אלון שלום
האם מטיס קפיטל אגח א עדיין אטרקטיבי כפי שהסברת בעבר
תודה על התיחסותך
Printable View
אלון שלום
האם מטיס קפיטל אגח א עדיין אטרקטיבי כפי שהסברת בעבר
תודה על התיחסותך
מתחיל להדאיג מה שקורה שם אלון, אנחנו מתקרבים ליום הקובע ובינתיים אין קונים, כבר כמעט 5 אחוז הפסד מאז הכניסה וגם בימים שבהם האגחים הקונצרניים עולים הנייר יורד מה שסותר את ההגיון של רוח גבית שתהיה לאג"ח לפני היום הקובע. משהו השתנה שם? אתה מחזק אולי? העם ישמח לקבל כמה תובנות ממך :P
לרוב מי שעושה את המסחר בניירות מסוג זה הם הסוחרים הקטנים (המוסדיים לא נכנסים עבור יציאה) וסוחרי היום. הסוחרים הקטנים נכנסים כחודש חודש וחצי לפני ובמהלך הזמן עד לתאריך הקובע. סוחרי היום נכנסים בסמיכות ליום הקובע.
סנטימנט השוק השלילי בוודאי לא תורם - אך כמובן שיכול להיות שבסופו של דבר אכן לא ישלם - בכניסה לאגחים מסוג זה תמיד קיים סיכון - אני פשוט דוגל בכך שמרבית המקרים הסיכון לא מתממש ולכן בתמונה הגדולה יש רווח ממסחר מסוג זה. כמובן למי שנופל באותם המקרים שכן מתממש הסיכון לוקח הפסד (ולכן עדיף להימנע מכך) אך זהו חלק מהתהליך - לא זוכים בכולם.
ספציפית לגבי מקרה זה:
לא ראינו שבירה ממשית ושום דבר לא באמת השתנה - מה גם שהשוק יורד (במיוחד זה של האגחים שמוגדרים "מסוכנים") - כך שאין בכך אנומליה ביחס לשווה הערך בשוק.
לגבי הרחבה או מיצוע - לא הייתי עושה זאת כעת. אני מזכיר כי מלכתחילה אמרתי כי החשיפה צריכה להיות קטנה, תנודתיות של 5% אינה סיבה להגדיל חשיפה.
לדעתי נידרש לבחון את הנייר רק בסמיכות למועד התשלום (בהנחה שלא תצא הודעה עד אז) ואם כבר לחזק רק בתאריך הקום או ביום שלפני.
:cry:
יש משהו שפספסתי פה? הודעה במאיה או משהו?
כי זה או ניעור של החיים או שהאגח הזה לא הולך לשלם.
לא יתכן שכל יום הוא יורד באחוז פלוס ואין בכלל קונים פחות משבועיים לפני שמשלמים 20 אחוז קרן
:cry:
האם לא פורסם זה מכבר כי התשלום כולו בידי הנאמן ???
דבר ראשון הכל יכול להיות, כפי שנכתב בעבר, הסיכון קיים, אך הסבירות נמוכה (ומיד נגיע גם לזה, שוב).
אבל לא מדובר באחוז ביום, לא צריך להגזים. נכון האגח איבד 10% בחודש וחצי (מהשיא), כן המרבית של זה בשבועיים האחרונים (כ- 7%), אך יש להתייחס לדעתי לכלל המהלך, למעשה מתחילת שנה כאשר מרבית הניירות ספגו ירידות (הרי כל המדד ירד באחוזים ניכרים) ויותר מכך - הניירות שמוגדרים מסוכנים ספגו ירידות גדולות אף יותר, הנייר עדיין בצד החיובי (לא שזה מעודד עבור מי שקנה במחיר גבוה יותר).
מבט מהיר על מחיר האגח בשוק בשלושת החודשים האחרונים:
[attachment=1:2e330wn1]אגח מטיס קפיטל - שלושה חודשים ראשונים 2011.png[/attachment:2e330wn1]
כמו כן ניתן לראות כי העלייה והירידה בוצעו במחזור גדול ביחס לממוצע בנייר.
בנוסף קיים חשש להמשך יכולת הפרעון של הנייר, נכון שבעת התשלום בשנה שעברה הנייר עבר את מחיר השוק של ה- 90 אגורות לאגח אך חשוב לזכור כי לאחר התשלום הגיע מימוש גדול - וייתכן שזו הסיבה שחלק מהמשקיעים בוחרים לממש את הנייר עוד קודם לתשלום עצמו, במיוחד לאור כך שכעת הסנטימנט בשוק שלילי בעוד לפני שנה הוא היה חיובי.
מבט מהיר על מחיר האגח בשנתיים האחרונות:
[attachment=0:2e330wn1]אגח מטיס קפיטל - מבט שנתיים אחורה.png[/attachment:2e330wn1]
אז למה בכל זאת?
כן יש סיכון בנייר והרווח הסופי שיצא מימנו (במקרה הטוב) יהיה נמוך מהצפי המקורי, אך אכן מרבית (וזה מרבית - מה שאומר כי לא כל התשלום) אכן נמצא בידי הנאמן. מעבר לכך כפי שכבר נכתב יצאה התחייבות לתשלום חוב של חברת בת (ריבית) במועד סמוך לתשלום האגח - כך שנראה, לפחות על פני השטח, כי התשלום אכן יצא לפועל - אך אין בכך הבטחה!
ממליץ לחזור ולקרוא את הסיכונים - שכן גם כאשר הכסף קיים אין זה אומ רכי יהיה תשלום בפועל בנקודה הסופית!
אני עדיין עומד מאחורי האסטרטגיה שחלקתי ואני מתכוון לפעול בדיוק כפי שציינתי בהנחה כי אכן לא תצא הודעה שלילית (ואם כן לי יש את אורך הרוח להמתין לתיקון ולנצל אותו). כמובן שכמו בכל השקעה - ניתן ליפול על משהו לא ידוע (במלרג זה היה צפוי, אך כאן אין סימנים לכך, ובכך אני מתכוון ל"רמייה").
נמתין ונראה... ותמיד נוכל לטעון לתמונה הגדולה...
נ.ב -שימו לב כי לאחר התשלום נדרש לצאת על פי האסטרטגיה, שכן הסיכון לעתיד כמובן קיים ויש לצפות לתיקון דומה כפי שהיה בשנה שעברה - ולכן זהו לא נייר לשים בו כסף גדול שלא נוכל לממש ביום האקס!
אלון, התיקון הקודם היה על רקע פאניקה
עולמית מתרחיש W, מדד תא25 נפל 15% !
באותה תקופה כמו גם המדדים בארה"ב ולכן היה
חשש מהסדר.
התיקון בימים שלאחר התשלום היה קטן מאד למען הדיוק.
טווח הזמן שיש לקחת להערכתי עבור החלק התיאורטי של התיקון (התנודתיות באגח המשלם פעם בשנה) היא לפחות חצי שנה, אם לא יותר מכך.
ברור לכל השחקנים בנייר כי מרגע התשלום ועד לתשלום הבא הכל פתוח. מעשית למרבית הסוחרים באגח אין סיבה ממשית להחזיק בנייר לאחר התשלום כאשר מועד האירוע הבא בנייר הוא רק בעוד שנה.
כאשר מוסיפים לכך את החשש המוצדק מהמשך הפרעון בעתיד ויכולת החברה לקיים את עצמה - ניתן להבין למה ניירות מסוג זה באופן כללי נופלים חזק בחודשים לאחר מכן (נפח המסחר קטן, ירידות גוררות ירידות...).
גם אם ניקח בחשבון את המימוש בשוק שהגיע אז לא נוכל לייחס את כלל גל הירידות אליו. דבר ראשון נצטרך להשוות לניירות דומים - והם לא נחתכו באותו האופן. דבר שני הירידות במחיר השוק של הנייר היו גדולות מ- 50% ממחיר השיא, כך שלא מדובר רק בתיקון שוק בלבד.
אך אני מקבל את ההערה כפי שהיא - היו גורמים נוספים שתרמו למשוואה!
ובנוגע לנקודה זו ניתן לומר כי תמיד יהיו גורמים נוספים ולכן יש חשש מוצדק שההיסטוריה תחזור על עצמה.
בקשת עזרה:
קניתי לפני כחודש 13000 מניות של מטיס קפיטל אגח א.
היום, כאשר אני רוצה למכור, אני לא מצליח, מכיוון שיחידת המינימום היא 14.000 מניות.
מה עושים?
תודה מראש
מעבירים פקודה עתידית - כאשר יש לך פחות מהמינימום הנדרש למסחר אתה עדיין יכול להעביר פקודה לפני המסחר או לסיום שלו.
תוכל גם להעביר פקודה למספר ימים כך שלא תצטרך לחזור על הפקודה מדי יום.
תודה
הי אלון שאלה לגבי מטיס אגח :
מתמליל הצאט אני מבין שהיום הקובע הוא יום חמישי הקרוב 17/03 (דרך אגב בגלובס רשום 30/3!!!) ולכן אתה ממליץ למכור ביום שני (מכיון שיום ראשון אין מסחר)
בהנחה שהיה מדובר רק בריבית אני מבין את המכירה לאחר מיצוי האחזקה ביום הקובע - אבל מכיון שמדובר גם ב 20% קרן, השאלה איזה כמות אני אמור למכור? משהוא לא מובן , בהנחה שיש לי 100 יחידות אני אמור לקבל 3.25 ריבית + פדיון של 20 -> אני אמור להשאר עם 80 יחידות
תודה
הי דניאל
אני אנסה לעשות לך קצת סדר בדברים.
1. יום ה X הוא ה 21/3 שיוצא יום שני (ביום זה אתה אמור למכור על הבוקר ע"פ מהלך הטרייד).
2. אתה אמור למכור את כל הכמות שנשארה לך שתהווה כ 80% מהכמות הנוכחית שלך (ע"פ הדוגמה שנתת תשאר באמת עם 80 יח' לאחר תשלום הקופון).
3. טרייד זה מתבצע אך ורק בגלל שישנו פדיון חלקי. כיוון ששער האגח נמוך משער הפארי מתקבל רווח הון מפירעון 20% ע.נ ע"פ שער הפארי. דווקא במקרה שהיה מדובר אך ורק על תשלום ריבית לא היה כל הגיון בטרייד זה משום ששער האגח מתעדכן ביום ה X בגובה הריבית ששולמה ולכן אין שום רווח בהישארות לתשלום ויציאה ביום ה X.
שאלה עקרונית נוספת
האם ביום האקס (יום שני) אמורה להיות קפיצה במחיר(לפני התיקון הטכני המתבקש מהתשלום) מעצם התשלום? כלומר 20 אחוז מהקרן מקבל את ערך הפארי שנמצא הרבה מעל המחיר שוק ולכן חלק זה אמור להעלות את מחיר האג"ח בהתאם?
היי אינדיאנה
ההפך הוא הנכון.
תשלום הקופון לא יקפיץ את ערך האגח. פדיון במחיר הפארי אינו משפיע על ערך האגח. בכדי שתהיה השפעה חיובית צריכה להתבצע עיסקה במחיר גבוה משער האגח.
לעומת זאת סביר מאוד (כמעט וודאי) שביום ה X שער האגח ירד בשיעור גבוה מתשלום הריבית כיוון שרוב הסוחרים באגחים מסוג זה חיים מקופון לקופון והחשש מחוסר יכולת לעמוד בתשלומים הבאים יוריד את האגח ביום ה X.
התכוונתי למה יהיה בקרוב מחיר הפתיחה ביום שני לפני שהסוחרים יתחילו למכור ולהוריד את השער? איך מתבצע העדכון במחיר?
וגם למה בעצם לא למכור ביום הקובע כשהמחיר קופץ בהמתנה לתשלום הקרן אם יש רווח הון שמושג מהציפיה לתשלום? מה בעצם נותנת ההמתנה ליום האקס אם יכולה להיות ירידה חדה ביום זה?
האגח יפתח את יום המסחר בשער הסגירה של היום הקודם מינוס גובה הריבית ששולמה. עם תחילת המסחר סביר להניח שמחיר הנייר ירד מעבר לעידכון המחיר.
הסיבה שמוכרים ביום ה X היא משום שישנו פדיון חלקי באגח. שער האגח כרגע (לאחר עליה יומית של 8.5%) הוא 75.74 ואילו הפארי הינו 118.7. לכן בפדיון של 20% אתה מקבל רווח הון בגין ההפרש בין שער האגח לפארי. 8.6=5/(118.7-75.74)
כלומר תקבל רווח הון של 8.6 אג' לכל 1 ע.נ
טרייד מסוג זה מתבצע כאשר הצפי לרווח ההון שיתקבל מעליית הנייר לפני התשלום + רווח ההון שיתקבל מהפדיון החלקי גדולים מצפי הירידה לאחר תשלום הקופון.
אהה, אז היתה לנו אי הבנה. כי מקודם רשמתי שביום שני תהיה עליה שלא קשורה לקונים מוכרים בשוק, אלא עליה של 20 אחוז מהאג"ח אל הפארי שנמצא הרבה מעל ותיקנת אותי. אם ככה עכשיו הכל ברור ולצורך הענין האגח אמור להסחר באזור ה83 84 לפני התיקון של הריבית נכון למחיר כרגע.
לא נאמר שהאגח צריך להיסחר לפני הפדיון בערכים של 83-84 (לפי הבנתי לקחת את המחיר הנוכחי והוספת את רווח ההון מהפדיון). ישנם גורמים שונים שמשפיעים על שער האגח ואין לדעת באיזה שער יסחר האגח לפני הפדיון (אבל סביר להניח שיהיו עליות בנייר לפני תשלום הקופון עקב סוחרים שינצלו את הפדיון החלקי ליצירת רווח). ביום ה X המסחר באגח יפתח ע"פ שער הסגירה ביום הקום מינוס כ 3.86 אג'.ציטוט:
פורסם במקור על ידי אינדיאנה
כאשר אני רואה דיון מסוג זה יש לי רק דבר אחד להגיד - במקום לבצע השקעות בצורת הימור ולהסתכן ב"תשלום" בצורת הפסד, האם לא כדאי להשקיע את הזמן וללמוד את הנושא?
הרי לא מדובר במשהו קשה להבנה והבנתו תתרום רבות ליכולת של המשקיע לבצע החלטות נבונות בעתיד.
אני ממליץ או לקרוא ספר או לקבל הדרכה בנושא, ניסיון ללמוד את כל ההיבטים בפורום אומנם יכולים לשפר את הקיים אך לא יכולים לבנות ידע התחלתי... ואני אומר את זה לא מזלזול אלא מדאגה אמיתית, אני רוצה שגם משקיעים אחרים יצליחו ואני מאמין כי צריכה להיות חובה אישית ללימוד פיננסי ע"י כל אדם באשר הוא.
אלון האם לדעתך כדאי לחזק היום?
אלון שלום
מהו המחיר המינימלי בו תמכור האגח ביום ב בבוקר ?
באיזה מחיר תרכוש (אם בכלל? )
אבי
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
צודק במאת האחוזים - אני עדיין מחכה לקורס מתי הוא אמור להפתח ?
בנתיים מסתפקים בפורום ובתשובותיך (אשמח אם תמליץ על ספר)
האם יכול להיות שהשאלה עלתה לאחר סיום המסחר?ציטוט:
פורסם במקור על ידי kobi_5
אני עונה בראשון ובגלל החג אין מסחר ביום זה, כך שיום המסחר הבא - יום שני ה - 21.3.2011 הוא היום בו צריכים למכור, כך שההזדמנות לחזק עברה.
בכל מקרה כפי שפירסמתי במקור, אמרתי כי אם לא יוצאת הודעה חדשה בנוגע לתשלום ניתן לחזק או להיכנס ביום חמישי - אני כמובן עומד מאחורי הדברים אליהם אני מדבר וגם אני קניתי מנה נוספת ביום חמישי (על שני המנות שכבר היו בהחזקתי).
למעשה כבר ביום רביעי בבוקר כאשר נפתח על הצד החיובי ניסיתי לרכוש את המנה הנוספת (לפני העלייה של ה- 8%) ולמרות שהיו פקודות מכירה בספר העברתי פקודה מתחת למחיר השוק ופיספסתי הזדמנות פז - מה שמראה לנו שוב שלרוב כדאי לקחת פקודה בשוק במחיר נוכחי מאשר להמתין לרווח של עוד אחוז...
בכל מקרה אני יוציא במהלך היום סיכום ביניים לגבי המשך הדרך אך מה שמסתמן זה רווח של 10% לאחר הכל בזמן קצר, כאשר הרבה תלוי בביצוע התשלום בפועל בעוד שבועיים (אז אני יוציא סיכום כולל של המהלך).
ושיהיה לכולם חג פורים שמח
מחיר המכירה צריך להיות בירידה של כמה אחוזים, אני הוציא בהמשך היום חישוב מספרי!ציטוט:
פורסם במקור על ידי avi10
לרכוש?!? לאחר התשלום לדעתי יש למכור (ובתשלו םאני מתכוון לתאריך הקובע שכבר עבר אותנו)! כמובן שבהחזקה לטווח ארוך בהנחת תשלום יש פוטנציאל גדול בנייר, אך אני לא מתכוון לשבת עליו שנה עד לתשלום הבא, מה גם שכפי שראינו כבר בשני המחזורים האחרונים (בשנתיים האחרונות) עדיף להמתין ולהעביר את הכסף לפטרו גרופ - שוב לאחר בחינה של יכולת התשלום (בחינה שי שלבצע רק עוד 4 חודשים).
סיכום בניים לנייר - מחר תאריך אקס:
עבור מי שעקב אחרי השתלשלות העניינים בנייר רציתי לעשות סיכום בניים של הנושא לקראת מחר - התאריך שבו יש לקבל את ההחלטה לגבי יציאה מההשקעה בנייר (אסטרטגיית השקעה לטווח קצר).
בגלל שהיום אין מסחר, יום המסחר האחרון לקבלת הזכויות לפדיון הקרוב (בעוד שבועיים) היה יום חמישי. מחר - יום שני, מי שמחזיק בנייר כבר זכאי לתשלום ומחיר השוק של הנייר עבר כבר את התיקון הטכני.
מחיר הסגירה ביום חמישי עמד על 74.52, שער הבסיס לאחר התיקון הטכני מחושב להיות 70.79, כאשר כמובן מחיר הפתיחה למסחר יכול להיות נמוך יותר מערך זה (כמו גם גבוה יותר).
במהלך ההשקעה, שהחל לפני כחודש, מחיר הקנייה היה 75, כאשר בדרך מחיר הנייר ירד (עד לרמה של 68 אגורות לאגח) ובימים האחרונים תיקן חזרה. לצורך נוחות החישוב אנו ניקח מחיר התחלתי בלבד - מה שאומר שמי שקנה במחיר נמוך יותר עשה רווח גדול יותר מהמחושב כאן!
בהנחת תשלום מלאה בעוד שבועיים ישולם ריבית ופדיון חלקי. מיכוון שמחיר הסגירה בתאריך הקובע זהה למחיר הקנייה הרווח הסופי מהעסקה הינו רק הרווח שמיוחס להפרש בין מחיר הפארי למחיר הקנייה ועומד על מעט יותר מ- 10%.
מחיר המכירה בפתיחה צריך להיות לדעתי בירידה קלה ממחיר הבסיס, כאשר מכירה בערכים של 67.5-68.7 צריך להיות היעד.
כאשר כל מחיר מעל 60 אגוורת לנייר מייצג רווח עבור המשקיע בנתונים הנ"ל.
יש לזכור כי בתקופה המדוברת כלל השוק סבל מחולשה וירידות באחוזים גבוהים ובדגש מיוחד על שוק אגרות החוב הקונצרניות בהם אנו עוסקים ולהם ניתן להשוות השקעה זו. אז נכון ש- 10% בחודש אינם מלוא הפוטנציאל שניתן היה לקבל מהשקעה זו בסביבת שוק תומכת חיובית, אך עדיין מדובר על השקעה קצרה בסיכון נמוך ובתשואה גבוהה!
למה מומלץ לצאת?
אני אישית מתכוון לצאת בגלל מספר סיבות -
דבר ראשון אכן הפוטנציאל להמשך גבוה, אך התשלום הבא רק בעוד שנה ובדרך השפעת סנטימנט השוק יכולה להיות גדולה - מה שמכניס סיכונים שאני לא הייתי רוצה בהם. בנקודה הסופית ישנה סבירות טובה כי המתנה לפדיון אכן תוכיח את עצמה, אך כך גם שימוש בכסף להשקעות אחרות באסטרטגיית השקעה לזמן קצר (כפי שניתן לראות בהשקעה זו).
דבר שני - מכירה כעת הינה בבחינת צימצום סיכונים. למרות שהסבירות לאי תשלום כעת נמוכה - היא עדיין קיימת. ביציאה כעת במחיר שוק אנו מוציאים את עיקר ההשקעה שלנו ומקטינים חשיפה לאותו סיכון יחיד שנותר בהשקעה זו. בנוסף ישנה סבירות טובה (בהתבסס על היסטוריה בנייר זה ודומים לו) כי מחיר השוק לש להנייר ירד בטווח הקצר בגלל חוסר עניין ויציאה של משקיעים לטווח קצר - אנו לא רוצים להיות בנייר כאשר זה יקרה.
אני יוציא סיכום סופי להשקעה זו לאחר קבלת התשלום...
נ.ב -
מחירי היציאה שנתתי מדברים על: רף תחתון למי שאין לו מספיק למסחר פעיל ורף עליון למי שרוצה לנצל את אפשרות המסחר - תוך לקיחת סיכון לירידות חדות יותר בהמשך היום
מוגזם מה שהולך עם האגח הזה!
לפי העומס ב 60 רוב הסוחרים שם הם מפה...
חבר'ה אני חושב שאלון התכוון ש 60 זה השער שבו אם אתם מוכרים אז אתם לא הרווחתם ולא הפסדתם...
כך שאני לא מבין את ההתלהבות שם
אלון - איך הגעת לחישוב שכל יציאה מעל מחיר 60 היא ברווח (לפי מחיר כניסה של 75?
תודה
אלון אחר אך תוצאה דומה
השקעה 75
הכנסה מריבית ופדיון
26.6=(114X(20+3.25
נשאר 48.4
סכום זה מחולק ל0.8 מהון המניות המקורי ==>60.5
עקבתי אחרי הפןסט
אלון נכון שיש פראירים אך לא רצוי לבנות על כך נכון יותר להניח שהשוק הוא שוק משוכלל
אלון
בחישוב של הפדיון, קרן פלוס ריבית נקודת השיוויון עומדת על 60.1 לפי מחיר סגירה סופי של 74.5...
ראה חישוב:
[attachment=0:27qazqa6]מטיס.png[/attachment:27qazqa6]
אז בכמה אתה מוכר?
בכמה עלינו למכור איזה מחיר לתת?
אלוני, זה לא ענין של שוק משוכלל.
זה ענין של המוני אנשים שקוראים את הפורום הזה וקונים מה שאלון קונה בלי להבין דבר וחצי דבר וכשהוא אומר למכור אומרים אמן גם בלי להבין. ואז כשמגיעים ליום האקס אנשים נלחמים בתור כדי למכור כאילו זה כנס מכירת דירות של גינדי.
אלון
נתוח מרשים וברור.
באיזה מחיר מכרת ?
אבי
כפי שכתבתי במקור, מכיר המכירה גבוה מהמחיר שהיה היום בממוצע בשוק (רק בפתיחה היה מחיר סביר במחזור קטן).
חשוב להדגיש כי מכירה (כפי שנכתב במקור) אינה צריכה להעשות בכל מחיר (ותודה למי שמייחס לי כוח השפעה על השוק).
מי שמכר היום במחירי הפסד פעל בצורה לא רציונלית - הרי הסיכון בנייר לגבי התשלום ירד (שכן הוא נלקח בשורת התשלום העתידי), אז כן צריך לרדת אך כרגע ירד מתחת לנקודת השיוויון מה שאומר כי שווה פחות ממה שהיה שווה בחמישי (למכור במחיר נוכחי שקול להפסד - קטן, אך עדיין הפסד) כאשר הנייר לא יותר מסוכן כעת ממה שהיה בחמישי.
בימים הקרובים יהיה תנודתי וסביר להניח כי למטה, אבל אני מחזיק עדיין.
הירידות של היום אינן מוצדקות כלל (לפחות בסדר גודל) ונעשות במחזור נמוך ביחס למחזורים בימים שלפני המועד הקובע.
מי שמוכר במחיר הנמוך מ- 60 לא פועל בהגיון, לקח סיכון של אי תשלום ומוכר במחיר נמוך יותר - אז היה מוכר לתוך העליות של חמישי...
כרגע נראה כי יש לחץ של מוכרים כאשר רובם עומדים על 60 או 59.9-59.8 ולכן הם רוצים לצאת בכל מחיר - גם ללא רווח, אך ברגע שאלו ימכרו הנייר יעלה.
אני התכוונתי למכור ב- 68.5 והרף ירד ל-65-66 (בגלל הרצון לממש ) אבל כרגע לא מתחת לזה, לפחות כל עוד לא יוצאת הודעה חדשה מהחברה (וזהו הסיכון שלוקחים להמשך הדרך!).
שכן במחיר נוכחי האגרת משקפת מחיר טוב יותר על סיכון נמוך יותר מהמ שהיה אך לפני ימים אחדים - ללא שינוי מהותי (אם כבר להפך).
מי שלא מבין את הדברים - אין לו מה לחפש בהשקעות מסוג זה ועדיף כי ישאר בהשקעות הסולדיות יותר.
אך בהחלט (אם לומר את הדברים עם היד על הלב) - הירידות היום (במיוחד לאור כך שהיה יום חיובי) לא היו צפויות. כן מי שרצה לממש היה יכול לעשות זאת ברווח קטן או בהפסד קטן (תלוי באיזה חלק של היום) - אך ברור לכל שבשביל זה לא נכנסנו להשקעה מסוג זה.
כמובן שאני המשיך לעקוב ולדווח על השתלשלות העניינים בנייר...
אם האג"ח לא יגיע בזמן הקרוב לשערים שאתה מחכה להם (65), כרגע נראה שאפילו ה-60 לא הולך להגיע בזמן הקרוב, מה תעשה אז? תשאר עם האג"ח לעוד חודשים ארוכים או אפילו שנים בציפיה שיעלה בחזרה למרות שזה בעצם הימור על התשלומים הבאים?
אני מבין שרציונלית אין מה לצאת בשערים נמוכים כאלה אבל מה לעשות שהרציונל של האנשים שכרגע בנייר שונה משלך והם רוצים לצאת בכל מחיר? קרה לך בעבר כזה מקרה שבו ביום האקס היתה ירידה גדולה מהרווח על התשלום עצמו?
זו הפעם הראשונה שבה אני נמצא בנייר שביום האקס הירידה שבו היתה מעבר לנקודת השיוויון, כמובן שישנם דוגמאות לניירות שבהם אמרתי כי אין טעם להיכנס ואכן הירידה בהם היתה חזקה כך שלא מדובר במקרה בודד - זהו אחד משני הסיכונים שלוקח המשקיע ביום הקום על עצמו (זה ואי תשלום לאחר שבועיים).
לגבי שאלתך - נקודת המבחן ליציאה תיהיה בשבועיים הקרובים (עד לתאריך התשלום בפועל) עם האגח לא עולה ניתן לצאת. שימו לב כי ההפסד במחיר נוכחי הוא פחות מאחוז על ההשקעה בהנחת תשלום - כך שלא מדובר בהפסד משמעותי, יותר נכון לומר כי לא נעשה רווח (במיוחד לאור כך שחלק מהמכירות היו במחיר גבוה יותר).
אך במחיר נוכחי נדרש לבחון האם היינו שוקלים להיכנס לנייר להשקעה לזמן ארוך. כעקרון המחיר הנוכחי טוב באופן יחסי, אני אישית לא רוצה להחזיק בנייר לאורך זמן - אך זוהי בהחלט אופציה טובה (בסיכומו של דבר ניתן לומר כי המשקיע יכול לצאת ללא הפסד או להתייחס להשקעה כאילו נכנס ביום שאחרי - אליו לבחון אם היה עושה זאת היום ולקבל החלטה בהתאם).
כמו כן חשוב לשים לב כי בגלל הירידה במחיר השוק של הנייר כשבועיים לפני התאריך הקובע (יום קום) וחזרה מהירה שלו למחיר מלפני כחודש (מחיר הקנייה המקורי) אני (ומי שקנה באיזור מחיר 75) מתחרה באילו בקנו במחיר נמוך יותר. יכול להיות כי אותם משקיעים הם המממשים - ולכן להם יש רווח במחיר נוכחי (בדיוק כפי שהאסטרטגיה שתיארתי - רק עם נקודת כניסה נוחה יותר - מה שמאפשר יציאה במחיר נמוך יותר). אם כך הדבר - ברגע שהשוק ינקה את אותם משקיעים אנו נראה עלייה בנייר.
אני רוצה להדגיש - בהמשך החזקה בנייר יש סיכון לא מועט, החברה אינה חברה יציבה והרבה תלוי בהחלטות והצהרות להמשך הדרך - ולכן עלייה או ירידה דרסטית במחיר הנייר יכולה להתרחש בזמן קצר!
מי שלא מעוניין לקחת סיכון מסוג זה עדיף לו שיצא מהנייר במחיר נוכחי (שוב שאינו מייצג הפסד משמעותי, אולי אף רווח קל, ביחס למחיר קנייה).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי אינדיאנה
נכון בשוק משוכלל הכל ידוע ואין הפתעות ואנו מנסים למצוא רמזים או היזדמניות תוך ניתוח אישי של נתונים
אבל ניתוח שבסיסו בורותם של אחרים אי היכולת לחשב חישוב ערך פשוט יכול להצליח אם כמות הטיפשים גדולה מכמות המשכלים!!!
והחכם שומר לעצמו את האגוזים הטובים 30K במקרה הנ"ל
אלון