אסטרטגיה לחודש נובמבר - הראל
שלום,
לכל מי שמעוניין לעקוב
אסטרטגיה חודשית שאמורה בשיא לנצל ביטחונות של כ 50-55K.
יעד חודשי - 4-5%, כלומר כ 2.5K ש"ח.
רמת סיכון נמוכה יחסית (לדעתי, גם יותר משוקת רחבה).
ד.א.
את האסטרטגיה הזו בניתי בשבוע שעבר, היא נועדה במקור להגן על כתיבות אוקטובר ועשתה עבודתה נאמנה.
http://www.zerosum.co.il/Users/941/Positions/Show/7557
בשלב הראשון אני פשוט מנסה לתפוס כיוון
הראל
Re: אסטרטגיה לחודש נובמבר - הראל
עדכון 31/10/2010
עקב ירידה בסטייה + חוסר תזוזה במהלך הסופ"ש + קריאת מפת הפוזיציות המעודכנת + צפי לדשדוש (ובעיקר לא לעליות חדות) החלטתי (אפילו נאלצתי) להתחיל כתיבות די מוקדם מהצפוי.
ד.א. החודש הזה הוא יחסית קצר.
בצד הפוטים, פתחתי כתיבות במקום שיש מעט בשר (1200), ובמקביל הרמתי את הרגל הקנויה ל 1290.
בצד הקולים סגרתי את המרווח עולה, ופתחתי כתיבות יחסית רחוקות ב 1350.
תרחישים אפשריים נכון לעכשיו:
עליות - הוספת כתיבות ברגל תחתונה + קידום רגל PUT קנויה.
דשדוש - סה"כ טוב לאסטרטגיה
ירידות - כל עוד אינן חדות, טובות לאסטרטגיה. במידה ויהיו חדות, אדאג למזער סיכון בפוטים הכתובים (יש כל מיני אפשרויות).
ביי בינתיים
הראל
עדכון 3/11/2010
הסטייה טסה, והאופציות ברגל הפוט שלי במצב לא מזהיר.
עד כה, הפסד על הנייר של כ 900 ש"ח, אע"פ שאני זז יותר פנימה לאיזור הרווח על הגרף.
נהיה מעניין...
עדכון 7/11/10
על האסטרטגיה עברו מספר ימים קשים בהם קפצה הסטייה.
בינתיים יש רגיעה שמחזירה חלק מההפסד.
אפילו הוספתי כתיבה של PUT נוסף.
נכון לעכשיו ההפסד עומד כל כ 600 ש"ח.
אז בינתיים נותנים קצת לתטא לעשות את שלה, ולשחקנים שרוצים מדד באיזור 1260 לעשות את שלהם.
התסריט הכי בעייתי הוא קפיצה בסטייה / ירידות חדות.
עם זאת, אני סבור שגם במקרה זה יש סיכוי טוב לאסטרטגיה לצאת ברווח (הרי ה PUT 1290 יהיה עמוק בתוך הכסף, והתטא תעבוד חזק על הפוטים הכתובים ב 1200)
הראל
הראל, יש לי הצעה לתיקון.
היות וכל הפרמטרים מצביעים דשדוש כעת (ואולי דשדוש עליות) הייתי מנסה להרוויח גם מעט תטא (לפחות ביחס למצב הנוכחי).
כל מהות התיקון היא הימור כנגד עליות משמעותיות והגדלת התקבול, מה עוד שהיות ויש לך בטחונות פנויים בקולים כדאי לנצלם.
ההצעה:
קנה C1300 יחידה אחת.
כתוב C1310 יחידה אחת.
קנה C1320 יחידה אחת.
כתוב C1330 ארבע יחידות.
אתה אמור להשאר עם מעט תקבול מהתיקון המוצע ועם תטא מוגברת (שכן הכתיבות הרחוקות ישחקו מהר יותר באחוזים), וכמו כן תוכל להרוויח בתרחיש של עליה איטית למעלה.
שים לב גם שעליות נוספות צפויות להקטין את סטיית התקן ובכך להקטן את הנזק אם יתרחש.
התיקון מרוויח בפקיעה נמוכה מ1336 (או משהו דומה, תלוי בביצוע), תואם את הנחת היסוד שלי שעליות חדות לא נראה החודש.
שיהיה בהצלחה.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי max.shifrin
מה הסטופ?
אין STOP
אני מנהל את האסטרטגיה באופן חודשי עד סמוך לפקיעה (כדי להינות כמובן מהטתא).
במקרים מאוד קיצוניים (רעים) אני אמור לצאת בדרך למטה.
אתה מוזמן להביט באסטרטגיות קודמות שלי באתר זירוסם.
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Arti
הראל, יש לי הצעה לתיקון.
היות וכל הפרמטרים ...
...נראה החודש.
שיהיה בהצלחה.
היי ארטי,
קודם כל, תודה רבה על ההתייחסות.
כמובן שיש טעם לנצל את הבטחונות בחלק של ה CALL-ים, אני מתכוון לעשות את זה בהמשך. בשאיפה לקחת מעט יותר פרמיה.
בכלל, אני משתדל להיזהר מהצד של הקולים.
הפעמים שבהם לא ישנתי בלילות בעבר היה כשהיו לי קולים פתוחים ולא פוטים.
בקצרה, ניתן לומר שאני משתדל להיזהר ממצב של עליות חדות...
לגבי הצעתך... הכנסתי את ההצעה שלך לסימולטור. אני מצרף את הקובץ שמתייחס לניתוח רגישות של האסטרטגיה.
שורה תחתונה, עליות חדות יחסית (מה שאפשרי...) יכניסו אותי למצב לא אידיאלי ברגל העליונה.
הייתי מעדיף לבצע כתיבה למשל של C1290, וקנייה של 2C1300. בריצה למעלה, הפעולה תביא לרווח. בדישדוש / עלייה איטית יהיה נזק אבל קטן.
הראל
הראל לא הבנתי את הגרף שצירפתי.
לא ייתכן שזה הגרף של ההצעה שלי או אפילו האסט' לאחר ביצוע ההצעה (אולי גרף האסט' המקורית?).
כך או כך, התיקון שהצעתי יוצא מנקודת הנחה שלא נראה עליות חדות, כאשר בעליה של 1%-2% בשבוע הוא ירוויח אפילו יותר מעמידה במקום/ירידה.
כמובן שאם לדעתך עליות חדות יתכנו התיקון לא במקום (אך לדעתי הסיכוי לכך קטן ביחס לרווח הפוטנציאלי).
בנוסף ההצעה שלי מגדילה לך את התטא של האסט', שלך דורשת עלות נוספת ומקטינה את התטא, מה עוד שקניות בסטיית תקן הנוכחית יקרות והתיקון שלי ירוויח מירידה בסטייה בעוד שלך יפגע (ואני לא רואה אפשרות של עלייה נוספת בסטיה ללא ירידות).
היי ארטי,
לגבי הגרף, זה התוצאות של סימולטור של ZEROSUM.
ייתכן שהוא לא מדוייק.
מה שכן, אני בסה"כ די מסכים עם ההנחות שלך לגבי האסטרטגיה.
אני יחסית נזהר בכתיבת הקולים. בעליות חדות CALL ששווה 50 ש"ח יכול להפוך במהירות ל CALL בתוך הכסף. נכויתי בעבר...
מחירי ה PUT-ים מאפשרים לי לעבוד רחוק מהכסף יחסית בכתיבות.
ד.א. הוספתי לאחרונה CALL פתוח ב 1310, ואני מתכוון להשתמש בבטחונות ברגל ה CALL בהמשך. עדיין קצת מוקדם לי.
אני אמנם מפסיד קצת טתא בחלק העליון אבל ככה כרגע מרגיש לי בטוח.
קח בחשבון שניהול האסטרטגיות שלי הוא אבולוציוני,
אני משתדל להשתפר ולהשתכלל כל הזמן (יעד תשואה 5% בסיכון מינימלי שלוקח בחשבון ניהול של האסטרטגיה).
עוד דבר, קח בחשבון שזוהי אסטרטגיה דינמית.
אני מבצע עדכונים בה כל יומיים בממוצע. היא עוד תשתנה, אני מבטיח!
הראל