה שאפור, ולכן- דברים שאני לא בטוח אם מותר לי לכתוב אני לא כותב!
מחכה לתוצאות הבדיקה שלך...מקווה שתמצא משהו מעניין
רועי שלום,
לגרף תובנות מענינות. שכמפעילים על הגרפים מספר אינדיקטורים ניתן לקבל אישורי כניסה ויציאה מפוזיציות. שתי התעודות בנות כשנתיים ולא ניתן להעריך את תגובת השוק בפרקי זמן כה קצרים. העניין הוא שהאטה בשווקים מגדילה תעודה אחת ומנגד תעודה השניה מתכווצת אך לא באופן סימטרי מה שיוצר בעיה מסוימת של הטיית נקודת החיתוך אולי בגלל הנפחים של המסחר או בגלל הכתיבות וסטיות התקן.
אני אבחן את האפשרויות במהלך השנה עם שינויי המגמות ואולי זה יכול לעזור לי לנתח גבולות שורי/דובי. הייתי בטוח שחוות דעת מקצועית של מי שעוסק בתחום תעודות הסל ובמיוחד בממונפות יכולה להאיר בפני פן אפל זה.
בכל מקרה תודה על העזרה.....
בגלל מספר "עיוותים" שהם לא רלוונטים ולא ניתן לנצלם, תמיד מנתחים את המדד, והמוצר הוא רק הדרך להשקיע. כך גם בתעודות ממונפות.
אבל אני איתך, מי יודע...אולי גילית משהו חדש ?..
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור משום ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים. המידע הינו לידיעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על אחריותו בלבד.
רועי שלום רב,
הערב התרחש חיתוך בין הגרפים, ז"א לפי תפישתי, היום הוא הזמן שצריך למכור את ה-FAZ ולקנות את ה-FAS שנכנס למצב לונג.
על סמך האינדיקטורים של הניתוח הטכני היפוך המגמה הוא מינורי ביותר אך יש היפוך.
אני אעקוב אחר ההמשך... ואעדכן בהתאם. אם להערכתך הניתוח שגוי אבקש את הערותיך והארותיך.
אפשר גם לפתוח תיק וירטואלי, וכל פעם שמתבצע חיתוך לשנות את הפוזיציה בהתאם, ולעקוב אחר ביצועי התיק.
אכן זה מה שעשיתי. אני חייב לבדוק מספר חיתוכים.................
הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור משום ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים. המידע הינו לידיעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על אחריותו בלבד.
רועי,
אכן זה מה שקורה השבוע, להערכתי נראה עוד שני ימי מסחר חיתוך נוסף וכנראה חזרה ל-FAZ למרות שברגע זה הגרף על FAS והנייר יורד.
בתחילת ספטמבר נוצר חיתוך ראשון, שוק שורי שליטה ע"י תעודת FAS ולפני מספר ימים נוצר חיתוך נוסף והדבר מאשר את המשך שליטתה של תעודת הסל FAZ על השוק היורד עד לנקודת החיתוך הבאה בצמד התעודות.
ההתנהגות הזו נראית מבטיחה, מה דעתך?
מה ה'וירטואלי' אומר ? האם תחזקת את התיק הוירטואלי לפי החיתוכים, ואם כן מה התוצאות ? (נוותר לך הפעם על עמלות קנייה/מכירה וכו')
רועי שנה טובה,
אכן תעודת FAZ משתלטת על התיק וסיפקה מאז החיתוך מספר אחוזים וזה כנראה ימשך עד נקודת החיתוך שכנראה תתרחש עם שינוי המגמה העולמי. אני עוקב מידי יום אחר המהלכים והשינויים.
כשמניית FAZ עלתה בחודש האחרון כ-10 אחוזים בעוד FAS ירדה כ-20 אחוז. ובסך הכל שתיהן ביחד נשחקו בערך ב-0.025% מההשקעה.
נא לא לזלזל בעמלות של תעודות הסל האלה + קניה / מכירה שיש להם מרכיב משמעותי בהתחשב ברמת הסיכון הגבוה.
חג שמח
תעודת FAS ממשיכה את מסעה דרומה ונשחקת תחת עוצמתו של מדד ה-FAZ.
מה שנראה שהפער בין שני הגרפים מתרחב ואיני מבין את משמעות ההפרש שנוצר. אולי הכוונה לירידת ערך נכס הבסיס.
בכל מקרה לא נראית נקודת מפגש בין הגרפים ברגע זה.
פורסם במקור על ידי חיפושית כחולה
אם נכס הבסיס היה טס למעלה, גם היו נפרדות אבל בכיוונים הפוכים, לא?
רואה שלום רב,
תודה על השאלה, כשמשווים את היחסים בין המדדים רואים שיש ירידת ערך משמעותית בטווחי זמן מסוימים למרות שבפועל רואים שכל אחת מתנהגת בכיוון שלה כפי שציינת.
פשוט אני חושב על צורה אחרת להבין את המתרחש שלא על פי מדד הפחד.
לפני שני ימי מסחר נוצרה נקודת חיתוך חדשה ולפיה תעודת FAS בעמדת הובלה משמעית כלפי מעלה.
בסיום המסחר הערב נראה אם צפוי שינוי במגמה וחיתוכי בין מדדי התעודות או מגמה משמעותית בכיוון מסוים תימשך.
לשתי התעודות סטיות תקן גבוהות במידה רבה מה שמאותת על כיווני תנועה חזקים.
רועי, האם להערכתך יש היגיון במבט הזה האחר לגבי שוק הפיננסים?
חג שמח
המבט אומנם 'אחר' כמו שאתה קורא לו, אבל ממה שאני בדקתי הוא בסך הכל משקף דברים נוספים הידועים מתחום הניתוח הטכני. אני לא יודע מה קורה עכשיו, אבל פעם אחרונה שבדקתי את החיתוך של 2 התעודות (בדקתי גם עוד 2 חיתוכים אחורה) היה גם חיתוך של ממוצעים נעים (לא זוכר לכמה ימים), כך שמה שניתן ללמוד ממבט זה לרוב ישתקף במדדים ידועים של ניתוח טכני.
אבל שוב, זאת דעתי בלבד ולפי מה שאני בדקתי. אם תמצא משהו אחר אשמח לשמוע.
רועי שלום,
תעודת ה-FAS מגלה דומיננטיות מאותו חיתוך סביב ה-17 בחודש וממשיכה ברציפות את המגמה הברורה עד רגע זה.
בו נעקוב אחר המשך ביצועי צמד הניירות FAS - FAZ ונראה אילו השלכות נוכל להסיק מהתנהגותם בעיקבות נקודות החיתוך האלה.
יש לך רעיונות ?
המשך ערב נעים.....
יש מצב שתעלה גרף של הצמד עם החיתוכים?
FAZ עם בטא של קרוב ל- (4-) היא נשק יום הדין ונראה לי שבמצב הנוכחי כדאי לנער מעליה את האבק.
תודה
רועי ורואה ערב טוב
הערב כל היחסים משתנים בעיקבות עלייתה הערב של המניה FAS בכ-400 אחוז. אני אצטרך לשנות את כל היחסים ולבנות תבנית חדשה. שכנראה תראה אותו הדבר רק עם מספרים אחרים. איך שלא נראה המהלך העולה עומד בפני הצטלבות בין המדדים והימים הקרובים יאמתו את ההמשך או המעבר.
חיפושית:
אל דאגה, זה רק עניין טכני. היה ספליט הפוך של 1:5. ראה ב-
http://finance.yahoo.com/q/hp?s=FAS+Historical+Prices
לצמד התעודות שינויים מטורפים במחירים ולכן נאלצים לעיתים קרובות יחסית לבצע ספליטים וספליטים הפוכים.
העצה היא להסתכל על ה-Adjusted close (הטור הימני שם) וזה מנוכה השפעות של ספליטים וחלוקת דיבידנדים (לא רלבנטי כאן).
מקווה שעזרתי.
עבודה יפה 'רואה'
תודה רועי. :)
בתור "נשק יום הדין", בעיקר FAZ, חשוב להבין את התעודות האלו.
רועי ורואה ערב טוב,
הספליט הכניס אותי לרגע לאופוריה כשה-FAS קפץ בערב אחד 402 אחוז. די מהר התעשטתי.
הערב היה כמעט היפוך, למרות שהסטופ מושך את ה-FAS לכיוון שער 50 מעבר לפינה ובטווח היותר ארוך רואים כבר את היציאה מהתקופה המביכה הזו. ברמת הניתוח ניתן לראות כבר שערי יעד. רמות הסיכון גבוהות על פי נתוני היווניות. כל ערב דילמות חדשות. ה-FAZ ממשיך לאבד גובה והמגמה שלו עוד לא נשברה.
מדד הפחד יצר עמודת דישדוש עם עליה אחרי סלט של תנודות בכל התקופה האחרונה.
בו נעקוב בהמשך השבוע אחרי התנהגות שתי תעודות הסל.
הערב נוצרה נקודת חיתוך בין שני תעודות הסל וכנראה תעודת ה-FAZ בדרך לדומיננטיות. מניתוח גרף התעודה כרגע השער מעל 42 דולר. שער 43 דולר הוא איזור בחינת ההתנגדות עליה לשער 44 דולר יהווה הדרך להמשך השוריות בתעודה.
המשך יום נעים.....
השבוע עקבתי מרחוק אחר המשך הירידה ב-FAS ע"ח עליית ה-FAZ. מניתוח הגרפים לא נראית נקודת חיתוך בין הגרפים. כל זמן שרצועת העליה במדד הפחד ממשיכה לעלות בעיקביות ובשינויים מינוריים ומחזורים דלילים כנראה לא נראה היפוך בצמד תעודות הסל. מדד ה-MACD מבטאית מגמה ברורה והסטוקסטי מציין הזדמנות טובה להכנס לפוזיציה. האינדיקטורים עוד לא מציינים את סיום הגל וכניסה לשינוי שיצור נקודות חיתוך ושינויי מגמה בשוקי האופציות ווהכספים הסמוכים לראסל 1000 בארה"ב.
המשך יום נעים.....
עם הווצרות מפנה בגרף היורד של תעודת ה-FAS החלה זו את מסעה צפונה בכיוון גרף תעודת FAZ. מרגע המפנה השבוע שעבר ועד יום ו' בסיום המסחר עלתה התעודה בכ-27%. על פי הניתוח הטכני המניה שואפת לשער 81 דולר. (כרגע 62 דולר).
מרגע המפגש בין הגרפים FAS תהפוך להיות הדומיננטית בצמד התעודות.
אמש נוצר חיתוך בין שתי תעודות הסל ו-FAS בעמדת ההובלה. לפי ניתוני הניתוח הטכני פרמטרים שונים מציגים כיווני התפתחות עתידיים. למרות ירידת הערך הערב והציפיות מהחלטות מרקוזי בבריסל, החלטות הפיטורים בסיטי וכל המהלכים באשר לריבית הסוואפ בבנקים האמריקאים, שינויים מינוריים בכלכלה העולמית ומדד פחד המשתולל מכל ידיעה, בהתחשב שהערב הוא עלה מעל ערך 30 מראה שהצמיחה תהיה איטית וחד ספרתית זמן רב. ז"א כנראה שוק מדשדש והלוואי שטעות בהנחותי והערכותי. אני עוקב אחר התנהגות צמד הניירות האלה.
אני חושב שזו קבלת פנים נפלאה להיכנס לנייר ביום שיש לו ירידה של כ-8%.......זה רעיון לא המלצה.
המשך יום נעים...
על פי מערכת הגרפים נראית נק' חיתוך בין שתי התעודות כבר מעבר לפינה בימים הקרובים.
אעדכן ברגע החיתוך.
חג אורים שמח,
למרות עליית תעודת FAS במהלך השבוע בכ-14 אחוז בגרף היומי ניתן לראות חיתוך בין שתי התעודות כשתעודה FAZ הופכת להיות דומיננטית. במבט ארוך של כשבוע ומעלה נראה בדיוק היפוך משמעי כשתעודה FAS הופכת להיות בגל הראשי לאחר שהגל היורד סיים מהלך יורד שהחל ב-25 באפריל 2011. חייבים להבין את המגמות היומיות אך לא לשכוח להבחין במגמות הארוכות שבהן טמונים הרעיונות וההבנה לנעשה בשווקים.
המשך מסחר נעים......