-
אסט' דשדוש עליות לינואר
באתר נשמעו לא אחת טענות שהרוב המוחלט של האסט' באתר הינן מוטות ירידות.
ובכן, אני מאמין גם שבניגוד לדעה הרווחת שבינואר תגיע תנועה, גם חודש זה יסתיים ללא תנועה משמעותית, אך עם נטייה לעליות.
האסט:
P1350 -2 תקבול 2640 ש"ח ליחידה ו5280 ש"ח סה"כ.
קניית הגנות + עודפים על מנת להקל על תיקון במקרה של ירידות:
P1300 +5 עלות 820 ש"ח ליחידה ו4100 ש"ח סה"כ.
P1280 -3 תקבול 490 ש"ח ליחידה ו1470 ש"ח סה"כ.
היות ואסט' מניחה דשדוש נרצה לנצל (חלקית) את הבטחונות בפוטים הרחוקים ולהכניס מעט תקבול:
P1260 -1 תקבול 280 ש"ח.
P1240 +1 עלות 165 ש"ח.
בצד הקולים ננצל את מלוא הבטחונות (שכן אם יהיו עליות תתבצע סגירה מוקדמת):
C1360 -1 תקבול 770 ש"ח.
C1400 -1 תקבול 100 ש"ח.
והגנות:
C1430 +2 עלות 35 ש"ח ליחידה ו70 ש"ח סה"כ.
סה"כ התקבול מהאסט': 3565 ש"ח.
תקציב הבטחונות לאסט: 10000 ש"ח.
יעד הרווח: 600 ש"ח ברוטו, שהם 6% מתקציב הבטחונות (או כ10% מהבטחונות ההתחלתיים, לפי שיטת שחקן).
אופן הניהול הצפוי:
אם יגיע המדד לאיזור 1345 ובסטייה נמוכה כנראה יהיה קירוב חלקי של הפוטים הקנויים.
אם יגיע המדד לאיזור 1305 אקרב כתיבות קולים לסטרייקים 330-340, במקביל לכתיבת פוטים 250-260 (שכנראה יניבו תקבול נאה עקב עליה בסטיה שצפויה להתרחש בירידות).
במקרה של עמידה ממושכת במקום יקורב הקול הכתוב הרחוק (כרגע ב1400) לכיוון 360.
קישור לסימולטור בו גם תנוהל האסט':
http://zerosum.co.il/Users/1378/Positions/Show/9394
-
Re: אסט' דשדוש עליות לינואר
לאחר בדיקה קלה נראה לי שיעד הרווח שנקבתי, 600, יושג בעליה לא גדולה (ואולי לפני שהמדד יעבור את איזור 1350).
על מנת לנסות לסחוט מעט יותר מהאסט', אנסה להביא אותה לרווח כפול, של 1200 ש"ח.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי supgog
באתר נשמעו לא אחת טענות שהרוב המוחלט של האסט' באתר הינן מוטות ירידות.
ובכן, אני מאמין גם שבניגוד לדעה הרווחת שבינואר תגיע תנועה, גם חודש זה יסתיים ללא תנועה משמעותית, אך עם נטייה לעליות.
האסט:
P1350 -2 תקבול 2640 ש"ח ליחידה ו5280 ש"ח סה"כ.
קניית הגנות + עודפים על מנת להקל על תיקון במקרה של ירידות:
P1300 +5 עלות 820 ש"ח ליחידה ו4100 ש"ח סה"כ.
P1280 -3 תקבול 490 ש"ח ליחידה ו1470 ש"ח סה"כ.
היות ואסט' מניחה דשדוש נרצה לנצל (חלקית) את הבטחונות בפוטים הרחוקים ולהכניס מעט תקבול:
P1260 -1 תקבול 280 ש"ח.
P1240 +1 עלות 165 ש"ח.
בצד הקולים ננצל את מלוא הבטחונות (שכן אם יהיו עליות תתבצע סגירה מוקדמת):
C1360 -1 תקבול 770 ש"ח.
C1400 -1 תקבול 100 ש"ח.
והגנות:
C1430 +2 עלות 35 ש"ח ליחידה ו70 ש"ח סה"כ.
סה"כ התקבול מהאסט': 3565 ש"ח.
תקציב הבטחונות לאסט: 10000 ש"ח.
יעד הרווח: 600 ש"ח ברוטו, שהם 6% מתקציב הבטחונות (או כ10% מהבטחונות ההתחלתיים, לפי שיטת שחקן).
אופן הניהול
הצפוי:
אם יגיע המדד לאיזור 1345 ובסטייה נמוכה כנראה יהיה קירוב חלקי של הפוטים הקנויים.
אם יגיע המדד לאיזור 1305 אקרב כתיבות קולים לסטרייקים 330-340, במקביל לכתיבת פוטים 250-260 (שכנראה יניבו תקבול נאה עקב עליה בסטיה שצפויה להתרחש בירידות).
במקרה של עמידה ממושכת במקום יקורב הקול הכתוב הרחוק (כרגע ב1400) לכיוון 360.
קישור לסימולטור בו גם תנוהל האסט':
אם יגיע המדד (ויתכן ויגיע) ל 1305 נקווה לטובת כולנו שלא יגיע אז
בהפסד כמו שיהיה לאיסטרטגיה,ומהפחד מירידות נוספות
לא נראה לי ,שתמשיך לכתוב פוטים
וכתיבות הקולים יניבו נזיד עדשים
מה גם שאז יתכן היפוך וסקוויז וילכו לתקוף את כולם ב בקולים 1330 ומעלה
שיסגרו בלית ברירה
ראה קול 1330 דצמבר
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי קאריה
אם יגיע המדד (ויתכן ויגיע) ל 1305 נקווה לטובת כולנו שלא יגיע אז
בהפסד כמו שיהיה לאיסטרטגיה,ומהפחד מירידות נוספות
לא נראה לי ,שתמשיך לכתוב פוטים
וכתיבות הקולים יניבו נזיד עדשים
מה גם שאז יתכן היפוך וסקוויז וילכו לתקוף את כולם ב בקולים 1330 ומעלה
שיסגרו בלית ברירה
ראה קול 1330 דצמבר
יש שתי אפשרויות להגיע ל1305, מהר ולאט.
אם נגיע לשם מהר (נניח שבוע), אזי העליה בסטייה תתן פרמיה נאה על כתיבת ק330-340 (ואז האסט' הופכת למעין אוכף קנוי עם כתיבות בצדדים).
אם נגיע לשם לאט, אזי בתקופת הביניים צפויים להכתב פוטים רבים על איזור 300-330, דבר שיהפוך את אינטרס השחקנים, ואולי אף יטה אותו לכיוון עליות.
במקרה שכזה אני מאמין כי לא אמור להיות מסוכן יתר על המידה לכתוב פוטים נוספים באיזור 260.
כמובן שסקוויז מטה עלול להגיע, אבל לשחקנים אמור להיות אורך נשימה לפחות עד 285 להערכתי (ואף נמוך מכך) ,
ובמקרה כזה, איזור 260-280, שייתן רווח במקרה של פקיעה בטווח(עקב קירוב קולים + כתיבת פוטים),
אמור לאפשר סגירה בהפסד סביר (לא מתכנן להכנס לפקיעה).
אין ספק שירידה של המדד מסבה נזק, אך לצורך כך נקנו הפוטים ב1300 על מנת לאפשר המשך קיום לאסט'.
אותי הכי מטרידה ירידה די איטית (של 1-2% בשבוע) שלא מלווה בזינוק בסטייה.
-
אין ספק שאתה צודק בשיטתך
אלא מה איסטרטגיה ,שהגרף שלה מראה במדד פקיעה 1300 הפסד ללא התקבול של 10K
מדאיגה אותי
אני לא רגיל לעבוד ללא גב
ונמנע מאיסטרטגיות עם גגות
הסבר ,גב זה תמיד לונג לפחות אחד מעל לכתובים
מה שתמיד ממזער את ההפסד
לעומת זאת גג מקבע הפסד גם אם הוא בעודף
ה 1300 זה גג ל 1350
וגב זה אם לאיסטרטגיה יהיה לונג לפחות 1 בפוט 1370
שיקנה בכספי הפוטים 1350 הכתובים
אני מעדיף שהלונג ימשיך לעבוד עבורי במיקרה של ירידות
וגם יגן עלי
והוא כמעט ובדרך כלל עולה מעט,ועוזר הרבה
גם אחד הכללים שמלמדים בקורס זה לקנות בתוך הכסף ולכתוב מחוץ לכסף
על מנת להנות מהשחיקה
לקנות את השוק ולמכור פרמיה אוויר
פוט 1300 כרגע הוא אוויר ,אבק פרמיה חופשית
פוט 1350 זה השוק עצמו והפרמיה זניחה
-
אני לא מבין למה לשים 5 (!!!) הגנות ב-1300.
2 היה מספיק ואז גם בירידות היית יחסית בסדר,
כי היה לך הרבה יותר תקבול.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי jonyk
אני לא מבין למה לשים 5 (!!!) הגנות ב-1300.
2 היה מספיק ואז גם בירידות היית יחסית בסדר,
כי היה לך הרבה יותר תקבול.
אם הייתי שם שתי הגנות (ומוותר על האופציות ב1280,1260), אזי הייתי מקבל תקבול נוסף של 875 ש"ח (אתה מוזמן לבדוק את החישוב).
במקרה זה האסט' הייתה הופכת למעין אוכף קטום (עם עיוות קל) על 350-360, כאשר ירידה ל1300 (ללא ניהול) הייתה הורגת אותו.
היות ואני מאמין כי ירידות ייתכנו בהחלט, ואולי כבר בימים הקרובים, העדפתי לשלם עוד כמה מאות שקלים ולא להגיע למצב בו תוך שבוע אני בהפסד של 3000 שח.
במקרה של האסט שלי, ירידה כזו תלווה בקירוב כתיבות הקולים, כך שאשאר עם אוכף קנוי + כתיבות בצדדים. המשך תנועה של 30-40 נקודות לאחד הצדדים אמור להחזיר אותי לאיזון.
-
היום, מעט אחרי 12 בצהריים, ביצעתי את התיקון הראשון.
הרעיון היה לנצל את הירידה בסטיה (ואת העליות) על מנת להקטין את הסיכון בצד הפוטים (ולהרגיע את אריה :d ).
הנחות האסט' נשארו בעינן והתיקון הוא בבחינת הקטנת סיכון.
התיקון שבוצע:
P1330 +1 עלות 1290 ש"ח
P1300 -3 תקבול 560 ליחידה ו1680 סה"כ.
P1290 +2 עלות 410 ליחידה ו820 סה"כ.
על מנת לנצל מעט את הבטחונות בפוטים, ולהגדיל בטיפה (ממש טיפה, אבל קשה לכתוב בסטייה הזו) את התטא (שהתיקון אכל חלק ממנה) בוצע:
P1260 -1 תקבול 165 ש"ח.
P1250 +1 עלות 130 ש"ח.
סה"כ עלות התיקון: 395 ש"ח.
סה"כ תקבול מהאסט' עד לשלב זה: 3170 ש"ח.
קישור למצב העדכני:
-
שיש לך באסטרטגיה "גבעות רווח", אתה יכול לדעתי לעבוד קצת חשוף... לא חייב 100% הגנה.
-
אם אתה מאמין קצת בירידות
למה לא לקנות 2 קולים ב 1320 ולכתוב 4 ב קול 1340
עם הגנות בקול 1380
ולתת לטטא של ה 1340 לעבוד שעות נוספות
הוא עדיין מחוץ לכסף
ולדעתך גם ישאר מחוץ
ואז ישארןו לך 2 קולים ב 1320 ,עמוקים כרגע בכסף
-
היום בבוקר ביצעתי את התיקון השני לאסט'.
כאשר ראיתי כי המדד מתקשה לעלות ביצעתי תיקון שעיקרו מזעור נזק במקרה של תיקון למטה, תוך כדי שמירה על התטא (קירבתי את הגבול התחתון של האסט' והעמקתי את הכתיבות בצד הפוטים).
יש להתחשב בעבודה שבנוסף לזמן המתקצר עד הפקיעה, מידי יום נכתבים אלפי פוטים נוספים בטווח של 300-340 ומקטינים את אינטרס השחקנים ואת הסבירות לירידות, כך שאם התיקון לא יגיע השבוע, הסיכוי לרדת מתחת ל1300 קטן משמעותית.
לצערי, כאשר התחלתי לבצע את התיקון, החל המדד לנזול מטה, ובלית ברירה ביצעתי את מרבית האופציות במחיר גרוע, דבר שגרם לכך שלמרות שהמשכנו לרדת במהלך היום, עדיין התיקון מופסד על הנייר (ביחס למחירי הסגירה).
זה הסיכון שלוקחים שמנסים לריב על מחירים. לפעמים זה עובד ולפעמים לא (אני נוטה להאמין שלאורך זמן זה משתלם).
התיקון שבוצע:
P1320 +2 עלות 1010 ש"ח ליחידה ו2020 ש"ח סה"כ.
P1300 -3 תקבול 570 ש"ח ליחידה ו1710 ש"ח סה"כ.
P1290 -1 תקבול 410 ש"ח.
P1280 +1 עלות 310 ש"ח.
P1250 -1 תקבול 120 ש"ח.
P1240 +2 עלות 95 ש"ח ליחידה ו190 ש"ח סה"כ.
סה"כ עלות תיקון: 280 ש"ח.
סה"כ תקבול מהאסט' עד כה: 2890 ש"ח.
החל מתיקון זה כתיבות הפוטים התחתונות מתחילות מ1280, ואם לא נראה תנועה למטה בימים הקרובים זה יהפוך להיות גבול תחתון של האסט'.
שני התיקונים האחרונים הם בגדר הקטנת סיכונים (תוך שהם מניחים, ובעיקר האחרון, שתנועה חדה למטה כבר לא סבירה, ולכל היותר נקבל תיקון מטה של 3-4%).
אם אכן תיקון כזה יגיע, אזי שהצעד המתבקש יהיה קירוב הקולים הכתובים (ראשית יקודם הקול הכתוב על 1400 שנשחק בינתיים ל1360 ובהמשך גם ל1340 אם יהיה צורך).
אם (כפי שלדעתי סביר ביותר), התיקון לא יחזיק, ובקרוב נחזור לשבור שיאים, אזי אמשיך לקדם את הפוטים הרחוקים, כאשר השאיפה היא ליצור טווח רווח רציף ככל שהחודש מתקצר.
כרגע אין שינוי בהנחת היסוד (ושימו לב שחזרנו למדד פתיחת האסט'), והמדד לדעתי צפוי להמשיך לדשדש עם נטייה לעליות.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי harel4u
שיש לך באסטרטגיה "גבעות רווח", אתה יכול לדעתי לעבוד קצת חשוף... לא חייב 100% הגנה.
שלום ותודה על ההתייחסות.
ראשית אציין כי אינני רואה גבעות רווח כבר שלילי, ודווקא כעניין מועיל כל עוד לא נכנסים כך לפקיעה.
לדוגמא ה"גבעה" (כפי שידידינו האסטרטג קורא לה) המתנוססת לה מעל 1280 היא מכוונת, כאשר הרעיון הוא שבינתיים היא זולה (כ30 שקל) ובמקרה בו נתקרב לפקיעה עם מדד באיזור 1270-1300, היא תהיה שווה הרבה יותר (ואז ניתן יהיה לממש אותה כדי להקטין נזק/לממן קניה חזרה של איזה פוט כתוב).
שנית, אני סבור שכאשר מנסים באסט' עם תקציב בטחונות נמוך (הגבלתי אותו ל10K) להגיע לרווח שאפתני של 1200 ש"ח (דבר שכמובן מקטין את סיכויי ההצלחה), כמעט בלתי אפשרי לעשות זאת עם אופציות חשופות.
אשמח לשמוע אם יש לך הצעות ספציפיות שלא יגרמו לחריגה.
-
אהלן אריה ותודה על ההתייחסות.
התיקון שהצעת נשמע הגיוני אך יש לי שתי בעיות איתו.
הראשונה היא שהוא יגרום לחריגה מתקציב הבטחונות. עניין של קירוב הגנה ותשלום 50 שקל. לא נורא.
הבעיה השניה היא מעט יותר מהותית. הנחת היסוד של האסט' (שלא השתנתה מאז פתיחתה) היא דשדוש מוטה עליות.
התיקון שלך גורם לדלתא להיות שלילית ולכך שעליות יגרמו נזק.
במקרה כזה, עליה לאיזור 350-360 השבוע לא תאפשר לי לסגור את הפוזיציה ברווח הרצוי והפוזיציה תשאר עם טווח רווח קטן מאוד כאשר תנועה לכל כיוון תסב נזק.
לנוחיותך (בתקווה שתספיק לראות זאת), העלתי סימולציה של הצעתך לאתר (ותסלח לי אם השתמשתי בפוטים כדי להכניס תקבול במקום לשלם בקולים, הרעיון זהה). אאלץ למחוק את הסימולציה בקרוב על מנת לשקול את המשך ניהול הפוזיציה.
לינק:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי קאריה
אם אתה מאמין קצת בירידות
למה לא לקנות 2 קולים ב 1320 ולכתוב 4 ב קול 1340
עם הגנות בקול 1380
ולתת לטטא של ה 1340 לעבוד שעות נוספות
הוא עדיין מחוץ לכסף
ולדעתך גם ישאר מחוץ
ואז ישארןו לך 2 קולים ב 1320 ,עמוקים כרגע בכסף
-
[quote="supgog"]אהלן אריה ותודה על ההתייחסות.
התיקון שהצעת נשמע הגיוני אך יש לי שתי בעיות איתו.
הראשונה היא שהוא יגרום לחריגה מתקציב הבטחונות. עניין של קירוב הגנה ותשלום 50 שקל. לא נורא.
הבעיה השניה היא מעט יותר מהותית. הנחת היסוד של האסט' (שלא השתנתה מאז פתיחתה) היא דשדוש מוטה עליות.
התיקון שלך גורם לדלתא להיות שלילית ולכך שעליות יגרמו נזק.
במקרה כזה, עליה לאיזור 350-360 השבוע לא תאפשר לי לסגור את הפוזיציה ברווח הרצוי והפוזיציה תשאר עם טווח רווח קטן מאוד כאשר תנועה לכל כיוון תסב נזק.
לנוחיותך (בתקווה שתספיק לראות זאת), העלתי סימולציה של הצעתך לאתר (ותסלח לי אם השתמשתי בפוטים כדי להכניס תקבול במקום לשלם בקולים, הרעיון זהה). אאלץ למחוק את הסימולציה בקרוב על מנת לשקול את המשך ניהול הפוזיציה.
לינק:
מקובלת עלי כל מילה שכתבת
גם אני מאמין בעליות החודש
ובפקיעה של 1360+
ולכן זו טחינת מים
פשוט ראיתי איסטרטגיה שלא עולה כסף,עם פוטנציאל רווח אדיר
בפקיעה של 1350-1340 1330 והיא מתאימה לתיק שלי
המשך בניהול האיסטרטגיה שלך
עלה והצלח
-
היום בוצע התיקון השלישי במספר.
לאחר (ששוב) ראיתי כי המעוף מתקשה לעבור את רמת 340 (אולי מחר?) החלטתי להמשיך בצמצום הסיכון במקרה של ירידות.
סיבה נוספת לתיקון היא שאיפה להגיע לטווח רווח רציף ככל שמתקרבים לפקיעה, זאת על מנת לעשות את האסט' פחות תנודתית ולהגדיל את השחיקה.
מבט על מפת הפוזיציות:
סגירה של אלפי קולים (עדיין לא משמעותי ביחס לכמות הקיימת) מתחת ל360 וכתיבה של קולים רחוקים החל מרמת 370 וצפונה.
במקביל נמשכת כל העת כתיבת פוטים אגרסיבית על 300-330.
נראה שיש מזעור סיכונים תוך הבנה שמעוף עלול לעלות רמה, ובכל זאת יש לשים לב שפקיעה אופ' מבחינת הכתיבות נכון להיום היא ברמת 310-320 ולכן עדיין יתכנו ירידות.
מצד שני נראה כי רמת 370-380 מתחילה להבנות כגבול עליון מוחלט לחודש ינואר כאשר בצד השני אין גבול תחתון היות וירידה לאיזור 310 תגרור סגירה צפויה של פוזיציות.
נקודת החולשה של האסט' עד כה הייתה אפשרות של ירידות איטיות שלא מלוות בעליה בסטייה והתיקון בא להקטין את הנזק שיגרם במקרה זה ככל הניתן.
כעת החולשה היא ירידות חזקות עם עליה בסטיה, אך אפשרות זו נהיית סבירה פחות מיום ליום כאשר רק אירוע חיצוני עלול להפריע.
התיקון שבוצע:
כתיבת שוקת צרה שמרכזה 325 (התכוננות לאפשרות של ירידה למרכז הכתיבות):
P1300 +1 עלות 480 ש"ח.
P1310 -1 תקבול 650 ש"ח.
C1340 -1 תקבול 1500 ש"ח.
C1350 +1 עלות 990 ש"ח.
סה"כ תקבול מהשוקת: 680 ש"ח.
לאור תחילת התגבשות גבולות לחודש החלטתי למצות את הבטחונות בשני הצדדים (על מנת להגדיל את התטא):
P1260 +1 עלות 130 ש"ח.
P1280 -1 תקבול 250 ש"ח.
C1380 -1 תקבול 170 ש"ח.
C1400 +1 עלות 55 ש"ח.
סה"כ תקבול מהתיקון (כולו): 915 ש"ח.
השאיפה כעת היא לתת לזמן לשחוק את הכתיבות או לחלופין להמתין לעליית המדד לאיזור 350 כדי לאפשר סגירה ברווח.
-
אתמול בוצע התיקון הרביעי לאסט'.
אני עדיין סבור כי פריצת 1340 היא בבחינת עניין של זמן, וגם הכותבים בשוק כבר אינם בטוחים כי לעולם חוסן ומתחילים בשקט בשקט להרחיק את הקולים, ובו בזמן לכתוב כל הזמן פוטים בסטרייקים הולכים ועולים (ראה מפה מצורפת).
שימו לב שכמות הפוטים הכתובים על 310 כבר עברה את כמות הקולים ב300..
התיקון נועד ל"רצף" את טווח הרווח (אחרי התיקון האסט' מרוויחה בטווח 1303-1383), כאשר אין סכנה ממשית מאפשרות של עליית המדד שכן איזור 350 יאפשר סגירה מוקדמת. כמו כן התיקון נעשה בעלות מינימלית ותוך כדי הגדלת התטא.
החשש מירידות חדות הולך וקטן, ולכן הרשתי לעצמי להתקרב עד כדי 310 בכתיבת הפוטים. יחד עם זאת, מדובר כרגע על כתיבה בודדת באיזור זה, ואם יחצה המדד את 320 כלפי מטה היא תרכש בחזרה והסף התחתון של האסט' ישוב להיות 1280.
התיקון שבוצע (עוד פעם פישלתי מעט במחירים, אבל לא מדובר בנזק ממשי):
P1340 +1 עלות 1360 ש"ח.
P1320 -2 תקבול 680 ש"ח ליחידה וסה"כ 1360 ש"ח.
P1290 -1 תקבול 220 ש"ח.
P1270 +3 עלות 110 ש"ח ליחידה וסה"כ 330 ש"ח.
P1260 +1 עלות 80 ש"ח.
P1240 -2 תקבול 35 ש"ח ליחידה וסה"כ 70 ש"ח.
סה"כ עלות התיקון: 120 ש"ח.
הערות להמשך:
כרגע האסט' נמצאת במצב מצויין מבחינת מיקום (והתטא עובדת יופי), כאשר רק ירידה מ1320 תצריך הרחקה של הפוט הכתוב על 1310.
השאיפה היא לסגור את האסט' לכל המאוחר ביום ראשון (גם אם לא תגיע ליעד הרווח) על מנת לא להכנס למאבקי הפקיעה.
-
היום, למרות שקיוויתי שתנתן ההזדמנות, לא הצליחה האסט' להגיע עדיין ליעד הרווח (1200 ש"ח ברוטו).
מפת הפוזיציות ממשיכה להראות כתיבות רציניות של פוטים, אפילו בשער 1360.
במקביל בשדרת 1300-1400 ממשיכים להסגר פוזיציות קול (פרט לק370 החריג, שגם הוא מרוחק למדי).
עוד ניתן לשים לב להתערבות בפועל, ולראיה ניתן לראות את המעוף כנגד הבנקים או לחלופין את המעוף כנגד הסנופי מתחילת החודש.
להערכתי ירידות חדות הן מאוד בלתי סבירות במצב זה (להוציא אירוע חיצוני), ואם ימשיכו להעליות בחול עלול להגיע סקוויז שיריץ את המדד לגבהים חדשים (גם 380 ואף 390 אינם בטוחים לדעתי).
מקרה זה לא צפוי לפגוע באסט' שכן היא תסגר הרבה לפני (פירוט בהמשך).
חוסר התנועה בזמן האחרון משחק לידי האסט' שנמצאת עכשיו ברווח תאורטי יפה ואינה רחוקה מיעדה.
אני מעריך שביקור ב342-343 מחר בבוקר, או לחלופין, המצאות מעל 338-339 לקראת סוף היום תאפשר את סגירת האסט' ברווח המיוחל.
במקרה של ירידות של למעלה מחצי אחוז תשאר האסט' על מנת להנות משחיקת הסופש, ובכל מקרה תסגר ביום ראשון.
-
כל הכבוד
ניהול פשוט וחכם.
-
ייתכן שמדובר בצעד מעט חפוז, אך היום בוצע תיקון נוסף.
ככל שמתקרבים לפקיעה, האופציות שקרובות למדד תופסות יותר השפעה, והרחוקות כמעט ולא מורגשות.
באסט' הספציפית הדבר בה לידי ביטוי בגדילת הדלתא וקיטון בתטא.
בעוד שאני עדיין סבור כי הסבירות לעליות ביום ראשון (האסט' ככל הנראה כבר לא תצליח להסגר היום, אלא אם ישוב המדד לאיזור 338+) גבוה מהסיכוי לירידות, אני סבור כי יש להקטין סיכונים (וכבר בזמן כתיבת ההודעה גילח המדד עוד 2 נקודות), להגדיל את התטא ולהקטין את הדלתא.
מהתבוננות בשינויים בפוזיציות נראה כי אתמול נפתחו כמות יפה של אוכפים על 1340, כאשר בצדדים (גם בתוך הכסף) נפתחו בעיקר פוטים. מכך ניתן ללמוד כי הכותבים ממשיכים בהקטנת סיכונים ומתכוננים לאפשרות של פריצה למעלה.
התיקון שבוצע:
P1350 -1 תקבול 380 ש"ח.
P1360 +1 עלות 180 ש"ח.
היות והדבר גורר חריגה מתקציב הבטחונות (הוגדר כ10K), ביצעתי גם קירוב הגנות:
P1380 +1 עלות 40 ש"ח.
P1400 -1 תקבול 15 ש"ח.
סה"כ תקבול מהתיקון: 175 ש"ח.
טווח הרווח של האסט' כרגע: 1301-1378.
החשש (גם אם לא סביר) הוא להמשך ירידות חדות היום וביום ראשון, כאשר בצד העליון אין סכנה אמיתית (להוציא תרחיש קיצון של פתיחה בגאפ של +2% ומעלה).
-
-
היום, ממש דקות ספורות לפני הסגירה, הגיעה ההזדמנות שחיכיתי לה (בערך).
אמנם לא ניתן היה לסגור את האסט' כולה עם הרווח המיועד, אך סגרתי את החלקים המסוכנים שלה,
זאת על מנת לחסוך עמלות (וגם לאפשר הגעה לרווח המיוחל).
הסגירה שבוצעה:
P1250 -1 תקבול 20 ש"ח.
P1270 -2 תקבול 35 ש"ח ליחידה ו70 ש"ח סה"כ.
P1280 +2 עלות 55 ש"ח ליחידה ו110 שח סה"כ.
P1310 +1 עלות 230 ש"ח.
C1330 -1 תקבול 1470 ש"ח.
C1350 +2 עלות 440 ש"ח ליחידה ו880 ש"ח סה"כ.
C1430 -1 תקבול 8 ש"ח.
הרווח המקסימלי באסט' כעת הוא 1208 ש"ח, והוא מתקבל בתחום רחב של 1280-1400.
במידה והמדד לא היה עולה כך בסיום (מה שהיה סביר בהחלט) הייתי ללא ספק משאיר את האסט' לראשון.
השחיקה בלבד עד יום ראשון הייתה מאפשרת סגירה סופית בכל מדד מעל +-1330 (ועד בערך 1360), אך החלטתי שלא להתחזר ולבצע את הסגירה.
למען הסר ספק - אני עדיין מעריך כי סביר כי נראה עליות בראשון והסיכוי לירידות חדות (כאלו שגורמות נזק ממשי לאסט') זניח.
סיכום לאסט' ואת מסקנותי ארשום לאחר שהחודש יסתיים סופית (עדיין קיים סיכון כלשהו).
תיעוד האסט', שפרט לפתיחתה בוצע בזמן אמת (דקות ספורות לאחר הביצוע) נמצא כאן:
-
כל הכבוד
התחלת עם בטחונות של 7660 ש"ח בערח
הרווח 1036 ש"ח
שזה רווח באחוזים: 13.5%
אם נתחשב שהבטחונות בבנקים הם רק 90% אז הרווח קטן ל- 10%
מה גם שלבטח היה צריך להשאיר 25% בטחונות
ואז הרווח כ-7%
האם זה היה הצפי?
-
תודה.
אני לא מחשב את התשואה בשיטה הזו (שהיא קלוקלת לדעתי).
לדעתי השיטה הנכונה לחשב תשואה אינה ביחס לבטחונות ההתחלתיים ואף לא ביחס לבטחונות המקסימליים שנדרשו.
הדרך הנכונה לחשב תשואה לדעתי היא על תקציב הבטחונות של האסט'.
אין משמעות לרווח של 20% אם התחלת עם 3000 שח בטחונות ועלית ל6000 שח בטחונות במהלך החודש (אין לדעתי משמעות לבטחונות המקסימלים שנוצלו אלא רק לתקציב).
אין משמעות לרווח של 20% אם התחלת עם 3000 שח בטחונות, נשארת עם 3000 שח בטחונות, אבל עוד 7000 שח שכבו כגיבוי (עליך לחשב 600 שח מתוך 10K = 6%).
בתחילת האסט' רשמתי פה שתקציב הבטחונות (בניכוי התקבולים כמובן, כלומר, ההפסד המקסימלי התאורטי בפקיעה) הוא 10000 שח, ולא תהיה חריגה ממנו.
לכן (לא רציתי לסכם את הרווח עד שהחודש נסגר סופית, אך לא נורא), היות והרווח הצפוי בפקיעה הוא 1208 שח, מדובר על רווח ברוטו של 12.08% (מתוך תקציב הבטחונות) או כ10.5% נטו (בניכוי עמלות).
לא היה טעם להשאיר 25% נוספים, שכן 10000 היה תקציב הבטחונות ללא חריגה ממנו, וכל פעם שההפסד המקסימלי התאורטי בפקיעה עבר את ה10000, קורבו ההגנות כדי לצמצם בטחונות (אחרת וודאי הרווח היה גבוה בכמה עשרות שקלים).
השיטה של שחקן לבצע את חישוב הרווח ביחס לבטחונות התחלתיים, ולא להגדיר תקציב בטחונות, תמוהה בעיני ואיננה נכונה (למרות שבניהול האסט' אין שני לו).
הגדרת תקציב בטחונות לאסט' הוא חיוני על מנת להחליט כמה יחידות לבצע, ותקציב, כתקציב, אין לחרוג ממנו.
גם יעד הרווח הוגדר מראש (1200 שח ברוטו, לאחר שעודכן מ600 על מנת לא לסגור את האסט' כאשר יש לה עוד פוטנציאל), וכאשר ראיתי הזדמנות לבצע את הסגירה החלקית ולהשאיר בידי את הרווח בוודאות גבוהה ביצעתי זאת (למרות שהשארת האסט' ליום ראשון הייתה וודאי מניבה עוד לא מעט כסף, רק השחיקה גורמת לכך שאפילו פתיחה ב331 עדיין הייתה מניבה כסף, אך כשמגיעים לרווח צריך לצאת).
ועוד משהו, אם הסתכלת על הבטחונות ההתחלתיים, רצוי שתחסר מהם את התקבול, הרי רק ההפסד המקסימלי התאורטי קובע (התקבול נכנס ככסף לחשבון ויכול לשמש כבטחונות).
לפיכך, ההפסד המקסימלי בפתיחת האסט', עומד על 6435 שח בלבד (ייתכן שהבטחונות בפועל בניכוי התקבול יניבו סכום נמוך יותר, אך אם המדד ינוע לכיוון ההפסד המקסימלי התאורטי המספרים יתלכדו).
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
כל הכבוד
התחלת עם בטחונות של 7660 ש"ח בערח
הרווח 1036 ש"ח
שזה רווח באחוזים: 13.5%
אם נתחשב שהבטחונות בבנקים הם רק 90% אז הרווח קטן ל- 10%
מה גם שלבטח היה צריך להשאיר 25% בטחונות
ואז הרווח כ-7%
האם זה היה הצפי?
-
סאפ, כל הכבוד על הניהול ויותר מכך על התיכנון והמשמעת.
בעניין חישוב בטחונות ורווחים , אני לחלוטין מסכים איתך.
ניתן להשכיב בחשבון 100K, לעבוד רק על 15K בטחונות מאוד אגרסיבי, אבל החישוב הכולל יהיה מסך תקציב הביטחונות גם זה השמור כעתודה.
על מנת לשמור על אחידות, כיוון שכל אחד מרגיש בנוח לשמור רמה שונה של עתודה אם בכלל. החשבון של הרווח/הפסד צריך להיות מהניצול המקסמאלי של בטחונות/תקבולים תשלומים.
בהצלחה.
-
גם אני מסכים עם החישוב הזה.
גם כסף שישב בצד כ"עתודה" צריך להחשב, כי גם זה תפקיד.
-
אני מסכים אתך שתקציב הבטחונות של האסט' הוא הקובע.
בו צריכים להיות מגולמים גם הבטחונות העודפים שנצטרך לצורך ניהול,
וגם ההפסד במידה ועלול להיות.
רק מה שההפסד הפוטנציאלי ממילא מגולם בדרישת הבטחונות,
כך שרק אם ישנו כסף נוסף המשמש אסט' אחרות באותו חשבון יש משמעות להפרדה זו,
שאם לא כן, נראה לי שדרישת הבטחונות + הכסף להמשך הניהול משקפים את הסך שממנו יש לגזור את אחוזי הרווח.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי דמי כיס
גם אני מסכים עם החישוב הזה.
גם כסף שישב בצד כ"עתודה" צריך להחשב, כי גם זה תפקיד.
אני בעצם משנה את דעתי.
כסף שישב בצד כ"עתודה" זה דבר סובייקטיבי. יש מי שירצה לשים הרבה, ויש מי שלא ירצה לשים כלום.
לא יכול להיות שמשהו סובייקטיבי יכנס לחישוב. החישוב צריך להיות נוסחה ברורה.
אם יש לי תיק השקעות של 100,000 ש"ח.
ואני מחליט להשאיר חצי במזומן, וחצי בתעודת סל ת"א 25 שעלתה 10%, הרי שהתשואה על החלק שהושקע, היא 10%.
התשואה על כלל התיק לא קשורה לעניין.
-
אז זהו - גם אני רציתי להצטרף לדיון המעניין הזה.....
באמת שאלה מעניינת, איך להתייחס לכסף ש"הושכב" בצד.
נתחיל עם החלק הקל והברור לטעמי - מבחינת חישוב הריווחיות - יש לקחת את כל הכסף שנוצל בפועל כבטחונות לאורך חיי האסט' (ובניגוד לעמדת שחקן שלוקח רק את הבטחונות ההתחלתיים).
איך עושים זאת?
מחשבים על פי שיטת הממוצע המשוקלל כאשר הפרמטרים הם זמן ובטחונות בפועל (רגע, לא לצעוק יש עוד חלק).
מה יוצא? אם השכבנו 1000 ש"ח כבטחונות במשך 50% מחיי האסט' ו5000 נוספים ביתרת הזמן - הרי שהבטחונות המחושבים לצורך ריווחיות צריכים להיות ממוצע משוקלל של שינהם היינו - 3000 ש"ח.
באשר לשאלה על החלק השני - זה נכון, וסאפ מעלה פה נקודה מעניינת, אם השארנו בצד סכום של כסף שנועד להיות בשימוש במהלך חיי האסט' הרי שמבחינתינו זה כסף "מת". איך נחשיב זאת?
מצד שני, כמוזמן הוא שווה 100% מהבטחונות המחושבים בבית ההשקעות - אבל כמנייה או תעודת סל, או חלילה פק"מ - עדיין הוא נושא תשואה מסויימת...שרלוונטית לחישוב הריווחיות מהאסט'.
גם כאן, נדרשת "יצירתיות" מסויימת לפתרון הסוגיה - אבל מצד שני אין לזה סוף....
אם שיקול הדעת מורה להשאיר 50k לאסט' שנוהלה לבסוף עם 10k/....
מצד שני, ונסבך את המצב יותר, כל בית השקעות מחשב שווי לבטחון באופן שונה...
מצד שלישי , קיבלנו תשואה על כסף שהושאר בצד (hopefully) ...
טוב, צריך להמשיך לחשוב על זה...
על פניו נראה לי לחסל את המחשבה על הכסף ששוכב בצד (כי אולי נזדקק לו), ולחשב לפי השיטה שהצגתי כאן למעלה, הכסף בפועל בכפוף לפונקציית הזמן. (אגב, אין שאלה בכלל שתקבול יורד מהבטחונות, זה ברור).
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי red-r
נתחיל עם החלק הקל והברור לטעמי - מבחינת חישוב הריווחיות - יש לקחת את כל הכסף שנוצל בפועל כבטחונות לאורך חיי האסט' (ובניגוד לעמדת שחקן שלוקח רק את הבטחונות ההתחלתיים).
איך עושים זאת?
מחשבים על פי שיטת הממוצע המשוקלל כאשר הפרמטרים הם זמן ובטחונות בפועל (רגע, לא לצעוק יש עוד חלק).
מה יוצא? אם השכבנו 1000 ש"ח כבטחונות במשך 50% מחיי האסט' ו5000 נוספים ביתרת הזמן - הרי שהבטחונות המחושבים לצורך ריווחיות צריכים להיות ממוצע משוקלל של שינהם היינו - 3000 ש"ח.
באשר לשאלה על החלק השני - זה נכון, וסאפ מעלה פה נקודה מעניינת, אם השארנו בצד סכום של כסף שנועד להיות בשימוש במהלך חיי האסט' הרי שמבחינתינו זה כסף "מת". איך נחשיב זאת?
מצד שני, כמוזמן הוא שווה 100% מהבטחונות המחושבים בבית ההשקעות - אבל כמנייה או תעודת סל, או חלילה פק"מ - עדיין הוא נושא תשואה מסויימת...שרלוונטית לחישוב הריווחיות מהאסט'.
על פניו נראה לי לחסל את המחשבה על הכסף ששוכב בצד (כי אולי נזדקק לו), ולחשב לפי השיטה שהצגתי כאן למעלה, הכסף בפועל בכפוף לפונקציית הזמן. (אגב, אין שאלה בכלל שתקבול יורד מהבטחונות, זה ברור).
ממוצע משוקלל ממש לא. אם לפי הדוגמא שלך, אין לך להשכיב 5000 ש"ח. את לא יכולה לעשות את האסטרטגיה הזו. הבנק יסגור לך אותה. חד וחלק.
הכסף שבצד הוא "ביטחונות מרצון". אני לא חייב לשים אותם. אני יכול מחר למשוך אותם ולקנות בהם פלאסמה חדשה, והבנק לא יוכל להגיד מילה.
חישוב הרווח צריך להיות רק על סמך הכסף שאני צריך להביא מהבית כדי לעשות משהו. נקודת המקסימום של הביטחונות שנדרשו.
-
ואני לא מסכים עם אף אחד מכם :d
לדעתי אין לחשב מממוצע נע, ולא מסכום הבטחונות המקסימלים שנדרשו.
הסיבה שלא לחשב מממוצע נע היא זו שהזכיר דמי כיס.
הסיבה שלא לחשב מהבטחונות המקסימלים שנדרשו היא שלרוב אנו שומרים כתוספת על הבטחונות בפועל אקסטרא למקרה הצורך.
את האסקטרא הזה איננו יכולים לנצל לצורך אסט' אחרת שכן אם נרצה להשתמש בו נתקע ללא בטחונות.
כמו כן בעייתי מאוד להתחיל אסט' ללא קביעת סכום הבטחונות המקסימלים שידרשו (גם עקב ההחלטה כמה יחידות לבצע וגם עקב העובדה שלכל חשבון יש רף בטחונות אמיתי, כזה שבית ההשקעות/הבנק לא יאפשר חריגה ממנו).
אז מה עושים?
לדעתי יש פתרון אחד. מגדירים בתחילת האסט' רף בטחונות. מהרף הזה לא חורגים. לא משנה הסיבה.
גם אם הדבר אומר לחסל את האפשרות לרווח המיוחל או אף לסגור בהפסד. תקציב הוא תקציב. דמיינו לעצמכם כי אם תחרגו ממנו הבנק יסגור את האסט' כולה.
הדבר פותר בעייה נוספת. כאן אין צורך להפעיל שיקול דעת (פרט לתכנון הראשוני) לגבי כמה כסף יש להשאיר בצד.
התקציב נקבע מראש והוא מחייב.
מהתקציב הזה, ורק ממנו, אני מאמין שראוי לחשב את אחוז הרווח, שכן כל סכום שהושכב למקרה ונצטרכו כבטחונות הוא סכום שלא השתמשנו בו לצרכי אסט' אחרת (או ביצוע יחידות נוספות מהמדוברת). שימו לב שאמנם הדבר יותר מחמיר מכל דרכי החישוב שהוצעו כאן בפורום (כיס,רד,שחקן ובעיקר אסטרטג), אך אינני רואה סיבה ליפות את הדברים.
בנושא כסף שניתן להשתמש בו בפקם הדבר בהחלט נכון (וכתבתי על כך באופן מעט יותר מפורט בעבר בפורום)! תמיד נעדיף לקבל תקבול מאשר להוציא את הכסף מהכיס. גם סכום של 3000 שח ליחידה, לתקופה של שבועיים (לדוגמא באסט' הנוכחית, בה הסגירה גררה קופסאות שישלמו 3000 בפקיעה, אך בינתיים הכסף שוכב אצלי בחשבון), שווה כמה שקלים בריבית שמקבלים עליו ("הוון"), אך אם זאת, אני לא נוטה להתחשב בסכום הזה כרווח (במיוחד שמדובר על רווח שולי של כ0.2% חודשי במקמ (או פחות מכך מפיקדון שבועי/יומי), ועוד משלמים על כך עמלה).
ולצורך הכסף "שצריך להביא מהבית כדי לעשות משהו", הדבר נכון, אך אם תצטרף לאסט' עם תקציב בטחונות של 10K, ותקח את הכסף הלא מנוצל לקנות פלזמה, אתה עלול להכנס לבעיה כאשר תצטרך להגדיל את הבטחונות.
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "red-r":nfw2vov1
איך עושים זאת?
ממוצע משוקלל ממש לא. אם לפי הדוגמא שלך, אין לך להשכיב 5000 ש"ח. את לא יכולה לעשות את האסטרטגיה הזו. הבנק יסגור לך אותה. חד וחלק.
הכסף שבצד הוא "ביטחונות מרצון". אני לא חייב לשים אותם. אני יכול מחר למשוך אותם ולקנות בהם פלאסמה חדשה, והבנק לא יוכל להגיד מילה.
חישוב הרווח צריך להיות רק על סמך הכסף שאני צריך להביא מהבית כדי לעשות משהו. נקודת המקסימום של הביטחונות שנדרשו.[/quote:nfw2vov1]
-
supgog
השאלה היא לא "איך ומה עושים".
השאלה היא תיאורטית טהורה: "איך נכון לחשב ביטחנות".
זה שאתה רוצה לשמור על רזרוות זה יפה מאד. אבל אתה לא חייב.
-
יש בעיה מסויימת בניהול מס' אסטרטגיות במקביל.
הבעיה היא שאם אתה מפריד את האסט' שאתה מנהל, ומסתכל על כל אחת מהן בפני עצמה, אתה עתיד להשיג תוצאות פחות טובות מאשר לו היית מסתכל על סיכום כל האסט' בחשבון ופועל בהתאם.
נניח שיש לך שתי אסט' בו זמנית. הראשונה מניחה דשדוש עליות והשניה דשדוש ירידות.
אם תנהל כל אחת בנפרד, ולא תתייחס לנוספת, אתה מתעלם מהעובדה שיש לך מעין שוקת (תנועה חדה לכל כיוון תגרום נזק), ומנהל אותה בצורה שגויה.
אגב, הנושא הוא תופעה פסיכולוגית ידועה בשם "narrow framing" (המשקיע נוטה לבחון את השקעותיו באופן אינדיבידואלי ולא ביחס לשאר התיק) ואיננה קיימת רק בנגזרים, אלא גם בשאר המכשירים הפיננסים.
אבל זה כבר נושא אחר, ואולי ארחיב אליו בהזדמנות בפסיכולוגיית שוק ההון.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי david15
רק מה שההפסד הפוטנציאלי ממילא מגולם בדרישת הבטחונות,
כך שרק אם ישנו כסף נוסף המשמש אסט' אחרות באותו חשבון יש משמעות להפרדה זו,
שאם לא כן, נראה לי שדרישת הבטחונות + הכסף להמשך הניהול משקפים את הסך שממנו יש לגזור את אחוזי הרווח.
-
אני מסכים לחלוטין שאתה לא חייב לשמור שום בטחונות.
למעשה, אם אתה עושה זאת, אתה מגדיר את תקציב הבטחונות אליו דיברתי להיות זהה לסכום הבטחונות ההתחלתיים.
מה שאני התכוונתי, זה שאם אתה מחליט שכן לשמור בטחונות (כלומר, מגדיר את תקציב הבטחונות להיות גבוה מההתחלתי), עליך לחשב את אחוז הרווח ביחס אליו, ולא ביחס לבטחונות המקסימליים בפועל.
ציטוט:
supgog
-
בוקר טוב,
אני לא רואה שאנחנו מצליחים לפצח את התעלומה....
יתכן מאוד שהפתרון הוא סובייקטיבי.
האם לחשב בפועל לפי דרישת בית ההשקעות?
האם לחשב לפי ממוצע הבטחונות בפועל ?(נכון שיש בעייתיות כי אם אין את כל הסכום מלכתחילה לא תתבצע האסט', מצד שני, אם משכיבים 90% מהזמן סכום X זה צריך לבוא לידי ביטוי, יש משמעות לכמה זמן השכבנו ואיזה סכום)
האם לחשב לפי ההקצאה/המסגרת הראשונית (גם ששכבה ללא שימוש ויתכן אף שנשאה תמורה)
כאן בכלל יש בעייתיות, כי זה פונקציה של שיקול הדעת בעת ההקמה, והתיכנון להמשך, אם השיקולים משתנים בהמשך, הרי שהמסגרת לא תמיד תנוצל.
וכשיש כמה אסט' רצות במקביל, הבעיה אף מסתבכת...
בקיצור - אצטט מספר ילדים שאהבתי מאוד - "המון שאלות היו למרים"...
שבת שלום
-
ציטוט:
למעשה, אם אתה עושה זאת, אתה מגדיר את תקציב הבטחונות אליו דיברתי להיות זהה לסכום הבטחונות ההתחלתיים.
מה שאני התכוונתי, זה שאם אתה מחליט שכן לשמור בטחונות (כלומר, מגדיר את תקציב הבטחונות להיות גבוה מההתחלתי), עליך לחשב את אחוז הרווח ביחס אליו, ולא ביחס לבטחונות המקסימליים בפועל.
ציטוט:
supgog
בסדר. אבל תקרא לזה רווח על התיק. ולא רווח על האסטרטגיה.
רווח על אסטרטגיה צריך להיות משהו דטרמיניסטי.
-
חישוב הרווח מתוך תקציב בטחונות התחלתי הוא איננו דטרמיניסטי?
דווקא חישוב מתוך בטחונות מנוצלים, כאשר אתה שומר בטחונות נוספים (שלא מנוצלים בצורה אחרת) למקרה הצורך הוא בעיני אי דטרמיניסטי..
אפשר לקרוא לזה "רווח מתוך התקציב" או משהו בסגנון, "התיק" עלול להכיל גם דברים אחרים.
[quote=דמי כיס]
ציטוט:
ציטוט:
פורסם במקור על ידי "דמי כיס":8hgt85sm
supgog
בסדר. אבל תקרא לזה רווח על התיק. ולא רווח על האסטרטגיה.
רווח על אסטרטגיה צריך להיות משהו דטרמיניסטי.[/quote:8hgt85sm]
-
אז עכשיו שהפקיעה מאחורינו אפשר לסכם את האסט':
הנחת הבסיס של דשדוש התקיימה במלוא מובן המילה, עליות לא בדיוק היו (נסגר במרחק של 0.3% מהפתיחה), אבל זה לא שינה יותר מידי.
העקרון המנחה באסט' היה שמירה על מקסימום הרווח באיזור 1350-1355 בכל רגע נתון (דבר שהוביל את תזמוני קירוב הקולים), זאת על מנת שעליה שכזו, המתיישבת עם הנחת היסוד, תאפשר סגירה מוקדמת של האסט'.
עליה שכזו סירבה להתרחש, למרות שכמה פעמים נדמה היה שזה עניין של זמן, והרווח באסט' נבע מהשחיקה.
בצד השני העקרון היה לא לסגור את האפשרות בפני ירידות בטרם עת, כאשר ההנחה היחידה בפתיחה הייתה שהמדד לא צפוי לרדת מ1260 (וגם שם ההפסד היה בבחינת הסביר).
במהלך החודש, ככל שהזמן הלך והתקצר וכתיבות הפוטים הלכו והתרבו, קורבו כתיבות הפוטים על מנת להשיג שני דברים:
רציפות של הרווח (ללא ה"בור" שהיה שם בתחילה) ובמקביל הגדלת התטא. כאן היה הרעיון שמירה על לפחות שני סטרייקים מתחת לפקיעה האופטימלית בעת כתיבת הפוטים, דבר שיבטיח את מיתון הירידות ע"י השחקנים במידה ואלו יגיעו.
עם זאת, היו מספר דברים שהיו דרושים שיפור:
- כמות הפעולות שבוצעה באסט' הייתה מוגזמת משהו. במקום להעשיר רק את חשבון הבנק שלי תרמתי לא מעט לברוקר.
כנראה שניתן היה לצמצם בכמות התיקונים כאשר בכל תיקון מבצעים פעולה משמעותית יותר, או לחלופין להגיע מוקדם יותר לאסט' ללא שיפוע, דבר שיאפשר המתנה רגועה במקום לעבוד כדי להגדדיל תטא.
- יעד הרווח היה גבוה מידי לדעתי, בעוד שהיעד המקורי, 6%, הגיע בשלב מוקדם, ההמתנה לרווח של 12% הייתה מייגעת והגדילה משמעותית את הסיכון.
עד הפעם הבאה.
-
ציטוט:
פורסם במקור על ידי sun99
סאפ, כל הכבוד על הניהול ויותר מכך על התיכנון והמשמעת.
בעניין חישוב בטחונות ורווחים , אני לחלוטין מסכים איתך.
ניתן להשכיב בחשבון 100K, לעבוד רק על 15K בטחונות מאוד אגרסיבי, אבל החישוב הכולל יהיה מסך תקציב הביטחונות גם זה השמור כעתודה.
על מנת לשמור על אחידות, כיוון שכל אחד מרגיש בנוח לשמור רמה שונה של עתודה אם בכלל. החשבון של הרווח/הפסד צריך להיות מהניצול המקסמאלי של בטחונות/תקבולים תשלומים.
בהצלחה.
המשפט המודגש הוא הנכון לשם שמירה על סטנדרט קבוע, מהסיבה שהבטחונות המקסימלים המנוצלים זה בעצם גובה הסיכון המקסימאלי לו אנו חשופים , גם אם זה ליום אחד עדיין מבחינה תאורטית וכנראה גם מעשית אנו נתונים לאותו הסיכון המגולם בגובה הבטחונות המנוצלים בפועל.
עתודה כללית הנשמרת בצד ולא סוכנה אף לא לרגע אינה צריכה לבוא בחשבון הישיר של האסטרטגיה אלה רק בחשבון הכללי של הסוחר , בניהול הסיכונים הפרטי שלו, יהיו אחדים שמאה אחוז בטחונות שלהם נתונים בסיכון תמידי , אחרים , יעבדו רק על עשרה אחוז בטחונות, איש איש וטעמו עמו.
אגב, לדעתי, הדבר החשוב ביותר הוא ניהול הסיכונים והחשיפה לסיכון.
בהצלחה.