-
פישר והדולר - מבט קדימה
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000636894
ביום שפישר החל להתערב בשוק המט"ח ציינתי כי זוהי טעות קולוסלית. מי שיבצע חיפוש באתר יבחין כי לא פעם רבים התנגדו לדעה שלי, ולפרקים אף צדקו. מאז עברו לא מעט מיים בירדן, ובשבועות האחרונים התקשורת מתחילה להתעורר. לא ארחיב על כך, שלא היה
כל (וקול) ביקורת כנגד הנגיד, והכותבים העדיפו להתחרות בקומפלימנטים על הגביר האמריקני שהגיע למדינה הקטנה מהמזרח
התיכון. כעת משהוכרעה המערכה, ופישר כמעט וכבר לא יכול להמשיך ולרכוש דולרים (אולי הוא טרם הבין זאת?) אתיחס לעתיד,
ואציין מספר נקודות שראוי שיעלו טרם זמנם:
1. המערכה הוכרעה אבל לא המלחמה. לכשארה"ב תשקע בשנית (וגם האופטימיים ביותר מסכימים על כך, השאלה היא רק מתי)
אנו ניוותר עם בור אדיר של מטבע הולך ונשחק המאבד את מיקומו בעולם. בנק ישראל ממיר חלק קטן ביותר למטבעות זרים, וזה
לא שהאירו במצב טוב בהרבה..
2. אסור לפוצץ בועה - צריך למנוע את היווצרותה. פיצוץ בועה לעיתים הוא לא הפתרון הטוב ביותר, ובמה אמורים הדברים: העלאת
הריבית תבלום את עלית מחירי הנדלן אבל תהפוך זוגות רבים (להבדיל ממשקיעים) לכורעים תחת נטל המשכנתא. הדבר עלול להוביל
למשבר (שוב, אופטימים יאמרו משברון בלבד) וגם אם מחירי הדירות ירדו, אין זו יציבות כי אם נדנדה של מיהו הסובל יותר.
3. ההיסטוריה תשפוט את פישר כאחד הנגידים הגרועים שהיו למדינת ישראל. לדעתי האינפלציה תסגור פינה זו, ובכל מקרה תחביב
התקשורת הוא להמליך ואז להפיל. עוד מעט הכותרות כבר יהיו יותר ויותר בוטות (בהקשר זה אציין כי כלכליסט יוצא חוצץ נגד המהלך
כבר לפני מספר חודשים, ועל כך הם ראויים להערכה), והמלך יוצג כעירום.
4. הרבה בשל הסעיף הקודם, פישר לא ימשיך לכהונה נוספת.
ימים יגידו אם צדקתי בהכל, בחלק או אולי ההיפך הוא הנכון. כך או כך, כמנהגי, אני מעדיף לומר את השקפתי ולא להתיחס
בדיעבד. המצב היחיד בו הנגיד יצא "חכם" הינו מצב בו תהא מלחמה רחבת היקף בישראל, ולכך כמובן איש לא מכוון.
נגיד המגיב לאינפלציה ולא מונע אותה, כמו גם מאמין שהוא יותר מפיון בשוק המט"ח עלול להמית על ארצו אסון. זיכרו איך היללו את גרינספאן, ואיך כיום הוא נחשב כמוקצה בוולסטריט בשל משבר הסאב פריים.
-
Re: פישר והדולר - מבט קדימה
ממצה וכל כך נכון
עכשיו בוא ננצל את הטעויות שלו לעשית כסף
איך עושים זאת ?באמצעות האופציות על הדולר.?
או אולי באמצעי פיננסי אחר? בטוחני שכווווווולם ישמחו
תודה
-
מסכים עם רוב הכתוב דלעיל למעט הקטע בסוף המאמר עם גיספאן שהרי הוא מוקצה מחמת שיריו הקלוקלים שהוא כותב לאייל גולן וקובי פרץ וליאור נרקיס ושאר מרעין בישין. :d :d
(כוונתך הייתה כמובן לגרינספאן, הנגיד הקודם לפני ברננקי)
-
נקודה למחשבה - נכון שמבחינת פזיציה הדולר נמצא בדיוק איפה שהיה לפני 3 שנים.
אבל במחשבה לאחור - אם פישר לא היה מתערב, איפה הדולר היה היום?
אם היינו מתרגלים לדולר ב 3 ש"ח אז היינו מתרגלים גם לדולר ב 2.8 ש"ח
יופי טופי ליבואנים ולבזבזנים למינהם שיוכלו לקנות עוד HD TV או שברולט (שכחו מטיסות זולות, במדינתנו הקטנה שער הדולר בכרטיסי טיסה הוא ללא קשר למחיר הדולר).
נכון שפישר ניסה מכשיר אחד באגרסיביות, לדעתי נראה בזמן הקרוב מס על עסקאות מט"ח קצרות טווח ועוד כל מני מכשירים אבל מה זה היה עושה ליצואנים? כמה היו מפוטרים בגלל 20% ירידה בהכנסות?
אשמח אם השחקן היה מציע אלטרנטיבות אחרות ... בכל זאת כולנו ביקורתיים, אבל בואו נהיה ריאליים, מה עוד אפשר לעשות כנגד התחזקות (לא בריאה) מטבע?
-
הצעתי לא פעם - במקום כל הכסף שהפסיד בנק ישראל (למעלה מ 10 מיליארד דולר) ניתן היה להקים קרן גידור ליצואנים
(לא במובן של קרן גידור הנוגעת בהשקעות אלא גידור ללא מטרות רווח), ובמקביל לתמוך בהם ע"י הורדת המס. הקרן לא
רק שהיתה מקטינה את הנזק עד אפס, יתכן ואף היתה מניבה רווח, ובכל מקרה הנזק היה מזערי ובקיזוז הטבת המס נעלם לחלוטין.
הרווח אם היה מתקבל "שלא במתכוון" היה מוחזר לממשלה שהיתה צוברת אותו לימים קשים יותר בהם הגידור לא יהיה הרמטי.
חשבו על קרן בהקשר הרווחים מגז, אך משום מה בהקשר היצואנים בנק ישראל לא חושב מחוץ לקופסא.
-
סתם כי אני אוהב מתמטיקה .... ננסה להבין מה אתה מציע?
התמ"ג של ישראל הוא בסביבות 800 מיליארד שקל
40% מגיע מיצוא = 320
כפול שלוש שנים = יוצא בערך 1טריליון
ההפסד ליצוא לאורך השלוש שנים היה בסביבות ה 20% בממוצע
200 מיליארד שקל
בהנחה שהיצואנים יקבלו הטבות מס ובידיעה שסך כל ההטבות לא ישתווה ל 200 מיליארד, אני מניח שקרן הגידור תיאלץ לכסות על ההפסדים.
אבל איך בדיוק מגדרים הפסד בדוק של 200 מיליארד ש"ח עם 35 מיליארד שאמורים לספק תשואה של 570% (200/35=5.7)
לאורך 3 שנים וכל זאת ללא סיכון על מנת למנוע הפסד בנוסף ל 200?
אולי אני מדבר שטויות, אבל החשבון לא מסתדר לי.
-
כנראה שפישר מכיר טוב ממך את מגבלות הביורוקרטיה בארץ.
אם 10% מקרן כזה היה מגיע ליעדו זה הרבה. ובינתיים כל היצואנים הקטנים היה פושטים רגל או יורדים לחו"ל.
-
שמוליק, היצואנים אמרו שאם דולר יגיעה ל-3.2 זה יגרום להם הפסד רווחים של 300-400 מיליון שקלים לשנה.
זה אמר יו"ר לשכת התעשיינים, ואני לא חושב שהוא הצטנע כשאמר את כזה.
זאת אומרת מיליארד שקלים לתקופת הרכישות של דולר בהנהלתו של פישר.
עכשיו חשבון פשוט - חסכנו מיליארד שקל ליצואנים על חשבון:
א. הפסד של מיליארדים על יתרות מט"ח של בנק ישראל - מי ישלם בסוף ? נכון, משלמי המיסים.
ב. הפסד של מיליארדים רבים על קניה של סחורות (דלק, ברזל, מכוניות, ...) מחו"ל, שאנחנו כצרכנים שילמנו.
ג. אי מניעת אינפלציה ופגיעה בחיסכונות ויכולת קניה של אזרחים, כדי לא לפגוע בדולר.
ד. ניפוח בועה בבורסה (כי אין אלטרנטיבה לכסף), בגלל ריבית אפסית ואחת הסיבות כדי לא לפגוע בדולר.
ה. ניפוח בועת נדל"ן (כי עוד פעם אין אלטרנטיבה לכסף, חוץ מבורסה).
לסיכום: עזרנו ליצואנים במיליארד שקלים, וקיבלנו נזקים לפחות פי 20.
אם פישר ינצח קרב על הדולר, אנו נפסיד את המדינה ...
-
הכרזות מבעלי תארים כאלו ואחרים לא אומר שהוא מציג את התמונה האמיתית.
בחשבון שאני עשיתי בצורה גסה ההפסד הוא 200 מיליארד.
יצואנים = 40%
שקל חזק ב 20% מהמחיר הממוצע
לא תמצא טעות בחשבון
ושלא ישתמע שאני תומך בצד זה או אחר, אבל אם יש דרך לגדר 200 מיליארד ללא סיכון אז אשמח מאוד ללמוד איך עושים את זה, מה שבטוח זה לא יזיק לדעת בעתיד
-
את הכסף סופרים במדרגות
אני נאלץ לחלוק על דעתו של שחקן מעוף.
בשיא המשבר רוסיה השתמשה במחצית מיתרות המט"ח שלה על מנת לתמוך בשער הרובל. היא יכלה לעשות זאת פשוט כי היו לה $,אירו,ין,פרנקים מתחת לבלטות של הקרמלין.
מצבה של רוסיה טוב בהרבה ממדינת ישראל, מדובר במדינת ענק משופעת בנפט, גז, אורניום, פחם, יהלומים, זהב, מחצבי נחושת, פלדיום, אלומיניום, קובלט (טוב נמאס לי לרשום את כל הטבלה המחזורית :-)), עץ, תעשיית נשק, תעשיית הובלה בין לאומית,....
אל לנו לשכוח שאנחנו מדינה קטנה, מוקפת במשטרים שיכולים להפנות את כלי הנשק שלהם אלינו רק על מנת להשתמש בישראל כשק חבטות.
אתה יודע להגיד לי מה יהיה במצרים בשנה - שנתיים הקרובות? אתה יודע להבטיח שצבא מצרי מצוייד היטב לא ישרת האחים המוסלמים - בדיוק כמו שקרה לצבא אירן ב- 1979 - הפעם אין מראות של הוצאות להורג של הקצונה הבכירה במצרים כפי שקרה באירן של שנות ה- 70.
מה שקורה כעת הוא שפישר קונה מט"ח קונה בו אג"ח מדורג גבוה ממשלתי ובנקאי ומנגד מנפיק מק"מ. דו"ח בנק ישראל הראה כי ההוצאה על ריבית הניכיון של המק"מ פחות או יותר שווה לקופונים מהאג"ח שהוא קונה.
גם אם כרגע יש הפסד על הנייר - זה לא אומר שום דבר, השחקנים הזרים המירו משהו כמו 50G$ לש"ח, היצוא + העברות - יבוא והוצאות השקעות לחו"ל לא יכולים לכסות 50G$ - בשלב מסויים לא תהיה להם ברירה אלא לממש את ההשקעות (איזה טלפון יתקבל מלונדון כאשר ב- CNN רואים טור טנקים ישראלי יורה או מטח של מאות רקטות כבדות שנוחטות במרכז ת"א) במועד כלשהו.
מה גם, שאם תעבור התקנה שמבטלת את הפטור מרווחי הון של הזרים במק"מ \ אג"ח הדבר יקטין את ה- carry trade, אם לעניין יצורף גם מס על הון ששהה כאן זמן קצר השנוי של המגמה יכול להיות לכוון יציאת מטח.
הואיל ולא ניתן להכריח את פישר למכור בשער הנוכחי מאיפה אתה מצפה שיכנס $ על מנת לאפשר להם לצאת?
אני רק מקווה שפישר המיר חלק לאירו, פרנק שוויצרי, פאונד בריטי, $ אוסטרלי, קנדי, הונג קונגי - ושהמח"מ של חלק מהאג"ח הוא מספיק ארוך על מנת לאפשר לכסות את הניכיון במק"מ - אם זה המצב והריבית כבר התחילה לעלות בעולם - הוא יכול להמשיך את המצב לאינסוף.
-
המספרים שמועלים כאן נכונים אבל מלאכת הגידור הרבה יותר פשוטה, היות והמטרה היא לא להרויח אלא נטו לשמור על הכסף.
הנה הדרך והצורה:
לצורך הדוגמא הדולר מצוי ברמת 3.5 . בנק ישראל יחיה עם זה בשלום וכך גם היצואנים אך מה שידאיג אותם הוא כמובן
המשך ירידה בשער הדולר. לכל יצואן, עפ"י היקף יצואו ישנה הטבת מס, שלצורך העניין תיחשב כ 5% בלבד ואליה נידרש בהמשך.
הפעולה הפשוטה ביותר היא ביצוע coverd call על הספוט הנוכחי של הדולר. כלומר, לכתוב call 3.5 . במידה והפיפסים קצת גולשים
מטה אזי מעגלים לcall הקרוב ביותר.
כתיבה זו מכסה על הכותב טווח של 5-6 אגורות, קרי עד 3.55.
במידה והמדד ירד כ 5 אגורות בחודש, הרי שהיצואן לא יפסיד. במידה והמדד יוותר במקום, היצואן/המדינה תרוויח כ 2% לחודש, ובמידה
ויעלה מעל גבול ההגנה - הרי מלכתחילה המטרה לא היתה להרויח אז לא קרה כלום.
כל בנק זר ישמח להנפיק אופציות למדינת ישראל/גוף משמעותי גם עבור חצי שנה ושנה קדימה, ולכן אין כאן בכלל עניין של עמלות או שאלה
של נזילות.
באותם חודשים בהם הדולר יקרוס מול השקל, אזי הטבת המס נותנת עוד קצת אורך נשימה, ובכל מקרה חודשים בהם יהא רווח ישמשו להגנה
בפני חודשים בהם יהיה הפסד.
אם זה נשמע קל ופשוט זה באמת כי זה קל ופשוט. לא נכנסתי לכל המספרים בכדי לא לסבך אבל האמינו לי שרכישת דולרים היא הדרך הגרועה
ביותר להתמודד עם משבר שכזה ולא משום שאתה בוחר צד = ספקולנט טהור. ישנן דרכים מורכבות אף יותר המבטיחות הפסד מצומצם בכל מקרה, אבל הנקודה החשובה היא שניתן בסכום מינימאלי ביותר (בהשוואה ל10 מילארד דולר הפסד של פישר) להגנה לתוצאות טובות פי כמה.
-
מה קורה במצב של התהפכות? נניח ועכשיו הדולר מתחזק בפתאומיות ביחס לשקל (לא חשוב כרגע הסיבה, יכול לקרות), מכרנו CALL הרי בכדי לכסות את עלות הPUT, כל פיפס שהדולר עולה מעל הCALL שמכרנו - נניח 3.55 אנחנו לא מכוסים עליו, מה אז? זה הסיכון שהמגדר צריך לקחת?
-
ממש לא - אין סיכון, משום שנכס הבסיס עולה באותו שער.
מעולם המעוף: על כל 132,000 ש"ח תכתוב call 1320. גם אם מאוד תשתדל לא תצליח להפסיד.
-
שחקן שלום!
אני נמצא באתר כבר למעלה משנה והספקתי להבין שאתה בחור עם סבלנות. אולי בכלל פישר מכוון לטווח הארוך? הרי הפסד על הנייר של כמעט 20 מיליארד שקל לא מתקבל על הדעת אצל אף אדם עם הגיון ולמרות זאת נראה שזה לא מזיז לו יותר מדי... אולי בכלל הכוונות של פישר הם לטווח הארוך? האם אתה יכול לדעת שבעוד 10 שנים שער הדולר יהיה נמוך יותר?
-
צריך להוסיף ולזכור את פער הריביות
כמו שיש איתותים מארה"ב
בשלב מסויים
הנגיד ברנאנקי יתחיל להעלות ריבית
ואז צפוי הדולר לעלות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי שחקן מעוף
ממש לא - אין סיכון, משום שנכס הבסיס עולה באותו שער.
מעולם המעוף: על כל 132,000 ש"ח תכתוב call 1320. גם אם מאוד תשתדל לא תצליח להפסיד.
כותב לך תגובה ותוך כדי התשובה שלי הבנתי את כוונתך ואת הסיבה ללמה לא מפסידים.
שיהיה לך שבוע טוב ותודה על השיתוף!
-
ציטוט:
המספרים שמועלים כאן נכונים אבל מלאכת הגידור הרבה יותר פשוטה, היות והמטרה היא לא להרויח אלא נטו לשמור על הכסף.
הנה הדרך והצורה:
לצורך הדוגמא הדולר מצוי ברמת 3.5 . בנק ישראל יחיה עם זה בשלום וכך גם היצואנים אך מה שידאיג אותם הוא כמובן
המשך ירידה בשער הדולר. לכל יצואן, עפ"י היקף יצואו ישנה הטבת מס, שלצורך העניין תיחשב כ 5% בלבד ואליה נידרש בהמשך.
הפעולה הפשוטה ביותר היא ביצוע coverd call על הספוט הנוכחי של הדולר. כלומר, לכתוב call 3.5 . במידה והפיפסים קצת גולשים
מטה אזי מעגלים לcall הקרוב ביותר.
כתיבה זו מכסה על הכותב טווח של 5-6 אגורות, קרי עד 3.55.
במידה והמדד ירד כ 5 אגורות בחודש, הרי שהיצואן לא יפסיד. במידה והמדד יוותר במקום, היצואן/המדינה תרוויח כ 2% לחודש, ובמידה
ויעלה מעל גבול ההגנה - הרי מלכתחילה המטרה לא היתה להרויח אז לא קרה כלום.
שחקן, ב Covered Call אתה עדיין לא מגן על היצואנים בירידה של יותר מ 5 אג' בחודש. זה פיתרון חלקי בלבד
-
ראשית כל, 5 אגורות בכל חודש זה לא מעט.
שנית, זה עדיף לאין שיעור על פני המצב כיום.
שלישית, אתה מנייד את ה call אם ישנה נפילה חדה ואז כל ניוד נותן בערך עוד 2 אגורות.
-
ציטוט:
ראשית כל, 5 אגורות בכל חודש זה לא מעט.
שנית, זה עדיף לאין שיעור על פני המצב כיום.
שלישית, אתה מנייד את ה call אם ישנה נפילה חדה ואז כל ניוד נותן בערך עוד 2 אגורות.
הבנתי, אבל תסביר לי בבקשה למה שיהיה גוף פיננסי שיסכים לקנות כ"כ הרבה אופציות קול ממדינת ישראל כשכולם חושבים שהדולר בדרך למטה?
-
רעיון מעניין, אבל נראה לא מעשי.
כרגע פתוחות 25,000 פוזיציות של c3500. כל אופציה מייצגת 10,000$. זאת אומרת שכל האופציות מגנות על רבע מיליארד דולר. זה גרושים במושגים של יצוא.
אם אני זוכר טוב, סך היצוא של ישראל הוא בסביבות ה 300 מיליארד דולר בשנה. נניח שרוצים להגן על 100 מיליארד בלבד. זה אומר 10 מיליון אופציות בשנה או 830 אלף אופציות בחודש. שזה פי 33 ממה שיש היום.
-
דמי כיס, הנתונים שהבאת זה רק מהבורסה בארץ או שאלו כל הcallים שקיימים בעולם?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Ziggy Stardust
דמי כיס, הנתונים שהבאת זה רק מהבורסה בארץ או שאלו כל הcallים שקיימים בעולם?
זה מה שיש בארץ.
לא ידוע לי על אופציות כאלו בחו"ל.
-
מה עם אופציות על הדולר בלי קשר לשקל? זה לא יכול להוות תחליף?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Ziggy Stardust
מה עם אופציות על הדולר בלי קשר לשקל? זה לא יכול להוות תחליף?
אם אתה רוצה להגן על היצוא הישראלי מפני תנודות מטבע חוץ, אתה צריך אופציות על שער הדולר-שקל, ארו-שקל (או זלוטי-שקל אם דווקא מתחשק לך לעשות עסקים עם הפולנים).
-
כל בנק זר יותר מישמח להנפיק את האופציות הללו. הפעולה נקראת השאלה והכל שאלה של ריבית. רק לשם המחשה
אם אני מעוניין לפתוח שורט על רציו, אני פונה לכל בנק בישראל (אם כי מבחינת עמלות עדיף לפנות לבנקים זרים),
ומשלם בערך 5.6% לשנה (השאלה מתחדשת).
וזה אני = לא בנק ישראל; לא מדינת ישראל; ללא הבטחונות והגב של מדינה.
הבנק המנפיק מתכסה מול בנק אחר במעין שרשרת. מעט מסובך להסביר אך חישבו על ביטוח משנה של ביטוח משנה
למוצר אקזוטי (כדורגלן המבטח אתת רגליו). הכל קיים, השאלה אם רוצים ובנק ישראל לא רוצה.
תמורת הסכום המתאים (ריבית) תוכלו לקבל אופציות על כל דבר, וגם על נכסים שלכאורה אין להם מספיק נזילות בשוק.
אגב, האלגו יודע את המחיר ולסגור עסקאות בהן יש עיוות. אם אסכים לרכוש put 1150 הנסחר כעת ב 19 ש"ח, במחיר 25
ש"ח, אע"פ שהמחזור היומי ב Put זה הוא 1200 עסקאות בלבד, היו בטוחים שאצליח לבצע כמה עשרות אלפי עסקאות.
המחיר שאשלם הוא כמובן קניה במחיר יקר ולא משקף אבל אנחנו עוסקים בזוטות כשמדובר על עשרות מיליארדי דולרים.
-
תודה על ההסבר הממצה שחקן. אם זה כ"כ פשוט למה לא עושים את זה?
בוודאי יש הסבר יותר משכנע מאי חשיבה מחוץ לקופסא
-
עבור הנגיד זה הפך למשחק של אגו "פרינציפ". עם כל הכבוד לנגיד אין לו שום סיכוי להצליח לנצח את שער הדולר.כל השפעה היא זמנית בלבד. טוב היה עושה נגיד אם גם החודש היה מעלה ריבית בחצי אחוז(יש סיכוי,אגב) ומשחרר את הדולר. כסף פנוי עדיף להפנות להקמת קרן לעידוד "נפגעי שקל חזק".
-
היצואנים הם פשוט התרגלו לטוב ורוצים שבאזרחים יממנו הפסדים כדי למכור למוצרים לאמריקאים בזול. הם בעצמם כך אני רואה לא רוצים לגדר הפסד שלהם ומאיימים בפיטורי עובדים. פישר מצידו ואני מסכים עם שחקן מעוף עשה טעות כאשר התחיל מדיניות רכישות כנרה הוא לא למד מאמיתים מקנדה שווץ ויפן אשר לא התליחו במידיניות זו והסיבה מאוד פשוטה כי משלא תעשה אם כלכלה שלך חזקה הכסף יזרום ויא אפשר לעצור את זה.
-
שאלת הבנה, האם בעקבות מדיניות רכישת הדולרים פישר בעצם מציף את השוק בשקלים(מדפיס)? מה שגורם לאינפלציה?
-
שחקן,
יש לי הרבה הערכה אליך, אך כמי שהיה יצואן הייטק הרבה שנים, בחברה קטנה, אני חושב שאתה בכלל לא בכיוון. אתה מדבר כספקולנט ואיש נגזרים פיננסים מקצועי, מנהלי ועובדי חברות ההיטק הם לא כאלו.
תחשוב על חברה קטנה של 5-10 מהנדסים שעובדים על מוצר לחו"ל, האם אתה מצפה שהם יעשו את מה שאתה מציע? אל תשכח שהם לא ספקולנטים ומשקיעים מקצועים כמוך, הם מומחים טכניים שמבינים במוצר שלהם. הם לא רוצים להתעסק בגידורי מטבע מסובכים כמו שאתה מציע, הם רוצים לייצר את המוצר שלהם ולמכור אותו בצורה הכי פשוטה ומהירה. עם מינימום סיכון ואי וודאות.
לעניות דעתי פישר עושה עבודה מצוינת בניווט קליפת האגוז של כלכלת ישראל הקטנה באוקיינוס המסוכן והסוער. כאשר יש שמתלוננים למה הנסיעה היא לא חלקה לחלוטין, והיין בכוסות לא מהבציר האופטימלי.
מה שאתה מציע זה בדיוק סוג הלהטוטים הפיננסים שהכניסו אותנו למשבר הזה, ומה יקרה אם יסתבר שהצד השני לעיסקה לא מסוגל לעמוד בה כלל וכלל וביחוד בסכומים המדוברים? ישראל תהפוך לאירלנד\איסלנד\פורטוגל? מישהו בכלל מסוגל להבין ולתמחר כראוי את "כלי הנשק הפיננסים להשמדה המונית" הללו , כמו שווארן באפט הגדיר אותם?
ציטוט:
כל בנק זר יותר מישמח להנפיק את האופציות הללו. הפעולה נקראת השאלה והכל שאלה של ריבית. רק לשם המחשה
אם אני מעוניין לפתוח שורט על רציו, אני פונה לכל בנק בישראל (אם כי מבחינת עמלות עדיף לפנות לבנקים זרים),
הבנק המנפיק מתכסה מול בנק אחר במעין שרשרת. מעט מסובך להסביר אך חישבו על ביטוח משנה של ביטוח משנה
למוצר אקזוטי (כדורגלן המבטח אתת רגליו). הכל קיים, השאלה אם רוצים ובנק ישראל לא רוצה.
תמורת הסכום המתאים (ריבית) תוכלו לקבל אופציות על כל דבר, וגם על נכסים שלכאורה אין להם מספיק נזילות בשוק.
אגב, האלגו יודע את המחיר ולסגור עסקאות בהן יש עיוות. אם אסכים לרכוש put 1150 הנסחר כעת ב 19 ש"ח, במחיר 25
ש"ח, אע"פ שהמחזור היומי ב Put זה הוא 1200 עסקאות בלבד, היו בטוחים שאצליח לבצע כמה עשרות אלפי עסקאות.
המחיר שאשלם הוא כמובן קניה במחיר יקר ולא משקף אבל אנחנו עוסקים בזוטות כשמדובר על עשרות מיליארדי דולרים.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי eyal12
שחקן,
יש לי הרבה הערכה אליך, אך כמי שהיה יצואן הייטק הרבה שנים, בחברה קטנה, אני חושב שאתה בכלל לא בכיוון. אתה מדבר כספקולנט ואיש נגזרים פיננסים מקצועי, מנהלי ועובדי חברות ההיטק הם לא כאלו.
תחשוב על חברה קטנה של 5-10 מהנדסים שעובדים על מוצר לחו"ל, האם אתה מצפה שהם יעשו את מה שאתה מציע? אל תשכח שהם לא ספקולנטים ומשקיעים מקצועים כמוך, הם מומחים טכניים שמבינים במוצר שלהם. הם לא רוצים להתעסק בגידורי מטבע מסובכים כמו שאתה מציע, הם רוצים לייצר את המוצר שלהם ולמכור אותו בצורה הכי פשוטה ומהירה. עם מינימום סיכון ואי וודאות.
לעניות דעתי פישר עושה עבודה מצוינת בניווט קליפת האגוז של כלכלת ישראל הקטנה באוקיינוס המסוכן והסוער. כאשר יש שמתלוננים למה הנסיעה היא לא חלקה לחלוטין, והיין בכוסות לא מהבציר האופטימלי.
מה שאתה מציע זה בדיוק סוג הלהטוטים הפיננסים שהכניסו אותנו למשבר הזה, ומה יקרה אם יסתבר שהצד השני לעיסקה לא מסוגל לעמוד בה כלל וכלל וביחוד בסכומים המדוברים? ישראל תהפוך לאירלנד\איסלנד\פורטוגל? מישהו בכלל מסוגל להבין ולתמחר כראוי את "כלי הנשק הפיננסים להשמדה המונית" הללו , כמו שווארן באפט הגדיר אותם?
ציטוט:
מיסטר אייל כנראה שלא הבנת חצי מילה ממה ששחקן הציע
הוא לא דיבר אליך שתגדר הוא דיבר שבמקום בנק ישראל תוותר (תשאר) עם מטבע שלא שווה כלום שבנק ישראל תפתח קרן גידור ליצואנים .............