סגירת הרשמה לאתר וניקוי אורוות
בוקר טוב.
בעת האחרונה צצה תופעה של זילות ברמת הדיונים בצ'אט, בעיקר ע"י משתמשים
חדשים שאינם מודעים לרוח האתר.
מכיוון שאיכות ההון האנושי היא הדבר החשוב ביותר באתר, החלטתי מצהרי היום ולמשך שבוע
לסגור את ההרשמה עבור משתמשים חדשים לאתר. במקביל המנהלים יעברו על שמות בעיתיים, ובמידת הצורך ינתקו חשבונות. בעבר הצהרתי, כי לא רלוונטי מבחינתי כמות החברים באתר אלא האיכות, ולכן גם אם המשמעות שישארו באתר 1000 איש – אני מעדיף 1000 חברים עם תרבות דיון, סבלנות ורצינות על פני 20,000 חסרי תכונות אלה.
המנהלים הונחו להיות עם אצבע קלה על ההדק יותר מאי-פעם.
משתמש שינסה להריץ מניה - יורחק לאלתר.
משתמש שיכתוב משהו בסגנון "רציווווווווווווווווווווו ווווווווווווווווווו" ודברי שטות ברוח זו שמקומם במקומות אחרים, יורחק לאלתר.
הודעות על מניות ללא ניתוח או הסבר מדוע המניה תעלה / תרד - תימחקנה.
הודעות בנוגע לגז/נפט - ממליץ בחום להימנע מלכתוב עליהן. אין הגדרה ברורה למה נכון ומה לא,
ודעתי האישית שאנשים יפסידו בתים בפלופ המגוחך הזה - אך עד אז, ועד שלמישהו יהיה מידע פנים (ואין לכם) לשקול לפני שמעלים הודעה/תגובה בנושא.
כמו כן, התופעה הדוחה של אנשי האגו למיניהם: אני המלצתי... אני אמרתי... לא,אני הייתי הראשון... אין עלי וכו' יורחקו בלי הסבר.
אנשי החיכוכים: כל מיני אנשים, לרוב זוגות קבועים שכל המטרה שלהם ניגוח - יורחקו לאלתר, ובאמת שלא מעניין אותי מי התחיל ומי אשם. את זה תשמרו לילדכם בגן.
אני מדגיש שוב, אל לכם לבוא בטענות למנהלים, משום שזוהי הוראה מפורשת ממני לאפס סבלנות , וזוהי עבודתם ופרנסתם.
האתר הזה היה וישאר האתר עם תרבות הדיון והמקצועיות הגדולים ביותר ברשת, ולעיתים נדמה
שפשוט צריך לנער קצת את האבק.
מקווה בעוד שבוע לחדש את ההרשמה עם השקט והמקצועיות שמאפיינים את האתר.
המשך יום טוב.
Re: סגירת הרשמה לאתר וניקוי אורוות
למרות שאני לא משתתף באף דיון אני עוקב בדריכות רבה אחר האסטרטגיות של שחקן מעו"ף ואני למד מהם לא מעט חומר מקצועי והרבה מאוד רצינות ולא קישקושים כפי שזה בא לפעמים בכל מני אתרים אני מברך על כל מילה שנכתבה ע"י שחקן מעו"ף ואני מקווה שהמדיניות הזאת תשמר גם בעתיד
שחקן כל הכבוד !
בחודש האחרון השתדלתי לקרוא רק הודעות רציניות והכרזות גלובליות כיון שהצ'ט הפך לבלתי רלוונטי ורוב השרשורים הם אכן התנצחויות.
אני בעד כל החוקים החדשים באופן מוחלט.
דורון
שלום שחקן,
מעולם לא השתתפתי בצ'ט פשוט מאחר ואצלי הוא לא פועל משום מה.
אבל אני תומך בהחלטתך ומצביע בעדה בשתי ידיים.
משקיע בב"ש
שחקן,
הגיע הזמן, וטוב מאוחר מאשר אף פעם.
כנראה שניחנת בסבלנות גדולה משלי, אם חיכית עד עכשיו.
כי התגובות השליליות ובעיקר אלו שבאו לזרות פחד או להניע חברים לעשות שטויות, וכן אלו שנהגו להתנגח בך או בחברים אחרים, על כל קוצו של "יוד" בין אם מטרתם להזיק לאתר ואולי גם לחברים בו ובין אם באו מתוך קנטרנות גרידא - התגובות האלו די הוציאו לי את הרוח מהמפרשים וגרמו לי לשקול פעם אחר פעם לפני שכתבתי תגובה כלשהי, ולבסוף מרוב ששקלתי הייתי בד"כ מוחק את התגובה.
אם הסבלנות שלי עוד איכשהו החזיקה מעמד עד סוף 2009, בא ינואר וגרם לי להוריד פרופיל בצורה משמעותית.
בקיצור, מברך על "האיזון מחדש", ואולי אפשרי לשקול בעתיד סינון כלשהו לגבי הצטרפות חדשים (משהו כמו- חבר מביא חבר או חברות זמנית עם יכולת לקרוא ולא להגיב עד קבלת חברות קבועה וכו')
בתודה
גם אני לא משתתף בצ'אט, אולם אני קורא כל יום את כל הסקירות והפרשנויות ומודה על כך. רוח האתר חייבת להישמר. יישר כוח!
הסקירות של שחקן ושל רונן מעלפות. תודה רבה!
ברכות על העבודה הקשה שמבוצעת אצלכם
מסכים ביותר לנאמר ..
פרסום של עניין בשוק ההון
(אסטרטגיה, מניה וכל דבר אחר)
צריך להיות מותנה בהסבר ובמעקב מסודר
הן מבחינת הכותב והן מבחינת המגיבים
מרגיש לא בנוח עם הודעה זו של שחקן.
"מי ישמור על השומרים?"
מהי התבטאות בלתי ראויה? על סמך איזה קריטריונים יוחלט שנעשה ניסיון להריץ מניה? היום אסור לדבר על מניות נפט, ומחר?
עוד בתחילת ימיה של המדינה, בפס"ד קול העם, הוגדר חופש הביטוי "כזכות עילאית".
מעצם מהותו כזכות, חופש הביטוי בא להגן על התבטאויות שלא בקונצנזוס.
מאידך, כיוון שזכויות מהדור הראשון באות להגן מרגלה הגסה של המדינה ובנוסף חלות במרחב הציבורי, אין תחולה ביחסים בין פרטים. כלומר בביתי הפרטי איני חייב לכבד חופש הביטוי של האחר ובאפשרותי להסותו. ולמעשה זה מה ששחקן אומר.... ואני כמשפטן לעתיד מסכים עם כך, ביתי הוא מבצרי וזכות היא לי לנהוג בו כחפץ רצוני. גם זו זכות עילאית (למי שמתעניין בכך מומלץ לקרוא את "על החירות" של ג'ון סטיוארט מיל, מחשובי הפילוסופים הפוליטיים).
אני בהחלט מגנה התבטאויות בלתי ראויות באתר, בין אם בפורומים ובין אם בצ'אט. אבל מקבל תחושה לא נוחה מהטלת סנקציה חמורה עם "יד קלה על ההדק". וכן, אני מודע לכך שמי שלא מעוניין לעמוד בכללים לא חייב ויכול לעבור לאתר אחר.
הייתי מעוניין לראות יותר הדגש על רוח האחווה, הלימוד תוך הפרייה הדדית והשיתוף. לשמור על רוח האינטרנט באופן כללי. וזה מצד כל חברי האתר.
אולי אפשרי לנקוט במדרג סנקציות, וזאת כנגד מקרים קיצוניים בחומרתם.
איציק