-
שוקת רחבה מרץ - דיונים ופרשנויות
ברוכים הבאים לשוקת רחבה מרץ.
סטיית התקן היום נושקת ל 20. דבר שלא ראינו כאן הרבה מאד זמן. לדעתי זה לא ימשך הרבה זמן.
לכן, פתחתי היום פוטים, ובמקסימום האפשרי.
יש לי חלק מהפוטים שנמכרו ממזמן, והביאו לי נזק. אבל היום זה היום להרביץ עבודה (לדעתי). לא יהיו הרבה הזדמנויות למכור במרחק של 175 נקודות במחירים של מעל 100 ש"ח ליחידה.
אני עושה הימור מסויים בעובדה שאני לא נוגע היום בצד של הקולים. לא מתחשק לי למכור בזול ולראות אותם אחר כך קופצים.
יש כאן פוטנציאל לטעות, אבל זו דעתי כאן.
הלכתי על:
קצת מאד 1100
קצת 1110
מאסה עיקרית 1120
קצת חזירות ב 1130
הגנות 1060 בכמות של 80%
-
Re: שוקת רחבה מרץ - דיונים ופרשנויות
אני מסכים,
וגם שמח לראות את מצב הנזק מתעדכן :)
אולי אפשר לבקש מצוות האתר להוסיף את הנתון הזה לבאנר של המדדים למטה :d
-
רק שאלה: מרחק של 175 המעוף זה 1100
איף אתה כותב שוקת שם? מוגנת ב 1090? זה רק הפרש של 10 - 15 שקל...
-
אני מוגן 1060. מספיק טוב לי.
חוץ מזה, בשביל הטעם והקטע, פתחתי 1220 מוגן 1200 (יחידה אחת בלבד).
-
דמ"כ, מה עם הקולים? אתה מהמר על כיוון?
אני פתחתי חלקית כמו תמיד, לא חושב שזה חכם לפתוח מאסה עיקרית כרגע ועוד בחודש כזה ארוך.
1130-1100 נתן לי 65 ש"ח ליחידה. כמו כן בשביל האיזון גם קולים ב 1390-1420.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
דמ"כ, מה עם הקולים? אתה מהמר על כיוון?
אני פתחתי חלקית כמו תמיד, לא חושב שזה חכם לפתוח מאסה עיקרית כרגע ועוד בחודש כזה ארוך.
1130-1100 נתן לי 65 ש"ח ליחידה. כמו כן בשביל האיזון גם קולים ב 1390-1420.
יש איזה הימור מסויים. יש לי קולים C1400, שדי נשחקו כבר. אבל אני לא מקדם אותם ביום כזה.
מה עוד שיש כאן אצלנו איזושהי תגובה מוגזמת לאיזו פאניקה כללית.
-
אני פתחתי רק צד הפוטים
1160 עם הגנה ב-1140 קבלתי 102 ש"ח ליחידה.
9% למטה אחרי ירידה כזו, נראה לי רחוק
לאחר שראיתי היכן אתם כתבתי, שאלתי עצמי שוב,
אתה בטוח?!
והתשובה שלי לעצמי הייתה, לא.
-
ניסיתי למכור P1100 ב-100 ש"ח אך איחרתי (נתתי פקודה אחרי התמתנות קלה לקראת הסוף) כאשר הוא התחיל להיסחר ב-90-95 ש"ח (הגיע עד 105 במהלך המסחר). טוב, אין מה לעשות. מקווה שנישאר עם סטייה כזאת עוד קצת (למרות שהייתי מהמר על רגיעה מסויימת)
-
זהו.
היום היה היום האחרון בהתמחות - הנה חזרתי.
גבול תחתון כרגע 1090-1080 פוטים - אפתח ביום ראשוןאחרי שאראה את מפת הפוז' הפתוחות ומה וול עשתה.
גבול עליון 1420 כבר פתחתי קולים לא מוגנים ב-1430 בגרושים והשארתי קול 1420 שכתבתי תחילת פברואר.
איציק.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
ניסיתי למכור P1100 ב-100 ש"ח אך איחרתי (נתתי פקודה אחרי התמתנות קלה לקראת הסוף) כאשר הוא התחיל להיסחר ב-90-95 ש"ח (הגיע עד 105 במהלך המסחר). טוב, אין מה לעשות. מקווה שנישאר עם סטייה כזאת עוד קצת (למרות שהייתי מהמר על רגיעה מסויימת)
עוד תהיה לך הזדמנות למכור ב 200
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי itsikf1
זהו.
גבול תחתון כרגע 1090-1080 פוטים - אפתח ביום ראשוןאחרי שאראה את מפת הפוז' הפתוחות ומה וול עשתה.
גבול עליון 1420 כבר פתחתי קולים לא מוגנים ב-1430 בגרושים והשארתי קול 1420 שכתבתי תחילת פברואר.
איציק.
ברוך שובך ! אתה חוזר לתקיד מנתח מפת הפוזיציות ?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי קאריה
ציטוט:
פורסם במקור על ידי chizhk
עוד תהיה לך הזדמנות למכור ב 200
אני כלל לא בטוח שתמשכנה הירידות
-
ציטוט:
זהו.
איציק.
ברוך השב. חסרת לנו.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
ציטוט:
זהו.
איציק.
מצטרף לקריאה לשובן של סקירות מפת הפוזיציות ממדרשך.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי zapod
ציטוט:
פורסם במקור על ידי dragon74
ציטוט:
זהו.
איציק.
מצטרף לקריאה לשובן של סקירות מפת הפוזיציות ממדרשך.
גם לא לשכוח את הרעיונות ונסיון של איציק בנושא של שוקת "מגה רחבה" ללא הגנות - בקיצור, שמחים לראותך חזרה :-)
-
ברוך שובך ! אתה חוזר לתקיד מנתח מפת הפוזיציות ?[/quote]
איפה הפקיעה ואיפה הפוזיציות הפתוחות ?לפברואר?
או,כפי שכתב שחקן :ביום שני פירקו מגדלים ב 1330
וכפי שלא כתב שחקן :פרקו מגדלי ביום רביעי על ה1300
-
האם לדעתכם אסטרטגיה של לכתוב שוקת רחבה כמה שיותר רחוקה מהסטרייק בתחילת החודש, ואז לעשות פרפרים רחבים בתחילת שבוע הפקיעה שעלותם תסובסד מהשוקת שנשחקה במהלך החודש, יכול להיות רעיון לא רע לדעתכם?
בורסה גיא
-
אלו שני מאורעות זרים. כדי לבנות את הפרפרים האלו צריך להשקיע כסף. מה זה משנה מאיפה הכסף הגיע? זה עניין פסיכולוגי לגמרי. כאילו אתה אומר שיותר קל לך להפסיד בפרפרים כסף שרק הרווחת. אבל עדיין אתה משקיע כסף שיש לך ביד.
-
אמרתי אסטרטגיה?
נקרא לזה שיטת עבודה.
פשוט קרוב השוקת יוצר סיכון מיותר.
אז מבחינתי בתחילת החודש לכתוב 10 יחידת בכל צד במרחק של לפחות 10 סטרייקים.
ואז בשבוע האחרון לקחת מחצית מהרווח, נאמר 2000 שקל, ולקנות בהם פרפרים סביב הסטרייק.
ככה במקרה הגרוע סיימתי את החודש ב2%.
אבל נתתי לעצמי סיכוי להרוויח הרבה יותר, וגם לא העלתי את הסיכון שלי בכך שקרבתי את השוקת, שלדעתי כל הצרות מתחילות מזה שמתחילים לקרב את השוקת ולא מודעים לסיכון העצום שיש בזה או שמודעים אבל עדיין מקרבים :)
בקיצר, מה דעתכם על שיטת עבודה כזאת של להפוך את השוקת השחוקה לפרפרים בסוף החודש במקום לקרב או לחכות שתשחק לגמרי כדי לחסוך עמלות לסגירה?
-
ציטוט:
זהו.
איציק.
ברוך שובך !
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
אמרתי אסטרטגיה?
נקרא לזה שיטת עבודה.
פשוט קרוב השוקת יוצר סיכון מיותר.
אז מבחינתי בתחילת החודש לכתוב 10 יחידת בכל צד במרחק של לפחות 10 סטרייקים.
ואז בשבוע האחרון לקחת מחצית מהרווח, נאמר 2000 שקל, ולקנות בהם פרפרים סביב הסטרייק.
אבל נתתי לעצמי סיכוי להרוויח הרבה יותר, וגם לא העלתי את הסיכון שלי בכך שקרבתי את השוקת, שלדעתי כל הצרות מתחילות מזה שמתחילים לקרב את השוקת ולא מודעים לסיכון העצום שיש בזה או שמודעים אבל עדיין מקרבים :)
בקיצר, מה דעתכם על שיטת עבודה כזאת של להפוך את השוקת השחוקה לפרפרים בסוף החודש במקום לקרב או לחכות שתשחק לגמרי כדי לחסוך עמלות לסגירה?
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Bursa_Guy
עוד לא נוצרה האסט' בה במקרה הגרוע תרוויח "רק 2%".
-
ההימור הקטן שלי על כיוון, מיום חמישי הצליח לא רע.
אז היום אני פותח צד עליון. אני הולך על 1380 מוגן 1410. הצלחתי לקבל 70 ש"ח על המרווח הזה.
בנוסף לזה יש לי מפעם 1400 מוגנים 1440.
חוץ מזה השלמתי את פתיחת השוקת הבינונית שלי (יחידה אחת בלבד) על ידי 1350 מוגן 1370, שמצטרפת ל P1220 מוגן 1200 שיש י מיום חמישי. סה"כ השוקת הבינונית הכניסה לי 510 ש"ח ומסכנת 1500 ש"ח.
אז יופי. פתיחה טובה לחודש הזה. מקווה שיהיה חודש מוצלח.
-
הפעם הצלחתי עם התיזמונים. לא רבתי יותר מדי על מחירים, וזה הוכיח את עצמו. הסטיה בנתיים יורדת, ועל המחירים שקיבלתי בבוקר, אפשר רק לחלום.
הקולים, מ 1360 ומעלה לא מתרשמים מהעליות. הסטיה, שירדה לפחות מ 17, הורגת אותם.
גם ההתנפלות שהרבצתי ביום חמישי על הפוטים הייתה במקום.
-
אכן כן... הסטייה היא השחקן המרכזי בשלב הזה, קצת צובט לי שלא כתבתי יותר למטה
אבל זה מחיר הזהירות, החודש עוד ארוך והכל יכול לקרות.
-
גם לי היו תזמונים יפיפ בפוטים.
אבל לא כל כך בקולים.
פתחתי ביום חמישי P11660 עם הגנות P1140 קבלתי כ102 ש"ח למרווח. כמות גדולה
ירד במשך היום גם ל-20 ש"ח. אבל עלה ל-35.
פתחתי C1390 עם הגנות ב-1410 קבלתי 35 למרווח, (לא תיזמנתי מספיק טוב, בבקר עם סטיה גבוהה יכולתי לקבל יותר.) כמות בינונית.
אבל סיפור ההצלחה של אתמול היה מבחינתי P1180 שיש לי עוד מסוף חודש שעבר 15 יחידות מכורות ללא הגנות. קניתי בממוצע של 145 ש"ח ליחידה, הגיעו כבר ל-700 ביום חמישי, (הפסד של כמה אלפי שקלים) היום חזרו ל140 ש"ח.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי ofiry
אכן כן... הסטייה היא השחקן המרכזי בשלב הזה, קצת צובט לי שלא כתבתי יותר למטה
אבל זה מחיר הזהירות, החודש עוד ארוך והכל יכול לקרות.
האמריקאים אומרים
Better safe then sorry
נראה לי סולגן קליט ונכון עד מאוד לכל מי שמנסה להרוויח מכתיבות במעו"ף.
איציק
-
אני פיספסתי את ההזדמנות לכתוב פוטים ביום חמישי - מחכי להזדמנות חוזרת. אתמול אחרי מאבק בעוצמה בינונית, הצלחתי למכור C1420 ב-40 ש"ח ללא הגנה.
-
אז החודש יצא לי טוב. יום חמישי פתחתי פוטים, אתמול פתחתי קולים. די סבבה.
כמובן שאין כאן שום גאונות מיוחדת. יש מזל ותו לא. ביום חמישי נראה לי תגובה מוגזמת, וכנ"ל גם אתמול. בשני המקרים נכנסתי בפול גז. ויצא בסדר. שרק ימשיך ככה.
מכאן והלאה, אין לי שום תחזית. זה תלוי בעיקר ברוחות הסוערות שמסביב. האם סעודיה תצטרף לחגיגה או לא.
גם נראה לי לגמרי לא לעניין להישען על ניתוחים טכניים. קראתי די בשעשוע ניתוחים באתרים שונים. לא יודע איך יכול מישהו עם איזה גרף לצפות מה יקרה לפאהד או לבן טלאל.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
אז היום אני פותח צד עליון. אני הולך על 1380 מוגן 1410. הצלחתי לקבל 70 ש"ח על המרווח הזה.
חוץ מזה השלמתי את פתיחת השוקת הבינונית שלי (יחידה אחת בלבד) על ידי 1350 מוגן 1370, שמצטרפת ל P1220 מוגן 1200 שיש י מיום חמישי. סה"כ השוקת הבינונית הכניסה לי 510 ש"ח ומסכנת 1500 ש"ח.
לא היה עדיף לו במקום לרכוש הגנות ב410 היית סוגר את ה400 הכתובים?
ההפרש (בין 400 ל410) זניח וככה תחסוך עמלות אם תחליט לסגור (להזיז) מוקדם את הקולים מכל סיבה שהיא (כמובן שניתן לומר שהעמלות יתקזזו עם ההפרש אך כך אתה מקטין את הבטחונות הדרושים).
-
ציטוט:
גם נראה לי לגמרי לא לעניין להישען על ניתוחים טכניים. קראתי די בשעשוע ניתוחים באתרים שונים. לא יודע איך יכול מישהו עם איזה גרף לצפות מה יקרה לפאהד או לבן טלאל.
שמע סיפור אולי אפילו מחכים:
"יום אחד עליתי למונית בארה"ב, אני רואה שליד הנהג יש עוד הגה, שאלתי אותו , תאמר לי בבקשה, הייתה פעם מורה לנהיגה, הוא צחק, מסתבר שמיד הבין את שאלתי.
וכך ענה בחיוך: תראה חבר , יש לי בן היפר אקטיבי, כל הזמן זז, כאשר הוא עולה לאותו תמיד תופס לי את ההגה וזה מאוד מסוכן, הלכתי לחבר טוב, והרכבתי הגה נוסף. כך הבן עולה לאותו מזיז בעוצמה את ההגה ובטוח שהוא נוהג. הוא שמח ואני שמח"
חייכתי לעצמי, אמרתי הפוליטיקאים צריכים לשמוע את הסיפור, אולי יבינו סוף סוף איזה הגה הם מזיזים."
אולי תשלח לפאהד או מוברק או ביבי.
איך אמרו חז''ל: הכל צפוי אך הרשות נתונה(לאחוז בהגה)
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
ציטוט:
לא היה עדיף לו במקום לרכוש הגנות ב410 היית סוגר את ה400 הכתובים?
ההפרש (בין 400 ל410) זניח וככה תחסוך עמלות אם תחליט לסגור (להזיז) מוקדם את הקולים מכל סיבה שהיא (כמובן שניתן לומר שהעמלות יתקזזו עם ההפרש אך כך אתה מקטין את הבטחונות הדרושים).
כעיקרון אתה צודק. במקור פשוט סגרתי 1410 וההמשכתי לקנות. מצד שני, עדיין ההפרש בין 1410 ל 1400 מכסה לפחות את העמלות. אז לא נורא.
-
השוקת ממשיכה להישחק במרץ (משחק מילים שכזה). כמובן שהאחראית היא הסטיה.
למעשה, הבשר אוזל במהירות, וצריך להתחיל לחשוב על קירובים, כדי להביא בשר חדש. נניח לקראת יום רביעי כזה.
השוקת הבינונית שפתחתי, הביאה בשלושה ימים 12%. לא רע. אבל בגלל שזו שוקת בינונית, פתחתי רק יחידה אחת ממנה. זה לא מסוג הדברים שאפשר להשכיב בהם הרבה ביטחונות.
יש לה עוד דרך לעשות, היא יכולה להגיע (פוטנציאלית) ל 33%. (למתעניינים, התחום הוא 1220-1350 מוגן שני סטרייקים). כרגע המדד די במרכז שלה, עם פור קל למעלה. אידאלי.
-
כדי לתת לשוקת שלי עוד קצת בשר, פתחתי היום עוד קולים. הפעם ב 1370.
אנחנו נמצאים ברמת שערים נמוכה ב 30 נקודות מהחודש הקודם. וכרגע, האופטימיות בשוק קצת ירדה. העליות לא "תופסות".
כך ש 1370 נראה לי בסדר גמור כרגע. בואו נאמר שיש הרבה יותר סיכויים שאני לא ארחיק אותו, מאשר כן.
גם התיזמון היה יחסית בסדר. על הצמד 1370-1400 הצלחתי לקבל 75 ש"ח ליחידה.
-
ציטוט:
כדי לתת לשוקת שלי עוד קצת בשר, פתחתי היום עוד קולים. הפעם ב 1370.
אנחנו נמצאים ברמת שערים נמוכה ב 30 נקודות מהחודש הקודם. וכרגע, האופטימיות בשוק קצת ירדה. העליות לא "תופסות".
כך ש 1370 נראה לי בסדר גמור כרגע. בואו נאמר שיש הרבה יותר סיכויים שאני לא ארחיק אותו, מאשר כן.
גם התיזמון היה יחסית בסדר. על הצמד 1370-1400 הצלחתי לקבל 75 ש"ח ליחידה.
אנא הזכר מה הגבול התחתון שלך?
-
הולכים כנרה לבקר בשיא הקודם 1250.
מוזרות לי הירידות המתעצמות האלו.... המעו"ף כבר -1%.
איציק
-
ציטוט:
הולכים כנרה לבקר בשיא הקודם 1250.
מוזרות לי הירידות המתעצמות האלו.... המעו"ף כבר -1%.
איציק
שים לב לכותרת בביזפורטל!
יש בלגן בסעודיה.
דווקא לא מוזר בכלל הירידות האלה
-
איזה קטע. בן אדם הולך לאכול צהריים ברווח, וחוזר בהפסד...
שטויות. איציק, לשאלתך אני נמצא למטה ב 1130 (קמצוץ), 1120 (מאסה), 1110 (מאסה), 1100 (קמצוץ).
עם כל הכבוד לירידות, עדיין הפוטים שלי שחוקים 30%.
סטיית התקן זינקה חזרה למעל 18%.
מי שלא פתח פוטים, יש היום הזדמנות. אבל רחוק!
-
תם יום הפכפך מאד. התחיל בעליות נאות, ונגמר בירידות עוד יותר נאות.
אני שמח שניצלתי את העליות לפתיחה נוספת של קולים. אני גם שמח שלא התפתתי לעשות קרובים בימים האחרונים.
בסך מהכל, חודש שמנוהל לא רע.
-
לא הספקתי למכור פוטים היום...
נקווה שסטיית התקן תישאר גבוהה מחר...