היי,
לכל מי שמעוניין לעקוב, אני מצרף את האסטרטגיה החודשית שלי לחודש ינואר.
יעד רווח -3.5K על ביטחונות מקסימאליים של 70K (כ 5%).
http://www.zerosum.co.il/Users/941/Positions/Show/9077
יום טוב,
הראל
Printable View
היי,
לכל מי שמעוניין לעקוב, אני מצרף את האסטרטגיה החודשית שלי לחודש ינואר.
יעד רווח -3.5K על ביטחונות מקסימאליים של 70K (כ 5%).
יום טוב,
הראל
מעניין!
ראיתי שהתחלת מאוכף מכור.
איך מנהלים אסטרטגיה כזאת כשהמדד בורח? כותבים בצד הנגדי למדד?
מה יעד הרווח הסביר באוכף כזה?
האם לא היה עדיף לחכות לשבוע 2 או 3 ואז לפתוח? טתה הרבה יותר משמעותית
אני לא כ"כ מבין איך אפשר להרויח מאוכף כזה בתחילת חודש, אלא אם כן אתה צופה ירידה בסטיה,
כי אין כמעט הבדל בשחיקה בין ראש האוכף להגנות
יש כל מיני דרכים (אני אתייחס למצב הנוכחי שבו המדד בורח מעלה):ציטוט:
פורסם במקור על ידי jonyk
- קידום רגל תחתונה.
- הוספת כתיבות ברגל תחתונה => "עיבוי" רגל שמשמעותה הגדלת סיכון בצד שממנו התרחקנו.
- קניית מרווח עולה
- קידום הגנה בחלק העליון, ע"י סבסוד כתיבות רחוקות
יש באמת המון אפשרויות. השאלה מה קורה בשוק מבחינת הסטייה, המומנטום, השחקנים וכיוצא בזה.
העוגן שלי בנוגע ליעד רווח הוא לא האוכף עצמו! אלא גודל התיק שאני מנהל.ציטוט:
מה יעד הרווח הסביר באוכף כזה?
במקרה הזה, שווי התיק שלי הוא כ 70K, ואני מנסה להגיע לרווח של 3.5K שהם 5% מהתיק.
קח בחשבון, שבמהלך החודש עוד ועוד כסף ייכנס לאסטרטגיה.
אני משתדל להיצמד לשחקניםציטוט:
האם לא היה עדיף לחכות לשבוע 2 או 3 ואז לפתוח? טתה הרבה יותר משמעותית
הם פתחו על 1300, גם אני פותח שם. תמיד בתחילת החודש.
יכול להיות שתטא יותר משמעותית, אאבל ככל שזה יותר קרוב לפקיעה, ככה יותר קשה לנהל את האסטרטגיה!
המטרה שלי היא להישאר לפקיעה, או מאוד סמוך לפקיעה. אין מה לעשות, התטא של השבוע-שבועיים האחרונים היא מה שבאמת נותנת את הכסף!ציטוט:
אני לא כ"כ מבין איך אפשר להרויח מאוכף כזה בתחילת חודש, אלא אם כן אתה צופה ירידה בסטיה,
כי אין כמעט הבדל בשחיקה בין ראש האוכף להגנות
מה שאני בעצם מנסה, זה ל"מקם" את איזור הרווח באסטרטגיה במקום נוח ככל שניתן (עדיף כמובן כבר שחלק מהרווח בכיס כמובן) לקראת הפקיעה.
הראל שלום:
תודה שאתה משתף אותנו בהגיגך ובמהלכים שאתה גם עושה.
האסטרטגיה ניראית מעניינת ומוצא חן בעיניי הטווח הרחב של הרווח.
עם זאת, נקודת הפתיחה נראית לי בעייתית. אם אני לא טועה, מה שהביא אותך לפתוח את האוכף במרחק של שלושה סטרייקים מהשער בפועל היתה מפת הפוזיציות. אבל לדעתי יש בעייה עם זה משום שהיא כוללת לא מעט גלגולים של החודש הקודם שהם בעצם אילוץ ולא ממש מייצגות את דעתם של השחקנים.
התוצאה הייתה אסטרטגיה התחלתית עם דלתא של 122-. דבר זה בעייתי משום שהמשמעות היא של הליכה ברורה נגד המגמה שהיא היום, לכל הטווחים, חד-משמעית בכיוון של עלייה. בעקבות כך ממשיכה סדרה ארוכה של תיקונים, לוליינות ורעיונות יצירתיים לתיקון משהו שלדעתי נבנה שגוי מראש.
שלא תבין אותי לא נכון, האסטרטגיה והניהול הם טובים מאוד ומקצועיים עוד יותר, ואולי אני אקח אותה עכשיו, אבל מוזזת למעלה ובצורה שהדלתא תהיה חיובית. כמובן שאם יהיו ירידות, אז נעשה תיקונים.
ומהם גלגולים אם לא "דחיית הפסד" מחודש אחד לבא אחריו?ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
עדיין 1300 משמש כמגנט כי כל אילו שגלגלו מחודש שעבר לסטרייק הזה ירצו פקיעה בנקודה זו.
לפיכך ניתן לייחס לכך משמעות כלשהי גם אם לא מוחלטת.
אין על מה, העונג כולו שלי.ציטוט:
תודה שאתה משתף אותנו בהגיגך ובמהלכים שאתה גם עושה.
אני אכן התלבטתי אם להעלות את הנקודה ל 1310...ציטוט:
עם זאת, נקודת הפתיחה נראית לי בעייתית. אם אני לא טועה, מה שהביא אותך לפתוח את האוכף במרחק של שלושה סטרייקים מהשער בפועל היתה מפת הפוזיציות. אבל לדעתי יש בעייה עם זה משום שהיא כוללת לא מעט גלגולים של החודש הקודם שהם בעצם אילוץ ולא ממש מייצגות את דעתם של השחקנים.
החלטתי בסופו של דבר שאני מעדיף להיצמד לשחקנים.
זה גם רק תחילת החודש, ועוד הרבה דברים יכולים לקרות.
ראיתי לא פעם, ולא פעמיים איך השחקנים מצליחים לנווט את המדד לנקודת הפקיעה האופטימלית שלהם, ולדעתי, סטטיסטית, שווה לי להיות תמיד באיזור הנ"ל, אפילו בשביל הפעם, פעמיים בשנה שהם מצליחים לבצע בהצלחה את ה"ניווט". שמה להערכתי, אני יכול להגיע גם לרווח של כ 15%אם לא יותר.
לדעתי זה לא ממש בעייתי. שיפוצים זה חלק מהעבודה. אין לי בעיה כל יומיים לעשות שיפוץ/צון.ציטוט:
התוצאה הייתה אסטרטגיה התחלתית עם דלתא של 122-. דבר זה בעייתי משום שהמשמעות היא של הליכה ברורה נגד המגמה שהיא היום, לכל הטווחים, חד-משמעית בכיוון של עלייה. בעקבות כך ממשיכה סדרה ארוכה של תיקונים, לוליינות ורעיונות יצירתיים לתיקון משהו שלדעתי נבנה שגוי מראש.
אם הייתי פותח את האסטרטגיה עכשיו, הייתי פותח אותה כנראה באיזור 1310-1320. כי הנקודה המטבית של הפקיעה עלתה מאז תחילת החודש.
נשמע לי הגיוני להעלות אותה. הייתי כאמור מעלה לאיזור 1310-1315ציטוט:
שלא תבין אותי לא נכון, האסטרטגיה והניהול הם טובים מאוד ומקצועיים עוד יותר, ואולי אני אקח אותה עכשיו, אבל מוזזת למעלה ובצורה שהדלתא תהיה חיובית. כמובן שאם יהיו ירידות, אז נעשה תיקונים.
מסכים איתך לגבי משפט הסיום שלך - "לפיכך...", למרות שיש מקום לדון במינון.ציטוט:
פורסם במקור על ידי yannhs
עם זאת, להתרכז בנקודה הזאת, מפספס את הנקודה העיקרית, שלא התיחסת אליה בתגובה שלך, שהיא הדלתא השלילית המובהקת שמשמעותה תיקונים יקרים אינסופיים שהם גם יקרים וגם מפסידים מהם (אחרת למה אתה מתקן?). למה להתפלל חודש שלם שיבוא תיקונון? במקום זה, לך הפוך - בנה אסט' שהולכת עם השוק, ואם יבוא תיקון, אז נתקן את האסט'.
את אותו דבר אני משער שיכולת לומר לשחקנים /לשחקן :)ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר
לגבי "ללכת הפוך" => האסטרטגיה הבסיסית היא אוכף. בהגדרה היא מבוצעת על הסטרייק פחות או יותר. כך שמקסימום אני הייתי בונה אותה על איזור 1320-1330 (זה היה טווח המדד ביום בניית האסטרטגיה).
לגבי תפילות => אני לא רואה צורך להתפלל. מעדיף להיצמד לשחקנים במקום.
אני נצמד אליהם כי לאורך הזמן הם מרויחים (בניגוד לרוב המשקיעים במעוף).
אין לי בעיה שהדלתא שלילית, כי הדלתא של השחקנים גם שלילית!
הערה כללית => אני חושב שאתה צריך להסתכל בצורה פחות שלילית על שיפוצים / תיקונים.
קודם כל תודה על ההתיחסות!ציטוט:
המטרה שלי היא להישאר לפקיעה, או מאוד סמוך לפקיעה. אין מה לעשות, התטא של השבוע-שבועיים האחרונים היא מה שבאמת נותנת את הכסף!
מה שאני בעצם מנסה, זה ל"מקם" את איזור הרווח באסטרטגיה במקום נוח ככל שניתן (עדיף כמובן כבר שחלק מהרווח בכיס כמובן) לקראת הפקיעה.
אתה בעצם מחזק את הטענה שלי שהיה עדיף לחכות עם פתיחת האוכף.
אם היית מחכה, היית פותח ("ממקם") את האוכף האופטימלי לאותה נקודת זמן
בלי העיוותים שנוצרו לך תוך כדי התיקונים שלא ממש הרווחת עליהם בהיעדר טתה סבירה.
היית יכול גם לפתוח עם פחות בטחונות!! לא כל ה- 70K.
כי הבטחונות שלך התנפחו בגלל עיבוי כתיבות הפוט החשופות.
אשמח להתיחסות
אני פותח עם אוכף, אבל האסטרטגיה משתנה עם הזמן! סביר להניח שעוד כמה ימים הגרף לפקיעה לא ממש ייראה אוכפי.ציטוט:
פורסם במקור על ידי jonyk
שבועיים לפני הפקיעה, לא נראה לי שהייתי פותח אוכף, כי הפרמייה נמוכה באופן יחסי, ולא מגינה על תזוזה רצינית במדד. סביר להניח שהייתי פותח שוקת בינונית עם אוכף קנוי (כמו שאסטרטג הראה אם יצא לך לראות). אבל זה באמת תלוי בהרבה פרמטרים...
הבטחונות שלי בפתיחה היו כ 20K, ולא 70K.
יש לכתיבה חשופה יתרונות => אתה לא יכול לכתוב כמות מטורפת של אופציות (ראה ערך שוקת רחבה), שיכולה לגרום לך להימחק (שוב ראה ערך שוקת רחבה).
כמובן שאין בעיה להוריד בבטחונות ע"י קנייה רחוקה של PUT-ים. אני לא רואה צורך בכך בשלב זה (מבחינתי בזבוז כסף, כי סביר להניח שבדרך למטה אני אקבל הרבה כסף מה CALL-ים הכתובים. סבירות נמוכה שה PUT-ים החשופים יטרידו אותי)
בכלל, אוכף זו אחת האסטרטגיות שהכי קל לתקן! בגלל היחס סיכון / סיכוי שהוא ממש טוב (לא סתם זוהי האסטרטגיה הבסיסית של השחקנים!)
לראייה, בחודש שעבר פתחתי אוכף על 1250!!, והצלחתי לצאת ברווח (אמנם רק של 1.3K), בפקיעה של 77 מעל מרכז הרווח של האוכף.
http://www.zerosum.co.il/Users/941/Positions/Show/8226
בוקר טוב,ציטוט:
פורסם במקור על ידי jonyk
מי שזכה לכתוב מיד ביום ה' הוא יום הפקיעה, אוכף/שוקת , נשחק עד היום בצורה מאוד יפה.
הגורם המשמעותי לכך שסטיה ירדה ובכל אופן הצטברה טאטא של שבוע.
הראל שיהיה לך בהצלחה.
שים לב שהמקס פיין כל הזמן נסחף למעלה.
על כן כאשר אתה פתחת את האסטרטגיה ולא גלגלת היתה לך את הפרולגיה לבחור תחום נוח יותר מאשר אחד שנאלץ לגלגל.
לדעתי, אכן היעד צריך להיות , הגעה לשבוע הפקיעה בתוך הטווח, רצוי לפקוע בתוך הטווח.
בעניין שיפוצים, לדעתי צריך למעט בהם עד כמה שניתן ולעשות אותם בנקודות מוגדרות מראש על פי תכנון מוקדם של זמן עד לפקיעה ותנועת מדד. כאשר במידה והכל "הולך כשורה" יש להאיץ את ניצול מלוא הבטחונות החל משבועים לפני פקיעה ועד לפקיעה.
לכתוב אוכף על ה 1300
מי שעשה זאת עשה זאת תוך אילוץ מסגירת קולים של דצמבר
להערכתי ביום ראשון מדד מתקרב ל 1340
כך שהפוזיציה תהיה חייבת תיאורטית ברוטו 16K בקולים+ פוטים 1300 שיחזיקו מעמד
עוד הרבה זמן
http://www.zerosum.co.il/Users/454/Positions/Show/9315
אין שום אפשרות לדעת מה יהיה ביום ראשון. הבורסה לא מפסיקה להפתיע.ציטוט:
פורסם במקור על ידי קאריה
אין אפילו אפשרות לדעת איך יגמר היום בארה"ב. נכון לעכשיו, נתוני האבטלה הטובים מתנגשים עם הרצון לממש (אולי).
תודה רבה סאן :-)ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
ברור שאני עוקב אחרי זה.ציטוט:
שים לב שהמקס פיין כל הזמן נסחף למעלה.
הנתון הזה לדעתי קצת מטעה ביחס לאסטרטגיה שאני מנהל...
אני אסביר למה אני מתכוון
אם היה לי בזמן נתון זה אוכף סימטרי (מכל הבחינות – כמויות, הגנות, מרחקים וכו') אז היה הגיוני שעדיף ששיא הרווח שלו יהיה באותה נקודה (1305-1315 פחות או יותר לפי מה שאני רואה בביזפורטל)
מכיוון שכבר האוכף שלי כבר איננו סימטרי, ובעצם יש יותר סיכון מתחת ל 1300 (כמות יותר גדולה של כתיבות, לא כולם מוגנות), זה אומר שבזמן נתון זה שהוא 18 יום לפני הפקיעה הפוזיציה שלי תהיה הכי ריווחית בנקודה יותר גבוהה מ 1300 (סימולטור טוב היה מאוד עוזר להבין איפה בדיוק הנקודה הנ"ל).
כמובן שנכון לעכשיו הפקיעה האידאלית עכשיו, היא ב 1300. קל לראות בגרף. אבל אני בהחלט לא מעוניין להיות שם עכשיו.
מקווה שהייתי מספיק ברור.
אתה סה"כ צודק. סביר להניח שהיה כדי לפתוח קצת יותר גבוה. הייתי פותח מקסימום ב 1310.ציטוט:
על כן כאשר אתה פתחת את האסטרטגיה ולא גלגלת היתה לך את הפרולגיה לבחור תחום נוח יותר מאשר אחד שנאלץ לגלגל.
זו המטרה בסופו של דבר. מקווה שאצליח להגיע ליעד זה.ציטוט:
לדעתי, אכן היעד צריך להיות , הגעה לשבוע הפקיעה בתוך הטווח, רצוי לפקוע בתוך הטווח.
בגדול אני בעד השיטה שלך.ציטוט:
בעניין שיפוצים, לדעתי צריך למעט בהם עד כמה שניתן ולעשות אותם בנקודות מוגדרות מראש על פי תכנון מוקדם של זמן עד לפקיעה ותנועת מדד. כאשר במידה והכל "הולך כשורה" יש להאיץ את ניצול מלוא הבטחונות החל משבועים לפני פקיעה ועד לפקיעה.
עם זאת, מכיוון שאני גם ככה עוקב אחר באסטרטגיה באופן יומיומי ובאמת יש לי זמן ל"הקדיש לה זמן", אני בשלב זה מעדיף לשפץ שיפוצים קלים במשך הזמן שכמעט תמיד מסתברים כריווחיים בדיעבד.
שיפוצים גדולים אני עושה במקרים יחסית קיצוניים. למשל, פריצה מובהקת של 1340 תגרום לי להזיז את מרכז הרווח בפקיעה מעלה
קאריה:ציטוט:
פורסם במקור על ידי קאריה
אני מאוד מתחבר למה שאתה אומר, גם אם ביום א' נהייה רק ב-1330. ראה את מה שכתבתי בתחילת השרשור הזה, אבל רוב החברים לא קיבלו את דבריי.
דרך אגב, אם זו האסט' שלך, לאיזה רווח אתה מכוון? למה שלא תיקח את מה שיש לך עד עכשיו ותיסע לחופשת סקי באלפים?
עוד ייפול עלינו ח"ו איזה טיל מאיראן וגם אנחנו וגם הרווחים שלך נלך פייפאן :x
[quote=רואה ממטר]קאריה:ציטוט:
פורסם במקור על ידי קאריה":3n75mgr7]לכתוב אוכף על ה 1300
כך שהפוזיציה תהיה חייבת תיאורטית ברוטו 16K בקולים+ פוטים 1330 שיחזיקו מעמד
עוד הרבה זמן
[url="http://www.zerosum.co.il/Users/454/Positions/Show/9315
אני מאוד מתחבר למה שאתה אומר, גם אם ביום א' נהייה רק ב-1330. ראה את מה שכתבתי בתחילת השרשור הזה, אבל רוב החברים לא קיבלו את דבריי.
דרך אגב, אם זו האסט' שלך, לאיזה רווח אתה מכוון? למה שלא תיקח את מה שיש לך עד עכשיו ותיסע לחופשת סקי באלפים?
עוד ייפול עלינו ח"ו איזה טיל מאיראן וגם אנחנו וגם הרווחים שלך נלך פייפאן :x[/quote:3n75mgr7]
יש 2 קולים ב 1320 כיפת ברזל לשיאב 3 :d
[quote=קאריה]קאריה:ציטוט:
פורסם במקור על ידי רואה ממטר":3k6ejo9v][quote="קאריה":3k6ejo9v]לכתוב אוכף על ה 1300
כך שהפוזיציה תהיה חייבת תיאורטית ברוטו 16K בקולים+ פוטים 1330 שיחזיקו מעמד
עוד הרבה זמן
[url="http://www.zerosum.co.il/Users/454/Positions/Show/9315
עוד ייפול עלינו ח"ו איזה טיל מאיראן וגם אנחנו וגם הרווחים שלך נלך פייפאן :x[/quote:3k6ejo9v]
יש 2 קולים ב 1320 כיפת ברזל לשיאב 3 :d[/quote:3k6ejo9v]
ועוד 3 פוטים מכורים נטו ב-1340 :roll:
הראל, הייתי מנצל את הירידות היום כדי להרחיב את טווח הרווח בצד העליון.
משהו בסגנון קניית 3 ק330 מכירת 5 ק 350 וקניית 2 ק400 להגנה (אופציונלי) אמור לעשות את העבודה.
גם יתרום לך לתטא ואם תסכים איתי שעליות חדות הן לא סבירות אז גם יכול להוביל לרווח נאה (או להפסד סביר בהחלט במקרה של המשך ירידות).
היי ארטי,ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
תודה על ההתייחסות
אני בהחלט חושב על ניצול הירידות להורדת סיכון בחלק עליון.
אתה בסה"כ רואה את הדברים כמוני :)
הפעולה שציינת נראית בהחלט הגיונית.
משער שאעשה פעולה כלשהי במהלך היום. עדיין לא החלטתי מה בדיוק אעשה.
הראל
ניצלתי ירידות להגנה מעליותציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
קצת אחרת ממה שהצעת...
התלבטתי בין כל מיני אפשרויות, ולבסוף זה מה שבחרתי
הראל
התיקון נראה טוב, אבל מעט אנמי.
אם נמשיך לרדת מחר הייתי שוקל לבצע את אותו התיקון פעם נוספת במחיר משופר.
לדעתי אתה גם יכול להרשות לעצמך מעט יותר כתיבות קולים רחוקים.
בהצלחה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
לגבי כתיבת קולים, אני לא חושב שיש טעם לבצע כתיבות מרובות גם בגלל הפרמיה הנמוכה, וגם שמשום מה, בדר"כ הבעיה שלי מגיעה מהחלק העליון של האסטרטגיה.ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
במידה ויהיו שינוי דרסטי במצב השוק אשקול לבצע שינויים יותר קיצוניים
בוצע היום עוד תיקון שמהותו תחילה של הסטת מרכז הרווח מעלה.
הי הראל,
המלצה שלי לקדם את הקולים הכתובים ב-1300 כלפי מעלה. זה היה צריך להיות התיקון שלך היום.
זה נורא כואב כי צריך להחזיר כסף אבל זאת הדרך. קנייה של 1300 וכתיבה ב-1320 או 1330 לבחירתך.
אתה יכול לבצע מעבר חלקי אם מרכז הכובד של האסטרטגיה זז יותר מדי כלפי מעלה.
הצלחות,
סביון.
היי סביון,
לשנינו ברור שאני צריך לבצע פעולות להרמת איזור הרווח מעלה + שיפור איזור ההפסד ברגל העליונה.
למה זה כזה קריטי לך שאני אבצע דווקא את הרחקה של ה C1300 כחלק פעולות התיקון? (כי הרי יש כל מיני דרכים לבצע את מה שכתבתי במשפט הראשון...)
תודה
הראל
ציטוט:
דחוף לשפץ כלפי מעלה
1340 נכנס לכסף
היי,
בינתיים אני מבצע בימים האחרונים פעולות כתיבה בצד ה PUT-ים שנועדו מצד אחד ל"הרים" את איזור ההפסד בחלק העליון, ומצד שני להזיז את מרכז הרווח מעלה , מ 1300 לכיוון 1330-1320.
במידה ונצא באופן מובהק מאיזור הדשדוש אבצע פעולות יותר קיצוניות.
הראל
הקול הכתוב ב-1300 הוא כרגע עם מעט בשר עודף (תטא) וכדאי להחליפו בקול כתוב עם תטא מכסימלית (1330 או 1340).ציטוט:
החסרון בכתיבת פוטים הוא כמובן בטחונות והסכנה מתיקון.
חשוב שתשאיר את שיא הרווח שלך מתחת למדד במקרה ותחליט לתקן.
בימי חמישי אני קצת חורג ממנהג זה ובודק את מיקום שיא הרווח המסומלץ ליום ראשון ומתקן בהתאם.
הראל, ערב טוב.
אני מסכים עם סביון.
יש לך 4 קולים כתובים על 1300,הדבר הכמעט יחיד שנשאר לך שם זה דלתא.
מאוד פשוט לראות את זה קול 1300 סגר היום על 4K, דהינו יש שם רק 400 ש"ח וגא וטאטא.
המינימום שצריך לעשות זה להעלות את הכתיבות של הקולים ל-4 כתיבות ב- 1330, שם יש לך מספיק טאטא ליתרת השבועיים שנותרו.
כיוון שבצד הקולים יש לך רק קול אחד כתוב חופשי(בלי הגנה) ולעומת זאת בטחונות שלך בכלל עומדים על 54K, יש לך מקום לעוד 3 קולים חופשיים כתובים מבלי להעלות את הבטחונות.
לדעתי, אתה יכול באופן סביר לקנות 4 קולים 1300 ולכתוב 6 קולים 1330, המהלך עצמו מוגן 1313-1363, שיא הרווח שלו 1330, מרכז הדישדוש של השבועיים האחרונים.
באותה ההזדמנות תקנה חזרה את קול 1380 הכתוב בשווי של 95 ש"ח. (בכדי שיקל עליך להתנהל במידה ומדד יפרוץ למעלה את גבול הדישדוש).
במידה ומדד יפרוץ את תחום הדישדוש 1320-1340, אתה כבר יודע מה לעשות.
כל יום דישדוש נוסף יהיה רווח נקי בשחיקת הקולים. אם יתמזל מזלך והדישדוש בתחום יהיה עד יום ה' הרווח מהמהלך יהיה כ- 2K.
בהצלחה.
סאן וסביון,
תודה רבה לכם על ההתייחסות שלכם. מצטער שרק עכשיו יוצא לי לכתוב... היה לי ילד מאושפז בימים האחרונים ולא היה לי ממש זמן.
בגדול אני מקבל את עמדתכם. בהחלט יש היגיון רב במה ששניכם כתבתם.
עם זאת, חלק מהתיקונים שכבר ביצעתי שכללו כתיבות PUT-ים וקניות PUT-ים גם שינו את הגרף לפקיעה מצד אחד, וגם בעצם היוו מעין איזון כלשהו לקולים העמוקים יחסית ב 1300.
החלטתי הפעם להמשיך את השיטה שאני מבצע (עם הPUT-ים), במיוחד שיש גבול תחתון של השחקנים ב 1300.
אני בהחלט אשקול לבצע את המלצתיכם בפעם הבאה!
שוב, תודה רבה על ההתייחסות
מקווה שאני לא אצטער שלא שמעתי בקולכם :-)
הראל
הראל:
העיקר הבריאות. כל השאר שטויות. רפואה שלמה.
הראל, רפואה שלמה, ובהצלחה.
תודה רבה סאן ורואה ממטר :-)
היי לעוקבים,
אני מזיז לאט לאט את מרכז הרווח של האסטרטגיה מעלה.
היום גם ביצעתי פעולה להרחבת הטווח לפקיעה. נכון לעכשיו 1290-1357 (שמעתי לעצתם של סביון וסאן)
מקווה לירידה מתונה לאיזור 1330-1320 ועמידה במקום.
סבירות מאוד נמוכה לירידות חדות (ראה רגל PUT 1300 בפוזיציות פתוחות).
במידה ונמשיך מעלה, אמשיך להזיז את איזור הרווח של האסטרטגיה מעלה בדרכים שביצעתי זאת עד כה.
הראל
שלום, הראל.
האסט' שלך נכון להיום נמצאת במצב טוב מבחינת הרווח על הנייר (בסגירה כיום), אבל לדעתי ממוקמת בצורה בעייתית לפקיעה.
שים לב שהמקס פיין כבר ירד ל1320, השיפוע כלפי מעלה (של הנזק לכותבים) גבוה בהרבה, ובכל זאת המרחק שלך למטה (כמו גם הרווח המתקבל באיזור 310-290 (לדעתי לא סביר שנגיע אליו)) גדול מידי.
בקיצור, מה אני מציע:
הקטנת הרווח במקרה ירידות והכנסת תקבול:
כתיבת פוט 330 (חייבים להכניס תקבול)
קניית 3 יחידות 290 (בשביל הקטנת בטחונות)
כתיבת 2 יחידות פ270.
הרחקת ההפסד בקולים:
קניית 2 יחידות ק350
מכירת 2 יחידות ק370
מכירת 1 יחידה ק400 (אמורים להיות לך בטחונות פנויים, חבל שלא להוציא טיפה)
במיוחד אחרי שראינו החודש את התערבות השחקנים הייתי מפחד דווקא מריצה למעלה.
זו רק דעתי. שיהיה בהצלחה.
שלום לכולם,
suspog
מצטער, לא היה לי ממש זמן להתייחס למה שכתבת (עקב הסיבות שציינתי כבר) , אע"פ שסה"כ שאני חושב שההצעות שהצעת בהחלט יכולות להיות רלוונטיות.
נכון להיום ביצעתי פעולה של "שיטוח" האסטרטגיה לקראת הפקיעה.
בשאיפה שהמדד ימשיך להסתובב ב 1340-1320.
במידת הצורך, אמשיך לבצע מיקסומים / מזעור סיכונים.
ד.א.
בגדול, נכון לעכשיו הגעתי ליעד הרווח, ואף מעט מעבר.
נכון לעכשיו אינני רואה סיבה לבצע סגירה של הפוזיציה אע"פ הנתון לעיל, אע"פ שאני בהחלט מתכוון לבצע פעולות להורדת הסיכון בהמשך.
ביי בינתיים
הראל
הראל כל הכבוד!!!
צר לי, בשל עומס לא עקבתי רצוף.
מה הכוונה שיטוח האסט'? איך אתה עושה ולמה?
תודה ריקיציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
ה"שיטוח" שאני מתכוונן אליו הוא בעצם הפיכה של האסטרטגיה למעין שוקת רחבה (גרפית, זה ייראה כמו שוקת רחבה), עם טווח שנראה די הגיוני פקיעה.
הסיבה שאני מבצע את זה, הוא בגלל שאין לי מושג איפה תהיה הפקיעה, ואני מעוניין להישאר לפקיעה או לפחות סמוך לפקיעה.
מקווה שאני מצליח להיות ברור מספיק...
הראל
שלום,
קיבלתי החלטה לסגור היום את האסטרטגיה.
נסגר ברווח של 4653 ש"ח לפני עמלות, 4401 אחרי עמלות.
סה"כ אחוז רווח ביחס לתיק (70K פחות או יותר) - 6.65%.
חודש נחמד, ללא צל של ספק.
תודה לעוקבים ולמגיבים
הראל
כל הכבוד על הרווחים, ועל ההתמדה.ציטוט:
בהצלחה בפברואר.