Re: למה החלטתי ללכת על זהב
הי,
ראשית כל הכבוד על ההשקעה.
שנית, בחנתי את הניירות שהצעת.
כמה דברים (וטרם סיימתי לבחון לעומק)
- GTU - באופן ברור בעלת התשואה הכי גבוהה יחסית לאחרות בשלוש השנים האחרונות.
- PHS - קיימת רק 3 חודשים
CEF - ביצועים חלשים יחסית.
נשאלת השאלה מה העלויות של קרן הנאמנות gtu בהשוואה לתעודת הסל GLD שם ראיתי 0.4 דמי ניהול)
GTU ו-CEF שונות בהרכבן. בעוד GTU מחזיקה רק זהב, CEF מחזיקה כמויות דומות של המתכות כסף וזהב ולכן טבעי שיש להן תשואות שונות לאורך השנים.
PHYS הינה קרן חדשה, מיוחצנת מאוד וחביבה במיוחד על האמריקאים בזכות הטבות מס מסויימות לכן היא נוטה להיסחר בפרמיה גבוהה יותר מהאחרות. דרך אגב ניתן לראות את שווי המניה מבחינת נכסים (NAV) בזמן אמת בטיקר PHYS.IV.
העלויות של שלושתן פלוס מינוס חצי אחוז, וכאן נגמר הדמיון ל-GLD.
למי שלא משקיע בחול,מה בכל זאת עדיף בארץ,ת.סל או קרן נאמנות מיטב
זהב ?
ציטוט:
פורסם במקור על ידי Enter
למי שלא משקיע בחול,מה בכל זאת עדיף בארץ,ת.סל או קרן נאמנות מיטב
זהב ?
כך "מיטב זהב" מתארים את הקרן שלהם:
ציטוט:
לפחות 75% מהשווי הנקי של נכסי הקרן ולא יותר מ-200% יהיו חשופים למחיר הזהב בכל עת. יתרת נכסי הקרן תושקע על פישיקול דעתו המוחלט של מנהל הקרן ובלבד ששיעור החשיפה של הקרן למניות לא יעלה על 200% מהשווי הנקי של נכסי הקרן. שיעור החשיפה של הקרן למט"ח לא יעלה בערכו המוחלט על 120% מהשווי הנקי של נכסי הקרן. הקרן הינה קרן "בלתי מוגבלת בניירות ערך חוץ".
הצלחת להבין משהו? 200%? קוראים לזה מינוף! לך תדע מה הם באמת עושים שם. לא הייתי נוגע.
לגבי תעודת הסל - אני רואה את הזהב גם כתעודת ביטוח כנגד קטסטרופה. היית מבטח את הרכב שלך בחברה שעלולה לפשוט רגל כשתצטרך אותה?
תודה על הכתיבה ופרשנות.
אני קורא בשקיקה רבות את מאמריך.
אם לא היה בהם טעם של קונספירציה.
הייתי חושב שאינך מבין מה אתה רושם.
שבת שלום
[center:2qw1nksw][youtube:2qw1nksw]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/SbUvvfJakfI&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0 xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SbUvvfJakfI&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0 xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/youtube:2qw1nksw][/center:2qw1nksw]
הי,
כמוך, גם אני חושב כי העולם נמצא בפלונטר פיננסי לא פשוט,
חובות אדירים של ממשלות וקונצרנים, ומנגד CDS שבאים כביכול לבטח כנגד חדלות פרעון של אותן חובות, אך בפועל רק מסבכות את הפלונטר, כלומר, אם וכאשר יגיעו חלק מאותם חובות למצב חדלון, יופעלו ה-CDS ע"מ להגן מפני האירוע, אולם במקום להגן "נטו" מה שיעשו אותם CDS זה רק "להעביר" את סכנת החידלון מגורם אחד לגורם אחר.
ראה מקרה ליהמן, גולדמן זקס הצטייד ב-CDS, ובשל תימחורם הנמוך יכל להצטייד בכמות גדולה בהרבה מזו השקולה (בחישוב המינוף הנכון) כנגד גודל השקעתו בניירות של ליהמן. באה נפילת ליהמן, ו- AIG שהנפיקה כמות גדולה של CDS הייתה צריכה לשלם לגולדמן ודומיו , אולם בפועל מי ששילם היה הממשל (אין צורך להרחיב, הסיפור ידוע) - שבעצם "עצר" בגופו את ההתדרדרות של כדור השלג.
משהו דומה עשו כעת האירופאים שעצרו כדור שלג חדש (למדו משהו ממקרה ליהמן, ועצרו מוקדם יותר), והצליחו מכיוון שעדיין קיים אמון עולמי בכוחן של גרמניה וצרפת.
מול כל אותה יצירת כסף גלובאלית - דולרים, יורו, ליש"ט, CDS, אגחי"ם, הלימות הון בנקאית (מזמן זו כבר לא הדפסה, אלא "יצירת" מספרים בחשבונות הרשומים בבנקים השונים ושכביכול מייצגים זכויות כספיות) - ישנו רק פתרון אחד והוא האינפלציה. אבל גם כאן יש בעיה - האינפלציה מהווה משקולת נגד חריפה לצמיחה, ורק צמיחה יכולה להקל על נטל החובות , לכן אסור לפגוע בה.
בקיצור - מאזן אימה פיננסי, למרבית מדינות העולם יש אינטרס לשמור על הסטטוס קוו במאזן הזה.
מה אני חושב - קטונתי מלהתנבא, אולם לדעתי קיים פער עצום בין כמות הכסף בעולם, או סך הזכויות השונות הרשומות בספרי המסלקות (הבנקים) לבין כמות הסחורות והשירותים שקיימים ושניתן לייצר בעולם (סך המקורות), כולם מנסים להסתיר פער זה בין אם ע"י "חשבונאות יצירתית" ובין ע"י שתיקה רבתי (ישנם בודדים שלא שותקים, רוביני, שטיגליץ, רוג'רס) אך הפער רק הולך ומתרחב, בין בהדרגתיות עקבית (שנות גיאות רגועות כמו 2002-2007) ובין בקפיצות ענק (2008-2010), ומתישהו זה חייב להתאזן, בזחילה מבוקרת כפי שינסו לבצע הכלכלות המערביות, או בקפיצות ענק כפי שיקרה אם יאבדו שליטה.
מסקנה - סחורות שכמותן מוגבלת ודרישתן קשיחה + שירותים חיוניים שדורשים מומחיות גבוהה, מהווים מקלט בפני התאמות אינפלציוניות (זוחלות או טסות).
אין כאן שום המלצה, באמת שאיני יודע - כיצד, מתי ובאיזה קצב יווצר מחדש האיזון בין כמות הכסף לכמות המקורות, ואני רק מקווה שזה יקרה אחרי שימצאו אצלנו גם נפט מתחת לגז ואולי גם קצת זהב מתחת לנפט :o .