שלום לכולם,
אני מתחיל נושא חדש זה עם מעט חששות מכל התגובות (הלבטח זועמות) שאקבל,
אבל לאחר מעקב אחרי כמעט כל האסטרטגיות השונות והמשונות שדנו לגביהן כאן בינואר רציתי לחלוק את רשמיי עמכם - ואולי אף ללמוד משהו
ראשית - גילוי נאות - יש לי נסיון מסוים בביצוע אסטרטגיות. איני המומחה מספר אחת לחישוב יווניות וערך אסטרטגיה לפקיעה, אבל אני מבין היטב כיצד לנהל פוזיציה וכיצד מתקדמת האסטרטגיה החודשית - וחשוב מכל - יש לי את האופי המתאים לכך.
אז ככה.
רצות פה הרבה אסטרטגיות קטנות וגדולות, שבועיות וחודשיות, קצרות טווח וארוכות טווח ואני לא יכולתי שלא לחשוב במהלך החודש על העובדה שכולם פה מתעלמים מעניין התוחלת. תוחלת הרווח של האסטרטגיה ארוכת הטווח, זו שאפשר להשתמש בה שוב שוב, חודש אחר חודש והיא בעלת תוחלת חיובית.
מצחיק אותי מחדש הלחץ שאנשים נכנסים אליו באסטרטגיות קרובות לכסף. הודעות כגול ("אוי, פוט 1320 מתחיל להפחיד" או "מחר קול 1350 יהיה מסוכן" אלה הודעות המעידות על ספקולנטיות. הנחת היסוד חייבת להיות, כל כל אסטרטגיה שעובדת כל כך קרוב לכסף (אחוז, אחוז וחצי למעלה או למטה בשבוע פקיעה) היא ספקולטיבית לחלוטין, ושקולה כמעט להימור. כשההימור מצליח אז אנו שמחים, וכשהוא נכשל - מאשימים את כל העולם - ברננקי, השחקנים, פישר ומי לא - חוץ מאת עצמנו. מדוע להחזיק בפוזיציות כה קרובות לכסף כאשר אין כבר אפשרות לנהל אותו? הימור נשאר הימור.
דבר דומה הוא לגבי אסטרטגיות קצרות (שאינן מיועדות לפקיעה). כל אסטרטגייה כזו מניחה כיוון, וכן טמון גם בה הימור. יותר מכך, זהו הימור על כיוון המעוף בזמן המאוד קרוב (4-5 ימי מסחר) שאם אינם הולכים בכיוון הרצוי, אזי אנו נכנסים לבעייה ולהפסד ולתיקון פוזיציה כושלת... צרות...
זה העניין של האופי - חובה להפנים שאין לנו את היכולת לדעת לאן השוק הולך בטווח כל כך קצר. אין! וגם אם צדקנו מספר פעמים, האם זה באמת משהו שאפשר לסמוך עליו? לבנות אסטרטגיה בעלת תוחלת?
לעניות דעתי,
אם מעוניינים לעבוד מחודש לחודש בצורה קונסיסטנטית, עם אסטרטגיה יציבה שתייצר הכנסה חודשית נאה חייבים לעבוד רק לפי הדברים הקבועים בשוק המעוף:
1. האופציות היחידות שמחירן הוא ודאי - הן אלה מחוץ לכסף, בסוף החודש. אז מחירן אפס ועל כך אפשר לבנות. בלי טתא, ווגא דלתא ושאר ירקות.
2. מי הן יהיו? ובכן, רוב הסיכוי (תוחלת...) שאלה שנמצאות רחוק מחוץ לכסף עכשיו, ישארו מחוץ לכסף גם בפקיעה (מחצית מהן בודאות - ויש כוח רב בעובדה הזו)
אם זה נשמע לכם כמו כתיבת שוקת רחבה (עם וריאציות שונות) אתם לא טועים.
כל השאר - ספקולציות...
שוק ההון זהו מקום לייצר תשואה, רק חובבנים מנסים לעשות כאן כסף מהיר. את ה"מכה" בדרך כלל חוטפים כשמנסים לתת... אם אסטרטגיה זו יכולה לייצר לכם (בהערכה סופר-שמרנית) בין 1.5% ל 2% בחודש, הרי שהתשואה השנתית עומדת על כ 12% עד 18% בשנה (הורדתי כמה אחוזים לחודשים לא טובים - שוב, התוחלת...).
מי שבקי בשוק ההון יודע שזו תשואה מדהימה, שבכוח הרבית דרבית יכולה להפוך כל סכום להון קטן (או גדול) בתוך כמה שנים מעטות.
תגובות ענייניות יתקבלו בכיף...:)