הרשות פשטה על בית ההשקעות פסגות...דלק נדלן ה'..
לידיעת המשקיעים..
שופט בית משפט השלום בתל אביב, אילן דפדי, שלח היום למעצר בית את דוד ושי בן דוד. השניים נחקרו על ידי מחלקת החקירות של רשות ניירות ערך בחשד שפעלו יחדיו בדרכי תרמית, לאורך תקופה ארוכה ובאופן שיטתי, בחשבון הנוסטרו של פסגות, בהיקף של מילארדי שקלים, במטרה לבצע מניפולציה ולהשפיע באופן תרמיתי על שערים של מגוון ניירות ערך.
המניפולציות נעשו בכדי להעלות ולהוריד שערי ניירות ערך בהתאם לצרכיהם, על מנת להשיא רווחים אסורים לחשבון הנוסטרו של פסגות, תוך שהם מנצלים את הכוח העצום של חשבון עתיר נכסים זה.
דוד אדרי שימש, בתקופה הרלוונטית לחקירה, בין השנים 2007 - 2009, כמנהל ולאחר מכן סמנכ"ל ברוקראז' בפסגות ניירות ערך בע"מ ושי בן דוד שימש כמנהל חדר מסחר ברוקראז' בפסגות. נציין, כי השניים סיימו את דרכם בפסגות בחודש ינואר האחרון - ככל הנראה על רקע החקירה שהתנהלה.
פרסוםבתקופה הרלוונטית לחקירה, השניים היו אחראים על ביצוע השקעות חשבון הנוסטרו של פסגות. שיטת הפעילות התרמיתית של השניים יצרה רווחים בהיקף של עשרות מיליוני שקל לחשבון הנוסטרו של פסגות. כפועל יוצא מפעילותם התרמיתית גרפו השניים רווחים לכיסם.
בין יתר פעולותיהם, היטו השניים באמצעות חשבון הנוסטרו של פסגות, שהיה בשליטתם, שערי אג"חים קונצרניים, שערי אג"חים ממשלתיים לפני מכרזי הנפקה של אג"ח במסגרת הרחבת סדרות ושערי אג"חים ממשלתיים לפני "מכרזי החלף" של המדינה, שביצע האוצר. בדרך זו הביאו השניים להטיית מכרזים ממשלתיים לטובתם ואף השיאו לעצמם, בדרכי מרמה, רווחים עצומים.
דרך הפעולה: הוראות קניה בשלב טרום הנעילה
במהלך התקופה הרלבנטית לחקירה, במטרה למכור ברווח אג"חים שהיו ברשותם פעלו שני החשודים להעלות את שער האג"ח בסוף יום המסחר.
בשלב טרום הנעילה, הזרים חשבון הנוסטרו של פסגות הוראות קניה בשער הגבוה מהוראות המכירה שנתן במהלך היום. הוראות אלה גרמו לקביעת שער נעילה גבוה מזה שבו בוצעה עסקה אחרונה בשלב הרציף וקבעו את שער הנעילה לאותו יום. זאת הן על מנת להגדיל את שווי האחזקות באג"ח הקונצרני והן במטרה למכור את האג"ח בשער גבוה יותר בבורסה או מחוץ לבורסה. דפוס הפעילות התרמיתי בו נקטו השניים השפיע על שער האג"ח באמצעות גרימה לעליית שער האג"ח או מיתון ירידתו.
במוקד - אג"ח ה של דלק נדל"ן
מהחקירה עולה כי במהלך מספר חודשים קנה חשבון הנוסטרו את רוב הקניות באג"ח דלק נדל"ן סדרה ה בשלב טרום הנעילה ובכך, בעזרת רכישת כמות קטנה יחסית, הוא העלה את שער הנעילה באופן משמעותי שהינו שער הבסיס של היום למחרת.
כך לדוגמא בחודשים מאי-יולי 2009, חשבון הנוסטרו של פסגות פעל בנייר ב-37 ימים מתוך 60 ימי מסחר. מתוכם, ב-35 ימים ריכז החשבון את רוב מחזור הקניות בנעילה (למעלה מ-50%) וגרם לשער הנעילה להיקבע גבוה ממה שהיה נקבע אילולא השתתף חשבון זה במסחר. בתקופה זו עלה שער האג"ח בכ-48%.
מפסגות, בית ההשקעות הגדול במדינה אשר מנהל נכסים בהיקף של 130 מיליארד שקלים, לא נמסרה תגובה.
Re: הרשות פשטה על בית ההשקעות פסגות...דלק נדלן ה'..
האם הסיפור הזה אמור להשפיע מחר על המגמה בבורסה ?
תודה לברון.
לא יאומן איזה אנשים מנהלים לציבור את הכסף! פשוט זוועה!
קורדל בוקר אור ,
אני מבקש ממך לשמור על איפוק בתגובה ( אתה אדם יותר מדי חכם מכדי להיכנס להכפשות אלו , אני לא מכיר אותך אבל נראה לי שאתה מהצד הטוב של המטבע אז אל תיגרר אחריי רמה נמוכה )
אין שופטים אדם בצערו , וברור שהמעשים שנעשו פה אינם כשרים אבל אי אפשר להספיד גוף גדול וטוב ( לפי דעתי ) כמו פסגות רק בגלל ששני עובדים ( שכיום כבר לא נמצאים בחברה ) סרחו והלכו אחרי בצע הכסף .
פסגות ובראשם רועי ורמוס הינם גוף ישר ומצליח אשר מנהל כספי ציבור במימדים עצומים ואני מאמין בלב שלם שהוא ימשיך לעשות עבודה מצויינת ויעשה הטיפול הנכון כדי למנוע מעידות אלו ואחרות בהמשך.
יוסף כעת לשאלתך האם תהיה לכך השפעה בבורסה היום ?
כמובן שאיני נביא ואיני מתיימר לתזמן את השוק , יכול להיות שתהיה לזה השפעה שלילית על האגחים ויכול להיות שיהיו טיפהמימושים רוחביים באפיק הנ"ל .
בגדול איני חושב שהדבר פגע באמינות החברה מה עוד שהדבר נעשה לפי הכתבה לפני כחצי שנה וזה הסתיים .במידה ויהיו השפעות שליליות על האגחים והמניה זה יכול ( לפי דעתי בלבד ) להוות הזדמנות להצטיידות נוספת של האגחים והמניות שיפגעו כי ההזדמנויות הולכות ונסגרות..
בנוסף כולם הרי מצפים לתיקון ואולי עדיף שהפרשה התפוצצה עכשיו ולא נגיד בעוד חודשיים שלושה .
ויוסף אני לא הייתי ממהר להיפטר מסחורה בגלל תנודתיות כזאת או אחרת הרי הסיבה אינה מוצדקת !! זה לא שגילו משהו שלילי על תשובה פתאום , נכון ??
שמירה על איפוק וסבלנות , התרחקות מהמסך מחשב יכולה ברוב הפעמים להשתלם !!
מקווה שעזרתי לך במשהו..
גילוי נאות - לא מחזיק ( ולא נביא ) אבל מאמין בחברה .
זה מזכיר לי ששחקן כתב בהזדמנויות שונות בצ'אט שאנחנו לא מתארים לעצמנו כמה זה קל להריץ או בכלל להשפיע.
אז קיבלנו הוכחה שזה אמיתי...
מפחיד. :shock:
לברון,
נכון, הקצנתי בתגובתי.
מה זה שונה משחקי הפקיעה של השחקנים?
בגדול אני חושב שהם ניצלו פרצה בדרך בה ניקבע השער בבורסה.
והבעיה לדעתי היא בבורסה, צריכים לקבוע את השער המייצג של היום בתור ממוצע משוקלל של מחירי העסקאות.
ואז התעלול הספציפי הזה לא יעבוד יותר.
הבעיה בחוק ולא בפושע.
דברים כאלה קוראים בשוק. וזאת לא "סיפור גדול" בפסגות. הסיפור האמיתי,שלפי דווחים בפסגות ידעו ולא דיווחו.