הבנתי שלבעלי האג"ח עדיפות על בעלי המניות של אלביט. האם במקרה של הסדר חוב של זיסר, או הסדר אחר כשמדברים על "התחייבות לבעלי האג"ח" אמורים בעלי האג"ח לקבל את שווי האג"ח בהתאם לפארי בדומה לפרעון מוקדם?
תודה
Printable View
הבנתי שלבעלי האג"ח עדיפות על בעלי המניות של אלביט. האם במקרה של הסדר חוב של זיסר, או הסדר אחר כשמדברים על "התחייבות לבעלי האג"ח" אמורים בעלי האג"ח לקבל את שווי האג"ח בהתאם לפארי בדומה לפרעון מוקדם?
תודה
בהסדר כמשמעו יש תנאי הסדר שמוסכמים על שני הצדדים - ואלו אינם חייבים להיות זהים למחיר הפארי.
ברור שלמחזיקי האג"ח יש עדיפות על בעלי המניות במקרה של פירוק (שים לב להבדל - אך סביר כי זהו לא הכיוון אליו תילך החברה).
molty - אינני מבין מאיכן הגיע שאלה זו, בדרך כלל שאלותיך מראות על הבנה גבוהה יותר של הנושא...
תודה על המחמאה אלון... :d למען האמת עד היום לא היה לי ניסיון עם מקרים כמו האג"ח של אלביט (ומקווה שלא יקרו בעתיד..)ף לכן שאלותי. הבנתי שבעיקרון יכולים להיות 2 תסריטים לאלביט (אולי יותר), תסריט ראשון בסגנון ההסדר עם אזורים, ותסריט שני דומה לאפריקה. איזה הסדר עדיף לדעתך אלון, ומה התחזית שלך יקרה בעניין אלביט?
ו..אולי אני קצת מקדים את המאוחר והכל יהיה בסדר עם האג"ח, בלי שום הסדר עם "מחיקת חוב קטנה" מצד הפועלים לזיסר?...):
אלון שלום,
שאלה בהמשך לנ"ל...
כאשר מתלבטים מהו האג"ח ה"זול" ביתר של אלביט הדמיה, בהנחה שיהיה הסדר, מהי התשובה הנכונה :
1.האג"ח הזול ביותר הוא הנמוך ביותר באחוזים מהפארי?
2.האג"ח הזול ביותר הוא זה שההפרש בין מחירו היום לפארי הכי גבוה?
3.האג"ח הזול ביותר הוא זה שמחירו האבסולוטי הוא הנמוך ביותר, ללא קשר לפארי?
תודה מראש
תגיד דן.. יש אתר שבו לא שאלת את השאלה הזאת? :d
danben ערב טוב ,
לא אלון אבל בכל זאת..
לדעתי האישית מה שאני הייתי מחפש בסדרות אגח שלפני ההסדר הוא את הסדרה שהיא הכי זולה באחוזים ביחס לפארי כלומר מחיר הסדרה הנוכחי הוא הכי רחוק מהפארי. ( תשובה 1 אצלך ברשימה )..אבל לפי דעתי עוד פרמטר שאתה צריך להסתכל הוא לא רק המחיר אלא חשובה גם גודל הסדרה !!! וניתוח המצב הסדרה שבחרת ביחס לשאר הסדרות מבחינת התניות /בטחונות /תאריך הנפקות..
כמובן שאיו לראות זאת כהמלצה לפעולה כלשהיא וכל מקרה צריך להיבחן לגופו..
בברכה , לברון
:dציטוט:
פורסם במקור על ידי mimi100
תודה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי לברון
מקווה שאלון לא יכעס על הערתי...):
לדעתי במצב הנוכחי שכל אגרות החוב ניסחרות בתשואת יתר דו סיפרתית (נימנע מהמונח "תשואת זבל"), לדעתי לא אמור להיות הבדל בין הסדרות מכיוון שמחזיקי האג"ח של הסדרות ישאפו לשיוויון בבטחונות לפרעון האגחי"ים גם עם המח"מ הארוך (בדומה להסדר כמדומני עם אפריקה). ברור שהסדרה עם המחר הקצר לכאורה אטרקטיבית אבל כאמור לדעתי דווקא יכול להסתבר שהסדרות הארוכות יותר אטרקטיביות בהסדר אם יהיה, בדומה לאג"ח אפריקה כ"ו.
דבר ראשון נציין כי דיבור על הסדר הוא מוקדם מדי.
נכון שלזיסר (הבעלים) יש חוב לבנק הפועלים ונכון שבנק הפועלים מפעיל לחץ עליו - אך כעקרון במקרה הגרוע ביותר - מי שיהיה הבעלים זה הבנק במקום זיסר, את החוב למחזיקי האגח עדיין יהיה צריך לשלם ולחברה קופת מזומנים שמספיקה לתשלום מלא של יותר מהשנתיים הקרובות.
כל הכתבות שאנו רואים בעיתונות הכלכלית ובאתרים הפיננסיים - מבלבלות, וייתכן שלא במקרה - לאלביט הדמיה, למרות שמצבה אינו טוב, אין בעיה לשלם את החובות שלה בטווח הזמן הקרוב, אם קופת מזומנים של 1.8 מילארד שקל, החוב עצמו די בטוח.
כן, נכסי החברה בעייתיים, וכן יש לבעלים בעיה של תזרים - אך לא לחברה! לאלביט הדמיה הון עצמי חיובי, את 2010 היא סיימה עם רווח, המדדים הפיננסיים שלה טובים - ולכן להערכתי החשש אינו מוצדק כלל - ואין סיבה ממשית לדבר על הסדר.
רק בגלל שהשאלה עלתה, שים לב להערתי למעלה...ציטוט:
פורסם במקור על ידי danben
בהנחת הסדר אין כלל אצבע ברור ויש לבחון מספר פרמטרים...
כאשר סדרות החוב בעלות מאפיינים דומים במח"מ ואופן תשלום, כלומר שבמסגרת הסדר לא צריך להיות הבדל ממשי בין הסדרות השונות, הדבר הנכון הוא ללכת על הזול מבין סדרות החוב.
אך לרוב זהו לא המקרה ויש אגחים ארוכים ואגחים קצרים. במקרה שמדובר בחברה שלה נכסים מעטים ויש חשש אמיתי של החוב - מה שאומר כי יש סבירות גבוהה לפירוק - הדרך הנכונה לבחור היא זו שנסמכת על ההפרש באחוזים בין מחיר השוק (מחיר הקנייה) למחיר הפארי, שכן בפירוק כולם שווים בפני החוק בכל מקרה וכל אחד יקבל את החלק היחסי מתוך התקבולים לפי גובה החוב מולו.
במקרה שיש הבדלים משמעותיים בין הסדרות ונראה כי הולכים להסדר, הגיוני להניח כי תינתן עדיפות כולשהי לקצרים, כמובן שקשה לצפות מה יקרה אז, אך צריך להפעיל רציונל מול מחיר השוק וההפרשים בין הסדרות כפי שהם באים לביטוי בשוק.
מעבר לכך, כמשקיע לטווח קצר באגח יכול להיות שמה שמעניין אותך להשקעה זו לא הנקודה הסופית בהסדר אלא יכולת ההתאוששות של הנייר, או נכון יותר מחירו בשוק, באחוזים כמובן ביחס למחיר הקנייה, ואז היחסים שאתה מדבר אליהם אינם רלווטים כלל. אני מאמין כי במקרה של אלביט הדמיה (לדוגמה) זהו המקרה, שכן אין סיבה כי יצא להסדר ממשי, ואז מי שנפגע באחוזים באופן גדול יותר בשקלול מועד פדיון קרוב ואחוז פדיון קרוב לנייר - צריך להיות השיקול הקובע.
כל זאת יהיה לא נכון כמובן אם יש הבדל בין הבטחונות של הסדרות!
בהנחה שיש סידרה לה בטחונות וסדרה אחרת ללא בטחונות, יש לקחת את הדבר בחשבון ולהפנות את כל התקבולים העתדיים מול הסדרה המבוטחת - דבר שיכול לשנות את כל התמונה ולהשאיר את הסדרות הלא מבוטחות ללא נכסים כלל או עם נכסים נחותים - ולכן המחיר כבר לא משחק תפקיד לצורך השוואה.
ישנם כמובן שיקולים נוספים ויש לבחון כל מקרה לגופו של עניין - ולכן לא ניתן לתת תשובה חד משמעית לשאלתך...
אלון, חן חן על תשובתך המפורטת והמנומקת, תודה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אלון פיאדה